abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192777430
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2020 23:11 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Bedankt voor de link, daar ga ik dus niet bestellen, bah.
Ik heb de "aanbieding" daarom ook destijds aan me voorbij laten gaan. Overigens ook gewoon op gestuit omdat ik ook dacht '6 euro de kg? Da kan niet, wat is dat voor bedrijf joh?'. Deze kwam in de eerste pagina zoekresultaten al naar boven als je op de bedrijfsnaam zoekt. Plus nog een of andere besmetting in het bedrijf 7 jaar geleden.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_192777631
quote:
2s.gif Op donderdag 23 april 2020 21:50 schreef Lonaa het volgende:
Beimer meat stunt al langer met dit soort prijzen, al voor Corona. Verder zijn er wel wat misstanden gerapporteerd specifiek daar.

https://www.animalrights.(...)-en-belgische-rekken
Bedankt voor de link! Als ik dat had geweten had ik de link hier niet eens gepost.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_192778331
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 21:56 schreef Lospedrosa het volgende:
Hey kenners.
Ik heb een smoker gemaakt van een groot vat. Niet veel ervaring met smoken.
Er passen 2 -3 roosters boven het vuur rooster.
Weet iemand toevallig een juiste afstand van vuurrooster tot 1e rooster?

Dat is het laatste dingetje. De roosters steuntjes inlassen.

Nu schoonbranden en morgen aflakken met hittebestendige verf.

Heb een gietijzeren rooster gevonden. Is dat juist materiaal?

Elkaar helpen is hier geen gemeengoed?
Vakman pur sang
pi_192778416
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:00 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Elkaar helpen is hier geen gemeengoed?
Ik heb er geen verstand van.
pi_192778432
Oh dacht dat dit het bbq topic was. :'(
Vakman pur sang
  vrijdag 24 april 2020 @ 09:16:43 #206
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192778494
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:11 schreef Lospedrosa het volgende:
Oh dacht dat dit het bbq topic was. :'(
Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.

Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt.
Spoilers!
pi_192778739
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.

Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt.
Ah dat is een idee.

Ik zag ook een mooi idee van een RVS staaf verticaal in het midden, en de roosters voorzien van flenzen met borgbout, zodat je de roosters traploos kunt verstellen.
Maar die staaf kan ook in de weg zitten.
Vakman pur sang
  vrijdag 24 april 2020 @ 09:37:53 #208
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192778804
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:33 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Ah dat is een idee.

Ik zag ook een mooi idee van een RVS staaf verticaal in het midden, en de roosters voorzien van flenzen met borgbout, zodat je de roosters traploos kunt verstellen.
Maar die staaf kan ook in de weg zitten.
Zo'n staaf zou ik nooit doen inderdaad. Daar krikg je echt spijt van, tenzij je bbq een doorsnede heeft van 1,5 meter.

Het handige van een verstelbaar rooster is dat je bijvoorbeeld makkelijk eerst je vlees kan dichtschroeien en daarna op een lagere temperatuur kunt garen.
Of dat je er gewoon rekening mee kunt houden dat je kolen het die dag juist wel of juist niet goed doen.
Spoilers!
  vrijdag 24 april 2020 @ 11:34:45 #209
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192780361
quote:
2s.gif Op woensdag 22 april 2020 17:49 schreef junkiexp het volgende:
Gisteren goed verwend:

[ afbeelding ]

Van mijn ouders krijg ik nog deze:

[ afbeelding ]

+ extra omgevingssonde.
Lijkt mij echt ideaal voor langdurende gerechten, ben benieuwd of het goed werkt :)
Dan kunnen we er voorlopig weer tegenaan :9 ^O^
Nice :D ! Was je jarig :o?
Omgevingssensor werkt goed hoor :). De app is heerlijk.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 24 april 2020 @ 11:41:07 #210
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192780443
quote:
1s.gif Op donderdag 23 april 2020 18:42 schreef mrPanerai het volgende:
Toch maar weer aangestoken op mijn terras

[ afbeelding ]
Werkt dit nou een beetje zulks een klein ding?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 24 april 2020 @ 11:41:53 #211
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_192780453
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zou meerdere steuntjes maken zodat ik het rooster op verschillende hoogten kan instellen.

Gietijzer is prima, als je zorgt dat je het op de juiste manier behandelt.
Dit dus. Want elk stuk vlees heeft andere ruimte nodig.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 24 april 2020 @ 12:31:23 #212
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_192781171
quote:
99s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:41 schreef Houniet het volgende:

[..]

Werkt dit nou een beetje zulks een klein ding?
Hij gaat wel als een tierelier, ik heb zo'n elektrische ontsteker die ik erin steek met wat kolen erop.
na 10 minuutjes mag die eruit en dan gloeien de onderste kolen, dan blijf ie dicht voor 10 minuten en loopt de temperatuur op tot zo'n 350°, we bakken meestal 20 minuten na het aansteken.

Voor ons werkt het prima, ik krijg er zonder problemen 3 à 4 stukken vlees op. Wij zijn met drie en ik bak en leg het volgende stukje vlees pas op als we eentje verorberd hebben.
We eten dus ook weer een stuk rustiger en het vlees is altjd vers gebakken. vroeger bakte ik alles tegelijk en dan zat je met 3 stukken vlees op je bord waarbij de laatste uitgedroogd.
Dat kan nu niet meer omdat ie gewoon te klein daarvoor is.
Ik kocht deze ergens in promo aan 99¤
pi_192782266
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:11 schreef Lospedrosa het volgende:
Oh dacht dat dit het bbq topic was. :'(
Ik kan best aardig barbecueën maar technische vragen heb ik gewoon geen antwoord op.
pi_192784425
quote:
99s.gif Op vrijdag 24 april 2020 11:34 schreef Houniet het volgende:

[..]

Nice :D ! Was je jarig :o?
Omgevingssensor werkt goed hoor :). De app is heerlijk.
Jep :D

Fijn dat het goed werkt, binnenkort maar eens pulled pork maken en dan komt het goed van pas.
Ik heb al 10 jaar een Weber staan maar doe normaal alleen hamburgers e.d.

Wil me gaan verdiepen in het echtere werk, BBQ pit boys op YT is een mooie leidraad.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192784690
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃.

Vuur en rook
Rookoven
Albert Heijn
Sligro
Hanos
Welkoop
Jumbo


En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons.
pi_192784808
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:41 schreef nelisb het volgende:
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃.

Vuur en rook
Rookoven
Albert Heijn
Sligro
Hanos
Welkoop
Jumbo

En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons.
Een soort van inkoopactie moet toch wel kunnen iom een mod?
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  vrijdag 24 april 2020 @ 17:51:31 #217
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192784820
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:41 schreef nelisb het volgende:
Zo jammer dat ik geen actie kan doen hier. Mijn bedrijf is een van de grootste bbq leveranciers van Nederland 😃.

Vuur en rook
Rookoven
Albert Heijn
Sligro
Hanos
Welkoop
Jumbo

En kan nog even doorgaan, kopen allemaal bbq producten van houtskool, brikette, rookhout, accessoires bij ons.
Je kunt zeker wel een actie doen op FOK! hoor. Stuur maar een een pm naar mij met een voorstel, we komen vast op iets leuks uit :) We werken vaker samen met bedrijven.
Spoilers!
  vrijdag 24 april 2020 @ 17:58:32 #218
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_192784941
ik zet de vraag hier neer, als het past hoor ik het graag.

wat is een goede gas bbq?, max 300E
pi_192785192
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:51 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Je kunt zeker wel een actie doen op FOK! hoor. Stuur maar een een pm naar mij met een voorstel, we komen vast op iets leuks uit :) We werken vaker samen met bedrijven.
Nice!

Wat voor actie zou gewenst zijn?

Houtskool?
Briketten?
Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken.
pi_192785450
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 april 2020 17:21 schreef junkiexp het volgende:

[..]


Wil me gaan verdiepen in het echtere werk, BBQ pit boys op YT is een mooie leidraad.
Daar heb ik dus leren barbecuen, verder is het gewoon vallen en opstaan. Je hebt ieder geval een goede basis. Ik ben begonnen met een simpele bbq van 2 tientjes. Wel fantastische resultaten mee behaald.
pi_192785458
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 18:17 schreef nelisb het volgende:

[..]

Nice!

Wat voor actie zou gewenst zijn?

Houtskool?
Briketten?
Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken.
Houtskool en (kokos)briketten (8>
  vrijdag 24 april 2020 @ 18:38:51 #222
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192785543
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 18:17 schreef nelisb het volgende:

[..]

Nice!

Wat voor actie zou gewenst zijn?

Houtskool?
Briketten?
Rookhout, zoals snippers of chunks? Hebben 9 smaken.
Laten we dit even via PM bespreken ^O^
Spoilers!
pi_192787190
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 april 2020 09:37 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo'n staaf zou ik nooit doen inderdaad. Daar krikg je echt spijt van, tenzij je bbq een doorsnede heeft van 1,5 meter.

Het handige van een verstelbaar rooster is dat je bijvoorbeeld makkelijk eerst je vlees kan dichtschroeien en daarna op een lagere temperatuur kunt garen.
Of dat je er gewoon rekening mee kunt houden dat je kolen het die dag juist wel of juist niet goed doen.
Ok dankje, goeie info.
Heb jij een smoker?

Hoe hoog hangt jouw rooster boven de kolen?
Vakman pur sang
pi_192788010
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 18:32 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Daar heb ik dus leren barbecuen, verder is het gewoon vallen en opstaan. Je hebt ieder geval een goede basis. Ik ben begonnen met een simpele bbq van 2 tientjes. Wel fantastische resultaten mee behaald.
Ben ook met een gamma BBQ begonnen, prima voor wat te grillen maar indirect is lastig en temp slecht te regelen.

Weber is wel echt top en makkelijk schoon te maken.

En gewoon goede kwaliteit, staat al 10 jaar buiten onder een hoes maar amper roest.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192789591
quote:
2s.gif Op vrijdag 24 april 2020 20:58 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Ben ook met een gamma BBQ begonnen, prima voor wat te grillen maar indirect is lastig en temp slecht te regelen.

Weber is wel echt top en makkelijk schoon te maken.

En gewoon goede kwaliteit, staat al 10 jaar buiten onder een hoes maar amper roest.
De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan.
pi_192789657
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 april 2020 22:19 schreef Chivaz het volgende:

[..]

De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan.
Je moet een beetje geluk hebben inderdaad, die van mij zoog vooral veel valse lucht via het deksel dus dat was geen succes.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_192804299
Vandaag was het eigenlijk de bedoeling om voor de eerste keer pulled pork te maken. Helaas had ik geen tijd om me te verdiepen in de bereiding en om een rub te kiezen. Uitgesteld naar volgende week. Vandaag toch wat spareribs er op kunnen leggen. Ook dit was last minute dus de mariade heeft niet heel lang kunnen intrekken. Ook heeft deze maar 3 uur op de bbq gelegen en dat is toch echt te kort. Een krappe 6.5 deze keer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_192804698
Vandaag moink balls, chicken wings, groente pakketje en wat stokbrood met knoflook en olijfolie op de bbq.

Oja en smores als toetje.
pi_192804708
Morgen ga ik short ribs maken op de bbq. Staat al sinds vanochtend in de rub. Eerste keer, dus ben erg benieuwd hoe het gaat worden!
pi_192813521
vanavond beercan chicken, kipje staat nu in de rub :)

Via beimer meat pepper linkje ongeveer 20 kilo ribeye, entrecote en picanha besteld. Ben benieiwd :)
hardcoholic
pi_192815035
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.







[ Bericht 13% gewijzigd door Lospedrosa op 26-04-2020 16:42:00 ]
Vakman pur sang
pi_192815498
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Netjes! Veel plezier ermee. ^O^

Hoe hoog kan het rooster?

Lijkt me wel mooi als je de temperatuur kan regelen d.m.v. het aanpassen van de hoogte, kan alles op z'n gemak ontbranden:

quote:
According to Blonder, "When you smoke low and slow at temperatures like 225°F, many smokers require you to control the fire by damping the oxygen supply which moves it below the ideal combustion zone, creating black smoke, soot, and more creosote. Unfortunately, this is often the case with kamado and egg smokers. The best smokers combust at a high temp to create the ideal flavor profile and direct a small fraction of the smoke across the meat.
Link

Als ik de resultaten hier bekijk lijkt men niet echt last van het effect te hebben, maar alsnog interessant wellicht.
pi_192815537
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 17:13 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Netjes! Veel plezier ermee. ^O^

Hoe hoog kan het rooster?

Lijkt me wel mooi als je de temperatuur kan regelen d.m.v. het aanpassen van de hoogte, kan alles op z'n gemak ontbranden:
[..]

Link

Als ik de resultaten hier bekijk lijkt men niet echt last van het effect te hebben, maar alsnog interessant wellicht.
Rooster kan ik wel verstelbaar maken met een wiel en tandwiel van buitenaf.
De temp kun je ook goed regelen met de schuiven.
Ik dacht al om een gemotoriseerde klep te maken en een pid tempregeling op accu. Zodat de luchttoevoer automatisch geregeld wordt op de binnenste temperatuur.
Vakman pur sang
pi_192838477
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Uitvinder van de biersmiley.
  dinsdag 28 april 2020 @ 08:47:20 #235
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192838616
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi ding O+
Spoilers!
  dinsdag 28 april 2020 @ 17:34:49 #236
130803 Gripper
Get a grip
pi_192846149
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Ik zit dus aan dat kleintje te denken, de compact. Gewoon leuk om mee te nemen op vakantie of naar het park. Hij weegt immmers maar 42 kg :')
In de tuin eventueel als tafelmodel BBQ.

Hartstikke overbodig natuurlijk, want ik heb al een bastard large.
Maar ja, leuk hebbedingetje wel.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192847408
Ik heb de compact van vorig jaar. Top ding voor erbij.

Alleen dat gewicht haha.
pi_192849578
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 19:04 schreef nelisb het volgende:
Ik heb de compact van vorig jaar. Top ding voor erbij.

Alleen dat gewicht haha.
Zeker, same here. Top ding.
pi_192850596
Black Ranch Marabú die ik laatst heb gehaald redelijk veel kleine stukken; vallen zo door het houtskoolrooster van de Weber of "verstoppen" de kolenstarter.

Bijzonder grote stukken heb ik ook weer geen behoefte aan, ter grootte van pak 'm beet een (misvormde) (aard)appel :') of iets dergelijks zou voor mijn doeleinden prima zijn. Aanraders wat (consistente) merk betreft?
  woensdag 29 april 2020 @ 07:27:03 #240
130803 Gripper
Get a grip
pi_192853047
Gele 10kg zakken van Peko, vaak wel te vinden bij de groothandel. Redelijk regelmatig in brok-grootte
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192853065
quote:
1s.gif Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ik vind hem er echt heel tof uitzien, echt mooi gedaan. :)

Ik heb wel een vraag.
Jouw vlees komt wel recht boven je hittebron te liggen, zelfs met een rooster wat omhoog kan, lijkt het mij haast niet te doen een lage temperatuur vast te houden.
Zet je er een plate setter, of een waterpan tussen oid ?
pi_192870575
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.
Ik ben de laatste tijd ook druk bezig geweest. Eerst nog op m'n kogel, toen een ei van de Action van iemand geleend om het eens te proberen en er zo verslingerd aan geraakt dat ik de GG Medium besteld heb, incl. rotisserie etc.

Picanha, bavette, ribeye allemaal indirect en vervolgens even afgrillen, zalm op rookplankje, moinkballs, hamburgers. Zulke dingen recent gedaan.

Aankomend weekend gaan we voor de chicken bacon lollipops, Korean beef bulgogi taco's (recept uit Buregers & Bites van Jord) en ik wil pulled beef proberen. Nu al zin in!
pi_192870652
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 09:55 schreef Welten het volgende:

[..]

Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.
Ik ben de laatste tijd ook druk bezig geweest. Eerst nog op m'n kogel, toen een ei van de Action van iemand geleend om het eens te proberen en er zo verslingerd aan geraakt dat ik de GG Medium besteld heb, incl. rotisserie etc.

Picanha, bavette, ribeye allemaal indirect en vervolgens even afgrillen, zalm op rookplankje, moinkballs, hamburgers. Zulke dingen recent gedaan.

Aankomend weekend gaan we voor de chicken bacon lollipops, Korean beef bulgogi taco's (recept uit Buregers & Bites van Jord) en ik wil pulled beef proberen. Nu al zin in!
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_192870900
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 10:00 schreef dimmak het volgende:

[..]

Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.

Ik heb al een aantal maal een vraag gesteld aan Grill Guru maar ik krijg geen, slecht of half reactie op m'n vragen. De klantenservice kan nog wel wat verbetering gebruiken...

Overigens: waarschijnlijk is het al bekend maar de GG bij AH wordt zonder platesetter geleverd. Toen ik rechtstreeks met GG contact op nam hoe ik aan een platesetter kon komen (deze stonden toen nog niet op de site) kreeg ik 3 verschillende antwoorden. Uiteindelijk zijn die vanaf maandag te bestellen i.c.m. regenhoes.
pi_192871783
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 10:18 schreef Welten het volgende:

[..]

Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.

Ik heb al een aantal maal een vraag gesteld aan Grill Guru maar ik krijg geen, slecht of half reactie op m'n vragen. De klantenservice kan nog wel wat verbetering gebruiken...

Overigens: waarschijnlijk is het al bekend maar de GG bij AH wordt zonder platesetter geleverd. Toen ik rechtstreeks met GG contact op nam hoe ik aan een platesetter kon komen (deze stonden toen nog niet op de site) kreeg ik 3 verschillende antwoorden. Uiteindelijk zijn die vanaf maandag te bestellen i.c.m. regenhoes.
Volgens het BBQ topic op tweakers komt hij zonder platesetter. Daarom dat GG die combo pas volgende week online zet. Iedereen wil die hoes en die platesetter hebben dus kunnen ze weer wat verdienen. :P Op internet zijn ook wel wat universele te vinden, maar weet niet of die goed zijn.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_192873749
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd.
De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim. :o

Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh.
pi_192877742
Als ik naar mijn weber kettle kijk is deksel vrij vettig en is naderhand vrij eenvoudig schoon te houden. Maarhoe houden jullie de kermische bbq schoon zoals de BGE of Guru?

Het weerhoudt mij er een beetje van om zo'n ding aan te schaffen.
pi_192877873
quote:
1s.gif Op donderdag 30 april 2020 18:38 schreef Harveo het volgende:
Als ik naar mijn weber kettle kijk is deksel vrij vettig en is naderhand vrij eenvoudig schoon te houden. Maarhoe houden jullie de kermische bbq schoon zoals de BGE of Guru?

Het weerhoudt mij er een beetje van om zo'n ding aan te schaffen.
Af en toe opstoken tot 400 graden werkt prima als zelfreinigende functie :Y

Buiten zijde afnemen met een doekje
hardcoholic
pi_192888241
Gisteren de Grill Guru in elkaar gezet. Wat een apparaat. O+
Hij past alleen niet meer in de schuur. Nu twijfel ik om hem af te dekken met een regenhoes. In principe moet 'ie gewoon het hele jaar buiten kunnen staan maar wat doen jullie of wat raden jullie aan? Zodra hij volledig is afgekoeld afdekken met een hoes en dan de schuiven open zetten?
pi_192888386
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 11:47 schreef Welten het volgende:
Gisteren de Grill Guru in elkaar gezet. Wat een apparaat. O+
Hij past alleen niet meer in de schuur. Nu twijfel ik om hem af te dekken met een regenhoes. In principe moet 'ie gewoon het hele jaar buiten kunnen staan maar wat doen jullie of wat raden jullie aan? Zodra hij volledig is afgekoeld afdekken met een hoes en dan de schuiven open zetten?
Regenhoes en schuiven open ja.
pi_192929803
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vacumeren en invriezen *O*




[ Bericht 0% gewijzigd door Ferdii op 03-05-2020 22:15:16 ]
hardcoholic
pi_192929830
quote:
7s.gif Op vrijdag 1 mei 2020 11:55 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Regenhoes en schuiven open ja.
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_192929921
ja, ik had met mijn kamado joe ook wat last van pluisjes toen ik de schuiven dicht had en een hoes erover.
pi_192930409
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 19:53 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?
Jazeker
  zondag 3 mei 2020 @ 21:01:14 #255
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192930962
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen *O*
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
600 euro aan vlees?
pi_192931069
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen *O*
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?
pi_192931231
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 20:33 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Jazeker
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_192931329
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:13 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.
Als je hem vaak genoeg gebruikt heb je er geen last van :D
pi_192932305
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:01 schreef RickoKun het volgende:

[..]

600 euro aan vlees?
175 ;)
hardcoholic
pi_192932314
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 21:06 schreef br00djekaas54321 het volgende:

[..]

Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?
Had ik graag gedaan, maar geen ruimte voor ;(
hardcoholic
  maandag 4 mei 2020 @ 09:28:43 #261
366734 dimmak
bitcoin
pi_192936904
quote:
0s.gif Op donderdag 30 april 2020 13:37 schreef Welten het volgende:
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd.
De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim. :o

Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh.
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_192937141
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2020 22:13 schreef Ferdii het volgende:

[..]

175 ;)
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.

Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro.
  maandag 4 mei 2020 @ 10:20:36 #263
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_192937706
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 09:40 schreef _VoiD_ het volgende:

[..]

dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.

Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro.
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
Spoilers!
pi_192938190
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.
Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht)
Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen.

Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @Ferdii ?
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  maandag 4 mei 2020 @ 10:53:34 #265
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_192938256
Of je moet het illegaal vanuit Argentinië hebben geïmporteerd/ meegesmokkeld.
pi_192938408
quote:
1s.gif Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. :X Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is ;)

Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak :Y

incl verzendkosten op 6,45 per kilo :Y Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo :)

[ Bericht 4% gewijzigd door Ferdii op 04-05-2020 11:11:15 ]
hardcoholic
pi_192938450
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 10:49 schreef Asschen_sukar het volgende:

[..]

De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.
Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht)
Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen.

Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @:ferdii ?
Ik vond hem kwa kwaliteit prima :Y Stuk meer smaak en marmering dan ik ze uit de supermarkt koop. Inmiddels ligt alles gevacumeerd in de vriezer, zal strak kijken of ik wat stukjes op de foto kan zetten :)
hardcoholic
pi_192939717
Goed om te horen, ik verwacht namelijk ook een zending van ze O-) :D
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_192942815
Mijn zending van Beimer is ook nog onderweg. Entrecote, bavette, ribeye en picanha is onderweg!

quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 09:28 schreef dimmak het volgende:

[..]

Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij. :)
Prima deal! Jammer dat ik die niet eerder heb gezien. Overigens was m'n pizzasteen maar een tientje voor een 33 centimeter, ergens een actie kunnen scoren.

M'n regenhoes en platesetter via Grill Guru zelf kwam net al onverwachts binnen. Ik had pas na dinsdag gerekend. Erg blij mee want ik ga morgen een kilo pulled beef maken en ik had het anders op het ei van de Action moeten doen. Ben best hyped om morgen aan de slag te gaan! :o
pi_192949033
De rundernek zit in de rub. Morgenochtend de kamado aansteken. Ik maak op het kleine ei nog bbq baked beans, serveer coleslaw er bij, wraps met alles vullen en smullen maar.
pi_192956705
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
pi_192956709
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
Pics
pi_192969725
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2020 11:03 schreef Ferdii het volgende:

[..]

denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. :X Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is ;)

Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak :Y

incl verzendkosten op 6,45 per kilo :Y Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo :)
Wat was de link?
pi_192971724
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 09:02 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Wat was de link?
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
hardcoholic
pi_192972368
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
Krijg er honger van :7 :9~
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:13:18 #276
130803 Gripper
Get a grip
pi_192975495
Geinig hebbeding op de kop getikt voor wênug.
https://www.barbecook.com/nl/producten/hout/junko/#2239670000

Als je een keer op een camping op een kampvuurtje kookt dan gaat alleen de 3-poot mee, en het is ook tegelijk een vuurschaal voor in de tuin.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192982919
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 11:49 schreef Ferdii het volgende:

[..]

was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
thanks. Zie het helaas niet staan
pi_192991628
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 12:33 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Pics
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd.

Maar ik moet zeggen dat die pulled beef en bbq baked beans uitermate goed gelukt waren. :9~
pi_193030696
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus *O*
hardcoholic
pi_193030848
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:43 schreef Ferdii het volgende:
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus *O*
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Vakman pur sang
pi_193031091
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
goed eten is wat anders dan veel eten ;)
hardcoholic
pi_193060968
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d.
pi_193060983
Zaterdag kipgyros van de rotisserie gemaakt en gisteren een hele kip op een chickensitter. Ik heb die van Grill Guru, daar kun je in de gietijzeren pan nog groente etc. bijleggen. Beide gerechten waren erg geslaagd!
  maandag 11 mei 2020 @ 11:05:54 #284
16632 Xlarge
========
pi_193062037
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang.
Goede bouw 14.gif

Bij de bbq die veel aan gaat, worden ook veel groenten ed gegeten :)
  maandag 11 mei 2020 @ 11:49:07 #285
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193062822
Vraagje aan alle mede bbq gekkies.

Na een paar keer spare ribs, hammen en nog veel meer, wilde ik afgelopen weekend runder shortribs roken. En gedaan.
Had een stuk van 2kg en 3 ribben. Heb er op vrijdagavond een rub opgedaan en de nacht in de koelkast laten trekken.

De volgende ochtend om 10.45 op de BBQ gedaan met een eigen gemaakte mix van beech/mesquite/pecan rookhout.

De eerste 2 uur was de temperatuur van de bbq tussen de 95 en 110 graden
De rest van tussen de 105 en 120, beetje schommelend
Ieder uur ingespoten met appelcider
Om 19.30 er af gehaald bij een kerntemp van 90 graden, 20 minuten laten rusten, daarna aangesneden.

Het vlees had de mooie bekende rand en de smaak zelf fantastisch. Maar toch was het wat aan de droge kant vond ik en had het bot toch een klein beetje hulp nodig los te komen.

Hoe kan ik dat oplossen de volgende keer?
Meer vocht? Vetter vlees zoeken?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_193063322
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.

Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  maandag 11 mei 2020 @ 13:22:45 #287
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193064388
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193077163
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 14:12:44 #289
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193082768
quote:
99s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:22 schreef Houniet het volgende:
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 06:52 schreef _VoiD_ het volgende:
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:14 schreef Asschen_sukar het volgende:
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.

Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.

Bedankt ieder ^O^
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 mei 2020 @ 14:21:20 #290
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193082908
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:12 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
[..]

[..]

Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.

Bedankt ieder ^O^
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad.
Ik merk dat ook met recepten voor de slowcooker. Daar doen die Amerikaanse bloggers een kipfilet in voor 6 uur. Dan is hij hier oneetbaar.

Lang leve de kernthermometer :Y
Spoilers!
pi_193118794
Ik kwam dit recept van Noskos tegen voor gerookte kip. Die gaan we van het weekend eens proberen.

https://www.bbq-nl.com/gerookte-kipfilet/
pi_193123345
Ik had er gister zalm op. Was ook zeer goed te doen. Alleen de rook leek wel neergeslagen op de zalm. Dit kan gekomen zijn omdat ik alle schuifjes dicht had op een gegeven moment, maar ik kon niet anders omdat het anders te warm werd. Of gebruik ik dan teveel rookhout?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193132242
Als je rook niet weg kan, inderdaad door een dichte schuif, raakt je eten daar wel een soort van bitter van. Ik doe wel voor de ventilatie altijd de schuif tenminste een stukje open. Dan nog beter proberen kolen er uit te halen om de temperatuur wat omlaag te brengen.

Zalm doe ik trouwens altijd op een rookplankje: kan haast niet mis gaan. Boterzachte zalm, lekker rooksmaakje, nog wat kruiden en / of citroen er over. Love it. O+
pi_193142342
heeft er iemand hier wel eens gerookte zalm met cold smoke generator gemaakt? ik ben op zoek naar ervaringen/tips? :P
hardcoholic
  Redactie Frontpage vrijdag 15 mei 2020 @ 14:51:20 #295
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_193142973
Ik sta op het punt een BBQ te kopen en ik twijfel tussen twee modellen. Ik heb een zwak voor Napoleon, maar Weber is ook een prima optie.

Dit zijn de opties:
Napoleon Kettle Pro 57cm
Weber Master Touch Kettle E5750 / Weber Original Kettle E-5730

Prijzen zijn ongeveer gelijk, features ook. Hebben jullie ervaring met (een van deze) modellen? Het grote voordeel van de Napoleon is voor mij dat er een gietijzeren grilrek in zit, niet zo'n draadjesrek. Om een Weber met zo'n rek te updaten moet je weer 100 euro extra uitgeven.

Ik hoor graag jullie meningen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193143240
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
  Redactie Frontpage vrijdag 15 mei 2020 @ 15:14:09 #297
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_193143285
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 15:09 schreef Harveo het volgende:
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.

De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.

Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193143830
Ik zou voor de Napoleon gaan. I.m.o. betaal je bij Weber ook voor de naam al extra. Daarnaast heeft Napoleon ook veel accessoires, mocht je dat interessant vinden. De essentials hebben ze sowieso. Het enige waar Weber wellicht een plus in heeft is garantie en zulks. Daar ben ik bij Napoleon niet bekend mee.
pi_193144834
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 15:14 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.

De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.

Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Weber original heeft dat sowieso niet.
pi_193145247
Niet dat een scharnier rocket science is, maar met een losse deksel weet je in ieder geval zeker dat de sluiting zo goed mogelijk is. Bij de meest recente Weber Premium had men wel eens last van lekkage. Waarschijnlijk verkeerd gemonteerd, maar goed.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')