abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_106595282
Hallo Piet,

Ik post hier voor het eerst :P Ik ga vanavond ontvelde paprika's uit de oven klaarmaken, met daarbij een pittige mediterraanse rijst. Daarbij wilde ik dan (magere) runderlapjes maken, enig idee hoe ik dit het lekkerst kan doen? :)
My salvation lies in your love..
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:24:32 #102
91830 MaximusTG
pi_106595401
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
  maandag 9 januari 2012 @ 13:13:03 #103
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_106598449
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 10:45 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ik zeg oven.
Gewoon brood in grove stukken scheuren (of snijden, als je dat liever wilt). Olijfolie erover sprenkelen, zout en peper bestrooien, knoflook erover uitpersen en onder de heetste stand van de grill. Werkt heel goed :)
Ik zeg lekker grof brood in ganzenvet :) Wel echt erbij blijven, want het is verbrand voor je het weet. En extra maken voor loslopende familieleden, want voor je het weet heb je niet meer genoeg over :(

[ Bericht 48% gewijzigd door Gaoxing op 09-01-2012 13:29:28 ]
pi_106600971
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 11:24 schreef MaximusTG het volgende:
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
Oh nee toch :') Dat had ik helemaal niet gezien :P
Ik heb inmiddels wat lekkers gevonden, volgens oma's recept, hihi.. met tomatenpuree, ui, laurierblaadje etc. :9
My salvation lies in your love..
pi_106665260
*O* Pietverdriet is weer terug
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:17:08 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106665346
Waren er nog vragen open?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666037
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:38:40 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666237
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:33 schreef komrad het volgende:
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666554
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:48:05 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666634
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:46 schreef komrad het volgende:

[..]

Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Stoom een hele zalm, verwijder de gehele huid maar laat de vinnen, dat ziet er prachtig uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106680516
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:21:17 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106680748
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:22:12 #113
91830 MaximusTG
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:23:13 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106680818
_O-
Siesta & Fiesta!
pi_106681171
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Er moet toch wel iéts fatsoenlijks te eten zijn voor onze diervriendelijke medemens? ;(

Ik ben zelf een groot fan van foie gras, lamsrack, kalfsvlees etc. Alle andere zielige en minder zielige dieren eet ik ook met plezier op. Allemaal lekker, maar genieten doe je met mate. Een dagje zonder kan best. Maar een dag zonder zuivel wordt moeilijk voor me. Hulp gevraagd dus!
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:37:05 #116
91830 MaximusTG
pi_106681319
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.

Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
pi_106681547
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.
Inderdaad, maar dat is een beetje het idee van veganisme. Denk bijvoorbeeld ook aan boter, yoghurt, gelatine, bouillonblokjes. Allemaal een no-go..
quote:
Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
Noten, goeie, dat kan ik nog wel eens proberen. Keep 'em coming! ^O^
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:47:08 #118
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106681685
Op Foodgawker staan veel goeie veganistische recepten. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_106681849
Veganisten :')
pi_106682156
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:14 schreef DonJames het volgende:
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
Ik maak best vaak ratatouille in de oven, gewoon omdat ik het lekker vind en eet ik soms zomaar zonder vlees of zuivel. Ik zie niet hoe dat er lekkerder van zou worden.

Verder heb ik wel eens tofu, tahoe of tempeh gehad of hoe het schuimblok in kwestie ook mag heten waarbij het me opviel dat die elastisch brokken best goed waren in het dragen van kruiden, die waren helemaal met poederkruid bestrooid en gebakken zodanig dat je je ging afvragen hoe kip wel niet zou smaken met eenzelfde behandeling. Zowel qua mondgevoel als smaak bleef het een surrogaat, maar dat zal een veganist uiteraard anders ervaren. Verder zou ik denken aan kokosmelk en veel sterke Aziatische smaken waar ik verder niet zo in thuis ben, en de smaak van de groenten sterk naar voren halen (zoals ook bij de ratatouille). Gegrilde walnoten vind ik ook altijd erg lekker, sowieso moet je bij veganisten altijd uitkijken dat ze niet omvallen door gebrek aan het een of het ander, hoewel die grauwe huid en paarse wallen geen indicatie schijnen te zijn dat dat moment aanstaande is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 11 januari 2012 @ 15:12:39 #121
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106682832
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 11 januari 2012 @ 15:14:23 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106682926
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
pi_106683088
Gado Gado (groenten, satésaus, tofu en rijst) is veganistisch en lekker en niet te moeilijk om te maken.
pi_106683636
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
  woensdag 11 januari 2012 @ 15:49:36 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106684427
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
Qua structuur vind ik het lekkerder. :Y Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')