Je moet een beetje geluk hebben inderdaad, die van mij zoog vooral veel valse lucht via het deksel dus dat was geen succes.quote:Op vrijdag 24 april 2020 22:19 schreef Chivaz het volgende:
[..]
De mijne was verbazend goed voor die paar tientjes. Er zat een thermometer in het deksel verwerkt en qua temperatuur reguleren was het trial and error maar uiteindelijk kon ik wel goed low and slow gaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Netjes! Veel plezier ermee.quote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Linkquote:According to Blonder, "When you smoke low and slow at temperatures like 225°F, many smokers require you to control the fire by damping the oxygen supply which moves it below the ideal combustion zone, creating black smoke, soot, and more creosote. Unfortunately, this is often the case with kamado and egg smokers. The best smokers combust at a high temp to create the ideal flavor profile and direct a small fraction of the smoke across the meat.
Rooster kan ik wel verstelbaar maken met een wiel en tandwiel van buitenaf.quote:Op zondag 26 april 2020 17:13 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Netjes! Veel plezier ermee.
Hoe hoog kan het rooster?
Lijkt me wel mooi als je de temperatuur kan regelen d.m.v. het aanpassen van de hoogte, kan alles op z'n gemak ontbranden:
[..]
Link
Als ik de resultaten hier bekijk lijkt men niet echt last van het effect te hebben, maar alsnog interessant wellicht.
Mooi dingquote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zit dus aan dat kleintje te denken, de compact. Gewoon leuk om mee te nemen op vakantie of naar het park. Hij weegt immmers maar 42 kgquote:Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Zeker, same here. Top ding.quote:Op dinsdag 28 april 2020 19:04 schreef nelisb het volgende:
Ik heb de compact van vorig jaar. Top ding voor erbij.
Alleen dat gewicht haha.
Ik vind hem er echt heel tof uitzien, echt mooi gedaan.quote:Op zondag 26 april 2020 16:21 schreef Lospedrosa het volgende:
Zelfbouw smoker klaar en getest, werkt super.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.quote:Op dinsdag 28 april 2020 08:18 schreef dimmak het volgende:
Ik weet niet of het al gemeld was, maar de AH heeft ook een mooie aanbieding vandaag. Grill Guru Kamado Medium van ¤ 649 (Grill Guru site) voor ¤ 399.
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?quote:Op donderdag 30 april 2020 09:55 schreef Welten het volgende:
[..]
Tof om te zien dat dit topic een beetje leeft. Deze heb ik aangeschaft, hij wordt straks geleverd.
Ik ben de laatste tijd ook druk bezig geweest. Eerst nog op m'n kogel, toen een ei van de Action van iemand geleend om het eens te proberen en er zo verslingerd aan geraakt dat ik de GG Medium besteld heb, incl. rotisserie etc.
Picanha, bavette, ribeye allemaal indirect en vervolgens even afgrillen, zalm op rookplankje, moinkballs, hamburgers. Zulke dingen recent gedaan.
Aankomend weekend gaan we voor de chicken bacon lollipops, Korean beef bulgogi taco's (recept uit Buregers & Bites van Jord) en ik wil pulled beef proberen. Nu al zin in!
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.quote:Op donderdag 30 april 2020 10:00 schreef dimmak het volgende:
[..]
Had je hem vrijdag al besteld? Of afgelopen dinsdag?
Volgens het BBQ topic op tweakers komt hij zonder platesetter. Daarom dat GG die combo pas volgende week online zet. Iedereen wil die hoes en die platesetter hebben dus kunnen ze weer wat verdienen. Op internet zijn ook wel wat universele te vinden, maar weet niet of die goed zijn.quote:Op donderdag 30 april 2020 10:18 schreef Welten het volgende:
[..]
Vrijdag, inderdaad. 3 stuks zelfs, ook voor vrienden. Ik kreeg vanmorgen bericht dat er 1 afgeleverd wordt. Ik ben benieuwd of de andere 2 nog gaan komen.
Ik heb al een aantal maal een vraag gesteld aan Grill Guru maar ik krijg geen, slecht of half reactie op m'n vragen. De klantenservice kan nog wel wat verbetering gebruiken...
Overigens: waarschijnlijk is het al bekend maar de GG bij AH wordt zonder platesetter geleverd. Toen ik rechtstreeks met GG contact op nam hoe ik aan een platesetter kon komen (deze stonden toen nog niet op de site) kreeg ik 3 verschillende antwoorden. Uiteindelijk zijn die vanaf maandag te bestellen i.c.m. regenhoes.
Af en toe opstoken tot 400 graden werkt prima als zelfreinigende functiequote:Op donderdag 30 april 2020 18:38 schreef Harveo het volgende:
Als ik naar mijn weber kettle kijk is deksel vrij vettig en is naderhand vrij eenvoudig schoon te houden. Maarhoe houden jullie de kermische bbq schoon zoals de BGE of Guru?
Het weerhoudt mij er een beetje van om zo'n ding aan te schaffen.
Regenhoes en schuiven open ja.quote:Op vrijdag 1 mei 2020 11:47 schreef Welten het volgende:
Gisteren de Grill Guru in elkaar gezet. Wat een apparaat.
Hij past alleen niet meer in de schuur. Nu twijfel ik om hem af te dekken met een regenhoes. In principe moet 'ie gewoon het hele jaar buiten kunnen staan maar wat doen jullie of wat raden jullie aan? Zodra hij volledig is afgekoeld afdekken met een hoes en dan de schuiven open zetten?
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?quote:
Jazekerquote:Op zondag 3 mei 2020 19:53 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Vanwaar de schuiven open, om schimmelvorming tegen te gaan?
600 euro aan vlees?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?quote:Op zondag 3 mei 2020 19:51 schreef Ferdii het volgende:
Wat doe je in een vrij weekend? 26 kilo rib eye en entrecotes portioneren, vaccineren en invriezen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.quote:
Als je hem vaak genoeg gebruikt heb je er geen last vanquote:Op zondag 3 mei 2020 21:13 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Hmm, ook maar eens gaan doen dan. Nog nooit bij stil gestaan.
Had ik graag gedaan, maar geen ruimte voorquote:Op zondag 3 mei 2020 21:06 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Niet gelijk zo een dry age experiment gestart?
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.quote:Op donderdag 30 april 2020 13:37 schreef Welten het volgende:
True. Indien je hem via Grill Guru zelf besteld wordt deze wel compleet geleverd.
De set (hoes en platesetter) gaat 90 euro kosten. Kunnen ze inderdaad weer een leuke verkoop aan koppelen. Doen ze slim.
Mijn Medium is net geleverd. Moest ik zelf nog even door het huis naar de tuin tillen. Da's een best pakket zeg, pfoeh.
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.quote:
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:40 schreef _VoiD_ het volgende:
[..]
dat kan toch niet zo goedkoop zou je zeggen? zelfs al zou het goedkoop zijn, zou je nog minimaal twee keer zoveel kwijt zijn. dit is een kilo prijs van 7 euro. zelfs gehakt en stoofvlees is al duurder.
Pas nog zelf een ribeye van 1 kg bij de sligro gekocht, van black angus. die was 50 euro.
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.quote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid isquote:Op maandag 4 mei 2020 10:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat zou je denken inderdaad. Dit komt van een stuntslachthuis vandaan. Hierboven heeft Lonaa een link geplaatst over de herkomst van de dieren die daar geslacht worden. Dan begrijp je de lage prijzen al beter.
Ik vond hem kwa kwaliteit prima Stuk meer smaak en marmering dan ik ze uit de supermarkt koop. Inmiddels ligt alles gevacumeerd in de vriezer, zal strak kijken of ik wat stukjes op de foto kan zettenquote:Op maandag 4 mei 2020 10:49 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
De vraag is natuurlijk wel een beetje wat de waarheid is. Animal rights activisten zijn nu ook niet altijd een bron van de waarheid. Deze zal wel ergens in het midden liggen.
Dat bericht is ook alweer een jaar oud en wellicht is er inmiddels wat verbeterd (naïeve gedachte wellicht)
Ik kan me namelijk ook goed voorstellen dat slachthuizen in de problemen zitten met hun voorraad nu alle restaurants dicht zijn en daardoor tegen deze prijzen verkopen.
Ben wel benieuwd naar de kwaliteit van het vlees @:ferdii ?
Prima deal! Jammer dat ik die niet eerder heb gezien. Overigens was m'n pizzasteen maar een tientje voor een 33 centimeter, ergens een actie kunnen scoren.quote:Op maandag 4 mei 2020 09:28 schreef dimmak het volgende:
[..]
Ik heb deze gekocht. Voor hetzelfde geld al bij GG maar met een pizzasteen erbij.
Picsquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
Wat was de link?quote:Op maandag 4 mei 2020 11:03 schreef Ferdii het volgende:
[..]
denk vooral niet dat het in andere slachthuizen anders er aan toe gaat, als je even zoekt kun je volgens mij over ieder slachthuis wel iets vinden. Daarbij is natuurlijk de vraag in hoeverre die berichten van animal rights activisten de exacte waarheid is
Vlees komt inderdaad van Beimer, linkje hierboven, service was prima. Gister Rib eye geprobeerd, was perfect, mooi gemarmerde steak
incl verzendkosten op 6,45 per kilo Ribeye & entrecotes waren 6 euro per kilo, picanha 5,75 per kilo
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nlquote:
Krijg er honger vanquote:Op dinsdag 5 mei 2020 12:32 schreef Welten het volgende:
En diezelfde rundernek ligt nu al een paar uurtjes te roken op kersenhout. We gaan langzaam naar de tweede fase: de kern van 60 is bijna bereikt. Dan een lekkere laag bbq-saus er overheen smeren en een uurtje op 110 graden doorgaren.
thanks. Zie het helaas niet staanquote:Op woensdag 6 mei 2020 11:49 schreef Ferdii het volgende:
[..]
was een link van pepper die niet meer werkt, beste kan je even kijken op de facebook pagina van Beimer meat BV. Daar kun je mogelijk prijslijst etc nog wel vinden. Mailadres voor bestellingen is sales@beimer.nl
Ik ben te lui om het hier te gaan posten. Ik zet wel eens wat in zo'n highlight op Instagram, die kun je hier vinden: https://www.instagram.com/remianthonise/. Zoveel stelt het allemaal niet voor, eerlijk gezegd.quote:
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:43 schreef Ferdii het volgende:
vanavond met vrienden BBQ, 2kg picanha, 1k chateau briand, een flinke bak coleslaw, zelfgemaakt brood en eigen bernaise saus
goed eten is wat anders dan veel etenquote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Ik sport 4 a 5 keer per week, drink eigenlijk alleen alcohol op zaterdag, ik eet goed en gezond en ik steek graag de bbq aan. Maar wát er op gaat is vaak ook gewoon gezond: veel groente, (mager) vlees en verder weinig poespas, weleens een gepofte (zoete) aardappel o.i.d. maar geen bakken huzarensalade o.i.d.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Neen, wel bijna 110 kilo, maar meer dan 2 meter lang.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:56 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Is iedereen in dit topic dan ook team #viesdik?
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:quote:Op maandag 11 mei 2020 13:22 schreef Houniet het volgende:
Dat inderdaad, in de folie of eerder van de BBQ halen. In mijn ogen lagen ze er te lang op.
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 06:52 schreef _VoiD_ het volgende:
ik merk veel kwaliteitsverschil in ribben. pak doorgaans graangevoerd. gras is bij mij altijd gortdroog. terwijl de bereidingen gelijk zijn.
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.quote:Op maandag 11 mei 2020 12:14 schreef Asschen_sukar het volgende:
Of eventueel inpakken met appelcider in het folie erbij.
Of net pech gehad met het vlees dat wat minder dooraderd was.
Wij hebben in de loop der jaren ook wel de ervaring gehad dat Amerikaanse recepten een langere bereidingstijd hebben dan wij in Nederland nodig hebben. Er is toch een verschil in vlees inderdaad.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:12 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Overal las en zag ik een bereidingstijd van 8 uur en dat je door de 'rift' heen moet. Die heb ik zeker herkend want tussen uur 4 en 7 zat het stuk rond de 70/75 graden en werd niet warmer. Misschien er af halen bij de 85 of dit:
[..]
[..]
Volgende keer ga ik dit proberen, dank. Wat meer dooraderd of grain fed. Want ik weet dat het NLs rund was en ik weet ook dat NL's rund vaak redelijk vetloos is. Zoals Pietverdriet hier de term bezigde 'Libelle vlees'. Wel bij een zeer fatsoenlijke slager gehaald, maar ga er de volgende keer om vragen.
Bedankt ieder
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:09 schreef Harveo het volgende:
Ik heb een kleine Weber Kettle en wat ik nou ervaar als nadeel is de afneembare deksel. De deksel kan je wel kwijt aan de rand van de bbq maar een scharnierende deksel lijkt me veel handiger zoals bij die Napoleon.
Weber original heeft dat sowieso niet.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 15:14 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Eens dat het scharnieren van het deksel wel een pro is.
De Master Touch heeft nog wel een chique oplossing om het deksel te hangen. Dus dan zou de original eventueel niet meer mee doen.
Daarnaast heeft de Napoleon de optie om het rooster op 4 hoogtes in te stellen, kan dat bij de specs van de Webers ook niet terug vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |