SPOILER: vorige delenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.cup-cake [kuhp-keyk]
1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold.
Enkele voorbeelden van internet:
Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.
Zo moet het níet:
En zo moet het wél:
Veel bak- en decoreerplezier!
En uit het vorige topic:
Vanillacake van -Trinity-:
Thomascupcakes van LovelyLady:
Spuuglokjes taarten:
Hoe oud werd de zoon van Pessie?:
BBQ-kip's bruidstaartoefening:
Eén van Lujaxa's eerste taarten:
SV-tje's stapeltaart en spiderman:
[ Bericht 9% gewijzigd door _Ophelia_ op 24-07-2011 15:24:04 ]
Ahahaquote:Op zondag 24 juli 2011 15:47 schreef RenRen- het volgende:
Ik dacht dat ik best een diepvrieszak kon gebruiken als spuitzak. Not. Spoot er aan alle kanten uit.![]()
Ik heb nu de room gemaakt zonder e melk, wel lekker, maar heeeel machtig...
Die gebruik ik ook. Alleen met warm zomerweer moeten ze hier in de koelkast, dan kakt de topping wel in.quote:Op maandag 25 juli 2011 18:14 schreef Skaai het volgende:
Ik gebruik gewoon het vierkante pakje met folie eromheen. Je kan natuurlijk ook uitproberen wat jij het lekkerste vind maar tot nu toe zijn mijn toppings goed gelukt met het Monchou pakje
Die cupcakes zien er lekker uit zegquote:Op zondag 24 juli 2011 23:27 schreef Chickert het volgende:
Cupcakes gemaakt voor de babyshower van mijn nichtje. Met het recept uit de OP, de monchou/slagroom-topping uit het vorige deel (toevallig roze ook, want ze krijgt een meisje haha) en witte marsepeinen dieren met zilveren eetbare glitterpoeder.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die topping was superlekker, trouwens! Weet even niet wie het had gepost, maar bedankt! Erg lekker alternatief voor de botercreme (1:1) die ik normaal maakSchitterende toef
Heb de topping bij mijn moeder gemaakt omdat ik daar al mijn kleurstof nog had liggen... en de spuitzak ook gelukkig. Allen jammer dat alle spuitmonden wel bij mijzelf thuis waren hahaha *helder moment*
Wat een superlief taartjequote:Op donderdag 28 juli 2011 21:21 schreef Maaikebb het volgende:
Ho. te snel op invoeren.. haha nu met link:
[ afbeelding ]
Hij is gevuld met slagroom, verse aardbeien en gele room! Ben benieuwd hoe hij smaakt, morgen aan mams geven omdat ze jarig is!
Ik heb de mijne hier *klik* besteld, tevens nog een heleboel aan leuke dingetjes (cupcake papiertjes e.d.)quote:Op vrijdag 29 juli 2011 11:13 schreef MissN het volgende:
hallo,
ik ben inmiddels ook een actief taartenmaakster! ik zie in het vorige topic een thomas taart en cupcakes?! hoe krijg je die afbeelding op fondant? is er eetbaar printpapier ofzo?
Ai ja dat is een beetje kort dag, wie weet voor een volgende keerquote:Op vrijdag 29 juli 2011 13:13 schreef MissN het volgende:
tnx bbq-kipik moet ze morgne al af hebben..dus dat wordt m niet , maar voor de volgende keer zeker handig! k ga zelf maar een thomas trein puzzelen...
Buiten dat het duur is.. spuuglelijk is het ookquote:Op vrijdag 29 juli 2011 23:19 schreef Taartje het volgende:
Zakpatat90, begin dan maar vast met sparen. Duur grapje zo'n taart! Of je moet in een zigeunerfamilie trouwen, die kijken niet op een paar centen blijkt
ik vind het mooi gemaaktquote:Op vrijdag 29 juli 2011 23:37 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Buiten dat het duur is.. spuuglelijk is het ook
Dat wel, maar ik vond hem wel mooi gemaakt, een keer wat anders dan de doorsnee taartquote:Op zaterdag 30 juli 2011 10:41 schreef MissN het volgende:
Die taart van die zigeunerfamilie van gisteravond was wel erg over de top hihii
Hij was ook erg lekker! hahaquote:Op donderdag 28 juli 2011 22:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Mooi zeg en klinkt erg lekker!
Ik vind de 3 bloemen bovenop echt heel erg mooi zo, met die pareltjes in het midden
En mooi rond geworden ook, de taart!
Heb je een bolbakvorm gebruikt of cake in lagen opgebouwd in een kom tot het een ronde bol werd?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 14:22 schreef Cocotrimonium het volgende:
Na een tijdje lurken, dan ook maar eens een postlekker vrolijkSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 14:22 schreef Cocotrimonium het volgende:
Na een tijdje lurken, dan ook maar eens een postFleurig taartje hoorSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]![]()
Wat een mooi taartjequote:Op donderdag 28 juli 2011 21:21 schreef Maaikebb het volgende:
Ho. te snel op invoeren.. haha nu met link:
[ afbeelding ]
Hij is gevuld met slagroom, verse aardbeien en gele room! Ben benieuwd hoe hij smaakt, morgen aan mams geven omdat ze jarig is!
Hoe tof!quote:Op maandag 8 augustus 2011 20:00 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Taartje ter afscheid van mijn stageplaats.
welke dag en hoe laat?quote:Op donderdag 11 augustus 2011 07:30 schreef MarjoBlabla het volgende:
Whaaah! Op TLC komt nu iedere week DC Cupcakes! Dit is 's avonds op de zender Animal Planet.
Ik weet wat mijn favo zender wordt als ik volgende week in mijn eigen kamertje zit (ik ga dit weekend verhuizen) ^^ Eindelijk geen vader of moeder die zeurt dat je te veel bakt xDquote:Op donderdag 11 augustus 2011 09:41 schreef kuukuh het volgende:
Elke werkdag om 18.00uur:
http://www.tlc.nl/tv-shows/dc-cupcakes
Er zijn veel filmpjes van te vinden:
http://tlc.howstuffworks.com/tv/dc-cupcakes
Ook van cake boss:
http://tlc.discovery.com/videos/cake-boss/
Mooiquote:Op maandag 8 augustus 2011 20:00 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Taartje ter afscheid van mijn stageplaats.
Dit ga ik even onthouden voor mijn zwangere vrienden. Leukquote:Op maandag 8 augustus 2011 21:15 schreef Silmarwen het volgende:
Trinity, mooi! Ik vind zwart fondat zo moeilijk mooi te krijgen, als er al iets frictie is wordt het snel grijzig!
Afgelopen weekend een taart gemaakt voor kersverse ouders van een meisje.
5 lagen cake, 2 daarvan chocola, 3 normaal en tussen de lagen in een vulling van slagroom met cointreau en muisjes! De foto is weereens slecht, moet echt eens de camera gebruiken ipv mijn mobiel.
[ afbeelding ]
Shit hey, is dat maar een uurtje werkquote:Op zondag 14 augustus 2011 17:03 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Voor mijn eigen verjaardag, heel snel in elkaar gedraaid. Echt record taart maak tijd, nog geen uur.Vandaar de slordige afwerking. Ik vier het pas over 3 weken en dan komt de echte taart.
Biscuittaart met cocosslagroom als vulling.
Het is toch een zwarte toga met witte bef? Neem dus aan dat de stageplaats bij een advocatenkantoor was.quote:Op maandag 15 augustus 2011 09:52 schreef Cocotrimonium het volgende:
[..]
Mooi, maar staat het ook nog ergens voor? Het 'figuur', zeg maar.
Toch?quote:Op maandag 15 augustus 2011 10:01 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Het is toch een zwarte toga met witte bef? Neem dus aan dat de stageplaats bij een advocatenkantoor was.
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 15:44 schreef Skaai het volgende:
Beslag uit mijn 500 cupcake recepten boekje en inderdaad kleurstof erdoor. Ze zijn heeeerlijk! Heb een witte topping met monchou, poedersuiker en slagroom (geen roomboter) en ik doe er kleuren smarties overheen.
Geen foto van de topping, wel van de cakejes
Ik had hysterische bakvormpjes van mijn moessie gehad, dus vandaar dat ik dit wilde proberen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het originele recept van Harajuku is 100 gram (room)boter, 200 gram monchou, 120ml geklopte slagroom, 2 tl vanille essence en een bus poedersuiker. Oh en eventueel levensmiddelenkleurstof naar keuze.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 17:39 schreef Nijna het volgende:
Oeh ziet er goed uiten bij zulke hysterische cupjes past het helemaal.
Die topping daar ben ik erg benieuwd naar, receptje ergens??? En hoe lang is dat houdbaar en dan in of buiten koelkast?
Tijdens het lezen van deze zin ben ik 1 kg aangekomen.quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 21:24 schreef Skaai het volgende:
100 gram (room)boter, 200 gram monchou, 120ml geklopte slagroom, 2 tl vanille essence en een bus poedersuiker.
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 22:48 schreef Isegrim het volgende:
Tijdens het lezen van deze zin ben ik 1 kg aangekomen.
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tijdens het lezen van deze zin ben ik 1 kg aangekomen.
quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 22:48 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tijdens het lezen van deze zin ben ik 1 kg aangekomen.
leuk idee en ze zien er lekker uit!quote:Op dinsdag 16 augustus 2011 15:44 schreef Skaai het volgende:
Beslag uit mijn 500 cupcake recepten boekje en inderdaad kleurstof erdoor. Ze zijn heeeerlijk!
quote:Op woensdag 17 augustus 2011 04:11 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ik had dus topping over en voorheen zou ik dat opvreten maar omdat ik aan de lijn ben (heb maar 1 cupcake zelf opgegeten!) heb ik het weggegooid. Met pijn in mijn hart, waarschijnlijk van het dichtslibben van mijn aderen
![]()
Bij de tokoquote:Op woensdag 17 augustus 2011 10:04 schreef trui het volgende:
[..]
leuk idee en ze zien er lekker uit!waar koop je zulke kleurstof eigenlijk?
Ja ze zijn allemaal opgegaan. En ze waren dus kei lekkerquote:
Ik vind die topping met de smarties juist "de kers op de taart" (quote:Op woensdag 17 augustus 2011 17:41 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ja ze zijn allemaal opgegaan. En ze waren dus kei lekker. Ik zit eraan te denken om er iets doorheen te bakken, maar dan ziet het mooie hysterische regenboogje er niet meer uit. De topping met smarties maken het al af. Mischien doe ik wel een kleurentopping
.
Haha daar zou ik verder ook geen moeite mee hebben hoorquote:Op woensdag 17 augustus 2011 21:14 schreef Skaai het volgende:
Nou ik zet mijn tanden graag in die drol
verder gaat het wel?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 21:14 schreef Yashaaaaa het volgende:
Het ziet er een beetje uit als poep![]()
Oeh! hagelslagcupcakes?quote:Op woensdag 17 augustus 2011 20:03 schreef Muck het volgende:
Mooi? Mwa, maar soms MOET je gewoon even iets bakken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh wauw mooiquote:Op woensdag 17 augustus 2011 21:46 schreef MissHobje het volgende:
voor onze vrienden die net een kindje hebben gekregen, een lekker snoeperijtje
[ afbeelding ]
Komt een beetje door de lichtbruinere tinten er doorheen denk ikquote:Op woensdag 17 augustus 2011 22:49 schreef Muck het volgende:
[..]
verder gaat het wel?
Ik post chocolademuffins en jij denkt aan poep
Goed plan! En dan wel hier die foto's laten zien he?quote:Op donderdag 18 augustus 2011 10:43 schreef fruitellafantastic het volgende:
Wat een mooi topic
Ik denk dat ik ook maar eens ga beginnen met foto's maken van de dingen die ik maak..
Wat een schatjesquote:Op woensdag 17 augustus 2011 21:46 schreef MissHobje het volgende:
voor onze vrienden die net een kindje hebben gekregen, een lekker snoeperijtje
[ afbeelding ]
Beslagmix in 6 gedeeld, kleurstoffen erdoorheen geroerd en daarna klodders in de vormpjes gedaanquote:
Dat is een... Tilly. Een suf poppetje aan mijn moeders tas die de hele wereld rond reist en op foto's gezet wordt.quote:Op zondag 21 augustus 2011 16:20 schreef _Loki het volgende:
Ha, die's best vet! Wie/wat is dat poppetje in de hoek?
Mag ik van jou het recept voor de muffins (en de choco creamcheese toppingquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 14:11 schreef MissHobje het volgende:
enne hier ook weer een probeersel, na aanleiding van die grappige soap DC Cupcakes heb ik hun chocolat cupcake recept geprobeerd en moet zeggen, best lekker
Heb er nog wat grof gehakte chocola en kokos aan toegevoegd en smaakt lekker, hier alvast een kiekje, want straks knal ik er nog chocolade creamcheese topping op maar zijn nu nog te heet!
Gister had ik dit receptje ook gemaakt maar dan met een geprakte banaan erdoor en ipv zuiveringszout had ik wijnsteenzuurmega vergissing
rijzen lukte voor geen meter dus en moet zeggen van banaan in mijn cc's ben ik nu dus ook geen fan
Hier meteen de ikea vormpjes :
[ afbeelding ]
Bij bijna elke bakker of sugarlicious, een taartdecoratiewinkeltje in de jan pieter heijestraat.quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 21:11 schreef Soulagement het volgende:
Een vraagje, weet iemand waar ik tiaartdozen kan krijgen in Amsterdam? Voor als het bij de Hema niet lukt..
Yep, gewone marsepein. Kwestie van eerst rolletjes maken en dan gelijke stukjes snijden. En daar de bolletjes van rollen.quote:@calastra, gaaf, zulke gelijke bolletjes ook, rol je die gewoon van marsepein?
Ik heb rijstvermicelli gebruikt, werk prima, en het is niet erg als iemand het op eet, ik vind het nogal eng om bloemdraad en dat soort dingen te gebruiken.quote:Calastra, ziet er erg mooi uit! Waarvan zijn die voelsprieten gemaakt?
Oh. Mijn hema heeft alleen gewone muffinpapiertjesquote:Op dinsdag 23 augustus 2011 13:48 schreef Spuuglokje het volgende:
Tegan, ik heb laatst minimuffinpapiertjes bij de Hema gekocht.
Ken je Cook&Co? Die verkoopt ook kleine muffinvormpjesquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 01:10 schreef Tegan het volgende:
[..]
Oh. Mijn hema heeft alleen gewone muffinpapiertjes.
Ik heb ze nu al van de deleukstetaartenshop.nl maar dat was best duur met verzendkosten.
Cute!quote:Op dinsdag 23 augustus 2011 21:55 schreef calastra het volgende:
Ik lurk al een tijdje mee hier.
Nu eindelijk eens een van mijn creaties
[ afbeelding ]
Owja, die heb ik daar ook niet gezien. Volgende keer zal ik het eens vragenquote:Op dinsdag 30 augustus 2011 21:57 schreef Skaai het volgende:
[..]
Ken je Cook&Co? Die verkoopt ook kleine muffinvormpjes.
En als je toevallig vlakbij Hilversum woont, Nijhof verkoopt ze ookquote:Op dinsdag 30 augustus 2011 22:09 schreef Tegan het volgende:
[..]
Owja, die heb ik daar ook niet gezien. Volgende keer zal ik het eens vragen.
Ik heb hier mini-muffinpapierties van de hema in Tilburgquote:Op vrijdag 26 augustus 2011 01:10 schreef Tegan het volgende:
[..]
Oh. Mijn hema heeft alleen gewone muffinpapiertjes.
Ik heb ze nu al van de deleukstetaartenshop.nl maar dat was best duur met verzendkosten.
Oh. Ik bedoelde een andere Hema. Maar dan probeer ik die in Tilburgquote:Op dinsdag 30 augustus 2011 23:13 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik heb hier mini-muffinpapierties van de hema in Tilburg
Doe maar niet, ik kwam er net achter dat ze ze niet meer hebben. Cook en co wel , maar alleen in één kleur.quote:Op dinsdag 30 augustus 2011 23:29 schreef Tegan het volgende:
[..]
Oh. Ik bedoelde een andere Hema. Maar dan probeer ik die in Tilburg.
oh, wauw, die groentetjes!!!!quote:Op donderdag 1 september 2011 17:25 schreef Yngwie het volgende:
Heb er niet heel vaak tijd voor, en ben nou ook weer niet de meest creatieve cupcake versierdermaar ik vind het wel heel leuk om te doen, vooral samen met m'n vriendin
Wat sommigen voor elkaar krijgen is echt geweldig mooi. Maar best toch ook tevreden met onze creaties
![]()
De verschillende groentes in onderdelen (van marsepein)
[ afbeelding ]
Die er op de bruine "potgrond" choco muffins zo uitzien:
[ afbeelding ]
En paar weken terug robotjes gemaakt (eerste probeersel met fondant)
[ afbeelding ]
En van wat er nog over was een paar bloemetjes:
[ afbeelding ]
Intussen bij een Chinese webshop een aantal uitsteekvormpjes en diverse spatels e.d. besteld. Precies hetzelfde spul, maar dan voor een fractie van de prijs bij een Cook & Co of Pipoos.
Dat vogeltje is inderdaad een uitsteken, van deleukstetaartenshop.nlquote:Op donderdag 1 september 2011 20:45 schreef kuukuh het volgende:
SV, mooi zeg! Vooral die tweede inderdaad. Heb je een uitsteekvorm van dat leuke vogeltje of heb je het met de hand gedaan?
Yngwie, erg leuk zijn ze! Ben ook wel benieuwd naar die webshop!
Heb nu een aantal dingen besteld bij buyincoins.com, o.a. deze:quote:
Hieronder de foto zoals ik heb gekregen voor het maken van de taart.quote:Op donderdag 1 september 2011 22:06 schreef kuukuh het volgende:
Mooi SV! Eigenlijk mis ik nog een foto van dat knuffeltje =)
Yngwie, ben benieuwd. Laat je het even weten als je ze binnen hebt? thx!
Zal ik doenquote:Op donderdag 1 september 2011 22:06 schreef kuukuh het volgende:
Yngwie, ben benieuwd. Laat je het even weten als je ze binnen hebt? thx!
quote:Op donderdag 1 september 2011 21:38 schreef Yngwie het volgende:
[..]
Heb nu een aantal dingen besteld bij buyincoins.com, o.a. deze:
http://www.buyincoins.com(...)ew-product-3753.html
http://www.buyincoins.com(...)ls-product-5157.html
http://www.buyincoins.com(...)ol-product-5156.html
Oh wauwquote:Op zaterdag 3 september 2011 20:57 schreef deadly_kiss het volgende:
niet zelfgemaakt, maar wel zelf van gegeten
[ afbeelding ]
elke laag had een andere creme vulling.. heerlijk!
In principe is het gewoon cake die je verkruimelt en dan mengt met iets van frosting/botercreme/...quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:30 schreef kuukuh het volgende:
Leuk coco, zien er feestelijk uit! Wat zit er precies in?
Grote kans dat je oven niet helemaal oké is dan. Overigens bak ik normaal formaat cakejes al gauw 25 a 30 minuten en dan zijn ze blond van boven maar wel gaar,16 minuten redt ik alleen met mini-formaat.quote:Op zondag 11 september 2011 17:16 schreef Dr.Cooper het volgende:
Schitterende creaties hierboven, maar bij mij wil een standaard cupcake al niet lukken. Het ruikt heerlijk, de bovenkant is lekker krokant, maar zodra ik ze opensnij zit er precies in het midden een groot gedeelte wat nog een beetje 'nat' is.
In eerste instantie dacht ik dat het aan het recept lag. Ik mixte de ingredienten aan de hand van het recept van cupcakerecepten.nl (misschien te gevorderd voor mij). Dus vervolgens maar een pakje bij de AH gehaald, alleen ik hou precies hetzelfde probleem. Ik heb nu al meerdere pogingen gedaan en ze zijn allemaal hetzelfde.
Iemand een idee waaraan dit kan liggen? Op het pak stond 16 minuten in de oven op 180 graden. Mijn oven kent alleen 175 of 200, dus ik heb hem op 175 gezet (vorige keer overigens op 200, maakte geen verschil). Ze staan er nu al bijna 30 minuten in en de bovenkant lijkt heerlijk krokant maar de binnenkant wil maar niet 'garen'. Deze gaan daarom (wederom) de prullenbak in. De korst is nu namelijk veel te hard.
P.S. De oven is ook goed voorverwarmd.
Cake hoort bleek te zijnquote:Op zondag 11 september 2011 19:00 schreef Dr.Cooper het volgende:
Nou voorlopig zitten er al ruim 35 minuten in i.p.v. de 25 minuten uit het recept en ze zijn nog steeds verschrikkelijk bleek. In ieder geval is het nu wel geleidelijk. Het is dus niet zo dat ze van binnen nog niet gaar zijn, terwijl de buitenkant keihard is. De volgende keer probeer ik wel even een andere oven :x.
Diewillikookvoormijnverjaardag!quote:Op zondag 11 september 2011 22:10 schreef Elohel het volgende:
I got you this tank, so now its a boys cake
[ afbeelding ]
Vulling van bokkenpootjes en vlaaivulling, bedekt met marsepein. Hij viel erg goed in de smaak (gelukkig) Er zitten zeker verbeterpuntjes aan, maar voor de tweede keer vind ik niet dat ik mag klagen
quote:Op maandag 12 september 2011 13:51 schreef deadly_kiss het volgende:
^![]()
ik heb dat ook zo erg, ik vind het leuk om in de keuken te rotzooien en experimenteren...
laatst stond ik te frummelen om een roosje te maken van marsepein, mijn vriend rukte het zo uit mn handen...
hij kan alles veel beter, met zn koks ervaring![]()
nu moet ik elke keer als ik complimenten krijg op mijn cupcakes ect. vermelden dat hij de frummels heeft gemaakt
Heb ik ookquote:Op dinsdag 13 september 2011 09:18 schreef charmed_angel het volgende:
Ik ga vandaag maar eens wat spullen halen, het blijf kriebelen
Ik zag dat marsepijn in de aanbieding is bij xenos
En daarna door naar de bakwinkeltje in een ander winkelcentrumpje
Best vaag, ik ben aan het lijnen dus kan er zelf niet van genieten
marsepein hoef je toch niet te bakkenquote:Op dinsdag 13 september 2011 09:44 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Heb ik ookbak stukken minder..
![]()
Mag wel binnenkort gaan oefenen want ik mag een bruidstaart maken voor vrienden die gaan trouwen
Ik weet zo niet meer welke spuitmond ik precies heb, maar dat doet er ook niet echt toe, denk ik. Ik gebruik gewoon wegwerpspuitzakken. Daar knip ik een klein stukje vanaf, spuitmond er in, en spuiten maar. Gaat prima.quote:Op dinsdag 13 september 2011 10:13 schreef RenRen- het volgende:
Iemand ervaring met een 1M spuitmond zonder koppelstukje? Is het een beetje te doen?
Het is dus niet zo dat het er aan alle kanten uit spuit? Ik heb ook wegwerpzakken gekocht, ik ga het wel eerst proberen voordat ik echt cakejes ga maken...quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:05 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ik weet zo niet meer welke spuitmond ik precies heb, maar dat doet er ook niet echt toe, denk ik. Ik gebruik gewoon wegwerpspuitzakken. Daar knip ik een klein stukje vanaf, spuitmond er in, en spuiten maar. Gaat prima.
Ik krijg trouwens een malwarewaarschuwing bij het openen van dit topic. Verder nog iemand daar last van?
leveren ze een beetje snel? Dus als ik vandaag bestel, morgen in huis?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:22 schreef RenRen- het volgende:
http://www.deleukstetaart(...)0cm-pk24-p-4474.html
Volgens mij heb ik deze gekocht. Ik ga wel testen, anders kan ik altijdnog langs de pipoos
Als er 3 bollen bij het product staan volgens mij wel, ik heb zondag besteld en gister is het op de post gedaan en ik zal het vandaag ontvangen. Of morgen, maar dat ligt aan de postbezorgers hier in de straat.quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:23 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
leveren ze een beetje snel? Dus als ik vandaag bestel, morgen in huis?
dat zegt ze toch ook niet?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:00 schreef charmed_angel het volgende:
marsepein hoef je toch niet te bakken
Het is voor het uitsteken van vormpjes enzoEn de laag over de taart heen
oooooooooooooooooowquote:Op dinsdag 13 september 2011 11:43 schreef trui het volgende:
[..]
dat zegt ze toch ook niet?ze bakt minder vanwege het aan de lijn doen. zo lees ik 't tenminste.
ik krijg wel lekkere trek van dit topic.
ow dan ga ik wat bestellenquote:Op dinsdag 13 september 2011 11:34 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Als er 3 bollen bij het product staan volgens mij wel, ik heb zondag besteld en gister is het op de post gedaan en ik zal het vandaag ontvangen. Of morgen, maar dat ligt aan de postbezorgers hier in de straat.
Het is binnen en goed verpakt!quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:44 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
ow dan ga ik wat bestellen
Ongeveer 600gram, afhankelijk van hoe dik je bekleed. Er zijn verschillende tabellen te vinden op internet, waar hoeveelheden en aantal personen etc staan.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:14 schreef charmed_angel het volgende:
hoe weet je hoeveel fondant/marsepein je nodig hebt voor 1 ronde taart (25 cm en 7,5 cm hoog)
wow zoveelquote:Op dinsdag 13 september 2011 22:43 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ongeveer 600gram, afhankelijk van hoe dik je bekleed. Er zijn verschillende tabellen te vinden op internet, waar hoeveelheden en aantal personen etc staan.
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!quote:Op woensdag 14 september 2011 12:28 schreef charmed_angel het volgende:
hoe maken jullie die cupcakes plat aan de bovenkant?
aha thx!quote:Op woensdag 14 september 2011 12:30 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!
Da's inderdaad ook nog wel een goeie, ik snij meestal gewoon het topje er vanafquote:Op woensdag 14 september 2011 12:30 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!
alleen een beetje te meisjes-achtigquote:
Waar vind ik het recept van die citroencakejes?quote:Op woensdag 14 september 2011 15:58 schreef charmed_angel het volgende:
Ow mams heeft net een citroen cupcake geproefd en die waren heerlijk
Klopt. Alleen deze waren wel heel bleek. En het was van binnen totaal niet kruimelig maar echt nattig en kleverig.quote:
Leuk! En boeiend dat ze een beetje vrouwelijk zijnquote:Op woensdag 14 september 2011 14:00 schreef charmed_angel het volgende:
De eerste 11 cupcakes
[ afbeelding ]
Nu eerst sporten en dan de volgende 12 maken
Ik vind die roze het mooist
Ik hoop dat mijn bestelling vanmiddag binnenkomt, dan kan ik ook versieren met blauw enzo
quote:Op vrijdag 16 september 2011 19:27 schreef deadly_kiss het volgende:
^ die hebben wij staan... ik heb het alleen zelf nog niet gebruikt maar mijn vriend wel.
het is lekker luchtig en valt niet als een blok op je maag
quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:05 schreef Silmarwen het volgende:
Hihi... ik heb een keer een half uurtje laten rusten, en werkte nog prima. xD
in taartvorm.quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:45 schreef RenRen- het volgende:
[..]In taart of op cakejes?
Dat hoorde ik dus al ja, ben benieuwd!
[..]Zou ik niet zo snel doen...
http://www.cupcakerecepten.nl/categorie/cupcake-recepten/dieet ?quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:48 schreef LovelyLady het volgende:
Ik ga eens op zoek naar koolhydraatarme of caloriearme taartjes/cupcakes... Iemand hier al ervaring mee?
leuke sitequote:Op vrijdag 16 september 2011 20:50 schreef RenRen- het volgende:
[..]
http://www.cupcakerecepten.nl/categorie/cupcake-recepten/dieet ?
Sowieso is de laatste caloriearm.
Ik ben wel tevreden over die site trouwens, mijn derde lading cakejes zit nu in de oven.
Een nacht laten rusten is toch niet zo erg? Dan is het wel meer laten slapen dan laten rusten....quote:Op vrijdag 16 september 2011 21:01 schreef kuukuh het volgende:
@renren, werkt erg goed die botercrememix! Idd wel echt een uur laten rusten voor je de boter erdoor mengt. Als je meer wilt voorbereiden kun je ook al de boter erdoor mixen en het daarna in de koelkast bewaren.
Vorige week 90 cupcakes gemaakt en 2 aansnijtaarten voor de bruiloft van mijn zusje. Hiervoor had ik 4 porties botercreme gemaakt met de mix. Dus 400 gram mix, 400 gram poedersuiker en 1kilo boter! Hier hadden we precies voldoende aan. Omdat het zoveel was al veel van tevoren gedaan. Alle versiering van marsepein ook voorbereid en onder vershoudfolie bewaard. Ging prima.
Ik zou zeggen voor 50/60 cupcakes...2,5 a 3 porties maken. Maar ligt ook aan de grootte van de toef. Wij hadden niet zo'n grootte toef erop. Sorry voor de crappy foto.
[ afbeelding ]
'Lijm' maak ik gewoon zelf, van water met een beetje poedersuiker. Kost bijna niets, werkt prima!quote:Op dinsdag 20 september 2011 22:01 schreef Katinkat het volgende:
Wat gaaf dit allemaal, ik ga ook een beetje experimenteren, geen taarten, maar simpel cakejes versieren. Domme vraag, maar maken jullie je 'lijm' zelf of kopen jullie zo'n kant en klaar potje. ik wil het w.s een enkele keer doen, en dus niet vreselijk veel tegelijk aanschaffen.
Thx voor de tip!quote:Op woensdag 21 september 2011 08:30 schreef Taartje het volgende:
[..]
'Lijm' maak ik gewoon zelf, van water met een beetje poedersuiker. Kost bijna niets, werkt prima!
quote:Op vrijdag 23 september 2011 12:20 schreef Ilse86 het volgende:
Vandaag gaat mijn nichtje trouwen en ze had mij gevraagd de bruidstaart te maken. Samen met de cakejes is het geheel goed voor 60 personen. De taart is gevuld met witte-chocolade-botercreme, aardbeien en aardbeienjam. De cakejes hebben stukjes aardbei erin en een toef van dezelfde botercreme. Ik was nogal nerveus van tevoren (tweede bruidstaart ooit, en ook nog voor familie), maar ik ben er echt super blij mee. Heb nu al zin in vanmiddag als ze hem te zien krijgen en hem aan gaan snijdenWat vinden jullie er van?
De taart:
[ afbeelding ]
Op locatie:
[ afbeelding ]
Een cupcake:
[ afbeelding ]
Niet slecht voor een eerste poging toch?quote:Op vrijdag 23 september 2011 17:11 schreef charmed_angel het volgende:
Ook mijn allereerste taart, zelf gebakken, incl de vullingen. Ook gedecoreerd
Poging totDamn wat is dat moeilijk
[ afbeelding ]
nee valt meequote:Op vrijdag 23 september 2011 17:15 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Niet slecht voor een eerste poging toch?![]()
Prima gelukt lijkt mij! Zwart en rood zijn erg moeilijke kleuren en het is allemaal mooi rood en zwart! En dat hartje was in mijn ogen gewoon een bloedspetterquote:Op vrijdag 23 september 2011 17:11 schreef charmed_angel het volgende:
Ook mijn allereerste taart, zelf gebakken, incl de vullingen. Ook gedecoreerd
Poging totDamn wat is dat moeilijk
[ afbeelding ]
Ik vermoed dat het icing geweest is. Ik heb een heleboel topics terug het recept al eens gepost. (Ik heb het toen overgetypt uit een boekje dus ik kan het niet zomaar even opnieuw knippen en plakken uit een bestandje)quote:Op maandag 26 september 2011 19:59 schreef Blamm het volgende:
Kort vraagje.
Ik had voor de laatste verjaardag niet echt zin om zelf een taart te maken, dus heb er eentje besteld. Bij Planet Cake in Rotterdam trouwens (www.cake.nl) en hij was erg mooi en verukkelijk!
[ afbeelding ]
De taart was afgesmeerd met wat ze zelf beschreef als "een soort suikercreme". Het bleef wel zacht, maar "droog" voor aanraking, niet plakkerig oid.
Heeft iemand een idee wat het geweest zou kunnen zijn? Het was erg lekker namelijk en wil het zelf ook wel gaan gebruiken in de toekomst
Als het helpt, de piping en belettering leek van hetzelfde spul gespoten.
De taart was voor mijn stiefdochter waar ik eerder een foto van heb geplaatst toen ze (wel zelfgemaakte) cupcakes trakteerde op school. Ze vierde haar verjaardag samen met mijn broer die uit gemakzucht geen zin had in een eigen feest. Dus tja, dan krijgt hij een zoet roze taart![]()
Afsmeren met botercreme en fondantquote:Op dinsdag 27 september 2011 12:56 schreef Tegan het volgende:
Ok, ik ga ook een poging doen om een taart te maken deze week.
Zat te denken aan een laag jam en een laag slagroom.
En dan afsmeren met slagroom of botercreme? En dan een laag fondant?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |