Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 23:33 schreef komrad het volgende:
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
Stoom een hele zalm, verwijder de gehele huid maar laat de vinnen, dat ziet er prachtig uit.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 23:46 schreef komrad het volgende:
[..]
Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Er moet toch wel iéts fatsoenlijks te eten zijn voor onze diervriendelijke medemens?quote:Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Inderdaad, maar dat is een beetje het idee van veganisme. Denk bijvoorbeeld ook aan boter, yoghurt, gelatine, bouillonblokjes. Allemaal een no-go..quote:Op woensdag 11 januari 2012 14:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.
Noten, goeie, dat kan ik nog wel eens proberen. Keep 'em coming!quote:Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
Ik maak best vaak ratatouille in de oven, gewoon omdat ik het lekker vind en eet ik soms zomaar zonder vlees of zuivel. Ik zie niet hoe dat er lekkerder van zou worden.quote:Op woensdag 11 januari 2012 14:14 schreef DonJames het volgende:
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenktquote:Op woensdag 11 januari 2012 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
Qua structuur vind ik het lekkerder.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh.
Dat maken ze zichzelf wijs ja.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Ik ga het proberen!quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:49 schreef Isegrim het volgende:
Qua structuur vind ik het lekkerder.Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten.
Op welke manier hebben ze je bekeerd?quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat maken ze zichzelf wijs ja.Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest.
Robin, ik ook van jou!quote:Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Je zou ook een groentecurry kunnen maken, met kokosmelk (kikkererwtencurry, linzencurry, aardappelcurry, bloemkoolcurry, etc).quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Ja, ik weet ook niet wie dat ooit verzonnen heeft. Maargoed, we doen het er maar mee.quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?
Wow, thanks, dat ziet er echt heel goed uit! Ik heb nog een halve fles Pedro Ximénez, maar dat zal wel te zoet worden denk ik. Even een flesje Cream meenemen dus.quote:...
Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
Met kokosmelk.quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:32 schreef Bleie het volgende:
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
Ik ben gewoon van gedachten veranderd. Ik ben wel van mening dat de dieren die ik eet een fatsoenlijk leven gegund moet zijn. Dus liefst scharrel of bio.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:52 schreef DonJames het volgende:
Op welke manier hebben ze je bekeerd?
Geldt dat in het algemeen? Ik bak namelijk graag champignons knetterheet (ghee) maar niet te lang en dan gooi ik er nog wat lenteui en peterselie overheen, maar alleen om even mee te warmen. Verder heeft het niks nodig vind ik, en dan op een broodje. Maar dat zou dat ook lekkerder worden als ik wat sherry bij in de pan giet?quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelfquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pastaquote:Op woensdag 11 januari 2012 18:50 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?quote:Op woensdag 11 januari 2012 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
Hartweizengriessquote:Op woensdag 11 januari 2012 18:58 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |