Ooi86 | dinsdag 27 september 2011 @ 21:49 |
Vorige deel: Taarten en cupcakes decoreren #22cup-cake [kuhp-keyk] 1. a small cake, the size of an individual portion, baked in a cup-shaped mold. Enkele voorbeelden van internet: ![]() ![]() ![]() ![]() Basis cupcakerecept: Oven voorverwarmen op 150 graden. 150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk. 200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen. Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken. Zo moet het níet: En zo moet het wél: Veel bak- en decoreerplezier! En enkele voorbeelden uit het vorige topic: Togataart van -Trinity- ![]() Babytaart van Silmarwen ![]() Regenboogcakejes van Skaai ![]() Libelle cakjes van Calastra ![]() Knuffeltaart van SV-tje ![]() Bruidstaart en cakejes van Ilse86 ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Ooi86 op 27-09-2011 21:59:34 ] | |
MarjoBlabla | woensdag 28 september 2011 @ 09:21 |
Weet iemand een goede cursus voor taartdecoreren (dus meerdere keren, het liefst een doordeweekse avond) in Groningen? Vrienden hebben gevraagd of ik volgend jaar de taart wil maken voor hun bruiloft, dus ik voel me extreeeeeem vereerd. Maar ik vind mezelf lang niet goed genoeg, dus ik wil graag een cursus gaan volgen.. | |
Spuuglokje | woensdag 28 september 2011 @ 13:50 |
Dan zou ik naar Ellen gaan, in Donderen. Daar heb ik ook allerlei cursussen gedaan, basiscursus, Wilton (botercrème) en PME (voor als je al enige ervaring hebt). | |
Miendientje | woensdag 28 september 2011 @ 18:27 |
Vriendin van me heeft laatst een cursus bij Pipoos gedaan en dat vond ze erg leuk. Misschien kun je daar informeren. | |
ChipsZak. | woensdag 28 september 2011 @ 21:33 |
Ik kom soms echt leuke cupcakes tegen weer! Hoop dat ik dat ook mag posten hier ![]() ![]() http://veganyumyum.com/2007/06/knit-night-cupcakes/ ![]() Ben zelf echt barslecht in cupcakes maken/decoreren. Eerste echte decoreerpoging was voor mijn vriend zijn verjaardag; aliens ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 28 september 2011 @ 21:41 |
Die breisels, wat tof! ![]() | |
_aurum_ | woensdag 28 september 2011 @ 21:41 |
LOL Chipszak ik vind ze wel cool hoor je aliens! Ik wil zelf marsefond gaan maken, maar is het echt zo simpel als 1:1 marsepein en fondant door elkaar heen kneden? Moet ik het gelijk gebruiken of kan het een dagje blijven liggen. Fondant hardt imo sneller uit dan marsepein.... | |
ChipsZak. | woensdag 28 september 2011 @ 22:05 |
Hahah dankje, _aurum_ ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 29 september 2011 @ 08:45 |
Dat zijn juist perfecte aliens, ChipsZak! ![]() Ja _aurum_, gewoon 1 op 1 door elkaar kneden. En dat kun je best laten liggen, als je het maar goed luchtdicht verpakt, dus in een stuk vershoudfolie wikkelen zonder lucht erbij. Dan gaat het niet uitharden. | |
Keshet | donderdag 29 september 2011 @ 15:47 |
Ik heb van 't weekend mijn 1e serieuze poging tot het versieren van cupcakes gedaan! Een vriendin vierde haar verjaardag en vroeg me om ze te maken:![]() Ik heb er 75 gemaakt en toen kon ik ze niet meer zien. ![]() | |
trui | donderdag 29 september 2011 @ 16:21 |
![]() | |
RenRen- | donderdag 29 september 2011 @ 16:37 |
Ik ga misschien iets met cupcakes doen voor mijn eindexamen (Als ik mijn plan goed genoeg uit kan schrijven en als het goedgekeurd wordt). Dus dan ga ik heel veel recepten vragen ![]() | |
Skaai | vrijdag 30 september 2011 @ 00:05 |
Geniaal ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 30 september 2011 @ 00:08 |
oh mijn god, hoe tof! echt geweldig idee en zien er fantastisch uit! ![]() | |
Nijna | vrijdag 30 september 2011 @ 19:42 |
Ze zien er wel erg leuk uit Keshet! | |
Keshet | vrijdag 30 september 2011 @ 20:21 |
Dank jullie wel! ![]() Ren, heb je al ideetjes? | |
Yvonnetje | vrijdag 30 september 2011 @ 20:31 |
Leuke baksels komen voorbij! Die breicupcakes zijn echt super, wat een monnikkenwerk lijkt me dat! Ik heb vanmiddag cupcakes gebakken, morgen ga ik proefdecoreren (rood met witte stippen), ben benieuwd of het lukt...! | |
calastra | vrijdag 30 september 2011 @ 20:41 |
Wat een leuke Keshet, 75 stuks wat een baan! Even wat cupcakes in elkaar gezet voor een vriendin die net een operatie achter de rug heeft. Slechte kwaliteit foto (met telefoon) maar toch even showen ![]() Ik ben ook nog even aan het oefenen geweest met marsepein, het is een draakje geworden ![]() Ik weet alleen nog niet of ik hem op een taart ga verwerken, of gewoon lekker op eet. ![]() | |
Mirjam | vrijdag 30 september 2011 @ 21:06 |
![]() | |
PureEvil | vrijdag 30 september 2011 @ 22:10 |
Ow leuk topic dit ! Helaas kan ik ábsoluut NIET overweg met marsepein....wat een troep is dat zeg ![]() ![]() Heeft er iemand hier goede ervaringen met de kleurstoffen van de kaufland? of is het echt troep? Ik heb het namelijk een keer uitgeprobeerd, maar vond niet dat er echt 'kleur' in de cake zat (wel in het beslag !) Misschien heb ik wat verkeerds gedaan ? | |
Isegrim | vrijdag 30 september 2011 @ 22:12 |
Die met die pleisters en die pillen! Als ik ziek ben, wil ik die ook! | |
Mirjam | vrijdag 30 september 2011 @ 22:13 |
ik als ik weer beter ben ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 30 september 2011 @ 22:17 |
Als ik niet eet, ben ik echt hééééél ziek. ![]() | |
Troel | zaterdag 1 oktober 2011 @ 16:16 |
Toevallig iemand in de buurt van Twente die een bumbataart op bestelling kan maken? (Uiteraard tegen betaling ![]() | |
Yvonnetje | zaterdag 1 oktober 2011 @ 16:36 |
Vraagje voor de ervaren baksters: als ik cupcakes bak en die decoreer met fondant (vloeibare, wat daarna een hard laagje wordt) kan ik die dan 1 dag voor het feest al helemaal maken? En zo ja, hoe bewaar ik ze dan het beste? Niet in de koelkast heb ik begrepen, maar zo open en bloot lijkt me ook niet goed... | |
Harajuku. | zaterdag 1 oktober 2011 @ 16:52 |
Oohh, ik heb een poosje terug ook rainbow cupcakes gemaakt, die vind ik zo leuk.![]() | |
RenRen- | zondag 2 oktober 2011 @ 12:19 |
Mwah, ik weet hoe ik het wil gaan doen... Ik doe webdesign, dus het wordt sowieso een website. Ik denk aan een receptensite, omdat ik niet dol ben op de meeste andere receptensites en op die manier kan weergeven wat mij prettiger en beter lijkt om mee te werken ![]() | |
RenRen- | zondag 2 oktober 2011 @ 12:20 |
Aaah, ziet er echt tof uit ![]() | |
Isabeau | zondag 2 oktober 2011 @ 12:47 |
Wat heb je de kleuren prachtig! Vaak is dat wat door elkaar gaan lopen en wordt het minder mooi, maa niet bij die van jou ![]() | |
limbolandjgirl | woensdag 5 oktober 2011 @ 19:17 |
Ik heb laatst ook regenboogcupcakes gemaakt. Het was wel nog ff uitproberen maar ik vind ze wel goed gelukt. ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door limbolandjgirl op 05-10-2011 19:25:06 ] | |
#ANONIEM | woensdag 5 oktober 2011 @ 19:24 |
omg TOF!!! ![]() | |
Silmarwen | zaterdag 8 oktober 2011 @ 16:55 |
Nog naar Taart en Trends geweest? Ik wel, vond het leuk, maar erg druk! Glucose siroop, 1 mini roller, orchidee veiners en stekers, parel mold en een wilton moddeling toolset gekocht! Volgend weekend taart voor de jongste haar eerste verjaardag maken! | |
megamandy | zaterdag 8 oktober 2011 @ 18:09 |
Misschien leuk voor iemand in de buurt van Eindhoven die een cursus wil volgen. Een nadeel is dat het wel maar 1 avond is. Iemand bekend met Sak Hemelse Creaties? De taart hadden we als familie cadeau gedaan voor de bruiloft voor mijn tante. De binnenkant bestaat uit 5 (ongeveer) verschillende lagen gemaakt met verse ingrediënten, mmmm. ![]() ![]() ![]() ![]() Nu kreeg ik laatst dus een mail dat hij ook cursussen wilt geven. Ik weet niet of dit als spam wordt gezien, daarom even geen directe link maar de website is makkelijk via google te vinden ![]() | |
deadly_kiss | zaterdag 8 oktober 2011 @ 20:05 |
^ mooi gemaakt... maar is dat een bruidstaart? ![]() | |
PureEvil | zaterdag 8 oktober 2011 @ 21:09 |
Ik vind het wel een erg leuke en originele taart hoor !!!! Mijn poging tot regenboog cupcakes is dus mislukt. Ik had de vloeibare kleurstof van kaufland (was nog wat over, dus heb t maar opgemaakt...) Maar probleem is dus dat het cakebeslag zo dun wordt, en het dus te 'nat' blijft..... Iemand tips voor andere kleurstof? | |
BBQ-kip | zaterdag 8 oktober 2011 @ 21:25 |
Van die kleurpastas gebruiken ipv vloeibaar spul? | |
megamandy | zaterdag 8 oktober 2011 @ 23:30 |
Ja, moet je anders maar op de website kijken, als je de taart gaat bestellen en proeven ben je een hele avond kwijt. Hij maakt aan de hand van het verhaal wat je verteld een taart, of natuurlijk je eigen wensen, ik zag ook een hele Mario taart op de site staan. | |
deadly_kiss | zaterdag 8 oktober 2011 @ 23:43 |
is dat niet overal als je een taart gaat bestellen die niet bij een gewone bakker vandaan komt? tegenwoordig smijten ze je dood met workshops trouwens... ook iedereen heeft ineens een cupcake hobby ![]() @PureEvil, ik heb een wit doosje bij de makro vandaan met dikke stroopachtige substantie. je heb er ook echt HEEL weinig van nodig anders lijkt het zo zwaar als fimoklei ![]() ohh, van het merk Wilton | |
loezzie | zondag 9 oktober 2011 @ 13:51 |
Geweest, maar jeetje wat was het druk!! Ik heb dat spul om zelf mallen te maken gekocht. | |
#ANONIEM | zondag 9 oktober 2011 @ 13:55 |
http://www.deleukstetaart(...)8-x-28gr-p-3207.html Ik heb deze, en mijn cupcakes zijn tot nu toe gelukt ![]() | |
Skaai | zondag 9 oktober 2011 @ 20:47 |
Oooh kijk nou wat ik voor heerlijke linkjes heb gekregen: http://www.etsy.com/shop/CupcakeSocial http://www.etsy.com/shop/thebakersconfections | |
deadly_kiss | zondag 9 oktober 2011 @ 20:50 |
die bedoelde ik ook ja ![]() | |
Skaai | woensdag 12 oktober 2011 @ 14:57 |
MissHobje ik heb afgelopen week de chocolade cupcakes van GC cupcakes gemaakt, en ze waren een groot succes op 't werk! Had ze in mini variant gemaakt (was wel effe opletten met bakken maar met zo'n 11 minuutjes bakken waren ze klaar ![]() Alleen de topping was keihard (had 'm de dag van tevoren gemaakt en dus in de koelkast gezet) dus dat was een gedoe. Ik snap dat roomboter, roomkaas en gesmolten chocoladeboter weer keihard worden in de koelkast maar daar dacht 's avonds ik niet bij na ![]() ![]() Helaas geen foto gemaakt van de schatjes, ja in bakvorm maar nouja ze zijn alle 50 opgegaan dus dat zegt genoeg ![]() ![]() | |
RenRen- | woensdag 12 oktober 2011 @ 15:03 |
Dat klinkt heel lekker ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:30 |
Wat zijn de "chocolade cupcakes van GC?" en hoe kom ik aan het recept? Omnomnom! | |
Skaai | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:55 |
Op TLC heb je een programma over Georgetown Cupcakes ofzo, nouja daar had MissHobje chocolade cupcakes vandaan en ze heeft ze gemaakt en toen heb ik ze ook maar gemaakt ![]() Recept is hier te vinden: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=159781 | |
BBQ-kip | woensdag 12 oktober 2011 @ 20:10 |
Oe, that sounds niceeeee! En ze waren lekker dus? Hmmm, toch maar snel eens proberen! ![]() | |
Skaai | woensdag 12 oktober 2011 @ 20:17 |
Ze waren lekker! Alleen ging het topping in de koelkast bewaren niet zo goed, aangezien alles weer keihard werd ![]() ![]() Ik durf een roomkaas topping niet te lang buiten de koelkast te bewaren namelijk ![]() | |
_Loki | woensdag 12 oktober 2011 @ 20:23 |
http://www.deleukstetaart(...)agic-2gr-p-3639.html Die had ik eens gebruikt om icing te kleuren om vormpjes mee te spuiten, het is echt enorm geconcentreerd dus de kleur wordt heel intens en in poedervorm dus maakt het niet dunner. Weet alleen niet of het ook te gebruiken is in beslag. | |
#ANONIEM | woensdag 12 oktober 2011 @ 20:45 |
chocoladeboter? is dat gewoon chocola met boter of iets speciaals wat je niet in de super kan krijgen maar bij een speciaalwinkel? | |
BBQ-kip | woensdag 12 oktober 2011 @ 21:17 |
![]() Choba ![]() Verkrijgbaar in ieder geval bij de Plus, in het koelvak bij de boter. Is niet nieuw maar juist zo oud als de weg naar Kralingen ![]() | |
Harajuku. | woensdag 12 oktober 2011 @ 21:33 |
Ik heb niets speciaals gedaan of zo | |
Clauw | woensdag 12 oktober 2011 @ 21:33 |
Deze kwam ik tegen, zijn gemaakt voor de perspresentatie van Wicked (musical). En ik moest aan dit topic denken ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 oktober 2011 @ 21:36 |
wat gaaf ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 12 oktober 2011 @ 22:08 |
hmm denk niet dat ze het hier bij ons verkopen maar we hebben 4 soorten supermarkten hier dus ik ga eens rondneuzen, thnx! Die zijn idd errug gaaf gemaakt ![]() Leuk voor halloween ![]() | |
Skaai | woensdag 12 oktober 2011 @ 22:21 |
Oh ik weet niet waarom ik chocoladeboter heb genoemd, ik had gewoon gesmolten pure chocolade erdoorheen gedaan. Heb nog nooit van chocoladeboter gehoord ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 13 oktober 2011 @ 11:22 |
Ik had ook de regenbookcupcakes gemaakt maar bij mij waren ze ook aardig doorgelopen...![]() Deze heeft manlief meegenomen naar het werk voor zijn verjaardag... ![]() | |
Troel | vrijdag 14 oktober 2011 @ 14:20 |
voor de mensen in de buurt van Twente: Wildenborg Haaksbergen stopt er mee en nu dus 15% korting op het assortiment. Maar dus ook op alle bakspullen en glazuur en weet ik veel wat allemaal. | |
Silmarwen | zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:02 |
![]() Nog allemaal plakkerige poedersuiker op de tafel. Het konijntje is van chocolade gemaakt, eerste poging tot modeling chocolate en das knap lastig! Verder is de taart een biscuitcake met een vulling van slagroom en perziken en mandarijnen. | |
Isegrim | zaterdag 15 oktober 2011 @ 13:50 |
Choba is geweldig, ik vreet in twee dagen zo'n pakje op, gewoon op brood. ![]() | |
J-net | zondag 16 oktober 2011 @ 18:42 |
Ik ga meelezen, ik heb cursus voor mn vjaardag gehad voorntaart decoreren. Ennnnn is t een idee om een aantal links (bv die van de taartshoponline in de OP op te nemen? ) | |
Skaai | zondag 16 oktober 2011 @ 19:06 |
Ohja hier mijn mini chocolade cupcakes ![]() ![]() | |
J-net | zondag 16 oktober 2011 @ 20:28 |
Mooi! | |
Pandora73 | zondag 16 oktober 2011 @ 20:44 |
Op vers wit brood, of nog beter: verse harde witte bolletjes, heerlijk! | |
sunshine83 | maandag 17 oktober 2011 @ 19:04 |
Zo even uit de lees modus, ik heb zelf alleen nog maar 1 taart op cursus gemaakt en verschillende cupcakes, nog niet zo mooi om te posten. Maar nu toch even een berichtje. In het vorige deel ging het over plungers ed bestellen via buyincoins.com in China. Ik heb daar 28 september besteld en vandaag binnen gekregen! Dus als je geen haast hebt en goedkoop spullen wilt bestellen is g een echte aanrader want t is echt precies t zelfde als wat mam voor heel veel geld in nederland heeft besteld! | |
Skaai | maandag 17 oktober 2011 @ 20:17 |
Als ik google op plungers krijg ik allemaal ontstoppers te zien ![]() Ik heb ook van die uitsteekvormpjes besteld bij buyincoins, en ze hadden er bakvormen in de vorm van roosjes ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 20:24 |
onder welke categorie staan ze ![]() | |
Skaai | maandag 17 oktober 2011 @ 20:28 |
Household sundries, pagina 2 en verder. De site ligt een beetje op zijn gat hier ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 20:29 |
thx ![]() ja hij is hier ook traag ![]() | |
sunshine83 | maandag 17 oktober 2011 @ 20:34 |
Ja hij is vandaag erg langzaam, via Google kom je inderdaad op ontstoppers, maar als je bij buyincoins plungers in typt krijg je allerlei uitsteekvormpjes. Wordt er echt hebberig van... ook van die modeling tools hebben ze, zijn echt precies dezelfde als van de leukste taarten maar dan veel goedkoper! | |
MarjoBlabla | dinsdag 18 oktober 2011 @ 18:47 |
Heeft iemand ervaring met workshops van Maartje Blankert? http://maartjeblankert.nl/ Ik zit er over na te denken om daar een workshop te gaan volgen.. | |
Danielle83 | dinsdag 18 oktober 2011 @ 20:29 |
Ik heb vanavond een paar cupcakes gemaakt en ze zijn aardig gelukt. Alleen er mag nog wel meer decoratie op. Iemand nog tips wat je kan gebruiken? Ik had nu eetbare bloemen erop gedaan, maar dat was het dan ook echt ![]() | |
Isabeau | dinsdag 18 oktober 2011 @ 20:31 |
Eetbare bloemen klinkt erg leuk ![]() | |
E.T. | donderdag 20 oktober 2011 @ 20:52 |
Grrrr... ![]() Mijn cupcakes blijven nattig aan de bovenkant ![]() Recept uit de OP, ondertussen 35 minuten op 160 graden .. ze lijken mooi bol en egaal aan de bovenkant, maar na een paar minuten 'storten ze in' .. putjes aan de bovenkant en nog steeds nattig. Wat doe ik verkeerd? | |
Spuuglokje | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:05 |
Dat kan aan meerdere dingen liggen E.T. Misschien waren je ingrediënten niet op kamertemperatuur? Of was de oven nog niet goed voorverwarmd? Of heb je tijdens het bakken tussentijds de ovendeur geopend? Of stonden ze niet in het midden van de oven? | |
E.T. | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:12 |
Ingredienten waren op kamertemperatuur.. voorverwamd zat ook wel snor.. heb na 28 minuten de oven een keer opengehad.. Dat zou het kunnen zijn? Moet de oven ook nog een tijdje dichtblijven na het bakken? Vooralsnog vind ik het nog best moeilijk.. cupcakes bakken ![]() En dat alleen maar omdat mijn jongste heeft besloten dat ze cakejes wil trakteren op de psz bij d'r afscheid.. | |
Tegan | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:15 |
Volgens mij ligt het gewoon aan je oven. Want cake bakken moet echt niet zoveel problemen geven zoals jij ze ervaart. | |
MarjoBlabla | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:17 |
Ik heb echt nog nooit mislukte cupcakes gehad! *afkloppen* Ik gebruik wel altijd gewoon de mix van funcakes.. Deze zijn echt heel erg lekker (hint, vanille aroma en citroenaroma toevoegen! Heerlijk..) en ze mislukken echt bijna nooit.. Misschien is dat iets? | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:20 |
Ik heb met een gewoon cupcake recept ook al wel gehad dat ze instorten maar met de funcakes mix gaat het nooit fout idd! Te koop bij Jamin tegenwoordig. Nu heb ik een combi oven en dat is sowieso niks ![]() | |
E.T. | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:22 |
Dat wilde ik ook volgende keer proberen.. gewoon mix kopen ![]() hier ook een combi-oven, dus wel wat gezeur.. maar zo erg als dit nog nooit gehad ![]() Morgen even naar Jamin dus! Wel blij dat ik zo 'slim' ben geweest om ruim op tijd te beginnen met proefbakken ![]() En het beslag is echt superlekker.. dus nattige cakejes zijn niet zo'n straf ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:32 |
Bij mijn combi-oven moest ik de temperatuur altijd wat hoger zetten, anders was die veel lager dan de aangegeven temperatuur. | |
J-net | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:49 |
Hier juist combi oven lager zetten, anders heb ik zwarte cakejes ![]() | |
E.T. | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:59 |
Genoeg te expirimenteren dus ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | donderdag 20 oktober 2011 @ 22:21 |
Hier ook lager met de combi oven ![]() | |
MarjoBlabla | vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:06 |
Ik heb bijna alleen maar gebakken in een combi-oven en met de funcakes mix zelfs ook daarin geen problemen.. | |
PureEvil | vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:20 |
ff tussendoor: Bij de action hebben van die papieren bakjes voor de cupcakes. 80stuks voor 52 cent. in het roze en paars. Tip voor iemand? | |
ChipsZak. | vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:50 |
Wisten jullie dat je tegenwoordig ook de producten van de winkel Cook&Co online kunt bestellen? Eerder kon dat niet, geloof ik. | |
Yvonnetje | vrijdag 21 oktober 2011 @ 13:59 |
Het basisrecept voor cupcakes doet het hier perfect in de combioven, 27 minuten op 150 graden ![]() Na 5 uur bakken heb ik er nu genoeg (90) om morgen te decoreren! Heb er 80 nodig dus ook een paar voorproefjes ![]() | |
Walking_On_Sunshine | vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:32 |
Pas weer eens een taartje gemaakt. Voor de eerste keer als opdracht ![]() ![]() ![]() | |
Skaai | zaterdag 22 oktober 2011 @ 08:59 |
Oh wat een leuk taartje ![]() | |
Isabeau | zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:43 |
![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 22 oktober 2011 @ 12:17 |
Dat ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Cocotrimonium | zaterdag 22 oktober 2011 @ 16:47 |
Awesome taart ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | dinsdag 25 oktober 2011 @ 23:10 |
Whieeee, morgenochtend de Makro plunderen @ Groningen! Nu maar hopen dat ze een voorraadje van bakspullen hebben.. In Amsterdam wel gezien, maar nog niet in Groningen geweest. Stond wel in het krantje (marsepijn en wilton icing..) dus dan zullen ze het wel hebben toch? | |
Spuuglokje | woensdag 26 oktober 2011 @ 13:58 |
Ja hoor, ze hebben in Groningen marsepein, fondant, Wilton icing, uitsteekvormpjes, dat soort dingen. ![]() | |
Silmarwen | woensdag 26 oktober 2011 @ 15:56 |
Wat een geweldige taart! <3 Vandaag cupcakes voor mijn moeder d'r werk gemaakt. After Eight cupcakes met munt topping: ![]() En speculaaskruiden cupcakes met stukjes kruidnoot en een toppung met speculaaskruiden en stukjes kruidnoot: ![]() | |
RenRen- | woensdag 26 oktober 2011 @ 15:59 |
Aaah die laatste, lekker ![]() | |
Silmarwen | woensdag 26 oktober 2011 @ 16:04 |
Ik heb gewoon een basiscupcake recept gebruikt en speculaas kruiden toegevoegd en wat grof gehakte kruidnootjes. ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 26 oktober 2011 @ 17:26 |
Oeh ik heb eergisteren een appeltaart met speculaaskruiden gemaakt, ik denk dat er ook wel een muffinvariatie moet komen ja ![]() | |
deadly_kiss | woensdag 26 oktober 2011 @ 17:40 |
het is ook echt alleen de marsepein en de wilton icing tubes die in de aanbieding zijn ![]() maar ik mag niet zeuren... ik heb een week of 8 geleden al mijn slag geslagen met alles 2e halve prijs ![]() | |
RenRen- | woensdag 26 oktober 2011 @ 17:43 |
Oooh, dat klinkt heerlijk ![]() Ik zit echt helemaal met mijn hoofd bij mijn einddag. Ik wil eits met cupcakes gaan doen en recepten voor mijn eindproject, en zit echt helemaal na te denken over wat ik op mijn beoordelingsdag neer zal zetten. Cakejes om te eten? Een klein cupcakedingetje om mee te geven? ![]() | |
VKV | woensdag 26 oktober 2011 @ 17:54 |
Ziet er inderdaad lekker uit! Hoe maak je die topping precies (heb t nog nooit gemaakt)? En waar haal je speculaaskruiden vandaan? ![]() | |
RenRen- | woensdag 26 oktober 2011 @ 17:55 |
Gewoon bij de supermarkt hebben ze koek- en speculaaskruiden, die vind ik wel oké. | |
Silmarwen | woensdag 26 oktober 2011 @ 18:00 |
Speculaaskruiden idd in de supermarkt. Die heb je echt OVERAL! De topping... doe ik een beetje op gevoel. Boter (iets zacht maken in de magnetron) dan mixen tot het glas is, poedersuiker toevoegen tot je het zoet genoeg vindt en dan de smaken en kleuren toevoegen die je graag wil. Zijn wel veel verschillende soorten, heb botercreme gemaakt, geen frosting of icing ofzo. Die worden wat harder. Gewoon even googlen op "basis recept cupcake topping" ofzo. | |
#ANONIEM | woensdag 26 oktober 2011 @ 21:17 |
Het recept van de OP met ipv witte basterdsuiker, bruine en een schepje cocos erbij Subliem ![]() | |
VKV | donderdag 27 oktober 2011 @ 12:02 |
Dankjewel ![]() Die ga ik maken voor Sinterklaasavond ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 27 oktober 2011 @ 18:16 |
Ik heb vandaag oogballenminicupcakes gemaakt. ![]() ![]() | |
Tegan | donderdag 27 oktober 2011 @ 18:20 |
Speculaaskruiden kun je ook zelf 'maken'. Kaneel : nootmuskaat : gemalen kruidnagelen als 4 : 1 : 1. Dan kom je al aardig in de buurt geloof ik ![]() Recepten varieren in onderlinge verhouding (meer kruidnagel dan nootmuskaat of andersom), maar iig veel meer kaneel dan de andere twee ingredienten ![]() | |
ChipsZak. | donderdag 27 oktober 2011 @ 18:30 |
Oh! Leuk voor halloween als je er bloedspetters opdoet ofzo, ![]() Of rode aders haha. | |
Spuuglokje | vrijdag 28 oktober 2011 @ 10:11 |
Die bloederige aders vind ik een goed plan! ![]() ![]() ![]() En omdat ik de meesters en juffen niet teveel wilde afschrikken ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2011 @ 12:29 |
wat een leukerdjes ![]() En alvast gefeliciteerd met je zoon! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-10-2011 12:30:33 ] | |
Skaai | vrijdag 28 oktober 2011 @ 21:26 |
In mijn speculaaskruiden (uit een potje hoor) zit zelfs gemalen kurkuma en gemberpoeder ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:45 |
De stapeltaart voor morgen is af! ![]() ![]() | |
Tegan | zaterdag 29 oktober 2011 @ 22:49 |
Ja ![]() | |
miss_dynastie | zaterdag 29 oktober 2011 @ 23:06 |
Wow ![]() | |
MissHobje | zaterdag 29 oktober 2011 @ 23:31 |
Hihi verslavend lekker zijn ze he ![]() Ik moet me echt beheersen niet te vaak te bakken ![]() | |
Walking_On_Sunshine | zondag 30 oktober 2011 @ 16:05 |
Ahhh wat een leuke comments! Dank jullie wel =) De ontvangster vond hem gelukkig ook erg leuk (was helemaal vergeten dat ik m'n taart al geplaatst had,oeps! vandaar de late reactie) [ Bericht 92% gewijzigd door Walking_On_Sunshine op 30-10-2011 16:10:50 ] | |
Walking_On_Sunshine | zondag 30 oktober 2011 @ 16:05 |
ohhhh leuk is die zeg!! | |
Walking_On_Sunshine | zondag 30 oktober 2011 @ 16:11 |
Ohhhhh leuk is die zeg!! | |
Chickert | maandag 31 oktober 2011 @ 20:07 |
En wat voor topping heb je gemaakt? Ben benieuwd naar het recept ![]() | |
DanToenOoitNu | maandag 31 oktober 2011 @ 20:48 |
Ik word altijd zo vrolijk van dit topic ![]() Ben een tijdje geleden zelf begonnen met het maken van cupcakes en dat ging eigenlijk meteen wel goed. Ben geen knutselaar, dus had dat eigenlijk niet verwacht. Mijn creaties: ![]() Van links naar rechts: Vanillecakjes met vanillebotercreme en paashaasspekjes, butterscotchachtige cakjes met noten en chocola en groene pepermuntcakjes met pepermuntbotercreme. Heb nog een paar andere gemaakt, maar daar heb ik geen foto's van. | |
#ANONIEM | dinsdag 1 november 2011 @ 14:34 |
Wauw ![]() Leuk gedaan die cupcakes ![]() | |
DanToenOoitNu | dinsdag 1 november 2011 @ 19:04 |
Weet iemand misschien hoe je fondant lekkerder kunt laten smaken? Ik heb laatst cakjes bekleed met fondant, maar vond het eigenlijk niet te eten. Volgende keer koop ik wel gewoon een pakje marsepein, maar ik heb nu nog 2 halve pakjes over. Kan ik er een smaakje aan toevoegen? Of moet ik het gewoon dunner uitrollen zodat je het bijna niet proeft? | |
DanToenOoitNu | dinsdag 1 november 2011 @ 19:08 |
Dank je ![]() | |
Skaai | woensdag 2 november 2011 @ 16:12 |
Jaaa speculaas cupcakes in de oven! En eerste keer met zuiveringszout, kijken of dat wat uithaalt ![]() | |
RenRen- | woensdag 2 november 2011 @ 17:42 |
Ik wil ten to three bakery cupcakes ![]() | |
Skaai | woensdag 2 november 2011 @ 18:14 |
![]() ![]() | |
DanToenOoitNu | woensdag 2 november 2011 @ 18:48 |
Nice! Wat ligt er bovenop, een marsepeinen aardappelballetje? | |
Skaai | woensdag 2 november 2011 @ 18:52 |
Een pepernootje met cappuccinosmaak (Appie Heijn ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 2 november 2011 @ 20:14 |
Ziet er lekker uit Skaai! | |
Spuuglokje | donderdag 3 november 2011 @ 22:19 |
Ik heb een chique klein taartje voor een lieve vriendin gemaakt. Compleet met gouden lijstjes en letters en parelketting. ![]() ![]() ![]() | |
roos85 | donderdag 3 november 2011 @ 22:36 |
Even een vraagje ![]() hoe zit het met de topping? moet je die pas bij het serveren op de cupcakes doen?of kan dat bijv. ook een dag van te voren? en hoe bewaar je de cupcakes met topping dan? ![]() | |
roos85 | donderdag 3 november 2011 @ 22:38 |
Owja, vandaag in Koffietijd was Rudolph van Veen, ook hij heeft een boekje met cupcake recepten uitgegeven. | |
Lonka | vrijdag 4 november 2011 @ 09:27 |
WAUW! | |
RenRen- | vrijdag 4 november 2011 @ 10:18 |
Zag hem al op bol.com, volgens mij stonden er wel gezellige tips in (gelijk opgeslagen ![]() Zeg, vraagje, wat vinden jullie leuke cupcake(recepten)sites? Qua uiterlijk? | |
RenRen- | vrijdag 4 november 2011 @ 10:19 |
Mooi ![]() | |
roos85 | vrijdag 4 november 2011 @ 11:25 |
ik kwam laatst deze tegen: http://www.cupcakerecepten.nl/ vind het een mooie, duidelijke site, met leuke recepten! | |
Dizzy-Miss-Lizzy | vrijdag 4 november 2011 @ 12:13 |
Spuug hij is weer prachtig en zo strak ![]() | |
Spuuglokje | vrijdag 4 november 2011 @ 13:53 |
Dank u wel! ![]() ![]() ![]() | |
DanToenOoitNu | vrijdag 4 november 2011 @ 18:58 |
Volgens mij is het het beste om toppings pas op de dag zelf erop te doen, maar kun je bijv. botercreme al wel de dag vantevoren maken. Maar ik heb mijn cakes tot nu toe alleen nog maar op de dag zelf gemaakt, dus eigenlijk weet ik er niets van ![]() | |
DanToenOoitNu | vrijdag 4 november 2011 @ 19:06 |
Oeeeh, een recept voor oreo cup cakes. Ik geloof dat ik weet wat mijn volgende project wordt ![]() | |
Stiemie | vrijdag 4 november 2011 @ 20:32 |
Even een vraagje... ik was vandaag met mijn dochters van 2 en 4 cupcakes aan het versieren en ze vonden het erg leuk. Oke die van 2 gooide er gewoon een berg marsepein bovenop met zo'n zilveren balletje en klaar was kees, maar ze vond het erg leuk. Nu wilde ik voor de vijfde verjaardag van mijn dochter een cupcakefeestje geven. Als in: ik bak de cakes en de genodigden mogen er allemaal bv 6 versieren en dan in een doosje mee naar huis nemen. Zou dat al kunnen of is dat nog te moeilijk? Mijn dochter van 4 is er al best goed in, maar dat komt omdat we zeker eens per maand samen een keer cupcakes maken ![]() O ja voor de cupcake-liefhebbers uit Amsterdam: op de haarlemmerdijk zit nu een hele leuke winkel: iets van de club van 18 ofzo met allerlei cupcake-spul ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 4 november 2011 @ 20:34 |
De tafel van 18, die zit ook in utrecht ![]() | |
Stiemie | vrijdag 4 november 2011 @ 20:35 |
Ah het is er 1 van een keten dus. Ik vond dat ze erg veel en leuk spul hadden. Ook veel sinterklaasdingen. | |
Zo-is-dat | vrijdag 4 november 2011 @ 20:39 |
Nee niet echt een keten, dr zijn er maar twee de eigenaresse heeft ook twee taarten en cup cake boeken, petra achttien heet ze geloof ik ![]() | |
Skaai | vrijdag 4 november 2011 @ 22:04 |
Jaa ik had hem bijna gekocht van de week, heerlijk boekje ![]() Het boek 'Taarten om blij van te worden' van Petra Achtien is overigens ook leuk ![]() Ha ik lees zo over je post heen ![]() Maar Cook&Co heeft die boekjes dus ook, fijn spul om in te bladeren ![]() Oh en Spuuglokje wat een enige taart ![]() ![]() | |
loezzie | vrijdag 4 november 2011 @ 22:56 |
Wat een leuk idee! Het maakt toch niet uit hoe de cupcakes eruit zien? Als de kinderen maar lol hebben. Smaken zullen verschillen, wat jij mooi vindt, zullen zij niet mooi vinden en andersom. Maar dat maakt toch niet uit? Ik zou wel voor elk kind afbakenen wat ze mogen gebruiken voor decoratie materiaal en eventueel enig voorwerk doen. Voor de kinderen die het nog nooit gedaan hebben zou je ook kunnen kiezen om er 'samen' 1 te maken en voor de rest mogen ze het zelf weten. Op mijn werk heb ik wel eens cakejes versierd: ogen van tumtummetjes, banaanschuimpje als mond, hagelslag/ snoepketting als haren etc etc. De kinderen vonden het geweldig. Hier kan je bij het pannenkoekenrestaurant als kind, je pannenkoek versieren met 4 soorten zoet beleg (hagelslag, muisjes, gekleurde muisjes en mini smarties) de meeste kinderen vinden dat geweldig. | |
Stiemie | vrijdag 4 november 2011 @ 23:16 |
Ja precies! Ook met smarties en kleine snoepjes enzo inderdaad! Dat ik gewoon de cupcakes bij iedereen op een bordje neerzet en dan allemaal een schaal met bakjes met van die pareltjes, bloemetjes en andere dingetjes en een aantal stukjes marsepein en benodigdheden en dan een grote bak vormpjes op tafel. Of bijvoorbeeld al een flink aantal uitgestoken grote rondjes en wat kant en klaar uitgestoken hartjes enzo voor de wat luiere maaksters ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 4 november 2011 @ 23:27 |
Leuk hoor, met je kindjes! Misschien kun je er zelf al een dun laagje botercreme op doen, zodat ze daar hun prullaria op kunnen plakken? Dat zou ik niet de kids zelf laten doen, tenzij je daarna je hele huis wilt schrobben ![]() | |
Stiemie | vrijdag 4 november 2011 @ 23:30 |
De botercreme heb ik hier eigenlijk standaard vervangen door een laagje aardbeienjam (iets gezonder) en heel lekker! Vroeg me vandaag trouwens af of je ze ook met nutella zou kunnen plakken ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 5 november 2011 @ 00:05 |
Gezonder? Sorry, maar je maakt cupcakes met een shitload aan boter, snoepjes en van alles erop en dan miep je over de botercreme erop? En aardbeienjam is 60 % suiker ofzo, dus of dat gezonder is betwijfel ik. | |
Stiemie | zaterdag 5 november 2011 @ 08:28 |
![]() Er is ook aarbeienjam zonder toegevoegde suiker/zoetstof he? Oh en die snoepjes zijn alleen dan met de verjaardag. Al zal er in een normale cupcake ook nog genoeg zitten inderdaad. Mja jam is ook gewoon een stuk makkelijker dat zal ook schelen ![]() | |
Troel | zaterdag 5 november 2011 @ 08:30 |
Ik zou geen nutella doen, alleen als je zeker weet dat geen van de meiden een notenallergie heeft ![]() | |
Silmarwen | zaterdag 5 november 2011 @ 08:30 |
Ach het is voor een verjaardag, geen dagelijkse kost. Als je cupcakes maakt, moet je het goed doen! En wat Troel zegt. Je wil geen kindje in shock! | |
Stiemie | zaterdag 5 november 2011 @ 08:53 |
Ja dat is sowieso wel iets dat belangrijk is om te weten aangezien marsepein van amandelen wordt gemaakt ![]() | |
roos85 | zaterdag 5 november 2011 @ 10:25 |
Oke, bedankt ![]() Krijg komend weekend zowel zaterdag als zondag bezoek, en wil voor hun dus cupcakes maken ![]() Dan bewaar ik voor de zondaggasten gewoon de topping in de koelkast ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | zaterdag 5 november 2011 @ 11:10 |
Vergeet niet de botercreme op tijd uit de koelkast te halen. Anders is hij knijter hard ![]() | |
roos85 | zaterdag 5 november 2011 @ 11:49 |
Oke ![]() | |
Skaai | zaterdag 5 november 2011 @ 17:01 |
Anders misschien fondant nemen? ![]() | |
SV-tje | zaterdag 5 november 2011 @ 19:26 |
Ook weer een taartje van mijn hand. 1e verjaardag van de dochter van een collega. Helaas weinig tijd voor de foto's dus die zijn niet al te best.![]() ![]() ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 6 november 2011 @ 17:44 |
Hey Allemaal, ik heb even een vraagje.. Ik ga de bruidstaart van vrienden van mij maken en zij kunnen een standaard lenen van een bakker.. we kunnen em net zoveel lagen maken als dat we willen en de bakker heeft de volgende diameters: 2x 26cm 2x 24cm 2x 22cm 2x 16cm Hoeveel personen kunnen ongeveer van 1 zo'n laag eten? Ze hebben rond de 65 gasten, dus hoeveel lagen zullen we dan nodig hebben? | |
Tegan | zondag 6 november 2011 @ 18:05 |
Ik zou zeggen 22cm=12personen. Grotere taart plus een kleinere taart is wel ongeveer gelijk aan twee van 22cm vind ik ![]() ![]() | |
Tegan | zondag 6 november 2011 @ 18:10 |
http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen Hier staat een goede tabel trouwens ![]() | |
MarjoBlabla | zondag 6 november 2011 @ 19:34 |
Oke, dankje Tegan! <3 | |
limbolandjgirl | maandag 7 november 2011 @ 14:47 |
Zo, er staat weer een lading cupcakes in de oven ![]() | |
Danielle83 | maandag 7 november 2011 @ 15:52 |
Ik vergeet ze iedere keer te posten, maar deze heb ik laatst gemaakt:![]() ![]() | |
DanToenOoitNu | maandag 7 november 2011 @ 19:37 |
Leuke bloemetjes, zijn die eetbaar? | |
Spuuglokje | maandag 7 november 2011 @ 19:48 |
Wat een leuke vrolijke taart SV-tje! Ik heb dat idee van die slinger aan de zijkant al eerder gezien, dat ga ik ook een keer proberen, staat bijzonder feestelijk! | |
limbolandjgirl | maandag 7 november 2011 @ 19:50 |
Nou... Mijn cupcakes zijn best goed gelukt. Alleen de topping.. ![]() Ik wilde eerst botercreme gaan maken en daar de hartjes op leggen. Maar dat ging niet lukken omdat ik niet alle ingrediënten had. Dus ben ik eens gaan experimenteren met frosting. Maar het is niet zo goed gelukt.. ![]() Next time better he.. | |
MissHobje | maandag 7 november 2011 @ 19:52 |
Wow wat zie ik weer geweldige creaties voorbij komen ![]() ![]() ![]() | |
Danielle83 | maandag 7 november 2011 @ 20:17 |
Ja ze zijn van eetpapier ![]() | |
Troel | maandag 7 november 2011 @ 20:26 |
Ah, de Oetker bloemetjes ![]() | |
Danielle83 | maandag 7 november 2011 @ 22:38 |
![]() | |
Troel | maandag 7 november 2011 @ 23:44 |
Ik ben niet zo eetpapierig ![]() ![]() Maar ze zijn leuk en ik heb ze zelf ook ![]() | |
LiedjeBackstage | dinsdag 8 november 2011 @ 11:56 |
Voor aankomende vrijdag mag ik weer eens een bruidstaart maken. En dit is de eerste taart die ik maak sinds oktober vorig jaar, dus ik vind het reuze spannend. Hopelijk ben ik het nog niet verleerd ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 november 2011 @ 13:05 |
Ik word altijd zo blij van dit topic ![]() Complimenten hoor dames! | |
Danielle83 | dinsdag 8 november 2011 @ 13:09 |
Haha ik vind dat juist te lekker. Maar voor decoratie zien ze er ook leuk uit ![]() | |
Muck | dinsdag 8 november 2011 @ 13:11 |
Okee, ze zijn niet mooi en de decoratie bestaat uit stukjes caramel, maar ze zijn wel lekker ![]() Vanillemuffins met chocola en caramel: ![]() | |
fruitellafantastic | dinsdag 8 november 2011 @ 14:01 |
Even een vraagje mtb cremetaarten; Ik moet binnenkort voor een kinderfeest een kasteeltaart maken, of in ieder geval een taart die op een kasteel lijkt ![]() Nu ben ik eigenlijk alleen 3 dagen voor de verjaardag in de gelegenheid om deze te maken, vandaar dat ik aan een cremetaart dacht ipv slagroom.. Ik weet dat je creme goed in kan vriezen, maar wil eigenlijk weten of ik een compleet afgewerkte cremetaart (bisquittaart, gevuld, opgespoten, naam erop enz..) ook in kan vriezen? Of is dit dan de dag zelf dan niet meer lekker? De verdere garnering/versiering wordt dan wel de dag van het feestje erop gedaan.. | |
Troel | dinsdag 8 november 2011 @ 14:26 |
Lijkt me sterk dat je dat verleerd bent ![]() ![]() | |
LiedjeBackstage | dinsdag 8 november 2011 @ 14:39 |
![]() ![]() ![]() | |
Troel | dinsdag 8 november 2011 @ 14:45 |
Maarja, dames, hoe werken zulke vormpjes nu ![]() Wat ik doe dus het hoge gedeelte op mijn deeg, druk die andere naar beneden en pulk het dan daaruit zeg maar. Maar waar is die deksel voor? Ikke nie snap nie ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 8 november 2011 @ 16:18 |
Dat zijn die leuke vormpjes van de HEMA ![]()
| |
Yngwie | dinsdag 8 november 2011 @ 16:24 |
Is die deksel niet gewoon voor het opbergen van de vormpjes? | |
fruitellafantastic | dinsdag 8 november 2011 @ 16:30 |
Of om het deeg gelijkmatig te verdelen? Lucht eruit door aan te drukken..? | |
#ANONIEM | dinsdag 8 november 2011 @ 18:05 |
Dat dacht ik ook ![]() | |
Troel | dinsdag 8 november 2011 @ 18:17 |
Mjah, maar dat is wel een beetje een overkill dan hoor ![]() | |
limbolandjgirl | dinsdag 8 november 2011 @ 21:51 |
Zo. Ik heb mijn cupcakes met mislukte frosting ff opnieuw gedecoreerd ![]() De frosting eraf gedaan en wat botercreme erop. Nog steeds niet zoals ik eigenlijk had gewild maarja. ![]() | |
Danielle83 | woensdag 9 november 2011 @ 14:27 |
En toch ziet het er leuk uit! Hoe heb je dat hartje gemaakt?? | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2011 @ 15:28 |
Ik ga morgen voor mijn mama een verjaardagstaart maken. Omdat de eerste een beetje mislukt was, heb ik besloten om deze te kopen : ![]() Is dat wat? | |
Silmarwen | woensdag 9 november 2011 @ 15:31 |
Yep. Wel goed lang kloppen. Krijg je echt hele mooie lichte en zachte cake mee. | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 9 november 2011 @ 15:53 |
Funcakes is echt supergoed en heel erg lekker. Goed de aanwijzingen volgen en net zolang mixen als op de verpakking staat. | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2011 @ 16:02 |
Ok Thx! Morgen even halen ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2011 @ 16:12 |
Sinds ik op dieet ben maak ik niet zoveel cupcakes meer.... ![]() Misschien van het weekend samen met de jongens ![]() | |
RenRen- | woensdag 9 november 2011 @ 17:10 |
Ik vrees dat ik met sinterklaas veel ga maken en niets ga eten... of minicupcakes, waar kun je minicupcakesbakblikken en bakjes kopen? ![]() | |
Tegan | woensdag 9 november 2011 @ 17:17 |
Mini's? Cook&Co, of online. [ Bericht 3% gewijzigd door Tegan op 09-11-2011 19:23:38 ] | |
SV-tje | woensdag 9 november 2011 @ 18:50 |
Xenos heeft wel een bakblik maar geen papiertjes. | |
#ANONIEM | woensdag 9 november 2011 @ 21:44 |
bij een taartenwinkel? deleukstetaarten.nl of maakjetaart.nl ? | |
krakkemieke | woensdag 9 november 2011 @ 23:25 |
Dille en kamille heeft iig papiertjes/bakjes. | |
RenRen- | woensdag 9 november 2011 @ 23:28 |
Maar xenos heeft vaak wel goede prijzen, ga ik eens naar kijken ![]() Ook bij de rest van de tips, thanks ![]() | |
MarjoBlabla | donderdag 10 november 2011 @ 00:13 |
Ik heb de laatste keer mijn mini papiertjes bij Pipoos gekocht (en mijn bakblik bij de v&d), was 2,50 voor 200 papiertjes ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 10 november 2011 @ 22:05 |
Taart voor mijn mama's verjaardag, simpel dat wel ![]() ![]() ![]() [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2011 22:05:36 ] | |
#ANONIEM | donderdag 10 november 2011 @ 22:16 |
En mijn versierde cupcakes ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 10-11-2011 22:16:32 ] | |
#ANONIEM | donderdag 10 november 2011 @ 22:20 |
Taartje en cupcakes zijn vrolijk en leuk geworden c_a ![]() ![]() | |
Sandous | donderdag 10 november 2011 @ 23:22 |
Wat prachtig allemaal!! Heb een tijdje terug ook een workshop gevolgd, zeker leuk om tedoen!! Vraagje; wil muffins maken, maar ze blijven altijd zo laag.. Terwijl die van de winkels altijd zo hoog zijn (soort van bol aan de bovenkant) en ook nog openbarsten... Ik krijg altijd een soort van ingezakte cupcakes ![]() Iemand een recept, waar je zelf van alles kan toevoegen | |
#ANONIEM | donderdag 10 november 2011 @ 23:39 |
En de tweede taart! Iets minder goed gelukt, ik vind ronde taarten makkelijker ![]() ![]() en de zijkant ![]() ![]() | |
Silmarwen | vrijdag 11 november 2011 @ 07:14 |
Vierkant is ook lastiger! Ze zijn mooi hoor! | |
#ANONIEM | vrijdag 11 november 2011 @ 08:35 |
Ook die is mooi hoor ![]() ![]() | |
BlauwePhlox | vrijdag 11 november 2011 @ 18:06 |
Mijn allereerste minipoging tot het versieren van cupcakes. (Met ontzettend mislukte cupcakes eronder, maar het ging even om het versieren). ![]() ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door BlauwePhlox op 11-11-2011 19:17:26 ] | |
The_Hives | vrijdag 11 november 2011 @ 18:17 |
toch leuk gedaan voor de eerste keer? Ik doe het je niet na ![]() | |
BlauwePhlox | vrijdag 11 november 2011 @ 18:20 |
Dank je. Lukt alleen even niet om mijn foto te embedden op fok. Of kan dat niet met imageshack? | |
Tegan | vrijdag 11 november 2011 @ 19:05 |
Dat klopt. Imageshack blokt Fok. | |
loecje | vrijdag 11 november 2011 @ 22:27 |
http://tinypic.com | |
hugsy33 | vrijdag 11 november 2011 @ 22:32 |
wat lief! Vooral die twee linkse zijn heel erg leuk voor als er een meisje geboren word ![]() | |
Skaai | zaterdag 12 november 2011 @ 16:30 |
Ik heb nog een keer de chocolademuffins gemaakt maar nu ipv melk lekker karnemelk erdoorheen gedaan en zuiveringszout en ze zijn zo onwijs luchtig ![]() ![]() | |
Silmarwen | zaterdag 12 november 2011 @ 17:02 |
Dat is idd lekker! Ik gebruik met chocola altijd karnemelk en zuiveringszout. Luchtiger, zachter en een hele fijne structuur! | |
LiedjeBackstage | zaterdag 12 november 2011 @ 20:10 |
![]() Het was een flinke klus deze bruidstaart, maar gelukkig kunnen mijn Lief en ik dit prima samen. Helaas wilde de icing niet helemaal wat wij wilde maar goed. De binnenkant bestond uit luchtig paars biscuit in 2 tinten en witte chocolade crème en bokkepootjes crème. De cupcakes waren van gewone cake met een toef vanille crème of een paarse toef witte chocolade crème. Niet helemaal tevreden en genoeg verbeterpunten. aar het bruidspaar was tevreden en wij dan ook... | |
Troel | zaterdag 12 november 2011 @ 20:14 |
Prachtig Lied! | |
BBQ-kip | zaterdag 12 november 2011 @ 20:24 |
![]() ![]() | |
Silmarwen | zondag 13 november 2011 @ 10:34 |
Ohhh mooie bruidstaart! Vandaag taart voor mijn vader gemaakt. Althans... Vandaag het was een project van zeker 10 uur. xD De draak is van RKT en fondant, de taart is een zwarte woud taart. | |
#ANONIEM | zondag 13 november 2011 @ 10:52 |
Wauw ![]() Ik wilde cupcakes maken ... heb ik geen boter ![]() | |
Spuuglokje | zondag 13 november 2011 @ 11:05 |
Mooie draak zeg! | |
Tegan | zondag 13 november 2011 @ 12:16 |
Iemand enig idee waar ik dit kan vinden? http://www.amazon.com/Chi(...)id=1321183028&sr=1-5 | |
Ooi86 | zondag 13 november 2011 @ 12:19 |
Ik weet dat ze bij hema een mini cupcake vorm hebben en daar zou je dit misschien ook wel in kunnen maken? | |
Tegan | zondag 13 november 2011 @ 12:23 |
Nouja, het hele idee is dat de onderkant eruit moet kunnen. | |
Troel | zondag 13 november 2011 @ 13:40 |
Hmm, kan je dan langwerperige dingen maken ofzo? Nooit gezien overigens. Hoe lang kan ik "bemarsepeinde" cupcakes bewaren? | |
Tegan | zondag 13 november 2011 @ 13:50 |
Nee not baked cheesecake mini's. Je kunt van die garneerringen ervoor gebruiken maar die zijn per stuk al redelijk duur. | |
Troel | zondag 13 november 2011 @ 13:54 |
ah, op die fiets en cheesecake is wel makkelijk inderdaad om eruit te kunnen laten glijden ![]() Mijn chocoladecakejes ruiken echt verrukkelijk ![]() | |
Tegan | zondag 13 november 2011 @ 13:57 |
Ja en met een zo'n ring is tien keer twee uur koelkast een beetje to much tijd ![]() | |
Troel | zondag 13 november 2011 @ 14:03 |
Ja, zo wil ik eigenlijk nog wel een cupcakesblik ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Skaai | zondag 13 november 2011 @ 21:44 |
Ik heb mijn zus gisteren dus blij verrast met 45 van deze schatjes ![]() ![]() | |
Tegan | zondag 13 november 2011 @ 23:44 |
In mijn oven draait de plaat sowieso niet rond ![]() | |
Tegan | maandag 14 november 2011 @ 00:16 |
Tof. http://www.taartwinkeltje.nl/romantic-castle-p-161.html | |
LiedjeBackstage | dinsdag 15 november 2011 @ 20:08 |
Even nog een foto van de binnenkant van de paars/witte bruidstaart hihi![]() | |
Skaai | dinsdag 15 november 2011 @ 20:35 |
Wat mooi ![]() Ik heb net stout gedaan en een keukenmachine besteld ![]() ![]() ![]() | |
-Trinity- | dinsdag 15 november 2011 @ 20:45 |
Ik heb vandaag wat cupcakes van Lily's gehaald, erg lief ![]() ![]() Hoop zelf ook de topping een keer zo stevig en mooi getwirled te krijgen en ik moet nog steeds op zoek naar goeie eetbare glittertjes ![]() | |
Silmarwen | dinsdag 15 november 2011 @ 21:04 |
Ik krijg hem van de Sint! | |
Skaai | dinsdag 15 november 2011 @ 22:50 |
Puike vent, die Sinterklaas! | |
PureEvil | woensdag 16 november 2011 @ 10:26 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 16 november 2011 @ 11:39 |
prachtig ![]() ![]() | |
Silmarwen | woensdag 16 november 2011 @ 11:42 |
Die binnenkant is echt supergaaf! | |
#ANONIEM | woensdag 16 november 2011 @ 12:00 |
Die is mooi ![]() heb je een linkje? | |
The_Hives | woensdag 16 november 2011 @ 12:01 |
op de foto klikken, dan zie je waar die vandaan komt ![]() | |
Dizzy-Miss-Lizzy | woensdag 16 november 2011 @ 12:31 |
Liedje je bruidstaart is prachtig ![]() ![]() ![]() De binnenkant is trouwens de kers op de taart ![]() Ik heb me voor het eerst gewaagd aan cakepops. ![]() ![]() | |
Spuuglokje | woensdag 16 november 2011 @ 13:54 |
Ik heb deze van Silverwood: ![]() Volgens mij is zoiets perfect voor je. Doorsnede van de rondjes is 5 cm. Online te koop bij o.a. De Leukste Taartenshop. | |
Spuuglokje | woensdag 16 november 2011 @ 13:55 |
Die zien er lekker uit, Dizzy! ![]() | |
Skaai | woensdag 16 november 2011 @ 14:46 |
ik heb hem via iChica.nl besteld, was gisteren een eendaagse actie . ![]() | |
DanToenOoitNu | woensdag 16 november 2011 @ 19:19 |
Zoiets moet ik ook hebben! Als ik botercrème maak, zit mijn hele keuken onder de poedersuiker ![]() | |
Silmarwen | woensdag 16 november 2011 @ 19:21 |
Hahaha! Ja bij mij ook. En mijn handmixer kan het niet goed aan. Ik krijg een rode Kenwood. <3 Kan niet wachten. ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 16 november 2011 @ 19:27 |
Dat gaat ook prima fout met een standmixer hoor ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 16 november 2011 @ 20:22 |
Ja nu wil ik hem dus ook, bedankt ![]() En ik kan niet eens een pepernoot bakken | |
Markster | woensdag 16 november 2011 @ 20:33 |
Waarom maakt iedereen tegenwoordig opeens cupcakes? | |
PureEvil | woensdag 16 november 2011 @ 20:40 |
Da´s hip ![]() En lekker ![]() En leuk om te maken en te eten met de kids ![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 16 november 2011 @ 20:57 |
Leverde je topic niet het gewenste antwoord ![]() ![]() | |
Skaai | woensdag 16 november 2011 @ 22:35 |
Op kieskeurig kom ik hem nu voor 119 euro tegen (goedkoopste, da's wel inclusief verzending) [ Bericht 0% gewijzigd door Skaai op 17-11-2011 17:07:48 ] | |
Geelman | donderdag 17 november 2011 @ 09:24 |
In cupcakes zitten toch heel veel calorieën, en daar zijn vrouwen toch allergisch voor? | |
uniekhoorn | donderdag 17 november 2011 @ 09:36 |
118.99 bij Neckermann incl. Verzend. Ja, ik heb hem gister besteld ![]() | |
Spuuglokje | donderdag 17 november 2011 @ 09:59 |
![]() In chocolade zitten toch ook heel veel calorieën, en daar zijn vrouwen ook niet allergisch voor. | |
Cathmar | donderdag 17 november 2011 @ 10:00 |
Ziet er goed uit, jullie aankoop uniekhoorn en skaai. Ben benieuwd! mijn verjaardag komt er aan en dit zou wel eens een leuk kado voor mezelf kunnen zijn [ Bericht 48% gewijzigd door Cathmar op 17-11-2011 10:21:56 ] | |
Cocotrimonium | donderdag 17 november 2011 @ 14:48 |
Ja snotver, nu wil ik 'm ook ![]() | |
-Trinity- | donderdag 17 november 2011 @ 15:17 |
![]() Misschien dat ik toch ook maar ga sparen voor een keukenmachine, vind deze best enig ![]() ![]() | |
deadly_kiss | donderdag 17 november 2011 @ 15:40 |
hebben jullie geen handmixer dan? of staan jullie 40u per week cakes te bakken? ![]() | |
Cocotrimonium | donderdag 17 november 2011 @ 15:54 |
Jawel & nee. Ik zou er een willen omdat ze mooi & shiny zijn en gewoon, daarom ![]() | |
-Trinity- | donderdag 17 november 2011 @ 16:37 |
Nee, maar met de handmixer is het soms wat geklungel om alles erbij te gooien, ik heb het ding een keer laten vallen waardoor er door de hele keuken marshmallow-icing verspreid was ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 november 2011 @ 16:53 |
Zag deze foto en moest aan dit topic denken.![]() [ Bericht 20% gewijzigd door #ANONIEM op 17-11-2011 16:55:57 ] | |
Skaai | donderdag 17 november 2011 @ 17:03 |
Hahaha omg wel onwijs origineel ![]() | |
Skaai | donderdag 17 november 2011 @ 17:05 |
Ik ben liever lui dan moe en mijn keuken zit altijd onder de poedersuiker als ik frosting maak ![]() Nou is schoonmaken sneller en goedkoper ![]() ![]() Daarnaast staat het gewoon onwijs tof in mijn keuken ![]() (ik heb overigens 92 euro betaald voor die keukenmachine, kreeg uiteindelijk mijn 5 euro korting terug van iChica ![]() | |
Skaai | donderdag 17 november 2011 @ 17:07 |
Ik loop te kutten hier, sorry, delete deze post maar ![]() | |
Silmarwen | donderdag 17 november 2011 @ 17:08 |
Ik maak elke week wel cupcakes of een taart. Niet voor mezelf hoor. xD Anders zou je me kunnen omrollen. Dit weekend 2 taarten en 24 cupcakes | |
deadly_kiss | donderdag 17 november 2011 @ 17:31 |
whahaha ![]() ![]() | |
deadly_kiss | donderdag 17 november 2011 @ 17:34 |
ik zet mijn bak altijd in de gootsteen dan spetters het niet over heel het aanrecht heen ![]() ik had een keukenmachine van mijn moeder gekregen, maar mijn keukenkasten zitten al propvol en zo vaak gebruikte ik hem toch eigenlijk niet (te laks om tevoorschijn te toveren, heel dat apparaat weer poetsen en weer terug zien te puzzelen in de keukenkasten) dus ik heb hem mee naar de zaak genomen.. als ik een aanrechtblad van minimaal 5m had.. mocht ie er blijven staan maarja ![]() | |
DanToenOoitNu | donderdag 17 november 2011 @ 20:27 |
Oeh, dat ga ik dit weekend eens proberen. Zit me al een week te verheugen op de Oreo-cakes die ik zaterdag wil gaan bakken ![]() | |
Dragonberry | donderdag 17 november 2011 @ 21:34 |
Wij hebben thuis een handmixer met een standaard. Je kan hem dus neerzetten, maar ook gewoon in de hand houden en mixen. Heel handig! Ik krijg altijd snel een lamme hand en ben heel ongeduldig. Dus als je bijvoorbeeld eiwit moet stijfkloppen of 10 minuten lang biscuitmix moet kloppen dan is het echt een uitkomst ![]() | |
_Ingrid_ | donderdag 17 november 2011 @ 22:32 |
Gevonden! ![]() Ziet er mooi en lekker uit! Hoe heb je dat gemaakt? Lijkt me leuk als traktatie voor mijn dochter. | |
Troel | vrijdag 18 november 2011 @ 09:04 |
Overigens: http://www.emte.nl heeft een cupcakewedstrijd ![]() ![]() Dan nog een vraagje: Hoe kan ik ervoor zorgen dat cupcakes allemaal hetzelfde formaat hebben. Op een of andere manier lukt het me met twee lepels niet om in elk bakje evenveel deeg te doen. Om het nou te spuiten levert denk ik veel deegverlies op? Hoe doen jullie dat? En ik heb nog steeds niet gevonden hoe lang ik cupcakes gedecoreerd met marsepein kan bewaren, wie o wie kan me helpen? Ow en wat doe ik mis? Heb vandaag de funcakes mix gebruikt, maar nu zakken mijn cakejes in? Stom gedoe ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Troel op 18-11-2011 09:31:44 ] | |
Silmarwen | vrijdag 18 november 2011 @ 09:38 |
Ik spuit ze, deegverlies is minimaal. Je kunt ook zo'n ijs scoop ding gebruiken! Cakejes zakken altijd wel wat in, das normaal. ![]() | |
Troel | vrijdag 18 november 2011 @ 09:40 |
Eerder te lang dan te kort denk ik ![]() Ijsding, dat is een goed idee ![]() ![]() | |
trui | vrijdag 18 november 2011 @ 11:13 |
hihi! ![]() | |
Tegan | vrijdag 18 november 2011 @ 11:43 |
Ik had gisteravond bij een feest professionele cupcakes op. Nou, die botercreme smaakte naar een pak boter ![]() | |
-Trinity- | vrijdag 18 november 2011 @ 14:35 |
Ik bewaar gedecoreerde taarten en cakejes meestal niet in de koelkast, want marsepein en fondant gaan zweten als het te koud wordt. Als je vulling het aankan (dus geen slagroom), dan beter buiten de koelkast, op een donkere en droge plaats. | |
Troel | vrijdag 18 november 2011 @ 17:10 |
Hmm, dat dacht ik dus ook, maar daar werd de marsepein ook zweterig van helaas. Nou was de marsepein niet meer heel vers, maar toch ![]() | |
Ooi86 | vrijdag 18 november 2011 @ 17:24 |
Die heb ik! Ik heb hem bij de Makro vandaan en daar kostte die iets van 120? | |
-Trinity- | vrijdag 18 november 2011 @ 19:35 |
Goeie tip, online is 'ie rond de 160. Even kijken of ik iemand met zo'n pas kan overmeesteren. | |
Skaai | vrijdag 18 november 2011 @ 20:17 |
Mijn keukenmachine is binnen ![]() | |
Troel | vrijdag 18 november 2011 @ 20:18 |
Waar woon je ![]() | |
-Trinity- | vrijdag 18 november 2011 @ 20:38 |
Vlakbij Haarlem/Leiden. | |
Troel | vrijdag 18 november 2011 @ 20:39 |
Da's best uit de richting. Ik ga eens even zoeken | |
Silmarwen | zaterdag 19 november 2011 @ 12:18 |
![]() Taart voor klussende schoonvader. Mokka vulling. Foto weer eens van kutkwaliteit maar ach. Er omheen ligt gereedschap. Hamer, nijptank enzo. | |
Isabeau | zaterdag 19 november 2011 @ 12:32 |
Je familie vindt je vast erg leuk en creatief met al die taarten, Sil ![]() | |
RenRen- | zaterdag 19 november 2011 @ 15:08 |
Leuk hoor! Ik denk eraan om met sinterklaas een taart te gaan maken. Ik twijfel, of chocoladetaart met vanillevulling, of vanilletaart met chocoladevulling. ![]() ![]() | |
Pinnenmutske | zaterdag 19 november 2011 @ 15:11 |
vraagje: kan je ook speculoos cupcakes maken? ik krijg voor Kerst een cupcake-maker | |
RenRen- | zaterdag 19 november 2011 @ 15:13 |
Waarom niet? Bedoel je met de pasta of de koekjes? | |
Pinnenmutske | zaterdag 19 november 2011 @ 15:14 |
mix voor speculoos | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 15:26 |
dus mix om de koekjes te maken? | |
Pinnenmutske | zaterdag 19 november 2011 @ 15:31 |
ja | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 15:32 |
Persoonlijk denk ik dat koekjesmix een andere samenstelling heeft dan cupcake mix, maar je kan het altijd proberen ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 15:46 |
Hmm, taart toch echt volgens de omschrijving in de oven gehad, maar echt nog niet gaar. En inmiddels gewoon mislukt. Nieuwe poging ![]() [ Bericht 46% gewijzigd door Troel op 19-11-2011 16:20:17 ] | |
Silmarwen | zaterdag 19 november 2011 @ 16:46 |
Gewoon zilvere food colouring spray. ![]() ![]() | |
Deliah | zaterdag 19 november 2011 @ 17:10 |
Toen ik ze nog regelmatig maakte deed ik het op de volgende manier: droge en natte delen los van elkaar in twee aparte kommen mengen. Vervolgens de natte bij de droge gieten en eventjes (heel kort) doorroeren totdat al het droge bevochtigd lijkt, een soort van paar keer omscheppen. Nooit last gehad van inzakkende cupcakes en ik gebruikte ook geen kant en klare meelmixen, maar zeefde de bloem samen met het bakpoeder zelf. | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 17:20 |
ARGH! Mijn mixer kan het niet aan ![]() Een van die dingen is kapot gegaan. Gelukkig heeft mijn moeder dezelfde mixer en kon ik dus die van haar lenen, maar moet dus ook nog op zoek naar van die nieuwe mengers ![]() Het is gewoon echt mijn dag niet ![]() | |
Troel | zaterdag 19 november 2011 @ 17:21 |
Misschien ligt het aan het topic en gaat het volgende topic beter ![]() |