abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:13:18 #276
130803 Gripper
Get a grip
pi_192975495
Geinig hebbeding op de kop getikt voor wênug.
https://www.barbecook.com/nl/producten/hout/junko/#2239670000

Als je een keer op een camping op een kampvuurtje kookt dan gaat alleen de 3-poot mee, en het is ook tegelijk een vuurschaal voor in de tuin.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_192982919
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 11:49 schreef Ferdii het volgende:

[..]

was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
thanks. Zie het helaas niet staan
pi_192991628
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2020 12:33 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Pics
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd.

Maar ik moet zeggen dat die pulled beef en bbq baked beans uitermate goed gelukt waren. :9~
pi_193030696
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus *O*
hardcoholic
pi_193030848
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:43 schreef Ferdii het volgende:
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus *O*
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Vakman pur sang
pi_193031091
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
goed eten is wat anders dan veel eten ;)
hardcoholic
pi_193060968
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d.
pi_193060983
Zaterdag kipgyros van de rotisserie gemaakt en gisteren een hele kip op een chickensitter. Ik heb die van Grill Guru, daar kun je in de gietijzeren pan nog groente etc. bijleggen. Beide gerechten waren erg geslaagd!
  maandag 11 mei 2020 @ 11:05:54 #284
16632 Xlarge
========
pi_193062037
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang.
Goede bouw 14.gif

Bij de bbq die veel aan gaat, worden ook veel groenten ed gegeten :)
  maandag 11 mei 2020 @ 11:49:07 #285
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193062822
Vraagje aan alle mede bbq gekkies.

Na een paar keer spare ribs, hammen en nog veel meer, wilde ik afgelopen weekend runder shortribs roken. En gedaan.
Had een stuk van 2kg en 3 ribben. Heb er op vrijdagavond een rub opgedaan en de nacht in de koelkast laten trekken.

De volgende ochtend om 10.45 op de BBQ gedaan met een eigen gemaakte mix van beech/mesquite/pecan rookhout.

De eerste 2 uur was de temperatuur van de bbq tussen de 95 en 110 graden
De rest van tussen de 105 en 120, beetje schommelend
Ieder uur ingespoten met appelcider
Om 19.30 er af gehaald bij een kerntemp van 90 graden, 20 minuten laten rusten, daarna aangesneden.

Het vlees had de mooie bekende rand en de smaak zelf fantastisch. Maar toch was het wat aan de droge kant vond ik en had het bot toch een klein beetje hulp nodig los te komen.

Hoe kan ik dat oplossen de volgende keer?
Meer vocht? Vetter vlees zoeken?
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_193063322
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.

Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
  maandag 11 mei 2020 @ 13:22:45 #287
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_193064388
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_193077163
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
  dinsdag 12 mei 2020 @ 14:12:44 #289
168739 Red_85
'echt wel'
pi_193082768
quote:
99s.gif Op maandag 11 mei 2020 13:22 schreef Houniet het volgende:
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 06:52 schreef _VoiD_ het volgende:
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2020 12:14 schreef Asschen_sukar het volgende:
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.

Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.

Bedankt ieder ^O^
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  dinsdag 12 mei 2020 @ 14:21:20 #290
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193082908
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:12 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
[..]

[..]

Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.

Bedankt ieder ^O^
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad.
Ik merk dat ook met recepten voor de slowcooker. Daar doen die Amerikaanse bloggers een kipfilet in voor 6 uur. Dan is hij hier oneetbaar.

Lang leve de kernthermometer :Y
Spoilers!
pi_193118794
Ik kwam dit recept van Noskos tegen voor gerookte kip. Die gaan we van het weekend eens proberen.

https://www.bbq-nl.com/gerookte-kipfilet/
pi_193123345
Ik had er gister zalm op. Was ook zeer goed te doen. Alleen de rook leek wel neergeslagen op de zalm. Dit kan gekomen zijn omdat ik alle schuifjes dicht had op een gegeven moment, maar ik kon niet anders omdat het anders te warm werd. Of gebruik ik dan teveel rookhout?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_193132242
Als je rook niet weg kan, inderdaad door een dichte schuif, raakt je eten daar wel een soort van bitter van. Ik doe wel voor de ventilatie altijd de schuif tenminste een stukje open. Dan nog beter proberen kolen er uit te halen om de temperatuur wat omlaag te brengen.

Zalm doe ik trouwens altijd op een rookplankje: kan haast niet mis gaan. Boterzachte zalm, lekker rooksmaakje, nog wat kruiden en / of citroen er over. Love it. O+
pi_193142342
heeft er iemand hier wel eens gerookte zalm met cold smoke generator gemaakt? ik ben op zoek naar ervaringen/tips? :P
hardcoholic
  Redactie Frontpage vrijdag 15 mei 2020 @ 14:51:20 #295
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_193142973
Ik sta op het punt een BBQ te kopen en ik twijfel tussen twee modellen. Ik heb een zwak voor Napoleon, maar Weber is ook een prima optie.

Dit zijn de opties:
Napoleon Kettle Pro 57cm
Weber Master Touch Kettle E5750 / Weber Original Kettle E-5730

Prijzen zijn ongeveer gelijk, features ook. Hebben jullie ervaring met (een van deze) modellen? Het grote voordeel van de Napoleon is voor mij dat er een gietijzeren grilrek in zit, niet zo'n draadjesrek. Om een Weber met zo'n rek te updaten moet je weer 100 euro extra uitgeven.

Ik hoor graag jullie meningen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193143240
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
  Redactie Frontpage vrijdag 15 mei 2020 @ 15:14:09 #297
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_193143285
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 15:09 schreef Harveo het volgende:
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.

De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.

Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_193143830
Ik zou voor de Napoleon gaan. I.m.o. betaal je bij Weber ook voor de naam al extra. Daarnaast heeft Napoleon ook veel accessoires, mocht je dat interessant vinden. De essentials hebben ze sowieso. Het enige waar Weber wellicht een plus in heeft is garantie en zulks. Daar ben ik bij Napoleon niet bekend mee.
pi_193144834
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 15:14 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.

De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.

Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Weber original heeft dat sowieso niet.
pi_193145247
Niet dat een scharnier rocket science is, maar met een losse deksel weet je in ieder geval zeker dat de sluiting zo goed mogelijk is. Bij de meest recente Weber Premium had men wel eens last van lekkage. Waarschijnlijk verkeerd gemonteerd, maar goed.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')