Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.quote:Op woensdag 20 mei 2020 11:00 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Heb er over gelezen nu ik op zoek ben naar een nieuwe bbq. Niet iedereen is even enthousiast over. Vinden het niet echt bbq'en. Meer een soort oven.
Wat ik ook nog las is dat de meesten en verkeerd opvoersysteem hebben voor de pellets waardoor er risico is op vlamdoorslag en dat de pellets uitzetten in het opvoersysteem door vocht en je machine niet meer werkt. Weber heeft met hun nieuwe apparaat dit opgelost.
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq isquote:Op woensdag 20 mei 2020 12:11 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ik ben vanwege mijn nieuwe woning genoodzaakt om elektrisch te barbecuen, slechts een elektrische grill is niet voldoende vandaar dat ik uiteindelijk uitkwam op dit model.
De link die je stuurde komt uit op een doodgewone elektrische grill, die heb ik nu ook staan maar het is totaal ongeschikt voor wat ik wil.
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:14 schreef Den_Haag het volgende:
[..]
Ik een link gestuurd? Het enige wat ik recent nog over gepost heb je een masterbuilt gravity. Wat een kolen bbq is
Morgen ga ik pulled pork maken.quote:Op woensdag 20 mei 2020 13:32 schreef Welten het volgende:
Gaan jullie met de komende vrije dagen en het mooie weer nog wat maken?
Ik heb morgen een borrel, dus o.a. deze ga ik weer eens maken: https://bbq-helden.nl/beste-kippenvleugels-barbecue/
Zaterdag kipgyros van de rotisserie. Niet zo heel spannend beiden maar wel zin in. Ook ga ik van het weekend m'n bestelling van Beimer portioneren en meteen met een stuk ribeye een experiment dry aging starten.
Die heb ik dus ook (voor op het balkon, heb ook een "echte" op kolen) en het is dus wel degelijk een BBQ, geen grill. (Ja, het is ook een grill).quote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Ah, dat gaat automatisch ivm de sponsoren van Fok. Heb ik geen bewuste link van gemaaktquote:Op woensdag 20 mei 2020 14:46 schreef Chivaz het volgende:
[..]
Ja het woordje weber kwam bij mij binnen als een link.
Zwemmen die daar?quote:Op woensdag 20 mei 2020 18:50 schreef Ferdii het volgende:
Morgen 2,5 kilo rib eye verorberen op het strand in Zeeland
Als je het stuk eerst zelf in de zee gooit wel, maar ik kies toch liever wat anders on hem mee weg te spoelenquote:
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?quote:
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:31 schreef br00djekaas54321 het volgende:
[..]
Ik heb me er nooit aan gewaagd maar zie wel in filmpjes men spelen met een vuurzee bij het einde van de bereiding; met de hoeveelheid vet is het waarschijnlijk niet te voorkomen maar hoe zorgt dit niet voor stukken verbrand vlees?
Duidelijk. Het is inderdaad een leuk showtje om te zien hoe deze Braziliaan de meest bizar gemarmerde stukken vlees seart in de vlammen. Ervaring zal wel geleerd hebben hoeveel seconden het vlees kan hebben voordat je ermee kunt schrijven.quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:37 schreef Asschen_sukar het volgende:
[..]
Die grote vlammen wil je eigenlijk helemaal niet. Dat is meer stoer doen voor de toeschouwers.
Beter is het om de deksel dicht te houden als je het vet nog even probeert lekker knapperig te grillen, dan krijg je ook geen vlammen.
Nou, het was een succes! Was erg lekker en keurig medium rare. Mocht wel een wat rokerigere smaak aan toegevoegd worden, toch eens even kijken naar wat rookhout dingen voor de volgende keer.quote:Op maandag 18 mei 2020 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Dat klinkt dan wel weer lekker simpel. Thanks, probeer ik dat wel. Wilde al bijna het in stukken van 2cm snijden en dan op de bbq pleuren. Donderdag gaat ie erop. Heb al een kerntemp besteld en een scherp vleesmes.
Dat is enkel de afgelopen 4 of 5 weken, maar koken is gewoon super :-D en helemaal als je er niet echt naar om hoeft te kijken in de uren dat het er ligt.quote:Op donderdag 21 mei 2020 21:58 schreef Den_Haag het volgende:
Mooi lijstje van dingen die je al gemaakt hebt!
Lekker bezigquote:Op donderdag 21 mei 2020 21:44 schreef investeerdertje het volgende:
Oeh een BBQ topic, nice!
Ik probeer eens peer week de BBQ aan te steken. Vanaf nu zal ik er dus ook foto's van maken xD
Afgelopen weken zijn er gemaakt:
• Pulled pork cheeseburgers
• Smoked nacho's
• Burgers met guacamole
• Hanger steak
• Smoked chicken
• Sweet en sticky spareribs
• Lasange
• Tbone steak
• Memphis ribs
• Crunchy chicken
Feitelijk steek ik met het zelfde gemak de barbecue aan als dat ik kook, maak er dan ook eigenlijk alles op en zodra ik er aan begin gaat ook alles er vanaf. American smoker met rookhout is ook heerlijk om brood in te bakken!
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Lekker bezig![]()
Hoe heb je de lasagne bereid?
Hoe hoog was je temperatuur?quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:19 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Een italiaanse lasange, met verse bladeren, mozarella, kruiden, home made saus en bechemelsaus. In een gietijzeren braadslede en deze dan met indirecte warmte op met kokosbriketten. Klein beetje acacia er bij en smullen maar!
Thanks. Moet ik nog steeds eens proberen.quote:Op donderdag 21 mei 2020 22:23 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Minimaal 190 graden aan de warmtezijde van de pan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |