Ligt er aan waar je 'm mee gevuld hebt.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 12:18 schreef ChipsZak. het volgende:
Oke, ik weet dat ik veel vragen stelen dit is misschien een stomme,
maar;
hoe lang kan zo'n klein boltaartje (bv. zo'n lieveheersbeest taartje) buiten een koelkast? Ik kan zeker niet 2,5 uur reizen met zo'n ding in een taartdoos hm?
Nouja, ik zou het dan volgens zo'n how-to ding doen (want ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring, op simpele cupcakes na, met taartjes maken) en die zegt:quote:Op dinsdag 8 juni 2010 12:19 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Ligt er aan waar je 'm mee gevuld hebt.
Kies voor een vulling die je buiten de koelkast kan bewaren en er is geen probleem.
Maar slagroom & room moeten zeker wel in de koelkast?quote:Dit is de bedoeling. We nemen de slagroom, die verstevigd is, en een lekkere klodder room erin, en dan voorzichtig de room naar de buitenkanten toe, van beneden naar boven, van het midden naar boven uitsmeren.
Ahja! En er wordt niks voorverwarmd?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:00 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik bak zo`n klein bolletje biscuit 32 minutn op 18o graden.
Afsmeren betekent helemaal besmeren met een mengsel van 1:1 roomboter en poedersuiker.
Als j vult met jam en chocopasta kan dat gewoon mee in de trein
En 2 a 3 keer doorsnijden moet wel lukken ja
Oh da's handig! Ik wilde het ergens halverwege juli/eind juli maken eigenlijkquote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:04 schreef De_Taartjesfee het volgende:
laagje kersenjam, laagje witte chocopaste. Niks meer, niks minder.
En het is heel makkelijk, gewoon een kwestie van doen.
Wanneer wil je hem gaan maken? Ik heb toevallig een bolletje staan om te decoreren, kan wel stap voor stap foto`s maken eventueel? Wordt wel vanavond
Bedankt! [Ook voor die andere link!]quote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:05 schreef DevilsAndDust het volgende:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=943002
Dit is misschien ook een goede link!
Dank je welquote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:05 schreef Taartje het volgende:
Ik vind vooral die van Grolsch erg mooi geworden!Heb je die letters helemaal met de hand utigesneden?
Ilse op Fokquote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:53 schreef Ilse86 het volgende:
Ben relatief nieuw hier, dus bij deze een kleine verzameling van een paar van mijn taartjes van het afgelopen jaar. Ze zijn allemaal voor vrienden of familie gemaakt, geen betaalde opdrachten dus.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
M. 1 van de 5 meiden van je studiequote:Op woensdag 9 juni 2010 10:47 schreef Ilse86 het volgende:
Met wie heb ik de eer..?
![]()
Over je vraag: voor zover ik weet zijn er in Nijmegen/omstreken geen echte taartwinkels. Dichtsbijzijnde zit in Andelst, net voorbij de brug bij Ewijk..
dat ziet er niet alleen prachtig uit maar klinkt ook errug lekkerquote:Op woensdag 9 juni 2010 14:29 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Voor Angela die 6 werd, gevuld met zwitserse room een aardbeien
[ afbeelding ]
Bij Pipoos zag ik flesjes kleurstof voor 2,60. Vond daar alles wel behoorlijk duur, vooral de uitsteekvormpjes.quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:12 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bestel alles daar ja! Het schijnt dat Pipoos tegenwoordig ook kleurstoffen heeft, maar dan wel duurder en ik ben er nog niet geweest dus ik weet niet wat ze precies hebben. Probeer in ieder geval niet aan de slag te gaan met kleurstoffen van de toko.
Oke,quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:12 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bestel alles daar ja! Het schijnt dat Pipoos tegenwoordig ook kleurstoffen heeft, maar dan wel duurder en ik ben er nog niet geweest dus ik weet niet wat ze precies hebben. Probeer in ieder geval niet aan de slag te gaan met kleurstoffen van de toko.
Oh!quote:Op woensdag 9 juni 2010 19:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
Welke groen wil je? Ik heb er ook een aantal. Je mag best wat kleurstoffen komen lenen, hoor..
Nou petje af hoor, voor je geduld en je hebt het fantastisch gedaanquote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:41 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Dank je welIk heb de letters uitgesneden door het logo over te tekenen op bakpapier, dit op het fondant te leggen en het zo uit te snijden. Er zijn vast makkelijkere manieren, maar ik heb verder nog nooit iets met figuurtjes of puzzels gedaan, dus ik kon het ff niet anders bedacht krijgen
Kan het misschien zijn dat die collega geen ruimte genoeg heeft? Anders vind ik het wel een beetje ondankbaar.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 11:34 schreef Nanook24 het volgende:
* Nanook24 heeft een taart gebakken voor een collega die over 2 weken zijn verjaardag pas viert.![]()
Ik geloof dat hij mijn verhaal dat invriezen makkelijk kan niet zo geloofde want nu neemt een andere collega die zijn verjaardag wel dit weekend viert de taart mee.
Ik ben er eigenlijk wel een beetje chagarijnig over want invriezen kan makkelijk en nu moet ik dezelfde taart nog een keer maken en het plaatje was best nog wel even een gedoetje om te maken.
Ik heb aangeboden hem bij mij thuis in de vriezer te zetten maar dat was schijnbaar geen goede optie.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 11:43 schreef ThunderBitch het volgende:
Kan het misschien zijn dat die collega geen ruimte genoeg heeft? Anders vind ik het wel een beetje ondankbaar.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |