SPOILER: vorige delenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.
Enkele voorbeelden van internet:
Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.
Zo moet het níet:
En zo moet het wél:
Veel bak- en decoreerplezier!
En enkele voorbeelden uit het vorige topic:
Gereedschaptaart van Silmarwen:
Cakepops van Dizzy-Miss_Lizzy:
LiedjeBackstage had een prachtige bruidstaart gemaakt samen met manlief (daar wil je toch gewoon voor trouwen!):
Skaai had deze schatjes gemaakt voor haar zus (ik wil ook zo'n zus!):
Mijn eigen herstcakejes:
Silmarwen kan ook draken maken:
Aspergemeisjes eerste keer (serieus? ja serieus! Je zou het niet zeggen he?):
charmed_angel maakte heel wat moois:
limbolandjgirl probeerde haar cupcakes opnieuw te versieren en was nog steeds niet tevreden:
was eerst:
Vanillemuffins van Muck:
En voor de rest, kijk in het oude topic![]()
Er zijn hele simpele recepten om zelf beslag te maken, ik heb hier tig receptenboeken dus als je een x wat zelf wil proberen wil ik je best een receptje DM'enquote:Op zaterdag 10 december 2011 11:53 schreef Yashaaaaa het volgende:
Ik ga vanmiddag voor het eerst cupcakes/muffins bakken en proberen te versieren.. Moeten ze voor je er fondant op doet helemaal koud zijn?
Maak ik net het doosje open (had het bij de xenos meegebracht) zitten er geen bakvormpjes inDat dacht ik toch echt uit de doos op te maken.. Nou goed moeten zo nog naar de AH dus dan maar van Dr Oetker meenemen.. Denk dat zelf beslag maken te ingewikkeld is
Dat dacht ik eigenlijk alquote:Op zaterdag 10 december 2011 12:21 schreef Troel het volgende:
Zelf maken kost nauwelijks meer tijd dan een kant-en-klare mix
Je gaat ze versieren met fondant? Redelijk afgekoeld lijkt me dan wel handig, want als ze nog erg heet aan de bovenkant zijn kan de fondant smelten. Maar als ze niet meer warm voelen aan je hand is het volgens mij wel safe.quote:Op zaterdag 10 december 2011 12:24 schreef Yashaaaaa het volgende:
Dat dacht ik eigenlijk alNaja anders probeer ik het recept uit de OP wel even
Maar neem wel aan dat ze koud moeten zijn op het moment dat je ze gaat versieren toch?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Trotse mamma :)
quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:59 schreef Faithz het volgende:
@BBQkip: Lekker is het goede woord!Dan had ik dat wel gezegd als ik dat bedoeldeSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij ziet er serieus lekker uit, zou er wel een puntje van willen
je hebt taarten die eruit zien om te bewaren en taarten om op te eten, dit is eentje uit de laatste categorie
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
Ze zijn gelukt! En erg lekker, ze smaken naar speculaaskruiden, walnoten en een beetje wortelquote:Op zaterdag 10 december 2011 12:10 schreef -Trinity- het volgende:
Ik ga vanavond proberen Winter Wonder cupcakes te maken uit mijn nieuw aangeschafte boek:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik had even niet anders. Ik rolde het ook met een lege wijnflesquote:Op zondag 11 december 2011 19:24 schreef Troel het volgende:
Rollen tussen bakpapier vind ik altijd wat minder fijn, ik heb nu zo'n matje van de IKEA en dat werkt als een tierelier. Je zou er nog een klein beetje poedersuiker tussen kunnen strooien voor nog minder plak en is het wat dunner uit te rollen. Overigens is het mijn mijn houten roller veel dunner te rollen dan met mijn tupperware, simpelweg omdat die zwaarder is
Hikquote:
Dat heeft mijn vriend gister ook gedaanquote:Op zondag 11 december 2011 19:26 schreef Soury het volgende:
[..]
Ik had even niet anders. Ik rolde het ook met een lege wijnfles
Die staat op de lijstquote:Op zondag 11 december 2011 19:51 schreef Faithz het volgende:
Deegroller ftw! Kun je je man ook nog eens mee meppen
als ik je mag aanraden pak een fondantroller.quote:
Of vrouwquote:Op zondag 11 december 2011 19:51 schreef Faithz het volgende:
Deegroller ftw! Kun je je man ook nog eens mee meppen
een laagje?quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:02 schreef Faithz het volgende:
Ik kan er ook niks vanZolang je maar fun hebt!
Ik heb deze vandaag gefabriceerd.
[ afbeelding ]
Chocolade taart, met laagje chocola en marsepein voor het kerstboomje en de sterren. Zonder vormpjes![]()
Vrouwlief heeft hier de kerstboom uitgesnedentoen ik zei dat de stam scheef was vroeg ze of ik wel eens een kerstboom met een rechte stam had gezien
leuke cupcakesquote:Op zaterdag 10 december 2011 18:58 schreef Yashaaaaa het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wij vieren vanavond pas sinterklaas, het is niet zo felrood als de flits het maakt helaas Maar het ziet er gezellig uit en daar gaat het om
En dit was de decoratie van vriendjelief:
[ afbeelding ]
Zien er niet slecht uit voor een eerste keer, en zeker als je niet alle middelen tot je beschikking hebtquote:Op zondag 11 december 2011 19:00 schreef Soury het volgende:
Ik durf haast niet bij al die mooie cup cakes, maar hier mijn eerste poging.
Moet wat doen aan het rollen van fondant, de laag is te dik. Ik heb het gerold tussen twee lagen bakpapier. Die met chocolade pasta zijn wel erg lekker![]()
[ afbeelding ]
Die is idd erg handigquote:Op zondag 11 december 2011 20:01 schreef Popples het volgende:
[..]
als ik je mag aanraden pak een fondantroller.
deze roller
ik wil nu de grote kopen en wil echt geen andere meer. ik maak altijd mijn tortilla's enzo ook zelf dus altijd handig die dingen.
Halve chocolade letterquote:Op zondag 11 december 2011 20:44 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
een laagje?lijkt wel een enorm dikke laag. Heeft het gesmaakt?
Grotere roller?quote:Op dinsdag 13 december 2011 09:20 schreef Troel het volgende:
Ziet er goed uit.
Het nadeel van uitrollen vind ik altijd dat ik een groter iets wil rollen dan mijn roller groot is zeg maar. En dan krijg je van die lelijke strepen erinTips?
Ze zijn leuk Sjeenquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:43 schreef Sjeen het volgende:
Mijn eerste cupcake creatie, vanille cupcakes met vanille botercreme (met een druppel rode kleurstof)
[ afbeelding ]
Nu wil ik meeeer
Ze zien er mooi rood uit! Heb je bietensap of kleurstof (vloeibaar of pasta) gebruikt? Ik heb altijd ruzie met de topping, die stijft bij mij nooit mooi op, binnenkort een ander recept proberen.quote:Op woensdag 14 december 2011 21:53 schreef Sjeen het volgende:
Leuke taart Tessie! Ik kreeg hier al de vraag wanneer ik zoiets ook ging maken
Vandaag voor het eerst Red Velvet cupcakes gemaakt met cream cheese topping. Nog best lastig, maar wel lekker
[ afbeelding ]
neuh, ik heb geen interesse in spamquote:
Bovendien heeft ze haar mailadres niet ingevuldquote:Op donderdag 15 december 2011 07:58 schreef The_Hives het volgende:
[..]
neuh, ik heb geen interesse in spam
Kleurstof gel van wilton en photoshopquote:Op donderdag 15 december 2011 07:46 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ze zien er mooi rood uit! Heb je bietensap of kleurstof (vloeibaar of pasta) gebruikt? Ik heb altijd ruzie met de topping, die stijft bij mij nooit mooi op, binnenkort een ander recept proberen.
Heeeeeel mooiquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:43 schreef Sjeen het volgende:
Mijn eerste cupcake creatie, vanille cupcakes met vanille botercreme (met een druppel rode kleurstof)
[ afbeelding ]
Nu wil ik meeeer
Dit noem jij lelijk?quote:Op woensdag 14 december 2011 01:13 schreef tessie het volgende:
Ziet er mooi uit Sjeen, echt wel knap en netjes voor een eerste keer.
Ik heb na een jaar ook weer eens een taart gemaakt. En het fondant scheurde helemaal op de rand, vandaar die lelijke bloemetjesrand
[ afbeelding ]
Was van plan om 'm in te vriezen voor de kerst, maar omdat ie dus eigenlijk nogal mislukt was, hebben we hem vanavond met het bezoek half opgegeten. Hij was wel lekker. Gevuld met crispy speculoos en banketbakkersroom.
Mooi zegquote:Op dinsdag 13 december 2011 22:43 schreef Sjeen het volgende:
Mijn eerste cupcake creatie, vanille cupcakes met vanille botercreme (met een druppel rode kleurstof)
[ afbeelding ]
Nu wil ik meeeer
Superliefquote:Op woensdag 14 december 2011 01:13 schreef tessie het volgende:
Ziet er mooi uit Sjeen, echt wel knap en netjes voor een eerste keer.
Ik heb na een jaar ook weer eens een taart gemaakt. En het fondant scheurde helemaal op de rand, vandaar die lelijke bloemetjesrand
[ afbeelding ]
Was van plan om 'm in te vriezen voor de kerst, maar omdat ie dus eigenlijk nogal mislukt was, hebben we hem vanavond met het bezoek half opgegeten. Hij was wel lekker. Gevuld met crispy speculoos en banketbakkersroom.
Dat hoop ik ook dat het lekker isquote:Op donderdag 15 december 2011 19:03 schreef Isabeau het volgende:
O, maar ik ben overtuigd van oefening baart kunst, dus die dag komt heus wel
Als je er voor nu maar plezier in hebt (en het maar lekker is!).
Uhm, zie mijn foto hierbovenquote:Op donderdag 15 december 2011 19:04 schreef deadly_kiss het volgende:
ik moet (naja, ik wil) voor volgende week vrijdag een taart maken voor een klein ventje die zijn 1e verjaardag gaat vieren...
ik heb het helemaal in mn hoofd en weet precies hoe we het gaan maken..
ik ga het op de zaak maken met mn vriend (kok) zodat we lekker de ruimte hebben en kunnen kliederen...
maar ik weet eigenlijk wel zeker dat die taart er veel klunziger uit gaat zien dan hoe ik hett in mn hoofd heb![]()
ben ik de enige waar dit altijd bij voor komt?
Dat is nou een herkenbaar probleem! Ik weet van te voren niet of het allemaal wel echt lekker is en dan ben ik bang dat als ik hem aansnijd het tegenvalt of dat de vulling te zacht is oid en de taart dus een soort pudding op een bordje wordt ipv mooie stukkenquote:Op donderdag 15 december 2011 19:10 schreef deadly_kiss het volgende:
en er gaan best veel mensen van die taart eten ook...
ik zou er bijna thuis alvast een hoekje uitsnijden om te proeven.. als 't niks is kan ik hem thuis laten![]()
whaha ja indd.. daarom maak ik liever cupcakes dan een taart.quote:Op donderdag 15 december 2011 19:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat is nou een herkenbaar probleem! Ik weet van te voren niet of het allemaal wel echt lekker is en dan ben ik bang dat als ik hem aansnijd het tegenvalt of dat de vulling te zacht is oid en de taart dus een soort pudding op een bordje wordt ipv mooie stukken
Vond je de topping niet veel te zoet?quote:Op zaterdag 10 december 2011 21:41 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Ze zijn gelukt! En erg lekker, ze smaken naar speculaaskruiden, walnoten en een beetje wortel.
[ afbeelding ]
Recept
quote:Op donderdag 15 december 2011 23:25 schreef SpaceInvaders het volgende:
Even een vraagje, is bakzout hetzelfde als baking soda?
quote:Lemon yoghurt cake
Ingrediënten
• 300 gram suiker
• 50 gram zachte roomboter
• 3 eieren
• 1 citroen: geraspte schil + sap
• 225 gram griekse/turkse yoghurt
• 175 gram zelfrijzend bakmeel
• 0,5 theelepel zout
• 1 volle theelepel bakpoeder
• 1 eetlepel vanille extract
• 100 gram gezeefde poedersuiker
• 2 eetlepels citroensap
Voorbereiding:
Verhit de oven voor op 170ºC. (hangt van je oven af)
Vet de cakevorm in, bestrooi met bloem en schudt overtollige bloem eruit, of bekleed hem met bakpapier.
Breek de eieren voorzichtig doe eigeel en eiwit in aparte kommen.
Maak 1 kom(waar het eiwit in geklopt wordt) vetvrij.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en het zout.
Rasp de goed gewassen citroen en pers hem uit,vang het sap op.
Bereiding:
Mix de suiker, boter en eigeel in een kom. Voeg toe; Yoghurt, citroenschil, plus het vanille extract.Mix tot het een gladde zachte massa wordt.
Voeg het gezeefde bakmeel, bakpoeder en zout toe en schep voorzichtig (met een lepel) de bloem erdoorheen, dus niet met de mixer, dan sla je de lucht eruit en wordt de cake te vast!
Nog niks maar ik zie een aantal recepten waar dus bakingsoda in moet, handig om te weten dat dat dus bakzout is. Kan ik dat bij de supermarkt krijgen of alleen online?quote:
36, maar dat viel als minder uit (Bijna he? Volgens het recept dat ik volgde moest er 750 gram boter in) Ik heb er uiteindelijk maar 24, ik heb denk ik iets verkeerd gedaan.quote:Op vrijdag 16 december 2011 10:15 schreef Troel het volgende:
een kilo boter???? Hoeveel cupcakes wilde je daarmee versieren dan
Bij ons in het dorp had de (alternatieve) drogist het. Het wordt verkocht onder de naam zuiveringszout, baking soda, natriumbicarbonaat. Soms heeft de apotheek oid het ook volgens mij, supermarkt over het algemeen niet.quote:Op vrijdag 16 december 2011 10:24 schreef SpaceInvaders het volgende:
Nog niks maar ik zie een aantal recepten waar dus bakingsoda in moet, handig om te weten dat dat dus bakzout is. Kan ik dat bij de supermarkt krijgen of alleen online?
Ik heb wel backing van dr oetker, van die zakjes. Dat is baking powder, is dat hetzelfde??quote:Op vrijdag 16 december 2011 10:26 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Bij ons in het dorp had de (alternatieve) drogist het. Het wordt verkocht onder de naam zuiveringszout, baking soda, natriumbicarbonaat. Soms heeft de apotheek oid het ook volgens mij, supermarkt over het algemeen niet.
nee. Als je in een bepaald recept baking soda ipv bakpoeder van Dr. Oetker gebruikt kan je cake of taart naar zeepsop gaan smaken (ik heb een keer het verkeerde potje gepakt, dus ervaringsdeskundigequote:Op vrijdag 16 december 2011 10:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Ik heb wel backing van dr oetker, van die zakjes. Dat is baking powder, is dat hetzelfde??
Nee, dat is echt bakpoederquote:Op vrijdag 16 december 2011 10:32 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Ik heb wel backing van dr oetker, van die zakjes. Dat is baking powder, is dat hetzelfde??
Weer wat geleerdquote:Op vrijdag 16 december 2011 10:35 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nee. Als je in een bepaald recept baking soda ipv bakpoeder van Dr. Oetker gebruikt kan je cake of taart naar zeepsop gaan smaken (ik heb een keer het verkeerde potje gepakt, dus ervaringsdeskundige) Baking soda reageert ook met andere stoffen.
Nog een iets uitgebreidere uitlegquote:
quote:Natriumbicarbonaat = zuiveringszout = dubbelkoolzure soda = baksoda Natriumbicarbonaat produceert alleen koolstofdioxide als er een zuur of zuur vocht aanwezig is, dus bijvoorbeeld yoghurt, azijn of karnemelk. Is dit niet aanwezig dan zal het deeg niet rijzen.
Natriumbicarbonaat begint meteen te werken als het in aanraking komt met zuur, dus als je dit gebruikt moet je het pas op laatst toevoegen, zodat de lucht gevangen kan worden als het baksel in de oven staat.
Baking soda koop ik overigens bij de toko. En nog een voordeel van baking soda je kunt er nog veel meer dingen mee doen dan alleen bakken, zie hier
quote:Bakpoeder is natriumbicarbonaat waaraan een droog zuur is toegevoegd zodat je dat zelf niet aan het recept hoeft toe te voegen. Het bakpoeder dat in Nederland in de winkel te koop is, wordt zogenaamd dubbelwerkend poeder genoemd, dit wil zeggen dat het 2 rijzingen heeft, één meteen en de tweede pas tijdens het bakken. Het is dan ook van minder belang dat je het meteen in de oven zet.
Je kunt dus baking soda wel vervangen door bakpoeder, maar bakpoeder niet door baking soda!
nee, dat is andersomquote:Op vrijdag 16 december 2011 11:10 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Maar dan smaakt het naar afwasmiddel?
eh ja, denk dat ik je verkeerd begrepen had eerderquote:Op vrijdag 16 december 2011 11:47 schreef SpaceInvaders het volgende:
Dus ik kan wel bakpoeder gebruiken?
Confused![]()
tenzij je nog een zuur toevoegt, maar de verhouding van de baking soda luistert wel nauw ivm de wasmiddel smaakquote:Op vrijdag 16 december 2011 11:58 schreef The_Hives het volgende:
[..]
eh ja, denk dat ik je verkeerd begrepen had eerder
als er staat baking soda kan je dus wel bakpoeder gebruiken
als er staat bakpoeder kan je niet baking soda gebruiken
wat lieffigquote:Op vrijdag 16 december 2011 13:21 schreef MissHobje het volgende:
Zo vandaag bezig met vanalles te bakken, verjaardagstaartje voor een dinnetje, een boomstammetje iets voor mijn ouders en ons zelf en vanille choco cc's, de vullingen zijn dulce de lech, lemon curd en choco ganache
En moet straks nog decoreren maar eerst naar de makro voor wat inkopen
Had al wel geboorte cc's van de week voor een dinnetje gemaakt en daar had ik krap 1 1/4 uur voor inclusief bakken, maar was gelukt
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |