Ligt er aan waar je 'm mee gevuld hebt.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 12:18 schreef ChipsZak. het volgende:
Oke, ik weet dat ik veel vragen stelen dit is misschien een stomme,
maar;
hoe lang kan zo'n klein boltaartje (bv. zo'n lieveheersbeest taartje) buiten een koelkast? Ik kan zeker niet 2,5 uur reizen met zo'n ding in een taartdoos hm?
Nouja, ik zou het dan volgens zo'n how-to ding doen (want ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring, op simpele cupcakes na, met taartjes maken) en die zegt:quote:Op dinsdag 8 juni 2010 12:19 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Ligt er aan waar je 'm mee gevuld hebt.
Kies voor een vulling die je buiten de koelkast kan bewaren en er is geen probleem.
Maar slagroom & room moeten zeker wel in de koelkast?quote:Dit is de bedoeling. We nemen de slagroom, die verstevigd is, en een lekkere klodder room erin, en dan voorzichtig de room naar de buitenkanten toe, van beneden naar boven, van het midden naar boven uitsmeren.
Ahja! En er wordt niks voorverwarmd?quote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:00 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik bak zo`n klein bolletje biscuit 32 minutn op 18o graden.
Afsmeren betekent helemaal besmeren met een mengsel van 1:1 roomboter en poedersuiker.
Als j vult met jam en chocopasta kan dat gewoon mee in de trein
En 2 a 3 keer doorsnijden moet wel lukken ja
Oh da's handig! Ik wilde het ergens halverwege juli/eind juli maken eigenlijkquote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:04 schreef De_Taartjesfee het volgende:
laagje kersenjam, laagje witte chocopaste. Niks meer, niks minder.
En het is heel makkelijk, gewoon een kwestie van doen.
Wanneer wil je hem gaan maken? Ik heb toevallig een bolletje staan om te decoreren, kan wel stap voor stap foto`s maken eventueel? Wordt wel vanavond
Bedankt! [Ook voor die andere link!]quote:Op dinsdag 8 juni 2010 13:05 schreef DevilsAndDust het volgende:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=943002
Dit is misschien ook een goede link!
Dank je welquote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:05 schreef Taartje het volgende:
Ik vind vooral die van Grolsch erg mooi geworden!Heb je die letters helemaal met de hand utigesneden?
Ilse op Fokquote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:53 schreef Ilse86 het volgende:
Ben relatief nieuw hier, dus bij deze een kleine verzameling van een paar van mijn taartjes van het afgelopen jaar. Ze zijn allemaal voor vrienden of familie gemaakt, geen betaalde opdrachten dus.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
M. 1 van de 5 meiden van je studiequote:Op woensdag 9 juni 2010 10:47 schreef Ilse86 het volgende:
Met wie heb ik de eer..?
![]()
Over je vraag: voor zover ik weet zijn er in Nijmegen/omstreken geen echte taartwinkels. Dichtsbijzijnde zit in Andelst, net voorbij de brug bij Ewijk..
dat ziet er niet alleen prachtig uit maar klinkt ook errug lekkerquote:Op woensdag 9 juni 2010 14:29 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Voor Angela die 6 werd, gevuld met zwitserse room een aardbeien
[ afbeelding ]
Bij Pipoos zag ik flesjes kleurstof voor 2,60. Vond daar alles wel behoorlijk duur, vooral de uitsteekvormpjes.quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:12 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bestel alles daar ja! Het schijnt dat Pipoos tegenwoordig ook kleurstoffen heeft, maar dan wel duurder en ik ben er nog niet geweest dus ik weet niet wat ze precies hebben. Probeer in ieder geval niet aan de slag te gaan met kleurstoffen van de toko.
Oke,quote:Op woensdag 9 juni 2010 16:12 schreef DevilsAndDust het volgende:
Ik bestel alles daar ja! Het schijnt dat Pipoos tegenwoordig ook kleurstoffen heeft, maar dan wel duurder en ik ben er nog niet geweest dus ik weet niet wat ze precies hebben. Probeer in ieder geval niet aan de slag te gaan met kleurstoffen van de toko.
Oh!quote:Op woensdag 9 juni 2010 19:14 schreef DevilsAndDust het volgende:
Welke groen wil je? Ik heb er ook een aantal. Je mag best wat kleurstoffen komen lenen, hoor..
Nou petje af hoor, voor je geduld en je hebt het fantastisch gedaanquote:Op dinsdag 8 juni 2010 17:41 schreef Ilse86 het volgende:
[..]
Dank je welIk heb de letters uitgesneden door het logo over te tekenen op bakpapier, dit op het fondant te leggen en het zo uit te snijden. Er zijn vast makkelijkere manieren, maar ik heb verder nog nooit iets met figuurtjes of puzzels gedaan, dus ik kon het ff niet anders bedacht krijgen
Kan het misschien zijn dat die collega geen ruimte genoeg heeft? Anders vind ik het wel een beetje ondankbaar.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 11:34 schreef Nanook24 het volgende:
* Nanook24 heeft een taart gebakken voor een collega die over 2 weken zijn verjaardag pas viert.![]()
Ik geloof dat hij mijn verhaal dat invriezen makkelijk kan niet zo geloofde want nu neemt een andere collega die zijn verjaardag wel dit weekend viert de taart mee.
Ik ben er eigenlijk wel een beetje chagarijnig over want invriezen kan makkelijk en nu moet ik dezelfde taart nog een keer maken en het plaatje was best nog wel even een gedoetje om te maken.
Ik heb aangeboden hem bij mij thuis in de vriezer te zetten maar dat was schijnbaar geen goede optie.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 11:43 schreef ThunderBitch het volgende:
Kan het misschien zijn dat die collega geen ruimte genoeg heeft? Anders vind ik het wel een beetje ondankbaar.
Hm.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 12:45 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ik heb aangeboden hem bij mij thuis in de vriezer te zetten maar dat was schijnbaar geen goede optie.
Dan zou ik toch laten weten dat je het niet zo kan waarderen. Wat geeft ie als reden op, dan?quote:Op vrijdag 11 juni 2010 12:45 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ik heb aangeboden hem bij mij thuis in de vriezer te zetten maar dat was schijnbaar geen goede optie.
Oh, geeft niet hoor,quote:Op vrijdag 11 juni 2010 14:02 schreef DevilsAndDust het volgende:
Oh, CZ, ik ga je direct een pm terugsturen! Sorry sorry sorry!
Nee hoor, je hebt ook wel gelijk...het was ook een vergissing.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 14:13 schreef DevilsAndDust het volgende:
Had je wel met 'm afgesproken om de taart twee weken eerder te maken? Ik kan me best voorstellen dat je, als je verder niets weet van het soort taarten dat we maken, bang bent voor een niet-verse taart. Of ben ik nu advocaat van de duivel?.
Ik ken wel individuele muffinvormpjes, die haal je bij de xenos (e.d.) voor ongeveer 70 cent.quote:Op vrijdag 11 juni 2010 16:06 schreef Inu het volgende:
Ik wil voor mijn verjaardag cupcakes maken, maar ze moeten mee op reis. Ik heb ooit een doos gezien waar iets van 24 cupcakes in een soort vormpje konden zodat ze niet bewegen.
Weten jullie waar ik die kan halen?
Oh, dat is wel een goed idee ja! Ik heb een siliconen vorm, dus die weegt toch niksquote:Op vrijdag 11 juni 2010 16:21 schreef B.ertha het volgende:
[..]
Ik ken wel individuele muffinvormpjes, die haal je bij de xenos (e.d.) voor ongeveer 70 cent.
Of neem een grotere doos en zet de cupcakes gewoon in de muffinvorm in de doos, dan schuiven ze ook niet.
Ziet er leuk uit, maar... ik kan nergens contactgegevens vinden, alleen een 06? Dat zorgt er wel voor dat ik huiverig ben om te bestellenquote:Op vrijdag 11 juni 2010 17:40 schreef Breathtaking het volgende:
Kennen jullie homebaked.nl al? Leuke webshop met goedkoper spul dan op deleukstetaartenshop (voor zover ik nu kan zien)!
quote:Op vrijdag 11 juni 2010 21:27 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit, maar... ik kan nergens contactgegevens vinden, alleen een 06? Dat zorgt er wel voor dat ik huiverig ben om te bestellen
?quote:Ons adres is:
Zandkamp 86
3828 GE Hoogland
Ik zat al op je te wachten! Hup met die foto's!quote:Op vrijdag 11 juni 2010 21:02 schreef MariaEtcetera het volgende:
Ohaai! Ik heb gisteren mn eerste taart-bekleed-workshop gehad, van iemand die ik al een beetje kende, en het was gezellig en ik heb een puike taart gemaakt! Ik zal zo foto's uploaden!
Alleen jammer dat het op een gegeven moment een beetje laat werd, en ik te perfectionistisch aan het rommelen was (mn rups moest stippen! En ogen!), dus toen had ik een taart met alleen twee lieveheersbeestjes, een rups en een bloem, met wat grasjes langs de rand
Hij is wel gezellig geworden, en het marsepein zat er best strak op voor een eerste keer geloof ik.
Lekker issie ook
U vraagt, wij draaienquote:Op vrijdag 11 juni 2010 22:04 schreef DevilsAndDust het volgende:
[..]
Ik zat al op je te wachten! Hup met die foto's!
Mijne ook! Niet helemaal af, niet helemaal strak afgewerkt, met beestjes (al zijn die van mij niet van het insecten-soortquote:
Kan als je daar behoefte aan hebt idd maar ik doe dat zelf nooitquote:Op zaterdag 12 juni 2010 08:12 schreef Taartje het volgende:
Mooie uitleg heb je gemaakt Taartjesfee!
Mag ik nog een tip toevoegen? Wanneer je voor het in drieeen snijden in een rechte lijn drie sateprikkers in de te snijden lagen prikt, heb je én een duidelijk zichtbare verdeling bij het snijden, én je legt de lagen na het vullen precies zo terug als ze lagen. Is wel handig ivm eventuele deukjes of niet helemaal rond zijn.
Ja het was echt ontzettend dun maar dan kwam er weer een scheur in en dan kon ik weer opnieuw beginnen. Frustrerend! Ik ga binnenkort wel weer een nieuwe taart maken want ik vond het leuk om te doen. En aangezien al die keukenprinsessen die wekelijks appeltaarten, carrot cakes en god weet wat niet allemaal meer bakken, ingezakte biscuits hadden en de mijne gewoon perfect was heb ik er misschien wel talent voor!quote:Op zaterdag 12 juni 2010 23:24 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Zo dun als papier? Dat doe ik alleen als ik bijvoorbeeld vlinders maak van gumpaste of rozenblaadjes ofzo.
Marsepein om mee te bekleden laat ik liever wat dikker. Dan schijnen de lagen er niet doorheen namelijk
Ik heb daar een workshop gehad en ook al een keer besteld. Is wel betrouwbaar hoor, bestelling is alleen niet zo snel als via de leukstetaarten..quote:Op vrijdag 11 juni 2010 21:27 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ziet er leuk uit, maar... ik kan nergens contactgegevens vinden, alleen een 06? Dat zorgt er wel voor dat ik huiverig ben om te bestellen
dank je wel.quote:Op zondag 13 juni 2010 12:55 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Af laten koelen, dan kruimt hij minder
Onder andere de fondant brokkelt/scheurt af als zij het naar beneden doet etc.quote:Op zondag 13 juni 2010 19:37 schreef Viking84 het volgende:
Ik krijg trek van dit topic.
En ik heb het 'zo moet het niet'-filmpje uit de OP bekeken, maar ik snap niet wat er niet goed aan is?.
Heej leuk! Dat boek heb ik ook, ik wilde de bbq-taart voor vaderdag gaan proberen.quote:Op zondag 13 juni 2010 18:42 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Zo.. Nu ik eindelijk weer een oven tot mijn beschikking heb, kan ik weer bakken.
Ik wil me graag wat verder verdiepen in de wereld van cupcakes en taarten..
Gister heb ik voor mijn verjaardag dit boek gekregen, zover als ik kon zien is het erg duidelijk en helder..
Goed om mee te beginnen dus ..
[ afbeelding ]
Die heb ik ook gezien... Hij is idd erg leuk!quote:Op dinsdag 15 juni 2010 13:12 schreef Breathtaking het volgende:
Ik zag trouwens een hele leuke taartdoos bij de Xenos voor 14,99! Misschien een tip.
dit is Poutine, een typisch Canadees snackgerechtquote:Op maandag 14 juni 2010 19:24 schreef dvr het volgende:
Een dame uit Canada heeft voor haar frietverslaafde vriend een patatje speciaal gebakken:
[ afbeelding ]
De ingrediënten zijn getoaste cake, witte chocola en butterscotch saus.
bron
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |