abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 januari 2012 @ 16:04:50 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:41:22 #2
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_106315913
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
  maandag 2 januari 2012 @ 16:42:41 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106315966
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Robin is meer de expert op deze kooktechniek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:44:10 #4
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_106316029
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.

Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 2 januari 2012 @ 16:48:03 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106316168
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.

Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
Kookproces te stoppen, zodat het niet te gaar wordt, en ik doe dat niet tot het koud is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 17:01:47 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106316730
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
  maandag 2 januari 2012 @ 17:06:07 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106316906
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:01 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
Bloed er goed uitspoelen, ontvliezen, tja, gewoon de vliesjes weghalen. Verder gewoon net als Zwezerik behandelen.
Is heel zacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106317487
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
  maandag 2 januari 2012 @ 17:24:07 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106317599
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:21 schreef Fiorellino het volgende:
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 januari 2012 @ 17:35:02 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106317974
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
pi_106320391
quote:
1s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt :)
  maandag 2 januari 2012 @ 18:31:05 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106320445
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 18:29 schreef Fiorellino het volgende:

[..]

Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt :)
Carbonara gemaakt? Welke?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106320868
Volgens jouw recept :). Heb er alleen wel ui bij gedaan.
  maandag 2 januari 2012 @ 21:33:32 #14
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_106329924
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 17:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
Goeie tips, thx!
  maandag 2 januari 2012 @ 21:35:42 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106330011
* Pietverdriet geeft Robin een roosje voor haar bijdrages

----/-----\---<@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106343884
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 09:03:31 #17
91830 MaximusTG
pi_106344314
Nou ja, een week is wel lang ja. Zekere voor het onzekere nemen in zulke gevallen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:13:15 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344426
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 08:17 schreef Steven184 het volgende:
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Ja, zou ik doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106344438
Thanks, was het inderdaad al van plan. Dat einde van december ook altijd he :(
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_106344452
Hoe maak je dat eigenlijk, rendang?
pi_106344598
Aangezien ik nu niet bij mijn eigen recept kan Robin's recept.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:31:32 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344699
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 09:16 schreef Bleie het volgende:
Hoe maak je dat eigenlijk, rendang?
Ik ben niet zo van de asiatische keuken, maar mijn Moe maakte het zo
800 g rib lap of sucade aan grove brokken
2 grote uien
6 tenen Knof
1 TL Sambal Oelek
1 EL Laos, vers gestoten in vijzel
1 stuk citroengras
2 Laurier
2 Blaadjes Daun Salam
4 Blaadjes Daun djeruk purut
1 EL Gember, vers gestoten in vijzel
½ TL Kunjit, gemalen
Zout, peper
Olie
500 CC Cocosmelk
Kejap
Water

Vlees zouten en peperen, aanbraden in de olie tot bruin en dan de rest van de kruiden toevoegen, kort mee braden en dan de resterende ingrediënten toevoegen.
laten sudderen op laag vuur tot het vlees modder gaar is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 03-01-2012 10:24:07 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 09:40:55 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106344830
Er zijn ook kant en klare boemboes voor maar die vind ik persoonlijk altijd zo verschrikkelijk zout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106345425
Dank, ik ga eens wat proberen. Die boemboes ken ik wel, en vind ik wel oké, maar zelf gemaakt is ongetwijfeld lekkerder. Maar of ik in het culinaire niemandsland waar ik tegenwoordig woon alle ingrediënten kan vinden, is weer een tweede.
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 10:22:32 #25
91830 MaximusTG
pi_106345599
Tokoooo zoeken he :).

@Pietverdriet;

Wat is cockosmelk :p? Freudiaanse vertyping ;)?
  dinsdag 3 januari 2012 @ 10:24:32 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106345648
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 10:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tokoooo zoeken he :).

@Pietverdriet;

Wat is cockosmelk :p? Freudiaanse vertyping ;)?
:+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 10:26:03 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106345685
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 10:14 schreef Bleie het volgende:
Dank, ik ga eens wat proberen. Die boemboes ken ik wel, en vind ik wel oké, maar zelf gemaakt is ongetwijfeld lekkerder. Maar of ik in het culinaire niemandsland waar ik tegenwoordig woon alle ingrediënten kan vinden, is weer een tweede.
Naar een goede toko
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106345774
Ja, maar die hebben we hier dus niet. Er is één Turkse supermarkt in de buurt, maar of ze daar ook dingen als daun salam verkopen, betwijfel ik.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 10:43:25 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106346097
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 10:29 schreef Bleie het volgende:
Ja, maar die hebben we hier dus niet. Er is één Turkse supermarkt in de buurt, maar of ze daar ook dingen als daun salam verkopen, betwijfel ik.
http://www.onlinetoko.eu/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106353354
Morgen geef ik een verjaardagdiner voor 6 personen. Voor de amuse en het toetje heb ik al wat ideeën: crostini met tuinbonenpuree vooraf. Als dessert een moleculair 'gebakken' eitje, eiwit van vanilleyoghurt-gelei met sferische bol van mango (moleculaire kit uitproberen). Heb je qua hoofdgerecht nog een leuke suggestie?
pi_106353491
Klinkt interessant allemaal, ga je er ook foto's van maken? -> Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten!
pi_106354319
Denk het wel, maar dan even gauw met m'n mobiele telefoon aangezien het op een etentje is...
  dinsdag 3 januari 2012 @ 15:11:25 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106356477
quote:
0s.gif Op maandag 2 januari 2012 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet geeft Robin een roosje voor haar bijdrages

----/-----\---<@
Dank je.
pi_106356680
Vraagt zich af hoe lang de ban voor Piet gaat duren...
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 15:19:44 #35
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106356854
Is Piet geband?

* Rewimo zet vraag in ijskast -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 15:21:12 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106356921
Waar? Waarom? Ik vind bannen stom.
pi_106356959
Wat heeft Piet nu weer gedaan? }:|
pi_106358021
Verkeerde opmerking tegen de verkeerde persoon. We horen het wel weer als ie terug is voor alle vragen...
pi_106359652
Oké piet ik heb een vraag.

Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?

Ik maak gewoon met bladerdeeg.
pi_106359698
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.

Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?

Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Moet dat per se vanavond? Kan 't niet over, laten we zeggen.. een weekje? :')
Ja doei.
pi_106359713
O nee! piet is er niet wat een verdriet
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 16:21:14 #42
91830 MaximusTG
pi_106359801
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.

Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?

Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom :P?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 16:28:48 #43
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106360138
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom :P?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
Ik vermoed dat het iets hiermee te maken heeft: UFO's en aliens in het nieuws
pi_106360180
Weet niet wat er stond, maar het was vast terecht. :+

Nu zullen wij allen moeten vertrouwen op RobinOok.
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 16:30:50 #45
91830 MaximusTG
pi_106360219
Ja, die link had ik al gevonden :+, maar daar word ik nu niet meer wijzer van :p. Nou ja, met zn allen de schouders eronder. Met alle CUL-ers samen hebben we ook vast een berg kennis.
pi_106360528
Tot die tijd moeten we elkaar maar helpen...
  dinsdag 3 januari 2012 @ 18:42:10 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106365053
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom :P?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
Dat zag ik laatst ook ergens ja. Een kruisje maken van bakpapier en dan zo in een muffinvormpje leggen. Trek je 't taartje er zo uit. Wel de muffinvorm zelf ook nog even invetten.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 18:47:12 #48
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106365221
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Weet niet wat er stond, maar het was vast terecht. :+

Nu zullen wij allen moeten vertrouwen op RobinOok.
De keukenkoning is dood, lang leve de keukenkoningin! :+
  dinsdag 3 januari 2012 @ 18:48:39 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106365269
Ja, maar ik ga mooi niet Piet's plekje innemen of zo. Dat voelt niet goed.
Ik doe gewoon een beetje moeien, zoals normaal. Als ik er toevallig ook iets over te zeggen denk te hebben.
  dinsdag 3 januari 2012 @ 18:51:47 #50
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106365387
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 18:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ik ga mooi niet Piet's plekje innemen of zo. Dat voelt niet goed.
Ik doe gewoon een beetje moeien, zoals normaal. Als ik er toevallig ook iets over te zeggen denk te hebben.
Het was ook maar een grapje ;) Jullie mogen dan wel vaak met elkaar in de clinch liggen maar allebei weten jullie wel wat van verschillende keukens af en vullen elkaar zo mooi aan.
pi_106366710
In de beste huwelijken klinkt wel eens ruzie ^)
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:26:01 #52
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106366848
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 19:31:04 #53
296595 foodlover
live and learn
pi_106367042
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:31:41 #54
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367059
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:31 schreef foodlover het volgende:
Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!
Nou nee :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 19:32:58 #55
296595 foodlover
live and learn
pi_106367106


Zoek je niet zoiets?
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:47:36 #56
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367719
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:32 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Zoek je niet zoiets?
Hee, dat is misschien wel wat. Bij de Penny, daar had ik nog niet gekeken :) Verder nergens "Pasta Mehl" gezien dus ik dacht dat je een grapje maakte, sorry :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106367823
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:50:43 #58
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367857
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:50 schreef ymme het volgende:
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
Piet is er effe niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 19:51:47 #59
91830 MaximusTG
pi_106367906
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen

Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm

Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:53:47 #60
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367993
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:

Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen

Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm

Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
Ik ga je links even bekijken, dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:59:52 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106368241
Hartweizengriess moet ik blijkbaar hebben, ik ga eens kijken of ik dat kan vinden :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 20:06:45 #62
296595 foodlover
live and learn
pi_106368524


Ik heb overigens geen aandelen bij die firma Diamant. :@
Wellicht ook bij de Penny Markt te verkrijgen???

En kijk ook eens op: deze Duitse site
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:56:57 #63
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106373915
Ik ga morgen nog eens uitgebreid winkelen :D Bedankt voor je hulp!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106373948
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:32 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Zoek je niet zoiets?
Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Ja doei.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:58:39 #65
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106374008
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 21:57 schreef motorbloempje het volgende:

Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Niet goed? Heb je een andere optie voor me? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106374090
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Ja doei.
pi_106374101
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 15:19 schreef Rewimo het volgende:
Is Piet geband?

* Rewimo zet vraag in ijskast -O-
Piet komt snel weer terug hoor. ;) Nog een paar nachtjes slapen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 08:57:47 #68
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106386415
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 22:00 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Die heb ik wel, ik heb ook 550 (zie lijstje dat iemand hierboven gaf). Het wordt de eerste keer dat ik het ga maken en dan is het wel handig om het goede meel te hebben ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 10:03:45 #69
91830 MaximusTG
pi_106387405
Ja, kijk, probleem zit ook in die Italiaanse benamingen, tipo 00 zegt alleen iets over de uitmalingsgraad van de bloem.
Je kan tipo 00 of 0 hebben van zachte (farina die grano tenero) maar ook van harde tarwe (farina die grano duro).
Maarrrrrrr in Italië noemen ze maar een graansoort grano duro, en wij hier meerdere.
Ik zou proberen om Italiaanse bloem in Duitsland te vinden (maar dat is duur) of dus een bloem met een hoog glutengehalte. Probeer het gewoon eens uit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:31:32 #70
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389460
Ik heb twee soorten in huis die ik kan proberen. Hoe weet je of bloem een hoog glutengehalte heeft? Staat dat speciaal vermeld? Gelukkig is het woord hetzelfde in het Duits :D Italiaanse bloem heb ik hier nog niet kunnen ontdekken.

Echt jammer dat Piet er nu niet is, die weet het natuurlijk precies :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 11:32:52 #71
91830 MaximusTG
pi_106389491
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:34:38 #72
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389535
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2012 11:32 schreef MaximusTG het volgende:
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
En dat moet hoog zijn? Laag zijn? *pastameelnoob*

Ik zorg in elk geval dat er een leesbril in mijn tas zit als ik boodschappen ga doen :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 4 januari 2012 @ 11:59:51 #73
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_106390325
Eiwit gehalte moet hoog zijn, laag is voor koekjes
In Duitsland kijk je dan naar het type nummer, de belangrijkste soorten zijn

405 -> voor koekjes, saus te binden, gebak
550 -> voor brood, pizza, pasta, hoog gluten gehalte
812 -> voor mengbrood (rogge en tarwemeel)
1050 -> volkorenbrood
1600 -> voor donker mengbrood
1700 -> met extra extra veel voedingsvezel

Je moet dus volgens de Duitse aanduiding meel type 550 hebben
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 16:39:17 #74
91830 MaximusTG
pi_106401432
Maar volgens het lijstje van wiki zit er in 812 meer gluten. En wordt 550 all-purpose flour genoemd..
Mijn advies aan Rewimo is dan ook om van beide soorten een 500 gr pak te kopen of zo, en met elke soort een proefdeegje te maken. Kijken welke het lekkerste is... Wie weet is dat juist een 50:50 mix van de twee.
Want ik heb nog een beetje verder gelezen, en ook in Italië verschilt het welke bloem ze gebruiken. Voor pasta die gedroogd wordt gebruiken ze andere dan voor verse pasta, maar voor pasta met ei gebruiken ze ook weer een andere. Of ze gebruiken een mix. Dan weer grano duro, dan weer grano tenero, maar dat is dan weer niet hetzelfde als zachte tarwe hier, want dat is sowieso bagger voor brood of pasta.
Het ene recept gebruikt griesmeel, de andere tweemaal gemalen griesmeel. Er is kortom niet 1 antwoord op de vraag.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 17:05:21 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106402497
Die 550 heb ik, die ga ik dan om te beginnen weleens proberen. Bedankt voor jullie hulp ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106410144
Leuk voor Piet om te lezen dat hij zo gemist wordt hier O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106435676
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 14:08 schreef Isegrim het volgende:
Klinkt interessant allemaal, ga je er ook foto's van maken? -> Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten!


Het smaakte zowaar nog lekker ook. Alle 8 gasten hadden het bord leeggegeten :)
pi_106435907
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 14:05 schreef rhubarb het volgende:
... Als dessert een moleculair 'gebakken' eitje, eiwit van vanilleyoghurt-gelei met sferische bol van mango (moleculaire kit uitproberen).
...
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:14 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]

Het smaakte zowaar nog lekker ook. Alle 8 gasten hadden het bord leeggegeten :)
Was je je moleculaire kit kwijt, en was de vanille, yoghurt en mango uitverkocht? :+

het ziet er een beetje uit als 2 gebakken eitjes
pi_106435978
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

[..]

Was je je moleculaire kit kwijt, en was de vanille, yoghurt en mango uitverkocht? :+

het ziet er een beetje uit als 2 gebakken eitjes
Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
pi_106436307
Klopt, dit "ei" is ook gemaakt van vanilleyoghurt, melk, mango, suiker, agar agar, calcium lactaat en sodiumalginaat. DonJames had dat al goed door ;) Lijkt best aardig op een echt gebakken ei toch?
pi_106436893
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:22 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
Ah, vandaar. Dan is het dus goed gelukt! :)

excuus, die hele hype gaat aan mij voorbij.
pi_106437221
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:22 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
Dat volgens mij nou ook weer niet. Volgens mij gaat het om een wetenschappelijke benadering van de processen binnen voedingsmiddelen bij het koken, en dan kom je moleculair niveau uit waarop je het manipuleert, zowel qua smaak, vorm als mondgevoel. Daardoor heb je hele andere mogelijkheden, en als een soort bijproduct daarvan wordt er dan ook wat gespeeld met wat het oog verwacht en wat de mond proeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 5 januari 2012 @ 16:02:49 #83
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106442003
In "Cook & Chemist" worden deze twee begrippen mooi onderverdeeld in (zo me bijstaat):

- Moleculaire gastronomie: wat weltschmerz zegt, wetenschappelijke kennis gebruiken om bestaande kookprocessen te verbeteren of te veranderen. Hieronder valt bijvoorbeeld het 'koken' in zuur en extreme kou etc.

- Moleculair koken: waarbij gebruikt wordt van 'nieuwe' technieken om bijvoorbeeld de vorm of textuur van eten te veranderen; gelification, spherification, schuim etc.
  donderdag 5 januari 2012 @ 19:19:06 #84
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106450880
Oh het brein was trouwens lekker, maar best apart. Deed me een beetje aan een omelet denken qua structuur :P
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 7 januari 2012 @ 08:32:26 #85
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106517688
Piet nog steeds niet terug?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106534483
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 7 januari 2012 @ 20:03:57 #87
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106534777
Gewoon uit de fles drinken, scheelt afwas ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 7 januari 2012 @ 20:29:47 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106535920
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:57 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
Als je het "bouquet" maar kan ruiken..
scheelt inschenken ook :)
pi_106535960
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 20:03 schreef Rewimo het volgende:
Gewoon uit de fles drinken, scheelt afwas ^O^
:D
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 20:29 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Als je het "bouquet" maar kan ruiken..
scheelt inschenken ook :)
tuurlijk.
alleen gaat het wat snel soms :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_106537209
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:57 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
Ik heb hetzelfde :D Kookwijntjes *)
pi_106537488
Portglazen zijn wat kleiner dan wijnglazen. :P Maar who cares, het is jouw port! (Dat hoop ik dan :D )
pi_106557786
Het is waarschijnlijk te simpel voor woorden, maar ik heb een vraag hoe je zelf croutons het beste kan maken.

Heb nu 2 keer geprobeerd en allebei de keren waren ze niet helemaal gelukt. Ik maak van witbrood (1 dag oud) kleine blokjes (1 cm bij 1 cm). Doe olijfolie in de pan en wat gesnipperde knoflook. Vervolgens als de olie heet is, gooi ik het brood erbij tot de broodblokjes een mooi kleurtje krijgen. Daarna leg ik ze op keukenpaier. Alleen blijft de binnenkant van de croutons zompig van de olijfolie. Opzich niet heel erg, want het smaakt best aardig. Maar volgens mij hoort het niet zo.

Iemand tips? Moet de olie heel heet zijn? Of juist niet?
  † In Memoriam † zondag 8 januari 2012 @ 14:18:14 #93
91830 MaximusTG
pi_106558426
Je gebruikt teveel olie denk ik. Het brood zuigt dus alle olie op en blijft zompig. Doe het zelf ook altijd zoals je zegt, beetje olie, knoflook, brood erbij, bakken, goed rondbewegen, en als ze dan krokant worden en bruinen van het vuur, en nog een beetje zout en peper erover.
En heel heet.. niet te heet lijkt me, doe het het altijd op matig vuur. Te heet dan is de buitenkant zwart voordat de binnenkant krokant is.
  zondag 8 januari 2012 @ 14:24:20 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106558673
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 08:32 schreef Rewimo het volgende:
Piet nog steeds niet terug?
;(
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 januari 2012 @ 14:38:20 #95
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_106559302
wat heeft hij uitgehaald?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 8 januari 2012 @ 15:08:31 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106560726
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 14:00 schreef Freak188 het volgende:
Het is waarschijnlijk te simpel voor woorden, maar ik heb een vraag hoe je zelf croutons het beste kan maken.

Heb nu 2 keer geprobeerd en allebei de keren waren ze niet helemaal gelukt. Ik maak van witbrood (1 dag oud) kleine blokjes (1 cm bij 1 cm). Doe olijfolie in de pan en wat gesnipperde knoflook. Vervolgens als de olie heet is, gooi ik het brood erbij tot de broodblokjes een mooi kleurtje krijgen. Daarna leg ik ze op keukenpaier. Alleen blijft de binnenkant van de croutons zompig van de olijfolie. Opzich niet heel erg, want het smaakt best aardig. Maar volgens mij hoort het niet zo.

Iemand tips? Moet de olie heel heet zijn? Of juist niet?
Ik doe eerst een paar eetlepels olie in een klein bakje met wat knoflook erbij. Zodat die smaak erin trekt. Ik bak de knoflook niet mee, want die verbrandt.

Daarna doe ik de dobbelsteentjes brood in een kom en probeer zo eerlijk mogelijk daaroverheen de olie (zonder knoflook) te verdelen. Het verdwijnt meteen in het brood en je wilt geen liters olie gebruiken, dus echt een beetje je best doen. Je kunt daarna de dobbelsteentjes ook nog even beknijpen, als een spons. Daarmee verdeel je de olie ook nog extra. Zout erover, eventueel wat thijm.

Dan een droge koekenpan verwarmen, niet te heet, gewoon middelvuur en dan de broodblokjes erin. Bakken en blijven schudden/roeren. Dat duurt wel een paar minuten. Je houdt pas op als de blokjes bruin en helemaal door en door krokant zijn.

Dat kan trouwens ook eventueel in de oven. Maar dat heb ik nog nooit gedaan.


Jerusalem Artichoke Soup with Samphire and Croutons
pi_106561123
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 14:00 schreef Freak188 het volgende:
Het is waarschijnlijk te simpel voor woorden, maar ik heb een vraag hoe je zelf croutons het beste kan maken.

Heb nu 2 keer geprobeerd en allebei de keren waren ze niet helemaal gelukt. Ik maak van witbrood (1 dag oud) kleine blokjes (1 cm bij 1 cm). Doe olijfolie in de pan en wat gesnipperde knoflook. Vervolgens als de olie heet is, gooi ik het brood erbij tot de broodblokjes een mooi kleurtje krijgen. Daarna leg ik ze op keukenpaier. Alleen blijft de binnenkant van de croutons zompig van de olijfolie. Opzich niet heel erg, want het smaakt best aardig. Maar volgens mij hoort het niet zo.

Iemand tips? Moet de olie heel heet zijn? Of juist niet?
Als je ouder brood neemt heeft die volgens mij een andere structuur waardoor die minder olie opzuigt, of wat dan ook opzuigt. Er zijn volgens mij twee verouderingsprocessen in brood, het 'droog worden' en het 'oud worden'. Het een krijg je van blootstelling aan lucht, het ander door tijdsverloop. Dat laatste wordt vaak tegengegaan door de bakkers, meen ik, dus dan moet je extra je best doen.

Het klinkt ontzettend overdreven, en is dat misschien ook wel. Maar ik koop af ten toe een halfje wit en laat dat dan 3 a 4 dagen in de koelkast oud worden in een dichte zak. Koelkast is de beste temperatuur voor het verouderingsproces, daarom moet je voor zo vers mogelijk brood het ook nooit in de koelkast leggen, terwijl je de uitdroging beperkt en de schimmelvorming voorkomt. Dat doe ik dan weer in de vriezer omdat ik zelden een half brood aan croutons maak.

Ik weet dit omdat ik nogal eens gazpacho's maak, hetgeen een broodsoep is, vaak met tomaat. De structuur beviel me niet met brood dat ik een dag had laten drogen. Toen ben ik op zoek gegaan in een vlaag van perfectionisme en controlfreakerij en bleek brood dus naast oxidatie een heel zelfstandig verouderingsproces te kennen. Heel belangrijk is het niet maar vergeet niet dat massa's recepten uitdrukkelijk oud brood vermelden terwijl het vaak niet om zuinigheid gaat in zo'n recept. En vergeet ook niet dat men tegenwoordig brood probeert te maken dat zo lang mogelijk vers blijft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106563385
Vraagje: Heb laatst een ongekruide hele kip gekregen. Ik wil daar een heerlijk dikke kippesoep van maken, maar aangezien ik nog nooit soep gemaakt heb, behalve cup á soup :@ , vraag ik me af of iemand een lekker recept voor me heeft. Het liefst met veel vermicelli en groenten.....

Alvast mijn grote dank!
pi_106594342
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 16:12 schreef Broertie het volgende:
Vraagje: Heb laatst een ongekruide hele kip gekregen. Ik wil daar een heerlijk dikke kippesoep van maken, maar aangezien ik nog nooit soep gemaakt heb, behalve cup á soup :@ , vraag ik me af of iemand een lekker recept voor me heeft. Het liefst met veel vermicelli en groenten.....

Alvast mijn grote dank!
Als je ze echt dik wil kan je misschien een kruising maken tussen kippensoep en tomatensoep. Smaakt overwegend naar kippensoep maar is echt dik. Aan de andere kant is het natuurlijk niet 100% kippensoep zoals je misschien zou willen.
Recept kan ik beter overlaten aan meer capabele mensen :).
pi_106594411
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 14:00 schreef Freak188 het volgende:
Het is waarschijnlijk te simpel voor woorden, maar ik heb een vraag hoe je zelf croutons het beste kan maken.

Heb nu 2 keer geprobeerd en allebei de keren waren ze niet helemaal gelukt. Ik maak van witbrood (1 dag oud) kleine blokjes (1 cm bij 1 cm). Doe olijfolie in de pan en wat gesnipperde knoflook. Vervolgens als de olie heet is, gooi ik het brood erbij tot de broodblokjes een mooi kleurtje krijgen. Daarna leg ik ze op keukenpaier. Alleen blijft de binnenkant van de croutons zompig van de olijfolie. Opzich niet heel erg, want het smaakt best aardig. Maar volgens mij hoort het niet zo.

Iemand tips? Moet de olie heel heet zijn? Of juist niet?
Ik zeg oven.
Gewoon brood in grove stukken scheuren (of snijden, als je dat liever wilt). Olijfolie erover sprenkelen, zout en peper bestrooien, knoflook erover uitpersen en onder de heetste stand van de grill. Werkt heel goed :)
pi_106595282
Hallo Piet,

Ik post hier voor het eerst :P Ik ga vanavond ontvelde paprika's uit de oven klaarmaken, met daarbij een pittige mediterraanse rijst. Daarbij wilde ik dan (magere) runderlapjes maken, enig idee hoe ik dit het lekkerst kan doen? :)
My salvation lies in your love..
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:24:32 #102
91830 MaximusTG
pi_106595401
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
  maandag 9 januari 2012 @ 13:13:03 #103
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_106598449
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 10:45 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ik zeg oven.
Gewoon brood in grove stukken scheuren (of snijden, als je dat liever wilt). Olijfolie erover sprenkelen, zout en peper bestrooien, knoflook erover uitpersen en onder de heetste stand van de grill. Werkt heel goed :)
Ik zeg lekker grof brood in ganzenvet :) Wel echt erbij blijven, want het is verbrand voor je het weet. En extra maken voor loslopende familieleden, want voor je het weet heb je niet meer genoeg over :(

[ Bericht 48% gewijzigd door Gaoxing op 09-01-2012 13:29:28 ]
pi_106600971
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 11:24 schreef MaximusTG het volgende:
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
Oh nee toch :') Dat had ik helemaal niet gezien :P
Ik heb inmiddels wat lekkers gevonden, volgens oma's recept, hihi.. met tomatenpuree, ui, laurierblaadje etc. :9
My salvation lies in your love..
pi_106665260
*O* Pietverdriet is weer terug
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:17:08 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106665346
Waren er nog vragen open?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666037
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:38:40 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666237
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:33 schreef komrad het volgende:
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666554
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:48:05 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666634
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:46 schreef komrad het volgende:

[..]

Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Stoom een hele zalm, verwijder de gehele huid maar laat de vinnen, dat ziet er prachtig uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106680516
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:21:17 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106680748
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:22:12 #113
91830 MaximusTG
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:23:13 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106680818
_O-
Siesta & Fiesta!
pi_106681171
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Er moet toch wel iéts fatsoenlijks te eten zijn voor onze diervriendelijke medemens? ;(

Ik ben zelf een groot fan van foie gras, lamsrack, kalfsvlees etc. Alle andere zielige en minder zielige dieren eet ik ook met plezier op. Allemaal lekker, maar genieten doe je met mate. Een dagje zonder kan best. Maar een dag zonder zuivel wordt moeilijk voor me. Hulp gevraagd dus!
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:37:05 #116
91830 MaximusTG
pi_106681319
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.

Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
pi_106681547
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.
Inderdaad, maar dat is een beetje het idee van veganisme. Denk bijvoorbeeld ook aan boter, yoghurt, gelatine, bouillonblokjes. Allemaal een no-go..
quote:
Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
Noten, goeie, dat kan ik nog wel eens proberen. Keep 'em coming! ^O^
pi_106681685
Op Foodgawker staan veel goeie veganistische recepten. :)
pi_106681849
Veganisten :')
pi_106682156
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:14 schreef DonJames het volgende:
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
Ik maak best vaak ratatouille in de oven, gewoon omdat ik het lekker vind en eet ik soms zomaar zonder vlees of zuivel. Ik zie niet hoe dat er lekkerder van zou worden.

Verder heb ik wel eens tofu, tahoe of tempeh gehad of hoe het schuimblok in kwestie ook mag heten waarbij het me opviel dat die elastisch brokken best goed waren in het dragen van kruiden, die waren helemaal met poederkruid bestrooid en gebakken zodanig dat je je ging afvragen hoe kip wel niet zou smaken met eenzelfde behandeling. Zowel qua mondgevoel als smaak bleef het een surrogaat, maar dat zal een veganist uiteraard anders ervaren. Verder zou ik denken aan kokosmelk en veel sterke Aziatische smaken waar ik verder niet zo in thuis ben, en de smaak van de groenten sterk naar voren halen (zoals ook bij de ratatouille). Gegrilde walnoten vind ik ook altijd erg lekker, sowieso moet je bij veganisten altijd uitkijken dat ze niet omvallen door gebrek aan het een of het ander, hoewel die grauwe huid en paarse wallen geen indicatie schijnen te zijn dat dat moment aanstaande is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106682832
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
  woensdag 11 januari 2012 @ 15:14:23 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106682926
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
pi_106683088
Gado Gado (groenten, satésaus, tofu en rijst) is veganistisch en lekker en niet te moeilijk om te maken.
pi_106683636
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
pi_106684427
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
Qua structuur vind ik het lekkerder. :Y Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten. :P
pi_106684456
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Dat maken ze zichzelf wijs ja. :P Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest. :6
pi_106684523
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:49 schreef Isegrim het volgende:
Qua structuur vind ik het lekkerder. :Y Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten. :P
Ik ga het proberen! ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat maken ze zichzelf wijs ja. :P Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest. :6
Op welke manier hebben ze je bekeerd? :D
pi_106686141
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
  woensdag 11 januari 2012 @ 16:50:46 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106686939
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
50 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
50 Gram gedroogde morieljes
250 gram verse paddestoelen, de lekkerste die je kan vinden.
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
2 geperste tenen knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper (versgemalen)
1,3 liter groentenbouillon (Zelfgemaakte )
Nog meer olijfolie
300 gram Carnaroli (rijstsoort voor risotto)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe er wat groeten bouillon erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier olijfolie in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de olie en toast de rijst in de hete olie, zet het vuur laag en voeg bouillon bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen bouillon over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Afsmaken met zout peper, ve tsin, of antroposofisch tamari of met soyasaus
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover voor jezelf

Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 januari 2012 @ 16:52:21 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106687012
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Robin, ik ook van jou!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106687857
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Je zou ook een groentecurry kunnen maken, met kokosmelk (kikkererwtencurry, linzencurry, aardappelcurry, bloemkoolcurry, etc).

http://avocadobravado.net/2010/05/01/basic-red-curry-sauce/
http://tasty-yummies.com/(...)ry-crock-pot-recipe/
http://kathdedon.wordpress.com/2011/10/04/potato-cumin-curry/
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106688889
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?
Ja, ik weet ook niet wie dat ooit verzonnen heeft. Maargoed, we doen het er maar mee.
quote:
...
Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
Wow, thanks, dat ziet er echt heel goed uit! Ik heb nog een halve fles Pedro Ximénez, maar dat zal wel te zoet worden denk ik. Even een flesje Cream meenemen dus.

Nou, bedankt allen, dan ga ik nu maar lekker trekken. :) groentenbouillon dan
pi_106690923
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:32 schreef Bleie het volgende:
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
Met kokosmelk. :Y
pi_106690973
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:52 schreef DonJames het volgende:
Op welke manier hebben ze je bekeerd? :D
Ik ben gewoon van gedachten veranderd. Ik ben wel van mening dat de dieren die ik eet een fatsoenlijk leven gegund moet zijn. Dus liefst scharrel of bio.
pi_106691789
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Geldt dat in het algemeen? Ik bak namelijk graag champignons knetterheet (ghee) maar niet te lang en dan gooi ik er nog wat lenteui en peterselie overheen, maar alleen om even mee te warmen. Verder heeft het niks nodig vind ik, en dan op een broodje. Maar dat zou dat ook lekkerder worden als ik wat sherry bij in de pan giet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 18:50:39 #136
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106691912
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 18:56:09 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692151
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:50 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf ;)
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 18:58:38 #138
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692260
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:01:43 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692378
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:58 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
Hartweizengriess
http://www.gustini.de/de-(...)a68006r50154101.html
Maar let op, hij moet wel fijn gemalen zijn, zoals deze in de link

Nog eentje
http://www.hagengrote.de/(...)t-gemahlen-a5604.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:04:56 #140
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692499
Dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:06:13 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692579
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:04 schreef Rewimo het volgende:
Dank je wel :)
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:12:36 #142
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692887
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjes
Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:15:18 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106693012
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:12 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)
Nee, die ken ik niet
Wij hebben straks een tuin, en dan ook kippen, voor de etensresten, het oude brood en het gemaaide gras. Daar krijg je de lekkerste eieren voor terug, een prima deal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:16:57 #144
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106693108
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:22:13 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106693359
quote:
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.
Is dat biologisch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106694179
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Waren er nog vragen open?
Nu je er toch over begint... ;)
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...

quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 16:12 schreef Broertie het volgende:
Vraagje: Heb laatst een ongekruide hele kip gekregen. Ik wil daar een heerlijk dikke kippesoep van maken, maar aangezien ik nog nooit soep gemaakt heb, behalve cup á soup :@ , vraag ik me af of iemand een lekker recept voor me heeft. Het liefst met veel vermicelli en groenten.....

Alvast mijn grote dank!
pi_106695204
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Op &lt;a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"&gt;&lt;/a&gt; schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 20:17:29 #148
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106696027
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.
Is dat biologisch?
Ja, dat is zeker vlakbij (letterlijk bij ons om de hoek :D ). Ze hebben echt van alles. Veel seizoensproducten. Allerlei groentes en fruit uit de streek. Eieren, kazen, worst. Jam, honing, noten, noem maar op ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_106696787
Piet, heb je een goed recept voor boeuf bourguignon? Fijn dat je weer terug bent!
pi_106701902
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich! :W
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:



Broccoli Dal

Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit. :)

Lekker zacht naanbrood erbij en O+ !

Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek. :Y

Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_106702048
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
Ik heb het wel 'es geprobeerd, risotto zonder O+ roomboter O+ , maar dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje treurig smaken, zeker als het dan ook nog eens zonder kaas moet. ;(
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')