Grote kans dat je oven niet helemaal oké is dan. Overigens bak ik normaal formaat cakejes al gauw 25 a 30 minuten en dan zijn ze blond van boven maar wel gaar,16 minuten redt ik alleen met mini-formaat.quote:Op zondag 11 september 2011 17:16 schreef Dr.Cooper het volgende:
Schitterende creaties hierboven, maar bij mij wil een standaard cupcake al niet lukken. Het ruikt heerlijk, de bovenkant is lekker krokant, maar zodra ik ze opensnij zit er precies in het midden een groot gedeelte wat nog een beetje 'nat' is.
In eerste instantie dacht ik dat het aan het recept lag. Ik mixte de ingredienten aan de hand van het recept van cupcakerecepten.nl (misschien te gevorderd voor mij). Dus vervolgens maar een pakje bij de AH gehaald, alleen ik hou precies hetzelfde probleem. Ik heb nu al meerdere pogingen gedaan en ze zijn allemaal hetzelfde.
Iemand een idee waaraan dit kan liggen? Op het pak stond 16 minuten in de oven op 180 graden. Mijn oven kent alleen 175 of 200, dus ik heb hem op 175 gezet (vorige keer overigens op 200, maakte geen verschil). Ze staan er nu al bijna 30 minuten in en de bovenkant lijkt heerlijk krokant maar de binnenkant wil maar niet 'garen'. Deze gaan daarom (wederom) de prullenbak in. De korst is nu namelijk veel te hard.
P.S. De oven is ook goed voorverwarmd.
Cake hoort bleek te zijnquote:Op zondag 11 september 2011 19:00 schreef Dr.Cooper het volgende:
Nou voorlopig zitten er al ruim 35 minuten in i.p.v. de 25 minuten uit het recept en ze zijn nog steeds verschrikkelijk bleek. In ieder geval is het nu wel geleidelijk. Het is dus niet zo dat ze van binnen nog niet gaar zijn, terwijl de buitenkant keihard is. De volgende keer probeer ik wel even een andere oven :x.
Diewillikookvoormijnverjaardag!quote:Op zondag 11 september 2011 22:10 schreef Elohel het volgende:
I got you this tank, so now its a boys cake
[ afbeelding ]
Vulling van bokkenpootjes en vlaaivulling, bedekt met marsepein. Hij viel erg goed in de smaak (gelukkig) Er zitten zeker verbeterpuntjes aan, maar voor de tweede keer vind ik niet dat ik mag klagen
quote:Op maandag 12 september 2011 13:51 schreef deadly_kiss het volgende:
^![]()
ik heb dat ook zo erg, ik vind het leuk om in de keuken te rotzooien en experimenteren...
laatst stond ik te frummelen om een roosje te maken van marsepein, mijn vriend rukte het zo uit mn handen...
hij kan alles veel beter, met zn koks ervaring![]()
nu moet ik elke keer als ik complimenten krijg op mijn cupcakes ect. vermelden dat hij de frummels heeft gemaakt
Heb ik ookquote:Op dinsdag 13 september 2011 09:18 schreef charmed_angel het volgende:
Ik ga vandaag maar eens wat spullen halen, het blijf kriebelen
Ik zag dat marsepijn in de aanbieding is bij xenos
En daarna door naar de bakwinkeltje in een ander winkelcentrumpje
Best vaag, ik ben aan het lijnen dus kan er zelf niet van genieten
marsepein hoef je toch niet te bakkenquote:Op dinsdag 13 september 2011 09:44 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Heb ik ookbak stukken minder..
![]()
Mag wel binnenkort gaan oefenen want ik mag een bruidstaart maken voor vrienden die gaan trouwen
Ik weet zo niet meer welke spuitmond ik precies heb, maar dat doet er ook niet echt toe, denk ik. Ik gebruik gewoon wegwerpspuitzakken. Daar knip ik een klein stukje vanaf, spuitmond er in, en spuiten maar. Gaat prima.quote:Op dinsdag 13 september 2011 10:13 schreef RenRen- het volgende:
Iemand ervaring met een 1M spuitmond zonder koppelstukje? Is het een beetje te doen?
Het is dus niet zo dat het er aan alle kanten uit spuit? Ik heb ook wegwerpzakken gekocht, ik ga het wel eerst proberen voordat ik echt cakejes ga maken...quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:05 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ik weet zo niet meer welke spuitmond ik precies heb, maar dat doet er ook niet echt toe, denk ik. Ik gebruik gewoon wegwerpspuitzakken. Daar knip ik een klein stukje vanaf, spuitmond er in, en spuiten maar. Gaat prima.
Ik krijg trouwens een malwarewaarschuwing bij het openen van dit topic. Verder nog iemand daar last van?
leveren ze een beetje snel? Dus als ik vandaag bestel, morgen in huis?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:22 schreef RenRen- het volgende:
http://www.deleukstetaart(...)0cm-pk24-p-4474.html
Volgens mij heb ik deze gekocht. Ik ga wel testen, anders kan ik altijdnog langs de pipoos
Als er 3 bollen bij het product staan volgens mij wel, ik heb zondag besteld en gister is het op de post gedaan en ik zal het vandaag ontvangen. Of morgen, maar dat ligt aan de postbezorgers hier in de straat.quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:23 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
leveren ze een beetje snel? Dus als ik vandaag bestel, morgen in huis?
dat zegt ze toch ook niet?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:00 schreef charmed_angel het volgende:
marsepein hoef je toch niet te bakken
Het is voor het uitsteken van vormpjes enzoEn de laag over de taart heen
oooooooooooooooooowquote:Op dinsdag 13 september 2011 11:43 schreef trui het volgende:
[..]
dat zegt ze toch ook niet?ze bakt minder vanwege het aan de lijn doen. zo lees ik 't tenminste.
ik krijg wel lekkere trek van dit topic.
ow dan ga ik wat bestellenquote:Op dinsdag 13 september 2011 11:34 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Als er 3 bollen bij het product staan volgens mij wel, ik heb zondag besteld en gister is het op de post gedaan en ik zal het vandaag ontvangen. Of morgen, maar dat ligt aan de postbezorgers hier in de straat.
Het is binnen en goed verpakt!quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:44 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
ow dan ga ik wat bestellen
Ongeveer 600gram, afhankelijk van hoe dik je bekleed. Er zijn verschillende tabellen te vinden op internet, waar hoeveelheden en aantal personen etc staan.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:14 schreef charmed_angel het volgende:
hoe weet je hoeveel fondant/marsepein je nodig hebt voor 1 ronde taart (25 cm en 7,5 cm hoog)
wow zoveelquote:Op dinsdag 13 september 2011 22:43 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ongeveer 600gram, afhankelijk van hoe dik je bekleed. Er zijn verschillende tabellen te vinden op internet, waar hoeveelheden en aantal personen etc staan.
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!quote:Op woensdag 14 september 2011 12:28 schreef charmed_angel het volgende:
hoe maken jullie die cupcakes plat aan de bovenkant?
aha thx!quote:Op woensdag 14 september 2011 12:30 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!
Da's inderdaad ook nog wel een goeie, ik snij meestal gewoon het topje er vanafquote:Op woensdag 14 september 2011 12:30 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Als ze net uit de oven zijn, leg je even een snijplank boven op de Cupcakes. Succes!
alleen een beetje te meisjes-achtigquote:
Waar vind ik het recept van die citroencakejes?quote:Op woensdag 14 september 2011 15:58 schreef charmed_angel het volgende:
Ow mams heeft net een citroen cupcake geproefd en die waren heerlijk
Klopt. Alleen deze waren wel heel bleek. En het was van binnen totaal niet kruimelig maar echt nattig en kleverig.quote:
Leuk! En boeiend dat ze een beetje vrouwelijk zijnquote:Op woensdag 14 september 2011 14:00 schreef charmed_angel het volgende:
De eerste 11 cupcakes
[ afbeelding ]
Nu eerst sporten en dan de volgende 12 maken
Ik vind die roze het mooist
Ik hoop dat mijn bestelling vanmiddag binnenkomt, dan kan ik ook versieren met blauw enzo
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |