abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_194899585
Nijmegenaar C. (52) werd in 2013 bijna doodgetrapt op de Groesbeekse kermis. De daders gingen vrijuit, nadat ze eerder tien maanden cel hadden gekregen. Waarom trok het Openbaar Ministerie zich terug?

C. kon de agent die hem vragen kwam stellen exact vertellen wie hem hadden afgetuigd. Tot op de sokken kon hij ze nauwkeurig beschrijven. Hij kende ze van gezicht en naam, omdat hij ooit in Groesbeek had gewoond. Een van hen was een aannemer uit het dorp. Diens zoon de aanstichter. De ruzie ging om een meisje. Maar dat begreep hij pas achteraf. Ook de broer van de aannemer had hij herkend. Een werknemer was de vierde. Nadien liepen ze rustig weer de tent in.

Tussen de ME’ers door wankelde C. naar de ambulance. Die bracht hem naar het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. De verwondingen waren zo ernstig dat hij een dag later naar het Radboudumc werd vervoerd. Direct ging hij onder het mes. Vier en een half uur lag hij op de operatietafel. Zijn kaak was van boven tot onder gesplitst.

Zeven jaar later zie je er weinig meer van. Maar als je over zijn rechterkaak wrijft, voel je de bobbels en butsen. Er zit nog steeds een plaat in. Zijn rechterkant is gevoelloos. Zes weken was zijn kaak gefixeerd met een beugel. Eten ging alleen vloeibaar door een rietje.

Het was bijzonder vervelend voor hem als slachtof­fer, maar het OM trok zich terug uit zijn strafzaak. Hij kon zijn oren niet geloven

Het duurde vier jaar voordat zijn kwelgeesten voor de rechter kwamen. Glashelder herinnert C. zich dat de officier van justitie hem enkele dagen voor de zitting uitnodigde. In het kantoor van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland in Arnhem, pal naast de oude brug. ‘No lie can live forever’ stond er in gele letters op de gevel.

Op tafel lag een vuistdik strafdossier. De officier ging achttien maanden gevangenisstraf eisen. Tegen de mannen was bewijs genoeg. De officier verwachtte ‘geen problemen’. Zeven jaar later echoën die woorden nog constant door in zijn hoofd. ‘Geen problemen.’

Hard oordeel
En week later, 28 maart 2017, moesten de verdachten zich voor de rechtbank in Arnhem verantwoorden. Zelf vermeed hij de zitting. Hij kon het niet aan. Twee weken later velden de drie rechters een hard oordeel. Hij had als slachtoffer een traumatische ervaring ondergaan. De vier daders verdienden daarom tien maanden cel.

Natuurlijk gingen die gasten in hoger beroep. Dat duurde weer eeuwen. Pas in oktober 2019 zou het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zich over de zaak buigen. Dat binnen het OM intern tot op topniveau in Den Haag maanden van alles rond de zaak speelde, wist C. toen nog niet. :D :')

Hoge tantes
Hij kreeg opnieuw vooraf een uitnodiging voor een gesprek. Drie dames ontvingen hem die 22ste mei vriendelijk. Het waren ‘hoge tantes’, kopstukken van het OM. Waarnemend hoofdofficier van justitie Marthyne Kunst en recherche-officier Diewerke Stikkelbroeck. Vanuit Den Haag was Liesbeth Joosten overgekomen, hoofd van het slachtofferparket.

Een half uur later stond hij buiten. Verbijsterd.
Zich niet goed beseffend wat hem was overkomen. Het was bijzonder vervelend voor hem als slachtoffer, maar het OM trok zich terug uit zijn strafzaak. Hij kon zijn oren niet geloven. Hoe? Wat? Die mannen waren toch veroordeeld? Er was toch voldoende bewijs? Zat mensen hadden het gezien. Al was het zonde dat de politie dat filmpje niet kon vinden. De dames zeiden iets over de integriteit van het bewijs. Meer konden ze niet zeggen.

Veeg uit de pan
De rechters zouden dat toch nooit goed vinden? Aan het begin van de zitting op 31 maart 2019 bij het gerechtshof vraagt de advocaat-generaal het woord. Kort deelt hij mee dat het Openbaar Ministerie ‘de niet-ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie vordert’. De openbare aanklager weigert elke nadere uitleg. Het gerechtshof schorst de zitting. :D :')

De daders lachen zich ongetwij­feld rot. Waarom staat hij als slachtof­fer in de kou? De dreun van het OM voelt als een knock-out

Amper tien minuten later zijn de raadsheren, zoals de drie rechters bij het hof heten, terug in de zittingszaal. Het OM krijgt een veeg uit de pan. Met het ‘achterhouden van wezenlijke informatie’ handelt het OM in strijd ‘met het beginsel van openbaarheid’. Het hof is daardoor niet in staat ‘een zelfstandige belangenafweging te maken’. Toch doen de raadsheren direct uitspraak.

Doofpot
,,In deze zaken schort het aan een onpartijdige waarheidsvinding en een integere bewijsvoering.” De strafzaken tegen de vier kopschoppers zijn per direct beëindigd.

Steven Oosterhof, C.’s nieuwe advocaat, kijkt met open mond om zich heen. Hoe kan het gerechtshof zo’n ingrijpende beslissing zo snel, klakkeloos nemen? De advocaat begrijpt er niets van. Dit is een doofpot met fiat van de rechter. Op de publieke tribune klinkt gejuich. Vrouwen vallen hun mannen in de armen, opgelucht dat hun partners niet de bak in hoeven.

Beerput
C. is verbijsterd. Hij is er kapot van. Waarom helpt het hof hem niet? Tegelijkertijd maakt koppigheid zich van hem meester. Samen met Oosterhof moet en zal hij de deksel van de beerput lichten. Het OM noemde hem ‘een modelburger’. De daders lachen zich ongetwijfeld rot. Waarom staat hij als slachtoffer in de kou? De dreun van het OM voelt als een knock-out.

quote:
Hier, lees eens wat het OM hem begin juli 2020 schrijft als antwoord op zijn klacht. ,,De strafzaak is voor u bijzonder teleurstellend geweest. Het moet frustrerend voor u zijn dat u niet weet wat er is gebeurd in uw zaak dat ertoe heeft geleid dat de zaak is geëindigd zonder dat het Gerechtshof een oordeel over de zaak heeft kunnen geven.”
:') :')

Uiterst middel
Nogmaals wordt ‘uitgelegd’ dat die beslissing niet lichtvaardig is genomen. Dit was echt een uiterst middel, aldus het OM. ,,Het raakt ons en de collega’s die aan de strafzaak hebben gewerkt dat we in deze zaak, waarin u slachtoffer bent geworden van een geweldsdelict, de verdachten niet verder konden vervolgen. Het raakt ons ook dat we geen openheid van zaken kunnen geven.” :')

Het enige wat we konden doen: zorgen dat u geen schade zou overhouden doordat deze zaak in hoger beroep niet kon worden doorgezet

Openbaar Ministerie
Was getekend, Mariëtte Bode, landelijk hoofdadvocaat-generaal, en Marthyne Kunst, hoofdofficier van justitie Oost-Nederland.

25.000 euro
Het OM heeft ‘niet onzorgvuldig gehandeld’, stellen zij. C.’s klacht wordt ongegrond verklaard. Ter compensatie krijgt hij 25.000 euro. ,,Het enige wat we konden doen: zorgen dat u geen schade zou overhouden doordat deze zaak in hoger beroep niet kon worden doorgezet.”

Die schade is er. Zelf vindt hij van niet. Maar hij is een ander mens geworden, zegt zijn omgeving. Zijn vroegere spontane en vrolijke ik is verdwenen. Hij is negatief geworden. Drukke plekken met veel mensen mijdt hij. In Groesbeek komt hij al helemaal niet.

Als het bovenin te veel gaat spoken, trekt hij de sportschoenen aan. Hij heeft een personal trainer. De gedachten, de vragen: ze blijven kwellen. Welke fouten zijn hier door politie en justitie gemaakt? Wat wordt er verdoezeld? In een terorrismezaak krijgt de rechter tenminste nog te horen dat de staatsveiligheid in het ding is. Hij, bijna doodgetrapt, moet het maar doen met ‘belangen’. Welke? En van wie?

Naschrift
C. heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman over de handelwijze van politie en justitie en het gebrek aan transparantie. Ook is hij naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gestapt. Tegen het arrest van het gerechtshof is cassatie ingesteld, maar anders dan verdachten is C. als slachtoffer eigenlijk geen procespartij.

,,Bij mijn weten is het onderzoek goed verlopen.” Dat zegt een politiebron die destijds was betrokken bij de zaak in Groesbeek. ,,Dat het OM niet in staat voor de integriteit van het bewijs, vind ik heel gek. Ik kan het niet verklaren.”

‘Niemand durft te praten over de vechtpartij op de kermis bij Groesbeek waarbij C. zwaar gewond is geraakt. Het ligt in de gemeenschap Groesbeek erg gevoelig om te praten over deze mishandeling.’ Deze informatie komt in oktober 2013 binnen bij de inlichtingendienst van de politie, het Team Criminele Inlichtingen dat via bronnen in het criminele milieu informatie verzamelt over ernstige misdrijven.

Het is een maand nadat de Nijmeegse ondernemer C. op de kermis bijna is doodgetrapt. Groesbeek staat bekend als het bouwvakkers en dakdekkersdorp van Nederland, een kleine, hechte gemeenschap. Eén van de vier verdachten, de vader van de man die de vechtpartij begon, heeft een groot aannemersbedrijf, is gerespecteerd sponsor van een van de grote voetbalclubs die Groesbeek rijk is. Iedereen heeft wel een belang met die familie, zegt iemand.

Het rechercheonderzoek dreigt vast te lopen. Meerdere mensen waren getuige, maar ze durven niet te vertellen wat ze hebben gezien. Een filmpje van de mishandeling blijft spoorloos. Volgens de politiebron is een agent die de Groesbeekse gemeenschap door en door kent, het dorp ingetrokken. Die agent vindt zes à zeven getuigen die mogelijk meer weten. Hij levert de lijst met namen aan. De getuigen verklaren anoniem: de processen-verbaal vermelden een nummer, geen namen. Eén getuige wordt in de bunker in Amsterdam gehoord, het zwaar beveiligde justitiegebouw waar grote strafzaken worden gehouden.

Op de kermis van Groesbeek is het wel vaker knokken, zegt de politiebron. ,,Dan worden oude rekeningen vereffend en slaan ze elkaar op de bek. En een uur later hangen ze alweer om elkaars schouders. Dit was andere koek. Hier is bijna iemand doodgeslagen.” Later bij de rechter-commissaris (RC) ontstaat er volgens de politiebron wat gedonder over de anonieme getuigen. Advocaten van de verdachten wijzen op de verschillen in de verklaringen. ,,De RC kapte dat toen af.”

In Groesbeek gaat het verhaal dat een politieman wraak wilde nemen op de verdachten. De politiebron: ,,Een van de verdachten is ooit in de jaren 90 opgepakt voor stroperij. Dat gaf op het bureau grote bonje. Toen die dorpsagent later op een camping in de buurt van Groesbeek kampeerde, is die verdachte hem met anderen komen opzoeken. Dat werd toen een grote matpartij. Die agent is al lang met pensioen.”

Ook nu willen Groesbekers openlijk niet praten, zegt een bekende Groesbeker. ,,Geen naam alsjeblieft. Dit ligt nog steeds heel gevoelig. Deze zaak leeft nog steeds in het dorp. Mensen snappen er helemaal niets van.”

Tijdlijn
1 september 2013
Mishandeling op kermis Groesbeek.

7 september 2013
Slachtoffer doet aangifte van mishandeling.

Oktober 2013
De criminele inlichtingen eenheid ontvangt informatie dat ‘niemand durft te praten over de vechtpartij’. Informanten noemen de namen van de verdachten.

19 november 2014
De vier verdachten worden aangehouden.

23 maart 2017
Voorgesprek met de officier van justitie. Die verwacht geen problemen in de strafzaak.

28 maart 2017
Zitting bij de rechtbank Gelderland in Arnhem. De verdachten ontkennen hun betrokkenheid. Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden gevangenisstraf.De rechtbank veroordeelt de verdachten voor het medeplegen van poging tot doodslag tot tien maanden gevangenisstraf. Ook moeten ze een schadevergoeding betalen van 14.330,70 euro. De verdachten gaan in hoger beroep.

Januari 2019
Regiezitting bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Er worden verzoeken ingediend om getuigen te horen.
Binnen het Openbaar Ministerie ontstaat beroering, blijkt uit het WOB-verzoek van De Gelderlander.

Februari 2019
Recherche-officier licht de advocaat-generaal in over de problemen.

30 april 2019
De Centrale Toetsingscommissie bespreekt de zaak-Groesbeek.

22 mei 2019
C. hoort dat het Openbaar Ministerie zich terugtrekt. Het Openbaar Ministerie biedt een schadebedrag van 25.347,95 euro aan.

13 januari 2020
quote:
Minister Ferd Grapperhaus antwoordt op schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Michiel van Nispen dat hij niets kan zeggen.
:') :')

3 juli 2020
Het Openbaar Ministerie verklaart C.’s klacht ongegrond en zegt niet onzorgvuldig te hebben gehandeld.

3 augustus 2020
SP’er Van Nispen dient opnieuw Kamervragen in bij minister Grapperhaus.11 juni 2020 Met zijn advocaat gaat C. op gesprek bij het Openbaar Ministerie. Of hij zijn klacht wil intrekken?23 juli 2020
C. dient een klacht in bij de Nationale Ombudsman over handelen politie en Openbaar Ministerie en het gebrek aan transparantie. En hij heeft met zijn advocaten cassatie ingesteld en een klacht ingediend bij Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

25 augustus 2020 De Hoge Raad wijst het cassatieberoep van C. af.

https://www.ad.nl/binnenl(...)r-justitie~addb17fb/

Ook hier schitterd Grapperhaus weer :')
OM in Nederland is om te janken :r
  Spellchecker zaterdag 5 september 2020 @ 14:02:38 #2
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_194899702
Bizar dit, de overheid beschermt je niet als het er op aankomt. Daarom beter zorgen dat je in staat bent om jezelf te verdedigen.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:14:08 #4
3542 Gia
User under construction
pi_194899840
En dan vindt men het raar als mensen zelf de zaak afhandelen.
pi_194899949
Zoals ik al zei en ik werd weggelachen, rechters en justitie : corrupt.
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:26:27 #6
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_194899963
Ze zijn er Dan ook niet voor het klootjesvolk. Dat mag alleen maar de bel houden en belasting betalen.

Als je anno 2020 nog steeds in een illusie left, ben je ook gewoon dom.
Als je iets wilt, zul je het zelf moeten regelen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:32:26 #8
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_194900035
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:26 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ze zijn er Dan ook niet voor het klootjesvolk. Dat mag alleen maar de bek houden en belasting betalen.

Als je anno 2020 nog steeds in een illusie left, ben je ook gewoon dom.
Als je iets wilt, zul je het zelf moeten regelen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:32:53 #9
22565 asco
Los in deze tent
pi_194900038
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:14 schreef Gia het volgende:
En dan vindt men het raar als mensen zelf de zaak afhandelen.
Dat dus.
Soms zou ik hopen dat iemand mij eens iets flikt.
Maarja, dat durven die lafaards nooit. :r
pi_194900182
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:02 schreef Kamover het volgende:
Bizar dit, de overheid beschermt je niet als het er op aankomt. Daarom beter zorgen dat je in staat bent om jezelf te verdedigen.
Vier tegen 1 lukt maar weinigen.
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_194900196
En het gek vinden dat het volk aan eigenricht denkt 8)7 8)7
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:51:39 #12
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194900259
quote:
13s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:45 schreef Circle.Of.Filth het volgende:

[..]

Vier tegen 1 lukt maar weinigen.
Klopt, dat gaat inderdaad niet. Maar jezelf verdedigen tegen 1 of 2 moet kunnen.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_194900271
Mensen, Mensen. Als men jou weer eens probeert wijs te maken dat het hier in Nederland zo goed is geregeld denk dan terug aan dit artikel. Het is hier een bananenrepubliek, alleen we weten het nog niet. Overigens zou ook die 10 maanden een lachertje zijn geweest.

D66, voor nu, voor later, voor altijd

wij komen voor uw geld
  zaterdag 5 september 2020 @ 14:59:09 #14
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194900356
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:52 schreef Orion_in_space het volgende:
Mensen, Mensen. Als men jou weer eens probeert wijs te maken dat het hier in Nederland zo goed is geregeld denk dan terug aan dit artikel. Het is hier een bananenrepubliek, alleen we weten het nog niet. Overigens zou ook die 10 maanden een lachertje zijn geweest.

D66, voor nu, voor later, voor altijd

wij komen voor uw geld
Daarom goed voor jezelf zorgen, niemand komt jou helpen.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_194900363
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:59 schreef Kamover het volgende:

[..]

Daarom goed voor jezelf zorgen, niemand komt jou helpen.
Exact.

Ja als je al op straat ligt dood te bloeden en dan mag je nog zelf naar de ambulance lopen blijkbaar.
pi_194900364
Apart verhaal, uit de reactie van de rechter vermoedt ik dat het OM dus iets heeft gedaan of verzuimt, wat een verdere rechtszaak onmogelijk maakt.
.
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:01:32 #17
80382 manny
30 is best veel
pi_194900372
De dingen kunnen ook tegelijk waar zijn

Ja, het kan een schande zijn

Ja, het kan zo zijn dat er enorme fouten in de procedure zijn gemaakt, waardoor vervolging niet lukt.

Zonder dat we meteen door en door corrupt zijn, bananenrepubliek etc

Frustrerend is wel dat er niet uitgelegd kan / mag worden wat er dan is misgegaan. Of op zijn minst de reden dat dat niet gedaan kan worden
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 5 september 2020 @ 15:02:41 #18
206731 Mortaxx
Doomer
pi_194900381
10 maanden cel is al diep triest en dan dit als eindresultaat

D66 is een gevaar voor Nederland
Op vrijdag 21 april 2023 19:16 schreef FlippingCoin het volgende:
Hoe je tyfusbek kneus
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:03:03 #19
80382 manny
30 is best veel
pi_194900384
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:59 schreef Kamover het volgende:

[..]

Daarom goed voor jezelf zorgen, niemand komt jou helpen.
Want dat had geholpen in deze case?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:09:57 #20
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194900472
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:03 schreef manny het volgende:

[..]

Want dat had geholpen in deze case?
Nee in dit geval niet veel, maar ik merk dat veel
mensen onterecht vertrouwen op de overheid. Alle problemen worden opgelost door vadertje staat denkt men. Uiteindelijk zijn we een stel wilden onder een dun laagje beschaving. Uiteindelijk sta je er altijd alleen voor. Als je dan met je dolf Jansen armen tegenover een kwaadwillende staat, ben je naïef geweest.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_194900540
Ik kan het gewoon niet geloven :o :{
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:14:33 #22
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_194900546
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:02 schreef Mortaxx het volgende:
10 maanden cel is al diep triest en dan dit als eindresultaat

D66 is een gevaar voor Nederland
De fout ligt hier bij het OM en dat is een knetterrechts VVD-bolwerk.
We have always been at war with Eastasia.
  zaterdag 5 september 2020 @ 15:16:37 #23
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194900573
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:14 schreef -XOR- het volgende:

[..]

De fout ligt hier bij het OM en dat is een knetterrechts VVD-bolwerk.
Twee hele grote fouten in jouw post.

1. VVD is anno 2020 links van het midden. Enorme ruk naar links gemaakt dat laatste jaren

2. D66 is al jaren de grootste partij bij Justitie
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_194900918
Zo, wat wekt dit bericht woede op bij mij.

[ Bericht 45% gewijzigd door Brybry op 05-09-2020 21:18:23 ]
pi_194901051
Aannemers. Steekpenningen. Glashelder. Trieste zaak maar niet geheel onverwacht. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 5 september 2020 @ 16:33:17 #26
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_194901970
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:01 schreef manny het volgende:

Frustrerend is wel dat er niet uitgelegd kan / mag worden wat er dan is misgegaan. Of op zijn minst de reden dat dat niet gedaan kan worden
Dit is dan ook precies waarom het een bananenrepubliek is.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_194902592
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 16:33 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Dit is dan ook precies waarom het een bananenrepubliek is.
Inderdaad. Ons kent ons. Old Boys Network. Men doet elkaar geen schade. Daar hoef je geen Alu-hoedje voor op te hebben. :) Aannemers zijn per definitie VVD en de rechtelijke macht ook. En/of de powers that be op de achtergrond. Vies volk waar onze Haerlemsche Vrind ook nog wel het 1 en ander of weet maar daar nooit over uit de school zal klappen. Als je niet bij de incrowd hoort zoals het slachtoffer in kwestie sta je op vele fronten op zware achterstand.

Het wordt expres zo ingewikkeld gemaakt dat bewijsmateriaal weggemoffeld kan en zal worden zonder dat iemand het geheel nog doorziet. Je ziet het ook aan hoe belachelijk lang zo'n zaak aanrommelt. Terwijl de feiten vrij duidelijk zijn.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_194903406
Of er blijkt een getuigenis niet betrouwbaar te zijn.
.
  zaterdag 5 september 2020 @ 17:55:25 #29
8369 speknek
Another day another slay
pi_194903584
Klinkt alsof het kroongetuigen zijn van een andere zaak, en het laten vallen hiervan in de deal zit.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_194903704
Dat is:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 5 september 2020 @ 18:09:42 #31
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_194903830
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 17:55 schreef speknek het volgende:
Klinkt alsof het kroongetuigen zijn van een andere zaak, en het laten vallen hiervan in de deal zit.
Ik zat ook te gokken op dat er een of meerdere informanten tussen zitten inderdaad. Iedereen bang om te getuigen dus ze zullen wel ergens in het criminele circuit zitten.

[ Bericht 6% gewijzigd door Twiitch op 05-09-2020 18:17:34 ]
pi_194904073
Waarom kreeg het slachtoffer eigenlijk een pak slaag?
.
pi_194904118
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 15:16 schreef Kamover het volgende:

[..]
Knip

2. D66 is al jaren de grootste partij bij Justitie
Ja? Ik lees al jaren dat als een rechter een opmerkelijke uitspraak of straf geeft, het een D66 rechter is. Maar er is een basis voor deze uitspraak?

[ Bericht 0% gewijzigd door opgebaarde op 05-09-2020 18:54:28 ]
pi_194904414
Schimmig zaakje
pi_194904426
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 18:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ja? Ik lees al jaren dat als een rechter een opmerkelijke uitspraak of straf geeft, het een D66 rechter is. Maar er een basis voor deze uitspraak?
Volgens Geert Wilders is het zo, dus dan moet het wel waar zijn.
Waarom zou een politicus nou liegen?
  zaterdag 5 september 2020 @ 19:39:57 #36
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194905062
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 september 2020 18:53 schreef NgInE het volgende:

[..]

Volgens Geert Wilders is het zo, dus dan moet het wel waar zijn.
Waarom zou een politicus nou liegen?
Tik in op Google: stemgedrag rechters. Eerste hit is een onderzoek uit Reformatorisch dagblad. Gevonden binnen 5 seconden
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
  zaterdag 5 september 2020 @ 19:47:29 #37
483336 Kamover
Ik adviseer u
pi_194905178
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 september 2020 18:53 schreef NgInE het volgende:

[..]

Volgens Geert Wilders is het zo, dus dan moet het wel waar zijn.
Waarom zou een politicus nou liegen?
Hé domoor, ik help je even met een onderzoek uit een links activistisch blaadje.

D66 geniet al jarenlang grote populariteit onder rechters. Zo stemde in 1991 39 procent van de rechterlijke macht op de partij, blijkt uit onderzoek van opinieblad Vrij Nederland. In 2008 overwoog 24 procent op D66 te stemmen. Het CDA heeft zijn glorietijd onder magistraten al lang gehad. In 1970 stemde nog 31 procent op de partij.
Waar verstand zit groeit geen haar, daarom adviseer ik u een kamover;"best of both worlds".
pi_194905284
Benieuwd wat hier achter steekt. Stinkt behoorlijk.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_194905441
Luister ook eens de podcast van argos over het verhaal van Lisa. Daaruit blijkt hoe corrupt de bende in.
pi_194905914
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 19:47 schreef Kamover het volgende:

[..]

Hé domoor, ik help je even met een onderzoek uit een links activistisch blaadje.

D66 geniet al jarenlang grote populariteit onder rechters. Zo stemde in 1991 39 procent van de rechterlijke macht op de partij, blijkt uit onderzoek van opinieblad Vrij Nederland. In 2008 overwoog 24 procent op D66 te stemmen. Het CDA heeft zijn glorietijd onder magistraten al lang gehad. In 1970 stemde nog 31 procent op de partij.
Dat moet wel een complot van Antifa zijn, kan niet anders.

D66 is nu eenmaal een populaire partij om op te stemmen, ook onder niet-rechters. Maar dat weet jij als genie natuurlijk al lang.
pi_194912000
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 september 2020 20:38 schreef NgInE het volgende:

[..]

Dat moet wel een complot van Antifa zijn, kan niet anders.

D66 is nu eenmaal een populaire partij om op te stemmen, ook onder niet-rechters. Maar dat weet jij als genie natuurlijk al lang.
Wat hebben rechters überhaupt nog van doen in deze zaak waar het OVJ en OM de zaak droppen?
pi_194912205
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 09:07 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Wat hebben rechters überhaupt nog van doen in deze zaak waar het OVJ en OM de zaak droppen?
Het is wel raar ja, dat ben ik met je eens. Hopelijk komt er ooit nog een verklaring voor. Het is of een gigantische rechtelijke dwaling, of de daders hebben bruikbare informatie gelekt voor weer een andere zaak ofzo. Wie weet. Maar ik gok op een aaneenschakeling van domme fouten. Want dat is meestal hoe dit soort dingen gaan.
  zondag 6 september 2020 @ 09:40:38 #43
80382 manny
30 is best veel
pi_194912326
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 16:33 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Dit is dan ook precies waarom het een bananenrepubliek is.
Oneens. Soms zijn er redenen om dingen niet te communiceren. En in dit geval geeft dat, voor mij in ieder geval, een vervelend gevoel van onrecht en "schimmigheid", maar Nederland Bananenrepubliek. Pffff... verre van dat.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_194914721
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 17:05 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Inderdaad. Ons kent ons. Old Boys Network. Men doet elkaar geen schade. Daar hoef je geen Alu-hoedje voor op te hebben. :) Aannemers zijn per definitie VVD en de rechtelijke macht ook. En/of de powers that be op de achtergrond. Vies volk waar onze Haerlemsche Vrind ook nog wel het 1 en ander of weet maar daar nooit over uit de school zal klappen. Als je niet bij de incrowd hoort zoals het slachtoffer in kwestie sta je op vele fronten op zware achterstand.

Het wordt expres zo ingewikkeld gemaakt dat bewijsmateriaal weggemoffeld kan en zal worden zonder dat iemand het geheel nog doorziet. Je ziet het ook aan hoe belachelijk lang zo'n zaak aanrommelt. Terwijl de feiten vrij duidelijk zijn.
Dat hele systeem van doofpotaffaires, een overheid die zijn burgerbevolking niet beschermt, maar als bedreiging ziet, oldboys netwerken, "Einschüchterung" enz. werkte in de DDR 40 jaar lang. Tot de burgerbevolking er achter kwam dat ze met meer waren...
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_194915143
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 september 2020 18:31 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ja? Ik lees al jaren dat als een rechter een opmerkelijke uitspraak of straf geeft, het een D66 rechter is. Maar er is een basis voor deze uitspraak?
Er was enkele jaren geleden een enquête onder rechters waaruit bleek dat D66 de populairste partij was. En daarom zijn nu alle gerechtelijke uitspraken die niet voldoen aan de waanbeelden van achterlijke en boze altright-types, in hun woorden te wijten aan 'D66 rechters'.
"Pools are perfect for holding water"
pi_194915234
En Groesbeek is altijd al het afvoerputje van die regio geweest. Letterlijk. Gevestigd door mensen die Nijmegen niet meer in mochten.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 6 september 2020 @ 15:24:22 #47
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_194917961
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 09:40 schreef manny het volgende:

[..]

Oneens. Soms zijn er redenen om dingen niet te communiceren. En in dit geval geeft dat, voor mij in ieder geval, een vervelend gevoel van onrecht en "schimmigheid", maar Nederland Bananenrepubliek. Pffff... verre van dat.
Wat zou je acceptabele redenen om zaken niet te communiceren?
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
  zondag 6 september 2020 @ 15:41:59 #48
80382 manny
30 is best veel
pi_194918341
quote:
0s.gif Op zondag 6 september 2020 15:24 schreef BlaZ het volgende:

[..]

Wat zou je acceptabele redenen om zaken niet te communiceren?
Ik ben zeker geen expert, maar als leek kan ik denken aan zaken die:

- anderen in gevaar brengen
- andere lopende onderzoeken (met een hoger belang) in gevaar brengen
- niet gecommuniceerd kunnen worden vanwege privacy wetgeving en / of andere juridische redenen

Ik weet het ook niet, en nogmaals: het voelt zeer onbevredigend en onrechtvaardig dat dit zo gelopen is. Maar ik trek niet automatisch conclusies als bananenrepubliek, D66 rechters, doofpot....
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 20 september 2020 @ 12:28:44 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195161288
Grapperhaus: daders die man bijna doodtrapten op kermis vrijuit vanwege 'bescherming belangen’

De daders van de kermisruzie in Groesbeek worden niet vervolgd ‘vanwege zwaarwegende belangen van bij het strafproces betrokken partijen'. Dat antwoordt justitieminister Ferd Grapperhaus op Kamervragen over de ruzie, waarbij een 52-jarige Nijmegenaar bijna werd doodgetrapt.

De daders van de kermisruzie kregen in 2017 tien maanden cel maar gingen in hoger beroep vrijuit, omdat justitie zich uit de strafzaak terugtrok. ‘Vanwege een probleem dat in de onderhavige zaak is gerezen’, stelt de minister nu. Wat dat probleem is, wil hij ook de Kamer niet zeggen aangezien die zwaarwegende belangen daardoor direct zouden worden geschaad. ‘Deze zwaarwegende belangen spelen nog steeds.’

Probleem gerezen
De Gelderlander eiste het dossier van de zaak rond de kermisruzie in Groesbeek op maar kreeg vooral veel zwartgelakte teksten.
‘Door zeer bijzondere omstandigheden’waar de minister niet op in wil gaan, ‘is in deze specifieke strafzaak een probleem gerezen’. Daardoor voldoet de bewijsvoering niet langer aan de eisen die de wet daar aan stelt.

Grapperhaus noemt de Groesbeekse kwestie een ‘uniek geval’ dat zich volgens het openbaar ministerie niet nog een keer zal voordoen. De kwestie wordt voorgelegd aan de OM-Reflectiekamer Kwaliteitsontwikkeling, een club van oud-rechters, advocaten, politiefunctionarissen, wetenschappers en officieren van justitie die kijken naar rechtszaken waarbij iets mis is gegaan. Maar dat voorleggen gebeurt zonder ‘zaakspecifieke informatie’, stelt Grapperhaus, omdat nog steeds 'zwaarwegende belangen bescherming verdienen'.

‘Bepaald onbevredigend’

Grapperhaus vindt de hele kwestie ‘vanuit maatschappelijk oogpunt, maar bovenal voor het slachtoffer in deze zaak, bepaald onbevredigend’. Het openbaar ministerie heeft aan het slachtoffer de geleden schade vergoed en ook geld gegeven voor de immateriële schade, die samenhangt met het staken van de vervolging. Het slachtoffer moet volgens de minister immers leven ‘met de wetenschap dat er voor het misdrijf waar hij slachtoffer van is geworden, geen daders zullen worden veroordeeld.’

Het slachtoffer zelf heeft eerder al aangegeven niet te zullen rusten voor duidelijk is wat nu precies de reden is dat de verdachten vrijuit zijn gegaan. Hij heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman over de handelwijze van politie en justitie en het gebrek aan transparantie en naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gestapt.

https://www.ad.nl/nijmege(...)-belangen~a26c400d6/

Grote stinkende doofpot dus :r
Grapperhaus wordt met de dag onhoudbaarder

[ Bericht 1% gewijzigd door ikweethetookniet op 20-09-2020 13:07:03 ]
pi_195161469
Zeer vreemd, tenzij er een absoluut nationaal belang word gediend, lijkt me dat er geen zwaarwegend belang kan bestaan dat dit goed kan praten.

En in zo’n uniek geval gaat het OM maar flink dokken aan het slachtoffer.

We hebben eigenlijk wat meer Amerikaanse praktijken nodig voor uitkering van schadevergoedingen.

Zou hier soms ook goed afschrikwekkend kunnen werken, zeker als het op overheid instellingen aankomt.
  zondag 20 september 2020 @ 13:07:42 #51
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195161903
Ondertussen..................

’Weinig steun voor niet vervolgen Akwasi’

De beslissing van het Openbaar Ministerie om rapper Akwasi niet te vervolgen, kan op weinig steun rekenen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

quote:
Van de ondervraagden vindt 16 procent het terecht dat hij niet wordt vervolgd voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam.
De zaak veroorzaakte veel reuring afgelopen week. Een groep mensen die aangifte tegen Akwasi heeft gedaan, laat het er niet bij zitten. Ze spanden een zogenoemde artikel-12 procedure aan bij het gerechtshof, omdat ze het niet eens zijn met het OM.

Het OM besloot de rapper niet te vervolgen omdat hij publiekelijk afstand heeft gedaan van zijn ’opruiende’ uitspraken.

https://www.telegraaf.nl/(...)iet-vervolgen-akwasi

16% steun en Grapperhaus doet niks :')
pi_195162424
En als iedereen weet dat die daders schuldig zijn, veroordeeld op basis van wettig en overtuigend bewijs, dan kunnen ze toch hun bedrijf wel opdoeken? Wie doet er zaken met zulke bedrijven?

Heeft het Fok!leger ondertussen het bedrijf niet gevonden en dit verhaal als recensies achtergelaten?
Dit is een grondig beargumenteerde post met veel toegevoegde waarde.
pi_195163976
quote:
6s.gif Op zondag 20 september 2020 12:28 schreef ikweethetookniet het volgende:
Grapperhaus: daders die man bijna doodtrapten op kermis vrijuit vanwege 'bescherming belangen’

De daders van de kermisruzie in Groesbeek worden niet vervolgd ‘vanwege zwaarwegende belangen van bij het strafproces betrokken partijen'. Dat antwoordt justitieminister Ferd Grapperhaus op Kamervragen over de ruzie, waarbij een 52-jarige Nijmegenaar bijna werd doodgetrapt.

De daders van de kermisruzie kregen in 2017 tien maanden cel maar gingen in hoger beroep vrijuit, omdat justitie zich uit de strafzaak terugtrok. ‘Vanwege een probleem dat in de onderhavige zaak is gerezen’, stelt de minister nu. Wat dat probleem is, wil hij ook de Kamer niet zeggen aangezien die zwaarwegende belangen daardoor direct zouden worden geschaad. ‘Deze zwaarwegende belangen spelen nog steeds.’

Probleem gerezen
De Gelderlander eiste het dossier van de zaak rond de kermisruzie in Groesbeek op maar kreeg vooral veel zwartgelakte teksten.
‘Door zeer bijzondere omstandigheden’waar de minister niet op in wil gaan, ‘is in deze specifieke strafzaak een probleem gerezen’. Daardoor voldoet de bewijsvoering niet langer aan de eisen die de wet daar aan stelt.

Grapperhaus noemt de Groesbeekse kwestie een ‘uniek geval’ dat zich volgens het openbaar ministerie niet nog een keer zal voordoen. De kwestie wordt voorgelegd aan de OM-Reflectiekamer Kwaliteitsontwikkeling, een club van oud-rechters, advocaten, politiefunctionarissen, wetenschappers en officieren van justitie die kijken naar rechtszaken waarbij iets mis is gegaan. Maar dat voorleggen gebeurt zonder ‘zaakspecifieke informatie’, stelt Grapperhaus, omdat nog steeds 'zwaarwegende belangen bescherming verdienen'.

‘Bepaald onbevredigend’

Grapperhaus vindt de hele kwestie ‘vanuit maatschappelijk oogpunt, maar bovenal voor het slachtoffer in deze zaak, bepaald onbevredigend’. Het openbaar ministerie heeft aan het slachtoffer de geleden schade vergoed en ook geld gegeven voor de immateriële schade, die samenhangt met het staken van de vervolging. Het slachtoffer moet volgens de minister immers leven ‘met de wetenschap dat er voor het misdrijf waar hij slachtoffer van is geworden, geen daders zullen worden veroordeeld.’

Het slachtoffer zelf heeft eerder al aangegeven niet te zullen rusten voor duidelijk is wat nu precies de reden is dat de verdachten vrijuit zijn gegaan. Hij heeft een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman over de handelwijze van politie en justitie en het gebrek aan transparantie en naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens gestapt.

https://www.ad.nl/nijmege(...)-belangen~a26c400d6/

Grote stinkende doofpot dus :r
Grapperhaus wordt met de dag onhoudbaarder
Bizar dit. Te gek voor woorden. Ik ben blij dat het slachtoffer naar het EHRM stapt, want een schimmige organisatie als het OM zou hier niet mee weg moeten kunnen komen, dan is het hek van de dam. Er wordt ook niet eens een beroep gedaan op de nationale veiligheid ofzo, maar slechts andere 'partijen'. Wilders had misschien toch gelijk, wat een bananenrepubliek.
pi_195164181
Dat het slachtoffer zoveel geld krijgt toegeschoven is toch al een teken dat dit zaakje stinkt? Geld geven maakt het juist nog verdachter.Laat ze voor de draad komen met het hele verhaal, dit schept alleen maar meer wantrouwen jegens degenen die deze mannen gewoon vrijuit lieten gaan.
  zondag 20 september 2020 @ 15:37:45 #55
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_195164214
Een belangrijke informant heeft iemand de tering ingeslagen of heeft nauwe banden met (een van) de daders dus. Die heeft gewoon gezegd kappen met de aanklacht of ik stop met meewerken.
pi_195164408
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 15:37 schreef Twiitch het volgende:
Een belangrijke informant heeft iemand de tering ingeslagen of heeft nauwe banden met (een van) de daders dus. Die heeft gewoon gezegd kappen met de aanklacht of ik stop met meewerken.
Ik vermoed ook zoiets.

Tamelijk kansloos.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zondag 20 september 2020 @ 16:09:00 #57
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_195164660
Wat een bizarre soap is dit aan het worden. Hopelijk komt de waarheid ooit naar buiten, maar ik vrees het ergste.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zondag 20 september 2020 @ 16:09:08 #58
80382 manny
30 is best veel
pi_195164662
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 15:50 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik vermoed ook zoiets.

Tamelijk kansloos.
inderdaad, want je weet het helemaal niet.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 20 september 2020 @ 16:10:29 #59
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195164688
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 15:35 schreef Lavenderr het volgende:
Dat het slachtoffer zoveel geld krijgt toegeschoven is toch al een teken dat dit zaakje stinkt? Geld geven maakt het juist nog verdachter.Laat ze voor de draad komen met het hele verhaal, dit schept alleen maar meer wantrouwen jegens degenen die deze mannen gewoon vrijuit lieten gaan.
Maar gelukkig is onze minister van Justitie van onbesproken gedrag en 100% geloofwaardig :') :X
pi_195164714
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 15:37 schreef Twiitch het volgende:
Een belangrijke informant heeft iemand de tering ingeslagen of heeft nauwe banden met (een van) de daders dus. Die heeft gewoon gezegd kappen met de aanklacht of ik stop met meewerken.
Eigenlijk vind ik dat die informant dan maar moet stoppen met werken. En gewoon voor het gerecht gebracht moet worden in het geval dat hij de dader is.

Nogal waanzin om iemand niet te vervolgen en vervolgens niet te zeggen waarom.

Stel je voor hoe het slachtoffer zich moet voelen. ;(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_195164721
quote:
6s.gif Op zondag 20 september 2020 16:10 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Maar gelukkig is onze minister van Justitie van onbesproken gedrag en 100% geloofwaardig :') :X
Sinds eergisteren niet meer he, die lul heeft gewoon een strafblad!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zondag 20 september 2020 @ 16:22:16 #62
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195164927
quote:
3s.gif Op zondag 20 september 2020 16:12 schreef vosss het volgende:
Sinds eergisteren niet meer he, die lul heeft gewoon een strafblad!!!
Maar hij heeft zijn oordeel of hij kon blijven zitten politiek getoetst :') :|W
Niet naar de wet of de gewoonte of naar de publieke opinie
Geert Wilders heeft 100% gelijk dit land is corrupt :7
pi_195164953
quote:
6s.gif Op zondag 20 september 2020 16:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

Geert Wilders heeft 100% gelijk dit land is corrupt :7
Eens.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zondag 20 september 2020 @ 16:38:42 #64
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  zondag 20 september 2020 @ 16:42:07 #65
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_195165356
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 16:12 schreef vosss het volgende:

[..]

Eigenlijk vind ik dat die informant dan maar moet stoppen met werken. En gewoon voor het gerecht gebracht moet worden in het geval dat hij de dader is.

Nogal waanzin om iemand niet te vervolgen en vervolgens niet te zeggen waarom.

Stel je voor hoe het slachtoffer zich moet voelen. ;(
Geen idee, ligt eraan hoe groot de belangen zijn die gemoeid zijn met eventuele andere zaken.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_195165383
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 16:42 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Geen idee, ligt eraan hoe groot de belangen zijn die gemoeid zijn met eventuele andere zaken.
Die belangen zijn toch nooit zo groot dat het ok is om iemand half dood te slaan en de daders vrijuit te laten gaan?

Feitelijk zegt de minister gewoon heel vervelend maat, maar jouw leven is minder waard dan dat andere ding waar ik niks over zeg.

Lekker dan. Ben je mooi klaar mee.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_195165389
quote:
6s.gif Op zondag 20 september 2020 16:22 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Maar hij heeft zijn oordeel of hij kon blijven zitten politiek getoetst :') :|W
Niet naar de wet of de gewoonte of naar de publieke opinie
Geert Wilders heeft 100% gelijk dit land is corrupt :7
Het wordt tijd dat Geert bepaalt wat wel en niet mag.
#corruptieisstom
  zondag 20 september 2020 @ 16:46:01 #68
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_195165398
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 16:44 schreef vosss het volgende:

[..]

Die belangen zijn toch nooit zo groot dat het ok is om iemand half dood te slaan en de daders vrijuit te laten gaan?

Feitelijk zegt de minister gewoon heel vervelend maat, maar jouw leven is minder waard dan dat andere ding waar ik niks over zeg.

Lekker dan. Ben je mooi klaar mee.
Geen idee, ik ken die andere zaak niet.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 zondag 20 september 2020 @ 16:51:20 #69
74056 crew  ToT
pi_195165452
Deal gemaakt zeker.
Connecties met grotere criminelen, zij leveren die lui op een presenteerblaadje zolang zij zelf maar niet de gevangenis in hoeven.
  zondag 20 september 2020 @ 16:55:27 #70
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195165526
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 16:44 schreef vosss het volgende:
Die belangen zijn toch nooit zo groot dat het ok is om iemand half dood te slaan en de daders vrijuit te laten gaan?
Feitelijk zegt de minister gewoon heel vervelend maat, maar jouw leven is minder waard dan dat andere ding waar ik niks over zeg.Lekker dan. Ben je mooi klaar mee.
Die docu nog gezien over Stanley Hillis :?

Wordt op klaar lichte dag neergeschoten door man in vw bus
Helikopter hangt in de lucht en het wemelt van de politie verdekt opgesteld ivm afluisteren
Dader onvindbaar, ze raakten hem kwijt bij achtervolging :')
Yeah right :r
pi_195165527
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 16:44 schreef vosss het volgende:

[..]

Die belangen zijn toch nooit zo groot dat het ok is om iemand half dood te slaan en de daders vrijuit te laten gaan?

Feitelijk zegt de minister gewoon heel vervelend maat, maar jouw leven is minder waard dan dat andere ding waar ik niks over zeg.

Lekker dan. Ben je mooi klaar mee.
Blijkbaar leven we niet meer in een rechtsstaat.

https://mens-en-samenlevi(...)at-in-nederland.html
  zondag 20 september 2020 @ 16:58:34 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195165584
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 16:55 schreef Lavenderr het volgende:
Blijkbaar leven we niet meer in een rechtsstaat.
Volgens Rutte :r juist wel want het OM :r heeft onafhankelijk :r besloten om Grapperhaus alsnog te beboeten
En Grapperhaus :r respecteerd de boete :')
En politiek afgewogen kan hij blijven zitten want hij houdt het vertrouwen van Rutte :r
  zondag 20 september 2020 @ 17:08:12 #73
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_195165774
quote:
88s.gif Op zondag 20 september 2020 16:51 schreef ToT het volgende:
Deal gemaakt zeker.
Connecties met grotere criminelen, zij leveren die lui op een presenteerblaadje zolang zij zelf maar niet de gevangenis in hoeven.
Zou kunnen hoor. Dat soort deals zijn in Amerika tot kunst verheven. Geen idee hoe vaak dat in Nederland gebeurt.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_195165787
Van dit soort verhalen krijg ik echt 'Punisher' neigingen.
pi_195165890
Ik vind dit echt heel erg. Toont aan dat het OM enkel doet wat het eigen belang ten goede komt en dat is ronduit verwerpelijk. En dan is dit slechts één voorbeeld, kan je nagaan hoeveel dingen wij als 'burger' helemaal nooit te weten komen omdat ze succesvol in de doofpot belanden.

En zo'n overheid vertrouwt men dan ook nog in crisistijd. :')
  zondag 20 september 2020 @ 17:26:17 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195165999
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:18 schreef n__n het volgende:
En zo'n overheid vertrouwt men dan ook nog in crisistijd. :')
Waar denk je dat die vieze grijns op Rutte :r zijn smoel vandaan komt ?
Juist precies daarvan
pi_195168980
Het verhaal dat één van de daders een informant zou zijn vind ik ook vreemd. Want als dat zo zou zijn dan is die informant nu toch ook uitgespeeld. Alsof men in het circuit achterlijk is.
  zondag 20 september 2020 @ 20:30:02 #78
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_195169082
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 16:42 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Geen idee, ligt eraan hoe groot de belangen zijn die gemoeid zijn met eventuele andere zaken.
Feitelijk geef je dan dus een informant zo een license om maar te doen waar ie zin in heeft...
Dubieus wel.

Als die gasten überhaupt informant zijn. Al me al stinkt dit naar iets waarvan ik altijd naïef heb gehoopt dat dat niet gebeurde in NL -O- .
pi_195169152
Gewoon een kloppartij waar er 2 schuld hebben, niks raars aan.
Vakman pur sang
pi_195264450
En ja ze hebben weer nieuwe fratsen bij het OM :') :r

’OM wil betalen om uitzending documentaire tegen te houden’

Het Openbaar Ministerie wil de uitzending van een documentaire van de publieke omroep tegenhouden en is bereid de makers ervoor te betalen. Het gaat om de documentaire Nederland Fraudeland, waarin opsporingsdienst FIOD wordt gevolgd in zijn onderzoek naar belastingfraude door de landelijke sushiketen Sumo.

Een gesprek hierover tussen het OM, de publieke omroep en producent Selfmade films zou komende woensdag plaatsvinden, maar is recent door de omroep en de makers afgezegd, schrijft NRC.

Afzonderlijke vragen wil het OM niet beantwoorden, maar wel stelt het zich „te beraden op eventuele te nemen stappen. Hiervoor zullen we in overleg met Selfmade treden, ook over eventuele kosten en hoe hiermee om te gaan.”

Het OM hield de opnames voor de documentaire geheim voor de verdachten én de rechter. Om die reden zijn de horecaondernemers in juli van dit jaar veroordeeld voor de fraude, maar kregen zij geen straf. Het OM had de integriteit van het strafproces in gevaar gebracht, oordeelde de rechtbank. Beide partijen gingen in hoger beroep, dat nog plaats moet vinden.

Het OM wilde een gesprek met de omroep en de makers omdat „de uitzending van de documentaire een nog grotere inbreuk van de privacy oplevert dan de rechtbank nu heeft vastgesteld over het opnemen van de documentaire.”

https://www.telegraaf.nl/(...)aire-tegen-te-houden

Om te :r

Wilders heeft weer gelijk door en door corrupt :(

pi_195264504
Wat een bananenrepubliek zijn we toch geworden :'(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_195300091
quote:
6s.gif Op zaterdag 26 september 2020 11:24 schreef ikweethetookniet het volgende:
En ja ze hebben weer nieuwe fratsen bij het OM :') :r

’OM wil betalen om uitzending documentaire tegen te houden’

Het Openbaar Ministerie wil de uitzending van een documentaire van de publieke omroep tegenhouden en is bereid de makers ervoor te betalen. Het gaat om de documentaire Nederland Fraudeland, waarin opsporingsdienst FIOD wordt gevolgd in zijn onderzoek naar belastingfraude door de landelijke sushiketen Sumo.

Een gesprek hierover tussen het OM, de publieke omroep en producent Selfmade films zou komende woensdag plaatsvinden, maar is recent door de omroep en de makers afgezegd, schrijft NRC.

Afzonderlijke vragen wil het OM niet beantwoorden, maar wel stelt het zich „te beraden op eventuele te nemen stappen. Hiervoor zullen we in overleg met Selfmade treden, ook over eventuele kosten en hoe hiermee om te gaan.”

Het OM hield de opnames voor de documentaire geheim voor de verdachten én de rechter. Om die reden zijn de horecaondernemers in juli van dit jaar veroordeeld voor de fraude, maar kregen zij geen straf. Het OM had de integriteit van het strafproces in gevaar gebracht, oordeelde de rechtbank. Beide partijen gingen in hoger beroep, dat nog plaats moet vinden.

Het OM wilde een gesprek met de omroep en de makers omdat „de uitzending van de documentaire een nog grotere inbreuk van de privacy oplevert dan de rechtbank nu heeft vastgesteld over het opnemen van de documentaire.”

https://www.telegraaf.nl/(...)aire-tegen-te-houden

Om te :r

Wilders heeft weer gelijk door en door corrupt :(

Dit is dan wel weer logisch. Ze hebben van de rechter al tikken gehad voor het schenden van de privacy. Dan lijkt het mij logisch dat ze verdere schending nu proberen te voorkomen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_195300618
Het OM wordt nogal zenuwachtig, ze zijn ook al weer boos over de komende reeks genaamd cannabis waarbij Johan van laarhoven centraal staat die door vaag handelen van het OM jaren in Thailand heeft opgesloten gezeten. :D

OM noemt tv-documentaire over Johan van Laarhoven 'kwalijk en onbehoorlijk’

Kwalijk en onbehoorlijk, ja de manier hoe het OM met deze zaak omgegaan is, de zelfreflectie is weer ver te zoeken.


Verder nog een mooi interview met de broer van nabil.b die vind dat het OM hun bescherming nogal laks opgenomen heeft als ik het snel samenvat. Waarbij hij op een gegeven moment maar alle gesprekken met het OM is gaan opnemen omdat ze steeds van standpunt veranderden. :')

https://www.volkskrant.nl(...)est-sluiten~v398427/
pi_195300868
Ook leuk feitje is de naam van de producent :D

De documentairereeks van producent Robert Oey en regisseur Arjen Sinninghe Damsté belicht de geschiedenis van het Nederlands softdrugsbeleid vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Inderdaad man van Femke Halsema de burger meester van Amsterdam met pistool op zolder

Dat zal een gezellig overleg worden thuis met man en de driehoek :+
pi_195301276
Die schadevergoeding van 25 ruggen begrijp ik niet, dat zou ik als slachtoffer veels te weinig vinden. Bij minder dan een ton zou je nog niet van me af zijn.
-nee-
  maandag 28 september 2020 @ 11:49:56 #86
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_195301441
Maar wat heeft dit alles te maken met die gast die halfdood getrapt is op een kermis in een gat nabij Nijmegen?
pi_195305623
quote:
14s.gif Op maandag 28 september 2020 11:40 schreef Marsenal het volgende:
Die schadevergoeding van 25 ruggen begrijp ik niet, dat zou ik als slachtoffer veels te weinig vinden. Bij minder dan een ton zou je nog niet van me af zijn.
Fuck dat, nog veel hoger inzetten. Blijkbaar een enorme beerput die het daglicht niet kan verdragen. Minstens 2 miljoen belastingvrij (niet dat ik er nog inkomens- of schenkbelasting over dien te betalen ofzo. Al zou ik VRH wel eerlijk vinden.).
"Pools are perfect for holding water"
pi_195305881
quote:
0s.gif Op maandag 28 september 2020 15:01 schreef probeer het volgende:

[..]

Fuck dat, nog veel hoger inzetten. Blijkbaar een enorme beerput die het daglicht niet kan verdragen. Minstens 2 miljoen belastingvrij (niet dat ik er nog inkomens- of schenkbelasting over dien te betalen ofzo. Al zou ik VRH wel eerlijk vinden.).
Je hebt gelijk ook ja, als het allemaal dan maar zo belangrijk is mogen die zakken leeg ook.
-nee-
pi_195306291
quote:
14s.gif Op maandag 28 september 2020 15:13 schreef Marsenal het volgende:

[..]

Je hebt gelijk ook ja, als het allemaal dan maar zo belangrijk is mogen die zakken leeg ook.
Juist. Daarbij voelt het voor die man blijkbaar toch nog steeds heel erg onrechtvaardig bij 25k. Ik gok dat dat niet veel anders zou zijn bij 100k. Wellicht wel als hij de rest van zijn leven kan rentenieren.

[ Bericht 0% gewijzigd door probeer op 28-09-2020 15:40:48 ]
"Pools are perfect for holding water"
  vrijdag 6 november 2020 @ 17:37:54 #90
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_196100670
quote:

Hoge Raad gaat het mysterieuze optreden OM in kopschopzaak op Groesbeekse kermis onderzoeken


GROESBEEK - De Hoge Raad gaat het handelen van justitie onderzoeken in de mysterieuze Groesbeekse kopschopperszaak. Dat blijkt uit antwoorden van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op vragen van de SP.
https://www.gelderlander.(...)nderzoeken~a3a40adb/
  vrijdag 6 november 2020 @ 17:52:18 #91
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196100928
Ferd Grapperhaus, Minister van Justitie en Veiligheid :') :r

quote:
Ik acht het niet passend bemoeienis te hebben met de autonome afwegingen en beslissin­gen van het OM in deze individue­le strafzaak

Stelt opnieuw de onvrede over het stilzwijgen te begrijpen, maar vindt dat het OM telkens zorgvuldig heeft gehandeld.

‘Zwaarwegende belangen’
Ook nu nog, zeven jaar later, zijn er volgens Grapperhaus ‘zwaarwegende belangen’ waarom dat allemaal geheim moet blijven. De minister stelt dat hij in mei 2019 door is geïnformeerd dat het OM zich uit het hoger beroep zou gaan terugtrekken.

Daarbij heeft het OM aangegeven – na een afweging van alle bij het proces spelende belangen - tot de conclusie te zijn gekomen geen andere optie te hebben dan de eigen niet-ontvankelijkheid te vorderen.”
Dan ben je echt ongeschikt en moet je een hele grote schop onder je hol hebben :( :(
  vrijdag 6 november 2020 @ 17:58:03 #92
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_196101025
Dit zaakje zal wel weer vreselijk stinken en er zal alles aan gedaan worden te verzwijgen wat hier gebeurd is.
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:06:18 #93
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_196101144
quote:
6s.gif Op vrijdag 6 november 2020 17:52 schreef ikweethetookniet het volgende:
Ferd Grapperhaus, Minister van Justitie en Veiligheid :') :r
[..]

Dan ben je echt ongeschikt en moet je een hele grote schop onder je hol hebben :( :(
Jaja, zwaarwegende belangen.
Je zal maar gerechtigheid willen in Nederland. Ben je toch mooi op de verkeerde plek.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:15:21 #94
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_196101282
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 16:09 schreef Drekkoning het volgende:
Wat een bizarre soap is dit aan het worden. Hopelijk komt de waarheid ooit naar buiten, maar ik vrees het ergste.
Ja mensen, het wordt nu onderhand tijd om KeesGod van der Spek in stelling te brengen :7
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:19:56 #95
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_196101360
Iets zegt me dat het halve dorp weet hoe dit in elkaar zit, en dat voor buitenstaanders voor eeuwig verborgen blijft.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  FOK!fotograaf vrijdag 6 november 2020 @ 18:22:07 #96
842 Zorro
Z
pi_196101396
Dus eigenlijk kunnen die daders ieder weekend iemand in elkaar trappen en nog veel meer, ze worden wegens "zwaarwegende belangen" toch met rust gelaten?
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_196101440
Dit soort extreem zeldzame gevallen zou overigens moeten betekenen dat je als burger dus het recht in eigen hand mag nemen.

Het OM laat immers de zaak niet liggen omdat er geen bewijs is of iets dergelijks, maar verdommen het om de wet op en na te volgen qua strafbare zaken en daders vervolgen.

Dan zou het dus zo moeten zijn dat je als burger zelf het heft in eigen handen mag nemen, je eigen overheid laat je immers stikken. :W

Zou er gerust een burgeroorlogje om beginnen, al was het maar om de meest corrupte lamzak van nederland te verwijderen uit de maatschappij, nee het is niet Rutte maar die kale ouwe hond.
pi_196101505
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
nee het is niet Rutte maar die kale ouwe hond.
:D ^O^
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_196101511
Weten we zeker dat het Akwasi, Airfryer, Esajas en Gario niet waren? Bel even met Jacobien.
  vrijdag 6 november 2020 @ 18:33:37 #100
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_196101608
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2020 18:27 schreef Nober het volgende:
Weten we zeker dat het Akwasi, Airfryer, Esajas en Gario niet waren? Bel even met Jacobien.
Maurice de Hont lijkt me ook wel een goeie om dit zaakje even door te lichten.
  zaterdag 7 november 2020 @ 00:10:44 #101
3542 Gia
User under construction
pi_196109537
Ben toch heel benieuwd wat er achter steekt.
pi_196112991
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 00:10 schreef Gia het volgende:
Ben toch heel benieuwd wat er achter steekt.
Centraal in deze zaak staat in ieder geval de invloedrijke Groesbeekse familie K, van het gelijknamige Groesbeekse aannemersbedrijf.

3 Van de daders zijn de aannemer zelf, zijn zoon en zijn broer.
De 4e dader is een werknemer van hen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zaterdag 7 november 2020 @ 10:51:37 #103
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_196113100
Corrupte bende is het!

Ik zal binnenkort eens een topic over de auteursrechtenmaffia openen : https://www.martinebakx.com/2020/07/de-rechter.html?m=1

En dan vooral het stukje over de nevenfuncties van die rechter natuurlijk :')
pi_196113467
De overheid, het OM en de politie zijn net water. Kiezen de weg van de minste weerstand.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
  zaterdag 7 november 2020 @ 13:43:20 #105
3542 Gia
User under construction
pi_196115117
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 november 2020 10:36 schreef StateOfMind het volgende:

Centraal in deze zaak staat in ieder geval de invloedrijke Groesbeekse familie K, van het gelijknamige Groesbeekse aannemersbedrijf.

3 Van de daders zijn de aannemer zelf, zijn zoon en zijn broer.
De 4e dader is een werknemer van hen.
Bedankt, maar niet echt wat ik bedoelde.
Ben meer benieuwd naar de reden waarom zij niet vervolgd worden.
Alleen rijk en invloedrijk zijn, kan toch niet de enige reden zijn.
pi_196116443
Voor wie de vragen van van Nispen en het antwoord van Grapperhaus wil lezen, hier de link naar het document:

https://www.tweedekamer.n(...)14459&did=2020D36153
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zaterdag 7 november 2020 @ 15:39:33 #107
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_196116535
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:02 schreef Kamover het volgende:
Bizar dit, de overheid beschermt je niet als het er op aankomt. Daarom beter zorgen dat je in staat bent om jezelf te verdedigen.
En hoe wil jij dat dan regelen? Elke burger een pistool geven?
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  zaterdag 7 november 2020 @ 16:13:16 #108
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_196117065
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 11:21 schreef Bloemkool het volgende:
De overheid, het OM en de politie zijn net water. Kiezen de weg van de minste weerstand.
En onze MP Rutte :r zwemt als een paling in een emmer snot
pi_196117947
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 15:39 schreef Megumi het volgende:

[..]

En hoe wil jij dat dan regelen? Elke burger een pistool geven?
Dat heeft consequenties natuurlijk.. maar in dat opzicht doen amerikanen het weer beter.
Geen amerikaanse overheid die niet bang is voor de eigen bevolking..

Hier hebben ze compleet en totaal schijt aan je en hebben ze nul komma nul vrees voor mogelijke consequenties.
Of je moet nog naïef zijn en denken dat stemmen op een andere partij nut heeft.
pi_196118076
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 10:51 schreef leolinedance het volgende:
Corrupte bende is het!

Ik zal binnenkort eens een topic over de auteursrechtenmaffia openen : https://www.martinebakx.com/2020/07/de-rechter.html?m=1

En dan vooral het stukje over de nevenfuncties van die rechter natuurlijk :')
hoe bestaat het!
uiteindelijk lukt altijd alles
  zondag 11 april 2021 @ 18:53:58 #111
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_198964818
Via Google hier terecht gekomen, dus ordinaire kick.

CrimeDesk heeft hier in januari nog over bericht maar daarna is het stil geworden: https://www.crimedesk.nl/(...)geheim-van-groesbeek

* Die aannemer heeft poen en invloed, maar daar zal het OM niet gevoelig voor zijn. Zitten wel meer invloedrijke lui achter tralies.
* Een foutje in bewijs of ongeldig bewijs kan gewoon naar buiten gebracht worden zonder dat daar belangen door worden beschadigd. Waarom moet verkeerd bewijs of "bewijs dat niet voldoet aan de eisen" (zoals in antwoord Kamervragen staat) gelijk een Staatsgeheim zijn?

Toch een informant? Of echt gewoon knulligheid van het OM?

[ Bericht 6% gewijzigd door Pvt.Webster op 11-04-2021 19:09:49 ]
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zondag 11 april 2021 @ 19:02:04 #112
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_198964928
Onze redactie probeert namens het slachtoffer de onderste steen boven te krijgen en kan daarbij nog wel wat hulp gebruiken. Weet je iets over deze zaak? Stuur dan een mailtje naar tips@crimedesk.nl of maak gebruik van het anonieme tipformulier.

https://www.crimedesk.nl/(...)geheim-van-groesbeek

_O_ _O_
pi_199316867
Slachtoffer in nevelen gehulde kopschopperszaak doet nieuwe aangifte

quote:
Het 52-jarige slachtoffer van de “Groesbeekse kopschopperszaak” heeft opnieuw aangifte gedaan van de zware mishandeling die hij in september 2013 ternauwernood overleefde. De Nijmegenaar wil dat een geheel nieuw team van politie en justitie de zaak opnieuw gaat onderzoeken. De zaak is gehuld in mysteries. Justitie trok zich in 2019 in hoger beroep plotseling terug. Dat schrijft de Gelderlander.

Groesbeekse aannemersfamilie
Het slachtoffer werd in 2013 op de kermis in Groesbeek bijna doodgetrapt. Bij een massale vechtpartij belandde hij op de grond en werd in zijn gezicht getrapt. Daarbij brak hij zijn kaken, oogkas, jukbeen en neus. Ook had hij een scheur in zijn oor en lip. De aanleiding voor het geweld zou een ruzie over een ex-vriendin zijn geweest.

In 2017 werden de vier kopschoppers, leden van een Groesbeekse aannemersfamilie, door de rechtbank veroordeeld tot tien maanden celstraf voor het medeplegen van poging tot doodslag. Twee jaar later werden ze echter vrijgesproken nadat justitie de strafzaak zelf afbrak. Dat gebeurt zelden. Waarom het Openbaar Ministerie zich terugtrok uit de zaak, is al jaren een mysterie. De reden daarvan mochten de rechters en het slachtoffer niet weten. Volgens justitie schortte het aan “een integere bewijsvoering”.

Zaak moest geheim blijven
Minister Ferd Grapperhaus weigerde Kamervragen te beantwoorden. Volgens hem zijn er “zwaarwegende belangen” waarom de zaak geheim moet blijven. Grapperhaus werd in mei 2019 op de hoogte gebracht van het feit dat het OM zich uit het hoger beroep terugtrok.

Het Nijmeegse slachtoffer heeft inmiddels niet in Arnhem, maar bij het Openbaar Ministerie in Utrecht aangifte gedaan. Zijn advocaten willen dat een nieuw team van politie en justitie, dat geen enkele band heeft met Gelderland of Groesbeek, gaat onderzoeken wie hun cliënt in 2013 op de kermis mishandelde.

https://www.crimesite.nl/(...)oet-nieuwe-aangifte/
  vrijdag 7 mei 2021 @ 16:59:18 #114
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199316951
^O^ Hopen dat Grapperhaus snel weg is en geen sturing meer kan geven aan deze zaak die ongelofelijk stinkt
Nog harder dan de kot en dat is best knap :')
pi_199317058
Door zulke berichten krijg ik de neiging om mijn (Apple Wireless Keyboard) toetsenbord stuk te gooien.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
pi_199317066
Recht in eigen hand nemen, kan ik me in dit geval wel voorstellen
  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:11:18 #117
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_199317077
Ben benieuwd of hier ooit de bovenste steen bovenkomt.

Voorlopig niet vrees ik.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:14:10 #118
491303 Yon_Wip
Horecatopper
pi_199317106
Je kunt ook als slachtoffer al die daders de tyfus in helpen. Adresje op dark web is zo gevonden. Benieuwd wat OM daarvan zou vinden :)
  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:24:41 #119
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_199317191
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 16:52 schreef Nober het volgende:
“zwaarwegende belangen”
Getuigen beschermingsprogramma.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:25:44 #120
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_199317202
Ik zou gelijk snoeihard inzetten.

  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:32:11 #121
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 7 mei 2021 @ 17:36:55 #122
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_199317310
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 september 2020 14:52 schreef Orion_in_space het volgende:
Mensen, Mensen. Als men jou weer eens probeert wijs te maken dat het hier in Nederland zo goed is geregeld denk dan terug aan dit artikel. Het is hier een bananenrepubliek, alleen we weten het nog niet. Overigens zou ook die 10 maanden een lachertje zijn geweest.

D66, voor nu, voor later, voor altijd

wij komen voor uw geld
HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN DE PEDOFIELE D666 RECHTERS!
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_199317325
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 17:36 schreef fathank het volgende:

[..]

HET IS ALLEMAAL DE SCHULD VAN DE PEDOFIELE D666 RECHTERS!
GA NAAR JE LOKALE PIZZERIA EN EIS EEN KELDERBEZICHTIGING!!!
  zaterdag 8 mei 2021 @ 22:32:24 #124
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_199337005
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 17:32 schreef AchJa het volgende:
Bijzonder verhaal idd. De famillie van de daders zal wel wat belastend materiaal in handen hebben...
Maar over wie dan vraag je je af??
pi_199337687
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 mei 2021 22:32 schreef Sunri5e het volgende:

[..]

Maar over wie dan vraag je je af??
Demmink natuurlijk.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
  zaterdag 8 mei 2021 @ 23:33:26 #126
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_199337737
Waarom negeert de Telegraaf dit hele verhaal ook weer? Zal geen toeval zijn. NRC, AD en anderen berichten er wel over.
pi_199337800
Klappen vragen is klappen incasseren.
Vakman pur sang
pi_199338181
quote:
In 2017 werden de vier kopschoppers, leden van een Groesbeekse aannemersfamilie, door de rechtbank veroordeeld tot tien maanden celstraf voor het medeplegen van poging tot doodslag. Twee jaar later werden ze echter vrijgesproken nadat justitie de strafzaak zelf afbrak. Dat gebeurt zelden. Waarom het Openbaar Ministerie zich terugtrok uit de zaak, is al jaren een mysterie. De reden daarvan mochten de rechters en het slachtoffer niet weten. Volgens justitie schortte het aan “een integere bewijsvoering”.;
Dit riekt.

En niet mals.

Openheid van zaken aub, onderste steen boven.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  zondag 9 mei 2021 @ 00:41:02 #129
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_199338232
Interessant dat het slachtoffer een tweede poging doet. Of het wat oplevert is een tweede natuurlijk.

Volgens mij was het bewijs verder wel goed, dus waarom het bewijs als reden werd gebruikt om terug te trekken is ook een raadsel.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zondag 9 mei 2021 @ 00:44:42 #130
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_199338247
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 mei 2021 17:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Getuigen beschermingsprogramma.
Dan waren ze daar toch al veel eerder mee gekomen dan pas na de 1e veroordeling? Politie zal toch wel weten met wie ze te maken hebben bij een arrestatie.

Dat is ook de enige reden waarom ik twijfel aan dat informantengerucht. Dat hadden ze (OM) veel eerder kunnen en moeten weten. En niet pas nadat ze al veroordeeld zijn.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zondag 9 mei 2021 @ 00:56:24 #131
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_199338297
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 00:41 schreef Pvt.Webster het volgende:...
Volgens mij was het bewijs verder wel goed, dus waarom het bewijs als reden werd gebruikt om terug te trekken is ook een raadsel.
Hele oude truck altijd als ze de zaak niet willen vervolgen is het gebrek aan bewijs :r
Danske bank nog onlangs 232.000.000.000 aan verdachte geldstromen [ja miljard is dat] maar geen vervolging want er was geen bewijs :') _O-
Altijd als er gebrek aan bewijs is lees ik we willen niet vervolgen en met onze ogen dicht konden we niks vinden })
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 9 mei 2021 @ 01:00:13 #132
408813 crew  trein2000
pi_199338315
quote:
6s.gif Op zondag 9 mei 2021 00:56 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Hele oude truck altijd als ze de zaak niet willen vervolgen is het gebrek aan bewijs :r
Danske bank nog onlangs 232.000.000.000 aan verdachte geldstromen [ja miljard is dat] maar geen vervolging want er was geen bewijs :') _O-
Altijd als er gebrek aan bewijs is lees ik we willen niet vervolgen en met onze ogen dicht konden we niks vinden })
Er was geen gebrek aan bewijs. Er zou iets mis zijn met het bewijs, dat is toch wel iets anders.

Ik vind het een heel raar verhaal. Ik moet eerlijk gezegd denken aan het verdwenen dossier van die urenco-pakistaan.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_199338332
Ik snap niet hoe rechters zoals deze veilig door de samenleving kunnen lopen.
2.
  zondag 9 mei 2021 @ 01:09:26 #134
495022 Fcu030
tittel noch jota
pi_199338355
quote:
. Het raakt ons ook dat we geen openheid van zaken kunnen geven
Was getekend. Mark Rutte.
Appletje-Ez houdt van soep
Shine sight on the eternal darkness of the shadow people!
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 9 mei 2021 @ 01:28:22 #135
408813 crew  trein2000
pi_199338437
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 01:04 schreef XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGEx het volgende:
Ik snap niet hoe rechters zoals deze veilig door de samenleving kunnen lopen.
Heb je het bericht gelezen? Het hof was er verre van blij mee. Maar je kunt als rechter helemaal niks anders doen dan een keer flink mopperen en inpakken en naar huis. Als het OM zegt “het bewijs klopt niet” kun je toch niet meer iemand veroordelen?

Het OM is hier degene die rare dingen doet (ik ga er van uit met een goede reden overigens, het is echt niet het clubje om dit zomaar te doen), niet de rechters.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_199338641
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 01:28 schreef trein2000 het volgende:
ik ga er van uit met een goede reden overigens, het is echt niet het clubje om dit zomaar te doen
Disagree: goede redenen hoef je niet geheimzinnig over te doen en "het clubje" heeft al wel vaker blijk gegeven zoiets wél 'zomaar' te doen.
pi_199338647
Dat er nog mensen zijn die denken dat Nederland een rechtsstaat is, hahaha.
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 9 mei 2021 @ 02:41:18 #138
408813 crew  trein2000
pi_199338654
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 02:35 schreef r_one het volgende:

[..]

Disagree: goede redenen hoef je niet geheimzinnig over te doen
Dat weet je niet.
quote:
en "het clubje" heeft al wel vaker blijk gegeven zoiets wél 'zomaar' te doen.
Oh? Waar doel je op?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_199338699
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 02:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Dat weet je niet.
In beginsel.
quote:
[..]

Oh? Waar doel je op?
Vuurwerkramp. Bijvoorbeeld.
  zondag 9 mei 2021 @ 04:37:37 #140
25175 suijkerbuijk
suijkerbuijk
pi_199338884
Met 25k kan je veel kogels en handgranaat kopen.

Dan los je zelf gewoon op.

Altijd al gezegt dat de boel een criminele organi is.
Van top tot aan de bodem.
pi_199339436
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 01:28 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Heb je het bericht gelezen? Het hof was er verre van blij mee. Maar je kunt als rechter helemaal niks anders doen dan een keer flink mopperen en inpakken en naar huis. Als het OM zegt “het bewijs klopt niet” kun je toch niet meer iemand veroordelen?

Het OM is hier degene die rare dingen doet (ik ga er van uit met een goede reden overigens, het is echt niet het clubje om dit zomaar te doen), niet de rechters.
Kijk iemand die het snapt ipv reageren op de onderbuik.
Vakman pur sang
  zondag 9 mei 2021 @ 09:48:06 #142
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_199339870
quote:
0s.gif Op zondag 9 mei 2021 01:28 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Heb je het bericht gelezen? Het hof was er verre van blij mee. Maar je kunt als rechter helemaal niks anders doen dan een keer flink mopperen en inpakken en naar huis. Als het OM zegt “het bewijs klopt niet” kun je toch niet meer iemand veroordelen?

Het OM is hier degene die rare dingen doet (ik ga er van uit met een goede reden overigens, het is echt niet het clubje om dit zomaar te doen), niet de rechters.
De rechter heeft het bewijs toch al voor zijn neus gekregen omdat de verdachten in eerste instantie veroordeeld zijn. Ik zou haast zeggen dat de rechter daar gewoon mee door zou kunnen als het OM niet duidelijk aan wil geven wat er dan mis zou zijn met het bewijs.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  woensdag 23 juni 2021 @ 23:35:02 #143
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_200036447
https://www.gelderlander.(...)r-potdicht~a6548579/

Wederom "onbevredigend"...

quote:
In het voorbereidende onderzoek zijn fouten gemaakt die niet te repareren zijn. Er is, aldus het OM Amsterdam, inderdaad sprake ‘van niet herstelbare onvolkomenheden in de bewijsgaring en de bewijsvoering.”

Deze fouten zijn ‘onlosmakelijk verbonden’ met het dossier. Volgens het OM is het dan ook ‘een illusie’ dat dit oude dossier geen rol zou spelen in een nieuw onderzoek en eventuele vervolging. Zelfs al doet het OM dat niet zelf, dan nog zullen de advocaten van de verdachten dit geheime strafdossier willen inbrengen. ,,Naar onze stellige overtuiging zal de rechter niet aan een dergelijk verzoek voorbij kunnen of willen gaan.’’
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
pi_200037226
quote:
Dat gevoel zal ook zo blijven. De gelederen sluiten zich, het OM zal echt niet wijken. En vervolgens bloedt het dood.
  donderdag 24 juni 2021 @ 06:47:36 #145
80382 manny
30 is best veel
pi_200037377
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 02:55 schreef r_one het volgende:

[..]

Dat gevoel zal ook zo blijven. De gelederen sluiten zich, het OM zal echt niet wijken. En vervolgens bloedt het dood.
Het kan ook allemaal waar zijn, zonder dat er iemand een vuil spel speelt:

Ja, er is iets aan de hand dat bewijs waardoor een veroordeling niet meer mogelijk is

Ja, er zijn zwaarwegende redenen waardoor dat niet uitgelegd kan worden aan het publiek

Ja, als je uitlegt wat die redenen zijn, dan geef je al te veel informatie weg / overtreed je andere regels; dus het kan echt niet meer toegelicht worden

Ja, dat is zwaar frustrerend en geeft het gevoel dat er iets in de doofpot gaat
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200037699
quote:
19s.gif Op donderdag 24 juni 2021 06:47 schreef manny het volgende:

[..]

Het kan ook allemaal waar zijn, zonder dat er iemand een vuil spel speelt:

Ja, er is iets aan de hand dat bewijs waardoor een veroordeling niet meer mogelijk is

Ja, er zijn zwaarwegende redenen waardoor dat niet uitgelegd kan worden aan het publiek

Ja, als je uitlegt wat die redenen zijn, dan geef je al te veel informatie weg / overtreed je andere regels; dus het kan echt niet meer toegelicht worden

Ja, dat is zwaar frustrerend en geeft het gevoel dat er iets in de doofpot gaat
En dat alles speelde in eerste aanleg niet?! Bijzonder.
  donderdag 24 juni 2021 @ 09:00:17 #147
80382 manny
30 is best veel
pi_200038160
quote:
1s.gif Op donderdag 24 juni 2021 08:09 schreef r_one het volgende:

[..]

En dat alles speelde in eerste aanleg niet?! Bijzonder.
Wie zegt dat ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200038309
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2020 10:51 schreef leolinedance het volgende:
Corrupte bende is het!

Ik zal binnenkort eens een topic over de auteursrechtenmaffia openen : https://www.martinebakx.com/2020/07/de-rechter.html?m=1

En dan vooral het stukje over de nevenfuncties van die rechter natuurlijk :')
Is die er ondertussen?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 24 juni 2021 @ 09:43:12 #149
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_200038613
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 09:14 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Is die er ondertussen?
Nope. Wel gisteren een update gehad over op hand zijnde wetgeving hieromtrent. Zal eens tijd worden.
  donderdag 24 juni 2021 @ 10:57:31 #150
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_200039505
Wat een interessante soap begint dit te worden zeg. Waarom duiken John van de Heuvel of Peter R de Vries hier niet op?
pi_200039663
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 10:57 schreef Sunri5e het volgende:
Wat een interessante soap begint dit te worden zeg. Waarom duiken John van de Heuvel of Peter R de Vries hier niet op?
Misschien waren zij de daders :blauwoog:
En werd de vluchtauto bestuurd door ene Fred T.

[ Bericht 3% gewijzigd door StateOfMind op 24-06-2021 11:29:30 ]
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_200041527
quote:
19s.gif Op donderdag 24 juni 2021 09:00 schreef manny het volgende:

[..]

Wie zegt dat ?
Blijkbaar.
  donderdag 24 juni 2021 @ 13:16:49 #153
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_200041710
Ik ga ervanuit dat het OM goede redenen heeft om deze zaak niet voort te zetten. Neemt niet weg dat dit zuur is voor het slachtoffer.
Alleen omdat wij geen goede reden kunnen bedenken wil dat niet zeggen dat die er niet is.
pi_200041901
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 13:16 schreef Ceviche het volgende:
Ik ga ervanuit dat het OM goede redenen heeft om deze zaak niet voort te zetten. Neemt niet weg dat dit zuur is voor het slachtoffer.
Alleen omdat wij geen goede reden kunnen bedenken wil dat niet zeggen dat die er niet is.
“Goede” is betrekkelijk he ;)
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 24 juni 2021 @ 13:36:40 #155
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_200042031
Je zou als slachtoffer een pistool kopen om zo zelf maar het recht te laten zegevieren.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  donderdag 24 juni 2021 @ 15:59:17 #156
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_200043869
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 13:36 schreef Netsplitter het volgende:
Je zou als slachtoffer een pistool kopen om zo zelf maar het recht te laten zegevieren.
En dan sta je opeens wel voor de rechter en toont 0,0 begrip en straft je harder omdat je eigenrechter hebt gespeeld
En dat moet extra hard worden gestraft :')
Dan ben je 2x keihard in je kont genaaid })
pi_200046715
Zeer vreemde zaak.
pi_200047665
quote:
6s.gif Op donderdag 24 juni 2021 15:59 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

En dan sta je opeens wel voor de rechter en toont 0,0 begrip en straft je harder omdat je eigenrechter hebt gespeeld
En dat moet extra hard worden gestraft :')
Dan ben je 2x keihard in je kont genaaid })
Je kan er maar aan gewend zijn, in de bak zal het ook nog wel een paar keer gebeuren ~O>
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_200047860
Enige wat ik kan bedenken is dat de dader een criminele informant is ofzo
  zaterdag 31 juli 2021 @ 15:26:33 #160
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_200657334
Nieuwe strafzaak tegen kopschoppers Groesbeek komt er niet: OM houdt deur potdicht

GROESBEEK - Het Openbaar Ministerie (OM) houdt de deur naar een nieuw onderzoek in de mysterieuze Groesbeekse kopschopperszaak potdicht. ,,Bij de verdachten is het gerechtvaardigde vertrouwen gewekt dat het OM afziet van verdere vervolging’’, schrijft het OM in de afwijzingsbrief aan het slachtoffer.

Vier mannen uit Groesbeek werden in april 2017 veroordeeld tot bijna een jaar cel. Ook moesten ze een schadevergoeding betalen van 14.330,70 euro. Maar tijdens het hoger beroep in 2019 brak het OM de zaak zelf af en trok het zich onverwacht terug. Zoiets gebeurt vrijwel nooit.

Waarom, dat is tot op de dag van vandaag een mysterie. De rechters en zélfs het slachtoffer mochten die reden niet weten. De advocaat-generaal stelt niet in te kunnen ‘instaan voor de integriteit van het bewijsmateriaal’ dat zich in het strafdossier bevindt.

Meer wil justitie niet kwijt. In Den Haag zijn over de Groesbeekse Kopschopperszaak diverse Kamervragen gesteld. Ook minister Grapperhaus van Justitie doet er het zwijgen toe.

Gerechtigheid

Het slachtoffer knokt met zijn advocaten Thom Dieben en Steven Oosterhof voor opheldering en gerechtigheid. Eerder dit jaar deed hij opnieuw aangifte. Dit keer in Amsterdam, bij een ander Openbaar Ministerie. Hij vroeg politie en justitie helemaal opnieuw vanaf nul te beginnen zonder het besmette oude dossier te gebruiken.

Volgens dit OM in onze hoofdstad hebben tien ‘zeer ervaren medewerkers’ van het OM en een oud-raadsheer (van een ander gerechtshof dan dat van het Gerechtshof Arnhem Leeuwarden, waar Groesbeek geografisch onder valt) het verzoek onderzocht. Geen van hen was eerder bij de zaak betrokken, aldus het OM.

Hoogst onbevredigend

De Amsterdamse magistraten zeggen te begrijpen dat de afloop van deze strafzaak ‘hoogst onbevredigend is’. Desondanks is ook hun conclusie dat justitie de mishandeling niet kan onderzoeken.

In het voorbereidende onderzoek zijn fouten gemaakt die niet te repareren zijn. Er is, aldus het OM Amsterdam, inderdaad sprake ‘van niet herstelbare onvolkomenheden in de bewijsgaring en de bewijsvoering.”

Deze fouten zijn ‘onlosmakelijk verbonden’ met het dossier. Volgens het OM is het dan ook ‘een illusie’ dat dit oude dossier geen rol zou spelen in een nieuw onderzoek en eventuele vervolging. Zelfs al doet het OM dat niet zelf, dan nog zullen de advocaten van de verdachten dit geheime strafdossier willen inbrengen. ,,Naar onze stellige overtuiging zal de rechter niet aan een dergelijk verzoek voorbij kunnen of willen gaan.’’

Vertrouwen

Door de eerdere strafzaak kunnen de verdachten er bovendien op rekenen dat justitie ze niet nog eens gaat vervolgen. Schending van ‘dit vertrouwensbeginsel’ zou, aldus het OM, tot het verwijt van de verdediging kunnen leiden dat ‘het OM handelt handelt in strijd met de goede procesorde’.

,,Anders dan u stelt betreft hier een niet herstelbaar verzuim, en zou het al herstelbaar zijn geweest dan heeft het OM zijn vervolgingsrecht verspeeld’’, aldus de afwijzingsbrief. Het OM wijst erop dat er een schadevergoeding is uitgekeerd van 5000 euro.

In de kou

Het slachtoffer legt zich niet bij de afwijzing neer. Hij wil blijven vechten voor gerechtigheid. Bij het Gerechtshof in Amsterdam wordt een artikel 12-procedure gestart. De rechter zal dan onderzoeken of het terecht is dat het OM de Groesbeekse kopschoppers niet meer wil vervolgen.

,,Tot nu toe is het vooral het OM dat de zaak afhoudt. De redenering over gewekt vertrouwen is onnavolgbaar. En datzelfde geldt voor de stelling dat men niet opnieuw kan beginnen. Er moet nu echt een rechter naar kijken, vinden wij’’, zo stellen de raadslieden van het slachtoffer. ,,Ik hoop dat de rechter mij niet in de kou laat staan’’, zegt de Nijmegenaar.

De Gelderlander
  zaterdag 31 juli 2021 @ 15:37:53 #161
495022 Fcu030
tittel noch jota
pi_200657517
Ze mogen wel eens een betere toelichting gaan geven bij dat boevencircus. Ik heb zelf ook al meermaals met dwalingen binnen het OM en het rechtsysteem te maken gehad, maar dit slaat werkelijk alles. Sinds wanneer gaat de rechter niet meer over het bewijs? Dat deden ze bij mij al niet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en hier blijkbaar ook niet???
Appletje-Ez houdt van soep
Shine sight on the eternal darkness of the shadow people!
pi_200659516
Waanzinnige casus…
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200659558
Van deze zaak snap ik ook werkelijk waar helemaal niets. Dit is ook zo ontzettend vaag: ,,De advocaat-generaal stelt niet in te kunnen ‘instaan voor de integriteit van het bewijsmateriaal’ dat zich in het strafdossier bevindt.''
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 17:51:49 #164
408813 crew  trein2000
pi_200659605
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 15:37 schreef Fcu030 het volgende:
Ze mogen wel eens een betere toelichting gaan geven bij dat boevencircus. Ik heb zelf ook al meermaals met dwalingen binnen het OM en het rechtsysteem te maken gehad, maar dit slaat werkelijk alles. Sinds wanneer gaat de rechter niet meer over het bewijs? Dat deden ze bij mij al niet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en hier blijkbaar ook niet???
De rechter gaat wel over de selectie en waardering van het bewijs. Maar als de aanklager zegt niet te kunnen instaan voor de integriteit van het bewijs, iets wat echt hoogstzelden voorkomt. Dan kun jij als rechter op datzelfde bewijs toch niet de overtuiging gaan baseren dat meneer het allemaal wel gedaan heeft? Zeker niet als je geen idee hebt van wat de reden is. Dat kan gewoon niet.

Hier moet je het OM op aankijken. Het Hof kan hier niks mee.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 17:52:31 #165
408813 crew  trein2000
pi_200659613
quote:
0s.gif Op donderdag 24 juni 2021 20:45 schreef Pleun2011 het volgende:
Enige wat ik kan bedenken is dat de dader een criminele informant is ofzo
Ja of een politieagent undercover. Ik kan zo veel bedenken. Maar dat is puur speculaas.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 31 juli 2021 @ 17:54:20 #166
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_200659629
Blijft toch een bizarre zaak dit. En ik kan me voorstellen dat je als slachtoffer niet zo veel koopt voor de geslotenheid van het OM in dit geval. Ja, lullig dat je gemolesteerd bent enzo, maar wij gaan er verder niks mee doen. Fijne dag verder.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:01:37 #167
408813 crew  trein2000
pi_200659727
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 17:54 schreef Janneke141 het volgende:
Blijft toch een bizarre zaak dit. En ik kan me voorstellen dat je als slachtoffer niet zo veel koopt voor de geslotenheid van het OM in dit geval. Ja, lullig dat je gemolesteerd bent enzo, maar wij gaan er verder niks mee doen. Fijne dag verder.
Eens. Aan de andere kant, dit is een hoop slechte publiciteit voor het OM. En daar zijn ze allergisch voor. Dus ze zullen dit echt niet zomaar doen. Daar zullen ze echt een goede reden voor hebben. En daar moeten we dan maar op vertrouwen denk ik...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:03:39 #168
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200659760
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 17:52 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ja of een politieagent undercover. Ik kan zo veel bedenken. Maar dat is puur speculaas.
Denk toch dat zulke zaken al wel duidelijk waren geweest in eerste aanleg. Maar we zullen het nooit weten idd, kan alle kanten op.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:06:14 #169
408813 crew  trein2000
pi_200659783
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:03 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Denk toch dat zulke zaken al wel duidelijk waren geweest in eerste aanleg. Maar we zullen het nooit weten idd, kan alle kanten op.
Ik ben geen expert hoor. Verre van. Maar dat soort lopende operaties zijn altijd maar bij een hele kleine groep bekend. En ik kan me ook nog voorstellen dat je tijd nodig hebt om je man er weer veilig uit te halen. Of juist om de operatie nog even door te zetten vanwege iets groters en dat je dit dan maar even op de koop toe neemt.

Maar wat je zegt: we zullen het nooit weten.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:06:31 #170
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200659786
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 17:51 schreef trein2000 het volgende:

[..]

De rechter gaat wel over de selectie en waardering van het bewijs. Maar als de aanklager zegt niet te kunnen instaan voor de integriteit van het bewijs, iets wat echt hoogstzelden voorkomt. Dan kun jij als rechter op datzelfde bewijs toch niet de overtuiging gaan baseren dat meneer het allemaal wel gedaan heeft? Zeker niet als je geen idee hebt van wat de reden is. Dat kan gewoon niet.

Hier moet je het OM op aankijken. Het Hof kan hier niks mee.
Wat ik begreep is dat de rechters het OM (op eigen verzoek) onontvankelijk moesten verklaren, maar ze eerst de officier etc wilden spreken. Dat was een kort gesprek waarna ze het verzoek direct inwilligden en alle verdachten vrijspraken.

Gevolgd door een enorm gejuich uit het deel waar de verdachten en hun familie zaten.

Moet flink pijn doen als slachtoffer…
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:07:25 #171
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_200659802
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:01 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Eens. Aan de andere kant, dit is een hoop slechte publiciteit voor het OM. En daar zijn ze allergisch voor. Dus ze zullen dit echt niet zomaar doen. Daar zullen ze echt een goede reden voor hebben. En daar moeten we dan maar op vertrouwen denk ik...
Ik ben van mening dat als je reden echt goed is, je hem ook wel uit kan leggen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:07:38 #172
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200659805
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:06 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik ben geen expert hoor. Verre van. Maar dat soort lopende operaties zijn altijd maar bij een hele kleine groep bekend. En ik kan me ook nog voorstellen dat je tijd nodig hebt om je man er weer veilig uit te halen. Of juist om de operatie nog even door te zetten vanwege iets groters en dat je dit dan maar even op de koop toe neemt.

Is ook weer zo idd :)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:08:21 #173
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200659812
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:07 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat als je reden echt goed is, je hem ook wel uit kan leggen.
Wat ze argumenteren is dat puur het uitleggen van de reden het grotere belang al schaadt.

Blauwe ogen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:19:32 #174
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_200659924
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:03 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Denk toch dat zulke zaken al wel duidelijk waren geweest in eerste aanleg. Maar we zullen het nooit weten idd, kan alle kanten op.
Dacht ik ook, maar uitleg van trein2000 komt op zich ook wel logisch over. Dat ze er later achter zijn gekomen met wie ze te maken hadden. Is wel vrij laat dan, maartoch.

De verklaring “integriteit bewijs” matched m.i. niet met de verklaring van Grapperhaus die spreekt van belangen die direct worden beschadigd als naar buiten komt wat de reden is. Dan kun je toch gewoon zeggen dat het bewijs niet meer klopt door een valse verklaring ofzo.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:22:23 #175
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200659943
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:19 schreef Pvt.Webster het volgende:

[..]

Dacht ik ook, maar uitleg van trein2000 komt op zich ook wel logisch over. Dat ze er later achter zijn gekomen met wie ze te maken hadden. Is wel vrij laat dan, maartoch.

De verklaring “integriteit bewijs” matched m.i. niet met de verklaring van Grapperhaus die spreekt van belangen die direct worden beschadigd als naar buiten komt wat de reden is. Dan kun je toch gewoon zeggen dat het bewijs niet meer klopt door een valse verklaring ofzo.
Ik heb ook het gevoel dat dat verhaaltje over integriteit van bewijs is verzonnen door de betreffende medewerker van het OM in het gesprek met het slachtoffer.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:24:09 #176
495022 Fcu030
tittel noch jota
pi_200659964
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 17:51 schreef trein2000 het volgende:

[..]

De rechter gaat wel over de selectie en waardering van het bewijs. Maar als de aanklager zegt niet te kunnen instaan voor de integriteit van het bewijs, iets wat echt hoogstzelden voorkomt. Dan kun jij als rechter op datzelfde bewijs toch niet de overtuiging gaan baseren dat meneer het allemaal wel gedaan heeft? Zeker niet als je geen idee hebt van wat de reden is. Dat kan gewoon niet.

Hier moet je het OM op aankijken. Het Hof kan hier niks mee.
De rechter toetst het bewijs toch ook op integriteit? Anders kun je alles wel als bewijs aanleveren.
Appletje-Ez houdt van soep
Shine sight on the eternal darkness of the shadow people!
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:25:17 #177
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_200659983
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:19 schreef Pvt.Webster het volgende:

[..]

Dacht ik ook, maar uitleg van trein2000 komt op zich ook wel logisch over. Dat ze er later achter zijn gekomen met wie ze te maken hadden. Is wel vrij laat dan, maartoch.

De verklaring “integriteit bewijs” matched m.i. niet met de verklaring van Grapperhaus die spreekt van belangen die direct worden beschadigd als naar buiten komt wat de reden is. Dan kun je toch gewoon zeggen dat het bewijs niet meer klopt door een valse verklaring ofzo.
Maar dat kan eigenlijk ook niet, want dat zou betekenen dat je door een valse verklaring vrijuit kan gaan nadat je iemand de tyfus in geslagen hebt.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:27:53 #178
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200660015
Overigens, uit de kamerbrief:

quote:
In de zaak Groesbeek heeft het gerechtshof bij uitspraak van 31 oktober 2019 het OM, op verzoek van het OM, niet-ontvankelijk verklaard in de vervolging van de vier verdachten.1 De uitspraak leidde tot publieke verontwaardiging en Kamervragen.2 In antwoord op die Kamervragen lichtte ik toe dat het OM zich genoodzaakt had gevoeld in deze zaak het gerechtshof te verzoeken het OM niet- ontvankelijk te verklaren in de vervolging vanwege een probleem dat in deze zaak was gerezen. Dit probleem kon niet worden opgelost zonder zwaarwegende belangen van bij het strafproces betrokken partijen, die bescherming verdienen, te schaden. Het geven van openheid over de belangen en de redenen die ten grondslag lagen aan het verzoek van het OM zich niet-ontvankelijk te verklaren was niet mogelijk, omdat de te beschermen zwaarwegende belangen daardoor zouden worden geschaad.

Dat lijkt er weer op te zinspelen dat er iets is met een van de anonieme getuigenissen oid.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:30:21 #179
408813 crew  trein2000
pi_200660056
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:06 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Wat ik begreep is dat de rechters het OM (op eigen verzoek) onontvankelijk moesten verklaren, maar ze eerst de officier etc wilden spreken. Dat was een kort gesprek waarna ze het verzoek direct inwilligden en alle verdachten vrijspraken.

Gevolgd door een enorm gejuich uit het deel waar de verdachten en hun familie zaten.

Moet flink pijn doen als slachtoffer…
Niet ontvankelijk verklaren, oftewel het dossier dichtdoen zonder inhoudelijke beoordeling. Ja dat is iets wat het hof moet doen, vanaf het moment dat de zaak is uitgeroepen (dat is dat de bode op de gang roept “de zaak Drekkoning”) moet de rechter een uitspraak doen…

Maar zo’n hof kan in redelijkheid niet anders beslissen in zo’n situatie. Inderdaad wel heel frustrerend voor het slachtoffer.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:33:48 #180
408813 crew  trein2000
pi_200660087
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:24 schreef Fcu030 het volgende:

[..]

De rechter toetst het bewijs toch ook op integriteit? Anders kun je alles wel als bewijs aanleveren.
Ja natuurlijk. Maar als de leverancier van het bewijs zegt dat het niet deugt dan houdt het wel aardig op toch?

Als jij een auto koopt en na drie weken zegt de dealer tegen jou: “sorry, maar we hebben ontdekt dat er een fout is gemaakt bij de productie en de veiligheid is ernstig in het geding. U moet er niet meer in rijden” Ga jij er dan nog de snelweg mee op? Denk het niet hè?

En zo’n rechter kan ook niet even zeggen “ach ik twijfel wat, weetje we doen de helft”. Nee. Het is alles of niets, als je twijfelt moet je vrijspreken.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_200660096
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 17:48 schreef Raw85 het volgende:
Van deze zaak snap ik ook werkelijk waar helemaal niets. Dit is ook zo ontzettend vaag: ,,De advocaat-generaal stelt niet in te kunnen ‘instaan voor de integriteit van het bewijsmateriaal’ dat zich in het strafdossier bevindt.''
is dat niet gewoon dure taal voor bewijs, wat de zaak echt nodig heeft voor veroordeling, die gewoon niet volgens de regels is vergaard?
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:35:37 #182
408813 crew  trein2000
pi_200660113
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:34 schreef mschol het volgende:

[..]

is dat niet gewoon dure taal voor bewijs, wat de zaak echt nodig heeft voor veroordeling, die gewoon niet volgens de regels is vergaard?
Ja. Maar normaal leg je dan als OM wel op tafel wat er mis mee is. En vaak gaan rechters daar ook nog alleszins redelijk mee om. Voor niet-ontvankelijkheid moet je het echt heel bont maken.

Dus dat is het rare in deze zaak.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:38:43 #183
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200660149
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:34 schreef mschol het volgende:

[..]

is dat niet gewoon dure taal voor bewijs, wat de zaak echt nodig heeft voor veroordeling, die gewoon niet volgens de regels is vergaard?
Maar als het zo simpel is, waarom wordt er dan zo omheengedraaid door iedereen, inclusief de rechter, Grapperhaus en de Procureur-Generaal van de Hoge Raad?

Zeker die laatste is echt niet bang om een keihard rapport te schrijven over een falend en wellicht liegend OM. Hij geeft duidelijk aan dat er geen sprake is van integriteitsschending.

Er lijkt dus echt een legitiem groter belang te zijn.

https://www.rijksoverheid(...)hr-14-april-2021.pdf
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:38:45 #184
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_200660150
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ja natuurlijk. Maar als de leverancier van het bewijs zegt dat het niet deugt dan houdt het wel aardig op toch?

Als jij een auto koopt en na drie weken zegt de dealer tegen jou: “sorry, maar we hebben ontdekt dat er een fout is gemaakt bij de productie en de veiligheid is ernstig in het geding. U moet er niet meer in rijden” Ga jij er dan nog de snelweg mee op? Denk het niet hè?

En zo’n rechter kan ook niet even zeggen “ach ik twijfel wat, weetje we doen de helft”. Nee. Het is alles of niets, als je twijfelt moet je vrijspreken.
Ja, alleen is in dit geval wel duidelijk dat er gemept is, en ook door welke mensen dat dan gebeurd is. Eigenlijk weet iedereen hoe het zit, maar wil het OM toch niet dat de daders hun straf krijgen. Daar kun je een heleboel juridisch gelul omheen hangen, maar het blijft onverkoopbaar naar het slachtoffer toe. En al helemaal als je ook nog eens weigert om hem uit te leggen waarom het dan is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 31 juli 2021 @ 18:40:40 #185
408813 crew  trein2000
pi_200660176
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:38 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ja, alleen is in dit geval wel duidelijk dat er gemept is, en ook door welke mensen dat dan gebeurd is. Eigenlijk weet iedereen hoe het zit, maar wil het OM toch niet dat de daders hun straf krijgen. Daar kun je een heleboel juridisch gelul omheen hangen, maar het blijft onverkoopbaar naar het slachtoffer toe. En al helemaal als je ook nog eens weigert om hem uit te leggen waarom het dan is.
Ik vind het ook heel naar voor het slachtoffer. Maar ik ga er vanuit dat het OM dit te goeder trouw doet. En dat er dus daadwerkelijk een groter belang speelt.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:44:02 #186
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_200660220
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:40 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik vind het ook heel naar voor het slachtoffer. Maar ik ga er vanuit dat het OM dit te goeder trouw doet. En dat er dus daadwerkelijk een groter belang speelt.
Maar zo lang ze zich zo krampachtig in stilzwijgen hullen, blijft de mogelijkheid bestaan dat dit gebeurt omdat het neefje van de OvJ erbij betrokken is. Niet dat ik daar vanuit ga, maar door zich zo op te stellen roepen ze dit soort speculaties over zichzelf af.

Het gaat hier om een geweldsdelict, niet om de diefstal van een televisie. Als je niet zeker weet wie het was, en dus niet onomstotelijk bewijs aan kan leveren, dan snap ik dat je de zaak moet laten vallen. Als je wél zeker weet wie het was, dan heb je een verplichting naar het slachtoffer toe waar je je niet op deze manier vanaf kan maken. Je dan gaan verschuilen achter ongrijpbare grotere belangen kan wat mij betreft echt niet. Ook niet als het te goeder trouw is.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:45:32 #187
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_200660246
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:27 schreef Drekkoning het volgende:
Overigens, uit de kamerbrief:
[..]

Dat lijkt er weer op te zinspelen dat er iets is met een van de anonieme getuigenissen oid.
Er stond in een van die artikelen dat (zo ging het verhaal in het dorp) een oud-politieagent wraak wilde nemen vanwege een oude zaak waar een van de verdachten betrokken was.

quote:
De getuigen verklaren anoniem: de processen-verbaal vermelden een nummer, geen namen. Eén getuige wordt in de bunker in Amsterdam gehoord, het zwaar beveiligde justitiegebouw waar grote strafzaken worden gehouden.

Op de kermis van Groesbeek is het wel vaker knokken, zegt de politiebron. ,,Dan worden oude rekeningen vereffend en slaan ze elkaar op de bek. En een uur later hangen ze alweer om elkaars schouders. Dit was andere koek. Hier is bijna iemand doodgeslagen.” Later bij de rechter-commissaris (RC) ontstaat er volgens de politiebron wat gedonder over de anonieme getuigen. Advocaten van de verdachten wijzen op de verschillen in de verklaringen.

,,De RC kapte dat toen af.”

In Groesbeek gaat het verhaal dat een politieman wraak wilde nemen op de verdachten. De politiebron: ,,Een van de verdachten is ooit in de jaren 90 opgepakt voor stroperij. Dat gaf op het bureau grote bonje. Toen die dorpsagent later op een camping in de buurt van Groesbeek kampeerde, is die verdachte hem met anderen komen opzoeken. Dat werd toen een grote matpartij. Die agent is al lang met pensioen.”
Misschien in die hoek zoeken.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
pi_200660260
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:27 schreef Drekkoning het volgende:
Overigens, uit de kamerbrief:
[..]

Dat lijkt er weer op te zinspelen dat er iets is met een van de anonieme getuigenissen oid.
Kopschoppers verdienen geen bescherming.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_200660262
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:45 schreef Pvt.Webster het volgende:

[..]

Stond er in een van die artikelen niet dat (zo ging het verhaal in het dorp) een oud-politieagent wraak wilde nemen vanwege een oude zaak waar een van de verdachten betrokken was.
[..]

Misschien in die hoek zoeken.
Maar als dit de simpele reden is waarom zegt men dat dan niet?
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:49:45 #190
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200660304
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:44 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Maar zo lang ze zich zo krampachtig in stilzwijgen hullen, blijft de mogelijkheid bestaan dat dit gebeurt omdat het neefje van de OvJ erbij betrokken is. Niet dat ik daar vanuit ga, maar door zich zo op te stellen roepen ze dit soort speculaties over zichzelf af.

Het gaat hier om een geweldsdelict, niet om de diefstal van een televisie. Als je niet zeker weet wie het was, en dus niet onomstotelijk bewijs aan kan leveren, dan snap ik dat je de zaak moet laten vallen. Als je wél zeker weet wie het was, dan heb je een verplichting naar het slachtoffer toe waar je je niet op deze manier vanaf kan maken. Je dan gaan verschuilen achter ongrijpbare grotere belangen kan wat mij betreft echt niet. Ook niet als het te goeder trouw is.
Zoals ik net al aangaf, er is onafhankelijk onderzoek gedaan door de Hoge Raad en die komen ook tot de conclusie dat er niks onoorbaars is gebeurd maar er daadwerkelijk grotere belangen spelen.

Ik heb vooralsnog geen enkele reden om daar aan te twijfelen.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:52:20 #191
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_200660344
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:38 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Maar als het zo simpel is, waarom wordt er dan zo omheengedraaid door iedereen, inclusief de rechter, Grapperhaus en de Procureur-Generaal van de Hoge Raad?

Zeker die laatste is echt niet bang om een keihard rapport te schrijven over een falend en wellicht liegend OM. Hij geeft duidelijk aan dat er geen sprake is van integriteitsschending.

Er lijkt dus echt een legitiem groter belang te zijn.

https://www.rijksoverheid(...)hr-14-april-2021.pdf
Dat stuk kende ik nog niet. Bedankt. Nu dat rapport nog ;)
Even wachten tot de belangen er niet meer zijn.

Gaat ook over werkprocessen waar al verbeteringen zichtbaar zijn nav deze zaak.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:55:19 #192
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_200660392
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:40 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik vind het ook heel naar voor het slachtoffer. Maar ik ga er vanuit dat het OM dit te goeder trouw doet. En dat er dus daadwerkelijk een groter belang speelt.
Ik zou echt niet zoveel vertrouwen hebben in het OM gezien hun track record de afgelopen jaren…
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_200660873
Even de clue gemist. Wat was het nou?
De verdachten waren informanten of undercoveragenten?
Vakman pur sang
  zaterdag 31 juli 2021 @ 20:03:24 #194
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200661175
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 19:36 schreef Lospedrosa het volgende:
Even de clue gemist. Wat was het nou?
De verdachten waren informanten of undercoveragenten?
Dat is dus de grote vraag. Slechts een select aantal mensen kent het antwoord en daar zullen wij waarschijnlijk nooit bij horen ;)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_200661291
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 20:03 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Dat is dus de grote vraag. Slechts een select aantal mensen kent het antwoord en daar zullen wij waarschijnlijk nooit bij horen ;)
Dus er gaat een heel topic over?? Weten we niet? :{
Vakman pur sang
  zaterdag 31 juli 2021 @ 20:18:20 #196
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_200661301
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 20:16 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Dus er gaat een heel topic over?? Weten we niet? :{
We zijn erg goed in speculeren op Fok 8-)
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
  zaterdag 31 juli 2021 @ 22:12:06 #197
495022 Fcu030
tittel noch jota
pi_200663225
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:33 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ja natuurlijk. Maar als de leverancier van het bewijs zegt dat het niet deugt dan houdt het wel aardig op toch?

Als jij een auto koopt en na drie weken zegt de dealer tegen jou: “sorry, maar we hebben ontdekt dat er een fout is gemaakt bij de productie en de veiligheid is ernstig in het geding. U moet er niet meer in rijden” Ga jij er dan nog de snelweg mee op? Denk het niet hè?

En zo’n rechter kan ook niet even zeggen “ach ik twijfel wat, weetje we doen de helft”. Nee. Het is alles of niets, als je twijfelt moet je vrijspreken.
Des te vreemder als het OM namens het volk op moet treden, wat ze bij mijn weten ook horen te doen. Bij een kat-in-het-nauw-achtige actie als dit, wetende dat er al een uitspraak ligt, vereist dat toch meer toelichting dan nu gegeven.
Appletje-Ez houdt van soep
Shine sight on the eternal darkness of the shadow people!
  zaterdag 25 september 2021 @ 18:22:33 #198
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_201514761
Hoe staat het hier eigenlijk mee?
  zondag 24 oktober 2021 @ 11:12:10 #199
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_201882277
Iemand probeert ook alle gerelateerde zoekresultaten uit google te verbannen. Wat een bijzonder verhaal :{

Edit: valt mee, Groesbeekse kermis 2013 vind je nog eea op.

[ Bericht 14% gewijzigd door leolinedance op 24-10-2021 11:19:40 ]
  Spellchecker donderdag 3 maart 2022 @ 11:27:34 #200
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_203919794
https://www.bd.nl/binnenl(...)2014.330%2C70%20euro.

Kopschoppers kermis Groesbeek kregen schadevergoeding van Justitie


Het houdt niet op, niet vanzelf :r
pi_203920304
Tja, maar als je zegt dat de overheid tot het bot corrupt is en dat het allemaal anders moet, dan ben je een 'wappie'...
pi_203920439
Watvoor reden zou er zijn:
- een undercoveractie die hiermee in het gevaar zou zijn
- vriendjespolitiek
- is een dader een bekende van iemand in het om?
- is de persoon in het om geestesziek geworden en zijn ze te star om vorige keuzes terug te draaien?
- iets anders, zo ja wat?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_203920470
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
Watvoor reden zou er zijn:
- een undercoveractie die hiermee in het gevaar zou zijn
- vriendjespolitiek
- is een dader een bekende van iemand in het om?
- is de persoon in het om geestesziek geworden en zijn ze te star om vorige keuzes terug te draaien?
- iets anders, zo ja wat?
Dan ga ik voor optie 1.
Voor optie 2 en 3 zijn er teveel mensen betrokken en zou dat allang uitgelekt zijn, of gevonden door journalisten.
pi_203920630
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2022 11:27 schreef maily het volgende:
https://www.bd.nl/binnenl(...)2014.330%2C70%20euro.

Kopschoppers kermis Groesbeek kregen schadevergoeding van Justitie


Het houdt niet op, niet vanzelf :r
Dit land, echt, totaal kapot.
:')
pi_203920720
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:07 schreef Piles het volgende:

[..]
Dan ga ik voor optie 1.
Voor optie 2 en 3 zijn er teveel mensen betrokken en zou dat allang uitgelekt zijn, of gevonden door journalisten.
Zou het om staatsgevaarlijke informatie gaan dan?
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  donderdag 3 maart 2022 @ 12:31:06 #206
65846 Bocaj
Emilia Clarke Forever!
pi_203920807
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2022 11:27 schreef maily het volgende:
https://www.bd.nl/binnenl(...)2014.330%2C70%20euro.

Kopschoppers kermis Groesbeek kregen schadevergoeding van Justitie

Het houdt niet op, niet vanzelf :r
Wat een raar verhaal...
Joe Biden Stole the 2020 Election! #StoptheSteal #TrumpForever and God Bless America.
pi_203920940
Werd er destijds ook niet de indruk gewekt dat er binnen het dorp zelf wel bekend was wat er aan de hand was maar dat hier niet over gesproken durfde te worden door de inwoners?
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
  Spellchecker donderdag 3 maart 2022 @ 12:49:42 #208
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_203921000
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:43 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Werd er destijds ook niet de indruk gewekt dat er binnen het dorp zelf wel bekend was wat er aan de hand was maar dat hier niet over gesproken durfde te worden door de inwoners?
Ja
pi_203921271
Dit zaakje stinkt enorm
  donderdag 3 maart 2022 @ 13:25:04 #210
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_203921495
Dit blijft echt een kankergezwel in onze samenleving. Laat dat tyfus OM eens heel snel openheid van zaken geven :r
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_203921612
Als het OM niet wil functioneren om recht te laten geschieden en geen openheid wil geven waarom te staken dan zou ik als slachtoffer andere wegen zoeken.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 04-03-2022 19:19:33 ]
  donderdag 3 maart 2022 @ 13:40:33 #212
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203921677
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:18 schreef Toine51 het volgende:
Dit land, echt, totaal kapot.
:')
De Gelderlander deed in de Groesbeekse zaak al twee keer een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Op 27 juli 2021 opnieuw. De beantwoording liet een half jaar op zich wachten. Recent gaf het Openbaar Ministerie honderden documenten ‘vrij’. De bijna 850 pagina’s zijn vrijwel allen zwartgelakt.

Zelfde als de kot affaire, ook niemand gestraft, en alle pagina’s zwartgelakt en wob gefrustreerd
Wiebes niet schuldig maar zwaar medeverantwoordelijk :|W

Gaaf landje hé Rutte :r :r
  donderdag 3 maart 2022 @ 13:42:52 #213
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_203921701
quote:
7s.gif Op donderdag 3 maart 2022 13:25 schreef Scorpie het volgende:
Dit blijft echt een kankergezwel in onze samenleving. Laat dat tyfus OM eens heel snel openheid van zaken geven :r
Met onze nieuwe minister van Justitie zonder opleiding komt dat echt heel snel in orde :|W
Ruttedoctrine eroverheen en ook dat zit weer onder de grond in de doofpot :r
pi_203922262
Iets voor BOOS / Tim Hofman ?!
  Spellchecker donderdag 3 maart 2022 @ 15:19:40 #215
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_203922786
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 13:35 schreef DarkwingDuck het volgende:
Als het OM niet wil functioneren om recht te laten geschieden en geen openheid wil geven waarom te spreken dan zou ik als slachtoffer andere wegen zoeken.
Peter R. de Vries
pi_203924773
Heeft Grapperhaus die 'zwaarwegende belangen' eigenlijk wel in de commissie stiekem uit de doeken gedaan?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_203926447
JFK, Bende van Nijvel en onderhand ook de Groesbeekse Kopschoppersaffaire.
pi_203928494
Deze lieden staan klaarblijkelijk boven of buiten de wet.

Dan maar andere methodes toepassen om je recht te halen, ik zou het wel weten.
  donderdag 3 maart 2022 @ 21:33:56 #219
489162 Pvt.Webster
101st Airborne Division
pi_203929852
Wat een klotebaan: 800 kantjes zwartlakken.

Mij lijkt het informanten-verhaal nog het meest plausibel. Criminelen in de regio die banden hebben met deze verdachten zullen wel voorzichtiger zijn.
"He was there to do his duty, and he did it — he never let a buddy down in combat, in France, Holland, or Germany — but he never volunteered for anything and he spurned promotion."
  donderdag 3 maart 2022 @ 21:42:09 #220
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_203930032
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
Watvoor reden zou er zijn:
- een undercoveractie die hiermee in het gevaar zou zijn
- vriendjespolitiek
- is een dader een bekende van iemand in het om?
- is de persoon in het om geestesziek geworden en zijn ze te star om vorige keuzes terug te draaien?
- iets anders, zo ja wat?
Wat het ook is, we gaan er nooit achterkomen vrees ik :P
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_203931135
In de comments bij Geenstijl staan er enkele tussen die gaan over de zoon en mededader die zou hebben gepraat met de politie over motorclubs uit die omgeving.
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_203933828
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2022 11:27 schreef maily het volgende:
https://www.bd.nl/binnenl(...)2014.330%2C70%20euro.

Kopschoppers kermis Groesbeek kregen schadevergoeding van Justitie

Het houdt niet op, niet vanzelf :r
Tja, ze hebben in voorarrest gezeten en zonder veroordeling.
Dan krijg je normaliter een schadevergoeding.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_203940643
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
- een undercoveractie die hiermee in het gevaar zou zijn
Deze zaak is bijna 10 jaar oud, wel een erg lange undercoveractie als daders nu nog steeds niet veroordeeld kunnen worden.
pi_203941294
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 13:35 schreef DarkwingDuck het volgende:
Als het OM niet wil functioneren om recht te laten geschieden en geen openheid wil geven waarom te spreken dan zou ik als slachtoffer andere wegen zoeken.
Welke dan. :')
  vrijdag 4 maart 2022 @ 19:18:28 #225
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_203941380
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 13:35 schreef DarkwingDuck het volgende:
Als het OM niet wil functioneren om recht te laten geschieden en geen openheid wil geven waarom te spreken dan zou ik als slachtoffer andere wegen zoeken.
Daar ben ik normaal gesproken fel tegenstander van maar in dit geval gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik dat ook zou doen.
We have always been at war with Eastasia.
pi_203941660
Als provinciaal lekker afgeven op de Randstad terwijl je zelf zulke kutdorpen als Groesbeek hebt.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 24 mei 2022 @ 16:26:07 #227
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_204849632
quote:
Slachtoffer kopschoppers Groesbeekse kermis stapt naar Europees Hof

Dat de mannen die hem bijna dood trapten ongestraft vrijuit gaan, is voor hem onverteerbaar. Daarom stapt het slachtoffer van de mysterieuze Groesbeekse kopschopperszaak naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij hoopt daarmee te bewerkstelligen dat de politie en het Openbaar Ministerie (OM) alsnog nieuw onderzoek naar de zware mishandeling gaan doen.

‘Beschermen van belangen’
De Nijmegenaar overleefde in 2013 ternauwernood een zware mishandeling op de kermis in Groesbeek. De daders werden in 2017 veroordeeld tot maandenlange celstraffen voor poging doodslag. Hoewel voor het OM vaststaat dat de daders zijn opgepakt, trok het zich tijdens het hoger beroep onverwacht toch terug. Zelfs de raadsheren van het gerechtshof kregen in 2019 de exacte redenen daarvoor niet te horen, anders dan dat er ‘belangen’ beschermd dienden te worden.

Het is zeldzaam dat het OM na een succesvolle vervolging zelf een zaak stukmaakt. Inmiddels behoort de Groesbeekse kermiszaak tot de zwaarst bewaakte geheimen van justitie.

De top van het OM doet er alles aan om dat zo te houden. Het slachtoffer krijgt geen inzage in het strafdossier. Op wob-verzoeken, onder meer ingediend door De Gelderlander, komen slechts honderden zwartgelakte pagina’s terug....
https://www.gelderlander.(...)ropees-hof~a8535a05/
pi_204849657
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 maart 2022 19:33 schreef Nielsch het volgende:
Als provinciaal lekker afgeven op de Randstad terwijl je zelf zulke kutdorpen als Groesbeek hebt.
Groesbeek is inderdaad een van die dorpen. Historisch gezien het afvoerputje van Nijmegen.
"Pools are perfect for holding water"
pi_204850181
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:05 schreef sjorsie1982 het volgende:
Watvoor reden zou er zijn:
- een undercoveractie die hiermee in het gevaar zou zijn
- vriendjespolitiek
- is een dader een bekende van iemand in het om?
- is de persoon in het om geestesziek geworden en zijn ze te star om vorige keuzes terug te draaien?
- iets anders, zo ja wat?
Nieuwe bestuurscultuur.
afspraak tandarts verzetten
pi_204850208
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 17:01 schreef Tyranoesauroes het volgende:

[..]
Nieuwe bestuurscultuur.
Ik dacht: heb ik dat geschreven maar toen zag ik de datum...
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_204850231
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 16:27 schreef probeer het volgende:

[..]
Groesbeek is inderdaad een van die dorpen. Historisch gezien het afvoerputje van Nijmegen.
Niet bepaald.
pi_204850300
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 17:03 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Ik dacht: heb ik dat geschreven maar toen zag ik de datum...
Het zou bijna grappig zijn als het niet zo treurig was helaas :'(
afspraak tandarts verzetten
pi_204851254
Buiten de regionale kranten van DPG maar weinig aandacht voor deze zaak.
pi_204851663
Bizar. Wat een gaaf land!
pi_204851744
quote:
Ik hoop van harte voor het slachtoffer dat hij gelijk krijgt van het Europees Hof en dat de daders gewoon hun straf krijgen die ze verdienen. Kudo's dat de beste man niet op geeft.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_204851947
Goed nieuws dat hier een vervolg op komt. Ik ben benieuwd waarom ze deze man niet vertrouwen met de informatie waarom zijn daders vrijuit moeten gaan.
pi_204852422
}:|
  vrijdag 5 augustus 2022 @ 23:55:17 #238
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_205561660
Bizar verhaal dit :{ Hoop echt dat er nog eens iets uit komt.

- Daders slaan iemand bijna dood
- Het is bekend wie de daders zijn
- Daders komen er om onbekende rede mee weg
- Daders krijgen schadevergoeding

:{
pi_205561880
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2022 23:55 schreef leolinedance het volgende:
Bizar verhaal dit :{ Hoop echt dat er nog eens iets uit komt.

- Daders slaan iemand bijna dood
- Het is bekend wie de daders zijn
- Daders komen er om onbekende rede mee weg
- Daders krijgen schadevergoeding

:{
Waarbij zowel het OM als de rechter de zaak niet wilt oppakken. Door andere belangen als ik het mij goed herinner.

Bizar inderdaad.

Duidt of op corruptie of op een undercover actie.
  zaterdag 6 augustus 2022 @ 01:29:00 #240
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_205561960
Wie is die persoon die in elkaar is geslagen? Wie zijnde verdachten?
pi_205561997
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2022 12:25 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]
Zou het om staatsgevaarlijke informatie gaan dan?
Waarschijnlijk chantabele zaken op VVDérs en CDA'ers, zal niet voor eerste keer zijn.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zaterdag 6 augustus 2022 @ 08:44:18 #242
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_205562463
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 01:29 schreef xzaz het volgende:
Wie is die persoon die in elkaar is geslagen? Wie zijnde verdachten?
Een bekende aannemer uit Groesbeek.

Bizar idd. Heel benieuwd welke chantabele informatie deze daders hebben waardoor alles in de doofpot wordt gestopt.
  Miss 200.000.000! zaterdag 6 augustus 2022 @ 08:45:58 #243
367000 roos94
pi_205562473
Koekoek
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 6 augustus 2022 @ 08:48:03 #244
408813 crew  trein2000
pi_205562481
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 00:58 schreef Kiwi7 het volgende:

[..]
Waarbij zowel het OM als de rechter de zaak niet wilt oppakken. Door andere belangen als ik het mij goed herinner.

Bizar inderdaad.

Duidt of op corruptie of op een undercover actie.
Vanuit de rechter is het volkomen logisch. Wil jij iemand de cel in sturen terwijl je niet zeker weet of dat terecht is? Dat ga je toch niet doen.

En ik ga er nog steeds van uit dat ook het OM goede redenen heeft om dit zo te doen…
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 6 augustus 2022 @ 08:51:36 #245
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_205562497
We leven in een rechtsstaat. Behalve als het toevallig eventjes niet uitkomt.
pi_205562516
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 01:43 schreef raptorix het volgende:

[..]
Waarschijnlijk chantabele zaken op VVDérs en CDA'ers, zal niet voor eerste keer zijn.
wanneer is zoiets nog meer gebeurd?

zal wel weer zo'n typische raptorix bewering zijn
pi_205562564
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 08:55 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
wanneer is zoiets nog meer gebeurd?

zal wel weer zo'n typische raptorix bewering zijn
Dat is het hele concept van chantage he, als het uitkomt dan kun je namelijk niet meer chanteren.
Maar als je beetje bekend bent met de bouwwereld dan weet je hoe corrupt het allemaal is.

Maar het is heel simpel, als iemand steekpenningen heeft aangenomen van mij, kan ik gerust zeggen: Hey als ik veroordeeld word, zorg ik dat dit ook uitkomt, daar hoef je niet een hele grote denker voor te zijn.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205562636
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:06 schreef raptorix het volgende:

[..]
Dat is het hele concept van chantage he, als het uitkomt dan kun je namelijk niet meer chanteren.
Maar als je beetje bekend bent met de bouwwereld dan weet je hoe corrupt het allemaal is.

Maar het is heel simpel, als iemand steekpenningen heeft aangenomen van mij, kan ik gerust zeggen: Hey als ik veroordeeld word, zorg ik dat dit ook uitkomt, daar hoef je niet een hele grote denker voor te zijn.
20 jaar geleden en dat had dus niks te maken met jouw gelul over corrupte vvd en cda'ers die de rechtelijke macht in bezit hebben.

Het was dus het standaard raportix geschreeuw weer
pi_205562719
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:16 schreef opgebaarde het volgende:

[..]
20 jaar geleden en dat had dus niks te maken met jouw gelul over corrupte vvd en cda'ers die de rechtelijke macht in bezit hebben.

Het was dus het standaard raportix geschreeuw weer
Ah ja jij vind dit volstrekt normaal? En dat die systeem corruptie er niet is? Lol volg de shit rond Pels Rijcken maar eens goed.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_205562768
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 08:48 schreef trein2000 het volgende:

[..]

En ik ga er nog steeds van uit dat ook het OM goede redenen heeft om dit zo te doen…
De naïviteit. Kan geruststellend werken. Ik denk heel anders over het OM.
pi_205562798
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 08:48 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Vanuit de rechter is het volkomen logisch. Wil jij iemand de cel in sturen terwijl je niet zeker weet of dat terecht is? Dat ga je toch niet doen.

En ik ga er nog steeds van uit dat ook het OM goede redenen heeft om dit zo te doen…
Lekker naïef, ken je de zaak van Koos Hertogs? En zijn relatie met rechter Stolk?

Dit stinkt net zo hard.
pi_205562903
Maar even hè, voor alle onruststokers: juristen vinden niets mooier dan elkaar eens even flink afzeiken. Dat de toenmalig procureur-generaal bij de Hoge Raad in zijn oriënterend onderzoek geen onrechtmatigheden heeft aangetroffen is echt veelzeggend. Hij had het prachtig gevonden om het OM er eens even flink van langs te geven als de zaak écht niet gedeugd had.

Zo moeilijk is het toch ook niet om in te beelden dat er omstandigheden zijn die niet met het publiek gedeeld kunnen worden? In dit topic zijn al enkele plausibele suggesties gedaan.

Slotsom: onwijs zuur voor het slachtoffer, maar kennelijk weegt een ander belang zwaarder.
pi_205563090
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:52 schreef Aratanax het volgende:
Maar even hè, voor alle onruststokers: juristen vinden niets mooier dan elkaar eens even flink afzeiken. Dat de toenmalig procureur-generaal bij de Hoge Raad in zijn oriënterend onderzoek geen onrechtmatigheden heeft aangetroffen is echt veelzeggend. Hij had het prachtig gevonden om het OM er eens even flink van langs te geven als de zaak écht niet gedeugd had.

Zo moeilijk is het toch ook niet om in te beelden dat er omstandigheden zijn die niet met het publiek gedeeld kunnen worden? In dit topic zijn al enkele plausibele suggesties gedaan.

Slotsom: onwijs zuur voor het slachtoffer, maar kennelijk weegt een ander belang zwaarder.
Onzin. We leven in een rechtsstaat met wetten en regels, als jij een ander zwaar mishandeld dan staat daar een straf op.
pi_205563159
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:52 schreef Aratanax het volgende:
Maar even hè, voor alle onruststokers: juristen vinden niets mooier dan elkaar eens even flink afzeiken. Dat de toenmalig procureur-generaal bij de Hoge Raad in zijn oriënterend onderzoek geen onrechtmatigheden heeft aangetroffen is echt veelzeggend. Hij had het prachtig gevonden om het OM er eens even flink van langs te geven als de zaak écht niet gedeugd had.

Zo moeilijk is het toch ook niet om in te beelden dat er omstandigheden zijn die niet met het publiek gedeeld kunnen worden? In dit topic zijn al enkele plausibele suggesties gedaan.

Slotsom: onwijs zuur voor het slachtoffer, maar kennelijk weegt een ander belang zwaarder.
Had jij natuurlijk ook geaccepteerd als slachtoffer :')
pi_205563230
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Lekker naïef, ken je de zaak van Koos Hertogs? En zijn relatie met rechter Stolk?

Dit stinkt net zo hard.
Heb ik even opgezocht. Wat een smerig corrupt verhaal. Wel interessant :Y
Alius aliud dicit
pi_205563254
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 10:19 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Onzin. We leven in een rechtsstaat met wetten en regels, als jij een ander zwaar mishandeld dan staat daar een straf op.
Dat is inderdaad het uitgangspunt. In deze zaak is echter iets uitzonderlijks aan de hand. Wat precies dat uitzonderlijke is, mogen we om kennelijk zwaarwegende redenen niet weten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 10:30 schreef PotjeSambal het volgende:

[..]
Had jij natuurlijk ook geaccepteerd als slachtoffer :')
Het is natuurlijk moeilijk te verkroppen. Dat wil echter niet meteen zeggen dat er iets mis is met het rechtssysteem.
  Moderator zaterdag 6 augustus 2022 @ 11:00:15 #257
185648 crew  mascara-klodder
make-up veeg
pi_205563361
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 10:39 schreef Mrmime het volgende:

[..]
Heb ik even opgezocht. Wat een smerig corrupt verhaal. Wel interessant :Y
Ik ben net ookal een uur bezig geweest me in te lezen. Kende de zaak niet.

Tnx Ootje ^O^
pi_205563374
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 10:43 schreef Aratanax het volgende:

[..]
Dat is inderdaad het uitgangspunt. In deze zaak is echter iets uitzonderlijks aan de hand. Wat precies dat uitzonderlijke is, mogen we om kennelijk zwaarwegende redenen niet weten.
informeer dan op zn minst het slachtoffer wat die reden is, die moet e.e.a. verwerken, op deze manier gaat dat lastig/niet
pi_205563424
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 10:43 schreef Aratanax het volgende:

[..]
Dat is inderdaad het uitgangspunt. In deze zaak is echter iets uitzonderlijks aan de hand. Wat precies dat uitzonderlijke is, mogen we om kennelijk zwaarwegende redenen niet weten.
[..]
Het is natuurlijk moeilijk te verkroppen. Dat wil echter niet meteen zeggen dat er iets mis is met het rechtssysteem.
“Kennelijk”. “Niet meteen”.
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 6 augustus 2022 @ 11:18:20 #260
408813 crew  trein2000
pi_205563473
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:01 schreef mschol het volgende:

[..]
informeer dan op zn minst het slachtoffer wat die reden is, die moet e.e.a. verwerken, op deze manier gaat dat lastig/niet
Het is toch niet zo lastig voor te stellen dat dat niet altijd kan? Veiligheid van personen, de staat of andere zwaarwegende belangen kunnen daaraan in de weg staan.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205563557
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Het is toch niet zo lastig voor te stellen dat dat niet altijd kan? Veiligheid van personen, de staat of andere zwaarwegende belangen kunnen daaraan in de weg staan.
Of het meest waarschijnlijke: een corrupte rechter.
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 6 augustus 2022 @ 11:35:27 #262
408813 crew  trein2000
pi_205563575
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:33 schreef Homey het volgende:

[..]
Of het meest waarschijnlijke: een corrupte rechter.
Dus omdat het OM vraagt een zaak te beëindigen is de rechter corrupt? Wat is dat dan voor rare redenering?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205563582
Het is ook weer te merken in dit topic: die Hollandse superioriteitsgedachte, dat corruptie en wanpraktijken in onze rechtspraak niet bestaat. Dat is zogenaamd alleen voorbehouden aan andere landen. Dan schreeuwen we moord en brand en noemen wij het beestje bij de naam.

Het OM doet veel goed werk, maar is in de top een politiek orgaan. Er bestaat wel zeker een filter wat wel en wat niet behandeld wordt. En daar komen persoonlijke belangen van rechters, corruptie of simpelweg directe dictaten van Rutte of de monarchie om de hoek kijken.
pi_205563586
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:35 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Dus omdat het OM vraagt een zaak te beëindigen is de rechter corrupt? Wat is dat dan voor rare redenering?
Dat zijn jouw woorden. Ik zeg alleen maar dat dat waarschijnlijk is.
pi_205563660
Vooral respect voor het doorzettingsvermogen van het slachtoffer die zich niet laat afschepen. Met al het geheimzinnige gedoe is het alleen maar mooier mochten de verdachten alsnog worden vervolgd.
I'll give you something to do
  Moderator / Redactie FP + Sport zaterdag 6 augustus 2022 @ 11:54:38 #266
408813 crew  trein2000
pi_205563705
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:37 schreef Homey het volgende:

[..]
Dat zijn jouw woorden. Ik zeg alleen maar dat dat waarschijnlijk is.
Je reinste lulkoek. Dat heeft niets met elkaar te maken :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_205563772
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:54 schreef trein2000 het volgende:

[..]
Je reinste lulkoek. Dat heeft niets met elkaar te maken :')
“Lulkoek”. Bij schelden ben je af.
pi_205563783
Wat is dit voor vage kick dan ineens
Op donderdag 21 mei 2015 19:22 schreef Vasion het volgende:
Vanaf nu ben jij mijn favoriete user.
Op zondag 7 december 2014 22:59 schreef GGMM het volgende:
Vanaf nu ben jij mijn favoriete user.
pi_205563855
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:00 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Ik ben net ookal een uur bezig geweest me in te lezen. Kende de zaak niet.

Tnx Ootje ^O^
Peter r de vries heeft er een prachtig drieluik van gemaakt in 2010, die staan nu op YouTube. Echt een bizar verhaal.
  Moderator zaterdag 6 augustus 2022 @ 12:45:42 #270
185648 crew  mascara-klodder
make-up veeg
pi_205563938
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 12:26 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Peter r de vries heeft er een prachtig drieluik van gemaakt in 2010, die staan nu op YouTube. Echt een bizar verhaal.
Ga ik zeker kijken. Behoorlijk intrigerend deze zaak.

Eerst mijn modem installeren. Eens kijken of me dat zelf lukt :')

Edit: het is gelukt *O*

[ Bericht 7% gewijzigd door mascara-klodder op 06-08-2022 13:38:31 ]
pi_205563967
Rechters worden als heilig beschouwd in Nederland. Zogenaamd “onafhankelijk” en “helemaal betrouwbaar”. Ja dat zien we met die nogal dubieuze uitspraken inzake de formule1 in Zandvoort, de smsjes van Rutte, de toeslagenaffaire, de avondklok, de zaak in dit topic, en ga maar door. Altijd in het voordeel van de macht. Allemaal toeval natuurlijk.
pi_205564202
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 12:50 schreef Homey het volgende:
Rechters worden als heilig beschouwd in Nederland. Zogenaamd “onafhankelijk” en “helemaal betrouwbaar”. Ja dat zien we met die nogal dubieuze uitspraken inzake de formule1 in Zandvoort, de smsjes van Rutte, de toeslagenaffaire, de avondklok, de zaak in dit topic, en ga maar door. Altijd in het voordeel van de macht. Allemaal toeval natuurlijk.
Ik constateer het tegendeel. Mensen durven zonder enige kennis van zaken (uitspraken van) rechters weg te zetten als 'dubieus', 'corrupt' of wat dan ook. Dat is echt pertinente onzin. Hoe vaak mensen naar aanleiding van een nieuwskop wel niet poneren dat 'er weer een veel te lage straf is uitgedeeld'.

En dat rechters 'altijd in het voordeel van de macht' zouden beslissen is natuurlijk ook kletskoek. Vanuit sommige hoeken is de kritiek juist dat rechters te weinig aan 'de macht' overlaten (dikastocratie, Urgenda, etc.).

Uiteraard heb je gelijk dat de rechtspraak fouten maakt (zie o.a. de uitgebreide reflectie vanuit de rechtspraak op de toeslagenaffaire), maar in deze zaak zijn daar voorlopig geen aanwijzingen voor.
pi_205564519
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 13:28 schreef Aratanax het volgende:

[..]
Ik constateer het tegendeel. Mensen durven zonder enige kennis van zaken (uitspraken van) rechters weg te zetten als 'dubieus', 'corrupt' of wat dan ook. Dat is echt pertinente onzin. Hoe vaak mensen naar aanleiding van een nieuwskop wel niet poneren dat 'er weer een veel te lage straf is uitgedeeld'.

En dat rechters 'altijd in het voordeel van de macht' zouden beslissen is natuurlijk ook kletskoek. Vanuit sommige hoeken is de kritiek juist dat rechters te weinig aan 'de macht' overlaten (dikastocratie, Urgenda, etc.).

Uiteraard heb je gelijk dat de rechtspraak fouten maakt (zie o.a. de uitgebreide reflectie vanuit de rechtspraak op de toeslagenaffaire), maar in deze zaak zijn daar voorlopig geen aanwijzingen voor.
“Voorlopig geen aanwijzingen”. Hij zegt het gewoon. Er is niets, maar ook helemaal niets wat maar zou kunnen wijzen op iets wat niet klopt. Uhuh.

Totale ontkenning. Je moet maar durven. Rechters blij.
pi_205564887
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 11:36 schreef Homey het volgende:
Het is ook weer te merken in dit topic: die Hollandse superioriteitsgedachte, dat corruptie en wanpraktijken in onze rechtspraak niet bestaat. Dat is zogenaamd alleen voorbehouden aan andere landen. Dan schreeuwen we moord en brand en noemen wij het beestje bij de naam.

Het OM doet veel goed werk, maar is in de top een politiek orgaan. Er bestaat wel zeker een filter wat wel en wat niet behandeld wordt. En daar komen persoonlijke belangen van rechters, corruptie of simpelweg directe dictaten van Rutte of de monarchie om de hoek kijken.
Kennelijk snap je niet wat het verschil is tussen OM en rechterlijke macht.
pi_205564908
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 15:34 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Kennelijk snap je niet wat het verschil is tussen OM en rechterlijke macht.
“Kennelijk”. Heb je ‘m weer.
pi_205564923
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 15:38 schreef Homey het volgende:

[..]
“Kennelijk”. Heb je ‘m weer.
Lees je gewoon even in.
  zaterdag 6 augustus 2022 @ 19:17:07 #277
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_205566839
Undercover lijkt mij niet logisch overigens want dan weet de groep dat ze een rat hebben. Misschien een informateur die tegen jaren van informatie Intel geeft?
pi_205566990
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 mei 2022 20:10 schreef Werkman het volgende:
}:|
Mogelijke connecties met Tiel. Dus ga maar na.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_205567046
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 19:37 schreef Bart2002 het volgende:

[..]
Mogelijke connecties met Tiel. Dus ga maar na.
Wat is met tiel? Heb ik iets gemist? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_205567069
quote:
5s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 19:46 schreef vosss het volgende:

[..]
Wat is met tiel? Heb ik iets gemist? :@
Misplaats grapje misschien. Ik lees dit topic voor het eerst (weer sinds 2 jaar ofzo) met dezelfde verbijstering als De Werkman.De WOB wordt blijkbaar heel selectief toegepast wat onverteerbaar is en een grote schande.
De vraag is waar je terecht kan als zelfs de WOB niet gehonoreerd wordt. Diep triest.

Ik lees ook over 800 van de 850 zwartgelakte pagina's... :{ Je krijgt het wel maar je kunt het niet lezen. Een dikke vinger en pure minachting naar de burger die geïnformeerd wil worden en dat recht ook heeft. Fucking samenzwerende elite.

[ Bericht 9% gewijzigd door Bart2002 op 06-08-2022 19:54:56 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_205567148
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 19:49 schreef Bart2002 het volgende:

[..]
Misplaats grapje misschien. Ik lees dit topic voor het eerst (weer sinds 2 jaar ofzo) met dezelfde verbijstering als De Werkman.De WOB wordt blijkbaar heel selectief toegepast wat onverteerbaar is en een grote schande.
De vraag is waar je terecht kan als zelfs de WOB niet gehonoreerd wordt. Diep triest.

Ik lees ook over 800 van de 850 zwartgelakte pagina's... :{ Je krijgt het wel maar je kunt het niet lezen. Een dikke vinger en pure minachting naar de burger die geïnformeerd wil worden en dat recht ook heeft. Fucking samenzwerende elite.
Dit riekt inderdaad. Dat men namen en privé gegevens zwart maakt mag, maar niet complete stukken teksten.
pi_205567173
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 20:00 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Dit riekt inderdaad. Dat men namen en privé gegevens zwart maakt mag, maar niet complete stukken teksten.
Het lijkt me niet dat men met voor meer dan 90% onleesbare stukken formeel aan een WOB-verzoek heeft voldaan. Er is papier overhandigd, dat klopt. Maar niet leesbaar. Dat lijkt gewoon een zaak waar strafvervolging geëist kan worden. Dit is pure minachting voor degene die het aangevraagd heeft.

De WOB is een wassen neus als je de bulk mag censureren. Dat gaat nergens over.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_205569196
quote:
3s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 15:40 schreef Sodemieters het volgende:

[..]
Lees je gewoon even in.
Doe het zelf eerst even.
pi_205569311
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 22:52 schreef Homey het volgende:

[..]
Doe het zelf eerst even.
Niet nodig. Ik heb het onderscheid tussen OM en rechterlijke macht al lang geleden geleerd. Ik schat daarentegen in dat jij niet gehinderd wordt door al teveel juridische kennis, dus vandaar de tip. Al lees je slechts een paar Wikipedia pagina's of zo, dan voorkomt dat waarschijnlijk al uitglijders zoals hierboven.
pi_205569347
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 09:06 schreef raptorix het volgende:

[..]
Dat is het hele concept van chantage he, als het uitkomt dan kun je namelijk niet meer chanteren.
Maar als je beetje bekend bent met de bouwwereld dan weet je hoe corrupt het allemaal is.

Maar het is heel simpel, als iemand steekpenningen heeft aangenomen van mij, kan ik gerust zeggen: Hey als ik veroordeeld word, zorg ik dat dit ook uitkomt, daar hoef je niet een hele grote denker voor te zijn.
Ik vind dit nog best plausibel gezien alle vaagheid rondom deze zaak.

Een corrupte aannemer die wat hooggeplaatste mensen onder de tafel heeft "geholpen" en die daarmee een chantage positie heeft. Maar ja, wie gaat dat onderzoeken als het OM dat niet doet.
  zondag 7 augustus 2022 @ 00:18:09 #286
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_205570062
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 12:50 schreef Homey het volgende:
Rechters worden als heilig beschouwd in Nederland. Zogenaamd “onafhankelijk” en “helemaal betrouwbaar”. Ja dat zien we met die nogal dubieuze uitspraken inzake de formule1 in Zandvoort, de smsjes van Rutte, de toeslagenaffaire, de avondklok, de zaak in dit topic, en ga maar door. Altijd in het voordeel van de macht. Allemaal toeval natuurlijk.
Ik ken er nog wel meer van een ander niveau waar de honden geen brood van lusten.
De rechtzaak van Famke Louise tegen Roddelpraat bijvoorbeeld, daar speelden overduidelijk andere belangen.
Nu kun je vanalles vinden van de betrokken partijen of het belang van de rechtzaak, maar er klopt helemaal niets van de uitspraak. Uiteraard weer een rechter met één of meerdere relevante nevenfuncties.

En als je je vast gaat bijten in rechtzaken van auteursrechttrollen (Permission Machine, tegenwoordig Visual Rights Group etc) die rechtzaken aanspannen over auteursrechten mbt online gepubliceerde foto's (fotoclaims) gaat er helemaal een beerput open.

Wederom rechters met relevante nevenactiviteiten en/of een ogenschijnlijk gebrek aan kennis. Daarnaast ook selectieve publicatie van uitslagen van rechtzaken op www.rechtspraak.nl. Daar staat hier e.e.a. over : https://www.martinebakx.com/2022/06/rechtspraaknl.html

Het deugt in ieder geval voor geen meter.

Wel nogal offtopic overigens :P Hopelijk komt er nog eens nieuws...

[ Bericht 4% gewijzigd door leolinedance op 07-08-2022 00:23:37 ]
pi_205570947
25.000 - 15.000 die hij eigenlijk in eerste instantie zou krijgen van de verdachten = 10k "extra"? Waar is dat op gebaseerd? Belachelijk laag voor deze shit. Triest.
Hopelijk horen we nog eens wat hier de oorzaak van was.
  Official ESF Kreviewer zondag 7 augustus 2022 @ 10:35:41 #288
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_205571305
Een OP van 30.000 woorden. Mooi. Wel jammer dat in de enige door jezelf geschreven zin 'schitterd' staat.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_205572846
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2022 15:38 schreef Homey het volgende:
“Kennelijk”. Heb je ‘m weer.
Even korte samenvatting dan voor je: het OM heeft de zaak voor de rechter gebracht --> De rechter heeft de verdachten veroordeeld tot celstraffen (hoezo corrupte rechter?) --> er volgt hoger beroep --> gedurende het hoger beroep trekt het OM de zaak terug vanwege zwaarwegende belangen die naar boven komen.

Ik zal niet beweren dat er geen corruptie bestaat onder de rechterlijke macht, maar in deze zaak gaat het om de draai die het OM maakt en niet om een rechter die corrupt zou zijn.
pi_205582998
Wat voor bouwbedrijf is het? Een huis, tuin en keuken bedrijf dat bouwt voor particulieren en bedrijven in de eigen regio of grote woningbouw en/of infra projecten die men eventueel zelf ontwikkeld? In het eerste geval vind ik corruptie/chantage of informant voor bouwfraude minder voor de hand liggen.
  Spellchecker maandag 8 augustus 2022 @ 21:01:55 #291
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_205583656
Ik vind dit nog op Dumpert (03-03-2022)
Suske en Wiske en de kermiskopschoppers
quote:
Dan schakelen we nu even naar de regionale strijders van De Gelderlander, want we mogen graag grappen over de kat-in-boom-berichten van de regionale media, maar de paar echte journalisten die daar nog niet zijn wegbezuinigd kunnen zich wel heerlijk vastbijten in zaken die de rest mist. Neem nu de kopschoppers van Groesbeek. Vier mannen die in 2013 op de kermis in Groesbeek een man bijna dood trapten en in 2017 werden veroordeeld tot tien maanden cel. In hoger beroep trekt het Openbaar Ministerie zich plots om onduidelijke redenen terug, waardoor de mannen vrijuit gaan. Het OM kan "niet instaan voor de integriteit van het bewijsmateriaal" en "de belangen zijn zo uitzonderlijk dat ik over die uitzonderlijkheid niet nader in detail kan treden", zo luiden de verklaringen van het OM. Na Kamervragen kwam minister Grapperhaus destijds niet verder dan: "Dat het OM geen openheid kan geven over de redenen daarvoor wordt direct ingegeven door de noodzaak om zwaarwegende belangen te beschermen." En daar houden we dus niet van, dergelijke Ruttiaanse rookgordijnen. Die justitiële arrogantie om alle vuile was onder een tapijt van geheimzinnigheid te vegen. Dat wapperen met veiligheid en grotere belangen om geen antwoord te hoeven geven op de vragen van een zwaar mishandeld slachtoffer dat nu de daders fluitend ziet lopen en in de laatste WOB-documenten moet lezen dat de kopschoppers ook nog een schadevergoeding kregen voor die drie dagen die ze in voorarrest doorbrachten. Dit was niet de eerste WOB van De Gelderlander overigens, maar eerdere verzoeken resulteerden vooral in compleet zwartgelakte pagina's aan doofpotterij. We gaan niet gissen naar het waarom, want dat levert toch alleen maar ongefundeerde complotten op terwijl de waarheid waarschijnlijk een stuk simpeler is. Maar als Dilan Yeşilgöz-Zegerius echt vindt dat ze minister van Justitie is in een kabinet van bestuurlijke vernieuwing en transparantie moet ze misschien eens wat tekst en uitleg gaan geven bij De Gelderlander, want die gravers (en onze rechtsstaat) verdienen wat verduidelijking.
Paar reacties:
quote:
Zal ik zeggen hoe het in zit? Die agenten hebben, om de zaak rond te krijgen, geknoeid in processen verbaal, wat de adocaten en de vermeende daders hebben opgepikt.

--
Dan zou de politie wel een zaak wegens ernstig plichtsverzuim noemen. Daar zijn ze heel transparant in om elke schijn van corrupt korps tegen te gaan. Bovendien heeft het OM nooit veel moeite om politie terecht te wijzen.

--
Goed punt maar denk dan eerder dat er op de burelen van het OM een ‘smoking gun’ te vinden is…

--
Geheel toevallig is een getuige/overheidsmedewerker kort daarna verwijderd uit actieve dienst.


Als oud-Groesbeker weet het slachtoffer de kopschoppers snel te identificeren; het zijn een plaatselijk bekende aannemer met zijn broer, een zoon van de aannemer en een werknemer.

--
Wie zijn die mensen?

--
Ben je kaal soms?

--
Herstel: dakdekkers

--
Kaal aannemers ! Grote jongens in O.G ook !
Daarom komen ze er ook mee weg

--
Zijn zoon heeft bij CIE gepraat over een motorclub, wordt hier beweert. Hier om de hoek.

--
Maar dat verklaart nog niet dit mysterie. Wel nieuwe informatie. Thanks.

--
Meest plausibele verklaring tot nu toe.

  maandag 8 augustus 2022 @ 22:33:59 #292
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_205584791
https://www.rijksoverheid(...)sbeekse-kopschoppers

Ik denk ik kijk eens wat voor antwoorden er gegeven zijn op kamervragen over de schadevergoeding die de daders gekregen hebben maar pdf is niet aanwezig. Is dat het digitale 'weglakken'? Plaats dan geen link.

Edit: Antwoorden elders al gevonden. Zie aanhangsels.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2022Z04077.html
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_205586876
quote:
0s.gif Op maandag 8 augustus 2022 21:01 schreef maily het volgende:
Kaal aannemers
kaal aannemers dus.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_205587197
Lekker belangrijk, een paar klappen, niemand dood, gebrekkig bewijs. Case closed.
Vakman pur sang
pi_205591161
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 augustus 2022 11:08 schreef Lospedrosa het volgende:
Lekker belangrijk, een paar klappen, niemand dood, gebrekkig bewijs. Case closed.
Ze moeten jou in elkaar trappen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 9 augustus 2022 @ 19:57:09 #296
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_205591584
Het wordt onderhand echt tijd dat @PietjePuk2000 hier in gaat duiken, want er moet in deze zaak nu eindelijk eens serieus duidelijkheid gaan komen }:|