Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?quote:
Jazekerquote:Op zondag 3 mei 2020 19:53 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?
600 euro aan vlees?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.quote:
Als je hem vaak genoeg gebruikt heb je er geen last vanquote:Op zondag 3 mei 2020 21:13 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.
Had ik graag gedaan, maar geen ruimte voorquote:Op zondag 3 mei 2020 21:06 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.quote:Op donderdag 30 april 2020 13:37 schreef Welten het volgende:
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd.
De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim.
Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh.
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.quote:
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:40 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.
Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro.
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.quote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid isquote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
Ik vond hem kwa kwaliteit prima Stuk meer smaak en marmering dan ik ze uit de supermarkt koop. Inmiddels ligt alles gevacumeerd in de vriezer, zal strak kijken of ik wat stukjes op de foto kan zettenquote:Op maandag 4 mei 2020 10:49 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.
Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht)
Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen.
Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @:ferdii ?
Prima deal! Jammer dat ik die niet eerder heb gezien. Overigens was m'n pizzasteen maar een tientje voor een 33 centimeter, ergens een actie kunnen scoren.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:28 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.
Picsquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
Wat was de link?quote:Op maandag 4 mei 2020 11:03 schreef Ferdii het volgende:
[..]
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is
Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak
incl verzendkosten op 6,45 per kilo Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nlquote:
Krijg er honger vanquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
thanks. Zie het helaas niet staanquote:Op woensdag 6 mei 2020 11:49 schreef Ferdii het volgende:
[..]
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd.quote:
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:43 schreef Ferdii het volgende:
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus
goed eten is wat anders dan veel etenquote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:quote:Op maandag 11 mei 2020 13:22 schreef Houniet het volgende:
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 06:52 schreef _VoiD_ het volgende:
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.quote:Op maandag 11 mei 2020 12:14 schreef Asschen_sukar het volgende:
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.
Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
[..]
[..]
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.
Bedankt ieder
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:09 schreef Harveo het volgende:
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
Weber original heeft dat sowieso niet.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:14 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.
De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.
Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |