abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192462583
quote:
3s.gif Op zondag 5 april 2020 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Kokosbriketten:
[ afbeelding ]
Deze zijn erg fijn :Y
  zondag 5 april 2020 @ 22:05:50 #102
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192469040
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.


Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.



Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
Spoilers!
  maandag 6 april 2020 @ 08:13:22 #103
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_192472878
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:16 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Zelf vangen? ;)
Nope, dat heeft de slager al gedaan :P
The Admirals......1995-2007
  maandag 6 april 2020 @ 10:33:05 #104
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474337
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.

Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.

Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Die BBQ Cola dingen :o?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:34:26 #105
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474362
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!

Vandaag dus gyros en naans van de bbq.

Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]

Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.

[ afbeelding ]

Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Geweldig _O_.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 10:35:48 #106
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192474382
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  maandag 6 april 2020 @ 11:28:19 #107
130803 Gripper
Get a grip
pi_192475146
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192475834
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.

Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.

En dan een goeie maand wachten :9
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.
  maandag 6 april 2020 @ 16:48:02 #109
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192480364
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192481693
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
pi_192484703
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?

Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct? oO<
In de pekel zetten
  dinsdag 7 april 2020 @ 09:24:29 #112
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192490892
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192491415
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
pi_192500833
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
hardcoholic
pi_192501051
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden

Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.

quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
pi_192501438
quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
pi_192501950
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:

[..]

Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]

Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
Bier bbq worstjes heet het.
pi_192503374
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:

[..]

jeetje wat een verschil :P

met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow :P
precies. Daarom zoek ik iets beters
  woensdag 8 april 2020 @ 08:33:00 #119
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192508717
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 april 2020 09:24 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Noice!
  woensdag 8 april 2020 @ 08:55:34 #120
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509032
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 08:56:18 #121
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192509042
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:

[..]

waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat mij :P. Eigen kruiden maken heb ik nog nooit gedaan, dus als je tips hebt. Of ik ben gewoon lui :o.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192509637
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.

1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar

1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
pi_192509858
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
pi_192517698
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 20:44 schreef Scorpie het volgende:

[..]

In de pekel zetten
Ik heb een "dry brine" geprobeerd; lijkt wel z'n vruchten af te werpen. 👍
  woensdag 8 april 2020 @ 18:27:14 #125
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192518116
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk :Y zeker lekker. Ja, met Corona bier ja :').
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
  woensdag 8 april 2020 @ 20:12:41 #126
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520094
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 09:32 schreef Den_Haag het volgende:
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.

1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar

1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
Ik ga het eens proberen thnx :).
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 20:14:24 #127
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520129
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 09:47 schreef Harveo het volgende:

[..]

Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
Eerst schroei ik ze even aan, beide kanten minuut of 2 zodat je ze ziet verkleuren. Daarna gaan ze in de bak met bier (kamertemperatuur). En dan een beetje of gevoel verder klaar garen.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  woensdag 8 april 2020 @ 20:15:22 #128
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192520153
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.

/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192520472
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:12 schreef Houniet het volgende:

[..]

Ik ga het eens proberen thnx :).
en naar eigen inzicht iets aanpassen. Ik ga voor iets minder zout en meer knoflook. Je kunt ipv gerookt paprikapoeder ook pittig doorn als je iets meer spice wil
Gaat beetje om gevoel

Dit komt tekens van bbq pit boys. Mijn locatie voor veel recepten en rubs. Hun smoked bourbon beans and bacon
  donderdag 9 april 2020 @ 07:40:52 #130
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192526649
quote:
99s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:15 schreef Houniet het volgende:

[..]

Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.

/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
Nice, thanks man!
  donderdag 9 april 2020 @ 09:51:09 #131
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192528705
Vanmorgen spareribs besteld, morgen binnen _O_ zaterdag low en slow.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192537749
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
pi_192538829
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
pi_192539032
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 18:12 schreef lighted het volgende:

[..]

een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
Thx, ga het proberen :')
pi_192540299
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?

Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
Hier thuis fan van deze.

https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/sticky-chicken-wings/
pi_192542236
Vanavond pangasius met peper/zout/dragon/oregano gerookt met druivenhout. Erg lekker :Y
hardcoholic
  vrijdag 10 april 2020 @ 13:56:29 #137
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192552263
:9~.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192555151
Net 3 x een kg picanha gekocht bij de
Lokale slager.
15¤ per stuk. Nu al zin in.
pi_192570901
Gaat goed met de bbq dit weekend.

Gisteren verse pizza. Zelf de bodem ook gemaakt.
Vandaag met de lunch jalapeño cheddar worstjes van vuurenrook.
Vanavond een kilo picanha.

Morgen met de lunch chicken wings. Morgenavond zalm op een ceder houten plankje en maandag een kippetje.
pi_192570995
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?

Hier liggen nou chicken wings op :9~
pi_192571031
Ik heb een bastard large uit 2019.
  zaterdag 11 april 2020 @ 19:17:07 #142
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192571328
Hier liggen er pizza's op de kamado vandaag :9
Spoilers!
pi_192571681
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2020 18:56 schreef Harveo het volgende:
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?

Hier liggen nou chicken wings op :9~
Deel eens a.u.b. je resultaten. :Y)

Ben benieuwd hoe je ze hebt bereidt; direct en/of indirect?
pi_192577403
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.

Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192596507
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2020 09:03 schreef Harveo het volgende:
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.

Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjes :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Klinkt en ziet er goed uit. ^O^ Ik vergeet jammer genoeg vaak dat er meer dan enkel vlees op de grill te gooien is!

Heb 't laatst geprobeerd met spiesen, vrij dicht op de kolen (zonder rooster); op zich niet verkeerd alleen smelt het vet niet echt goed weg. Naar mijn mening essentieel voor de ultieme wing. :Y)
pi_192596717
Heel weekend bbq achter de rug.

Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
  maandag 13 april 2020 @ 17:57:54 #147
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192599968
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 14:27 schreef Scorpie het volgende:
Heel weekend bbq achter de rug.

Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
Wat is een Big Mac smashburger?
Spoilers!
  maandag 13 april 2020 @ 19:04:15 #148
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_192601196
Officieel geen bbq....

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_192602108
Heeft iemand enig idee of deze al geseasoned is of dat dit nog moet gebeuren?

https://www.karwei.nl/ass(...)jzer-o30cm/p/B132409

Bij deze staat er in de omschrijving bijvoorbeeld al bij dat hij gepreseasoned is:
https://www.intratuin.nl/(...)-30-x-25-x-4-cm.html

Maar dat kan ik bij die van de karwei niet vinden. Voor de zekerheid eerst toch maar seasonen?
pi_192602795
Alleen pre seasoned, dan moet je nog seasonen.
pi_192603023
In de tekst van die van de intratuin staat De kookplaat is geheel preseasond en direct klaar voor gebruikt. Maar het gaat mij eigenlijk meer om de status van die van de karwei. Kan ik er vanuit gaan dat ik die nog moet seasonen?
pi_192605465
quote:
1s.gif Op maandag 13 april 2020 17:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat is een Big Mac smashburger?
Eigen gemaakte Big Mac, maar dan met smashburgers ipv normale burgers.

https://www.bbq-nl.com/smashburger/

En de Big Mac inspiratie kwam uit het grote Hamburgerboek. Verdraaid lekker!
pi_192605503
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 19:56 schreef Stansfield het volgende:
Heeft iemand enig idee of deze al geseasoned is of dat dit nog moet gebeuren?

https://www.karwei.nl/ass(...)jzer-o30cm/p/B132409

Bij deze staat er in de omschrijving bijvoorbeeld al bij dat hij gepreseasoned is:
https://www.intratuin.nl/(...)-30-x-25-x-4-cm.html

Maar dat kan ik bij die van de karwei niet vinden. Voor de zekerheid eerst toch maar seasonen?
Kan geen kwaad het te doen: vaak hebben die krengen een waxlaag om ze te beschermen tegen roest. En als je die er toch aan het afsmelten bent kan je net zo goed zelf seasonen.
pi_192608626
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Kan geen kwaad het te doen: vaak hebben die krengen een waxlaag om ze te beschermen tegen roest. En als je die er toch aan het afsmelten bent kan je net zo goed zelf seasonen.
Tnx, lijkt me ook de beste optie idd.
  dinsdag 14 april 2020 @ 11:14:56 #155
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192610241






Van het weekend spareribs van de slager gemaakt. 6 uur garen, 3 minuten vreten :D :9~.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 14 april 2020 @ 11:15:59 #156
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192610262
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2020 19:04 schreef fietsie het volgende:
Officieel geen bbq....

[ afbeelding ]
Vet _O_ in de tuin?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 14 april 2020 @ 11:43:10 #157
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_192610775
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 april 2020 11:15 schreef Houniet het volgende:

[..]

Vet _O_ in de tuin?
Jup; eik en beuk gestookte koepel; officieel voor pizza maar in de praktijk doe ik er vaker vlees in ; kippetjes roosteren bv :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_192647774
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
pi_192648240
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Poeh, goede vraag. Ik denk dat je het beter aan de vegans zelf kunt vragen: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1
Spoilers!
pi_192648573
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Poeh, goede vraag. Ik denk dat je het beter aan de vegans zelf kunt vragen: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1
Top bedankt, zal het daar ook proberen.
  donderdag 16 april 2020 @ 15:04:23 #161
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192649408
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Wafels :o?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192651490
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
een wortel :{w

BBQ doe je met vlees :7
hardcoholic
pi_192688449
Vandaag een digitale kerntemparatuur meter gekocht bij de blokker. Deze heb ik nodig als ik volgende week voor de eerste keer pulled pork probeer te maken. Zal foto's maken om hier te posten.

Vandaag classic burgers op de bbq :7
  zaterdag 18 april 2020 @ 23:21:53 #164
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_192692028
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Gepofte (zoete) aardappel?
Camembert met op de bbq geroosterd (stok)brood?
Feta kaas grillen in alu met chilivlokken en wat andere kruiden?
Maiskolf met roomboter en zout?

en als ik nog even goed mijn best doe kan ik er vast nog wel wat bedenken :P
  zaterdag 18 april 2020 @ 23:23:01 #165
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192692045
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2020 23:21 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Gepofte (zoete) aardappel?
Camembert met op de bbq geroosterd (stok)brood?
Feta kaas grillen in alu met chilivlokken en wat andere kruiden?
Maiskolf met roomboter en zout?

en als ik nog even goed mijn best doe kan ik er vast nog wel wat bedenken :P
Kaas is niet veganistisch ;)
Spoilers!
  zaterdag 18 april 2020 @ 23:23:29 #166
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_192692055
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2020 23:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kaas is niet veganistisch ;)
Ah te snel gelezen, ik las vegetarisch :P /bedtijd
pi_192695199
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Flauw grapje;



[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2020 08:48:02 ]
pi_192695295
quote:
1s.gif Op zondag 19 april 2020 08:47 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Flauw grapje;

[ afbeelding ]
Hahaha
pi_192695935
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2020 23:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kaas is niet veganistisch ;)
Maar kaas met roomboter, heft dat elkaar niet op? ;)
Onder deze lijn niet schrijven
pi_192696469
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan.
Het grillrooster is nu echt niet meer schoon te krijgen dus voor mijn verjaardag volgende week
krijg ik een nieuw rooster maar dan een gourmet uitvoering.
Best grappig omdat je dan opeens veel meer mogelijkheden hebt.

Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro.

Maar alles voor lekker eten uiteraard :)

Volgende week voor de eerste keer Pulled pork maken, ben benieuwd.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192696825
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren :P?

Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192696850
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 11:39 schreef junkiexp het volgende:
of gewoon schijt aan de buren :P?

Eigenlijk dit :D maar mochten ooit nieuwe buren krijgen dan kunnen we de bbq aan de andere kant van onze tuin zetten.
pi_192696970
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 11:42 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Eigenlijk dit :D maar mochten ooit nieuwe buren krijgen dan kunnen we de bbq aan de andere kant van onze tuin zetten.
:D :P

Ik heb een hoekhuis, en mijn huis staat haaks op de huizen van overkant van de straat.
Dat scheelt veel dus met een Z of ZW wind waait alles gewoon de straat in.
Voorheen had ik een dakterras en was ik de hoogste zeg maar, dan maakte het niets uit wat ik deed en kon ik zelfs een een vuurkorf aansteken.

Hier in de woonwijk doe ik dat niet meer, vind ik niet echt sociaal maar het is wel echt jammer.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192697149
Als ik echt ga roken meld ik het even bij de buren en geef ze daarna vlees om te proeven.
pi_192707130
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 12:05 schreef nelisb het volgende:
Als ik echt ga roken meld ik het even bij de buren en geef ze daarna vlees om te proeven.
Goed idee, tof van je :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192707351
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 11:06 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan.
Het grillrooster is nu echt niet meer schoon te krijgen dus voor mijn verjaardag volgende week
krijg ik een nieuw rooster maar dan een gourmet uitvoering.
Best grappig omdat je dan opeens veel meer mogelijkheden hebt.

Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro.

Maar alles voor lekker eten uiteraard :)

Volgende week voor de eerste keer Pulled pork maken, ben benieuwd.
Damn, tien jaar.

Heb je handigheidjes m.b.t. het schoonmaken van het rooster?
pi_192707581
quote:
1s.gif Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?

Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Ik ben niet veganistisch maar maak graag groenten op de bbq.

Bijvoorbeeld:
- snoeptomaatjes roosteren aan een spies. Ik kruid ze met olijfolie, wat balsamicoazijn (karsmelliseert mooi), zout, peper.
- een rekje groene asperges kun je mooi grillen, met twee satestokjes prik je een heel rijtje asperges. Alleen wat olijfolie en roosteren.
- gepofte zoete aardappel, lekker met een beetje pittige saus. Ik doe dan chipotle mayonaise oid, Mayo is niet vegan natuurlijk.
- ook champignons, lente-uitjes doen het prima.

Verder kun je ook aardappelen poffen, maar bedenk daar vooral een sausje bij. Maïskolven, aardpeer, allemaal goed te poffen.

- paprika en courgette kun je goed met knoflook, olijfolie, azijn en Provençaalse kruiden marineren en dan grillen

-aubergine marineert lekker in soja, chilisaus

- gerookte tofu aan spiesjes met sesamolie, sojasaus

Eigenlijk kunnen alle harde groenten prima.

Ik eet er wel vlees en zuivel bij. Dus voor sausjes van sojayoghurt moet je bij mij niet zijn. ( bah). Maar een dressing met olie, mosterd en azijn, citroensap en kruiden kan altijd. Eventueel wat suiker, sojasaus, citroenrasp. Varieer met soorten olie en azijn.
Whatever...
pi_192707760
quote:
0s.gif Op zondag 19 april 2020 23:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Damn, tien jaar.

Heb je handigheidjes m.b.t. het schoonmaken van het rooster?
Ik doe het met zo'n pannenspons en dasy.
Je poetst op gegeven moment wel het chroom er een beetje af en dan gaat het rooster roesten.

Maar als de starter heet is gooi de briketten erin en leg ik het grillrooster 10 minuten met het deksel dicht en daarna even met de deze eroverheen:



En dat doe ik ook als ik klaar ben weer, dan is het best goed te doen.

Maar nu na 10 jaar werd het wel tijd voor een nieuwe.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192708583
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 11:39 schreef junkiexp het volgende:
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren :P?

Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig.
Als ik de buurvrouw de was net in de tuin op ziet hangen, dan zeg ik wel dat het misschien niet zo'n goed idee is.of ik wacht todat ze de was weer heeft afgehaald, als ik die ruimte in de tijd heb.
Maar voor de rest zet ik de smoker gewoon aan, en ik woon in een rijtjeshuis.

Eigenlijk krijg ik nooit commentaar, behalve dan dat ze ook graag zouden willen mee-eten :)
pi_192708597
Gisteren had ik onion bombs gemaakt, het zijn eigenlijk Moinks, maar dan met een extra schil van ui. erg lekker :)

niet mijn foto, slechts ter illustartie :s)

pi_192709470
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 11:39 schreef junkiexp het volgende:
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren :P?

Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig.
Ik zet hem gewoon aan :D
  maandag 20 april 2020 @ 10:50:15 #182
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192711228
quote:
2s.gif Op zondag 19 april 2020 11:06 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan.
Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro.

#Alie
#Welkoop
#Praxis
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_192752910
quote:
2s.gif Op maandag 20 april 2020 01:13 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ik doe het met zo'n pannenspons en dasy.
Je poetst op gegeven moment wel het chroom er een beetje af en dan gaat het rooster roesten.

Maar als de starter heet is gooi de briketten erin en leg ik het grillrooster 10 minuten met het deksel dicht en daarna even met de deze eroverheen:

[ afbeelding ]

En dat doe ik ook als ik klaar ben weer, dan is het best goed te doen.

Maar nu na 10 jaar werd het wel tijd voor een nieuwe.
Een spons vind ik ook wel zo makkelijk.

Zoals je aangeeft werken hete kolen ook wel aardig goed!
pi_192754038
Gisteren goed verwend:



Van mijn ouders krijg ik nog deze:



+ extra omgevingssonde.
Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt :)
Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan :9 ^O^
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192755719
quote:
2s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:49 schreef junkiexp het volgende:
Gisteren goed verwend:

[ afbeelding ]

Van mijn ouders krijg ik nog deze:

[ afbeelding ]

+ extra omgevingssonde.
Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt :)
Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan :9 ^O^
Ik zou ze maar eens goed bedanken met een mooie maaltijd. :Y)
pi_192755872
Dat groente grill dingetje staat ook op mijn mwishlist!
pi_192756555
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2020 19:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik zou ze maar eens goed bedanken met een mooie maaltijd.
Komt vast goed ;)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192756593
quote:
1s.gif Op woensdag 22 april 2020 19:55 schreef Harveo het volgende:
Dat groente grill dingetje staat ook op mijn mwishlist!
Het is eigenlijk voor gevogelte, op de foto zit de bus er nog niet op:



Ideaal voor Beer can chicken, en rondom kun je dan prima groente oid meebakken idd :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192769869
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_192770444
quote:
6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.
pi_192770618
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:27 schreef Chivaz het volgende:

[..]

6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.
Als de horeca niets meer afneemt moeten ze er toch ergens mee heen. En waarschijnlijk zal je het zelf nog bij moeten snijden.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  donderdag 23 april 2020 @ 18:42:39 #192
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_192770674
Toch maar weer aangestoken op mijn terras

pi_192770718
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:38 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]

Als de horeca niets meer afneemt moeten ze er toch ergens mee heen. En waarschijnlijk zal je het zelf nog bij moeten snijden.
Daar zit wel wat in, misschien dat ik wel wat bestel. Kan het helaas voorlopig niet op de bbq gooien.
pi_192771263
quote:
enig idee of de entrecote/andere producten uit eerste link al eerder is ingevroren? lees alleen dat hij gekoeld wordt geleverd, maar niet of hij daarna de vriezer in kan

[ Bericht 1% gewijzigd door Ferdii op 23-04-2020 19:45:54 ]
hardcoholic
pi_192771824
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:21 schreef Ferdii het volgende:

[..]

enig idee of de entrecote/andere producten uit eerste link al eerder is ingevroren? lees alleen dat hij gekoeld wordt geleverd, maar niet of hij daarna de vriezer in kan
Dat is een vraag die je bij hun moet neerleggen.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_192771908
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Bzzzzt het volgende:

[..]

Dat is een vraag die je bij hun moet neerleggen.
uit de comments haal ik dat het vers wordt gesneden en daarna gevacumeerd wordt bezorgd. lijkt me dus niet. Ik ga even bezinnen op een bestelling :P
hardcoholic
pi_192774073
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar.

https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192774177
Hey kenners.
Ik heb een smoker gemaakt van een groot vat. Niet veel ervaring met smoken.
Er passen 2 -3 roosters boven het vuur rooster.
Weet iemand toevallig een juiste afstand van vuurrooster tot 1e rooster?

Dat is het laatste dingetje. De roosters steuntjes inlassen.

Nu schoonbranden en morgen aflakken met hittebestendige verf.

Heb een gietijzeren rooster gevonden. Is dat juist materiaal?

[ Bericht 32% gewijzigd door Lospedrosa op 23-04-2020 22:02:09 ]
Vakman pur sang
  donderdag 23 april 2020 @ 22:57:27 #199
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192775214
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:27 schreef Chivaz het volgende:

[..]

6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.
Dat kan gewoon niet.
pi_192775498
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 21:50 schreef Lonaa het volgende:
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar.

https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken
Bedankt voor de link, daar ga ik dus niet bestellen, bah.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')