_Ophelia_ | zondag 24 juli 2011 @ 15:07 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #22cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En uit het vorige topic: Vanillacake van -Trinity-: ![]() Thomascupcakes van LovelyLady: ![]() Spuuglokjes taarten: ![]() ![]() Hoe oud werd de zoon van Pessie?: ![]() BBQ-kip's bruidstaartoefening: ![]() Eén van Lujaxa's eerste taarten: ![]() SV-tje's stapeltaart en spiderman: ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door _Ophelia_ op 24-07-2011 15:24:04 ] | |
RenRen- | zondag 24 juli 2011 @ 15:47 |
Ik dacht dat ik best een diepvrieszak kon gebruiken als spuitzak. Not. Spoot er aan alle kanten uit. ![]() Ik heb nu de room gemaakt zonder e melk, wel lekker, maar heeeel machtig... | |
ChipsZak. | zondag 24 juli 2011 @ 17:57 |
Ahaha ![]() | |
Chickert | zondag 24 juli 2011 @ 23:27 |
Cupcakes gemaakt voor de babyshower van mijn nichtje. Met het recept uit de OP, de monchou/slagroom-topping uit het vorige deel (toevallig roze ook, want ze krijgt een meisje haha) en witte marsepeinen dieren met zilveren eetbare glitterpoeder.![]() ![]() ![]() ![]() Die topping was superlekker, trouwens! Weet even niet wie het had gepost, maar bedankt! Erg lekker alternatief voor de botercreme (1:1) die ik normaal maak ![]() ![]() ![]() | |
roos85 | zondag 24 juli 2011 @ 23:38 |
Is het een idee om die topping in de OP te zetten? | |
Skaai | maandag 25 juli 2011 @ 00:09 |
Chickert wat een schatjes van cupcakes ![]() | |
roos85 | maandag 25 juli 2011 @ 14:35 |
Harajuku, in het recept voor de topping staat dat je monchou moet gebruiken.. welke variant gebruik je? dat vierkante pakje of het bakje? of maakt het niet uit welke variant er gebruikt wordt? | |
Skaai | maandag 25 juli 2011 @ 18:14 |
Ik gebruik gewoon het vierkante pakje met folie eromheen. Je kan natuurlijk ook uitproberen wat jij het lekkerste vind maar tot nu toe zijn mijn toppings goed gelukt met het Monchou pakje ![]() | |
Chickert | maandag 25 juli 2011 @ 19:05 |
Dank, Skaai! Ik heb ook gewoon die vierkante pakjes gebruikt ?:) Ik heb wel het idee dat je de topping na maken even moet laten opstijven in de koelkast, klopt dit? | |
Skaai | maandag 25 juli 2011 @ 20:26 |
Ja ik laat het opstijven in de koelkast anders is het net een plumpudding ![]() Ik denk dat een half uurtje tot 3 kwartier opstijven voordat je het gaat gebruiken wel voldoende is hoor ![]() | |
roos85 | maandag 25 juli 2011 @ 20:31 |
Hebben jullie altijd monchou gebruikt, of ook bijv. roomkaas van de Aldi/Lidl? | |
Skaai | maandag 25 juli 2011 @ 21:22 |
Nee want de AH is dichterbij dan de Aldi/Lidl ![]() ![]() | |
Harajuku. | maandag 25 juli 2011 @ 21:27 |
Die gebruik ik ook. Alleen met warm zomerweer moeten ze hier in de koelkast, dan kakt de topping wel in. Wat leuk dat hij zo in de smaak valt ![]() | |
Skaai | donderdag 28 juli 2011 @ 19:18 |
Ik heb laatst cupcakes gemaakt voor op 't werk en ze versierd met die topping. Toen had ik nog wat topping over en mijn collega's vonden het zo lekker dat ze het bakje hebben uitgelepeld ![]() Ik wil binnenkort regenboog cupcakes maken ![]() [ Bericht 21% gewijzigd door Skaai op 28-07-2011 19:23:35 ] | |
Maaikebb | donderdag 28 juli 2011 @ 21:20 |
Best wel trots op m'n 2e taartje! | |
Maaikebb | donderdag 28 juli 2011 @ 21:21 |
Ho. te snel op invoeren.. haha nu met link: Hij is gevuld met slagroom, verse aardbeien en gele room! Ben benieuwd hoe hij smaakt, morgen aan mams geven omdat ze jarig is! | |
BBQ-kip | donderdag 28 juli 2011 @ 22:14 |
Mooi zeg en klinkt erg lekker! Ik vind de 3 bloemen bovenop echt heel erg mooi zo, met die pareltjes in het midden ![]() En mooi rond geworden ook, de taart! Heb je een bolbakvorm gebruikt of cake in lagen opgebouwd in een kom tot het een ronde bol werd? | |
MissN | vrijdag 29 juli 2011 @ 11:13 |
hallo, ik ben inmiddels ook een actief taartenmaakster! ik zie in het vorige topic een thomas taart en cupcakes?! hoe krijg je die afbeelding op fondant? is er eetbaar printpapier ofzo ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 29 juli 2011 @ 11:36 |
www.deleukstetaartenprints.nl kun je bestellen. Zullen ongetwijfeld meer aanbieders zijn hoor, maar dit is de enige die ik ken ![]() | |
Lastpost | vrijdag 29 juli 2011 @ 11:39 |
Cool topic, deze ga ik even volgen als gediplomeerd koekenbakker zijnde. ![]() | |
MissN | vrijdag 29 juli 2011 @ 13:13 |
tnx bbq-kip ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 juli 2011 @ 16:03 |
Die cupcakes zien er lekker uit zeg ![]() Wat een superlief taartje ![]() Heel mooi gemaakt ![]() Ik heb de mijne hier *klik* besteld, tevens nog een heleboel aan leuke dingetjes (cupcake papiertjes e.d.) Ai ja dat is een beetje kort dag, wie weet voor een volgende keer ![]() Post je ook een fotootje? Ben erg benieuwd naar je creatie ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-07-2011 16:04:07 ] | |
Rijstebuiltje | vrijdag 29 juli 2011 @ 21:53 |
BBQ-kip.. Ik heb ook zeer goeie ervaringen met CakePicture.. Goeie service, snelle levering ! ![]() | |
roos85 | vrijdag 29 juli 2011 @ 23:07 |
![]() deze kwam net voorbij in my big fat gypsy wedding ![]() | |
zakpatat90 | vrijdag 29 juli 2011 @ 23:09 |
![]() ![]() ![]() | |
Taartje | vrijdag 29 juli 2011 @ 23:19 |
Zakpatat90, begin dan maar vast met sparen. Duur grapje zo'n taart! Of je moet in een zigeunerfamilie trouwen, die kijken niet op een paar centen blijkt ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 29 juli 2011 @ 23:37 |
Buiten dat het duur is.. spuuglelijk is het ook ![]() | |
zakpatat90 | vrijdag 29 juli 2011 @ 23:41 |
Als je het rood met roosjes maakt ofzo is het vast al heel anders! ![]() | |
roos85 | zaterdag 30 juli 2011 @ 00:55 |
ik vind het mooi gemaakt ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 30 juli 2011 @ 01:14 |
Ik vind het vreselijk wanstaltig en ook nog eens schots en scheef ![]() Maar het is roze en bling dus ach ja ![]() | |
Nijna | zaterdag 30 juli 2011 @ 09:34 |
Offtopic, maar heb je die jurk gezien... met lampjes enzo (vorige week was dat geloof ik...). Niet mijn smaak, maar als zij er gelukkig van worden... Daar past zo'n taart wel bij. Maar ik zou het voor mezelf wat simpeler houden ![]() | |
MissN | zaterdag 30 juli 2011 @ 10:40 |
even n vraagje! heb gister een cars auto en thomas trein geroyal-iced op een insteekhoesje...(zo geleerd op de cursus) maar het is nu een nacht verder en het is nog steeds niet hard ![]() | |
MissN | zaterdag 30 juli 2011 @ 10:41 |
Die taart van die zigeunerfamilie van gisteravond was wel erg over de top hihii | |
Nijna | zaterdag 30 juli 2011 @ 13:13 |
Geen idee missN. Wat jammer... | |
Spuuglokje | zaterdag 30 juli 2011 @ 14:34 |
Niet in de vriezer doen! Het enige waardoor het sneller schijnt uit te harden is in de oven bij een graad of 50. Zelf heb ik dat nog nooit geprobeerd overigens. En ik weet niet of dat plastic insteekhoesje daar tegen kan... | |
roos85 | zaterdag 30 juli 2011 @ 14:35 |
Dat wel, maar ik vond hem wel mooi gemaakt, een keer wat anders dan de doorsnee taart | |
MissN | zaterdag 30 juli 2011 @ 16:08 |
@spuuglokje, ja dat van niet in de vriezer had ik al ergens gelezen idd! nouja ik denk dat deze royal icing niet zo geschikt is voor op een insteekhoesje maar meer voor direct op de taart ![]() Ik heb nu alles van fondant gemaakt..ook best mooi geworden! | |
pessie | zaterdag 30 juli 2011 @ 16:53 |
Heej, mijn taart in de OP ![]() Al vind ik wel dat jullie creaties 10 maal beter lukken dan de mijne. Hoe kan ik dat leren? | |
Maaikebb | zondag 31 juli 2011 @ 11:41 |
Hij was ook erg lekker! haha Ik heb een ronde ovenschaal gebruikt.. Ik denk toch dat het in lagen opbouwen makkelijker is.. Maar het is zo ook goed gelukt:) | |
kazy | dinsdag 2 augustus 2011 @ 14:01 |
Zo, na een tijdje lurken ook maar eens een account aangemaakt. Echt geweldige creaties zie ik hier voorbij komen zeg! Naar aanleiding van jullie enthousiasme ben ik nu dus ook begonnen met het versieren van cupcakes. (Nouja, ik heb het gisteren voor het eerst gedaan.) Wel erg leuk, dat kliederen in de keuken ![]() | |
Cocotrimonium | dinsdag 2 augustus 2011 @ 14:22 |
Na een tijdje lurken, dan ook maar eens een post ![]()
![]() | |
Taartje | woensdag 3 augustus 2011 @ 08:14 |
Mooi, Cocotrimonium! | |
progje | woensdag 3 augustus 2011 @ 11:32 |
lekker vrolijk ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 3 augustus 2011 @ 13:31 |
Fleurig taartje hoor ![]() | |
-Trinity- | maandag 8 augustus 2011 @ 20:00 |
![]() Taartje ter afscheid van mijn stageplaats. | |
Pandora73 | maandag 8 augustus 2011 @ 20:18 |
Ik heb gisteren wel weer gebakken, maar geen opvul-en-versiertaart. Gewoon een bosvruchten-cheesecake. Maar ik had wel de neiging om een figuurtje in de poedersuiker te maken, hahaha. | |
Silmarwen | maandag 8 augustus 2011 @ 21:15 |
Trinity, mooi! Ik vind zwart fondat zo moeilijk mooi te krijgen, als er al iets frictie is wordt het snel grijzig! Afgelopen weekend een taart gemaakt voor kersverse ouders van een meisje. 5 lagen cake, 2 daarvan chocola, 3 normaal en tussen de lagen in een vulling van slagroom met cointreau en muisjes! De foto is weereens slecht, moet echt eens de camera gebruiken ipv mijn mobiel. ![]() ![]() | |
-Trinity- | maandag 8 augustus 2011 @ 21:26 |
Zo zoet Silmarwen! ![]() | |
DarkElf | maandag 8 augustus 2011 @ 21:32 |
Wat een mooi taartje ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 9 augustus 2011 @ 09:52 |
Is er hier iemand die zich al eens aan suikertrekken/blazen heeft gewaagd? Ziet er echt super gaaf uit en geeft je nog meer ruimte in het decoreren van taarten enzo! | |
Taartje | dinsdag 9 augustus 2011 @ 13:50 |
Ik heb me er niet aan gewaagd, maar heb wel eens een demonstratie gezien tijdens Taart & Trends. Het zag er heel erg mooi, maar vooral ook heel erg moeilijk en bewerkelijk uit. Bovendien ook niet iets dat je zomaar moet proberen denk ik, aangezien je toch wel met hete suiker etc. werkt. Ik weet dat er wel workshops in worden gegeven, misschien kun je daar eens informeren? Want je hebt gelijk dat de resultaten inderdaad prachtig zijn! | |
Silmarwen | dinsdag 9 augustus 2011 @ 14:07 |
Ja ik zat al rond te kijken naar de workshops, het is inderdaad heet, 140 graden geloof ik en suiker brandt wel lekker in je velletje natuurlijk! Ik vind het wel erg gaaf, dus wie weet ga ik dat eens doen, | |
BBQ-kip | woensdag 10 augustus 2011 @ 19:24 |
Ik heb een keer een peperkoekhuisje gemaakt, wat aan elkaar vast gemaakt moest worden met hete caramel als "lijm". En toen viel er een dikke druppel op de knokkel van mijn hand, gevolg: een fijne 3e graads brandwond waardoor ik jarenlang een flink litteken heb gehad daar. Nog steeds zie je het een beetje en voel ik daar niet zo goed meer. Maar was wel een mooi huisje geworden ![]() | |
Yashaaaaa | woensdag 10 augustus 2011 @ 21:18 |
Ik lurk al een poosje mee met dit topic (ben zelf totaal onhandig en niet zo creatief dus denk niet dat ik ooit zelf taarten zal bakken) en ook vind ik het altijd erg leuk om Cakeboss te kijken.. Ook omdat die familie zo lekker maf is.. Kijken meer mensen dat hier? Wat me de laatste tijd (vanaf seizoen 3 a 4) zo opvalt is dat de taarten toch vaak nog best slordig overkomen, terwijl ze altijd doen alsof taarten op die manier hun bakkerij niet verlaten.. Maar ik zie hier strakkere taarten voorbij komen dan die grote projecten (waar je volgens mij genoeg voorbetaald) die je daar ziet ![]() Iemand nog meer opgevallen? | |
Isegrim | woensdag 10 augustus 2011 @ 21:47 |
Hoe tof! ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 11 augustus 2011 @ 07:30 |
Whaaah! Op TLC komt nu iedere week DC Cupcakes! Dit is 's avonds op de zender Animal Planet. | |
kuukuh | donderdag 11 augustus 2011 @ 09:16 |
Ik had nog een zak marshmallows liggen, dus van het weekend marshmallowfondant gemaakt. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Ik hou alleen niet van marshmallows, dus ik vind die fondant ook niet te eten...maar dat terzijde ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 38% gewijzigd door kuukuh op 11-08-2011 09:24:30 ] | |
The_Hives | donderdag 11 augustus 2011 @ 09:25 |
welke dag en hoe laat? ![]() | |
kuukuh | donderdag 11 augustus 2011 @ 09:41 |
Elke werkdag om 18.00uur: http://www.tlc.nl/tv-shows/dc-cupcakes Er zijn veel filmpjes van te vinden: http://tlc.howstuffworks.com/tv/dc-cupcakes Ook van cake boss: http://tlc.discovery.com/videos/cake-boss/ | |
MarjoBlabla | donderdag 11 augustus 2011 @ 16:01 |
Ik weet wat mijn favo zender wordt als ik volgende week in mijn eigen kamertje zit (ik ga dit weekend verhuizen) ^^ Eindelijk geen vader of moeder die zeurt dat je te veel bakt xD | |
Silmarwen | zondag 14 augustus 2011 @ 17:03 |
![]() ![]() Voor mijn eigen verjaardag, heel snel in elkaar gedraaid. Echt record taart maak tijd, nog geen uur. ![]() ![]() Biscuittaart met cocosslagroom als vulling. | |
Nijna | zondag 14 augustus 2011 @ 19:24 |
Leuk gemaakt!!! | |
Rijstebuiltje | zondag 14 augustus 2011 @ 22:27 |
Afgelopen vrijdag kreeg ik mijn veeeeel te late verjaardagscadeautje van de buren.. En wat voor cadeau ! ![]() ![]() Waanzinnig! Wat een boek! ![]() | |
Cocotrimonium | maandag 15 augustus 2011 @ 09:52 |
Mooi ![]() Dit ga ik even onthouden voor mijn zwangere vrienden. Leuk ![]() | |
Cocotrimonium | maandag 15 augustus 2011 @ 09:52 |
Shit hey, is dat maar een uurtje werk ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | maandag 15 augustus 2011 @ 10:01 |
Het is toch een zwarte toga met witte bef? Neem dus aan dat de stageplaats bij een advocatenkantoor was. | |
Cocotrimonium | maandag 15 augustus 2011 @ 10:02 |
Toch? Ik dacht al zoiets, maar wist het niet zeker ![]() | |
-Trinity- | maandag 15 augustus 2011 @ 14:32 |
Klopt helemaal! | |
Skaai | dinsdag 16 augustus 2011 @ 14:54 |
Ze staan nu in de oven ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | dinsdag 16 augustus 2011 @ 15:08 |
Lekker kleurig skaai, is dat gewoon beslag met kleurstof? Ben benieuwd hoe ze eruit zien na de oven! | |
Skaai | dinsdag 16 augustus 2011 @ 15:44 |
Beslag uit mijn 500 cupcake recepten boekje en inderdaad kleurstof erdoor. Ze zijn heeeerlijk! Heb een witte topping met monchou, poedersuiker en slagroom (geen roomboter) en ik doe er kleuren smarties overheen ![]() Geen foto van de topping, wel van de cakejes ![]() Ik had hysterische bakvormpjes van mijn moessie gehad, dus vandaar dat ik dit wilde proberen ![]() ![]() ![]() | |
-Peach | dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:08 |
![]() ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:16 |
Ahhhhh die zijn echt onwijs leuk! | |
Spuuglokje | dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:27 |
Wauw Skaai! Dat ga ik ook een keer proberen! | |
Skaai | dinsdag 16 augustus 2011 @ 16:46 |
Eindresultaat ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 16 augustus 2011 @ 17:09 |
regenboogsmartiecupcakes ![]() wat zijn ze tof Skaai ![]() | |
Nijna | dinsdag 16 augustus 2011 @ 17:39 |
Oeh ziet er goed uit ![]() Die topping daar ben ik erg benieuwd naar, receptje ergens??? En hoe lang is dat houdbaar en dan in of buiten koelkast? | |
Mirjam | dinsdag 16 augustus 2011 @ 17:39 |
zo tof ![]() | |
Skaai | dinsdag 16 augustus 2011 @ 21:24 |
Het originele recept van Harajuku is 100 gram (room)boter, 200 gram monchou, 120ml geklopte slagroom, 2 tl vanille essence en een bus poedersuiker. Oh en eventueel levensmiddelenkleurstof naar keuze. Ik doe naar smaak en gevoel eigenlijk, ik weeg geen poedersuiker meer af. Dus net zoveel poedersuiker als jij wil ![]() | |
Isegrim | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:48 |
Tijdens het lezen van deze zin ben ik 1 kg aangekomen. ![]() | |
-Trinity- | dinsdag 16 augustus 2011 @ 22:50 |
![]() | |
Mirjam | dinsdag 16 augustus 2011 @ 23:07 |
![]() | |
Skaai | woensdag 17 augustus 2011 @ 04:11 |
![]() Ik had dus topping over en voorheen zou ik dat opvreten maar omdat ik aan de lijn ben (heb maar 1 cupcake zelf opgegeten! ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | woensdag 17 augustus 2011 @ 09:40 |
Skaai ![]() | |
trui | woensdag 17 augustus 2011 @ 10:04 |
leuk idee en ze zien er lekker uit! ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 17 augustus 2011 @ 10:44 |
![]() ![]() | |
Silmarwen | woensdag 17 augustus 2011 @ 12:00 |
Net red velvet cupcakes gemaakt, icing is nog aan het rusten. Die smaken echt heel anders dan ik had verwacht! Vrij mild... wat chocoladerig, heeeeel zacht en fluffy. Ze zijn echt jummie! Voor maandag 36 cupcakes als traktatie voor mijn moeder. Ene helft wordt apple cinnamon cupcakes met een creamcheese cinnamon topping. De andere helft red velvet cupcakes met chocolate buttercream topping. Omnomnom. | |
Silmarwen | woensdag 17 augustus 2011 @ 14:17 |
![]() Resultaat! met phone camera... moet echt eens een gewone camera gaan gebruiken. | |
Skaai | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:43 |
Bij de toko ![]() ![]() | |
Pandora73 | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:47 |
Die regenboogcakejes, echt geniaal! Ik weet nu al wat ik op mijn verjaardag ga trakteren! Zou iemand het recept willen posten? En kopen jullie die kleurstoffen online? Overigens: op het plaatje in de muffinvorm lijkt het alsof het beslag er in laagjes in is gedaan, maar op de foto van de doorgesnelde muffin lijkt het alsof het om elkaar heen zit. Gebeurt dat tijdens het bakken vanzelf? Of is dat plaatje van de vorm gemaakt toen het nog niet "af" was? | |
Skaai | woensdag 17 augustus 2011 @ 15:50 |
Ik heb gewoon een willekeurig cupcake recept uit mijn boekje gebruikt, dat beslag in 6 bekers verdeeld en per beker de kleurstoffen erdoor gemengd. En de kleurstoffen in de Toko gekocht, kan vast wel ergens online. Het beslag is er in de vorm in laagjes in gegaan maar omdat die hele zooi natuurlijk gaat rijzen blijft er niks over van die laagjes. Lekker psychedelisch. ![]() Oh en op youtube kan je ook een hoop home made tutorials vinden van rainbow cupcakes ![]() Als ik die op internet zie valt me op dat ik weinig kleurstof heb gebruikt nog ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Skaai op 17-08-2011 15:58:16 ] | |
trui | woensdag 17 augustus 2011 @ 16:34 |
en, heb je ze al geproefd skaai? | |
Silmarwen | woensdag 17 augustus 2011 @ 17:16 |
Als je een Makro pasje hebt, daar hebben ze bij het Arabische gedeelte, ook die kleurstoffen. Je hebt er echt super weinig van nodig. Ze hebben ook verschillende smaakstoffen, kokos enzo. Ook maar heel weinig nodig! | |
Skaai | woensdag 17 augustus 2011 @ 17:41 |
Ja ze zijn allemaal opgegaan. En ze waren dus kei lekker ![]() ![]() | |
Pandora73 | woensdag 17 augustus 2011 @ 18:31 |
Ik vind die topping met de smarties juist "de kers op de taart" ( ![]() De topping is rustig, met kleurige accenten, maar als je hem dan openmaakt/opeet dan zie je ineens WAUW al die kleurtjes... Yep, het is echt een hippiecakeje, hahaha | |
kuukuh | woensdag 17 augustus 2011 @ 19:50 |
Die zien er mooi en lekker uit Skaai! Goed gelukt! | |
Muck | woensdag 17 augustus 2011 @ 20:03 |
Mooi? Mwa, maar soms MOET je gewoon even iets bakken ![]() ![]() ![]() | |
Yashaaaaa | woensdag 17 augustus 2011 @ 21:14 |
Het ziet er een beetje uit als poep ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 17 augustus 2011 @ 21:14 |
Nou ik zet mijn tanden graag in die drol ![]() | |
MissHobje | woensdag 17 augustus 2011 @ 21:46 |
voor onze vrienden die net een kindje hebben gekregen, een lekker snoeperijtje ![]() ![]() | |
Yashaaaaa | woensdag 17 augustus 2011 @ 21:56 |
Haha daar zou ik verder ook geen moeite mee hebben hoor ![]() | |
Muck | woensdag 17 augustus 2011 @ 22:49 |
verder gaat het wel? ![]() Ik post chocolademuffins en jij denkt aan poep ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 18 augustus 2011 @ 09:19 |
Oeh! hagelslagcupcakes? ![]() Ziet er errug lekker uit Oh wauw mooi ![]() | |
Yashaaaaa | donderdag 18 augustus 2011 @ 10:28 |
Komt een beetje door de lichtbruinere tinten er doorheen denk ik ![]() Sorry ik had die associatie gewoon ![]() | |
fruitellafantastic | donderdag 18 augustus 2011 @ 10:43 |
Wat een mooi topic ![]() Ik denk dat ik ook maar eens ga beginnen met foto's maken van de dingen die ik maak.. | |
Spuuglokje | donderdag 18 augustus 2011 @ 13:21 |
Goed plan! En dan wel hier die foto's laten zien he? ![]() | |
kuukuh | donderdag 18 augustus 2011 @ 16:51 |
Misshobje, mooi gedaan. Dit topic zorgt ervoor dat ik elke dag wel wat wil bakken! Leuk, leuk! | |
Skaai | donderdag 18 augustus 2011 @ 17:30 |
Wat een schatjes ![]() | |
kuukuh | donderdag 18 augustus 2011 @ 17:51 |
Vraagje, heb vorige week een biscuit gebakken en gevuld en afgesmeerd met pure chocoladeganache. Verhouding slagroom / chocolade 50/50. Slagroom verwarmd en chocolade erdoor gesmolten. Daarna heb ik de slagroom opgeklopt. Zoals jullie zien werd het wat korrelig. Ik zou dit wat romiger willen hebben, is de oplossing dan gewoon minder lang opkloppen of hebben jullie nog andere ideeen?![]() | |
Silmarwen | donderdag 18 augustus 2011 @ 18:38 |
Beetje glucosesiroop of glycerine erdoor doen? Dan wordt het niet meer heel erg hard, maar blijft het wat soepeler. Gebruik je ook om modeleer chocolade mee te maken. | |
Skaai | donderdag 18 augustus 2011 @ 19:56 |
Wat is een goede biscuit recept en welke bakvorm gebruiken jullie daarvoor? Ik hoorde dat ik binnenkort moet gaan oefenen op een taart bouwen (zus heeft de cupcakes voor haar bruiloft al bij mij gereserveerd ![]() ![]() | |
kuukuh | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:53 |
@Skaai. Toevallig ga ik ook voor mijn zus haar trouwen aan het bakken. In eerste instantie cupcakes, maar een aansnijdtaartje erbij leek ons wel zo leuk. Ik gebruikte eerst mijn eigen springvorm, maar dat werkte niet zo geweldig. We hebben toen de PME extra deep pan aangeschaft en die werkt er goed. ![]() De taart komt er erg mooi uit, ook als je 'm geen 10cm hoog maakt. We gebruiken biscuitmix van funcakes, dat mislukt eigenlijk niet. Wel zo lekker voor een bruiloft ![]() | |
kuukuh | donderdag 18 augustus 2011 @ 21:58 |
Bedankt Silmarwen. Modelleren met chocolade lijkt me ook erg leuk, dus misschien wel leuk om aan te schaffen. Heb je tips hoe dit te gebruiken of links naar websites ofzo? Iemand trouwens nog een idee hoe ik mijn MMF een minder marshmallow smaak kan geven? Het ligt nu maar te liggen in de kast namelijk. | |
Skaai | zaterdag 20 augustus 2011 @ 15:50 |
Als je hier geen ADHD van krijgt weet ik het niet meer ![]() ![]() | |
Nijna | zaterdag 20 augustus 2011 @ 16:26 |
Ze zijn wel gaaf skaai! | |
BBQ-kip | zaterdag 20 augustus 2011 @ 17:30 |
Testbeeld in a cupcake! ![]() | |
_Loki | zaterdag 20 augustus 2011 @ 18:09 |
Nice, hoe heb je dat gedaan? ![]() | |
Skaai | zaterdag 20 augustus 2011 @ 21:45 |
Beslagmix in 6 gedeeld, kleurstoffen erdoorheen geroerd en daarna klodders in de vormpjes gedaan ![]() Het recept uit de OP, is dat een echte lekkere muffinmix? Zo eentje die een dag later nog net zo lekker als dag 1 is? | |
Annebakt | zaterdag 20 augustus 2011 @ 23:43 |
Zo gaaf, al die taarten en cupcakes hier! Ik lees al tijden mee en sinds kort toch eens aangemeld. Ben net begonnen met taarten maken, nu zo'n 6 taarten gemaakt. Hierbij die ik vanavond heb gemaakt voor m'n neefje. [ Bericht 43% gewijzigd door Annebakt op 20-08-2011 23:48:37 ] | |
BBQ-kip | zondag 21 augustus 2011 @ 00:45 |
Hoe liefffffff! | |
Silmarwen | zondag 21 augustus 2011 @ 15:25 |
Leuk hey annebakt!![]() Zwarte fondant was een crime! Werd echt super snel zacht, steeds in de vriezer moeten leggen. Anyways, Rammstein taart voor mijn moeder, een groot Rammstein fan. | |
_Loki | zondag 21 augustus 2011 @ 16:20 |
Ha, die's best vet! Wie/wat is dat poppetje in de hoek? | |
Spuuglokje | zondag 21 augustus 2011 @ 16:22 |
Mijn schoonvader is morgen jarig, en hoewel ik een boek heb gekocht als cadeau, vind ik het leuk om als extra verrassing een klein taartje (doorsnede 15 cm) mee te nemen. Zo is ie geworden:![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Spuuglokje op 21-08-2011 17:57:17 ] | |
Silmarwen | zondag 21 augustus 2011 @ 17:47 |
Dat is een... Tilly. Een suf poppetje aan mijn moeders tas die de hele wereld rond reist en op foto's gezet wordt. ![]() | |
Isegrim | zondag 21 augustus 2011 @ 18:30 |
Een moeder die iets vernoemt naar de leadsinger van Rammstein. ![]() | |
_Loki | zondag 21 augustus 2011 @ 23:54 |
Tilly, geweldig! ![]() | |
Tegan | dinsdag 23 augustus 2011 @ 11:52 |
Iemand een idee waar ik zulke mini-muffinpapiertjes kan halen?![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 23 augustus 2011 @ 11:54 |
deleukstetaarten.nl | |
Tegan | dinsdag 23 augustus 2011 @ 12:02 |
Thanks ![]() | |
Blamm | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:23 |
Vorige week getrakteerd door mijn stiefzoontje:![]() Tijgercupcakes met een toef van royal icing. Ja mierzoet en hard.. maar hij vindt het heerlijk zo en de klas ook blijkbaar ![]() Van binnen zijn ze junglegroen gemaakt trouwens, maar dat zie je niet tot je ze uitpakt of er in bijt. De grote met een prikker er op voor de klasgenootjes, mini-versies voor de juffen en meesters want die moeten aan de lijn denken natuurlijk ![]() | |
Spuuglokje | dinsdag 23 augustus 2011 @ 13:48 |
Tegan, ik heb laatst minimuffinpapiertjes bij de Hema gekocht. ![]() | |
MissHobje | dinsdag 23 augustus 2011 @ 14:07 |
@Skaai, ze zijn leuk! ik heb van de week die rainbows ook geprobeerd en lukte perfect! vrolijkheid ![]() @ Annebakt, wat een super leuke taartjes heb je gemaakt ![]() @Silmarwen, wat een stoere taart voor je mams ![]() @Spuurglokje, ik vind hem weer mooi strak geworden! mooie blauwe kleur ook, leuke verrassing ![]() @Blamm, mooi geworden! en goeie grap van die grootte ![]() @Tegan dat printje heb ik van de hema maar dan in iets andere kleurstelling, dus grote kans dat je ze daar vind ( ik vond ze echter nogal doorlekken en slap qua papiertje, dat zie je ook op de foto van dat doorlekken) ik gebruik nu wel eens de papiertjes van ikea en moet zeggen, perfecto en weer eens een ander modelletje ![]() | |
trui | dinsdag 23 augustus 2011 @ 14:08 |
oh echt? dat is een handige tip! mooie taart spuug, très chique! en silmarwen, wat leuk dat je moeder zo'n rammstein fan is. goed gelukt ook, je taart! | |
MissHobje | dinsdag 23 augustus 2011 @ 14:11 |
enne hier ook weer een probeersel, na aanleiding van die grappige soap DC Cupcakes heb ik hun chocolat cupcake recept geprobeerd en moet zeggen, best lekker ![]() Heb er nog wat grof gehakte chocola en kokos aan toegevoegd en smaakt lekker, hier alvast een kiekje, want straks knal ik er nog chocolade creamcheese topping op maar zijn nu nog te heet! Gister had ik dit receptje ook gemaakt maar dan met een geprakte banaan erdoor en ipv zuiveringszout had ik wijnsteenzuur ![]() ![]() ![]() Hier meteen de ikea vormpjes : ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door MissHobje op 23-08-2011 16:07:05 ] | |
MissHobje | dinsdag 23 augustus 2011 @ 16:06 |
en nu zijn ze af ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 23 augustus 2011 @ 16:28 |
Lekker drolletje ![]() | |
deadly_kiss | dinsdag 23 augustus 2011 @ 20:26 |
pff... ik heb vanmiddag in een opwelling ingredienten gekocht voor cupcakes.. marsepein en kleurstoffen...vormpjes,glazuur in rare potjes, strooisels, gekleurde muffincups.. smaakaroma.. geen idee waarom.. ik kijk hier regelmatig en ik zie jullie zulke leuke dingen maken... ik wil dat ook ![]() nu heb ik alles in een grote curver bak gesmeten en opgeruimd, omdat ik niet weet wat ik wil maken en hoe ![]() | |
Skaai | dinsdag 23 augustus 2011 @ 20:46 |
Mag ik van jou het recept voor de muffins (en de choco creamcheese topping ![]() TLC is nog steeds niet te bekijken bij mij ![]() | |
Soulagement | dinsdag 23 augustus 2011 @ 21:11 |
Een vraagje, weet iemand waar ik taartdozen kan krijgen in Amsterdam? Voor als het bij de Hema niet lukt.. ![]() | |
calastra | dinsdag 23 augustus 2011 @ 21:55 |
Ik lurk al een tijdje mee hier. Nu eindelijk eens een van mijn creaties ![]() ![]() | |
Annebakt | dinsdag 23 augustus 2011 @ 22:23 |
@Misshobje, die zien er echt lekker uit!! En die cupcake papiertjes heb ik ook! @calastra, gaaf, zulke gelijke bolletjes ook, rol je die gewoon van marsepein? @spuuglokje, wat een strakke taarten maak jij! Erg mooi!! Hoop dat ik dat ooit ook zo kan. Zal ook even m'n cupcakes uploaden als dat lukt via de mobiele telefoon. | |
Spuuglokje | dinsdag 23 augustus 2011 @ 22:29 |
Calastra, wat een leuke cupcakes zeg! En Blamm, wat een mooie cupcakepapiertjes heb je gebruikt! Waar komen die vandaan? En MissHobje, die van jou zien er ook mooi uit! Chocolade ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Annebakt | dinsdag 23 augustus 2011 @ 22:45 |
Waarom lukt foto via flickr mobiel niet?????? [ Bericht 35% gewijzigd door Annebakt op 23-08-2011 22:51:25 ] | |
Blamm | dinsdag 23 augustus 2011 @ 22:59 |
![]() Bij deleukstetaartenshop.nl vandaan, kan ik op mijn gemak uitzoeken samen met de kids wat ze willen hebben ![]() grote cups en mini | |
lirpA | dinsdag 23 augustus 2011 @ 23:38 |
Bij bijna elke bakker of sugarlicious, een taartdecoratiewinkeltje in de jan pieter heijestraat. | |
calastra | woensdag 24 augustus 2011 @ 05:05 |
Yep, gewone marsepein. Kwestie van eerst rolletjes maken en dan gelijke stukjes snijden. En daar de bolletjes van rollen. | |
Nijna | woensdag 24 augustus 2011 @ 09:47 |
Calastra, gaaf!!! | |
kuukuh | donderdag 25 augustus 2011 @ 20:02 |
Calastra, ziet er erg mooi uit! Waarvan zijn die voelsprieten gemaakt? | |
calastra | donderdag 25 augustus 2011 @ 20:09 |
Ik heb rijstvermicelli gebruikt, werk prima, en het is niet erg als iemand het op eet, ik vind het nogal eng om bloemdraad en dat soort dingen te gebruiken. Thanks voor de complimenten allemaal! | |
Rijstebuiltje | donderdag 25 augustus 2011 @ 22:03 |
Kuuks, je kan ook spaghetti gebruiken ![]() Als het goed is staat in het boek dat je nu van me te leen hebt een how-to voor een libelle-cupcake .. | |
MissHobje | vrijdag 26 augustus 2011 @ 01:03 |
En Skaai is het gelukt? of niet geprobeerd nog.. | |
Tegan | vrijdag 26 augustus 2011 @ 01:10 |
Oh. Mijn hema heeft alleen gewone muffinpapiertjes ![]() Ik heb ze nu al van de deleukstetaartenshop.nl maar dat was best duur met verzendkosten. | |
MissHobje | vrijdag 26 augustus 2011 @ 02:03 |
Oh dat is wel jammer Tegan Misschien de vlg keer wat spulletjes wensen opsparen en dan alles in 1 keer bestellen? klein voorraadje aanleggen bv ![]() | |
Skaai | dinsdag 30 augustus 2011 @ 21:57 |
Ken je Cook&Co? Die verkoopt ook kleine muffinvormpjes ![]() | |
Cocotrimonium | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:00 |
Cute! ![]() | |
Tegan | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:09 |
Owja, die heb ik daar ook niet gezien. Volgende keer zal ik het eens vragen ![]() | |
kuukuh | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:16 |
Dames, ik heb weer wat geprobeerd! Cupcakes met een framboos erin en een topping van frambozenslagroom. ![]() Erg lekker! | |
#ANONIEM | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:20 |
Zien er errug lekker uit ja ![]() | |
Skaai | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:32 |
En als je toevallig vlakbij Hilversum woont, Nijhof verkoopt ze ook ![]() | |
Tegan | dinsdag 30 augustus 2011 @ 22:36 |
Die in Tilburg is mini en ik heb ze niet zien liggen bij de bak-spullen... | |
_Ophelia_ | dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:13 |
Ik heb hier mini-muffinpapierties van de hema in Tilburg ![]() | |
Tegan | dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:29 |
Oh. Ik bedoelde een andere Hema. Maar dan probeer ik die in Tilburg ![]() | |
SV-tje | dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:57 |
Voor mijn verjaardag vrijdag had ik een simpele appeltaart gemaakt, dat vieren we toch pas begin oktober. Maar vandaag na een lang weekend weer aan het werk en daar hoort natuurlijk ook een traktatie bij. Dus gisteravond 2 taarten gemaakt. M'n collega's waren onder de indruk, dit hadden ze niet verwacht van een Controller ![]() ![]() ![]() ![]() Hierbij de foto's: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | woensdag 31 augustus 2011 @ 08:35 |
Kuukuh, ziet er leuk en lekker uit! SV, mooi hoor! | |
Spuuglokje | woensdag 31 augustus 2011 @ 09:26 |
Die zien er lekker uit Kuukuh! Ik ben dol op frambozen. ![]() SV-tje, wat een prachtige taarten. ![]() | |
Silmarwen | woensdag 31 augustus 2011 @ 09:27 |
Oeh die cupcakes zien er lekker uit! En SV'tje mooi zeg! Vooral die pip style taart dinges. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 31 augustus 2011 @ 09:31 |
SV mooie taartjes ![]() | |
Skaai | woensdag 31 augustus 2011 @ 10:52 |
Ik had gedroomd over alle kleurenpasta's van de regenboog ![]() ![]() ![]() | |
Nijna | woensdag 31 augustus 2011 @ 12:38 |
Woei wat een kleurige cake. Het ziet er wel ontzettend vrolijk uit! | |
_Ophelia_ | donderdag 1 september 2011 @ 16:07 |
Doe maar niet, ik kwam er net achter dat ze ze niet meer hebben. Cook en co wel , maar alleen in één kleur. | |
Yngwie | donderdag 1 september 2011 @ 17:25 |
Heb er niet heel vaak tijd voor, en ben nou ook weer niet de meest creatieve cupcake versierder ![]() ![]() ![]() De verschillende groentes in onderdelen (van marsepein) ![]() Die er op de bruine "potgrond" choco muffins zo uitzien: ![]() En paar weken terug robotjes gemaakt (eerste probeersel met fondant) ![]() En van wat er nog over was een paar bloemetjes: ![]() Intussen bij een Chinese webshop een aantal uitsteekvormpjes en diverse spatels e.d. besteld. Precies hetzelfde spul, maar dan voor een fractie van de prijs bij een Cook & Co of Pipoos. | |
Skaai | donderdag 1 september 2011 @ 18:49 |
Wat een leukerds, die met die groenten ![]() En bij welke webshop shop jij? ![]() | |
Mirjam | donderdag 1 september 2011 @ 19:11 |
oh, wauw, die groentetjes!!!! ![]() | |
kuukuh | donderdag 1 september 2011 @ 20:45 |
SV, mooi zeg! Vooral die tweede inderdaad. Heb je een uitsteekvorm van dat leuke vogeltje of heb je het met de hand gedaan? Yngwie, erg leuk zijn ze! Ben ook wel benieuwd naar die webshop! | |
SV-tje | donderdag 1 september 2011 @ 21:11 |
Dat vogeltje is inderdaad een uitsteken, van deleukstetaartenshop.nl | |
SV-tje | donderdag 1 september 2011 @ 21:21 |
Meteen nog maar even een taart showen. Naar aanleiding van de taarten voor mijn verjaardag dinsdag kreeg ik het verzoek of ik voor vandaag een taart kon maken voor de 1e verjaardag van de dochter van een collega. Ook al was het kort dag ik heb het toch gedaan. Hij wilde graag haar knuffeltje erop, dus aan de hand van een foto die nagemaakt. Toen ik de taart vanochtend aan 'm liet zien, zij hij dat het meer leek op het knuffeltje dan dat ie had gedacht dat zou lukken. Dus ik ![]() ![]() ![]() | |
Yngwie | donderdag 1 september 2011 @ 21:38 |
Heb nu een aantal dingen besteld bij buyincoins.com, o.a. deze: http://www.buyincoins.com(...)ew-product-3753.html http://www.buyincoins.com(...)ls-product-5157.html http://www.buyincoins.com(...)ol-product-5156.html | |
kuukuh | donderdag 1 september 2011 @ 22:06 |
Mooi SV! Eigenlijk mis ik nog een foto van dat knuffeltje =) Yngwie, ben benieuwd. Laat je het even weten als je ze binnen hebt? thx! | |
SV-tje | donderdag 1 september 2011 @ 22:10 |
Hieronder de foto zoals ik heb gekregen voor het maken van de taart. http://www.bodowoodentoys(...)=detail&product=9339 | |
Yngwie | donderdag 1 september 2011 @ 22:27 |
Zal ik doen ![]() https://secure.hobbyhandb(...)&subcat=I21&id=48910 https://secure.hobbyhandb(...)&subcat=I21&id=48839 https://secure.hobbyhandb(...)&subcat=I21&id=94025 etc.. | |
Nijna | donderdag 1 september 2011 @ 22:42 |
Yngwie, gaaf hoor die groentetjes en robotjes en bloemen ![]() SV, wauw goed zeg! | |
Skaai | donderdag 1 september 2011 @ 22:54 |
![]() ![]() Ik heb iig goede ervaringen met die webshop, spullen komen altijd aan ![]() | |
MissHobje | vrijdag 2 september 2011 @ 13:00 |
Wow !! wat een prachtige kunstwerkjes komen er weer voorbij! Top taarten bakkers hier ![]() Yngwie ik ben verliefd op dat lieve preitje ![]() En Sv-tje die knuffel is zo zoet ![]() Die zebra taart is ook zo tof! | |
Elohel | zaterdag 3 september 2011 @ 17:19 |
Hoi. Gister heb ik voor het eerst een fondant taart gemaakt, dus ik kom voor deze gelegenheid uit lurker-modus. Biscuit was erg goed gelukt, MMF niet echt (ja ik dacht, meteen ook maar zelf fondant maken) Het resultaat (sorry voor de crappy kwaliteit) ![]() Na het verhitten van de marshmellows en de poedersuiker erbij doen, bleef de boel maar brokkelen, dus heb ik het weer in de magnetron gezet met extra marshmellows erbij in. Daarna leek het even te lukken. Maar toen ik het, nadat ik het een tijdje aan de kant had gelegd, wilde gebruiken was het erg stug. Na weer even opwarmen in de magnetron heb ik het weten uit te rollen en over de taart gekregen, maar het werd vrij snel weer erg stug en onwerkbaar. Komt het omdat de marshmellows van de euroshopper geen echte marshmellows zijn? Nou ja, ik weet nu wel wat ik kan verwachten. Volgend weekend weer een poging, maar dan met kant en klaar fondant. En dan ga ik de taart ook versieren, want hij is dan voor de verjaardag van mn vriend. | |
Pandora73 | zaterdag 3 september 2011 @ 19:34 |
Ik heb vanmiddag ontdekt dat er twee dorpen verderop een Cook&Co zit... Mijn hemel wat een winkel zeg... Ik moest me echt beheersen om niet afgeladen naar buiten te lopen. Kleurstoffen, kant-en-klaar glazuur, fondant, mixen voor cupcakes en voor botercrème, noem maar op... Voor een beginner dus gewoon echt ideaal. Maar ben nu wel blij dat ik me beheerst heb, want die materialen die kun je dus ook gewoon veel goedkoper bestellen zie ik nu in de laatste paar posts. Hahaha nou gelukkig maar... Binnenkort maar eens kijken wat ik allemaal wil bestellen! | |
deadly_kiss | zaterdag 3 september 2011 @ 20:57 |
niet zelfgemaakt, maar wel zelf van gegeten ![]() ![]() elke laag had een andere creme vulling.. heerlijk! | |
Isegrim | zaterdag 3 september 2011 @ 21:05 |
Die is echt heel erg tof! ![]() | |
Pandora73 | zaterdag 3 september 2011 @ 21:11 |
Hahahaha die bruid die de bruidegom meesleept... Geweldig! | |
kuukuh | zondag 4 september 2011 @ 22:39 |
@elohel: ik heb laatst MMF gemaakt, zie een stukje terug in dit topic. Ik heb de MM au bain marie verwarmd en langzaam de poedersuiker erdoor gedaan. Ging best goed eigenlijk. Ik denk dat het niet aan de kwaliteit vd MM ligt. Ik had ook cheapy ones:) @ deadly kiss, mooi! | |
Pandora73 | zondag 4 september 2011 @ 23:03 |
MMF? Edit: marsmallowfondant. Sorry. Drukte terwijl ik met CTRL+F nog aan het zoeken was per ongeluk op enter... | |
deadly_kiss | woensdag 7 september 2011 @ 16:13 |
Net koffiecupcakes gemaakt (oploskoffie door de mix) en en een luchtige chocoladetoef bovenop (klopklop met cacao) en lekkerrrrrrrrr dat ze zijn ![]() helaas mocht ik alleen de kleinste eten om te proeven of het wat was... de rest is voor vanavond bij de koffie ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 16:45 |
Oh wauw ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 07-09-2011 16:45:28 ] | |
Cocotrimonium | donderdag 8 september 2011 @ 23:25 |
Voor de bruiloft van mijn schoonbroertje ![]() Vriendin van me heeft het meeste (voor)werk gedaan, ik heb geholpen met die dingen 'glazuren' en op stokjes prikken ![]() Morgen gaat er nog folie omheen met een gekleurd strikje ![]() ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 9 september 2011 @ 07:43 |
Leuke dingen, Coco. ![]() | |
kuukuh | zaterdag 10 september 2011 @ 23:30 |
Leuk coco, zien er feestelijk uit! Wat zit er precies in? | |
Cocotrimonium | zondag 11 september 2011 @ 00:50 |
In principe is het gewoon cake die je verkruimelt en dan mengt met iets van frosting/botercreme/... Dan draai je er balletjes van en die doop je in gesmolten chocolade of andere spul. Eigenlijk heel makkelijk dus ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 11 september 2011 @ 09:24 |
Eigenlijk best wel simpel ![]() Leuk gedaan ![]() | |
KleinKipje | zondag 11 september 2011 @ 10:16 |
ik wil eigenlijk vandaag (zondag) al fondant figuurtjes maken voor op de cupcakes waarop ze (dochter wordt 6) donderdag gaat trakteren. Hoe bewaar ik die het best ?. Tussen 2 lagen folie ? | |
MissHobje | zondag 11 september 2011 @ 16:16 |
Hmm cakeballs of pops (dunno ![]() ![]() ![]() hier ff wat mini cuppies voor mijn schoonouders voor bij de koffie ![]() ![]() | |
Dr.Cooper | zondag 11 september 2011 @ 17:16 |
Schitterende creaties hierboven, maar bij mij wil een standaard cupcake al niet lukken. Het ruikt heerlijk, de bovenkant is lekker krokant, maar zodra ik ze opensnij zit er precies in het midden een groot gedeelte wat nog een beetje 'nat' is. In eerste instantie dacht ik dat het aan het recept lag. Ik mixte de ingredienten aan de hand van het recept van cupcakerecepten.nl (misschien te gevorderd voor mij). Dus vervolgens maar een pakje bij de AH gehaald, alleen ik hou precies hetzelfde probleem. Ik heb nu al meerdere pogingen gedaan en ze zijn allemaal hetzelfde. Iemand een idee waaraan dit kan liggen? Op het pak stond 16 minuten in de oven op 180 graden. Mijn oven kent alleen 175 of 200, dus ik heb hem op 175 gezet (vorige keer overigens op 200, maakte geen verschil). Ze staan er nu al bijna 30 minuten in en de bovenkant lijkt heerlijk krokant maar de binnenkant wil maar niet 'garen'. Deze gaan daarom (wederom) de prullenbak in. De korst is nu namelijk veel te hard. P.S. De oven is ook goed voorverwarmd. | |
_Ophelia_ | zondag 11 september 2011 @ 17:20 |
Grote kans dat je oven niet helemaal oké is dan. Overigens bak ik normaal formaat cakejes al gauw 25 a 30 minuten en dan zijn ze blond van boven maar wel gaar,16 minuten redt ik alleen met mini-formaat. | |
Spuuglokje | zondag 11 september 2011 @ 17:21 |
Als je maar 2 standen hebt, kan ik je adviseren om de cupcakes wat minder vol te vullen, dus maximaal halfvol, en dan op 175 graden. | |
_Ophelia_ | zondag 11 september 2011 @ 17:24 |
En als de bovenkant nog steeds te snel gaart kun je ze altijd afdekken met aluminiumfolie. | |
Dr.Cooper | zondag 11 september 2011 @ 17:24 |
Ok dank je wel. Ik ga het eens proberen met minder volle vormpje. De oven wil ik niet helemaal uitsluiten, maar hij is redelijk nieuw en van een goed merk. Het avondeten is er nog nooit in mislukt. Alleen dit wil echt niet lukken :x. | |
Silmarwen | zondag 11 september 2011 @ 17:37 |
Ik bak mijn cupcakes meestal op 170 graden (hete lucht) en dan 20 tot 25 minuten, ligt aan het beslag, Heb je een hete luchtoven? Dan moet je er 20 graden vanaf halen, het blijft toch een beetje proberen. Je kunt ook proberen zelf beslag te maken, is niet moeilijk, misschien werkt dat beter. | |
Dr.Cooper | zondag 11 september 2011 @ 17:45 |
Voor de volgende poging wil ik het recept uit de TS gebruiken: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Alleen die 150 graden; is dat voor een 'normale' oven of een heteluchtoven? Ik heb overigens een heteluchtoven. Daarnaast neem ik dan de tip mee om de vormpjes voor 1/2 i.pv. 3/4 te vullen. | |
Dr.Cooper | zondag 11 september 2011 @ 18:25 |
Nou ze zitten in de oven in ieder geval. Ik heb het recept overgenomen uit de TS. Even duimen ![]() | |
Dr.Cooper | zondag 11 september 2011 @ 19:00 |
Nou voorlopig zitten er al ruim 35 minuten in i.p.v. de 25 minuten uit het recept en ze zijn nog steeds verschrikkelijk bleek. In ieder geval is het nu wel geleidelijk. Het is dus niet zo dat ze van binnen nog niet gaar zijn, terwijl de buitenkant keihard is. De volgende keer probeer ik wel even een andere oven :x. | |
Tegan | zondag 11 september 2011 @ 20:58 |
Edit: laat maar ![]() | |
Elohel | zondag 11 september 2011 @ 22:10 |
I got you this tank, so now its a boys cake![]() Vulling van bokkenpootjes en vlaaivulling, bedekt met marsepein. Hij viel erg goed in de smaak (gelukkig) Er zitten zeker verbeterpuntjes aan, maar voor de tweede keer vind ik niet dat ik mag klagen ![]() | |
Nijna | zondag 11 september 2011 @ 22:15 |
Cool! en bokkenpootjes *kwijl* | |
dudesque | maandag 12 september 2011 @ 05:10 |
![]() ![]() | |
_Ophelia_ | maandag 12 september 2011 @ 13:02 |
Cake hoort bleek te zijn ![]() Diewillikookvoormijnverjaardag! ![]() | |
RenRen- | maandag 12 september 2011 @ 13:07 |
Voor zaterdag ga ik maar cupcakes maken. Ik wil een roosje maken op de cupcakes met boterroom en heb een zak boterroomspul gekocht in de webshop van deleukstetaarten en een nieuw spuitmondje, want met de mondjes die ik nu heb lukt een mooie toef gewoonweg niet... ![]() De witte links achter is er één die ik heb gemaakt. ![]() | |
deadly_kiss | maandag 12 september 2011 @ 13:51 |
^ ![]() ik heb dat ook zo erg, ik vind het leuk om in de keuken te rotzooien en experimenteren... laatst stond ik te frummelen om een roosje te maken van marsepein, mijn vriend rukte het zo uit mn handen... hij kan alles veel beter, met zn koks ervaring ![]() nu moet ik elke keer als ik complimenten krijg op mijn cupcakes ect. vermelden dat hij de frummels heeft gemaakt ![]() | |
RenRen- | maandag 12 september 2011 @ 14:29 |
En heb ik ook nog eens het verkeerde koppelstuk gekocht, kan ik weer bestellen ![]()
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 09:18 |
Ik ga vandaag maar eens wat spullen halen, het blijf kriebelen ![]() Ik zag dat marsepijn in de aanbieding is bij xenos ![]() En daarna door naar de bakwinkeltje in een ander winkelcentrumpje ![]() Best vaag, ik ben aan het lijnen dus kan er zelf niet van genieten ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 09:44 |
Heb ik ook ![]() ![]() ![]() Mag wel binnenkort gaan oefenen want ik mag een bruidstaart maken voor vrienden die gaan trouwen ![]() | |
RenRen- | dinsdag 13 september 2011 @ 10:13 |
Iemand ervaring met een 1M spuitmond zonder koppelstukje? Is het een beetje te doen? | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 11:00 |
marsepein hoef je toch niet te bakken ![]() Het is voor het uitsteken van vormpjes enzo ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 13 september 2011 @ 11:05 |
Ik weet zo niet meer welke spuitmond ik precies heb, maar dat doet er ook niet echt toe, denk ik. Ik gebruik gewoon wegwerpspuitzakken. Daar knip ik een klein stukje vanaf, spuitmond er in, en spuiten maar. Gaat prima. Ik krijg trouwens een malwarewaarschuwing bij het openen van dit topic. Verder nog iemand daar last van? | |
RenRen- | dinsdag 13 september 2011 @ 11:09 |
Het is dus niet zo dat het er aan alle kanten uit spuit? Ik heb ook wegwerpzakken gekocht, ik ga het wel eerst proberen voordat ik echt cakejes ga maken... | |
DevilsAndDust | dinsdag 13 september 2011 @ 11:14 |
Als je zakken stevig genoeg zijn, niet. | |
RenRen- | dinsdag 13 september 2011 @ 11:22 |
http://www.deleukstetaart(...)0cm-pk24-p-4474.html Volgens mij heb ik deze gekocht. Ik ga wel testen, anders kan ik altijdnog langs de pipoos | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 11:23 |
leveren ze een beetje snel? Dus als ik vandaag bestel, morgen in huis? ![]() | |
RenRen- | dinsdag 13 september 2011 @ 11:34 |
Als er 3 bollen bij het product staan volgens mij wel, ik heb zondag besteld en gister is het op de post gedaan en ik zal het vandaag ontvangen. Of morgen, maar dat ligt aan de postbezorgers hier in de straat. | |
trui | dinsdag 13 september 2011 @ 11:43 |
dat zegt ze toch ook niet? ![]() ik krijg wel lekkere trek van dit topic. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 11:44 |
oooooooooooooooooow ![]() ![]() hihihihii ja ik snap het ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 11:44 |
ow dan ga ik wat bestellen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 11:47 |
wat is een beetje een standaard hoogte voor een bakvorm? Het wordt mijn eerste taart ![]() | |
deadly_kiss | dinsdag 13 september 2011 @ 17:42 |
inspiratie of verveling.. piet mag het weten, maar dit trof ik aan toen ik van mn werk kwam ![]() ![]() | |
RenRen- | dinsdag 13 september 2011 @ 18:06 |
Het is binnen en goed verpakt! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 september 2011 @ 20:14 |
hoe weet je hoeveel fondant/marsepein je nodig hebt voor 1 ronde taart (25 cm en 7,5 cm hoog) | |
SV-tje | dinsdag 13 september 2011 @ 22:43 |
Ongeveer 600gram, afhankelijk van hoe dik je bekleed. Er zijn verschillende tabellen te vinden op internet, waar hoeveelheden en aantal personen etc staan. | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 11:57 |
wow zoveel ![]() Ik heb nu 500 gram ![]() ![]() Ik ga nu cupcakes bakken, het recept uit de OP en 12 cupcakes met citroen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 12:28 |
hoe maken jullie die cupcakes plat aan de bovenkant? | |
MarjoBlabla | woensdag 14 september 2011 @ 12:30 |
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes! | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 12:34 |
aha thx! | |
Yngwie | woensdag 14 september 2011 @ 12:40 |
Da's inderdaad ook nog wel een goeie, ik snij meestal gewoon het topje er vanaf ![]() | |
RenRen- | woensdag 14 september 2011 @ 12:40 |
Ik doe het altijd wel met een stuk bakpapier, mijn cakejes plakken altijd aan de snijplank... | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 14:00 |
De eerste 11 cupcakes ![]() Nu eerst sporten en dan de volgende 12 maken ![]() Ik vind die roze het mooist ![]() Ik hoop dat mijn bestelling vanmiddag binnenkomt, dan kan ik ook versieren met blauw enzo ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 14:57 |
Ze zijn leuk c_a ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 14 september 2011 @ 15:58 |
alleen een beetje te meisjes-achtig ![]() Nou ja voor de vrouwen op het kantoor dan maar ![]() ow mams heeft net een citroen cupcake geproefd en die waren heerlijk ![]() Nu staat mijn cake in de oven, hoop dat ik het red, moet uiterlijk om kwart over 5 richting Amsterdam ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 14-09-2011 15:58:11 ] | |
Nanook24 | woensdag 14 september 2011 @ 18:26 |
Waar vind ik het recept van die citroencakejes? ![]() | |
Dr.Cooper | woensdag 14 september 2011 @ 22:32 |
Klopt. Alleen deze waren wel heel bleek. En het was van binnen totaal niet kruimelig maar echt nattig en kleverig. Van het weekend maar even een herkansing in een andere oven ![]() | |
RenRen- | woensdag 14 september 2011 @ 22:40 |
30/40 cakejes maken vrijdagavond.. Shit... En ik ben mijn recept kwijt | |
RenRen- | woensdag 14 september 2011 @ 22:41 |
Leuk! En boeiend dat ze een beetje vrouwelijk zijn ![]() | |
Blamm | donderdag 15 september 2011 @ 13:02 |
![]() Een heel blije stiefdochter met haar traktaties die we samen gemaakt hebben. Het zijn cupcakes, afgesmeerd met witte chocopasta en groen fondant er op. Daarop vlindertjes van blauw fondant met een beetje tylose er doorheen om ze hard te laten worden. Prachtig hard geworden (was de eerste keer dat ik het gebruikte) maar jammer alleen dat ze vervolgens niet echt lekker waren ![]() Oh en voor de juffen en meesters mini-cupcakes met daarop een klein vlindertje van fondant geplakt, simpel maar grappig | |
Spuuglokje | donderdag 15 september 2011 @ 16:44 |
Leuke cupcakes charmed_angel en Blamm! En Blamm, je kunt de volgende keer proberen om een beetje citroenaroma door fondant te kneden, dan smaken de vlindertjes misschien lekkerder? Ik vind je vlindertjes met tylose in ieder geval heel 'echt' lijken. ![]() Ik heb gisteren voor het eerst zelf koekjesdeeg gemaakt en er koekjes van gebakken. Vanmiddag heb ik er een paar gedecoreerd. De jurkjes met fondant en de rest met icing (en zilveren eetbare pareltjes): ![]() | |
trui | donderdag 15 september 2011 @ 16:46 |
chique koekjes, spuug! hoe heb je de versiering op die jurkjes zo gekregen? heb je daar vormpjes voor die je erop drukt ofzo? ? | |
Spuuglokje | donderdag 15 september 2011 @ 16:53 |
Ja trui, dat is een Cookie Cutter Texture Set. Een koekjesuitsteker in de vorm van een jurk, en 3 verschillende plastic texture matjes. Dus je rolt fondant uit, dan nog een keer rollen met zo'n matje erop om er een patroon in te krijgen, dan met de koekjesuitsteker fondant uitsteken. Beetje rode icing op het koekje smeren en fondant erop doen, klaar. ![]() | |
Tegan | donderdag 15 september 2011 @ 17:06 |
Recept van je koekjesdeeg? | |
Spuuglokje | donderdag 15 september 2011 @ 17:28 |
Het koekjesrecept. Ingrediënten: 350 g bloem 100 g zelfrijzend bakmeel 125 g kristalsuiker 125 g boter, in blokjes 125 g golden syrup of lichte rietsuikerstroop (golden syrup is bij AH te krijgen) 1 groot ei, losgeklopt Zeef bloem en bakmeel in een grote mengkom en roer de suiker erdoor. Voeg de boter toe. Wrijf de ingrediënten met de vingertoppen door elkaar tot het mengsel eruitziet als fijn broodkruim. Maak als alle boter gelijkmatig met de bloem is vermengd, een kuiltje in het midden en voeg de siroop en het ei toe. Vermeng alles goed tot een deeg en werkt ook de bloem langs de wand van de kom erdoor; stop met kneden als er een deegbal ontstaat. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Verdeel het in twee porties en druk ze uit tot twee platte schijven van hetzelfde formaat. Leg ze afgedekt tot gebruik in de koelkast, of rol ze direct uit. Leg het deeg op een vel bakpapier. Gebruik om een deeglap te krijgen die overal even dik is speciale ringen op de deegroller; deze zijn in verschillende dikte bij een speciaalzaak te koop. Druk het deeg eerst platter met de hand of de deegroller, leg er een tweede vel bakpapier op en rol het deeg met de deegroller gelijkmatig uit. Het bovenste papier zal af en toe kreukelen, trek het er rustig af, strijk het glad en leg het weer op het deeg. Rol de deeglap rustig uit tot hij overal 5 mm dik is. Leg het deeg nog tussen de twee vellen bakpapier in op een bakplaat en zet hem minstens 20-30 minuten in de koelkast voor u er koekjes gaat uitsteken. Bewerk de rest van het deeg op dezelfde manier. Verzamel de gekozen uitsteekvormpjes en begin met uitsteken. Til elk koekje op een met bakpapier beklede bakplaat en leg ze niet al te dicht bij elkaar, omdat het deeg iets zal uitlopen. U kunt de restanten deeg opnieuw uitrollen. Verhit voor u begint de heteluchtoven tot 170 graden Celsius (conventionele oven 190 graden Celsius). Zet de bakplaat op de middelste richel van de oven en bak ze 14-18 minuten, afhankelijk van de oven. Haal de bakplaat uit de oven zodra de koekjes gaar zijn en net goudkleurig beginnen te worden, til het bakpapier met koekjes rustig op en leg het geheel op een taartrooster of til elk koekje met een spatel eraf en leg het op een rooster. Doe dit rustig, de nog hete koekjes zijn heel kwetsbaar! Laat de koekjes helemaal koud worden voor u ze in een trommel legt, ze worden zacht als ze nog warm worden verpakt, besmeer ze ook dan pas met glazuur. Bewaar de koude koekjes tussen vellen bakpapier in een luchtdicht afsluitbare trommel of plastic doos. U kunt ze zo maximaal een week bewaren. | |
Blamm | donderdag 15 september 2011 @ 17:45 |
Bedankt voor de tip om er een aroma door te doen, ga ik zeker proberen! Hele mooie koekjes. Ik kan me moeilijk een voorstelling maken bij de smaak van een koekje icm fondant eigenlijk. Die met icing (vooral de hartjes) zijn supermooi geworden. Flink gepriegel zeker? | |
Spuuglokje | donderdag 15 september 2011 @ 18:18 |
Dank je Blamm. ![]() | |
RenRen- | vrijdag 16 september 2011 @ 17:08 |
![]() Iemand hier ervaring mee? Ik hoorde mensen er helemaal lyrisch over zijn, wou het wel proberen. Er staat dat je het moet laten rusten, voor hoe lang moet je het laten rusten? Voor hoe lang kun je het maximaal laten rusten? Aangezien ik vanavond ga bakken en morgen ga decoreren wil ik zoveel mogelijk al klaar hebben... En voor hoeveel cupcakes is 100 gram van dit spul? Ik moet er 50/60 maken... [ Bericht 13% gewijzigd door RenRen- op 16-09-2011 17:23:43 ] | |
deadly_kiss | vrijdag 16 september 2011 @ 19:27 |
^ die hebben wij staan... ik heb het alleen zelf nog niet gebruikt maar mijn vriend wel. het is lekker luchtig en valt niet als een blok op je maag ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 16 september 2011 @ 20:05 |
Hihi... ik heb een keer een half uurtje laten rusten, en werkte nog prima. xD | |
RenRen- | vrijdag 16 september 2011 @ 20:45 |
![]() Dat hoorde ik dus al ja, ben benieuwd!
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 september 2011 @ 20:48 |
Ik ga eens op zoek naar koolhydraatarme of caloriearme taartjes/cupcakes... Iemand hier al ervaring mee? | |
deadly_kiss | vrijdag 16 september 2011 @ 20:49 |
in taartvorm. maar mijn vriend had er chocoladesmaak van gemaakt dus ik weet niet hoe het van zichzelf smaakt. | |
RenRen- | vrijdag 16 september 2011 @ 20:50 |
http://www.cupcakerecepten.nl/categorie/cupcake-recepten/dieet ? Sowieso is de laatste caloriearm. Ik ben wel tevreden over die site trouwens, mijn derde lading cakejes zit nu in de oven. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 september 2011 @ 20:56 |
leuke site ![]() ![]() | |
kuukuh | vrijdag 16 september 2011 @ 21:01 |
@renren, werkt erg goed die botercrememix! Idd wel echt een uur laten rusten voor je de boter erdoor mengt. Als je meer wilt voorbereiden kun je ook al de boter erdoor mixen en het daarna in de koelkast bewaren. Vorige week 90 cupcakes gemaakt en 2 aansnijtaarten voor de bruiloft van mijn zusje. Hiervoor had ik 4 porties botercreme gemaakt met de mix. Dus 400 gram mix, 400 gram poedersuiker en 1kilo boter! Hier hadden we precies voldoende aan. Omdat het zoveel was al veel van tevoren gedaan. Alle versiering van marsepein ook voorbereid en onder vershoudfolie bewaard. Ging prima. Ik zou zeggen voor 50/60 cupcakes...2,5 a 3 porties maken. Maar ligt ook aan de grootte van de toef. Wij hadden niet zo'n grote toef erop. Sorry voor de crappy foto. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door kuukuh op 16-09-2011 23:00:37 (taalfout!) ] | |
RenRen- | vrijdag 16 september 2011 @ 21:47 |
Een nacht laten rusten is toch niet zo erg? Dan is het wel meer laten slapen dan laten rusten.... Is het nog wel spuitbaar als het in de koelkast heeft gestaan> Mijn normale botercreme wordt dan keihard. Mag weer opnieuw beginnen, hoop cakejes zijn niet goed en ik heb nog maar heeeel weinig bakvormpjes. ![]() | |
kuukuh | vrijdag 16 september 2011 @ 23:02 |
@renren. Al laat je het een paar dagen rusten, je kunt het volgens mij wel een week in de koelkast bewaren als je wilt. Een uur voor gebruik uit de koelkast halen, anders is het inderdaad keihard. Hier nog een fotootje van de aansnijtaart, voor de oplettende kijker, ja het voorproefje heeft al op fok gestaan ![]() ![]() | |
Tegan | vrijdag 16 september 2011 @ 23:14 |
Zijn die poppetjes eetbaar dan? | |
kuukuh | zaterdag 17 september 2011 @ 09:02 |
@tegan, nee die zijn van hout en stof. | |
fietsmiep | dinsdag 20 september 2011 @ 22:01 |
Wat gaaf dit allemaal, ik ga ook een beetje experimenteren, geen taarten, maar simpel cakejes versieren. Domme vraag, maar maken jullie je 'lijm' zelf of kopen jullie zo'n kant en klaar potje. ik wil het w.s een enkele keer doen, en dus niet vreselijk veel tegelijk aanschaffen. | |
MarjoBlabla | dinsdag 20 september 2011 @ 22:04 |
Ik ga volgende week Petit fours maken voor de verjaardag van mijn huisgenoot. Ik heb hier geen ervaring mee, dus hebben jullie tips/trucs? Hoe pakken jullie het aan en zo? | |
Taartje | woensdag 21 september 2011 @ 08:30 |
'Lijm' maak ik gewoon zelf, van water met een beetje poedersuiker. Kost bijna niets, werkt prima! | |
#ANONIEM | woensdag 21 september 2011 @ 09:09 |
Thx voor de tip! Ik ga donderdag mijn eerste taart maken. Dus ben benieuwd ![]() Eigenlijk bakken, ik heb al eens een taart versierd enzo | |
fietsmiep | woensdag 21 september 2011 @ 09:36 |
Dank je Taartje, zoiets vermoedde ik al, maar opd esites van cupkaces maken hebben ze het over een glue in een potje (klein potje bij jamin al 2,50) | |
kuukuh | woensdag 21 september 2011 @ 23:05 |
@MarjoBlabla, wat ben je van plan te doen? Dan kunnen wij wel tips en trucs geven hier ![]() | |
Ilse86 | vrijdag 23 september 2011 @ 12:20 |
Vandaag gaat mijn nichtje trouwen en ze had mij gevraagd de bruidstaart te maken. Samen met de cakejes is het geheel goed voor 60 personen. De taart is gevuld met witte-chocolade-botercreme, aardbeien en aardbeienjam. De cakejes hebben stukjes aardbei erin en een toef van dezelfde botercreme. Ik was nogal nerveus van tevoren (tweede bruidstaart ooit, en ook nog voor familie), maar ik ben er echt super blij mee. Heb nu al zin in vanmiddag als ze hem te zien krijgen en hem aan gaan snijden ![]() De taart: Op locatie: Een cupcake: | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2011 @ 12:32 |
Wow wat mooi Ilse ![]() | |
progje | vrijdag 23 september 2011 @ 13:02 |
wauw Ilse, prachtig ![]() | |
-Peach | vrijdag 23 september 2011 @ 13:23 |
![]() ![]() ![]() | |
trui | vrijdag 23 september 2011 @ 13:32 |
geweldig, ilse! | |
Cocotrimonium | vrijdag 23 september 2011 @ 13:34 |
Mooooooi Ilse!! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2011 @ 14:57 |
Prachtig Ilse, werkelijk een plaatje! | |
Ooi86 | vrijdag 23 september 2011 @ 15:49 |
Wow, wat staan hier allemaal mooie dingen. Ik ben al een tijdje bezig met wat kleine dingen maken (cupcakes, macarons, koekjes) en ik heb vanmiddag een lading cupcakes gemaakt.![]() ![]() Dit zijn mijn macarons van een paar weken geleden. ![]() Ze zijn absoluut nog niet mooi (beetje bruin uitgeslagen in de oven, gekrakt) maar ze waren superlekker. Ik heb daarna nog wel een keer macarons gemaakt en toen waren ze al minder bruin en niet gekrakt. De truc: voordat ze oven in gaan moeten ze drie kwartier rusten. [ Bericht 7% gewijzigd door Ooi86 op 23-09-2011 15:58:07 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2011 @ 17:11 |
Ook mijn allereerste taart, zelf gebakken, incl de vullingen. Ook gedecoreerd ![]() Poging tot ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2011 @ 17:15 |
Niet slecht voor een eerste poging toch? ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 september 2011 @ 17:17 |
nee valt mee ![]() ![]() ![]() | |
Ooi86 | vrijdag 23 september 2011 @ 17:30 |
Prima gelukt lijkt mij! Zwart en rood zijn erg moeilijke kleuren en het is allemaal mooi rood en zwart! En dat hartje was in mijn ogen gewoon een bloedspetter ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 23 september 2011 @ 17:32 |
Zwarte fondant is enorm moeilijk hoor, dus kudo's! Ziet er goed uit. En Ilse... Wat mooi! De cupcakes van Ooi ook trouwens! | |
kuukuh | vrijdag 23 september 2011 @ 22:28 |
Wat een mooie creaties weer! Gave taart en cupcakes Ilse! Wat voor botercreme heb je gebruikt? Het blijft mooi in een toef staan! Ooi, schattig die strikjes! Die macarons zien er heerlijk uit, heb je het recept voor me? Lijkt me leuk om een keer te proberen. Stoere taart CA! Goed resultaat voor een eerste taart, de fondant zit er strak op! | |
Ilse86 | zaterdag 24 september 2011 @ 13:08 |
Bedankt allemaal ![]() ![]() | |
prinseszondererwt | zaterdag 24 september 2011 @ 22:03 |
Supertaart Ilse! | |
Spuuglokje | zondag 25 september 2011 @ 10:45 |
Mooi, Ilse! ![]() En Ooi86 ook leuk gedaan met die strikjes! En ik had op Masterchef Australia gezien hoe moeilijk het is om macarons te maken, de jouwe zien er supergoedgelukt uit. ![]() Wat een lekker enge taart charmed_angel! ![]() | |
Yvonnetje | zondag 25 september 2011 @ 19:24 |
Ik ga over 4 weken 50-60 cupcakes maken met een rood-met-witte-stippen bovenkant. Cupcakes bakken heb ik al heel vaak gedaan, een mooie topping nog nooit... Daarom volgend weekend proefbakken, heb net spullen besteld: Funcakes fondant glazuur, rode kleurstof en een tube kant en klare witte icing. Ik dacht rode glazuur te maken, de bovenkantjes 2x te glazuren en glad af te smeren en daarna met de icing toefjes te spuiten. Iemand nog tips? ![]() | |
Spuuglokje | zondag 25 september 2011 @ 19:34 |
Enige tip die ik je kan geven: echt rood is een moeilijk te maken kleur. Als ik jou was zou ik voor de zekerheid rode fondant kopen, want er is een risico dat het geen rood maar rozig wordt. | |
Yvonnetje | zondag 25 september 2011 @ 20:12 |
Ok, thnx! Ik had al gelezen dat het een moeilijke kleur is die soms ook vies smaakt als je erg veel kleurstof gebruikt. Ik heb iig smaakloze kleurstof besteld en zal volgende week bij de proefdraai zien of het goed rood wordt... De cupcakes ga ik de dag vantevoren bakken, maar kan ik het dan ook al glazuren (en hoe dan bewaren?) of kan ik dat het beste zo kort mogelijk van tevoren doen? | |
Blamm | maandag 26 september 2011 @ 19:59 |
Kort vraagje. Ik had voor de laatste verjaardag niet echt zin om zelf een taart te maken, dus heb er eentje besteld. Bij Planet Cake in Rotterdam trouwens (www.cake.nl) en hij was erg mooi en verukkelijk! ![]() De taart was afgesmeerd met wat ze zelf beschreef als "een soort suikercreme". Het bleef wel zacht, maar "droog" voor aanraking, niet plakkerig oid. Heeft iemand een idee wat het geweest zou kunnen zijn? Het was erg lekker namelijk en wil het zelf ook wel gaan gebruiken in de toekomst ![]() Als het helpt, de piping en belettering leek van hetzelfde spul gespoten. De taart was voor mijn stiefdochter waar ik eerder een foto van heb geplaatst toen ze (wel zelfgemaakte) cupcakes trakteerde op school. Ze vierde haar verjaardag samen met mijn broer die uit gemakzucht geen zin had in een eigen feest. Dus tja, dan krijgt hij een zoet roze taart ![]() ![]() | |
Nanook24 | maandag 26 september 2011 @ 22:14 |
Ik vermoed dat het icing geweest is. Ik heb een heleboel topics terug het recept al eens gepost. (Ik heb het toen overgetypt uit een boekje dus ik kan het niet zomaar even opnieuw knippen en plakken uit een bestandje) [ Bericht 10% gewijzigd door Nanook24 op 26-09-2011 22:15:31 (reactie getypt in de quote) ] | |
Ilse86 | maandag 26 september 2011 @ 23:15 |
Ik denk dat het Amerikaanse botercreme was. Dat is hetzelfde idee als onze botercreme (1:1 boter en poedersuiker), maar die krijgt inderdaad een soort droog laagje, waardoor je hem blijkbaar ook makkelijker glad krijgt. Google anders eens op recepten voor buttercream. | |
Isegrim | dinsdag 27 september 2011 @ 00:04 |
Botercrème. ![]() | |
Tegan | dinsdag 27 september 2011 @ 12:56 |
Ok, ik ga ook een poging doen om een taart te maken deze week ![]() Zat te denken aan een laag jam en een laag slagroom. En dan afsmeren met slagroom of botercreme? En dan een laag fondant? | |
#ANONIEM | dinsdag 27 september 2011 @ 13:16 |
Afsmeren met botercreme en fondant ![]() | |
Ooi86 | dinsdag 27 september 2011 @ 21:48 |
DIt recept heb ik gebruikt http://koekjesentaartjes.(...)n-keer-macarons.html En wel ze dus even laten rusten voor ze de oven in gaan :-) |