abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61590797
Deel 1: Taarten en cupcakes decoreren


Enkele voorbeelden:









Voorbeelden van users:


Maneki.Neko






de_priester



Een vriendin van Vicky



Trusten


PM-girl



Merel


Vlitsie



Zwaalie




Popples



lotjeb


maok


Zo-is-dat



ijsmeis



Zo, klaar

[ Bericht 55% gewijzigd door Lois op 15-09-2008 19:55:49 ]
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:22:12 #2
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61590972
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 21:40 schreef clumsy_clown het volgende:
Mental note: check eerst even op de oven niet op de grillstand staat, voordat je de muffins erin flikkert .
Is mij gisteren gelukt met een hele chocoladetaart...
Ik zou een observatie doen met een en daarbij een taart maken, patiënt kwam niet opdagen door ziekte, maar de eieren moesten gisteren op... dus ik dacht, ik maak die taart wel even en ga dan lekker door met mijn werkzaamheden, dan kan ik hem 's avonds lekker mee naar huis nemen
Komt een collega naar me toe: "BBQ-kip, er komt rook uit de oven, hoort dat?"
Bleek ik dus de grill-stand van de combimagnetron te hebben aangezet i.p.v. de ovenstand... Bijna het hele ziekenhuis ontruimd doordat het brandalarm bijna afging
Oepsie!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61591182
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
pi_61591487
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:29 schreef clumsy_clown het volgende:
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
Om te versieren zou ik trouwens eerder goed luchtige cakejes nemen, ik vind versierde muffins niet echt je van het.
* _Ophelia_ moet nog 6 kilo verder voor ze weer mag bakken
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:43:11 #5
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61591528
- wacht op foto's-
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61591613
Aha hier zitten jullie.
Ik ga eerst maar eens beginnen met het bestellen van weat materialen, en marshmellow verkopen ze hier helemaal niet in de winkels...
  vrijdag 12 september 2008 @ 23:49:26 #7
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61591703
Ik heb marshmallow's by AH gekocht van Frisia.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61591947
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:41 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Om te versieren zou ik trouwens eerder goed luchtige cakejes nemen, ik vind versierde muffins niet echt je van het.
* _Ophelia_ moet nog 6 kilo verder voor ze weer mag bakken
Ja, het is cupcakemix, ik haal het telkens door elkaar . Maar het is alles behalve luchtig geworden, en de nieuwste, met cacao, zien eruit alsof ze last hebben van tumorgroei . Maar goed, ik ga ze zo vullen met ganache en versieren, om het geprobeerd te hebben .

Ondertussen zijn receptjes voor luchtige cakejes welkom natuurlijk .
pi_61592128
Ik heb net cake gemaakt:
200 gram bloem (iets minder en twee eetlepels zelfrijzend bakmeel)
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren

en toen heb ik de oven op 150 gezet en het stond er 30-45 minuten in, weet niet precies, en hij smaakt prima en is luchtig!
pi_61592140
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:59 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ja, het is cupcakemix, ik haal het telkens door elkaar . Maar het is alles behalve luchtig geworden, en de nieuwste, met cacao, zien eruit alsof ze last hebben van tumorgroei . Maar goed, ik ga ze zo vullen met ganache en versieren, om het geprobeerd te hebben .

Ondertussen zijn receptjes voor luchtige cakejes welkom natuurlijk .
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 21:05 schreef Maneki.Neko het volgende:
Ok dan Lois, voor jou
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.

Terwijl de cakejes in de oven staan:
Ongeveer 18 marsmallows in de magnetron doen met 1 eetlepel water. Als dat gesmolten is, ongeveer 2 bussen poedersuiker toevoegen. Blijven roeren tot het niet meer kan, daarna verder kneden.
Geef het een mooi kleurtje terwijl je aan het kneden bent of laat het mooi wit. Wat je wil.

Cakejes af laten koelen. 1:1 roomboter en poedersuiker mengen. Dit hoeft niet zo veel te zijn, 25 gram is wel genoeg.
Als de cakejes afgekoeld zijn, van een laagje roomboter/poedersuikerzal voorzien.

Aanrecht invetten met wat Crisco, of iets anders wat vettig is en smakeloos.
MMF uitrollen tot een dunne lap (+/- 3 mm). Een uitsteekvormpje (kan bijvoorbeeld ook een glas zijn) lichtjes invetten en dan cirkels mmf uitsteken. Op het cupcakeje leggen en zachtjes wrijvend aandrukken.
Wat je er dan verder mee doet mag je zelf weten
Saartje
pi_61592267
Note to self: morgen marshmallows kopen!
  zaterdag 13 september 2008 @ 08:34:35 #12
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_61595204
Ik dacht de hele tijd dat cupcakes een andere naam voor muffins was
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_61595387
Ik ga dit weekend ook wat frobelen denk ik.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_61595462
tvp.
pi_61595503
Er is een doos met taartbakspulletjes naar mij onderweg
Falling feels like flying
Until you hit the ground...
Last.fm Twitter
pi_61595997
Even een tvp, niet dat ik veel bak maar met mijn cake in de op ga ik het toch maar even volgen, sowieso leuk om te zien wat iedereen maakt
Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_61596062
Eindelijk klaar met de OP! Gil even als je er niet instaat
pi_61597097
Ah hier zijn jullie! Ik ga straks MMFmaken. Mocht het lukken, zal ik de foto's plaatsen.
pi_61597115
ik heb een 3 lagen bakvorm iemand een idee hoeveel beslag je daar voor nodig hebt?
weet iemand ook 3 verschillende lekkere vullingen?

ik ga voor mijn dochtertje een eigen gemaakte 3 lagen taart/cake maken.
versieringen ga ik in duitsland halen, daar hebben ze veel leuke spulletjes.
mama van 3 kids!
pi_61597268
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 00:07 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Ik heb net cake gemaakt:
200 gram bloem (iets minder en twee eetlepels zelfrijzend bakmeel)
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren

en toen heb ik de oven op 150 gezet en het stond er 30-45 minuten in, weet niet precies, en hij smaakt prima en is luchtig!
Zelfrijzend bakmeel of bakpoeder is niet echt nodig bij cake, het recept wat je hebt is verder perfect. (een beetje citroenschil of vanille erdoor is ook lekker) Het belangrijkste is dat je de (room)boter en suiker goed mengt. Hoe zachter, luchtiger en schuimiger je die twee mengt hoe luchtiger je cake wordt.
  zaterdag 13 september 2008 @ 12:11:53 #21
23344 Sheepcidus
Is it an excuse?
pi_61597562
Zo, krijg honger van die OP.
Were making, were making!
Radio Soulwax!
pi_61598379
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 23:29 schreef clumsy_clown het volgende:
Nou, die muffinmix is hélemaal niets .

Morgen maar zelf maken.
Droge delen mengen, natte delen mengen en dan in één keer de nate delen bij de droge delen gieten, eventjes roeren met een lepel (tot dat alle droge delen vochtig zijn) en vervolgens in de vormen scheppen.
pi_61598413
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 11:49 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Zelfrijzend bakmeel of bakpoeder is niet echt nodig bij cake, het recept wat je hebt is verder perfect. (een beetje citroenschil of vanille erdoor is ook lekker) Het belangrijkste is dat je de (room)boter en suiker goed mengt. Hoe zachter, luchtiger en schuimiger je die twee mengt hoe luchtiger je cake wordt.
Ik doe ook altijd 2, 2, 2, 4, en dan een theelepeltje bakpoeder erbij, want bij mij werkt het anders niet zoals ik wil. (en een snufje zout uiteraard)

Bloem altijd als laatste toevoegen en kort mixen, en om te checken of de binnenkant ook gaar is, even een satéstokje in de cake steken, komt ie er schoon uit, dan is ie goed.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61598446
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 13:06 schreef shmoopy het volgende:
Bloem altijd als laatste toevoegen en kort mixen, en om te checken of de binnenkant ook gaar is, even een satéstokje in de cake steken, komt ie er schoon uit, dan is ie goed.
pi_61598579
Pff, cake maken is een kunstvorm . Hetversieren lukt trouwens wel, maar ik kan nog geen foto's posten want ze zijn bedoeld als verrassing .
pi_61598623
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 13:16 schreef clumsy_clown het volgende:
Pff, cake maken is een kunstvorm . Hetversieren lukt trouwens wel, maar ik kan nog geen foto's posten want ze zijn bedoeld als verrassing .
Ik wil een preview!
Pm staat open.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 13 september 2008 @ 14:24:51 #27
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61599838
Clumsy! Inmiddels ben ik wel erg benieuwd!

Ik heb nu een cake in de oven staan, had geen zin om zelf een biscuittaart te maken. Vanavond met versieren aan de slag.

Verkocht AH nu kant en klare biscuitmix?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zaterdag 13 september 2008 @ 15:28:53 #28
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61601060
Ik heb net mijn cupcakes uiit de oven gehaald, maar ze zijn niet mooi vlak aan de bovenkant, den ook niet dat botercreme zal helpen. Ik heb er denk ik teveel beslag ingedaan.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61601161
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 15:28 schreef La_Guiri het volgende:
Ik heb net mijn cupcakes uiit de oven gehaald, maar ze zijn niet mooi vlak aan de bovenkant, den ook niet dat botercreme zal helpen. Ik heb er denk ik teveel beslag ingedaan.
Dat is vrij normaal, kijk maar eens goed naar de cakejes in de OP, als je ze glad wilt hebben snij je het bolle kapje eraf en versier ze dan.
Volgende keer kun je proberen om de oven iets lager te zetten.
pi_61602345
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 11:49 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Zelfrijzend bakmeel of bakpoeder is niet echt nodig bij cake, het recept wat je hebt is verder perfect. (een beetje citroenschil of vanille erdoor is ook lekker) Het belangrijkste is dat je de (room)boter en suiker goed mengt. Hoe zachter, luchtiger en schuimiger je die twee mengt hoe luchtiger je cake wordt.
O ja grapje, ik had er ook nog de schil van een hele citroen doorheen!
  zaterdag 13 september 2008 @ 17:42:15 #31
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_61603718
Ik vind het helemaal niet makkelijk . Het scheurde en weet ik wat allemaal, ik vind ze een beetje slordig geworden, ben niet zo precies heb ik door en dingen vielen uitelkaar etc.

Ik zal eens kijken of ik een foto hier neer kan zetten, weet namelijk niet hoe dat moet
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_61604700
Zelf beslag maken was een verdomd goed plan, ze zijn er goed gelukt . Foto's komen vanavond pas though.
pi_61606031
Kwam ik ergens tegen :

Niet storen, ik ben al gestoord genoeg!
pi_61610159
TVP, omdat ik wil loeren naar mooie creaties
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_61610242
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 19:22 schreef maok het volgende:
Kwam ik ergens tegen :

[ afbeelding ]
pi_61615362
Wat een geweldige bruidstaart. Dat is nog eens origineel
  Jubileum moderator zondag 14 september 2008 @ 12:25:57 #37
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_61617671
Wat een mooie OP en ik vind die bruidstaart echt geweldig
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  zondag 14 september 2008 @ 14:22:07 #38
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61619890
Ik heb gisteren mijn kleurtjes uitgeprobeerd.
project 1 viel erg tegen, ik wilde witte fondant rood kleuren als basis, maar de volgende keer koop ik kant en klare rode fondant. Ik heb veel kleurstof moeten gebruiken en het was nog niet rood genoeg.
Rood glazuur in de pottenbakkerswereld is erg lastig en daarom duur, ik vermoed dat dit ook geldt voor de fondantkleuren?
De andere kleurtjes gingen beter, dat waren ook kleinere hoeveelheden.

Dit is het resultaat:

Ik heb hem gevuld met jam en een beetje botercreme, hoe het smaakt weet ik vanavond
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61619919
Wow PM-girl wat een hippe taart!

Wat voor beslagje zit daaronder?
  zondag 14 september 2008 @ 14:24:39 #40
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61619955
Wat ik trouwens heb gedaan om de onderkant mooi strak te makendoen lijken, is het volgende.
Ik heb de bakvormbodem eronder laten zitten en die op een kookring gezet (kan natuurlijk ook op een bakje oid).
De fondant heb ik iets te ruim afgesneden en naar binnen kunnen vouwen, waardoor het er netter uitzien dan wanneer ik het zou snijden.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61623989
Heel mooi gedaan PM-girl.

Nu ik weet hoe klote dat fondant is (vind ik in ieder geval ) vind ik het echt knap!
pi_61624711
Wat een leukerd PM!
Saartje
  zondag 14 september 2008 @ 21:45:00 #43
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61631198
Ik vond het niet erg hoor, het fondant maken, maar dat roodkleuren wel!

Er zit nu een cake onder, maar dan uit de taartvorm. Goed afgesmeerd met botercreme en het resultaat is best strak, al zeg ik het zelf.
Maar ik zou geen tweede keer cakebeslag doen, iets TE veel van het goede!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61631316
Ik had precies hetzelfde met de rode fondant! Is uiteindelijk roze geworden. Net als mijn handen trouwens, waar de kleurstof flink in is getrokken .
pi_61638657
Mooi gedaan hoor PM-girl!

Rood en zwart fondant kan je beter kant en klaar kopen, dat scheelt echt een hoop werk en kleurstof.

Mocht je grote hoeveelheden marsepein of fondant zelf willen kleuren, kan je handschoenen dragen (ik geloof dat nitril beter is dan latex, maar kan me dat niet precies meer herinneren).

Heb voor aanstaande donderdag mijn eerste officiele (en waarschijnlijk ook laatste) opdracht om een bruidstaart te maken. Yikes!!!
pi_61642696
quote:
Op zondag 14 september 2008 21:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik had precies hetzelfde met de rode fondant! Is uiteindelijk roze geworden. Net als mijn handen trouwens, waar de kleurstof flink in is getrokken .
Dat had ik dus ooit met groen, werd nogal vreemd aangeken door de bediening toen we die avond uit eten gingen.
pi_61643019
Ik heb kleurstofpoeder gebruikt, van due suri-potjes. Volgende keer meng ik het direct door de marshmallows, om het nog door de fondant te kneden is echt een pokkenklusje Maar ik wilde verschillende kleuren Heb nu dus wit, lichtgroen, donkergroen en oranje. Want ik kon maar twee kleuren vinden in mijn voorraadkast
pi_61648063
Wat een leuk topic, ga het direkt proberen.
twee vraagjes.
Hoelang duurt het ongeveer dat een taart is afgekoeld?
en hoelang kun je dat marshmallow goedje in de koelkast bewaren?

Taart is ondetussen uit de oven.
Goedemorgen :W
pi_61648852
quote:
Op zondag 14 september 2008 12:25 schreef Lois het volgende:
Wat een mooie OP en ik vind die bruidstaart echt geweldig
Wat zij zegt. Pfoe wat een kunststukken allemaal
It ain't over 'till the fat lady sings
La prudencia es la madre de la ciencia.
pi_61650202
quote:
Op zondag 14 september 2008 12:25 schreef Lois het volgende:
Wat een mooie OP en ik vind die bruidstaart echt geweldig
Thanks Wil jij misschien die taart van PM-girl in de OP zetten?

Misschien moeten we er een wiki van maken of zo, dan is het niet zo veel werk elke keer?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')