Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:24 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zijn jullie "wijsheden" wat het grillen van hamburgers betreft?
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh my, daar zijn boeken over geschreven. Zo veel smaken, zo veel wensen.
Wij grillen op hoog vuur, aan beide kanten 3 minuten, gehakt lekker gekneed met veel smaakmakers en geen ei of paneermeel. Maar je kunt ook langzaam garen, alleen kruiden met peper en zout, nauwelijks kneden zodat je een losse burger krijgt.
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 13:54 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Inderdaad bijzonder veel meningen dan wel mogelijkheden.
Ik heb nog het een en ander te experimenteren, maar een wat lossere burger geniet bij mij vooralsnog de voorkeur! Ik wil het binnenkort wel met zo een gesmolten plak kaas eroverheen proberen.
Merk je veel verschil tussen langzaam gegaard en bereid op hoog vuur, wanneer de kerntemperatuur ongeveer gelijk is? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Misschien vind je een "smash burger" wel interessant.quote:Op dinsdag 18 juni 2019 14:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik hou van een mooie korst op mijn burger. Dat geeft toch wel veel smaak.
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:04 schreef Friday12 het volgende:
Heb het eerder langs zien komen.. Maar wat zijn goede kolen voor algemeen gebruik?
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doenquote:Op woensdag 19 juni 2019 14:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Elke zak waar restaurantkwaliteit of horecakwaliteit op staat is prima voor algemeen gebruik.
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:07 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ok en waar haal je dat? want die supermarkt meuk is niet te doen
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoekquote:Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.quote:Op woensdag 19 juni 2019 16:07 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ok eens ff bij de appie kijken. Heb een grote XL om de hoek
edit: deze dus?
https://www.ah.nl/product(...)up-premium-houtskool
thnxquote:Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
Merk kwam me erg bekend voor heb er nog een nieuwe zak met briketten van staan.quote:Op woensdag 19 juni 2019 16:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm, wij hadden vorig jaar een zak van 10 of 15 kilo. Die zie ik niet meer op hun site. Ik zou deze eens proberen ja als het zo dichtbij is. Verder kijken kan altijd nog.
quote:Op woensdag 19 juni 2019 14:32 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Makro, Sligro, Hornbach, Van Cranenbroek. Misschien tegenwoordig ook wel in de bouwmarkt. Albert Heijn heeft het ook maar niet in alle filialen volgens mij.
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is elke zak van de Sligro waar horeca op staat goed spul? Want volgens mij hebben hun ook gewoon spul van fire-up waar horeca op staat.
Verder terug lezen
Die gele zakken?quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:15 schreef nelisb het volgende:
[..]
Geen Fire up bij Sligro. Wel horeca houtskool van mij 😁
Je kan bij Sligro naast die gele zakken, waarvan ik even het merk niet meer herinner, ook Black Ranch Marabu halen. Harde Zuid-Amerikaanse houtsoort meen ik. Wat moeilijker aan te steken heb ik het idee, maar brandt als het goed is relatief lang.quote:
Die hebben wij sinds vorig jaar ook! Wat Geeft dát veel gemak, zeg! Echt super.quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?quote:Op woensdag 19 juni 2019 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga zo, net als gisteren en eergisteren en dagen daarvoor gewoon ff de gasbbq aansteken en het avondeten maken.
De charme er van is het zeker, alleen ook de reden dat ik toch minder vaak bbq dan ik zou willen. Heb hier nog geen gas BBQ, maar staat wel op de planning om die erbij te kopen zsm zodra ik hier een groter balkon heb.quote:Op woensdag 17 juli 2019 12:46 schreef marzman het volgende:
[..]
Ja, dat is wel makkelijk natuurlijk. Klik aan, klik uit. Goedkoper ook als houtskool. Maakt dat nog verschil met een electrische bbq eigenlijk in beleving?
Persoonlijk vind ik houtskool wel leuker, het is wat meer gedoe, wat duurder in gebruik en het duurt wat langer voor je kan beginnen maar dat is toch de charme van bbqen?
Ziet er lekker uitquote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.quote:Op zaterdag 6 juli 2019 22:36 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag voor het eerst een low and slow gedaan. Spareribs volgens de 3 2 1 methode met een dry run en glazen. Echt heerlijk mals en sappig.
Nadeel was dat de rook smaak wel overheersend was, vraag me af hoe dat komt. Teveel rookhout?
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:55 schreef Mubassie het volgende:
Voordat dit topic kapot bloed.
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van mijn kamado. En met succes!
Eergisteren een beenham bij de slager gehaald van 600gr. Gelijk gemarineerd en vanmiddag uit de koeling gehaald.
Kamado opgestookt naar 175 graden en wat kersenhout toegevoegd. Beenham indirect gegaard in zo'n 3 a 3,5 uur. Regelmatig ingekwast met een honing mosterd dressing.
Kerntemperatuur naar 69 graden gebracht en nog even laten rusten.
Toen nog even een sausje gemaakt.
Man man, goddelijk voedsel
Temperatuur op peil houden viel me niets tegen. Ben zelfs een half uurtje weggeweest.
Voor de 1e keer erg geslaagd. En helemaal niet moeilijk.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?quote:Op donderdag 18 juli 2019 14:37 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik voeg bij ribben alleen aan het begin wat rookhout toe, meestal wat appel.
Maar na een klein uurtje voeg ik al niets meer toe, ik denk dat jij inderdaad wat te lang ben doorgegaan daarmee.
De volgende keer gewoon wat minder (lang) rookhout
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zelf vind ik het dus meestal te weinig invloed hebben. Doen jullie (jij en rest van de posters hier) het direct op het vuur om te smeulen of er boven in zo'n smokebox achtig iets?
Ok, weer wat geleerd.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
ik pak ze meestal in in aluminium folie, zonder nat te maken, dan krijg je iig geen vlammenquote:Op maandag 29 juli 2019 14:24 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik plaats chunks direct op de kolen, meestal heb ik deze, die blijven wel een tijd doorroken.
De snippers vergaan meestal wel snel, maar die chunks hebben best effect hoor
[ afbeelding ]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.quote:Op maandag 29 juli 2019 14:08 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe zit dat eigenlijk met die plank? Heb zelf een weber die ik misschien ook wel op een verhoging wil zetten en zelf een aanrecht omheen wil bouwen. MAAR de temperatuur van de BBQ vlak aan de buitenkant vind ik best wel hoog. Gaat zo'n plank niet vervormen of scheuren ofso?
Ok, noted.quote:Op maandag 29 juli 2019 18:03 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Ik heb een rond gat aan de bovenkant gemaakt. De BBQ staat gewoon op zijn pootjes een verdieping lager. Rondom staat ie ongeveer een halve cm vrij van het hout. Heb 'm nu 3x gebruikt, maar met de hitte valt het reuze mee. Ik geloof niet dat het hout gaat werken oid.
Eigenlijk moet ik die ronding nog afwerken met vilt, ziet er ook iets netter uit. Nog geen tijd gehad
Succesquote:Op maandag 29 juli 2019 19:18 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ok, noted.
Mss dat ik dat ook ga maken. Wel heel tof en handig.
Bedankt!
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:03 schreef Kickinalfa het volgende:
Vandaag maar eens beer can chicken maken. Iemand tips voor een bijbehorend sausje?
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.quote:Op zondag 4 augustus 2019 08:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ben gek op Alabama white sauce. Heerlijk bij kip.
Wij lunchen straks met pulled pork eggs benedict. Vanavond een roadkill kip met citroenboter.
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?quote:Op zondag 4 augustus 2019 15:09 schreef Kickinalfa het volgende:
[..]
Die gemaakt, mosterd wel iets overheersend.
Ik had al iets meer mayo maar dat hielp niet echtquote:Op zondag 4 augustus 2019 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kan je dat niet makkelijk aanpassen?
Das altijd zoquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:04 schreef Kickinalfa het volgende:
De kip was goed gelukt! Lekker sappig en relatief simpel.
Wel wat rookie fouten, het verwijderen van het blik werkte voor geen meter, ook het snijden van de kip naderhand eindigde meer in los trekken met de handen.
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doenquote:
hier gaat het hakmes er altijd doorheen, krijg je prima stukkenquote:Op zondag 4 augustus 2019 19:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is een hoax dat je dat op een fatsoenlijke manier kunt doen
Hier ligt de kip net op de bbq. We hebben bijna 100 gram citroenboter tussen het vel weten te proppen.
Pak je hem in dan?quote:Op zondag 4 augustus 2019 19:32 schreef Ferdii het volgende:
iemand tips om bij beer can chicken het velletje lekker krokant te houden? bij het "bakken" is hij lekker krokant, maar 3 minuten nadat hij eraf is begint het alweer slap te worden door het vocht/stoom uit de kip
Dan moet je eens kijken naar pekelen.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:01 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Nee, maar genoeg hitte komt er vrij blijkbaar
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken. Misschien een beetje als je een droge pekel gebruikt, maar dan heeft het weer weinig invloed op het vlees.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:11 schreef JeSuisDroppie het volgende:
[..]
Dan moet je eens kijken naar pekelen.
Mijn ervaringen zijn anders op de BBQ. En idd, een droge pekel gebruiken.quote:Op zondag 4 augustus 2019 22:20 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Dat heeft niet erg veel met krokante huid te maken.
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?quote:
Doe ik, zal vanavond foto's plaatsen.quote:Op maandag 6 januari 2020 14:35 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Kan je, als je er aan doet, een afbeelding schieten van waar je de temperatuur van het vlees meet?
Hoe dan ook, eet smakelijk.
Netjes!quote:Op maandag 6 januari 2020 17:47 schreef Houniet het volgende:
[ afbeelding ]
Indirect, ongeveer 60/70 min naar 75 graden. Sensor in dikste gedeelte. Niet zo spannend allemaal.
Indirect ja, dit was beetje onder de 200.quote:Op maandag 6 januari 2020 20:09 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Netjes!
Heb hier in de schuur min of meer hetzelfde staan maar heb me er helaas nog nooit aan gewaagd. Goed voorbeeld doet volgen.
Indirecte zone op ongeveer 160-180 °C als ik mijn huiswerk goed herinner?
Bedankt voor de afbeelding.
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoorquote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:34 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik had hier wel wat meer activiteit verwacht deze dagen.
Wellicht dat jullie mij wat tips kunnen geven: stel je wilt drumsticks zowel met indirecte als directe hitte bereiden, hoe kun je dat het beste aanpakken?
Maakt het in jullie ervaring wat uit of je met directe of indirecte hitte begint bijvoorbeeld? (Wellicht ook een interessante vraag met betrekking tot steaks.)
Met indirecte hitte verwarmen gaat nog wel, maar overschakelen naar directe hitte met kolen net uit de starter leidt bij mij snel tot zwarte i.p.v. goudbruine drumsticks. Moet je ook nog rekening houdend met de kerntemperatuur op het juiste moment overschakelen uiteraard.
quote:Op dinsdag 31 maart 2020 18:55 schreef Sarabi het volgende:
Komend weekend weer eens pizza maken op de bbq
Welke BBQ's gebruiken jullie?quote:Op woensdag 1 april 2020 09:44 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Drumsticks gaan bij mij alleen indirect, die zijn direct eigenlijk niet te doen. Misschien wanneer je er naast blijft staan, en blijft draaien. Maar alleen indirect voldoet hoor
Steaks doe ik eerst even direct searen, en wat grillmarks aanbrengen, daarna gaan ze even indirect.
Ik doe eigenlijk nooit losse steaks, maar altijd een haas of picana etc in zijn geheel, dan werkt een kerntemperatuurmeter.
Met losse steaks lijkt mij dit geen doen, of ze moeten dik genoeg zijn
niet een bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:19 schreef Chivaz het volgende:
Weet iemand of er een elektrische bbq ergens te koop is waar ik indirect meer kan bbq’n?
Op het internet heb ik het helaas niet kunnen vinden.
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.quote:Op woensdag 1 april 2020 17:06 schreef Ferdii het volgende:
[..]
niet een bbq.
wat je wel kunt doen is een aluminium schaal pakken en hier bovenop een bbq roostertje leggen. Dan heb je ongeveer het indirecte effect. (behalve de rokerige smaak natuurlijk ;-) )
denk bv aan zon rooster + opvang schaaltje
https://www.weber.com/NL/(...)ltestomers/6564.html
Er zijn speciale rookboxen te koop voor naast de branders van gasbarbecues. Misschien bestaat het ook wel voor een elektrische bbq.quote:Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Het is een leuk idee, maar het is juist de bedoeling dat ik er eventueel wat rookhout of een builtje met vet boven het verwarmingselement kan hangen.
Ik heb een Weber Performer en een Weber Smokey Mountain die ik het meeste gebruik.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.
Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires .
Hier een bastard large en een grill guru medium.quote:Op woensdag 1 april 2020 15:05 schreef Houniet het volgende:
[..]
[..]
[..]
Welke BBQ's gebruiken jullie?
Tevens wat Xlarge zegt over de drumsticks, direct is zo snel te verkloten, lekker indirect.
Hier een Weber Master Touch GBS 57 met allerlei accesoires .
Van het weekend cola Spareribs.
@:Sarabi, foto's .
Wat maak je allemaal?quote:Op donderdag 2 april 2020 08:08 schreef nelisb het volgende:
[..]
Hier een bastard large en een grill guru medium.
Met dit weer bbq ik een keer of 2-3 per week.
Bavettequote:
en je gewicht?quote:Op donderdag 2 april 2020 14:28 schreef nelisb het volgende:
[..]
Bavette
Ribeye van 500/600 gram
Picanha
Chicken wings
Pizza
Burgers
Kip van het spit
Nog veel meer.
Veel groentes. Asperges, witte kool, gegrilde paprika, tomaten
Aardappeltjes in de skillet.
Zoete aardappelen met bacon en cheddar cheese
Wat heeft mijn gewicht ermee te maken? Welke overigens gemiddeld is.quote:
Zelf vangen?quote:Op vrijdag 3 april 2020 12:14 schreef RodenCity het volgende:
Hier een Boretti Vittoria, Komend weekend exotische bbq.
Semi surf en turf van Krokodil en Zebra op de planning.
hier staat hij al een uurtje of 4 te brandenquote:Op zondag 5 april 2020 12:49 schreef anndb het volgende:
BBQ is nu aan het opwarmen, zo even wat kip er op voor de lunch. Vanavond denk ik vis.
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding isquote:
Kokosbriketten:quote:
Prima toch. Aanbiedingen genoeg.quote:Op zondag 5 april 2020 14:41 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Meestal een premium merk kolen wat op dat moment in de aanbieding is
Op dit moment heb ik grill guru kolen.
Ik probeer wel altijd door de zak heen te voelen of het grote stukken zijnof veel gruis
Nope, dat heeft de slager al gedaanquote:
Die BBQ Cola dingen ?quote:Op zaterdag 4 april 2020 22:33 schreef nelisb het volgende:
Morgen met mijn zoon van 6 spareribs maken.
Recept van BBQ-junkie.
Voor mijn vrouw een entrecote en mijn dochter een hamburger.
Aardappeltjes bakken in de skillet en wat groene asperges erbij.
Geweldig .quote:Op zondag 5 april 2020 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's!
Vandaag dus gyros en naans van de bbq.
Gekruide procureulapjes, een paar minuten gegrilld per kant.
[ afbeelding ]
Snel de lapjes binnen in stukjes gesneden en onder de grill van de oven gezet. Dan konden de naans op de grill.
[ afbeelding ]
Gegeten met frietjes, koolsalade, tzaziki, ingemaakte rode ui en feta.
[ afbeelding ]
Zijn leuk die dingen inderdaad, moet inderdaad echter wel rekenen op best veel dat je toch weg moet snijden/uitgedroogd is er van. Een flink stuk vlees is dus aan te raden. Ik had in het begin als "gewone" test om even te proberen een te klein stuk genomen. Bleef weinig van over, was wel top van smaak.quote:Op maandag 6 april 2020 11:28 schreef Gripper het volgende:
Ik ga wat nieuws proberen: zelf vlees dry-agen.
Daar bestaan speciale vacumeerzakken voor, met een ademend membraan zodat je in je koelkast het klimaat van zo'n droogkast kunt nabootsen.
Zakken zullen vandaag of morgen wel binnenkomen, dan bij hanos een mooi groot stuk vlees uitzoeken, zit te denken aan ribeye of ander vlees met wat vet eraan. Die ontwikkelen beter smaak dan de magere rundvlees soorten.
En dan een goeie maand wachten
In de pekel zettenquote:Op maandag 6 april 2020 18:05 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Hele kip roosteren: dry/wet rub?
Wat zorgt in theorie voor een krokanter eindproduct?
jeetje wat een verschilquote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.quote:Op dinsdag 7 april 2020 10:03 schreef Den_Haag het volgende:
De eerste keer pulled pork was best goed gelukt. Merk alles dat ik echt een betere barrel smoker moet hebben, nu eentje van huismerk Hornbach. Ding heeft het prima gedaan de afgelopen 6 jaar maar voor 4,5uur branden kost het bijna 4kg houtskool en 1kg briketten.
Temperatuur is lastig goed te houden
Iemand tips voor een goede smoker/bbq? Wel het barrel type. Budget rond de 1000 euro.
Moet nog wel de garage in te tillen zijn en verrijdbaar. Dus geen grill van 110kg. Tot 40kg krijg ik wel getild
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.quote:
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..quote:Op maandag 6 april 2020 10:35 schreef Houniet het volgende:
Nieuwe kruiden besteld .
https://www.basbq.com/web(...)-shit-seasoning.html
Bier bbq worstjes heet het.quote:Op dinsdag 7 april 2020 19:41 schreef Harveo het volgende:
[..]
Dat is wel veel ja, houtskool brand sowieso erg snel weg. Afgelopen zondag voor de eerste keer slow cooking gedaan met spareribs. Met kokos briketten en bouwmarkt birketten (had ik nog over) brandde deze 4 tot 5 uur ong een kilo ofzo. Heb zelf een kleine weber kettle.
[..]
Ziet er goed! Eigenlijk nooit aan gedacht om worstjes in een lek bak te grillen met uien e.d. erin. Ik sta nog aan het begin van mijn bbq leven lol.
precies. Daarom zoek ik iets betersquote:Op dinsdag 7 april 2020 19:34 schreef Ferdii het volgende:
[..]
jeetje wat een verschil
met mijn kamado gebruik ik nog geen 500-1000 gram voor 9 uur lang low&slow
Laat mij . Eigen kruiden maken heb ik nog nooit gedaan, dus als je tips hebt. Of ik ben gewoon lui .quote:Op dinsdag 7 april 2020 19:55 schreef lighted het volgende:
[..]
waarom niet snel maken? de hoofdprijs betalen voor een mix..
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk zeker lekker. Ja, met Corona bier ja .
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.quote:Op woensdag 8 april 2020 08:55 schreef Houniet het volgende:
Heel makkelijk zeker lekker. Ja, met Corona bier ja .
Ik ga het eens proberen thnx .quote:Op woensdag 8 april 2020 09:32 schreef Den_Haag het volgende:
Dry rub maken is het makkelijkste wat er is. Bijv.
1/4 cup Paprika
1/8 cup Fresh Ground Black Pepper
1-2 tablespoons Garlic Powder
1-2 tablespoons Onion Powder
1 tablespoon or more Cayenne Pepper
1/4 cup Coarse Salt
1/4 cup Brown or White Sugar
1 cup is 16 tablespoons. Alles bij elkaar gooien, Even mengen en klaar
Eerst schroei ik ze even aan, beide kanten minuut of 2 zodat je ze ziet verkleuren. Daarna gaan ze in de bak met bier (kamertemperatuur). En dan een beetje of gevoel verder klaar garen.quote:Op woensdag 8 april 2020 09:47 schreef Harveo het volgende:
[..]
Laat je ze net zo lang op de bbq liggen totdat het vocht verdampt is of als ze gaar zijn?
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.quote:Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Recept? En waren ze ook sappig? Van de bbq vind ik het meestal ietwat droog.
en naar eigen inzicht iets aanpassen. Ik ga voor iets minder zout en meer knoflook. Je kunt ipv gerookt paprikapoeder ook pittig doorn als je iets meer spice wilquote:
Nice, thanks man!quote:Op woensdag 8 april 2020 20:15 schreef Houniet het volgende:
[..]
Sappig ja, maar het verschilt soms wel. Heeft beetje te maken zodra je ze te lang laat sudderen dan gaat de worst scheuren en dan loopt het vocht er uit.
/edit; https://rtlniels.nl/bbq/bierworst/
een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.quote:Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?
Thx, ga het proberenquote:Op donderdag 9 april 2020 18:12 schreef lighted het volgende:
[..]
een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
aanrader
Hier thuis fan van deze.quote:Op donderdag 9 april 2020 17:23 schreef Harveo het volgende:
Iemand nog een tip voor een lekkere marinade voor kippenvleugels?
Ik gebruik doorgaans een simpele combi met ketjap, oestersaus en gesneden knoflook en uien. Nachtje laten staan in de koelkast en volgende dag op de bbq.
Deel eens a.u.b. je resultaten.quote:Op zaterdag 11 april 2020 18:56 schreef Harveo het volgende:
Klinkt goed, wat voor bbq heb je?
Hier liggen nou chicken wings op
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 12 april 2020 09:03 schreef Harveo het volgende:
Heb ze eerst aan beide kanten op de kolen gelegd zodat ze ff "aanbranden" daarna indirect grillen met de deksel erop. Daarna honing met olijf olie er op gesmeerd en zo nog een paar minuttjes er op aan beide kanten, waren erg lekker.
Lag ook nog courgettes op voor de vitamientjesKlinkt en ziet er goed uit. Ik vergeet jammer genoeg vaak dat er meer dan enkel vlees op de grill te gooien is!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb 't laatst geprobeerd met spiesen, vrij dicht op de kolen (zonder rooster); op zich niet verkeerd alleen smelt het vet niet echt goed weg. Naar mijn mening essentieel voor de ultieme wing.
Wat is een Big Mac smashburger?quote:Op maandag 13 april 2020 14:27 schreef Scorpie het volgende:
Heel weekend bbq achter de rug.
Buffalo wings
Moink ballen
Zalmburgers
Big Mac Smashburgers
En nu ligt er een beenham van bijna 3 kilo op.
Eigen gemaakte Big Mac, maar dan met smashburgers ipv normale burgers.quote:Op maandag 13 april 2020 17:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat is een Big Mac smashburger?
Kan geen kwaad het te doen: vaak hebben die krengen een waxlaag om ze te beschermen tegen roest. En als je die er toch aan het afsmelten bent kan je net zo goed zelf seasonen.quote:Op maandag 13 april 2020 19:56 schreef Stansfield het volgende:
Heeft iemand enig idee of deze al geseasoned is of dat dit nog moet gebeuren?
https://www.karwei.nl/ass(...)jzer-o30cm/p/B132409
Bij deze staat er in de omschrijving bijvoorbeeld al bij dat hij gepreseasoned is:
https://www.intratuin.nl/(...)-30-x-25-x-4-cm.html
Maar dat kan ik bij die van de karwei niet vinden. Voor de zekerheid eerst toch maar seasonen?
Tnx, lijkt me ook de beste optie idd.quote:Op maandag 13 april 2020 22:58 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Kan geen kwaad het te doen: vaak hebben die krengen een waxlaag om ze te beschermen tegen roest. En als je die er toch aan het afsmelten bent kan je net zo goed zelf seasonen.
Vet in de tuin?quote:
Jup; eik en beuk gestookte koepel; officieel voor pizza maar in de praktijk doe ik er vaker vlees in ; kippetjes roosteren bvquote:
Poeh, goede vraag. Ik denk dat je het beter aan de vegans zelf kunt vragen: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1quote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Top bedankt, zal het daar ook proberen.quote:Op donderdag 16 april 2020 13:49 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Poeh, goede vraag. Ik denk dat je het beter aan de vegans zelf kunt vragen: CUL / [VEGAN] Vrij van dierlijke producten - deel 1
Wafels ?quote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
een wortelquote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Gepofte (zoete) aardappel?quote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Kaas is niet veganistischquote:Op zaterdag 18 april 2020 23:21 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Gepofte (zoete) aardappel?
Camembert met op de bbq geroosterd (stok)brood?
Feta kaas grillen in alu met chilivlokken en wat andere kruiden?
Maiskolf met roomboter en zout?
en als ik nog even goed mijn best doe kan ik er vast nog wel wat bedenken
Ah te snel gelezen, ik las vegetarisch /bedtijdquote:
Flauw grapje;quote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Maar kaas met roomboter, heft dat elkaar niet op?quote:
Eigenlijk dit maar mochten ooit nieuwe buren krijgen dan kunnen we de bbq aan de andere kant van onze tuin zetten.quote:
quote:Op zondag 19 april 2020 11:42 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Eigenlijk dit maar mochten ooit nieuwe buren krijgen dan kunnen we de bbq aan de andere kant van onze tuin zetten.
Goed idee, tof van jequote:Op zondag 19 april 2020 12:05 schreef nelisb het volgende:
Als ik echt ga roken meld ik het even bij de buren en geef ze daarna vlees om te proeven.
Damn, tien jaar.quote:Op zondag 19 april 2020 11:06 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan.
Het grillrooster is nu echt niet meer schoon te krijgen dus voor mijn verjaardag volgende week
krijg ik een nieuw rooster maar dan een gourmet uitvoering.
Best grappig omdat je dan opeens veel meer mogelijkheden hebt.
Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro.
Maar alles voor lekker eten uiteraard
Volgende week voor de eerste keer Pulled pork maken, ben benieuwd.
Ik ben niet veganistisch maar maak graag groenten op de bbq.quote:Op donderdag 16 april 2020 13:22 schreef soeverein het volgende:
Zijn er hier mensen die leuke ideeën hebben voor veganistisch eten op de BBQ?
Naast het standaard bakje/spies gegrilde groente.
Ik doe het met zo'n pannenspons en dasy.quote:Op zondag 19 april 2020 23:58 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Damn, tien jaar.
Heb je handigheidjes m.b.t. het schoonmaken van het rooster?
Als ik de buurvrouw de was net in de tuin op ziet hangen, dan zeg ik wel dat het misschien niet zo'n goed idee is.of ik wacht todat ze de was weer heeft afgehaald, als ik die ruimte in de tijd heb.quote:Op zondag 19 april 2020 11:39 schreef junkiexp het volgende:
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren ?
Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig.
Ik zet hem gewoon aanquote:Op zondag 19 april 2020 11:39 schreef junkiexp het volgende:
BTW hoe doen jullie dat met roken, wonen jullie allemaal buitengaats of gewoon schijt aan de buren ?
Als de wind uit het westen komt kan het hier prima, maar met een oostenwindje waait het richting de buren en die hebben vaak de ramen open staan van de slaapkamers, dat vind ik toch wel lullig.
#Aliequote:Op zondag 19 april 2020 11:06 schreef junkiexp het volgende:
Ik heb al 10 jaar een Weber one touch premium 57cm staan.
Ik vind alleen de accessoires wel redelijk aan de prijs, grill of bakplaat kost al 50 euro.
Een spons vind ik ook wel zo makkelijk.quote:Op maandag 20 april 2020 01:13 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik doe het met zo'n pannenspons en dasy.
Je poetst op gegeven moment wel het chroom er een beetje af en dan gaat het rooster roesten.
Maar als de starter heet is gooi de briketten erin en leg ik het grillrooster 10 minuten met het deksel dicht en daarna even met de deze eroverheen:
[ afbeelding ]
En dat doe ik ook als ik klaar ben weer, dan is het best goed te doen.
Maar nu na 10 jaar werd het wel tijd voor een nieuwe.
Ik zou ze maar eens goed bedanken met een mooie maaltijd.quote:Op woensdag 22 april 2020 17:49 schreef junkiexp het volgende:
Gisteren goed verwend:
[ afbeelding ]
Van mijn ouders krijg ik nog deze:
[ afbeelding ]
+ extra omgevingssonde.
Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt
Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan
Komt vast goedquote:Op woensdag 22 april 2020 19:47 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Ik zou ze maar eens goed bedanken met een mooie maaltijd.
Het is eigenlijk voor gevogelte, op de foto zit de bus er nog niet op:quote:Op woensdag 22 april 2020 19:55 schreef Harveo het volgende:
Dat groente grill dingetje staat ook op mijn mwishlist!
6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.quote:Op donderdag 23 april 2020 17:50 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik heb hier nog 2 intressante deals Voor de bbq
https://nl.pepper.com/aan(...)or-6-per-kilo-142863
https://www.ecofields.nl/(...)sch-rose-kalfsvlees/
Als de horeca niets meer afneemt moeten ze er toch ergens mee heen. En waarschijnlijk zal je het zelf nog bij moeten snijden.quote:Op donderdag 23 april 2020 18:27 schreef Chivaz het volgende:
[..]
6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.
Daar zit wel wat in, misschien dat ik wel wat bestel. Kan het helaas voorlopig niet op de bbq gooien.quote:Op donderdag 23 april 2020 18:38 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Als de horeca niets meer afneemt moeten ze er toch ergens mee heen. En waarschijnlijk zal je het zelf nog bij moeten snijden.
enig idee of de entrecote/andere producten uit eerste link al eerder is ingevroren? lees alleen dat hij gekoeld wordt geleverd, maar niet of hij daarna de vriezer in kanquote:Op donderdag 23 april 2020 17:50 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik heb hier nog 2 intressante deals Voor de bbq
https://nl.pepper.com/aan(...)or-6-per-kilo-142863
https://www.ecofields.nl/(...)sch-rose-kalfsvlees/
Dat is een vraag die je bij hun moet neerleggen.quote:Op donderdag 23 april 2020 19:21 schreef Ferdii het volgende:
[..]
enig idee of de entrecote/andere producten uit eerste link al eerder is ingevroren? lees alleen dat hij gekoeld wordt geleverd, maar niet of hij daarna de vriezer in kan
uit de comments haal ik dat het vers wordt gesneden en daarna gevacumeerd wordt bezorgd. lijkt me dus niet. Ik ga even bezinnen op een bestellingquote:Op donderdag 23 april 2020 19:47 schreef Bzzzzt het volgende:
[..]
Dat is een vraag die je bij hun moet neerleggen.
Dat kan gewoon niet.quote:Op donderdag 23 april 2020 18:27 schreef Chivaz het volgende:
[..]
6 euro per kilo voor entrecote is bizar goedkoop. Zo goedkoop dat ik begin te twijfelen aan de kwaliteit.
Bedankt voor de link, daar ga ik dus niet bestellen, bah.quote:Op donderdag 23 april 2020 21:50 schreef Lonaa het volgende:
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar.
https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken
Ik heb de "aanbieding" daarom ook destijds aan me voorbij laten gaan. Overigens ook gewoon op gestuit omdat ik ook dacht '6 euro de kg? Da kan niet, wat is dat voor bedrijf joh?'. Deze kwam in de eerste pagina zoekresultaten al naar boven als je op de bedrijfsnaam zoekt. Plus nog een of andere besmetting in het bedrijf 7 jaar geleden.quote:Op donderdag 23 april 2020 23:11 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Bedankt voor de link, daar ga ik dus niet bestellen, bah.
Bedankt voor de link! Als ik dat had geweten had ik de link hier niet eens gepost.quote:Op donderdag 23 april 2020 21:50 schreef Lonaa het volgende:
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar.
https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken
Elkaar helpen is hier geen gemeengoed?quote:Op donderdag 23 april 2020 21:56 schreef Lospedrosa het volgende:
Hey kenners.
Ik heb een smoker gemaakt van een groot vat. Niet veel ervaring met smoken.
Er passen 2 -3 roosters boven het vuur rooster.
Weet iemand toevallig een juiste afstand van vuurrooster tot 1e rooster?
Dat is het laatste dingetje. De roosters steuntjes inlassen.
Nu schoonbranden en morgen aflakken met hittebestendige verf.
Heb een gietijzeren rooster gevonden. Is dat juist materiaal?
Ik heb er geen verstand van.quote:Op vrijdag 24 april 2020 09:00 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Elkaar helpen is hier geen gemeengoed?
Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.quote:
Ah dat is een idee.quote:Op vrijdag 24 april 2020 09:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.
Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt.
Zo'n staaf zou ik nooit doen inderdaad. Daar krikg je echt spijt van, tenzij je bbq een doorsnede heeft van 1,5 meter.quote:Op vrijdag 24 april 2020 09:33 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Ah dat is een idee.
Ik zag ook een mooi idee van een RVS staaf verticaal in het midden, en de roosters voorzien van flenzen met borgbout, zodat je de roosters traploos kunt verstellen.
Maar die staaf kan ook in de weg zitten.
Nice ! Was je jarig ?quote:Op woensdag 22 april 2020 17:49 schreef junkiexp het volgende:
Gisteren goed verwend:
[ afbeelding ]
Van mijn ouders krijg ik nog deze:
[ afbeelding ]
+ extra omgevingssonde.
Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt
Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan
Werkt dit nou een beetje zulks een klein ding?quote:Op donderdag 23 april 2020 18:42 schreef mrPanerai het volgende:
Toch maar weer aangestoken op mijn terras
[ afbeelding ]
Dit dus. Want elk stuk vlees heeft andere ruimte nodig.quote:Op vrijdag 24 april 2020 09:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.
Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt.
Hij gaat wel als een tierelier, ik heb zo'n elektrische ontsteker die ik erin steek met wat kolen erop.quote:Op vrijdag 24 april 2020 11:41 schreef Houniet het volgende:
[..]
Werkt dit nou een beetje zulks een klein ding?
Ik kan best aardig barbecueën maar technische vragen heb ik gewoon geen antwoord op.quote:
Jepquote:Op vrijdag 24 april 2020 11:34 schreef Houniet het volgende:
[..]
Nice ! Was je jarig ?
Omgevingssensor werkt goed hoor . De app is heerlijk.
Een soort van inkoopactie moet toch wel kunnen iom een mod?quote:Op vrijdag 24 april 2020 17:41 schreef nelisb het volgende:
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃.
Vuur en rook
Rookoven
Albert Heijn
Sligro
Hanos
Welkoop
Jumbo
En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons.
Je kunt zeker wel een actie doen op FOK! hoor. Stuur maar een een pm naar mij met een voorstel, we komen vast op iets leuks uit We werken vaker samen met bedrijven.quote:Op vrijdag 24 april 2020 17:41 schreef nelisb het volgende:
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃.
Vuur en rook
Rookoven
Albert Heijn
Sligro
Hanos
Welkoop
Jumbo
En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons.
Nice!quote:Op vrijdag 24 april 2020 17:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Je kunt zeker wel een actie doen op FOK! hoor. Stuur maar een een pm naar mij met een voorstel, we komen vast op iets leuks uit We werken vaker samen met bedrijven.
Daar heb ik dus leren barbecuen, verder is het gewoon vallen en opstaan. Je hebt ieder geval een goede basis. Ik ben begonnen met een simpele bbq van 2 tientjes. Wel fantastische resultaten mee behaald.quote:Op vrijdag 24 april 2020 17:21 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Wil me gaan verdiepen in het echtere werk, BBQ pit boys op YT is een mooie leidraad.
Houtskool en (kokos)brikettenquote:Op vrijdag 24 april 2020 18:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Nice!
Wat voor actie zou gewenst zijn?
Houtskool?
Briketten?
Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken.
Laten we dit even via PM besprekenquote:Op vrijdag 24 april 2020 18:17 schreef nelisb het volgende:
[..]
Nice!
Wat voor actie zou gewenst zijn?
Houtskool?
Briketten?
Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken.
Ok dankje, goeie info.quote:Op vrijdag 24 april 2020 09:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo'n staaf zou ik nooit doen inderdaad. Daar krikg je echt spijt van, tenzij je bbq een doorsnede heeft van 1,5 meter.
Het handige van een verstelbaar rooster is dat je bijvoorbeeld makkelijk eerst je vlees kan dichtschroeien en daarna op een lagere temperatuur kunt garen.
Of dat je er gewoon rekening mee kunt houden dat je kolen het die dag juist wel of juist niet goed doen.
Ben ook met een gamma BBQ begonnen, prima voor wat te grillen maar indirect is lastig en temp slecht te regelen.quote:Op vrijdag 24 april 2020 18:32 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Daar heb ik dus leren barbecuen, verder is het gewoon vallen en opstaan. Je hebt ieder geval een goede basis. Ik ben begonnen met een simpele bbq van 2 tientjes. Wel fantastische resultaten mee behaald.
De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan.quote:Op vrijdag 24 april 2020 20:58 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ben ook met een gamma BBQ begonnen, prima voor wat te grillen maar indirect is lastig en temp slecht te regelen.
Weber is wel echt top en makkelijk schoon te maken.
En gewoon goede kwaliteit, staat al 10 jaar buiten onder een hoes maar amper roest.
Je moet een beetje geluk hebben inderdaad, die van mij zoog vooral veel valse lucht via het deksel dus dat was geen succes.quote:Op vrijdag 24 april 2020 22:19 schreef Chivaz het volgende:
[..]
De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Netjes! Veel plezier ermee.quote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Linkquote:According to Blonder, "When you smoke low and slow at temperatures like 225°F, many smokers require you to control the fire by damping the oxygen supply which moves it below the ideal combustion zone, creating black smoke, soot, and more creosote. Unfortunately, this is often the case with kamado and egg smokers. The best smokers combust at a high temp to create the ideal flavor profile and direct a small fraction of the smoke across the meat.
Rooster kan ik wel verstelbaar maken met een wiel en tandwiel van buitenaf.quote:Op zondag 26 april 2020 17:13 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Netjes! Veel plezier ermee.
Hoe hoog kan het rooster?
Lijkt me wel mooi als je de temperatuur kan regelen d.m.v. het aanpassen van de hoogte, kan alles op z'n gemak ontbranden:
[..]
Link
Als ik de resultaten hier bekijk lijkt men niet echt last van het effect te hebben, maar alsnog interessant wellicht.
Mooi dingquote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zit dus aan dat kleintje te denken, de compact. Gewoon leuk om mee te nemen op vakantie of naar het park. Hij weegt immmers maar 42 kgquote:Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Zeker, same here. Top ding.quote:Op dinsdag 28 april 2020 19:04 schreef nelisb het volgende:
Ik heb de compact van vorig jaar. Top ding voor erbij.
Alleen dat gewicht haha.
Ik vind hem er echt heel tof uitzien, echt mooi gedaan.quote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.quote:Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?quote:Op donderdag 30 april 2020 09:55 schreef Welten het volgende:
[..]
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.
Ik ben de laatste tijd ook druk bezig geweest. Eerst nog op m'n kogel, toen een ei van de Action van iemand geleend om het eens te proberen en er zo verslingerd aan geraakt dat ik de GG Medium besteld heb, incl. rotisserie etc.
Picanha, bavette, ribeye allemaal indirect en vervolgens even afgrillen, zalm op rookplankje, moinkballs, hamburgers. Zulke dingen recent gedaan.
Aankomend weekend gaan we voor de chicken bacon lollipops, Korean beef bulgogi taco's (recept uit Buregers & Bites van Jord) en ik wil pulled beef proberen. Nu al zin in!
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.quote:Op donderdag 30 april 2020 10:00 schreef dimmak het volgende:
[..]
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?
Volgens het BBQ topic op tweakers komt hij zonder platesetter. Daarom dat GG die combo pas volgende week online zet. Iedereen wil die hoes en die platesetter hebben dus kunnen ze weer wat verdienen. Op internet zijn ook wel wat universele te vinden, maar weet niet of die goed zijn.quote:Op donderdag 30 april 2020 10:18 schreef Welten het volgende:
[..]
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.
Ik heb al een aantal maal een vraag gesteld aan Grill Guru maar ik krijg geen, slecht of half reactie op m'n vragen. De klantenservice kan nog wel wat verbetering gebruiken...
Overigens: waarschijnlijk is het al bekend maar de GG bij AH wordt zonder platesetter geleverd. Toen ik rechtstreeks met GG contact op nam hoe ik aan een platesetter kon komen (deze stonden toen nog niet op de site) kreeg ik 3 verschillende antwoorden. Uiteindelijk zijn die vanaf maandag te bestellen i.c.m. regenhoes.
Af en toe opstoken tot 400 graden werkt prima als zelfreinigende functiequote:Op donderdag 30 april 2020 18:38 schreef Harveo het volgende:
Als ik naar mijn weber kettle kijk is deksel vrij vettig en is naderhand vrij eenvoudig schoon te houden. Maarhoe houden jullie de kermische bbq schoon zoals de BGE of Guru?
Het weerhoudt mij er een beetje van om zo'n ding aan te schaffen.
Regenhoes en schuiven open ja.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 11:47 schreef Welten het volgende:
Gisteren de Grill Guru in elkaar gezet. Wat een apparaat.
Hij past alleen niet meer in de schuur. Nu twijfel ik om hem af te dekken met een regenhoes. In principe moet 'ie gewoon het hele jaar buiten kunnen staan maar wat doen jullie of wat raden jullie aan? Zodra hij volledig is afgekoeld afdekken met een hoes en dan de schuiven open zetten?
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?quote:
Jazekerquote:Op zondag 3 mei 2020 19:53 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?
600 euro aan vlees?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.quote:
Als je hem vaak genoeg gebruikt heb je er geen last vanquote:Op zondag 3 mei 2020 21:13 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.
Had ik graag gedaan, maar geen ruimte voorquote:Op zondag 3 mei 2020 21:06 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.quote:Op donderdag 30 april 2020 13:37 schreef Welten het volgende:
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd.
De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim.
Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh.
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.quote:
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:40 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.
Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro.
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.quote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid isquote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
Ik vond hem kwa kwaliteit prima Stuk meer smaak en marmering dan ik ze uit de supermarkt koop. Inmiddels ligt alles gevacumeerd in de vriezer, zal strak kijken of ik wat stukjes op de foto kan zettenquote:Op maandag 4 mei 2020 10:49 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.
Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht)
Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen.
Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @:ferdii ?
Prima deal! Jammer dat ik die niet eerder heb gezien. Overigens was m'n pizzasteen maar een tientje voor een 33 centimeter, ergens een actie kunnen scoren.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:28 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.
Picsquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
Wat was de link?quote:Op maandag 4 mei 2020 11:03 schreef Ferdii het volgende:
[..]
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is
Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak
incl verzendkosten op 6,45 per kilo Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nlquote:
Krijg er honger vanquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
thanks. Zie het helaas niet staanquote:Op woensdag 6 mei 2020 11:49 schreef Ferdii het volgende:
[..]
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd.quote:
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:43 schreef Ferdii het volgende:
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus
goed eten is wat anders dan veel etenquote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:quote:Op maandag 11 mei 2020 13:22 schreef Houniet het volgende:
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 06:52 schreef _VoiD_ het volgende:
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.quote:Op maandag 11 mei 2020 12:14 schreef Asschen_sukar het volgende:
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.
Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
[..]
[..]
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.
Bedankt ieder
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:09 schreef Harveo het volgende:
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
Weber original heeft dat sowieso niet.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:14 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.
De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.
Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |