DevilsAndDust | maandag 3 mei 2010 @ 22:26 |
Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13 Deel 14 Deel 15 Deel 16 Deel 17 cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! | |
Tigereve | maandag 3 mei 2010 @ 22:35 |
![]() | |
DevilsAndDust | maandag 3 mei 2010 @ 22:36 |
Dat 'zo moet het niet'-filmpje uit de OP is trouwens echt hilarisch. | |
xpompompomx | maandag 3 mei 2010 @ 22:38 |
tvp | |
ColdFeet | maandag 3 mei 2010 @ 23:14 |
quote:Zo deed ik het de eerste keer anders ook ![]() | |
DevilsAndDust | maandag 3 mei 2010 @ 23:17 |
Maar noemde jij jezelf een expert? ![]() | |
progje | maandag 3 mei 2010 @ 23:33 |
tvp ![]() | |
Berlioz | maandag 3 mei 2010 @ 23:39 |
TVP ![]() | |
miss_dynastie | maandag 3 mei 2010 @ 23:40 |
AvecLeCoeur: Taartdozen worden bij mijn bakker verkocht voor 50 cent geloof ik, kan je gewoon om vragen ![]() | |
morgane | dinsdag 4 mei 2010 @ 01:01 |
Ik kijk graag weer mee naar jullie prachtige creaties ![]() | |
MissHobje | dinsdag 4 mei 2010 @ 03:17 |
Zo leuk dit altijd om te lezen, dat ik mezelf er ook aan ga wagen ![]() Waar kopen jullie je spulletjes in? via internet? lokale bakker? enne via internet, hoe snel wordt geleverd? ben erg benieuwd. | |
Lips | dinsdag 4 mei 2010 @ 08:10 |
Via internet en dan heb ik het meestal binnen 2 dagen in huis. Ik mag vanmiddag weer een taartje afleveren voor een vriendinnetje die vandaag 30 wordt. Merk alleen de laatste tijd dat ik er veel minder zin in heb... Maak me er liever makkelijk vanaf door cupcakes met een toef te maken ![]() | |
Puala | dinsdag 4 mei 2010 @ 08:15 |
quote: | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 08:35 |
quote: Via internet koop ik veel, soms ook bij Aveve (boerenbond) die heeft sinds een paar weken zijn assorti hier uitgebreid ![]() Vroeger lag in Maastricht een bak winkeltje waar je ook bakvormen kon huren. Erg jammer dat ie er niet meer is, ik ga niet voor 1x een taartvorm kopen. | |
DevilsAndDust | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:06 |
Trouwens, hobbywinkel Pipoos begint met een proef om taartspulletjes te verkopen! Vooralsnog slechts in enkele filialen, waaronder... Groningen! ![]() | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:15 |
quote:Goed nieuws ![]() Kzal straks eens kijken in de stad ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:22 |
Oh, nu nog niet volgens mij hoor! Dat komt nog! Maar wanneer precies weet ik niet. | |
xpompompomx | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:27 |
quote:Ook in breda? ![]() | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:33 |
quote:Oh dan vraag ik het alvast! | |
DevilsAndDust | dinsdag 4 mei 2010 @ 09:34 |
Tilburg en Groningen sowieso, meer weet ik niet. | |
Crientj | dinsdag 4 mei 2010 @ 10:07 |
Tvp ![]() | |
Esje-lief | dinsdag 4 mei 2010 @ 11:13 |
Ik moet binnenkort cupcakes voor een bruiloft maken... Maar ben een beetje inspiratieloos! Moet maar weer eens cupcakes googlen!! | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 11:22 |
Hm natuurlijk wisten ze hier nog van niks ![]() | |
Nanook24 | dinsdag 4 mei 2010 @ 11:30 |
Ik haak ook weer even aan in dit nieuwe topic. En wil nog even zeggen dat ik ontzettend mooie cupcakes en taartjes voorbij heb zien komen in het laatste stukje van het vorige topic. ![]() | |
Susanne81 | dinsdag 4 mei 2010 @ 12:10 |
Nummer 18 alweer ![]() Zondag een grote bestelling gedaan bij DLT, volgens de email moet het pakket vandaag binnenkomen. Hoop het! Dan kan ik morgen beginnen met iets leuks voor moederdag. | |
het-is-mij | dinsdag 4 mei 2010 @ 12:33 |
@ Hobsel, gezellig jij ook hier. Heb vorige week bij de leukstetaarten besteld, biscuitmix, marsepein startersset en uitstekers. Laatst bij ikea al een blandalschaaltje gekocht en had nog wat springvormen. Nou gister geprobeerd om wat kapsels te maken, ging goed, lekker luchtig en mooie kapsels. Zelf botercreme gemaakt, ging ook goed, werd ook mooi maar hoe smeren jullie dat op een boltaartje? Ik kreeg het er op zich wel goed op maar je zag iedere keer wat strepen van het afsmeren. Doen jllie dat met een speciaal atribuut? 2e vraag: Ik had nog een mini springvorm (16 cm) staan maar die is laag dus ik had gelezen, verhogen met bakpapier. Ik kan alleen niet goed vinden/lezen hoe je het verhoogd. Als ik de springvorm in elkaar heb en dan bakpapier dan gaat het alle kanten op en laat het los zeg maar. En als je het ertussen klemt tussen de onderplaat en het rondeding dan krijg je een geribbeld kapsel. Iemand tips? Beste tip zal denk ik zijn om professionele bakvormen te kopen maar wil eerst even oefenen. Kreeg het marsepein er wel goed op, alleen jammer dat die 16 cm rond dus gebobbeld was en wat scheef. Smaak was prima. | |
Lips | dinsdag 4 mei 2010 @ 13:14 |
Wat ik deed om springvormen te verhogen is een stuk bakpapier op de bodem en dan klemmen tussen de bodem en de rand. Je bodem is dan bekleed. Vervolgens een strook bakpapier die breed genoeg is voor de hoogte die je wilt knipt. Ik vette dan de rand in zodat het bakpapier bleef plakken en dan dus rondom het bakpapier plakken. Snappie? Ik smeer mijn bolletjes zo goed en kwaad als het gaat glad af. Dan ingesmeerde kapsel een tijdje in de koelkast zodat de boter wat hard wordt. Dan handen goed wassen en met warme handen de boter glad maken. Succes!! | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 13:18 |
Bij toko's krijg je ook vaak bakvormen die je kan gebruiken voor taarten ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 4 mei 2010 @ 13:51 |
terugvindcupcake | |
het-is-mij | dinsdag 4 mei 2010 @ 13:51 |
@ Lips, ja springovrm verhaal snap ik. Ga ik maar eens proberen want als je een goed kapsel hebt dan ben je al heel ver. Enne bolletje ok duidelijk, eigenlijk heel simpel en zo'n ding waarvan ik zeg, oja, dat ik daar niet aan gedahct heb. Thx voor de tips. Nu eens ff google-en op alternatieven voor die botercreme. Die van de bakker waar zij mee afsmeren smaakt wat vanille achtiger of niet zo boterachtig. | |
Sistyria | dinsdag 4 mei 2010 @ 17:07 |
Cream cheese is anders ook lekker! Cream Cheese Topping (heel simpel) Voor +/- 25 cupcakes 400 gr (4pakjes) monchou 250 ml slagroom 100 gr poedersuiker Monchou met suiker zacht kloppen Slagroom stijf kloppen Samenvoegen en in de spuitzak | |
MissHobje | dinsdag 4 mei 2010 @ 17:27 |
quote:Ja ik ga ook aanstonds een poging wagen hehe, heb mijn zinnen erop gezet leek me wel leuk. Dat afsmeren daar gebruik ik krabbertjes voor of een paletmes, werkt voor mij super. Ben benieuwd naar je resultaat ![]() | |
Lips | dinsdag 4 mei 2010 @ 18:23 |
Ik weet niet of ik me meer schaam voor de afwerking van de taart of voor de kwaliteit van de foto.... maar hierbij het taartje wat ik gisteren en vandaag met tegenzin heb gemaakt ![]() ![]() | |
Susanne81 | dinsdag 4 mei 2010 @ 18:58 |
Je schamen voor de afwerking van de taart? Hij is super leuk geworden! Ik vind het ook leuk dan zo'n strakke rand, dit is weer eens iets anders! | |
MissHobje | dinsdag 4 mei 2010 @ 19:03 |
quote:Niet zo gek doen hoor! ziet er heel erg mooi uit zonde om op te eten juist ![]() | |
tliciouz | dinsdag 4 mei 2010 @ 22:40 |
Tvp! | |
#ANONIEM | dinsdag 4 mei 2010 @ 22:56 |
Wat een mooie taarten hier zeg ![]() Ik vroeg me af: Is er iemand onder jullie creatievelingen die in (de buurt van) Almere woont en tijd/zin heeft om (natuurlijk tegen vergoeding!) één of twee taarten te maken voor een kleine bruiloft? Op 30 juli 2010 gaan m'n lief en ik trouwen, en alles wat we tot nu toe hebben gezien bij banketbakkers valt tegen omdat het zo vol/druk/gekunsteld is. Dit in tegenstelling tot vooral de simpele lichtgekleurde taarten met kleine versieringen die ik hier zie en zo mooi vind! Ik ben erg benieuwd ![]() | |
Lips | woensdag 5 mei 2010 @ 11:47 |
@Susanne81 & MissHobje; zo op een klein fototje ziet ie er inderdaad wel leuk uit, maar als het een betaalde opdracht was had ik 'm zo niet af durven leveren ![]() ![]() Maar inderdaad, als je dat wegdenkt vind ik het ook een leuke taart ![]() @Razztwizzle; ik woon absoluut niet in de buurt... | |
Berlioz | woensdag 5 mei 2010 @ 13:16 |
@Razztwizzle: Ik heb zelf nog nooit een taart gemaakt, dus kan je niet helpen. Misschien kan je op deleukstetaarten.nl op het forum ook even kijken. Las eerder in topic # 17 dat je daar ook kan vragen of mensen een taart voor je willen maken. Succes! | |
#ANONIEM | woensdag 5 mei 2010 @ 13:57 |
quote:Oeh, wat leuk ![]() | |
Lips | woensdag 5 mei 2010 @ 13:57 |
Het is geloof ik niet de bedoeling dat je op DLT oproepen plaatst voor taarten als je daar verder nooit komt. Geloof dat ik dat ooit van iemand heb gehoord (maar correct me if I'm wrong). | |
Berlioz | woensdag 5 mei 2010 @ 14:47 |
@ Lips Sorry als ik verkeerde info doorgeef. Ik lees dit topic ook alleen maar omdat ik van jullie foto's hou. Zelf nog nooit verder gekomen dan 2x cupcakes maken, waarbij 1x de topping was mislukt ![]() | |
Honeymooner | woensdag 5 mei 2010 @ 15:00 |
tvp | |
Lips | woensdag 5 mei 2010 @ 17:14 |
quote:Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor!! | |
DevilsAndDust | woensdag 5 mei 2010 @ 17:54 |
Ik woon ook niet bepaald in de buurt, Razz. | |
De_Taartjesfee | woensdag 5 mei 2010 @ 20:34 |
Ik woon ook niet echt in de buurt Razz ![]() | |
Taartje | donderdag 6 mei 2010 @ 08:56 |
Sorry, ik ook niet! | |
#ANONIEM | donderdag 6 mei 2010 @ 12:12 |
Hè jammer! Nouja, kon 't proberen ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 mei 2010 @ 12:13 |
We hebben trouwens familie in Haren (Groningen) en Zwolle die eventueel de taart wel kunnen ophalen. Ook niemand daar in de buurt? | |
progje | donderdag 6 mei 2010 @ 13:19 |
quote:Een vriendin van mij woont in Amersfoort, misschien wil zij het wel doen... Maar ze doet het pas een jaar of zo, maar ze maakt al wel de mooiste dingen.. Maar ik weet niet of ze het aandurft ![]() maar ik zal het ff doorgeven ![]() | |
progje | donderdag 6 mei 2010 @ 13:42 |
Ze is helaas te druk, wat niet zo gek is, als je net je huis hebt verkocht en tussendoor ook nog op vakantie gaat ![]() | |
DevilsAndDust | donderdag 6 mei 2010 @ 16:07 |
Ik woon in Groningen, Razz. | |
MissHobje | donderdag 6 mei 2010 @ 18:00 |
Crap ik zou gisteren bestellen zodat ik morgen de boel in huis zou hebben, helemaal vergeten ![]() Nu doe ik dat denk ik vlg week, dan heb ik eind van de week wel tijd om wat uit te proberen enzo, althans dat is mijn plan. Wat zijn de ideale begin aanschaf dingen?Ik heb aardig wat kookzooi zeg maar maar must haves zijn welkom ![]() | |
Taartje | donderdag 6 mei 2010 @ 19:27 |
MissHobje, op het forum van DeLeuksteTaarten vind je een FAQ, waarin ook een lijstje staat met daarin alle spulletjes die handig zijn om te beginnen ![]() Ik heb vandaag m'n eerste bruiloftsbestelling gemaakt. Vond het wel spannend, is toch iets anders dan zomaar een taart. Ze wilden graag een taart en 35 cupcakes: ![]() En nog even zonder mooie zwarte achtergrond, mn laptop is gecrasht en die van mn mam komt uit het jaar kruik. Geen photoshop dus ![]() ![]() | |
MissHobje | donderdag 6 mei 2010 @ 19:29 |
ziet er gaaf uit taartje ![]() enne thanks, daar ga ik zo eens even rondkijken ![]() | |
progje | donderdag 6 mei 2010 @ 23:26 |
wauw Taartje, prachtig ![]() | |
Lips | vrijdag 7 mei 2010 @ 10:52 |
Wow, taartje, ziet er weer erg mooi uit! Waarmee heb je de toef gespoten (substantie en spuitmond)? | |
Susanne81 | vrijdag 7 mei 2010 @ 10:57 |
Mooi Taartje! Dat rode bloemetje komt leuk uit op de cupcake! | |
Taartje | vrijdag 7 mei 2010 @ 12:54 |
Dank jullie wel voor de complimenten ![]() Lips, ik heb het gespoten met botercrem (verhouding 150 gr. boter, 250 gr. poedersuiker) en met een grote spuitmond, ik geloof 1M of 2D, zo uit m;n hoofd. | |
Taartje | vrijdag 7 mei 2010 @ 13:27 |
Deze wilde ik jullie ook niet onthouden. Een goede vriend van me is vandaag jarig en is fan van de strip Dirk-Jan. Heerlijke taart om te maken! ![]() ![]() | |
Marlalala | vrijdag 7 mei 2010 @ 13:50 |
Oh een topic om te bewaren! | |
Mipsie | vrijdag 7 mei 2010 @ 14:22 |
echt super leuk! ![]() | |
De_Taartjesfee | vrijdag 7 mei 2010 @ 15:49 |
Dirk-Jan ![]() ![]() | |
MissHobje | vrijdag 7 mei 2010 @ 17:10 |
quote:Die vind ik gaaf ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 7 mei 2010 @ 20:44 |
Taartje, Wat een mooie toeven op je cupcakes en wat een ontzettend leuke taart voor die vriend. Echt weer goed gelukt allemaal. Ik kreeg vandaag weer een bestelling van mijn collega. 3 taarten, af te leveren maandag voor alle collega's op mijn werk omdat hij jarig is morgen. Wel een beetje kortdag en ik werk normaal helemaal niet op maandag maar omdat hij regelmatig bij me besteld breng ik ze met liefde even langs. Toen moest ik alleen met spoed marsepein bestellen en nou wil het toeval dat er sinds kort iemand bij ons in het dorp (Grootebroek) taartspullen verkoop. Ze is alleen met haar Zeelandia marsepein iets duurder dan bijv. de Tastyshop. Dus ik heb haar heel brutaal gemaild of ze me korting wilde geven als ik een wat grotere hoeveelheid bestelde...en nu ben ik nog goedkoper uit dan bij de Tastyshop en heb ik geen verzendkosten. ![]() | |
liessa | vrijdag 7 mei 2010 @ 22:08 |
Nanook, je woont gewoon bij mij om de hoek zowat! Ik woon in Hoogkarspel! Waar heb je die spullen gekocht? Want dan wil ik daar ook wel eens gluren... | |
Nanook24 | vrijdag 7 mei 2010 @ 23:48 |
Het is geen winkel maar puur een webshop en ze heeft nog niet heel veel maar kan wel op verzoek dingen voor je bestellen. Maar het is vooral een voordeel dat je niet naar de stad hoeft voor je basis dingetjes. De site is www.zelftaartmaken.nl en wist je ook al dat www.dekofun.nl in Hoorn op het industrie terrein zit? Zij hebben wat meer maar moeten ook vaak voor je bestellen. | |
Lips | zaterdag 8 mei 2010 @ 01:28 |
quote:Oe dat zou ik niet zomaar durven, die verhouding botercreme. Ik vind zelf de 'afsmeer botercreme' niet echt lekker voor toeven, maar dat is mijn mening ![]() Was het op verzoek van de besteller of gebruik je dat altijd? Ik verwachtte een andere spuitmond gezien de toef, maar dat zijn de monden die ik ook heb ![]() | |
ThunderBitch | zaterdag 8 mei 2010 @ 01:30 |
tvp | |
The_Hives | zaterdag 8 mei 2010 @ 08:24 |
quote:als ik een taart wil weet ik dus bij wie ik moet zijn ![]() | |
Taartje | zaterdag 8 mei 2010 @ 11:54 |
Lips, afsmeerbotercreme is toch 1 op 1? Dat is deze niet. Ik gebruik hem zelf inderdaad altijd voor toeven, vind hem lekker zoet. Heb nog nooit botercrememix gebruikt moet ik zeggen, misschien als ik die geproefd heb dat ik er heel anders over denk haha. | |
Lips | zaterdag 8 mei 2010 @ 12:18 |
quote:Ja klopt, dat is 1:1, maar ben bang dat ondanks de andere verhouding ik het toch niet lekker ga vinden voor een toef ![]() Ik kan je ook zeker aanraden een keer vanilla frosting te maken voor een toef, errug lekker ![]() | |
Taartje | zaterdag 8 mei 2010 @ 14:31 |
Welk recept gebruik je daarvoor? | |
Nanook24 | zaterdag 8 mei 2010 @ 17:25 |
quote:Je stuurt maar een pm als het nodig is. ![]() Ik heb hier de eerste twee taarten gevuld en bekleed in de koelkast staan. Vanavond versieren en dan morgen de laaste taart nog van voor naar achteren in elkaar zetten. Ik blijf het toch moeilijk vinden hoor een taart voor een man. Hij is onze hoofd service monteur dus een overhemdtaart is ook niet echt toepasselijk. Ik heb besloten dat ik maar ga voor een taart met retro cirkels, een taart met ruitjes en een streepjestaart maar ik blijf het weinig origineel vinden van mezelf. | |
ColdFeet | zaterdag 8 mei 2010 @ 19:05 |
Hoe leuk is deze! ![]() | |
liessa | zondag 9 mei 2010 @ 10:47 |
Oh, die is echt cool! | |
Lips | zondag 9 mei 2010 @ 12:39 |
quote:Deze van DLT: CREAM VANILLE FROSTING Is ruim genoeg voor 30 CC's 90 g bloem 480 ml melk 400 g ongezouten Boter 400 g fijne kristalsuiker 10 ml (2 tsp) vanille essence Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuig en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast. | |
Kings | zondag 9 mei 2010 @ 19:52 |
Ik wip heel even binnen, ben afgelopen week ook met vanalles bezig geweest, iets te weinig tijd om iets enorms moois te maken, maar vond het resultaat wel leuk! ![]() Als eerste een high tea voor bevrijdingsdag! Met zelfgemaakte scones met clotted cream, chocoladetaart, donuts en wat lekkers van de winkel! ![]() Toen een meisje met een beperking op mijn werk geholpen een moederdagtaart te maken. Ze was er zo leuk mee bezig! Na dit weekend horen wat moeders ervan vond! ![]() ![]() En als laatst voor een american party: cupcakes met jamvulling en daarbovenop rolfondant-madeliefjes met een kauwgombal in het hart. p.s. je ziet dat ik blij ben met mn nieuwe gerbera/zonnebloem/madeliefcutter ![]() p.s.p.s. en ik moet nog steeds een nieuwe camera kopen... | |
antartica | zondag 9 mei 2010 @ 20:39 |
Nog even een tip voor de taartdozen, misschien al es eerder genoemd in een vorig topic. Maar bij de Hema kun je de taartdozen van de bakkerij ook gewoon kopen, de grootste kost 25 cent bij onze hema, dus goedkoper dan bij de webshop ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | zondag 9 mei 2010 @ 21:48 |
quote:Niet alle hema's doen dat. ![]() | |
Taartje | zondag 9 mei 2010 @ 22:06 |
Dat verschilt inderdaad erg per Hema. Bij de Hema in Helmond kreeg ik ze gratis mee, bij de Hema in Veldhoven betaal je voor de grootste doos 30 cent ![]() ![]() | |
Lips | zondag 9 mei 2010 @ 22:11 |
Ehm, het logo staat enorm groot op de deksel toch? | |
Taartje | zondag 9 mei 2010 @ 22:47 |
Dat valt best mee Lips, ik heb de standaard visitekaartjes van Vistaprint, en daar verdwijnt het logo helemaal onder ![]() | |
Susanne81 | maandag 10 mei 2010 @ 09:56 |
Ik heb er in Veldhoven inderdaad ook voor moeten betalen maar erg duur zijn ze niet. En die kleine doosjes met een vester zijn erg leuk voor cupcakes! En ik plak inderdaad ook iets over het logo heen, ziet er best profi uit ![]() Vrolijke cupcakes Kings, leuk zo met dat bloemetje! | |
DevilsAndDust | maandag 10 mei 2010 @ 10:00 |
Niet alle hema's geven überhaupt dozen mee, bedoel ik. | |
draculettetje | maandag 10 mei 2010 @ 12:49 |
even een vraagje tussendoor als ik de cakejes maak zonder nog te glazuren, hoe lang kan ik ze dan het beste bewaren? Of kan ik ze ook invriezen? | |
The_Hives | maandag 10 mei 2010 @ 16:08 |
quote:het duurt nog even, maar zet dit in mn bookmarks ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 12 mei 2010 @ 22:37 |
quote:Hee dat is nog eens leuk nieuws! ![]() | |
justmattie | donderdag 13 mei 2010 @ 13:19 |
Question! Ik wil voor thuis wat wegwerpspuitzakken bestellen maar wil er ook gelijk een kartel spuitmondje bij bestellen voor slagroomrozetten en een gladde voor kleine soesjes. Ik zie allemaal maten staan op deze site maar heb geen idee welke maat ik moet hebben... Kan iemand mij op weg helpen ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 14 mei 2010 @ 14:44 |
Hebben jullie nog een leuk idee recept voor een taart voor een 2 jarige haar verjaardag? Gewone spongecake is prima, maar een lekkere vulling enzo? Oh trouwens, hoelang is marsepein houdbaar? Ik heb nog wat in de koelkast staan namelijk, eentje van vorig jaar en 2 stukken van 500gr van december.Er staat geen datum op en volgens mij kan ik het nog gebruiken toch? | |
Nanook24 | vrijdag 14 mei 2010 @ 16:25 |
Silmarwen, Volgens mij staat er op de verpakkingen altijd dat het 6 maanden houdbaar is maar ik kan me niet voorstellen dat zo'n berg suiker bederft eigenlijk. Jullie hebben nog foto's tegoed van de taarten voor mijn collega maar we zijn een midweekje weg geweest dus die volgen later nog even. | |
PaarsBeestje | vrijdag 14 mei 2010 @ 21:23 |
quote:Heel erg gaaf ![]() | |
PaarsBeestje | vrijdag 14 mei 2010 @ 21:25 |
quote:Aardbeien zijn op die leeftijd toch altijd wel goed? Hier gebruik ik een frisse vulling van half botercreme, half monchou vermengt met verse aardbeien en dat wordt bij kindertaarten wel erg op prijs gesteld. | |
Mr-Z | maandag 17 mei 2010 @ 06:53 |
Zie hier onze creatie: ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 17 mei 2010 @ 10:37 |
quote:hij is prachtig mooi! ![]() | |
justmattie | maandag 17 mei 2010 @ 15:43 |
quote:Iemand? | |
Taartje | maandag 17 mei 2010 @ 18:01 |
1M of 2D geloof ik, voor mooie toeven! | |
PluisigNijntje | donderdag 20 mei 2010 @ 20:23 |
K zag deze taart op regretsy.com, vond hem wel postwaardig ![]() ![]() | |
ThunderBitch | donderdag 20 mei 2010 @ 20:29 |
quote:hmmmmm..... ziet er prachtig uit. | |
DevilsAndDust | vrijdag 21 mei 2010 @ 09:54 |
Net opgehaald:![]() | |
Nanook24 | vrijdag 21 mei 2010 @ 12:08 |
DaD, Leuk!!! Welke kleur groen heb je daarvoor gebruikt? Mr-Z, Die bloem op de taart is die met de hand gemaakt of met zo'n malletje? Ik heb voor over 2 weken weer een taart bestelling voor het hele bedrijf van dezelfde collega als waar ik vorige week taart voor heb gemaakt. ![]() | |
lienelien | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:31 |
Iemand enig idee waar ik in Amsterdam van die Witlon icings (tubes) kan vinden? | |
DevilsAndDust | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:33 |
Nanook, dat is Electric green van Americolor. | |
Nanook24 | vrijdag 21 mei 2010 @ 14:50 |
quote:Ik weet het in Amsterdam niet, maar in Wormerveer zit wel de 'winkel' van de leukste taarten shop. * Nanook24 Electric green op het nog te kopen lijstje schrijven gaat. | |
Mr-Z | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:10 |
quote:Met de hand. Maar wel er achter gekomen dat ik toch echt liever marsepein gebruik om figuurtjes/bloemen te maken. Dit is gedaan met icing. Verder bedankt voor de complimenten ![]() | |
ThunderBitch | vrijdag 21 mei 2010 @ 15:26 |
quote:Mag ik het recept? Ik ben nog erg groen in bakken, maar wil het wel proberen. Hoe maak je die icing? las dat je dat gebruikt had. Vind ik lekkerder (volgens mij) dan marsepein. | |
Nanook24 | vrijdag 21 mei 2010 @ 16:32 |
Thunderbitch, Je kunt het kant en klaar kopen bij DLT shop. Maar toen ik daar de cursus deed maakten we icing volgens het volgende recept: 1 cup (200gr) crisco 1 theelepel glycerine 1 theelepel Wilton Flavor (de supermarkt smaakstoffen zijn minder geconcentreerd) 2 eetlepels water (melk kan ook maar dat maakt het minder lang houdbaar) 450 gr gezeefde suikerbakkerspoeder 1 eetlepel meringe poeder Je begint met de bovenste 4 'vloeibare' ingredienten met elkaar te vermengen tot het vocht door de Crisco is opgenomen. Daarna voeg je de meringe poeder en beetje bij beetje de gezeefde suikerbakkerspoeder toe. Rustig mixen en tegen het stuiven kun je een vochtige theedoek over je keukenmachine heen leggen. Als alles gemengd is nog 5-8 minuten rustig doormixen (zodat je zo weinig mogelijk luchtbellen krijgt want het moet niet luchtig worden) en dan is de icing klaar en heb je 3 cups (600gr) stiff icing. Hiermee kun je bloemetjes e.d. maken. Als je per 200gr 1 theelepel water toevoegd krijg je medium icing daarmee kun je o.a. de bloemetjes en wolkjes spuiten die ik op de regenboogtaart gemaakt heb. Maar je kunt er ook roosjes mee maken. En als je per 200gr 2 theelepels water toevoegd krijg je thin icing en daarmee kun je een taart bekleden maar ook letters schrijven en takjes en blaadjes maken. De icing wordt niet volledig hard maar er komt wel een soort van korstje op. Nog even over de maatvoering. 1 cup = 200 gr 1 theelepel = 5 ml 1 eetlepel = 15 ml | |
Nanook24 | vrijdag 21 mei 2010 @ 16:36 |
Oeps, ik heb het recept geknipt en geplakt uit een vorig topic maar het geeft in elk geval een idee wat je met de verschillende diktes icing kan maken. En Mr-Z, Bedoel je niet fondant? In mijn beleving kun je icing nl. alleen spuiten maar misschien zit ik er naast. Voor een hand gemaakte bloem is hij in elk geval ontzettend netjes geworden. ![]() | |
ThunderBitch | vrijdag 21 mei 2010 @ 17:05 |
quote:Geweldig, dank je wel. ![]() | |
Mr-Z | vrijdag 21 mei 2010 @ 20:46 |
quote:Je hebt rol-fondant/ icing. Dat is hetzelfde en is uitrolbaar. Ook heb je gewone fondant zoals bv voor tompoucen. Deze verwarm je tot lichaams temp. en is dan vloeibaar. Toch ben ik niet tevreden over de bloem maar misschien ben ik te kritisch ![]() Icing gekocht bij een bakker voor 10 euro per kg. Best prijzig vond ik. | |
DevilsAndDust | vrijdag 21 mei 2010 @ 20:58 |
Icing is niet per se hetzelfde als fondant, denk ik. Zeker in Amerika niet, waar icing meer een verzamelnaam is voor alles waarmee een taart bedekt kan worden. Met icing kan ook bijvoorbeeld royal icing of botercrème bedoeld worden. | |
Nanook24 | vrijdag 21 mei 2010 @ 21:07 |
quote:Aha, vandaar mijn verwarring over wat Mr-Z gebruikt had voor de roos. | |
Zwaalie | vrijdag 21 mei 2010 @ 23:08 |
quote:Duikelman (Albert Cuyp) heeft een selectie Wilton artikelen, waaronder spuitmondjes. | |
Mr-Z | zaterdag 22 mei 2010 @ 10:07 |
quote:Mijn excuses daarvoor. Schijnbaar had ik het mis ![]() | |
lienelien | zaterdag 22 mei 2010 @ 11:43 |
quote: ![]() Maar die heb ik al.. Denk je/weet je of ze ook de tubes zelf hebben? Of heeft iemand een goed recept wat lijkt op wat er in de Wiltontubes zit? ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 22 mei 2010 @ 17:14 |
quote: ![]() ![]() Zie mijn bericht van 16.32 uur dat is het recept van de Wilton icing cursus. Ik zou voor toeven medium icing gebruiken. Ik bedenk me trouwens nog dat in de tubes dikke icing zit dus dat die eigenlijk niet zo geschikt is om rechtstreeks op cupcakes te spuiten voor toeven. [ Bericht 5% gewijzigd door Nanook24 op 22-05-2010 17:27:59 ] | |
liessa | zaterdag 22 mei 2010 @ 20:39 |
Ok, ik heb ook al gepost op het leukste taarten forum, maar wil hier toch mijn eerste creaties even laten zien. Er valt nog een hoop aan te verbeteren, maar voor de eerste keer vond ik het niet slecht: 1e taartje ![]() 2e taartje ![]() 1e keer cupcakes ![]() Heb zowiezo veel lol gehad met maken, dus gaan we vrolijk verder! Alleen is ebay voor mij echt te gevaarlijk, heb zo'n schattige mold gezien voor vormpjes voor babytaarten... | |
prinseszondererwt | zaterdag 22 mei 2010 @ 23:11 |
quote:omg, wat een afgrijselijke taart. | |
Zwaalie | zondag 23 mei 2010 @ 00:45 |
quote:My bad, ik ben al een poosje uit de running. Dacht dat je het over spuitmondjes had. ![]() Misschien even bellen of mailen (020-671.22.30/info@duikelman.nl). Volgens mij zit er in de buurt ook nog een kinderfeestwinkel met een (ienie-)minie selectie aan taart decoreer spullen. Maar is royal icing niet net zo makkelijk? | |
De_Taartjesfee | maandag 24 mei 2010 @ 21:41 |
Paardjes in de stal, voor een 8-jarige paardenfanaat. Ben er zelf helemaal niet zo tevreden over, maar de persoon voor wie hij was was laaiend enthousiast ![]() ![]() | |
bluejean | maandag 24 mei 2010 @ 21:53 |
Waarom ben je er zelf niet zo tevreden over? Ik vind 'm erg leuk! En ik kan me zo voorstellen dat een klein meisje dat dol is op paarden 'm zowaar nóg leuker vindt! | |
De_Taartjesfee | maandag 24 mei 2010 @ 21:56 |
Omdat de dakpannen verkeerd liggen en omdat de paardenhoofden naar mijn mening te groot en dus uit verhouding zijn. En omdat ik er nog een wit hek omheen had willen maken maar ik was er eigenlijk ook wel klaar mee ![]() | |
bluejean | maandag 24 mei 2010 @ 22:02 |
Ja, zelf vind je waarschijnlijk altijd nog wel een punt van verbetering. Gelukkig zien anderen dat meestal niet. Ik vind die paardenhoofdjes overigens echt supercute. ![]() | |
progje | dinsdag 25 mei 2010 @ 00:09 |
De_Taartjesfee wat een geweldige taart ![]() ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 25 mei 2010 @ 08:56 |
Ik vind 'm prachtig TF! | |
prinseszondererwt | dinsdag 25 mei 2010 @ 18:50 |
Wat een lieve paardjes! | |
Franneh | woensdag 26 mei 2010 @ 00:01 |
Leuk taartjesfee! Mijn rockabilly taart voor een collega van me. Hij is nog niet helemaal netjes hoor! Moet toch nog erg veel oefenen.. merk wel dat ik vaak veel te moeilijk denk ![]() ![]() | |
Marlalala | woensdag 26 mei 2010 @ 07:59 |
quote:Erg rockabilly ![]() | |
Sistyria | woensdag 26 mei 2010 @ 15:54 |
Ow wat een leuk idee!! Net mn eerste opdrachtje gemaakt ![]() ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 26 mei 2010 @ 16:14 |
quote:eerste opdracht? gaaaf!! ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 30 mei 2010 @ 16:27 |
Foto is niet mooi scherp, maar de taart is wel aardig duidelijk zo :-)![]() met ![]() en ![]() Was een bestelling voor gisteren. Had er ook nog 12 cupcakes bij gemaakt, maar die waren nothing fancy..gewoon met een dikke toef creme en sprinkels ![]() | |
#ANONIEM | zondag 30 mei 2010 @ 16:29 |
Wauw, die bovenste! ![]() | |
Marlalala | zondag 30 mei 2010 @ 16:55 |
quote: ![]() quote:Wat leuk! Vooral die bovenste ![]() | |
Esje-lief | zondag 30 mei 2010 @ 17:09 |
erg leuk weer allemaal! | |
Eigenmijsje | zondag 30 mei 2010 @ 19:30 |
Als ik cc maak, zijn ze al heel snel 'droog' van binnen. Wat kan ik hier tegen doen? | |
Nanook24 | zondag 30 mei 2010 @ 19:55 |
TF, Wat een mooie taarten heb je afgeleverd de afgelopen tijd. ![]() En Systeria verdient ook een eervolle vermelding. Heel mooi geworden je opdracht. ![]() Hier staan 3 bruidstaart achtige taarten op het programma voor donderdag. Mijn collega is 25 jaar getrouwd en deelt ter ere daarvan uit op het werk dus ik ben de halve ochtend bezig geweest met roosjes en bloemen maken. | |
liessa | zondag 30 mei 2010 @ 21:06 |
@Eigenmijsje: wat voor recept gebruik je? Ik heb zelf dit weekend het recept van Nigella Lawson gebruikt, en die zijn echt geweldig. Ik had ze gevuld door een gat te maken met een appelboor, dan is het allerbinnenste dus eruit. Het recept staat hier: http://www.nigella.com/recipe/recipe_detail.aspx?rid=226 | |
Eigenmijsje | zondag 30 mei 2010 @ 21:25 |
Het 'standaard' cupcake-recept dat je overal vindt zeg maar. Bedankt voor de tip, ga die eens proberen! ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 1 juni 2010 @ 13:17 |
Ik hou van taarten, wat mooi zeg! ![]() | |
Taartje | woensdag 2 juni 2010 @ 19:03 |
Taartjesfee, wat een geweldige creaties zeg! Super mooi geworden ![]() Ik zou op 13 juni een workshop gaan volgen, maar nu is ivm afmeldingen niet zeker of deze doorgaat. En nu moet ik op 17 juni m'n eerste stapel op bestelling maken, dus dat is niet zo handig... Dus mijn vraag: is zo'n stapel (drielaags) ook te doen als ik gewoon in m'n eigen keukentje ga oefenen met behulp van alle online tips? Of is een workshop toch echt wel een must? Dan moet ik nog even gaan zoeken of heel hard duimen dat de workshop doorgaat ![]() | |
Lips | woensdag 2 juni 2010 @ 19:13 |
Ik heb een stapel gedaan zonder workshop en dit kwam er uit:![]() Denk dus dat het jou ook wel moet lukken zonder workshop ![]() | |
Taartje | woensdag 2 juni 2010 @ 20:16 |
Mooie taart Lips! Stond hij ook goed stevig? De taart moet namelijk ook nog een stuk vervoerd worden per auto, en ik wil zeker weten dat het goed gaat ![]() | |
Susanne81 | woensdag 2 juni 2010 @ 20:24 |
Ik denk dat het met jouw ervaring ook wel moet lukken hoor Taartje! Een vriendin van me heeft ook een keer zo'n workshop gevolgd en gaf aan dat ze daar geen dingen heeft geleerd die ze zelf niet had kunnen bedenken. Ze had trouwens wel de tip om van die chocoladestokjes te gebruiken ipv houten stokjes zodat mensen ze gewoon kunnen eten. Succes en als je iets nodig hebt dan laat maar weten ![]() | |
Taartje | woensdag 2 juni 2010 @ 20:37 |
Misschien moet ik daar dan toch maar op gokken! Scheelt me natuurlijk wel een hoop workshopkosten. Ga ik deze week gewoon goed oefenen (en wat mensen blij maken met taart ![]() ![]() | |
Franneh | woensdag 2 juni 2010 @ 21:12 |
Wow wat een leuke taart lips! Het kroontje is ook erg leuk, hoe blijft hij zo mooi recht? Ik ben bloemetjes gaan oefenen van icing, maar het lijkt eerder op een koeien vlaai dan een bloem ![]() | |
Nanook24 | woensdag 2 juni 2010 @ 21:51 |
Taartje, Als je de taart nog moet vervoeren zou ik ze in losse dozen meenemen en ter plekke opbouwen. Je kunt heel makkelijk aan degene die de taart meeneemt laten zien hoe dat moet. Ik heb mijn 2 laags stapel een poosje terug ook zo vervoerd en omdat hij gestapeld niet bij mijn vriendin in de koelkast paste heb ik hem om te laten zien hoe het werkte toen ook ter plekke op en afgebouwd. Ik heb net de taarten voor mijn collega afgemaakt en dit is het resultaat: ![]() Zoek de verschillen ![]() ![]() En nog één: ![]() En dan morgen gewoon weer verder aan de volgende opdracht. Een Hello Kitty taart voor de verjaardag van het vriendinnetje van mijn dochter zaterdag. | |
LeNeHe | woensdag 2 juni 2010 @ 21:57 |
Leuke taarten komen hier weer voorbij zeg! Heb het de laatste tijd veel te druk om taarten te bakken (en mijn mix is over de datum ![]() Op Discovery heb je tegenwoordig de serie Cake Boss, erg leuk om te zien wat voor creaties zij daar maken. Alleen die eigenaar vind ik irritant, maar goed. Kijkt iemand er naar? | |
Franneh | woensdag 2 juni 2010 @ 22:05 |
Ja heb de afleveringen op mijn pc.. ik vind Buddy juist wel grappig. En wat een taarten maken ze daar.. vooral de brandweer taart waar rook uit kwam en de taart met vuurwerk vond ik echt super. | |
Lips | woensdag 2 juni 2010 @ 22:22 |
Ik had gestud met lange nekken, van die chocoladekoekjes ![]() Hij was wel stevig maar je moet natuurlijk extreem voorzichtig autorijden. Je zou ter extra versteviging 1 lange stok door alle taarten kunnen doen. Nadeel van ter plaatse stapelen vind ik dat je niks meer kan wegmoffelen of je moet al je spullen mee gaan nemen. Achteraf stapelen gaat ook niet als je, zoals ik, een randje roosjes hebt. @Franneh: het kroontje is fondant met tylose die ik om een glas heen (met bakpapier) heb laten drogen. | |
Sistyria | woensdag 2 juni 2010 @ 22:32 |
quote: Thnx ![]() Ja hij was echt superblij ermee! Vandaag was biscuit mislukt, ingestort ![]() Heb niks anders gedaan dan anders... De tweede is wel beter gelukt maar toch ook niet zoals het zou moeten. Morgen ga ik hem bekleden! | |
Nanook24 | woensdag 2 juni 2010 @ 22:35 |
quote:Ik weet wel dat het niet kan maar volgens mij zit het in het weer. Mijn biscuits wilden ook niet allemaal even goed lukken gisteren. | |
Charmian | woensdag 2 juni 2010 @ 22:37 |
quote:Ik kijk er naar, mooie taarten en Buddy vind ik ook wel grappig, zeker als z'n zussen weer eens in de bakkerij komen. Maar wat ik me afvroeg, hij heeft het steeds over kneedbare chocolade. Hoe maak je chocola in vredesnaam kneedbaar? | |
Sistyria | woensdag 2 juni 2010 @ 22:40 |
quote:Dat dacht ik ook al.... Ze zijn veel compacter nu, wilden niet rijzen.... | |
PluisigNijntje | woensdag 2 juni 2010 @ 23:45 |
quote:Wat een werk ![]() Die bijtjes zijn echt geweldig ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 3 juni 2010 @ 00:15 |
Ik heb ook nooit een workshop gedaan, gewoon jezelf goed inlezen en dan maar gewoon beginnen ![]() Mooie stapel Lips! Strakke taarten Nanook ![]() | |
Lips | donderdag 3 juni 2010 @ 08:44 |
Die taart was wel een enorm werk ja ![]() | |
emss | donderdag 3 juni 2010 @ 15:59 |
Ik heb net m'n eerste workshop gedaan. Het was ontzettend gezellig, maar we begonnen heeeeeel langzaam (snijden, vullen, bekleden), en toen hadden we opeens nog maar een half uurtje voor decoratie. De hele workshop duurde 3 uur. En van elke uitsteker had ze maar 1 exemplaar dus moest ook nog eens iedereen op elkaar wachten. Het is dus uiteindelijk een haastklus geworden, omdat we niet echt tijd hadden om die taart mooi te versieren. We moesten de decoraties er snel op smijten had ik het gevoel. En... we gebruikten fondant. Ik moet zeggen dat ik dat niet zo lekker vind. Taarten met marsepein en fondant zien er vaak geweldig uit, maar ik vind de smaak altijd tegenvallen. Ik heb ooit eentje besteld bij een bekende taartbakster van het DLT forum. En de taart zag er g-e-w-e-l-d-i-g uit, en hij was niet vies, maar echt lekker ook niet. Dat is jammer, want bij een mooie taart verwacht je toch ook dat ie heel lekker is, en niet gewoon simpel biscuitgebak gevuld met jam en een mierzoet laagje erover. Door de workshop weet ik wel dat ik taarten maken heeel leuk vind, maar ze opeten hoeft van mij niet. | |
De_Taartjesfee | donderdag 3 juni 2010 @ 17:39 |
Je kunt er ook citroenvulling oid in doen he..is een stuk minder zoet ![]() | |
ChipsZak. | vrijdag 4 juni 2010 @ 09:16 |
quote:Dat lieveheersbeestje is leuk, ![]() Is daar ook een how-to van, ![]() ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door ChipsZak. op 04-06-2010 09:36:01 ] | |
Taartje | vrijdag 4 juni 2010 @ 12:11 |
ChipsZak, hier: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=81531 vind je info over hoe je zo'n boltaartje maakt ![]() Heeft een van de dames uit Vhv heel misschien een bakvorm van 10 of 7,5 cm doorsnee? Het lijkt me zo leuk om eens een ministapeltje te maken. Maar aangezien m'n laatste bestelling van DLT nét binnen is, gaan die vormen even op het verlanglijstje voor een volgende keer ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 4 juni 2010 @ 14:55 |
Zou je voor zoiets niet bij de Blokker terecht kunnen Taartje? Ik weet dat ze bij ons wel mini cakevormpjes hebben. Of anders misschien iets van een ovenvast glazen ding van die afmeting? Of iets groter bakken en dan met iets ronds uitsteken? | |
Honeymooner | vrijdag 4 juni 2010 @ 16:06 |
De Hema heeft een hele kleine springvorm, weet niet exact hoeveel cm, denk 12 trouwens.. | |
ChipsZak. | vrijdag 4 juni 2010 @ 16:33 |
quote:Ah dankjewel! Duidelijke link, ![]() Het lijkt me zo leuk om een keer ook zo'n workshop te volgen, haha. | |
ChipsZak. | vrijdag 4 juni 2010 @ 16:40 |
Oh, en zo'n drielagen taart is zeker vrij duur om ergens te bestellen ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 4 juni 2010 @ 17:56 |
quote:Dat zal er ook wel een beetje vanaf hangen bij wie je hem besteld. De één rekent 3,5 Euro of meer per persoon en de ander doet het voor minder. | |
#ANONIEM | vrijdag 4 juni 2010 @ 18:32 |
Ladies! Ik was vandaag bij de Pipoos in Groningen, en ze hebben de taartspullen binnen. Ze verkopen onder andere simpele uitstekers, voedselkleurstof, rolfondant (wel heel duur vond ik), suikerparels, taartvormen, cupcakestandaards etc. Morgen is er van 11 tot 4 een demonstratie van cupcakes en taarten decoreren, dus wie weet leuk als je toch in de buurt bent! | |
Taartje | vrijdag 4 juni 2010 @ 18:42 |
Oh, dat uitsteken uit een groter biscuit is een goed idee! ![]() | |
Franneh | vrijdag 4 juni 2010 @ 19:01 |
quote:thanks ![]() Ik vecht nog altijd met de fondant uitrollen/van aanrecht of plaat afhalen. Misschien rol ik hem gewoon te dun uit. Een workshop volgen wil ik ook wel, maar kost weer geld of ik kan er niet door sporten en dat moet wel met die taarten. ![]() Zo een taart vullen met roze slagroom en aardbeien en bekleden met roze fondant voor een meid van 8 die een taart wil versieren voor haar ouders hun trouwdag en dan zaterdag proberen om een pokertafel taart te maken.. ![]() ![]() | |
Rorsach | vrijdag 4 juni 2010 @ 20:48 |
quote:http://www.deleukstetaart(...)hocolate+leather%29/ | |
Nanook24 | vrijdag 4 juni 2010 @ 23:19 |
quote:Ik heb vandaag ook samen met de moeder van de jarige een taart versierd. Dit was de tweede keer dat ze me kwam helpen en het ging alweer een stukje beter dan de vorige keer. De foto volgt morgenavond want de letters moeten er nog op en de jarige mag de taart uiteraard als eerste bewonderen. | |
Bijou | vrijdag 4 juni 2010 @ 23:53 |
Tvp! Ik wil dit al een tijdje proberen, t ziet er altijd zo mooi uit ![]() | |
Bijou | vrijdag 4 juni 2010 @ 23:54 |
quote:thnx voor de tip! Misschien ga ik morgen wel even kijken ![]() | |
Lips | zaterdag 5 juni 2010 @ 02:11 |
quote:Mijn kleinste is 12,5 cm | |
Taartje | zaterdag 5 juni 2010 @ 13:53 |
Ik kom weer even een taartje showen ![]() ![]() | |
Franneh | zaterdag 5 juni 2010 @ 15:49 |
Wow ik vind hem echt super leuk! De kleuren zijn lekker vrolijk en die roosjes aan de binnenkant in een ronde vorm maken het af. Top ![]() | |
Nanook24 | zaterdag 5 juni 2010 @ 22:34 |
Ik denk dat de juf er heel blij mee gaat zijn Taartje, hij is echt heel leuk geworden. Ik mocht vandaag deze taart afleveren bij het vriendinnetje van mijn dochter. En zoals ik gisteren al zei, het puzzelplaatje is gemaakt door haar moeder: ![]() | |
Taartje | zondag 6 juni 2010 @ 01:20 |
Mooi geworden Nanook! En leuk, zo'n samenwerking met de bestelster ![]() | |
Franneh | zondag 6 juni 2010 @ 01:37 |
Leuke taart Nanook ![]() (Pff warmte en kneden gaat niet samen.. ![]() | |
Bijou | zondag 6 juni 2010 @ 02:06 |
Leuke taarten! Ik ben vandaag bij pipoos geweest en demonstratie met fondant gezien. Moet zeggen dat ik het niet heel bijzonder vond smaken, maar dat kon ook aan de beetje droge cake liggen. Zou het wel eens willen vergelijken met marsepein, wat nu het best smaakt van die twee. Het assortiment vond ik wel prima om mee te beginnen, maar ook erg duur. Heb hetzelfde online al gezien voor veel minder. | |
Taartje | zondag 6 juni 2010 @ 13:50 |
Pffiew, het is gelukt! Gisteravond gebakken, bekleed en gestapeld. Naar bed gegaan, bij het naar beneden gaan even flink de adem in gehouden en: hij stond nog recht! ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zondag 6 juni 2010 @ 13:52 |
quote:wat een lieve mooie taart! leuke kleur! ![]() | |
Nanook24 | zondag 6 juni 2010 @ 15:35 |
Hij is echt weer heel mooi strak geworden Taartje. ![]() | |
Franneh | zondag 6 juni 2010 @ 15:39 |
Hoe krijgen jullie ze toch zo mooi strak? ![]() | |
Saisai | zondag 6 juni 2010 @ 15:58 |
Oeh ik heb zojuist een Kenwood Chef besteld, die krijg ik binnen 1-2 weken thuis. Ik kan niet wachten om hem uit te proberen ![]() Zitten mooie taarten bij trouwens! ![]() Als iemand nog een [ Bericht 0% gewijzigd door Saisai op 06-06-2010 16:29:16 ] | |
Esje-lief | zondag 6 juni 2010 @ 16:18 |
welke workshops zijn aanraders? liefst marsepein of royal icing ofzo | |
Voici | zondag 6 juni 2010 @ 18:46 |
quote:Wat prachtig ![]() | |
Nanook24 | zondag 6 juni 2010 @ 18:57 |
quote:Waar woon je ongeveer Esje-lief? En hoe de taarten zo mooi strak worden? Vooral veel oefenen. ![]() | |
Esje-lief | zondag 6 juni 2010 @ 19:30 |
rotterdam, dordrecht... heb al wat gevonden... http://www.taartvoorgrootenklein.nl/ en natuurlijk planet cake.. maar daar heb ik op 1 of andere reden niet mijn eerste keus... | |
Bijou | zondag 6 juni 2010 @ 19:51 |
quote:Mooi ![]() | |
Nanook24 | zondag 6 juni 2010 @ 20:27 |
quote:Ik moest even graven voor het linkje maar op deze site staan ook allerlei workshops verzameld: http://www.infotaartje.nl/#Workshops | |
Esje-lief | zondag 6 juni 2010 @ 20:38 |
quote:Dank je wel!! Erg lief van je! | |
progje | zondag 6 juni 2010 @ 23:30 |
quote:wauw!!! | |
ThunderBitch | zondag 6 juni 2010 @ 23:41 |
quote:Prachtig! ![]() | |
Taartje | maandag 7 juni 2010 @ 09:38 |
Bedankt voor alle posieve reacties! ![]() | |
Susanne81 | maandag 7 juni 2010 @ 10:12 |
Wow Taartje, hij is echt mooi geworden! Heb je nou de houten stokjes gebruikt? (Sorry dat ik niet eerder gereageerd had op je vraag over de bakvorm, niet op tijd bijgelezen. Gelukkig is het allemaal gelukt ![]() | |
_Loki | maandag 7 juni 2010 @ 16:34 |
Ik ga een taart bakken voor mijn zus, die is over 2 weken jarig ![]() Maar aangezien het mijn 2e is, denk ik niet dat haar opdracht gaat lukken ![]() Ze wil dit: Iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen? ![]() | |
PluisigNijntje | maandag 7 juni 2010 @ 16:54 |
Met een spuitzak en een heeeele vaste hand, denk ik zo! ![]() | |
Nanook24 | maandag 7 juni 2010 @ 16:58 |
Loki, het ziet eruit alsof het 'kantje' gespoten is met icing met verschillende diktes spuitmondjes. De bloemen kun je maken met deze uitstekers: http://www.deleukstetaartenshop.nl/product_info.php?cPath=35_24&products_id=960 als je de uiteinden dan een beetje plat rolt met een saté prikker met de puntige kant naar het midden van de bloem dan krijg je dit effect. En als je ze van fondant maakt dan kun je ze in een eierbakje te drogen leggen zodat ze rond blijven staan. Het vastplakken op de taart kun je ook weer met icing doen. Ik denk dat vooral het 'kantje' de grootste uitdaging gaat worden omdat je die uit de losse hand moet spuiten. De bloemen zijn wel te doen. | |
_Loki | maandag 7 juni 2010 @ 17:00 |
Daar was ik al bang voor ![]() ik denk dat ik eerst maar eens goed ga oefenen voor ik zeg dat het kan! | |
Taartje | maandag 7 juni 2010 @ 21:29 |
Weet er iemand toevallig of ze bij de Hanos of Sligro Patidess aardbei verkopen? | |
Taartje | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:12 |
Laat maar zitten, het lijstje van dingen die ik online zou willen bestellen was alweer zo gegroeid, dat ik dat maar heb gedaan... ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:18 |
Oke, ik weet dat ik veel vragen stel ![]() ![]() hoe lang kan zo'n klein boltaartje (bv. zo'n lieveheersbeest taartje) buiten een koelkast? Ik kan zeker niet 2,5 uur reizen met zo'n ding in een taartdoos hm? ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:19 |
quote:Ligt er aan waar je 'm mee gevuld hebt. Kies voor een vulling die je buiten de koelkast kan bewaren en er is geen probleem. | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:33 |
quote:Nouja, ik zou het dan volgens zo'n how-to ding doen (want ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring, op simpele cupcakes na, met taartjes maken) en die zegt: quote:Maar slagroom & room moeten zeker wel in de koelkast? En het filmpje doet het al niet, dus ik vind het extra lastig, ![]() http://www.teleac.nl/beeldbank/clip/t20091104_boltaart01 | |
DevilsAndDust | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:39 |
Ah, de Petra van Achtien-manier. Volgens mij is het gemakkelijker om gewoon een kapsel te bakken in een bolvorm en die te vullen door 'm door te snijden. Als je dat dan niet met slagroom doet, kun je 'm prima een paar uur in de trein meenemen. Desnoods, mocht het een heel warme dag blijken, doe je de doos in een koeltas en leg je er wat koelelementen omheen. | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:45 |
Kapsel is gewoon dat biscuit? Alleen daar dan de hele boltaart van maken, zegmaar? Of zeg ik nu iets stoms & bedoel je dat niet? | |
DevilsAndDust | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:51 |
Het kapsel is inderdaad dat biscuit. Je maakt beslag, van biscuitmix of from scratch, doet dat in de bolvorm en zet die in de oven. Eruit halen, omkeren, doorsnijden, vulling ertussen doen, afsmeren met botercrème, bekleden met marsepein of fondant. Moet je alleen dus wel een bolvorm hebben die in de oven kan. Als je een Blanda koopt bij IKEA (rvs), dan zit je goed. | |
_Loki | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:53 |
Wat een rare manier! valt dat niet heel erg uit elkaar als je het gaat snijden ofzo? | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 12:56 |
Ah, dat klinkt wel handig. ![]() Nog een klein vraagje dan: de oven, op welke temperatuur moet die voorverwarmd (en hoe lang) en op wat voor temperatuur moet zo'n taartje? Want dat heb ik nog niet gezien in de dingetjes die ik heb bekeken. En dat afsmeren met botercrème, wat smeer je precies af? ![]() Als ik het goed heb moet er wel een paar cm tussen de lagen vulling zitten ofniet? Want ik kan hem toch wel 2 a 3 keer horizontaal doorsnijden op verschillende plekken? ![]() Hmm.. nu ik dit zo typ snap ik het toch niet helemaal denk ik, want blijft die biscuit dan weer aan elkaar 'plakken' als je het afkleed? | |
De_Taartjesfee | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:00 |
Ik bak zo`n klein bolletje biscuit 32 minutn op 18o graden. Afsmeren betekent helemaal besmeren met een mengsel van 1:1 roomboter en poedersuiker. Als j vult met jam en chocopasta kan dat gewoon mee in de trein ![]() En 2 a 3 keer doorsnijden moet wel lukken ja | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:02 |
quote:Ahja! En er wordt niks voorverwarmd? Chocopasta, ![]() ![]() ![]() Hmm.. ik ben bang dat het misschien toch niet zo makkelijk voor me is als het lijkt, ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:03 |
Recept, inclusief oventijden en -temperaturen: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/2/Basisbiscuit/ Een howto voor het bakken, vullen, afsmeren en bekleden (waarbij je het eerste gedeelte vervangt door het recept hierboven, en je in plaats van een ronde vorm een bolvorm gebruikt): http://www.keetie.com/pageID_6812821.html Als je dan nog vragen hebt, roep je maar! ![]() | |
De_Taartjesfee | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:04 |
laagje kersenjam, laagje witte chocopaste. Niks meer, niks minder. En het is heel makkelijk, gewoon een kwestie van doen. Wanneer wil je hem gaan maken? Ik heb toevallig een bolletje staan om te decoreren, kan wel stap voor stap foto`s maken eventueel? Wordt wel vanavond ![]() | |
DevilsAndDust | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:05 |
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=943002 Dit is misschien ook een goede link! | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:07 |
quote:Oh da's handig! Ik wilde het ergens halverwege juli/eind juli maken eigenlijk ![]() Dus als je dat zou willen doen! Heel graag! | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:07 |
quote:Bedankt! [Ook voor die andere link!] | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 13:10 |
Zo is het trouwens net een hamburger ![]() Maar je kan d'r dus gewoon cakebeslag voor gebruiken? Ik dacht dat dat biscuit uit iets heel anders bestond ![]() | |
Taartje | dinsdag 8 juni 2010 @ 14:08 |
Je kunt gewoon cakebeslag gebruiken, of biscuit. Biscuit bevat geen boter en is daarom luchtiger. Het is hetzelfde spul als voor slagroomtaarten wordt gebruikt. En omdat je de taart vult en versiert, is het fijn dat het gebak van zichzelf wat minder zwaart valt ![]() | |
_Loki | dinsdag 8 juni 2010 @ 14:25 |
Dat zeker, het is veeel lichter waardoor je niet na 2 happen al vol zit van cake én marsepein én slagroom én jam enz. | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 14:52 |
Dankjewel iedereen! | |
Ilse86 | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:53 |
Ben relatief nieuw hier, dus bij deze een kleine verzameling van een paar van mijn taartjes van het afgelopen jaar. Ze zijn allemaal voor vrienden of familie gemaakt, geen betaalde opdrachten dus.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
ChipsZak. | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:56 |
Oh, die derde ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:59 |
die laatste ![]() geweldig ![]() | |
Taartje | dinsdag 8 juni 2010 @ 17:05 |
Ik vind vooral die van Grolsch erg mooi geworden! ![]() | |
Ilse86 | dinsdag 8 juni 2010 @ 17:41 |
quote:Dank je wel ![]() ![]() | |
B.ertha | woensdag 9 juni 2010 @ 10:21 |
Hallo, Weet iemand in Nijmegen een winkel waar je leuke caketoppers kan kopen? Bruidspaartjes, maar ook andere dingen? Ik ben zelf een taart aan het knutselen (niet eetbaar dus) en ik zoek een taarttopper. Via internet komen er nog verzendkosten bovenop en dat wordt me dan wat te duur. | |
B.ertha | woensdag 9 juni 2010 @ 10:22 |
quote:Ilse op Fok ![]() | |
Ilse86 | woensdag 9 juni 2010 @ 10:47 |
![]() ![]() Over je vraag: voor zover ik weet zijn er in Nijmegen/omstreken geen echte taartwinkels. Dichtsbijzijnde zit in Andelst, net voorbij de brug bij Ewijk.. | |
B.ertha | woensdag 9 juni 2010 @ 11:24 |
quote:M. 1 van de 5 meiden van je studie ![]() -edit: Dat is nog niet duidelijk, die zijn er 2 ![]() | |
Ilse86 | woensdag 9 juni 2010 @ 12:41 |
![]() Wist niet dat je een taart aan het knutselen was, leuk ![]() | |
De_Taartjesfee | woensdag 9 juni 2010 @ 14:29 |
Voor Angela die 6 werd, gevuld met zwitserse room een aardbeien ![]() ![]() | |
FutureFairytale | woensdag 9 juni 2010 @ 15:09 |
quote:dat ziet er niet alleen prachtig uit maar klinkt ook errug lekker ![]() ![]() | |
Ilse86 | woensdag 9 juni 2010 @ 15:21 |
Als ik 6 was en zo'n taart had gekregen, had ik de maker ervan voor eeuwig aanbeden ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 9 juni 2010 @ 15:21 |
Oja, DaD! Haal jij de kleur voor je marsepein/fondant ook van www.deleukstetaartenshop.nl of kun je het ook in Groningen kopen? ![]() Want ik wil mijn taartje groen ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 9 juni 2010 @ 16:12 |
Ik bestel alles daar ja! Het schijnt dat Pipoos tegenwoordig ook kleurstoffen heeft, maar dan wel duurder en ik ben er nog niet geweest dus ik weet niet wat ze precies hebben. Probeer in ieder geval niet aan de slag te gaan met kleurstoffen van de toko. | |
Bijou | woensdag 9 juni 2010 @ 16:15 |
quote:Bij Pipoos zag ik flesjes kleurstof voor 2,60. Vond daar alles wel behoorlijk duur, vooral de uitsteekvormpjes. | |
Sistyria | woensdag 9 juni 2010 @ 18:40 |
Naja in ieder gemakkelijk als je snel iets kleins nodig hebt dan ![]() | |
Taartje | woensdag 9 juni 2010 @ 18:53 |
Mooi geworden taartjesfee! De combi van het felle roze en oranje is lekker meisjesachtig ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 9 juni 2010 @ 19:06 |
quote:Oke, ![]() Maar aangezien ik maar 2 kleurstoffen nodig heb (groen en een klein beetje zwart maar, eigenlijk) en ik niet gelijk aan het bakken ga van 10 taartjes, is het dan niet handig dat ik het gewoon bij de Pipoos haal? Hmm. Ik kan ook wel bestellen, misschien en vind het wel 'eng' allemaal, ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | woensdag 9 juni 2010 @ 19:14 |
Welke groen wil je? Ik heb er ook een aantal. Je mag best wat kleurstoffen komen lenen, hoor. ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 9 juni 2010 @ 19:22 |
quote:Oh! ![]() Uhm, even kijken. ![]() Zoiets? Of iets in die richting? | |
ChipsZak. | woensdag 9 juni 2010 @ 19:22 |
Als je wilt/het handiger vind kan ik je eventueel wel een PM sturen met mijn idee, want het is voor iemand die hier eventueel meeleest. | |
MissHobje | donderdag 10 juni 2010 @ 11:34 |
Hmm ik ga vanmiddag op fiets stroop toch door de stad en ga de 1e baksel dingen scoren ( hoop ik) en dan ga ik mijn 1e experiment prutsen denk ik zo ![]() ![]() | |
Taartje | donderdag 10 juni 2010 @ 12:41 |
Veel plezier MissHobje! ![]() | |
Lips | donderdag 10 juni 2010 @ 12:44 |
Ik had van afgelopen weekend nog wat Vanilla Cream Frosting over en ik had eergisteren bakdrang maar geen zin in gedoe ![]() Ik heb van kant en klare mix voor kruidcake (huismerk van de Plus) cupcakes gemaakt en die versiert met de vanilla cream frosting. DAT WAS LEKKER ![]() ![]() ![]() Aanrader dus ![]() | |
YskaFredriksson | donderdag 10 juni 2010 @ 15:23 |
Echt zo veel respect weer voor jullie allemaal. Als ik hier naar kijk loopt het water mij altijd in de mond! Ik blijf lekker lurken! | |
Hiddendoe | vrijdag 11 juni 2010 @ 01:36 |
quote:Nou petje af hoor, voor je geduld en je hebt het fantastisch gedaan ![]() Het is bijna zonde om die grolsch taart aan te snijden ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 11 juni 2010 @ 11:34 |
* Nanook24 heeft een taart gebakken voor een collega die over 2 weken zijn verjaardag pas viert. ![]() Ik geloof dat hij mijn verhaal dat invriezen makkelijk kan niet zo geloofde want nu neemt een andere collega die zijn verjaardag wel dit weekend viert de taart mee. Ik ben er eigenlijk wel een beetje chagarijnig over want invriezen kan makkelijk en nu moet ik dezelfde taart nog een keer maken en het plaatje was best nog wel even een gedoetje om te maken. | |
ThunderBitch | vrijdag 11 juni 2010 @ 11:43 |
quote:Kan het misschien zijn dat die collega geen ruimte genoeg heeft? Anders vind ik het wel een beetje ondankbaar. | |
Nanook24 | vrijdag 11 juni 2010 @ 12:45 |
quote:Ik heb aangeboden hem bij mij thuis in de vriezer te zetten maar dat was schijnbaar geen goede optie. | |
ThunderBitch | vrijdag 11 juni 2010 @ 13:08 |
quote:Hm. ![]() | |
ChipsZak. | vrijdag 11 juni 2010 @ 14:01 |
quote:Dan zou ik toch laten weten dat je het niet zo kan waarderen. Wat geeft ie als reden op, dan? | |
DevilsAndDust | vrijdag 11 juni 2010 @ 14:02 |
Oh, CZ, ik ga je direct een pm terugsturen! Sorry sorry sorry! | |
ChipsZak. | vrijdag 11 juni 2010 @ 14:08 |
quote:Oh, geeft niet hoor, ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 11 juni 2010 @ 14:13 |
Had je wel met 'm afgesproken om de taart twee weken eerder te maken? Ik kan me best voorstellen dat je, als je verder niets weet van het soort taarten dat we maken, bang bent voor een niet-verse taart. Of ben ik nu advocaat van de duivel? ![]() | |
Nanook24 | vrijdag 11 juni 2010 @ 14:33 |
quote:Nee hoor, je hebt ook wel gelijk...het was ook een vergissing. Maar toch heb ik er een beetje een katerig gevoel bij dat iemand niet van me aanneemt dat invriezen best kan. (Maar mijn baas hier op kantoor vindt het ook maar raar dat ik dat zeg want volgens hem is ingevroren ook niet vers dus er zijn meer mensen die er zo over denken) Van mijn collega krijg ik eigenlijk niet echt een duidelijke reden waarom niet, maar de taart is inmiddels met een beetje korting met een andere blije eigenaar mee dus vooruit maar weer. Anders had ik hem in de kantine gezet, dan was er in elk geval iemand blij mee. | |
Zwaalie | vrijdag 11 juni 2010 @ 15:59 |
Om eerlijk te zijn kan ik me er wel iets bij voorstellen. Als jij een 'vers' brood koopt bij een bakker, wil je er toch ook niet eentje uit de diepvries? Had je hem met fondant bekleed? Ik vind dat toch al snel minder mooi worden als een afgemaakte taart bevroren is geweest. Kapsel kan je wel goed invriezen trouwens. | |
Inu | vrijdag 11 juni 2010 @ 16:06 |
Ik wil voor mijn verjaardag cupcakes maken, maar ze moeten mee op reis. Ik heb ooit een doos gezien waar iets van 24 cupcakes in een soort vormpje konden zodat ze niet bewegen. Weten jullie waar ik die kan halen? | |
B.ertha | vrijdag 11 juni 2010 @ 16:21 |
quote:Ik ken wel individuele muffinvormpjes, die haal je bij de xenos (e.d.) voor ongeveer 70 cent. Of neem een grotere doos en zet de cupcakes gewoon in de muffinvorm in de doos, dan schuiven ze ook niet. | |
Inu | vrijdag 11 juni 2010 @ 16:33 |
quote:Oh, dat is wel een goed idee ja! Ik heb een siliconen vorm, dus die weegt toch niks ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 11 juni 2010 @ 17:40 |
Kennen jullie homebaked.nl al ![]() | |
MariaEtcetera | vrijdag 11 juni 2010 @ 21:02 |
Ohaai! Ik heb gisteren mn eerste taart-bekleed-workshop gehad, van iemand die ik al een beetje kende, en het was gezellig en ik heb een puike taart gemaakt! Ik zal zo foto's uploaden! Alleen jammer dat het op een gegeven moment een beetje laat werd, en ik te perfectionistisch aan het rommelen was (mn rups moest stippen! En ogen! ![]() ![]() Lekker issie ook ![]() | |
miss_dynastie | vrijdag 11 juni 2010 @ 21:27 |
quote:Ziet er leuk uit, maar... ik kan nergens contactgegevens vinden, alleen een 06? Dat zorgt er wel voor dat ik huiverig ben om te bestellen ![]() | |
ChipsZak. | vrijdag 11 juni 2010 @ 21:30 |
quote: quote:? ![]() | |
miss_dynastie | vrijdag 11 juni 2010 @ 21:32 |
quote:Ah oke, je moet verder klikken. Schept wel meer vertrouwen ja, eens even rondneuzen ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 11 juni 2010 @ 22:04 |
quote:Ik zat al op je te wachten! Hup met die foto's! | |
MariaEtcetera | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:16 |
quote:U vraagt, wij draaien ![]() ![]() Ik heb zelf gisteravond geen goeie scherpe foto's kunnen maken ![]() ![]() Voor de duidelijkheid: twee lieveheersbeestjes, een dikneusrups, een bloemetje en grasjes rondom ![]() Mooi groen is niet lelijk ![]() | |
De_Taartjesfee | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:20 |
Ik vind hem tof Maria! ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:20 |
Dat snoetje van die rups! ![]() ![]() | |
LadyBlack | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:25 |
OMG Maria!! How cute!! ![]() | |
MariaEtcetera | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:27 |
De rups kijkt erg intelligent ja! En hij heeft soort-van-wenkbrauwen, daar komt het vast door ![]() Bedankt! Ik was ook best een beetje trots ![]() | |
Laureline | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:41 |
Ooo, ik vind hem ook heel leuk, Maria! Juist mooi, zo'n vrij lege/strakke taart, dat doet DAD ook altijd zo stijlvol. Mooi complementair contrast ook, die lieveheerstbeestjes met het groen ![]() Die bloem had zelfs nog wel weggekund! Dan was hij nog beter ![]() ![]() | |
DevilsAndDust | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:44 |
M'n taarten zijn als m'n huizen. | |
De_Taartjesfee | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:46 |
ChipsZak. ik was je nog niet vergeten hoor maar ik kwam er nog ff niet aan toe. Stap voor stap een bolletje vullen en versieren ![]() ![]() Bolletje 2 keer doorsnijden waarbij je het bolletje zo netjes mogelijk in 3 delen verdeelt ![]() Open leggen ![]() Vullen met wat je maar wil, zorg dat je een cm bij de randen vandaan blijft ![]() Terug op elkaar stapelen ![]() Afsmeren met een 1:1 mengsel van roomboter en poedersuiker. Zo glad mogelijk afstrijken ![]() Marsepein of fondant uitrollen en ovr het bolletje draperen ![]() Bovenaan beginnen en dan de marsepein over het bolletje vastwrijven (filmpje te vinden in de OP) ![]() Overtollige marsepein wegsnijden. Als je geen rolmes hebt volstaat een aardappelschilmes ook wel :-) Nu kun je versieren naar eigen inzicht ![]() | |
MariaEtcetera | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:47 |
quote:Mijne ook! Niet helemaal af, niet helemaal strak afgewerkt, met beestjes (al zijn die van mij niet van het insecten-soort ![]() Lau: misschien ook wel! ![]() | |
Laureline | vrijdag 11 juni 2010 @ 23:59 |
quote:Kejje nagaan wat voor een gedrocht een taart van mij zou worden ![]() ![]() zoiets denk ik ![]() | |
Bijou | zaterdag 12 juni 2010 @ 00:48 |
Duidelijke uitleg van het boltaartje Taartjesfee, ga ik ook eens proberen! ![]() | |
Taartje | zaterdag 12 juni 2010 @ 08:12 |
Mooie uitleg heb je gemaakt Taartjesfee! Mag ik nog een tip toevoegen? Wanneer je voor het in drieeen snijden in een rechte lijn drie sateprikkers in de te snijden lagen prikt, heb je én een duidelijk zichtbare verdeling bij het snijden, én je legt de lagen na het vullen precies zo terug als ze lagen. Is wel handig ivm eventuele deukjes of niet helemaal rond zijn. ![]() | |
ChipsZak. | zaterdag 12 juni 2010 @ 08:25 |
Dankje voor de uitleg, ![]() Je ging voor een WK-bolletje, ![]() ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 12 juni 2010 @ 09:37 |
quote:Kan als je daar behoefte aan hebt idd maar ik doe dat zelf nooit ![]() ![]() Chips het werd de jurk van barbie die ik als laatste postte ![]() | |
Mini_rulez | zaterdag 12 juni 2010 @ 18:00 |
Wat een schattige taart, Maria! ![]() | |
MariaEtcetera | zaterdag 12 juni 2010 @ 18:52 |
Taartjesfee, leuk die foto's over het maken van een boltaartje! Dat wil ik ook nog eens doen, de mogelijkheden lijken me eindeloos ![]() ![]() En dank je wel, Mini! ![]() Lau ![]() ![]() | |
Cyan | zaterdag 12 juni 2010 @ 23:22 |
Ik heb laatst met een stel vriendinnen een taart gedecoreerd. Het biscuit was perfect gelukt maar toen kwam het bekleden. 3 van de 6 hadden een workshop gevolgd en beweerden dat het fondant echt zo dun als papier moest zijn. Dus dat betekende uitrollen, scheuren, opnieuw kneden en weer rollen (en dat ging een uur zo door). En toen was mijn hele inspiratie weg! Dus het werd een roze beklede taart met 3 roosjes en 2 vlinders en 2 vogeltjes. Maar als ik bijvoorbeeld de foto's van de Taartjesfee zie, hoeft het blijkbaar niet zo dun te zijn als papier? | |
De_Taartjesfee | zaterdag 12 juni 2010 @ 23:24 |
Zo dun als papier? Dat doe ik alleen als ik bijvoorbeeld vlinders maak van gumpaste of rozenblaadjes ofzo. Marsepein om mee te bekleden laat ik liever wat dikker. Dan schijnen de lagen er niet doorheen namelijk ![]() | |
Cyan | zaterdag 12 juni 2010 @ 23:28 |
quote:Ja het was echt ontzettend dun maar dan kwam er weer een scheur in en dan kon ik weer opnieuw beginnen. Frustrerend! Ik ga binnenkort wel weer een nieuwe taart maken want ik vond het leuk om te doen. En aangezien al die keukenprinsessen die wekelijks appeltaarten, carrot cakes en god weet wat niet allemaal meer bakken, ingezakte biscuits hadden en de mijne gewoon perfect was heb ik er misschien wel talent voor! ![]() | |
De_Taartjesfee | zaterdag 12 juni 2010 @ 23:30 |
Gewoon een nieuwe maken inderdaad, en dan wat dikker uitrollen. Ben benieuwd wat je er van maakt ![]() | |
The_Hives | zondag 13 juni 2010 @ 08:05 |
behalve cake boss is er ook op discovery travel and living Cake-Off. En wedstrijd waarin 3 teams in 9 uur een fanatastische taart moeten maken. Gister gezien, waarbij 1 taart volledig instortte. Dus mocht iemand hier dit kanaal hebben en geïnteresseerd zijn ![]() | |
Honeymooner | zondag 13 juni 2010 @ 10:10 |
quote:Ik heb daar een workshop gehad en ook al een keer besteld. Is wel betrouwbaar hoor, bestelling is alleen niet zo snel als via de leukstetaarten.. | |
#ANONIEM | zondag 13 juni 2010 @ 12:17 |
Misschien een hele stomme vraag, maar het doorsnijden van de taart, eerst de taart af laten koelen of als hij nog warm is ![]() | |
De_Taartjesfee | zondag 13 juni 2010 @ 12:55 |
Af laten koelen, dan kruimt hij minder ![]() | |
#ANONIEM | zondag 13 juni 2010 @ 13:04 |
quote:dank je wel. Ik wil binnenkort ook mijn eerste taart gaan maken. Ik hou zelf erg veel van bakken, muffins en cake doe ik altijd. En die vallen altijd in de smaak. Dus wil wel een stapje verder ![]() | |
Rijstebuiltje | zondag 13 juni 2010 @ 18:42 |
Zo.. Nu ik eindelijk weer een oven tot mijn beschikking heb, kan ik weer bakken. Ik wil me graag wat verder verdiepen in de wereld van cupcakes en taarten.. Gister heb ik voor mijn verjaardag dit boek gekregen, zover als ik kon zien is het erg duidelijk en helder.. Goed om mee te beginnen dus .. ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Rijstebuiltje op 13-06-2010 18:52:21 ] | |
Viking84 | zondag 13 juni 2010 @ 19:37 |
Ik krijg trek van dit topic ![]() En ik heb het 'zo moet het niet'-filmpje uit de OP bekeken, maar ik snap niet wat er niet goed aan is? ![]() | |
ChipsZak. | zondag 13 juni 2010 @ 19:38 |
quote:Onder andere de fondant brokkelt/scheurt af als zij het naar beneden doet etc. Daarnaast laat de afwerking zo te zien behoorlijk te wensen over en een mooie, strakke vorm heeft 'ie ook niet. | |
Honeymooner | zondag 13 juni 2010 @ 20:09 |
quote:Heej leuk! Dat boek heb ik ook, ik wilde de bbq-taart voor vaderdag gaan proberen. ![]() ![]() | |
_Loki | zondag 13 juni 2010 @ 21:26 |
kan je marsepein ook even in de magnetron doen om het soepeler te maken? | |
Rijstebuiltje | zondag 13 juni 2010 @ 21:32 |
Ik heb me vanavond ook ingeschreven voor een workshop CupCakes decoreren bij DeLeuksteTaarten! ![]() K begin er al helemaal zin in te krijgen zo.. ![]() | |
dvr | maandag 14 juni 2010 @ 19:24 |
Een dame uit Canada heeft voor haar frietverslaafde vriend een patatje speciaal gebakken: De ingrediënten zijn getoaste cake, witte chocola en butterscotch saus. bron | |
#ANONIEM | dinsdag 15 juni 2010 @ 13:12 |
Ik zag trouwens een hele leuke taartdoos bij de Xenos voor 14,99! Misschien een tip. | |
Esje-lief | dinsdag 15 juni 2010 @ 13:21 |
quote:Die heb ik ook gezien... Hij is idd erg leuk! | |
FutureFairytale | dinsdag 15 juni 2010 @ 13:23 |
quote:dit is Poutine, een typisch Canadees snackgerecht ![]() |