Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 10 december 2011 @ 10:10 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #25cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En enkele voorbeelden uit het vorige topic: Gereedschaptaart van Silmarwen: ![]() Cakepops van Dizzy-Miss_Lizzy: ![]() LiedjeBackstage had een prachtige bruidstaart gemaakt samen met manlief (daar wil je toch gewoon voor trouwen!): ![]() ![]() Skaai had deze schatjes gemaakt voor haar zus (ik wil ook zo'n zus!): ![]() Mijn eigen herstcakejes: ![]() Silmarwen kan ook draken maken: Aspergemeisjes eerste keer (serieus? ja serieus! Je zou het niet zeggen he?): ![]() charmed_angel maakte heel wat moois: ![]() ![]() ![]() limbolandjgirl probeerde haar cupcakes opnieuw te versieren en was nog steeds niet tevreden: ![]() was eerst: ![]() Vanillemuffins van Muck: ![]() En voor de rest, kijk in het oude topic ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 10 december 2011 @ 10:12 |
Ik zit op mijn telefoon. Straks op de pc zal ik de OP aanpassen hoor. | |
Popples | zaterdag 10 december 2011 @ 11:12 |
troel je bedoelt die van Wilton? die gebruik ik overal in. ook in de cakebeslag. ![]() | |
Troel | zaterdag 10 december 2011 @ 11:40 |
Ja, Wilton ja ![]() ![]() | |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 11:53 |
Ik ga vanmiddag voor het eerst cupcakes/muffins bakken en proberen te versieren.. Moeten ze voor je er fondant op doet helemaal koud zijn? Maak ik net het doosje open (had het bij de xenos meegebracht) zitten er geen bakvormpjes in ![]() ![]() | |
-Trinity- | zaterdag 10 december 2011 @ 12:10 |
Er zijn hele simpele recepten om zelf beslag te maken, ik heb hier tig receptenboeken dus als je een x wat zelf wil proberen wil ik je best een receptje DM'en ![]() Ik ga vanavond proberen Winter Wonder cupcakes te maken uit mijn nieuw aangeschafte boek ![]() ![]() | |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 12:21 |
Nou, ik zit wat dat betreft wel een beetje in tijdnood, maar als ik volgende keer meer tijd heb zal ik er zeker om vragen ![]() | |
Troel | zaterdag 10 december 2011 @ 12:21 |
Zelf maken kost nauwelijks meer tijd dan een kant-en-klare mix ![]() | |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 12:24 |
Dat dacht ik eigenlijk al ![]() ![]() Maar neem wel aan dat ze koud moeten zijn op het moment dat je ze gaat versieren toch? | |
krakkemieke | zaterdag 10 december 2011 @ 13:29 |
Even tussendoor: er zijn leuke kerstversieringen bij Blokker! ![]() | |
-Trinity- | zaterdag 10 december 2011 @ 15:04 |
Je gaat ze versieren met fondant? Redelijk afgekoeld lijkt me dan wel handig, want als ze nog erg heet aan de bovenkant zijn kan de fondant smelten. Maar als ze niet meer warm voelen aan je hand is het volgens mij wel safe. | |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 17:46 |
Conclusie, ik kan er geen snars van en vriendlief heeft bijna alles gedaan (fondant uitrollen enzo, rondjes uitsteken, cupcakes gevuld ![]() ![]() ![]() Naja is iemand er tenminste handig in ![]() Foto's volgen als mijn mobiel ze eindelijk heeft verzonden ![]() | |
Faithz | zaterdag 10 december 2011 @ 18:02 |
Ik kan er ook niks van ![]() ![]() Ik heb deze vandaag gefabriceerd. ![]() Chocolade taart, met laagje chocola en marsepein voor het kerstboomje en de sterren. Zonder vormpjes ![]() Vrouwlief heeft hier de kerstboom uitgesneden ![]() ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 10 december 2011 @ 18:06 |
Goeie opmerking van je vrouw! ![]() Lekker hoor, chocolade, altijd goed! | |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 18:58 |
![]() ![]() ![]() Wij vieren vanavond pas sinterklaas, het is niet zo felrood als de flits het maakt helaas Maar het ziet er gezellig uit en daar gaat het om ![]() En dit was de decoratie van vriendjelief: ![]() | |
Faithz | zaterdag 10 december 2011 @ 18:59 |
@BBQkip: Lekker is het goede woord!
| |
Yashaaaaa | zaterdag 10 december 2011 @ 19:00 |
![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 10 december 2011 @ 19:33 |
Dan had ik dat wel gezegd als ik dat bedoelde ![]() Hij ziet er serieus lekker uit, zou er wel een puntje van willen ![]() je hebt taarten die eruit zien om te bewaren en taarten om op te eten, dit is eentje uit de laatste categorie ![]() | |
-Trinity- | zaterdag 10 december 2011 @ 21:41 |
Ze zijn gelukt! En erg lekker, ze smaken naar speculaaskruiden, walnoten en een beetje wortel ![]() ![]() Recept | |
Soury | zondag 11 december 2011 @ 19:00 |
Ik durf haast niet bij al die mooie cup cakes, maar hier mijn eerste poging. Moet wat doen aan het rollen van fondant, de laag is te dik. Ik heb het gerold tussen twee lagen bakpapier. Die met chocolade pasta zijn wel erg lekker ![]() ![]() | |
Troel | zondag 11 december 2011 @ 19:24 |
Rollen tussen bakpapier vind ik altijd wat minder fijn, ik heb nu zo'n matje van de IKEA en dat werkt als een tierelier. Je zou er nog een klein beetje poedersuiker tussen kunnen strooien voor nog minder plak en is het wat dunner uit te rollen. Overigens is het mijn mijn houten roller veel dunner te rollen dan met mijn tupperware, simpelweg omdat die zwaarder is ![]() | |
Soury | zondag 11 december 2011 @ 19:26 |
Ik had even niet anders. Ik rolde het ook met een lege wijnfles ![]() | |
Troel | zondag 11 december 2011 @ 19:37 |
een volle werkt dan prettiger denk ik ![]() | |
Soury | zondag 11 december 2011 @ 19:38 |
Hik ![]() | |
Yashaaaaa | zondag 11 december 2011 @ 19:39 |
Dat heeft mijn vriend gister ook gedaan ![]() | |
Faithz | zondag 11 december 2011 @ 19:51 |
Deegroller ftw! Kun je je man ook nog eens mee meppen ![]() | |
Soury | zondag 11 december 2011 @ 19:54 |
Die staat op de lijst ![]() | |
Faithz | zondag 11 december 2011 @ 19:56 |
Action, kost bijna niks! | |
Popples | zondag 11 december 2011 @ 20:01 |
als ik je mag aanraden pak een fondantroller. deze roller ik wil nu de grote kopen en wil echt geen andere meer. ik maak altijd mijn tortilla's enzo ook zelf dus altijd handig die dingen. | |
Troel | zondag 11 december 2011 @ 20:01 |
Of vrouw ![]() | |
#ANONIEM | zondag 11 december 2011 @ 20:44 |
een laagje? ![]() leuke cupcakes ![]() Zien er niet slecht uit voor een eerste keer, en zeker als je niet alle middelen tot je beschikking hebt ![]() Die is idd erg handig ![]() | |
Faithz | zondag 11 december 2011 @ 21:05 |
Halve chocolade letter ![]() En veel te lekker ![]() | |
Croli | maandag 12 december 2011 @ 11:28 |
Zoals beloofd in t vorige topic mijn allereerste creaties gemaakt voor mn verjaardagsfeestje. Heb gemaakt vanillecupcakes met marbeled wit/paars fondant en een eetbaar bloemetje, en chocoladecupcakes met een citroenbotercreme. Khad 2 verschillende kleuren papieren vormpjes gekocht, bleken de wit/groene wat kleiner te zijn dan de paarse. Maar goed, het was allemaal lekker. foto's: ![]() dichterbij: ![]() | |
Troel | dinsdag 13 december 2011 @ 09:20 |
Ziet er goed uit. Het nadeel van uitrollen vind ik altijd dat ik een groter iets wil rollen dan mijn roller groot is zeg maar. En dan krijg je van die lelijke strepen erin ![]() | |
RadioSlut | dinsdag 13 december 2011 @ 11:53 |
Wat ziet dat er allemaal lekker uit ![]() Hebben jullie nog tips voor toppings oid? | |
_Ophelia_ | dinsdag 13 december 2011 @ 11:54 |
Grotere roller? ![]() Ik heb een deegstok van 50 cm met afgeronde hoeken, dat scheelt wel iets. | |
Sjeen | dinsdag 13 december 2011 @ 22:43 |
Mijn eerste cupcake creatie, vanille cupcakes met vanille botercreme (met een druppel rode kleurstof)![]() Nu wil ik meeeer ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 december 2011 @ 22:59 |
Ze zijn leuk Sjeen ![]() | |
tessie | woensdag 14 december 2011 @ 01:13 |
Ziet er mooi uit Sjeen, echt wel knap en netjes voor een eerste keer. Ik heb na een jaar ook weer eens een taart gemaakt. En het fondant scheurde helemaal op de rand, vandaar die lelijke bloemetjesrand ![]() ![]() Was van plan om 'm in te vriezen voor de kerst, maar omdat ie dus eigenlijk nogal mislukt was, hebben we hem vanavond met het bezoek half opgegeten. Hij was wel lekker. Gevuld met crispy speculoos en banketbakkersroom. | |
Skaai | woensdag 14 december 2011 @ 08:55 |
Ik moet zeggen dat ik die bloemetjes rand wel schattig vind ![]() Misschien steekvormpjes in de vorm van sneeuwvlokjes of kerststerren regelen, maar ik vind het een toffe oplossing zo ![]() | |
Sjeen | woensdag 14 december 2011 @ 21:53 |
Leuke taart Tessie! Ik kreeg hier al de vraag wanneer ik zoiets ook ging maken ![]() Vandaag voor het eerst Red Velvet cupcakes gemaakt met cream cheese topping. Nog best lastig, maar wel lekker ![]() ![]() | |
yasminaaa | woensdag 14 december 2011 @ 22:10 |
is een groot vraag en aanbod afdeling voor. [ Bericht 83% gewijzigd door MissHobje op 15-12-2011 11:06:28 ] | |
-Trinity- | donderdag 15 december 2011 @ 07:46 |
Ze zien er mooi rood uit! Heb je bietensap of kleurstof (vloeibaar of pasta) gebruikt? Ik heb altijd ruzie met de topping, die stijft bij mij nooit mooi op, binnenkort een ander recept proberen. | |
The_Hives | donderdag 15 december 2011 @ 07:58 |
neuh, ik heb geen interesse in spam ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door MissHobje op 15-12-2011 11:07:11 ] | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 08:08 |
Bovendien heeft ze haar mailadres niet ingevuld ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 08:09 |
Sjeen, prachtige kleur! | |
Sjeen | donderdag 15 december 2011 @ 09:18 |
Kleurstof gel van wilton en photoshop ![]() Die topping ![]() | |
RadioSlut | donderdag 15 december 2011 @ 09:25 |
Heeeeeel mooi ![]() Dit noem jij lelijk? ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 15 december 2011 @ 09:26 |
Monchou met slagroom en klopfix blijft lekker stevig als je dat eerst laat opstijven in de koelkast en daarna kan je mooie toefjes maken Je zou er zelfs ook nog kleurstof aan toe kunnen voegen. En het is lekker ![]() | |
RenRen- | donderdag 15 december 2011 @ 10:14 |
Mooi zeg ![]() Ik ga vanavond ook weer bakken, rond de 30 moet ik er maken. Cakejes. En dan maak ik frosting en dan ga ik morgen op kantoor denk ik pas versieren, ik weet anders niet hoe ik 30 cupcakes kan gaan vervoeren als ik te voet naar kantoor ben ![]() | |
RenRen- | donderdag 15 december 2011 @ 10:25 |
Superlief ![]() | |
MissHobje | donderdag 15 december 2011 @ 11:14 |
Croli je cc's zien er heerlijk uit ![]() Sjeen ![]() ![]() tessie wat een super lief taartje ![]() | |
Dragonberry | donderdag 15 december 2011 @ 13:54 |
red velvet ![]() Ik koop altijd speciaal van die vloeibare rode kleurstof bij de toko, 1 eetlepel voor 12 cupcakes is genoeg voor een prachtige kleur! | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 18:54 |
Zo. Een knalroze/naturel binnenkant met laagjes paarse botercreme en aardbeienjam:![]() Kwaliteit van de foto is niet denderend en uiteraard scheurde mijn fondant, vandaar de laag met sterretjes op de zijkant ![]() | |
Isabeau | donderdag 15 december 2011 @ 18:56 |
![]() ![]() | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 19:01 |
Nee, ik baal ervan. Ik wil gewoon een keertje een taart die echt compleet lukt! | |
Isabeau | donderdag 15 december 2011 @ 19:03 |
O, maar ik ben overtuigd van oefening baart kunst, dus die dag komt heus wel ![]() Als je er voor nu maar plezier in hebt (en het maar lekker is!). | |
deadly_kiss | donderdag 15 december 2011 @ 19:04 |
ik moet (naja, ik wil) voor volgende week vrijdag een taart maken voor een klein ventje die zijn 1e verjaardag gaat vieren... ik heb het helemaal in mn hoofd en weet precies hoe we het gaan maken.. ik ga het op de zaak maken met mn vriend (kok) zodat we lekker de ruimte hebben en kunnen kliederen... maar ik weet eigenlijk wel zeker dat die taart er veel klunziger uit gaat zien dan hoe ik hett in mn hoofd heb ![]() ben ik de enige waar dit altijd bij voor komt? | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 19:07 |
Dat hoop ik ook dat het lekker is ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 19:07 |
Uhm, zie mijn foto hierboven ![]() | |
deadly_kiss | donderdag 15 december 2011 @ 19:10 |
en er gaan best veel mensen van die taart eten ook... ik zou er bijna thuis alvast een hoekje uitsnijden om te proeven.. als 't niks is kan ik hem thuis laten ![]() maar serieus.. is dit gewoon omdat ik weinig ervaring heb met de afwerking van taarten? of is het gewoon mn ding niet? ![]() | |
deadly_kiss | donderdag 15 december 2011 @ 19:11 |
hahaha.. al zou je mij vragen om die na te maken zou het nieteens lukken ![]() | |
Isabeau | donderdag 15 december 2011 @ 19:16 |
Dat is nou een herkenbaar probleem! Ik weet van te voren niet of het allemaal wel echt lekker is en dan ben ik bang dat als ik hem aansnijd het tegenvalt of dat de vulling te zacht is oid en de taart dus een soort pudding op een bordje wordt ipv mooie stukken ![]() | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 19:16 |
Gewoon zeggen dat iemand anders hem gemaakt heeft ![]() ![]() | |
deadly_kiss | donderdag 15 december 2011 @ 19:24 |
whaha ja indd.. daarom maak ik liever cupcakes dan een taart. dan valt het niet zo op als ik er zelf een voorproef ![]() | |
Troel | donderdag 15 december 2011 @ 19:26 |
Chocoladeganache he, als ik daar op zoek, kom ik eigenlijk enkel recepten tegen die zoveel uur moeten staan ![]() Is er ook iets wat sneller gaat? Ik voel een chocoladebiscuit gevuld met kersenjam en dan een chocoladelaag eroverheen aankomen ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 15 december 2011 @ 19:48 |
Ik heb destijds een keer deze gebruikt en niet uren af laten koelen http://www.deleukstetaarten.nl/recept/38/Chocoladeganache/ | |
#ANONIEM | donderdag 15 december 2011 @ 23:25 |
Even een vraagje, is bakzout hetzelfde als baking soda?![]() | |
Fiorellino | vrijdag 16 december 2011 @ 02:05 |
Vond je de topping niet veel te zoet? Ik kreeg één zo'n cupcake al amper op hierdoor ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 16 december 2011 @ 06:55 |
![]() Wat gaat ge maken? | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 08:03 |
Ik ga straks een lemon-yoghurt cake maken. Daarop komt een laagje van citroensap met poedersuiker. Ik zag laatst op tv dat die kok het laagje er over lepelde terwijl de cake nog warm was, zodat het nog zou uitlopen en de cake ook wat opnam. Het recept zegt echter dat je het over de afgekoelde cake moet doen. Wat zouden jullie adviseren? | |
Troel | vrijdag 16 december 2011 @ 08:18 |
citroensap met poedersuiker is gewoon glazuurachtig, alleen dan in plaats van water citroensap zodat je een lichtgelige kleur krijgt en een citroensmaak. Maar als je dat op een warme taart doet, hard het minder uit lijkt mij, dus het is mooi omdat het dan inderdaad nog wat uitloopt, maar dan moet je de taart vervolgens echt in de koelkast laten afkoelen om het hard te laten worden en hopen dat het dan inmiddels niet allemaal naar de onderkanten van de zijkant is gelopen ![]() Ik zou het zelf over een grotendeels afgekoelde taart doen. Nouja, cake, maar dat is niet heel anders. | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 08:25 |
okay, hou ik daar rekening mee ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 09:06 |
nog even 1 vraagje ![]() Als je onderstaande stukje leest, zie je dat ik 1 keer citroenrasp en sap moet hebben en 1 keer twee eetlepels citroensap (voor glazuur). Dus daarom 2 citroenen nodig. Als ik echter het recept lees voor de cake, komt daar alleen het citroenrasp terug. Het lijkt mij dat ze daar ook het sap van 1 citroen bedoelen omdat volgens mij anders de citroensmaak in de cake erg minimaal is. denk ik dit goed, of moet ik in de cake alleen de rasp gebruiken? ![]()
| |
DevilsAndDust | vrijdag 16 december 2011 @ 09:09 |
Die laatste twee eetlepels zijn toch voor het glazuur? Edit: ik lees niet. ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 09:21 |
thnx ![]() ![]() | |
Sjeen | vrijdag 16 december 2011 @ 09:59 |
Gisteren meringue botercreme gemaakt... dat doet het toch niet echt voor mij ![]() | |
RenRen- | vrijdag 16 december 2011 @ 10:00 |
Ik had een recept gemaakt gisteren. De cupcakes vielen uit als minder en de botercreme was echt veel te veel met bijna een kilo boter. ![]() | |
Troel | vrijdag 16 december 2011 @ 10:15 |
een kilo boter???? Hoeveel cupcakes wilde je daarmee versieren dan ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 10:24 |
Nog niks maar ik zie een aantal recepten waar dus bakingsoda in moet, handig om te weten dat dat dus bakzout is. Kan ik dat bij de supermarkt krijgen of alleen online? | |
RenRen- | vrijdag 16 december 2011 @ 10:26 |
36, maar dat viel als minder uit (Bijna he? Volgens het recept dat ik volgde moest er 750 gram boter in) Ik heb er uiteindelijk maar 24, ik heb denk ik iets verkeerd gedaan. Iemand trouwens een idee waarom mijn cakejes in die gekleurde cupjes van Dr Oetker (toch?) altijd loslaten? De cupjes dus van de cake. Ziet er niet uit. Ik bakte in een bakblik voor muffins, duwde het aan en liet het goed afkoelen. | |
-Trinity- | vrijdag 16 december 2011 @ 10:26 |
Bij ons in het dorp had de (alternatieve) drogist het. Het wordt verkocht onder de naam zuiveringszout, baking soda, natriumbicarbonaat. Soms heeft de apotheek oid het ook volgens mij, supermarkt over het algemeen niet. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 10:32 |
Ik heb wel backing van dr oetker, van die zakjes. Dat is baking powder, is dat hetzelfde?? | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 10:35 |
nee. Als je in een bepaald recept baking soda ipv bakpoeder van Dr. Oetker gebruikt kan je cake of taart naar zeepsop gaan smaken (ik heb een keer het verkeerde potje gepakt, dus ervaringsdeskundige ![]() | |
RenRen- | vrijdag 16 december 2011 @ 10:36 |
Nee, dat is echt bakpoeder ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 10:37 |
Weer wat geleerd ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 10:43 |
Nog een iets uitgebreidere uitleg ![]()
| |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 11:10 |
Maar dan smaakt het naar afwasmiddel? ![]() | |
Skaai | vrijdag 16 december 2011 @ 11:19 |
Lekker schuimbekken! | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 11:21 |
Mwehehe zeepsoptaart ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 11:39 |
nee, dat is andersom ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 11:47 |
Dus ik kan wel bakpoeder gebruiken? Confused ![]() ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 11:58 |
eh ja, denk dat ik je verkeerd begrepen had eerder ![]() als er staat baking soda kan je dus wel bakpoeder gebruiken als er staat bakpoeder kan je niet baking soda gebruiken | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 11:59 |
tenzij je nog een zuur toevoegt, maar de verhouding van de baking soda luistert wel nauw ivm de wasmiddel smaak ![]() | |
Skaai | vrijdag 16 december 2011 @ 12:45 |
Er was passievrucht in de aanbieding bij de C1000 en nu staan er 22 mini's in de oven ![]() ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 december 2011 @ 12:46 |
ik wil een goede oven ![]() | |
MissHobje | vrijdag 16 december 2011 @ 13:21 |
Zo vandaag bezig met vanalles te bakken, verjaardagstaartje voor een dinnetje, een boomstammetje iets voor mijn ouders en ons zelf en vanille choco cc's, de vullingen zijn dulce de lech, lemon curd en choco ganache ![]() En moet straks nog decoreren maar eerst naar de makro voor wat inkopen ![]() Had al wel geboorte cc's van de week voor een dinnetje gemaakt en daar had ik krap 1 1/4 uur voor inclusief bakken, maar was gelukt ![]() ![]() | |
Sjeen | vrijdag 16 december 2011 @ 13:32 |
![]() ![]() ![]() Gebruiken jullie vanille essence van oetker of iets anders? Ik wilde eigenlijk deze eens gaan bestellen: http://www.deleukstetaart(...)ct-112gr-p-4393.html | |
Lienekien | vrijdag 16 december 2011 @ 13:35 |
Etos heeft ook baking soda, zuiveringszout. Lag ergens bij de medicijnen en supplementen. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 13:39 |
wat lieffig ![]() @ Sjeen ik heb alleen wel eens de citroen essence gebruikt en dat was lekker fris van smaak Ik heb ook de amandel maar ik weet nog niet of ik daar wat mee kan ![]() Inmiddels heb ik deel 2 vd taart in de oven staan. Vanmorgen de naturel biscuit laag gemaakt, nu staat de chocoladeversie erin. ik ga een laagjestaart maken met een blauwe fondant laag en een Phineas & Ferb ouwel (eetbare) print erop. Mijn vriend wilde dat voor zijn 30e verjaardag ![]() Als vulling heb ik gele room en aarbei-jam ... maar weet nog niet hoe ik dat in al die laagjes ga verdelen... Heb ook botercreme gemaakt om de taart mee te besmeren voor onder de fondant.... | |
DevilsAndDust | vrijdag 16 december 2011 @ 14:02 |
Aziatische supermarkten hebben deze doosjes vaak wel staan. Kijk daar ook eens!![]() | |
Dragonberry | vrijdag 16 december 2011 @ 14:35 |
Is een bekend probleem bij dr. Oetker.. Het zou minder moeten zijn als je de cupcakes laat afkoelen uit het bakblik. Ik gebruik zelf altijd de witte van dr Oetker, bijna gelijk nadat ze uit de oven komen haal ik ze uit het blik om af te koelen. | |
Skaai | vrijdag 16 december 2011 @ 15:26 |
![]() | |
Ooi86 | vrijdag 16 december 2011 @ 17:20 |
Iemand enig idee waar ik Candy cane's kan kopen van maximaal 10 cm lang? Ik zoek ze voor mijn kersttaart | |
limbolandjgirl | vrijdag 16 december 2011 @ 17:35 |
Ik heb vanmiddag cupcakes gemaakt voor morgen. We hebben dan surprise & ze houden van biggetjes. Dus bij deze:![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 16 december 2011 @ 18:06 |
Het heeft iets weg van kikkerdril bovenop ![]() Maar lekker hoor, passievrucht, mjam mjam! Heb je al geproeft? | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 18:08 |
Ik wil binnenkort bostom cream cupcakes maken ![]() ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 16 december 2011 @ 18:12 |
wasda? | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 18:15 |
OMNOMNOMS!! ![]() http://abitofbeesknees.bl(...)-cream-cupcakes.html [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 16-12-2011 18:16:09 ] | |
BBQ-kip | vrijdag 16 december 2011 @ 18:21 |
Oeeeee, omnomnom! en deze staat eronder als tip, mjam mjam mjam! ![]() | |
Troel | vrijdag 16 december 2011 @ 20:42 |
Ik heb altijd de citroenaroma van Dr. Oetker ![]() | |
Troel | vrijdag 16 december 2011 @ 21:43 |
![]() De binnenkant. Hier zie je de aardbeienlaag niet zo heel goed trouwens, maar hij is weer erg lekker! | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 22:23 |
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 december 2011 @ 23:04 |
Dat zijn die passievruchtcupcakes toch? Waren ze lekker ? ![]() Wat leuk !! ![]() Ziet er lekker uit, mooi gedaan zo met die laagjes ![]() | |
Ooi86 | vrijdag 16 december 2011 @ 23:35 |
Top!!! Dank voor de tip!! | |
Fiorellino | zaterdag 17 december 2011 @ 00:03 |
Hema ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 17 december 2011 @ 10:47 |
Je kunt ook leuk zelf die dingen maken van fondant. Sliertje rood rollen, sliertje wit, om elkaar heen draaien en nog even aanrollen. Goede lengte afsnijden, buigen, klaar. ![]() | |
Popples | zaterdag 17 december 2011 @ 12:49 |
even een vraagje ik heb een gewone biscuit gebakken. wil hem vullen met after eight vulling en dan chocolade genache erover heen. zou vlaaivulling(aardbei) lekker onder de after eight zijn? | |
Silmarwen | zaterdag 17 december 2011 @ 12:50 |
Lijkt mij niet. Mint en chocolade samen zijn al heel zwaar en vrij zoet en die vlaaivulling is mier zoet. Kun je beter een chocolade vulling doen. | |
Popples | zaterdag 17 december 2011 @ 12:56 |
ik twijfelde al heel erg. ben niet zo goed in combineren ![]() nou dan laat ik het wel achterwege ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 13:55 |
Mijn laagjestaart![]() met simpele banketbakkersroom en aardbeienjam Straks nog bekleden e.d. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 15:16 |
En met het fondant ging het mis.. scheuren en nou issie lelijk ![]() ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2011 15:16:19 ] | |
Sjeen | zaterdag 17 december 2011 @ 15:18 |
Hè ![]() Ik ga champagne cupcakes maken straks ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 15:19 |
Heb ook geen idee hoe ik dit nu kan fixen... ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 17 december 2011 @ 17:51 |
Vanmiddag bezig geweest voor de surprise vanavond. Hierbij mijn allereerste hamburgercupcake ooit! ![]() ![]() http://www.flickr.com/pho(...)5529/in/photostream/ *Flickr wil niet meewerken.. Dus dan maar even een linkje.* | |
Soury | zaterdag 17 december 2011 @ 18:55 |
Dat werkt ook niet doe het gewoon via http://nl.tinypic.com/index.php. Ik heb net een cheesecake gemaakt. Staat af te koelen ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 17 december 2011 @ 19:08 |
Nope lukt ook niet. Misschien morgen ![]() | |
Soury | zaterdag 17 december 2011 @ 19:33 |
Dan is die taart op ![]() | |
Sjeen | zaterdag 17 december 2011 @ 20:37 |
Ik heb mijn mixer gemold ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 20:42 |
he wat naar nou ![]() nou moet je ook zo'n mooie kopen ![]() | |
Stiemie | zaterdag 17 december 2011 @ 20:43 |
Toch niet die kenwood ![]() ![]() | |
MissHobje | zaterdag 17 december 2011 @ 20:48 |
Mijn verrassings taartje voor een dinnetje:![]() Alleen die letters gingen helemaal mis, kreeg het gewoon niet goed in 1 boog ![]() ![]() | |
Sjeen | zaterdag 17 december 2011 @ 21:12 |
Nee, niet de Kenwood, dit schatje van een jaar of tien oud... ![]() Een van de gardes is op twee laspunten los... Dus laat die Kenwood maar komen ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 17 december 2011 @ 22:25 |
Mooi die combinatie van dat paars met die witte sneeuwsterren Miss-Hobje! ![]() ![]() Ja Sjeen, zo'n handmixer ernaast is wel erg praktisch. Gelukkig ook niet zo duur als zo'n machine! ![]() Ik heb vandaag taart 1 van de 3 afgerond die ik de komende dagen moet maken. Deze is voor mijn neefje Lennart, voor zijn 4e verjaardag. Hij houdt van Cars, vandaar deze taart. De autootjes zijn plastic knijpautootjes voor in bad, dus daar heeft ie ook nog wat aan als de taart op is. ![]() ![]() ![]() Verder ben ik bezig met een taart voor een meisje dat 10 jaar wordt (dat wordt een rode taart met bloesemtakken en gouden vogeltjes) en met mijn eindtaart voor het PME mastercertificaat. Dat wordt een zeshoekige stapeltaart, met o.a. sugarflowers, icing en draperieën. Gelukkig hoeft die stapeltaart pas maandagavond af te zijn. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 17 december 2011 @ 22:30 |
Wat een mooi taartje ![]() Superleuk gedaan, dat gaat je neefje echt wel gaaf vinden ![]() Ik maak de mijne morgen af trouwens... dan maak ik ook wel even een fotootje van het eindresultaat [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2011 22:34:17 ] | |
#ANONIEM | zondag 18 december 2011 @ 10:00 |
Beetje jammerlijk van het blauwe fondant dat je niet meer ziet maar goed, in iedergeval geen lelijke scheuren meer te zien ![]() ![]() | |
MissHobje | zondag 18 december 2011 @ 10:12 |
@Spuuglokje, mooie cars taart ![]() ![]() @LovelyLady heerlijke taart ![]() Ik ga van de week weer een taartje freubelen, gewoon omdat het kan ![]() (soms van die manie's dat ik dan wat meer bezig ben dan anders, heerlijk is dat ![]() | |
limbolandjgirl | zondag 18 december 2011 @ 11:14 |
En hier zijn dan mijn hamburger cupcakes! Beeeeeetje jammer van de botercreme maarja ![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 december 2011 @ 11:17 |
Die botercreme ziet er gewoon uit als mayonaise! Gaaf ![]() | |
limbolandjgirl | zondag 18 december 2011 @ 11:24 |
Oh ja zo kun je het natuurlijk ook bekijken Spacelnvaders! ![]() & dankjewel ![]() | |
#ANONIEM | zondag 18 december 2011 @ 12:47 |
Toffe hamburgercupcakes ![]() | |
Troel | zondag 18 december 2011 @ 18:54 |
Wauw, prachtige taarten zie ik langskomen en die hamburgercakes!!! Die zijn echt super!!! | |
tessie | zondag 18 december 2011 @ 19:39 |
Die hamburgercupcakes zijn echt tof!! | |
Spuuglokje | zondag 18 december 2011 @ 22:49 |
Wauw wat een geweldige hamburgercupcakes limbolandgirl! En Lovelylady een mooie Phineastaart. ![]() Ik heb vandaag deze taart gemaakt: ![]() | |
Troel | zondag 18 december 2011 @ 22:50 |
Spuug, hoe krijg je het toch zo netjes ![]() ![]() | |
Spuuglokje | zondag 18 december 2011 @ 22:58 |
Dank je Troel! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
lady-wrb | zondag 18 december 2011 @ 23:23 |
heb je daar nu dat nieuwe apparaat van je gebruikt? | |
ejiraM | maandag 19 december 2011 @ 00:10 |
Wow ![]() Misschien een hele domme vraag, maar hoe krijg je die letters zo? Is dat echt gewoon zelfgerold, of gebruik je daar een vorm voor ofzoiets? | |
Isabeau | maandag 19 december 2011 @ 00:27 |
Kan ik me ook opgeven>? ![]() | |
Popples | maandag 19 december 2011 @ 08:03 |
ik ook ![]() | |
Silmarwen | maandag 19 december 2011 @ 09:37 |
http://www.flickr.com/photos/toriejayne/5254935227/ Ongelooflijke mooie cake! Ter inspiratie voor kerst. ![]() Verder, wat een mooie creaties weer! Mijn kersttaart wordt simpel dit jaar. Vruchtencake met witte chocolade ganache topping. | |
Sjeen | maandag 19 december 2011 @ 10:08 |
Gave taart Sil! Ik weet welke handmixer ik wil ![]() ![]() ![]() | |
Silmarwen | maandag 19 december 2011 @ 10:10 |
haha, die is wel gaaf! Mijn Kenwood keukenmachine bevalt me zo goed! We bakken ook vaak zelf brood enzo, dat mixen kost me nu 2 minuten. ![]() Cakemix nog steeds 10 minuten, alleen nu kan ik gewoon weglopen. ![]() | |
Sjeen | maandag 19 december 2011 @ 10:11 |
Ja, dat kan ik dus ook straks ![]() ![]() | |
Silmarwen | maandag 19 december 2011 @ 10:13 |
![]() Ik doe de slagroom ook nog met een handmixer, en andere kleinere dingen. Bijvoorbeeld gewoon cakebeslag enzo. Makkelijk op die manier. Zandkoekjes nog met de hand ![]() | |
Troel | maandag 19 december 2011 @ 10:20 |
Maar Moulinex heeft dus ook dat de lasdingen loslaten? Mijn Philips dus ook ![]() ![]() Hoe dan ook: ik heb gewoon nieuwe kloppers gekocht ![]() | |
Sjeen | maandag 19 december 2011 @ 10:27 |
Jup, bovenaan op het laspunt en onder waar ding in plastic zit ook:![]() en nu wil ik een mixer waar zoiets bij zit: ![]() | |
Troel | maandag 19 december 2011 @ 10:36 |
Bij mij waren het juist die onderste dingen die kapot gingen en ik ben nu naar de bovenste versie ![]() | |
#ANONIEM | maandag 19 december 2011 @ 11:55 |
Ik heb die onderste. Vorige mixer was doorgebrand omdat hij zo oud was lol ![]() | |
Popples | maandag 19 december 2011 @ 13:15 |
ik had de bovenste en de plastic is voor de 2de keer in een jaar kapot. heb nu een van de onderste gekocht(zegels van de janlinders) werkt fijner. dus ga nu een op reserve kopen. maar ben nog steeds op mijn apparaat aan het wachten ![]() | |
Troel | maandag 19 december 2011 @ 15:50 |
Philips maakt die mooie stevige dus niet meer ![]() | |
Troel | maandag 19 december 2011 @ 16:04 |
Ik heb die stapelcupcakesdoos binnen. Nu moeten mijn taarten nog hoger, in deze vallen ze niet op ![]() | |
Silmarwen | maandag 19 december 2011 @ 16:11 |
Gaan er nog mensen gingerbread huisjes maken? Ga het misschien proberen, even kijken hoe ik met tijd zit. | |
Troel | maandag 19 december 2011 @ 16:21 |
Ik had er eentje van de IKEA gemaakt, maar dat was geen succes ![]() ![]() | |
SV-tje | maandag 19 december 2011 @ 22:02 |
Mooie vogeltjes ![]() | |
_Ophelia_ | maandag 19 december 2011 @ 22:52 |
In ieder geval gemberkoekjes, of het een huisje wordt of niet weet ik nog niet maar ik heb wel een probleem: Mijn AH XL verkoopt geen golden syrup meer ![]() Nog andere winkels waar het te krijgen is? | |
Lienekien | maandag 19 december 2011 @ 22:54 |
Jumbo. ![]() | |
deadly_kiss | maandag 19 december 2011 @ 23:08 |
ik heb een mixer van Tomado bij blokker vandaan voor 10,-.. ik had snel een mixer nodig, dus kocht die omdat die de goedkoopste was. terwijl ik normaal juist eerder op kwaliteit let ging ik er vanuit dat dit een tijdelijke was zodat ik me daarna kon verdiepen in een ''luxere'' nu na 5 jaar doet ie het nogsteeds en alles is nog heel ![]() ![]() http://www.voordeelmuis.nl/img/gif/785/785170.gif | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 09:16 |
Hahha ik kan wel een speciale Fokworkshop geven! ![]() SV-tje, die vogeltjes zitten bij die rechthoekige Wilton mold waar die takjes en blaadjes en bloemetjes ook in zitten. Het is de groene. (Er zijn 4 soorten, roze, oranje, blauw en groen). Gisteravond was het zover, de eindtaart voor mijn sugarpaste module moest af zijn. En omdat ik de royal icing module en de sugarflowers module al gehaald heb, moest ik dat ook in de eindtaart verwerken voor het felbegeerde masters certificate. Dit is 'm geworden: ![]() ![]() ![]() | |
Sjeen | dinsdag 20 december 2011 @ 09:18 |
Wauw! | |
Keshet | dinsdag 20 december 2011 @ 09:22 |
Wowowowowowow! Wat een skills zeg! Gefeliciteerd met je master! ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 09:24 |
Dank jullie. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 20 december 2011 @ 09:24 |
Wow ![]() Super gedaan Spuug ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 20 december 2011 @ 09:58 |
Wow!~Gaaf hey en gefeliciteerd! Welverdiend zo te zien. ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 20 december 2011 @ 11:09 |
Spuuglokje, wat een geweldige taart! ![]() | |
skit | dinsdag 20 december 2011 @ 11:40 |
wauw die taart hierboven is echt mooi | |
Ooi86 | dinsdag 20 december 2011 @ 11:55 |
Superspuug!!! ![]() | |
Popples | dinsdag 20 december 2011 @ 12:29 |
spuuglokje gefeliciteerd ![]() ![]() | |
trui | dinsdag 20 december 2011 @ 12:30 |
ongelooflijk strak, spuug! ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 12:50 |
Trui, het is een tweelaagstaart op een cakedrum (dik onderbord) van 12 mm dik. Die onderste taart zet je daar op, en bekleed het met fondant, en bekleed dus ook het onderbord in een keer mee. In het fondant heb ik een crimperrandje gemaakt en dat met eetbare goudverf ingekleurd en er omheen een donkerroze lint van stof, bijpassend bij de dahlia's (daar heb ik 'slechts' 6 winkels voor hoeven aflopen voor ik het juiste lint vond ![]() | |
trui | dinsdag 20 december 2011 @ 13:38 |
respect! moet je nou vaak opnieuw beginnen of gaat 't meeste in een keer goed bij jou? | |
Taartje | dinsdag 20 december 2011 @ 14:04 |
Wauw Spuuglokje, je taart is práchtig geworden. Echt geweldig zeg! Heel erg gefeliciteerd met je derde certificaat! | |
De_Taartjesfee | dinsdag 20 december 2011 @ 14:10 |
Spuuglokje wat superstrak en netjes! Alle certificaten zijn welverdiend ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 20 december 2011 @ 14:52 |
Spuuglokje, als je een Fok!Cursus gaat geven, geef ik me bij deze op! wat een ongelovelijk mooie taart zeg! | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 15:17 |
Het gaat in 1 keer goed. Klinkt opschepperig he? ![]() ![]() | |
trui | dinsdag 20 december 2011 @ 15:36 |
zeer terecht dan, dat master-predikaat! | |
trui | dinsdag 20 december 2011 @ 15:37 |
gaat iemand de taart nog opeten of is ie daar te mooi voor... ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 15:49 |
Ik ga er een week naar kijken en dan gaat ie de groene bak in. ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 20 december 2011 @ 15:54 |
Wat zonde!! | |
Lienekien | dinsdag 20 december 2011 @ 15:55 |
Hij is wel mooi maar niet lekker? | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 16:09 |
Hij is wel lekker (hoewel ik marspein lekkerder vind dan fondant), maar ik wil er liever een week naar kijken dan hem nu aansnijden. ![]() | |
trui | dinsdag 20 december 2011 @ 16:16 |
oooh dat vind ik ook wel zonde zeg. je kunt toch naar de foto's kijken? ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 16:23 |
Maar hij heeft zo lang onafgedekt gestaan, dat het fondant hard is. (Normaal gesproken moet de taart in een doos bewaard worden.) | |
_Ophelia_ | dinsdag 20 december 2011 @ 16:26 |
Spuuglokje, fantastisch ![]() Thnx, hij stond hier nog niet officieel in de schappen maar ze hadden het wel ![]() | |
BE | dinsdag 20 december 2011 @ 16:33 |
Spuug, je taart! ![]() ![]() | |
BE | dinsdag 20 december 2011 @ 16:38 |
En waar ik eigenlijk voor kwam, heeft iemand een goed recept voor botercreme? Ik wil er een cake mee bekleden/besmeren. Ik kom zo veel verschillende recepten tegen dat ik de weg een beetje kwijt ben. Ja, voor bekleden zijn er wel betere dingen, I know, maar ik heb dat nog nooit gedaan en die creme smeren moet nog wel lukken. Het gaat om een cake die lego moet voorstellen en door die extra dopjes erop zal bekleden met fondant oid echt lastig zijn. ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 20 december 2011 @ 16:46 |
Ik gebruik altijd de botercreme van Funcakes, BE. Dat is met 100 gram mix, 100 gram poedersuiker of suikerbakkerspoeder, 200 ml water en dat na een uur door 200 gram romig gemixte roomboter mixen. Die botercreme is online te koop, maar ook bijvoorbeeld bij de Makro of Pipoos of Jamin. | |
lady-wrb | dinsdag 20 december 2011 @ 17:47 |
hij is prachtig spuuglokje ![]() ik zou zoiets wel als decoratiemateriaal willen, zo mooi ![]() | |
BE | woensdag 21 december 2011 @ 07:08 |
Tx voor de tip Spuug, ik zal zo eens bij de taartenmaakwinkel hier kijken of ze het verkopen. | |
Gaoxing | woensdag 21 december 2011 @ 07:48 |
Allemachtig Spuug, wat een perfecte taart! Knap mens! | |
_Ingrid_ | woensdag 21 december 2011 @ 09:21 |
Wow Spuug! Wat mooi! | |
limbolandjgirl | woensdag 21 december 2011 @ 11:56 |
Mijn mond viel open toen ik jouw taart zag spuug!! Waaaaaaaaaaaaaaaw! Echt prachtig! Proficiat met je certificaat! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 december 2011 @ 12:11 |
Ik maak met roomboter, poedersuiker en citroenextract ![]() | |
Troel | woensdag 21 december 2011 @ 20:01 |
Ik wilde echt nog even kwijt dat ik hem super vind, maar had daar nog niet echt de tijd voor gehad/genomen. Maar hij is echt prachtig! heb nog een lange weg te gaan voordat ik zulke dingen kan afleveren. jaar of 50 ofzo ![]() | |
Tegan | woensdag 21 december 2011 @ 22:46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wat een gepriel ![]() ![]() ![]() Met MonChou frosting ![]() | |
Troel | woensdag 21 december 2011 @ 22:50 |
Echte regenboogcakejes ![]() | |
Tegan | woensdag 21 december 2011 @ 22:59 |
Thanks ![]() | |
KomtTijd... | woensdag 21 december 2011 @ 23:01 |
![]() | |
Tegan | woensdag 21 december 2011 @ 23:04 |
![]() | |
Tegan | woensdag 21 december 2011 @ 23:10 |
Owja, ik wou dit nog met jullie delen. www.goodlifeeats.com/2011(...)wirled-frosting.html [ Bericht 14% gewijzigd door Tegan op 21-12-2011 23:33:31 ] | |
Sjeen | donderdag 22 december 2011 @ 08:45 |
Dat vroeg ik me nou al een tijdje af, hoe dat ging ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 22 december 2011 @ 09:28 |
Wat een superleuke rainbowcakes Tegan! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 10:25 |
Als ik vandaag de biscuittaart bak, zaterdag gaat decoreren, is hij zondag dan nog wel te eten? | |
Silmarwen | donderdag 22 december 2011 @ 11:00 |
Je kan hem invriezen. Ik ben meer van de vers gebakken taarten om eerlijk te zijn. | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 11:07 |
ja ik ook ![]() Maar zaterdagavond, kerstavond, dus ben al vanaf 16:00 uur druk. Of ik moet zaterdagochtend de taart bakken en dan 's middags decoreren ![]() En ik moet nog tiramisu maken voor zaterdagavond ![]() Morgen kan dat niet van dan ben ik naar Leiden (SR11) Ik heb het zo druk ![]() | |
kvd | donderdag 22 december 2011 @ 11:33 |
Mag deze taart noob even een vraagje stellen? Ik ben opgezadeld op met kerst iets te maken voor bij de koffie en heb het idee opgevat een kerstboomtaart te maken. Weet al helemaal hoe ik het wil gaan doen, welke smaken erin moeten enzovoort. Maar goed, ik wil er een laagje fondant op doen. En daar heb ik dus problemen mee. Want waar kan ik glycerine halen? Gister al bij AH gekeken, maar daar zag ik het niet. Moet dus blijkbaar naar een andere zaak toe. Iemand ervaring in Groningen met het kopen van glycerine? En waar ik kleurstof zou kunnen kopen? En wat moet ik tussen de taart en de fondant doen? Sorry als deze vraag al 100.000 keer voorbij is gekomen, maar ik kan er op internet niet echt iets over vinden. En alvast mijn excuses als er een antwoord komt en ik in de loop van de dag niet reageer, moet zo aan het werk en ben pas na 23 uur thuis. Maar hoop wel dat er iemand mij kan helpen... | |
Sjeen | donderdag 22 december 2011 @ 11:39 |
Is het niet handiger om fondant of marsepein te kopen? | |
MaximusTG | donderdag 22 december 2011 @ 11:40 |
Grappig, wist niet dat er ook glycerine in fondant ging. Kan je niet beter kant en klare fondant gebruiken? Ik weet dat mn moeder vroeger zelf bellenblazen voor ons maakte, en daar ging ook glycerine in. Van de drogist. Maar of die ook voor consumptie geschikt is? | |
Ooi86 | donderdag 22 december 2011 @ 11:48 |
Tussen je taart en fondant: botercreme :-D En fondant is idd gewoon voorverpakt te krijgen. En superlekker! | |
kvd | donderdag 22 december 2011 @ 11:50 |
oh, is dat ook te krijgen? Dat lijkt me inderdaad wel makkelijker hahaha. weet iemand toevallig waar dat te krijgen is in groningen? En neem aan dat er een laagje moet tussen de taart en de fondant om het te laten plakken. Zou ik daar gewoon jam voor kunnen gebruiken? Ga er nu vandoor, lees vanavond wel of er nog vriendelijke mensen zijn hier (vermoed van wel ![]() | |
Lienekien | donderdag 22 december 2011 @ 11:52 |
Pipoos in de Oosterstraat schijnt wel fondant te verkopen. Ik zeg schijnt omdat ik er zelf nog niet voor fondant ben geweest, maar ik heb het uit een goede bron. | |
MaximusTG | donderdag 22 december 2011 @ 11:55 |
En bij de xenos lag zondag ook een heel assortiment. Allemaal kleuren ook. Tenminste, volgens mij was het fondant. Of marsepein.. | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 12:03 |
Fondant! | |
limbolandjgirl | donderdag 22 december 2011 @ 12:18 |
En ook marsepein. Maar ik heb ook de voorkeur voor fondant. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 12:22 |
Oh ik dacht alleen fondant lol ![]() | |
gehotseflotst | donderdag 22 december 2011 @ 12:23 |
Wauw Spuug, wat een schitterende taart!! ![]() De regenboogcakejes hierboven zijn ook mooi geworden ![]() Ik heb gisteren mijn eerste taart gemaakt met fondant van de Xenos (en ze hebben er ook marsepein ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 12:27 |
Marsepein van de Xenos vind ik echt kut. Gelukkig hebben wij 2 taartenwinkeltjes in Spijkenisse waar ik marsepein kan kopen ![]() En daar ga ik zo nog even naar toe ![]() ![]() [ Bericht 41% gewijzigd door #ANONIEM op 22-12-2011 12:28:47 ] | |
MarjoBlabla | donderdag 22 december 2011 @ 12:59 |
Whiee, nog iemand uit Groningen! Bij Pipoos is inderdaad gewoon fondant te koop, ik zou als ik jou was dus pipoos even bezoeken! ![]() ![]() | |
gehotseflotst | donderdag 22 december 2011 @ 13:12 |
Hoe duur is het bij de Pipoos? Bij de Xenos betaal je ¤1,99 voor 250gr | |
#ANONIEM | donderdag 22 december 2011 @ 13:17 |
Pipoos is wel wat duurder ![]() Ik betaal voor 1 kilo marsepein 6,95 Maar die rolt wel lekkerder uit enzo ![]() En smaakt ook veel beter ![]() | |
Gaoxing | donderdag 22 december 2011 @ 13:20 |
Jeetje, sta ik daar te zweten met m'n marshmellows en m'n poedersuiker. Het is echt geen geld! | |
gehotseflotst | donderdag 22 december 2011 @ 13:44 |
Haha, voor dat geld (en de moeite die het je anders kost) kun je inderdaad beter de fondant kant-en-klaar halen ![]() Dan is Pipoos wel wat duurder ja ![]() ![]() Welk merk fondant/marsepein gebruiken jullie en hoe bevalt dat merk? Er zijn zoveel verschillende merken dat het me een beetje duizelt, haha ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 22 december 2011 @ 13:53 |
Ik vind zelf Funcakes het fijnst (van de paar die ik tot nu toe geprobeerd heb..), Regalice vind ik echt verschrikkelijk.. Funcakes rolt heel fijn en krijg je ook nog best wel dun ![]() | |
gehotseflotst | donderdag 22 december 2011 @ 13:55 |
Hoe vind je de smaak en geur van Funcakes dan? Daar hoor ik dan weer veel verschillende verhalen over, maar het is natuurlijk iets persoonlijks... | |
MarjoBlabla | donderdag 22 december 2011 @ 13:58 |
Ik vind sowieso fondant niet extreem lekker, veel te zoet :p Maar ik vind funcakes wel te doen, geur vind ik niets aparts aan eigenlijk.. | |
Popples | donderdag 22 december 2011 @ 14:02 |
dan moet er wel wat in je buurt wonen voor de eerste winkel met fondant/marsepein moet ik 35 km rijden. ![]() ik betaal 6,50 per kilo fondant. | |
Ooi86 | donderdag 22 december 2011 @ 16:18 |
Even een vraagje: ik heb een ronde taartvorm die geen springvorm is. Het is meer een aluminium bak. Hij is van pme. Hoe krijg ik mn biscuit hier netjes uit? Invetten is niet genoeg heb ik gemerkt... | |
Sjeen | donderdag 22 december 2011 @ 16:20 |
invetten en daarop een velletje bakpapier, zag ik gisteren bij Bill Granger. | |
MissHobje | donderdag 22 december 2011 @ 16:26 |
Ik vind marsepein van funcakes niet echt fijn werken, blijft erg stuggig., ik rol het liefst super dun uit, dat werkt dan niet prettig met dit merk, en de geur muah. maargoed gebruik het wel zo nu en dan. Meestal haal ik het bij de tafel van 18 in Utrecht, geen idee welk merk dat is eigenlijk, maar kwaliteit is super! lekker soepel, kan het super dun verwerken, valt goed te kleuren maar is ook wel wat duurder. | |
Spuuglokje | donderdag 22 december 2011 @ 17:47 |
Begin 2009 ben ik begonnen. ![]() Ik heb vandaag wat cupcakes en minicupcakes voor het kerstdiner van Tristan (mijn jongste zoon) gemaakt: ![]() | |
Tink89 | donderdag 22 december 2011 @ 18:12 |
Ik kom hier even meelurken ![]() Heb een cherry chip cake van Betty Crocker gemaakt in een cakevorm ('t is een soort luchtige cake die aan de zoete kant is met stukjes kers erin) en nu wil ik die mooi maken, maar ik zoek ideeën ![]() Xx | |
Troel | donderdag 22 december 2011 @ 20:22 |
Ok, toch maar even hier vragen. Wel geen decoratie, maar hier zitten tenslotte de kenners. Ik wil graag een suikervrij iets maken. Mag wel met honing gezoet zijn of met iets van fruitsuiker (dus zoetigheid uit een banaan ofzo). Maar ik gebruik of de verkeerde googlewoorden, of er zijn gewoon geen goede recepten te vinden. Wie o wie kan me helpen? Een suikervrije taart of muffins dus of iets dergelijks ![]() | |
Popples | donderdag 22 december 2011 @ 20:35 |
zoiets? | |
Troel | donderdag 22 december 2011 @ 20:36 |
Ja, perfect! Super! Dank je wel! | |
Popples | donderdag 22 december 2011 @ 20:38 |
veel plezier ![]() ![]() | |
kvd | donderdag 22 december 2011 @ 23:21 |
Dank jullie voor alle antwoorden. Ik heb dus al in de gaten dat ik naar pipoos moet. Had daar zelf eigenlijk helemaal niet aan gedacht (dacht dat het meer knutselspullen waren). Nu staat niets me meer in de weg om een taart te gaan maken. Heb besloten om 2 naturelcakes te bakken in een springvorm en 1 chocoladecake. Die dus te stapelen en in de vorm van een kerstboom te snijden. Twijfel nog over wat ik tussen de laagjes wil doen. Zit aan een ganache te denken, maar goed, weet niet of dat moeilijk is (als ik het zo lees niet, maar goed, je weet maar nooit ![]() ![]() | |
Troel | donderdag 22 december 2011 @ 23:33 |
Ik weet niet hoe groot je de taart wilt maken, maar van 1 cake, kan je meestal al 2 of drie lagen maken ![]() ![]() | |
kvd | vrijdag 23 december 2011 @ 00:04 |
ik heb eigenlijk geen idee. Heb een ronde bakvorm van 24 cm (lang leve google ![]() Oh, en als ik hem zondagmiddag wil eten, zou ik hem dan zaterdag al kunnen maken?Of droogt hij dan wel al uit? hoezo ineens onzeker...weet dat ik wel cakes kan bakken, als ik er ineens een taart van wil maken krijg ik de kriebels hahaha | |
Tegan | vrijdag 23 december 2011 @ 00:07 |
Dat kan prima. Gewoon goed verpakken. | |
Troel | vrijdag 23 december 2011 @ 00:08 |
Als je de taart maakte van moskovisch gebak, dus biscuit zoals funcakes dat noemt, dan kan het best hoog worden. Je staat tenslotte eerst tig minuten lucht in het beslag te kloppen ![]() | |
kvd | vrijdag 23 december 2011 @ 00:16 |
hmmm...dus gewoon een cake bakken raad je af? Zit al even te zoeken naar het recept, maar je moet idd zo lang kloppen. En aangezien ik dat met de hand moet doen (geen mixer), staat me dat wel een beetje tegen | |
Troel | vrijdag 23 december 2011 @ 00:24 |
Cake vult veel meer dan Moskovisch gebak. Als je meerdere cakes op elkaar doet, krijg je dus echt veel meer "substantieels" in je maag dan bij Moskovisch gebak ![]() | |
kvd | vrijdag 23 december 2011 @ 00:26 |
oh, das alleen maar mooi, blijft er meer over voor mezelf ![]() | |
Tegan | vrijdag 23 december 2011 @ 00:28 |
Ik zou toch zo'n beschuit aanraden. Dat maakt stapelen ook makkelijker, want lichter enzo. | |
kvd | vrijdag 23 december 2011 @ 00:32 |
hmmm...ik zal er maar eens over gaan nadenken dan. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2011 @ 00:42 |
En lekkerder ![]() | |
Tink89 | vrijdag 23 december 2011 @ 14:23 |
Hmmz, ga zo even de stad in en kom dan langs de Cook & Co... als ik een taart wil versieren, dan heb ik ingrediënten voor botercreme, fondant en vulling nodig, toch? Vergeet ik dan nog iets? Figuurtjes maken, kan ik dan van fondant of heb ik dan marsepein nodig? Xx | |
Lienekien | vrijdag 23 december 2011 @ 14:25 |
Van fondant kun je prima figuurtjes vormen of je rolt het uit en steekt daar figuurtjes uit. | |
Popples | vrijdag 23 december 2011 @ 14:27 |
![]() ![]() | |
Tink89 | vrijdag 23 december 2011 @ 14:28 |
Oke, dan ga ik het vanavond maar gewoon proberen... Fingers crossed! | |
Popples | vrijdag 23 december 2011 @ 14:28 |
vullingen kun je ook heel makkelijk zelf maken. wat room en chocolade en je maakt een soort chocomouse ![]() | |
Tink89 | vrijdag 23 december 2011 @ 14:30 |
Chocolade is niet echt een optie in de cherrycake *ook al klinkt dat heel logisch...* Neem liever gewoon twee potten kersen die ik dan even laat reduceren tot vulling ![]() ![]() | |
Popples | vrijdag 23 december 2011 @ 14:35 |
ja botercreme om te laten plakken/mooi recht te krijgen. ![]() klikt lekker een cherrycake. ik ga van het weekend weer bakken. heb gisteren met mijn nieuwe machine gekregen. | |
kvd | vrijdag 23 december 2011 @ 14:35 |
he, net 3 rollen beschuit aangeschaft ![]() Nee hoor, dat heb ik niet gedaan. En ik blijf een eigenwijsje, doe het toch met cake in plaats van biscuit. Ik heb daar de ervaring niet mee, en hiervan weet ik dat het me wel moet gaan lukken. Kies even voor de zekerheid dus, maar ga het wel een keer proberen. Ingredienten in huis gehaald voor een ganache en een botercreme, daar hangt het nu even vanaf. Moet alleen nog even achter versiersels aan. Wilde van die 'kraaltjes', maar ik ben niet de enige die die wil. Als wel wat chocoladehulsblaadjes kunnen scoren. En bij pipoos een kerstmannetje gekocht als extraatje voor mn neefje, om het een beetje op te vrolijken voor hem. Morgen denk ik maar aan de bakkerij | |
Tink89 | vrijdag 23 december 2011 @ 14:52 |
Moet dat, die botercreme? Had het gegoogled en ik kom veel tegen dat je dit kunt vervangen door jam of suikerwater... Vind botercreme om alleen de fondant te laten plakken een beetje veel gedoe ![]() | |
gehotseflotst | vrijdag 23 december 2011 @ 15:01 |
Hmm, Funcakes marsepein is dus niet echt uit te rollen? Fondant dan? Je hebt trouwens toch niet per se botercreme nodig om de fondantversieringen te laten plakken? Ik heb dat met water gedaan en tot nu toe zit alles nog goed vast ![]() Mijn biscuit wilde niet echt rijzen (is nu misschien een half keer zo hoog als de hoeveelheid beslag die ik in de bakvorm deed... dus eentje extra gemaakt en wat langer gemixt, maar die is amper hoger geworden. Nu ik toch twee biscuits had, heb ik gelijk maar twee taartjes gemaakt ![]() De Xenos fondant is irritant ![]() ![]() Maar goed, hier mijn twee nieuwe taartjes ![]() ![]() ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 23 december 2011 @ 15:01 |
Jam kan ook wel, maar dan wordt je taart lang niet zo strak en is de kans op scheuren van je fondant (vanwege de scherpe taartrand) ook wat groter. Je hebt niet zoveel botencreme nodig hoor, en het is zo gemaakt (en smaaktoevoegen kan ook gemakkelijk, wat van die kersensap erdoor bijvoorbeeld). | |
Popples | vrijdag 23 december 2011 @ 15:07 |
om het grote lap om je hele taart heen bedoelde ik. de kleine versieringen die doe je met een druppeltje water | |
Silmarwen | vrijdag 23 december 2011 @ 15:08 |
Oh ja ik ook. Ik heb meestal een kopje water en een kwastje erbij om kleine dingen te "plakken". | |
gehotseflotst | vrijdag 23 december 2011 @ 15:10 |
Hoe dik maken jullie de grote lap fondant trouwens (waar je de taart mee bekleedt)? De dikte van mijn fondantlaag is nu iets van 4 mm, omdat ik de lap anders niet meer zonder scheuren op kan tillen na het uitrollen... Maar het lijkt zo dik als je de taart dan hebt aangesneden ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 23 december 2011 @ 15:11 |
Kan je me niet nog dunner uitrollen, oprollen op je deegroller en dan zo over je taart heen afrollen? | |
gehotseflotst | vrijdag 23 december 2011 @ 15:13 |
Fondant gaat gemakkelijker, denk ik ![]() Nou, heb het geprobeerd... maar de fondant is erg plakkerig en als ik ietsje poedersuiker gebruik tegen het plakken krijg ik daarna allemaal scheuren, alsof het helemaal is uitgedroogd ![]() | |
Tink89 | vrijdag 23 december 2011 @ 15:19 |
Pfft, word er maar zenuwachtig van... Is fondant of marsepein nou eigenlijk makkelijker? Volgens mij heb ik iig het volgende nodig: - Vlaaivulling (of de ingredienten daarvoor). - Fondant - Eventueel kleurstof - Mix voor banketbakkersroom - Jam of botercreme Dan heb ik alle belangrijke dingen geloof ik wel... Bij de Xenos en de Jamin hebben ze ook allerlei bakspul, is dat fijn of kan ik beter naar de Cook&co? Xx ps. We hebben ook een pipo's en een boerenbond, als die de moeite van het omrijden waard zijn... | |
gehotseflotst | vrijdag 23 december 2011 @ 15:20 |
Botercreme kun je ook zelf maken m.b.v. poedersuiker, roomboter en evt. margarine ![]() | |
Popples | vrijdag 23 december 2011 @ 15:25 |
crisco gebruiken voor het plakken? marsepein krijg ik ook niet goed dun uitgerold hoor. fondant wel maar nog niet perfect en ik kan ook niet de kracht zetten die ik moet kunnen zetten voor het uitrollen. | |
Tink89 | zaterdag 24 december 2011 @ 12:47 |
Foto's komen straks, maar de cherry chip cake heeft 1 laag gekregen, van banketbakkersroom met kersen-vlaaivulling. Verder issie zwart, met een wit met lichtroze strik erop. Er zit een sneeuwman op, een kerstboom, een kerstbal en een sterretje en hij staat nu in de koelkast... ![]() Xx | |
kvd | zaterdag 24 december 2011 @ 12:56 |
Vanaaf aan het bakken, dan zijn de cakes goed afgekoeld voor morgen. Morgenochtend decoreren en 's middags hopelijk ![]() ![]() En voor botercreme, wat voor boter gebruik je daar eigenlijk voor? Heb hier inmiddels een overvloed aan allerlei boters, de roomboter in knijpfles van blue band (maar die lijkt me niet geschikt), zeeuws meisje (gebruiken we op het werk voor het maken van cakes, bevalt me wel goed, maar voor botercreme?) en gewone roomboter. Neig naar de laatste, maar zit ik hier goed mee? | |
Popples | zaterdag 24 december 2011 @ 13:00 |
ik ga vanavond ook aan de bak.morgen komt schoonfamilie nog voor mijn verjaardag. heb alleen geen idee wat ik ga maken ![]() | |
kvd | zaterdag 24 december 2011 @ 13:02 |
Alvast gefeliciteerd!!! | |
Ooi86 | zaterdag 24 december 2011 @ 13:04 |
Jep, gewone roomboter. Het is wel aan te raden om het vast een paar uur buiten de koelkast te zetten zodat ie lekker zacht wordt. Anders krijg je klontjes. Ik heb vanmorgen ook mn taarten gemaakt. Ook de vulling (frambozenmousse) en botercreme staan klaar in de koelkast. Morgen decoreren ![]() | |
kvd | zaterdag 24 december 2011 @ 13:07 |
gelukkig, dat dacht ik al. Zet hem vanavond buiten de koelkast om alvast wat zachter te worden. Vreemd hoor, ik heb aardig de kriebels voor de taart haha. Zal vast komen omdat het de eerste is die ik maak. | |
Phaelanx_NL | zaterdag 24 december 2011 @ 13:20 |
Kerstbrownies zijn klaar ![]() Had eerst een mooi patroon willen maken met de glazuur, maar uiteindelijk gewoon willekeurig er op gedaan in slierten ![]() | |
deadly_kiss | zaterdag 24 december 2011 @ 13:22 |
afgelopen week is het zoontje van een vriendin 1 jaar geworden... we hebben het geboortekaartje nagemaakt, de vulling is met room en stukjes mars. ![]() ze wisten niet dat we een taart hadden gemaakt.. ik dacht dat is handig, als de taart mislukt is er niemand die hem mist ![]() | |
Popples | zaterdag 24 december 2011 @ 13:48 |
deadly_kiss wat mooi. ![]() kdv succes met bakken, komt vast goed ![]() ik zat er aan te denken biscuit met aardbeienvlaaivulling(man lust geen kersen ![]() ![]() ![]() | |
limbolandjgirl | zaterdag 24 december 2011 @ 13:59 |
Wat een mooie taart! ![]() Mijn cupcakes staan nu in de oven, maar ze worden uiteindelijk omgetoverd tot kerstbomen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 24 december 2011 @ 13:59 |
Ik heb oreobonbons gemaakt. Geen taart maar wel lekkor! ![]() | |
Popples | zaterdag 24 december 2011 @ 15:13 |
limbolandjgirl leuk ![]() foto! | |
Silmarwen | zaterdag 24 december 2011 @ 17:29 |
![]() Taart voor mijn schoonmoeder. De eerste keer dat ik zo klein heb gewerkt en ik moet echt betere (nieuwere) penselen hebben want ik heb in geen eeuwen meer geschildert. ![]() | |
deadly_kiss | zaterdag 24 december 2011 @ 17:31 |
wat leuk! | |
Popples | zaterdag 24 december 2011 @ 18:42 |
sil doe je gewoon schilderen met kleurstof? ik moet nog beginnen met bakken/koken/poetsen ![]() | |
Silmarwen | zaterdag 24 december 2011 @ 19:26 |
Ja, gewoon de fondant kleurstof. En die verdun ik met water voor een mat effect of alcohol voor een glanzend effect. | |
limbolandjgirl | zondag 25 december 2011 @ 11:09 |
Zo! Mijn kerstboomcupcakes zijn af! ![]() Fijne Kerst allemaal! ![]() [ | |
kvd | zondag 25 december 2011 @ 13:52 |
Mijn taart is klaar. Niet zoals ik voor ogen had, maar pech gehad dan. 't Is de gedachte die telt toch? ![]() Toch meer problemen met de fondant dan ik dacht, heb daardoor niet de hele boom kunnen fondanten, maar heb er maar gewoon een laagje voor de kleur overheen gedaan. Als het me lukt zal ik een foto gaan plaatsten een dezer dagen. Prettig kerstfeest allemaal!!! ![]() | |
Ooi86 | zondag 25 december 2011 @ 14:01 |
Zow, mijn taart is ook klaar. Dood aan alle niet funcakes fondant. Ik had rode fondant van een ander merk en dat was me toch slap en sticky... Het is dus nogal een gedrocht geworden, maar hij is wel lekker! ![]() | |
Popples | zondag 25 december 2011 @ 17:08 |
eet smakelijk allemaal en een fijne kerstfeest. hier is de taart al(iets meer) half op. ![]() limbogirlj zien er goed uit ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 25 december 2011 @ 17:10 |
ze zijn leuk ![]() | |
Mirjam | zondag 25 december 2011 @ 17:48 |
wat is werken met gesmolten chocolade een drama zeg ![]() het wordt 1 klerezooi, en de eerste batch verpestte ik door het later weer op te willen warmen met een nieuwe reep erbij ![]() | |
Troel | zondag 25 december 2011 @ 17:57 |
Wat een gepriegel Sil! En die kerstboomcupcakes ![]() | |
Faithz | zondag 25 december 2011 @ 18:36 |
Kunnen we in limboland een cupcake komen halen?? ![]() | |
Popples | zondag 25 december 2011 @ 19:21 |
kom je dan ook met de kleine langs? of een limbo meet houden ![]() | |
Troel | zondag 25 december 2011 @ 20:18 |
Dinsdag ben ik even in limboland, als ik ergens een cakeje kan halen ![]() ![]() |