abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61590797
Deel 1: Taarten en cupcakes decoreren


Enkele voorbeelden:









Voorbeelden van users:


Maneki.Neko






de_priester



Een vriendin van Vicky



Trusten


PM-girl



Merel


Vlitsie



Zwaalie




Popples



lotjeb


maok


Zo-is-dat



ijsmeis



Zo, klaar

[ Bericht 55% gewijzigd door Lois op 15-09-2008 19:55:49 ]
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:22:12 #2
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61590972
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 21:40 schreef clumsy_clown het volgende:
Mental note: check eerst even op de oven niet op de grillstand staat, voordat je de muffins erin flikkert .
Is mij gisteren gelukt met een hele chocoladetaart...
Ik zou een observatie doen met een en daarbij een taart maken, patiënt kwam niet opdagen door ziekte, maar de eieren moesten gisteren op... dus ik dacht, ik maak die taart wel even en ga dan lekker door met mijn werkzaamheden, dan kan ik hem 's avonds lekker mee naar huis nemen
Komt een collega naar me toe: "BBQ-kip, er komt rook uit de oven, hoort dat?"
Bleek ik dus de grill-stand van de combimagnetron te hebben aangezet i.p.v. de ovenstand... Bijna het hele ziekenhuis ontruimd doordat het brandalarm bijna afging
Oepsie!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61591182
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
pi_61591487
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:29 schreef clumsy_clown het volgende:
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
Om te versieren zou ik trouwens eerder goed luchtige cakejes nemen, ik vind versierde muffins niet echt je van het.
* _Ophelia_ moet nog 6 kilo verder voor ze weer mag bakken
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:43:11 #5
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61591528
- wacht op foto's-
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61591613
Aha hier zitten jullie.
Ik ga eerst maar eens beginnen met het bestellen van weat materialen, en marshmellow verkopen ze hier helemaal niet in de winkels...
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:49:26 #7
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61591703
Ik heb marshmallow's by AH gekocht van Frisia.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61591947
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:41 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Om te versieren zou ik trouwens eerder goed luchtige cakejes nemen, ik vind versierde muffins niet echt je van het.
* _Ophelia_ moet nog 6 kilo verder voor ze weer mag bakken
Ja, het is cupcakemix, ik haal het telkens door elkaar . Maar het is alles behalve luchtig geworden, en de nieuwste, met cacao, zien eruit alsof ze last hebben van tumorgroei . Maar goed, ik ga ze zo vullen met ganache en versieren, om het geprobeerd te hebben .

Ondertussen zijn receptjes voor luchtige cakejes welkom natuurlijk .
pi_61592128
Ik heb net cake gemaakt:
200 gram bloem (iets minder en twee eetlepels zelfrijzend bakmeel)
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren

en toen heb ik de oven op 150 gezet en het stond er 30-45 minuten in, weet niet precies, en hij smaakt prima en is luchtig!
pi_61592140
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:59 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ja, het is cupcakemix, ik haal het telkens door elkaar . Maar het is alles behalve luchtig geworden, en de nieuwste, met cacao, zien eruit alsof ze last hebben van tumorgroei . Maar goed, ik ga ze zo vullen met ganache en versieren, om het geprobeerd te hebben .

Ondertussen zijn receptjes voor luchtige cakejes welkom natuurlijk .
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 21:05 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ok dan Lois, voor jou
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Terwijl de cakejes in de oven staan:
Ongeveer 18 marsmallows in de magnetron doen met 1 eetlepel water. Als dat gesmolten is, ongeveer 2 bussen poedersuiker toevoegen. Blijven roeren tot het niet meer kan, daarna verder kneden.
Geef het een mooi kleurtje terwijl je aan het kneden bent of laat het mooi wit. Wat je wil.

Cakejes af laten koelen. 1:1 roomboter en poedersuiker mengen. Dit hoeft niet zo veel te zijn, 25 gram is wel genoeg.
Als de cakejes afgekoeld zijn, van een laagje roomboter/poedersuikerzal voorzien.

Aanrecht invetten met wat Crisco, of iets anders wat vettig is en smakeloos.
MMF uitrollen tot een dunne lap (+/- 3 mm). Een uitsteekvormpje (kan bijvoorbeeld ook een glas zijn) lichtjes invetten en dan cirkels mmf uitsteken. Op het cupcakeje leggen en zachtjes wrijvend aandrukken.
Wat je er dan verder mee doet mag je zelf weten
Saartje
pi_61592267
Note to self: morgen marshmallows kopen!
  zaterdag 13 september 2008 @ 08:34:35 #12
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_61595204
Ik dacht de hele tijd dat cupcakes een andere naam voor muffins was
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_61595387
Ik ga dit weekend ook wat frobelen denk ik.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_61595462
tvp.
pi_61595503
Er is een doos met taartbakspulletjes naar mij onderweg
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61595997
Even een tvp, niet dat ik veel bak maar met mijn cake in de op ga ik het toch maar even volgen, sowieso leuk om te zien wat iedereen maakt
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_61596062
Eindelijk klaar met de OP! Gil even als je er niet instaat
pi_61597097
Ah hier zijn jullie! Ik ga straks MMFmaken. Mocht het lukken, zal ik de foto's plaatsen.
pi_61597115
ik heb een 3 lagen bakvorm iemand een idee hoeveel beslag je daar voor nodig hebt?
weet iemand ook 3 verschillende lekkere vullingen?

ik ga voor mijn dochtertje een eigen gemaakte 3 lagen taart/cake maken.
versieringen ga ik in duitsland halen, daar hebben ze veel leuke spulletjes.
mama van 3 kids!
pi_61597268
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 00:07 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ik heb net cake gemaakt:
200 gram bloem (iets minder en twee eetlepels zelfrijzend bakmeel)
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren

en toen heb ik de oven op 150 gezet en het stond er 30-45 minuten in, weet niet precies, en hij smaakt prima en is luchtig!
Zelfrijzend bakmeel of bakpoeder is niet echt nodig bij cake, het recept wat je hebt is verder perfect. (een beetje citroenschil of vanille erdoor is ook lekker) Het belangrijkste is dat je de (room)boter en suiker goed mengt. Hoe zachter, luchtiger en schuimiger je die twee mengt hoe luchtiger je cake wordt.
  zaterdag 13 september 2008 @ 12:11:53 #21
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_61597562
Zo, krijg honger van die OP.
Were making, were making!
Radio Soulwax!
pi_61598379
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:29 schreef clumsy_clown het volgende:
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
Droge delen mengen, natte delen mengen en dan in één keer de nate delen bij de droge delen gieten, eventjes roeren met een lepel (tot dat alle droge delen vochtig zijn) en vervolgens in de vormen scheppen.
pi_61598413
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 11:49 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Zelfrijzend bakmeel of bakpoeder is niet echt nodig bij cake, het recept wat je hebt is verder perfect. (een beetje citroenschil of vanille erdoor is ook lekker) Het belangrijkste is dat je de (room)boter en suiker goed mengt. Hoe zachter, luchtiger en schuimiger je die twee mengt hoe luchtiger je cake wordt.
Ik doe ook altijd 2, 2, 2, 4, en dan een theelepeltje bakpoeder erbij, want bij mij werkt het anders niet zoals ik wil. (en een snufje zout uiteraard)

Bloem altijd als laatste toevoegen en kort mixen, en om te checken of de binnenkant ook gaar is, even een satéstokje in de cake steken, komt ie er schoon uit, dan is ie goed.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61598446
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 13:06 schreef shmoopy het volgende:
Bloem altijd als laatste toevoegen en kort mixen, en om te checken of de binnenkant ook gaar is, even een satéstokje in de cake steken, komt ie er schoon uit, dan is ie goed.
pi_61598579
Pff, cake maken is een kunstvorm . Hetversieren lukt trouwens wel, maar ik kan nog geen foto's posten want ze zijn bedoeld als verrassing .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')