abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106595282
Hallo Piet,

Ik post hier voor het eerst :P Ik ga vanavond ontvelde paprika's uit de oven klaarmaken, met daarbij een pittige mediterraanse rijst. Daarbij wilde ik dan (magere) runderlapjes maken, enig idee hoe ik dit het lekkerst kan doen? :)
My salvation lies in your love..
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:24:32 #102
91830 MaximusTG
pi_106595401
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
  maandag 9 januari 2012 @ 13:13:03 #103
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_106598449
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 10:45 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ik zeg oven.
Gewoon brood in grove stukken scheuren (of snijden, als je dat liever wilt). Olijfolie erover sprenkelen, zout en peper bestrooien, knoflook erover uitpersen en onder de heetste stand van de grill. Werkt heel goed :)
Ik zeg lekker grof brood in ganzenvet :) Wel echt erbij blijven, want het is verbrand voor je het weet. En extra maken voor loslopende familieleden, want voor je het weet heb je niet meer genoeg over :(

[ Bericht 48% gewijzigd door Gaoxing op 09-01-2012 13:29:28 ]
pi_106600971
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 11:24 schreef MaximusTG het volgende:
Helaas is Piet nog steeds geband ;), dus misschien als je wat meer info post over wat voor smaken je wil gebruiken dat iemand anders je kan helpen?
Oh nee toch :') Dat had ik helemaal niet gezien :P
Ik heb inmiddels wat lekkers gevonden, volgens oma's recept, hihi.. met tomatenpuree, ui, laurierblaadje etc. :9
My salvation lies in your love..
pi_106665260
*O* Pietverdriet is weer terug
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:17:08 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106665346
Waren er nog vragen open?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666037
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:38:40 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666237
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:33 schreef komrad het volgende:
Piet, heb jij tips hoe je een mooie zoutkorst op de vis krijgt? Wil me maar niet lekker lukken.
Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106666554
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grof zeezout en geslagen eiwit, maar persoonlijk blijf ik het smerig vinden.
Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:48:05 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106666634
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:46 schreef komrad het volgende:

[..]

Goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben. Gaat me er vooral om dat het een keer mooi opgemaakt moet lukken, meer dat ik het extreem lekker vind.
Stoom een hele zalm, verwijder de gehele huid maar laat de vinnen, dat ziet er prachtig uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106680516
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:21:17 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106680748
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:22:12 #113
91830 MaximusTG
  woensdag 11 januari 2012 @ 14:23:13 #114
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106680818
_O-
Siesta & Fiesta!
pi_106681171
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Er moet toch wel iéts fatsoenlijks te eten zijn voor onze diervriendelijke medemens? ;(

Ik ben zelf een groot fan van foie gras, lamsrack, kalfsvlees etc. Alle andere zielige en minder zielige dieren eet ik ook met plezier op. Allemaal lekker, maar genieten doe je met mate. Een dagje zonder kan best. Maar een dag zonder zuivel wordt moeilijk voor me. Hulp gevraagd dus!
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 14:37:05 #116
91830 MaximusTG
pi_106681319
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.

Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
pi_106681547
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:37 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, vegetarisch kan ik zo wel wat bedenken, maar als je ook dierlijke producten wegstreept die niet het doden van het dier omvatten dan houd je niet heel veel over.
Inderdaad, maar dat is een beetje het idee van veganisme. Denk bijvoorbeeld ook aan boter, yoghurt, gelatine, bouillonblokjes. Allemaal een no-go..
quote:
Iets van pasta misschien met een tomaten-groentesaus, met iets van noten of zo ?
Noten, goeie, dat kan ik nog wel eens proberen. Keep 'em coming! ^O^
pi_106681685
Op Foodgawker staan veel goeie veganistische recepten. :)
pi_106681849
Veganisten :')
pi_106682156
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:14 schreef DonJames het volgende:
Piet, wat is jouw favoriete veganistische gerecht? if any Ik ga binnenkort koken voor een vegavriendinnetje en heb even geen inspiratie. Al wel eens tagliatelle gemaakt (zelf, ja), met gegrilde groentesaus (met soyaroom dus). Best aardig, maar het gemis van kaas kan wat mij betreft niet worden gecomposeerd door kruiden. Help!
Ik maak best vaak ratatouille in de oven, gewoon omdat ik het lekker vind en eet ik soms zomaar zonder vlees of zuivel. Ik zie niet hoe dat er lekkerder van zou worden.

Verder heb ik wel eens tofu, tahoe of tempeh gehad of hoe het schuimblok in kwestie ook mag heten waarbij het me opviel dat die elastisch brokken best goed waren in het dragen van kruiden, die waren helemaal met poederkruid bestrooid en gebakken zodanig dat je je ging afvragen hoe kip wel niet zou smaken met eenzelfde behandeling. Zowel qua mondgevoel als smaak bleef het een surrogaat, maar dat zal een veganist uiteraard anders ervaren. Verder zou ik denken aan kokosmelk en veel sterke Aziatische smaken waar ik verder niet zo in thuis ben, en de smaak van de groenten sterk naar voren halen (zoals ook bij de ratatouille). Gegrilde walnoten vind ik ook altijd erg lekker, sowieso moet je bij veganisten altijd uitkijken dat ze niet omvallen door gebrek aan het een of het ander, hoewel die grauwe huid en paarse wallen geen indicatie schijnen te zijn dat dat moment aanstaande is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_106682832
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
  woensdag 11 januari 2012 @ 15:14:23 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106682926
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
pi_106683088
Gado Gado (groenten, satésaus, tofu en rijst) is veganistisch en lekker en niet te moeilijk om te maken.
pi_106683636
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Nog veel lekkerder dan tofu, tempeh e.d. is seitan (gluten). Ga eens naar een Aziatische supermarkt, daar verkopen ze o.a. 'mock duck' in blik en ander 'nepvlees'. Is erg goed te kanen, veel lekkerder dan die vieze zooi die ze in de super verkopen. Of het veganistisch is weet ik niet 100% zeker maar lijkt me wel.
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
pi_106684427
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:14 schreef RobinOok het volgende:
Nou, seitan veel lekkerder dan tofu of tempeh? Uh-uh. :N
Qua structuur vind ik het lekkerder. :Y Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten. :P
pi_106684456
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Dat maken ze zichzelf wijs ja. :P Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest. :6
pi_106684523
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:49 schreef Isegrim het volgende:
Qua structuur vind ik het lekkerder. :Y Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten. :P
Ik ga het proberen! ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat maken ze zichzelf wijs ja. :P Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest. :6
Op welke manier hebben ze je bekeerd? :D
pi_106686141
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
  woensdag 11 januari 2012 @ 16:50:46 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106686939
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
50 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
50 Gram gedroogde morieljes
250 gram verse paddestoelen, de lekkerste die je kan vinden.
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
2 geperste tenen knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper (versgemalen)
1,3 liter groentenbouillon (Zelfgemaakte )
Nog meer olijfolie
300 gram Carnaroli (rijstsoort voor risotto)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe er wat groeten bouillon erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier olijfolie in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de olie en toast de rijst in de hete olie, zet het vuur laag en voeg bouillon bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen bouillon over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Afsmaken met zout peper, ve tsin, of antroposofisch tamari of met soyasaus
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover voor jezelf

Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 januari 2012 @ 16:52:21 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106687012
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Robin, ik ook van jou!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106687857
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Je zou ook een groentecurry kunnen maken, met kokosmelk (kikkererwtencurry, linzencurry, aardappelcurry, bloemkoolcurry, etc).

http://avocadobravado.net/2010/05/01/basic-red-curry-sauce/
http://tasty-yummies.com/(...)ry-crock-pot-recipe/
http://kathdedon.wordpress.com/2011/10/04/potato-cumin-curry/
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106688889
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?
Ja, ik weet ook niet wie dat ooit verzonnen heeft. Maargoed, we doen het er maar mee.
quote:
...
Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
Wow, thanks, dat ziet er echt heel goed uit! Ik heb nog een halve fles Pedro Ximénez, maar dat zal wel te zoet worden denk ik. Even een flesje Cream meenemen dus.

Nou, bedankt allen, dan ga ik nu maar lekker trekken. :) groentenbouillon dan
pi_106690923
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:32 schreef Bleie het volgende:
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
Met kokosmelk. :Y
pi_106690973
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:52 schreef DonJames het volgende:
Op welke manier hebben ze je bekeerd? :D
Ik ben gewoon van gedachten veranderd. Ik ben wel van mening dat de dieren die ik eet een fatsoenlijk leven gegund moet zijn. Dus liefst scharrel of bio.
pi_106691789
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Geldt dat in het algemeen? Ik bak namelijk graag champignons knetterheet (ghee) maar niet te lang en dan gooi ik er nog wat lenteui en peterselie overheen, maar alleen om even mee te warmen. Verder heeft het niks nodig vind ik, en dan op een broodje. Maar dat zou dat ook lekkerder worden als ik wat sherry bij in de pan giet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 18:50:39 #136
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106691912
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 18:56:09 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692151
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:50 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf ;)
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 18:58:38 #138
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692260
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:01:43 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692378
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 18:58 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
Hartweizengriess
http://www.gustini.de/de-(...)a68006r50154101.html
Maar let op, hij moet wel fijn gemalen zijn, zoals deze in de link

Nog eentje
http://www.hagengrote.de/(...)t-gemahlen-a5604.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:04:56 #140
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692499
Dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:06:13 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106692579
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:04 schreef Rewimo het volgende:
Dank je wel :)
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:12:36 #142
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106692887
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjes
Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:15:18 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106693012
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:12 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)
Nee, die ken ik niet
Wij hebben straks een tuin, en dan ook kippen, voor de etensresten, het oude brood en het gemaaide gras. Daar krijg je de lekkerste eieren voor terug, een prima deal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 19:16:57 #144
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106693108
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 11 januari 2012 @ 19:22:13 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106693359
quote:
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.
Is dat biologisch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106694179
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 23:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Waren er nog vragen open?
Nu je er toch over begint... ;)
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...

quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 16:12 schreef Broertie het volgende:
Vraagje: Heb laatst een ongekruide hele kip gekregen. Ik wil daar een heerlijk dikke kippesoep van maken, maar aangezien ik nog nooit soep gemaakt heb, behalve cup á soup :@ , vraag ik me af of iemand een lekker recept voor me heeft. Het liefst met veel vermicelli en groenten.....

Alvast mijn grote dank!
pi_106695204
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 11 januari 2012 @ 20:17:29 #148
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106696027
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.
Is dat biologisch?
Ja, dat is zeker vlakbij (letterlijk bij ons om de hoek :D ). Ze hebben echt van alles. Veel seizoensproducten. Allerlei groentes en fruit uit de streek. Eieren, kazen, worst. Jam, honing, noten, noem maar op ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106696787
Piet, heb je een goed recept voor boeuf bourguignon? Fijn dat je weer terug bent!
pi_106701902
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt :')
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich! :W
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:



Broccoli Dal

Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit. :)

Lekker zacht naanbrood erbij en O+ !

Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek. :Y

Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_106702048
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
Ik heb het wel 'es geprobeerd, risotto zonder O+ roomboter O+ , maar dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje treurig smaken, zeker als het dan ook nog eens zonder kaas moet. ;(
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:50:42 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702245
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106702430
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:59:21 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702828
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:38 schreef Broertie het volgende:

[..]

Nu je er toch over begint... ;)
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...

[..]

Soepkip met prei, wortel, ui, knoflook, foelie, laurierblad, peperkorrel, selderij, saffraan, in een grote soeppan met water opzetten en uren en uren laten trekken.
Af laten koelen, boullion zeven, kipvlees van botten halen.
Je hebt nu boullion met vlees.
Je kan nu groenten vermicelli etc toevoegen, wat je lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106703261
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..



Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 11-01-2012 22:17:26 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106706051
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Dankje :D
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  woensdag 11 januari 2012 @ 23:05:14 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106706499
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:55 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

[

Okay,
Over ei in ijs, eidooier zorgt in roomijs voor een betere structuur, de kristallen worden kleiner, daardoor het ijs cremiger, zachter in mondgevoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:36:47 #158
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713541
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:43:10 #159
91830 MaximusTG
pi_106713610
Maak je het mengsel dan niet te warm? Dan krijg je toch juist die eiersmaak?
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:46:09 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106713638
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof. Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:51:36 #161
91830 MaximusTG
pi_106713699
Oh ja, dat is echt smerig. Een keer een gekookt eitje gehad, dat smaakte echt naar vis :r .
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:11:15 #162
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713991
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.
Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest. Je krijgt echt een betere structuur, maar je kan het ook weglaten. Eidooiers kan je ook gewoon weglaten, ik vind ze niet veel toevoegen.

quote:
Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
Inderdaad, daarom werk ik eigenlijk altijd met verschillende soorten suikers en melkpoeder, geen moeite en zoveel beter resultaat.

Ik heb zelfs een spreadsheet gemaakt voor het berekenen van recepten. :') :') :')

quote:
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
Aha, is dat het... het is ook niet altijd zo, toch eens op letten.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:15:34 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106714058
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:11 schreef Bramito het volgende:

[..]

Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest.
Wat wil je dat ik uitleg?
Vanavond antwoord van mij, moet nu weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:17:55 #164
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106714098
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Siesta & Fiesta!
pi_106714506
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:45 schreef minilot het volgende:
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich! :W
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:
Zeker!
quote:
Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit. :)
Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')
quote:
Lekker zacht naanbrood erbij en O+ !

Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek. :Y

Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten. ^O^
"Een" meisje, niet "mijn" meisje.. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:05 schreef minilot het volgende:
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..
[ afbeelding ]
Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9
Goed bezig!

Keukenprinsesjes O+
pi_106715157
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:43 schreef DonJames het volgende:

[..]

Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')

Rijstmelk en dergelijke kan je in ieder geval bij bio/natuurwinkels vinden.
pi_106717382
de gemiddelde AH verkoopt ook rijstmelk en havermelk.
Alleen geen amandelmelk, dan moet je echt naar een natuurwinkel oid.
pi_106717447
Ik heb havermelk nog nooit in de supermarkt gezien, rijstmelk wel
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106717587
verkeerde topic
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106719111
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
  donderdag 12 januari 2012 @ 12:45:33 #171
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_106719204
De Nederlandse naam voor Sumac is Sumak. Het is vaak te koop onder de naam "Zuurkruid".
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:49:48 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723201
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:17 schreef Bramito het volgende:
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:52:38 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723308
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 12:42 schreef tony_clifton- het volgende:
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
Samen met andere kruiden wordt het gebruikt op (Lams)vlees, vis, schaaldieren icm andere kruiden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106724854
Thanks! Eens testen met vis morgen dan :)
  donderdag 12 januari 2012 @ 16:31:13 #175
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106726877
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:23:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106728735
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 16:31 schreef Bramito het volgende:

[..]

10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.
Stel ik los 12 gram op in een liter water, wat is dan het effect?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:57:21 #177
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106729730
Ik heb het effe voor de gein gedaan. Met de staafmixer krijg je een wit schuimig geheel. Maar het gaat natuurlijk niet om alleen water. Naar wat ik altijd begrepen heb, wordt het toegevoegd zodat het water verbindingen kan maken met de vetten. Dan krijg je o.a. een fijnere structuur. Daarom voeg je ook eidooiers toe, om de lecitine. Maar goed, ik kan er naast zitten.... Als ik na een nacht in de koelkast nog eens de staafmixer erdoor haal, krijg ik ook een veel schuimiger geheel dan zonder. Ik denk dus ook meer lucht in m'n ijs.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:59:18 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106729795
Ik begrijp dat een waterige oplossing ook zeepachtig werkt, eigenlijk logisch voor een emulgator.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 18:03:19 #179
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106729907
Ik zal nog eens het experiment met en zonder doen en dan blind laten proeven. Dat vind ik wel leuk. Met foto's natuurlijk, en dan plaats ik het wel in het ijstopic.
Siesta & Fiesta!
pi_106730063
Ik weet niet of Piet de persoon is om dit aan te vragen, maar: ik heb niet enorm veel geld te besteden aan eten komende tijd. Heb je nog goede, enorm goedkope gerechten te leen?
  donderdag 12 januari 2012 @ 18:22:51 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106730476
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 18:09 schreef _Loki het volgende:
Ik weet niet of Piet de persoon is om dit aan te vragen, maar: ik heb niet enorm veel geld te besteden aan eten komende tijd. Heb je nog goede, enorm goedkope gerechten te leen?
Ja hoor.
Hoe goedkoop moet het zijn?
Baseer je eten vooral op peulvruchten (gedroogde bonen, erwten, linzen) rijst, aardappels. Vul dit aan met lokale seizoensgroenten, van markt of aanbiedingen uit supermarkt.
Kook voor meerdere dagen, stampotten, nasi, etc. En vries in, dat is ook nog gemakkelijk.
Kijk voor je inkopen bij discounters, aldi, lidl. Koop zo min mogelijk prefab sauzen en gerechten maar kook zelf.
De goedkopere vleessoorten vergen meer bereiding, maar hebben doorgaans betere smaak van zichzelf.
conserven zijn ondanks wat mensen vaak denken zeker niet ongezonder dan verse groenten, maar vaak wel goedkoper.
Koop weinig tot geen zaken als snoep, koekjes, frisdrank.
Dit is trouwens niet alleen een goede manier geld te besparen, het is nog gezond ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106736260
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Gadver, sojalecithine, dat geeft pas een smerige smaak. Koop dan meteen bij de makro een ijsmix ofzo. Daar zit monoglyceride en guar of locust bean gum in..
Whatever...
  donderdag 12 januari 2012 @ 21:21:16 #183
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106738646
Ik gebruik lecithine van soja omdat ze dat hier gewoon bij de supermarkt verkopen. Het kost ook bijna niks. Ik vind het ook niet vies smaken en in ijs proef ik het niet, zal wel aan mij liggen....
Siesta & Fiesta!
pi_106800055
Piet, vandaag heb ik een heel konijn gekocht (wild), morgen gaan we het eten. Heb je tips over hoe je een heel konijn het beste bereid?

En nog een vraagje: weet jij een leuk (hoofd)gerecht met gerookte haring? Zelf wel eea bedacht maar misschien heb jij nog inspirerende suggesties.

Thanks!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106802908
Ik eet gerookte haring eigenlijk alleen maar los, zou niet weten wat er anders mee te doen.
pi_106804784
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 15:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik eet gerookte haring eigenlijk alleen maar los, zou niet weten wat er anders mee te doen.
Dat was mijn probleem ook een beetje ;) Zal zelf te denken aan iets in de trant van een lauwwarme salade met aardappeltjes, ui, waterkers e.d. en misschien nog ei.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106804821
Dat is spekbokking toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
pi_106804911
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:41 schreef tjoptjop het volgende:
Dat is klipvis toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
Moest googelen wat spekbokking is, maar ik lees nu dat dat idd gerookte haring is. Wat doe jij verder nog door zo'n salade heen?

<ninjaedit in reactie op jouw ninjaedit ;)>
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106805007
Ja ik weet ook niet waarom ik het over klipvis had 8)7
pi_106805040
Hihi! *it never happened, alle sporen zijn uitgewist* :D
(inclusief het feit dat ik beide zaken dus moest googelen :@ )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 14 januari 2012 @ 16:48:03 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106805065
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:41 schreef tjoptjop het volgende:
Dat is spekbokking toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
Als je het fileren een beetje onder de knie hebt dan heb je amper graten over..
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:09:07 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106805701
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 13:55 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, vandaag heb ik een heel konijn gekocht (wild), morgen gaan we het eten. Heb je tips over hoe je een heel konijn het beste bereid?

En nog een vraagje: weet jij een leuk (hoofd)gerecht met gerookte haring? Zelf wel eea bedacht maar misschien heb jij nog inspirerende suggesties.

Thanks!
Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.

De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:10:48 #193
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106805779
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:40 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat was mijn probleem ook een beetje ;) Zal zelf te denken aan iets in de trant van een lauwwarme salade met aardappeltjes, ui, waterkers e.d. en misschien nog ei.
Ik heb wel een keer een koude salade van gerookte makreeltartaar in een pakketje van gekookte witlof gegeten, dat was erg lekker.
Misschien dat je van de haring ook tartaar kan maken?
pi_106805951
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.

De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
Thanks, dat klinkt goed! Gewoon zelfde als een konijnebout dus feitelijk: aanbraden, stoven in vocht. Hoofd kan dus ook gewoon meegestoofd? Ik wil m overigens in witte wijn stoven, maar qua smaak komen we er vast wel uit, ging me vooral om de bereiding van t vlees.

Haring: goed idee; had dus al zoiets bedacht, maar die kappertjes vind ik een hele leuke toevoeging, die neem ik mee!

PS: toen ik gisteren kaasfondue had en bij de wijnwinkel een fijne witte wijn zocht, werden er een aantal wijnen geopperd, waaronder een grüner veltliner. Aangezien ik jou daar eerder positief over had gehoord die idd genomen, en jum, fijne wijn! Dus thanks voor de onbewuste tip ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106806008
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik heb wel een keer een koude salade van gerookte makreeltartaar in een pakketje van gekookte witlof gegeten, dat was erg lekker.
Misschien dat je van de haring ook tartaar kan maken?
Mm, das ook wel een leuke. Ga ik nu niet doen denk ik, maar wel ff onthouden :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:27:24 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106806421
Misschien zoiets:


Smoked Trout Salade

Dat was met gerookte forel.
Was volgens mij wel lekker, als ik het me goed herinner.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 18:04:24 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106807782
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:17 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mm, das ook wel een leuke. Ga ik nu niet doen denk ik, maar wel ff onthouden :)
Erg lekker met kort gebakken coquilles en wat rucola overigens.
Ze serveerden het bij http://www.witte-zwaan.nl/ maar het staat niet meer op de kaart inmiddels.

Zelf heb ik het ook een keer proberen na te maken en dat was eigenlijk best simpel.
Gerookte makreel fijnsnijden, beetje olijfolie erdoor en met een vork door elkaar husselen/prakken.
Stekertje vullen met gekookte witlof, tartaar er in en dichtvouwen zodat je een tartaarpakketje hebt.
Op een bedje van wat (rucola)sla leggen en 2 á 3 kort gebakken coquilles erbij doen. (en kort is eigenlijk alleen even de boven- en onderkant een bruin kleurtje geven)

Mis ik volgens mij alleen nog iets.. volgens mij zaten er ook nog wat kleine stukjes krokant gebakken parma/serranoham bij maar daar laat m'n geheugen me...

[ Bericht 13% gewijzigd door SiGNe op 14-01-2012 18:11:26 ]
pi_106809818
Klinkt allebei errug goed! Ik heb er nog één over, dus misschien nog ff proberen binnenkort :) thanks!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  Moderator zondag 15 januari 2012 @ 22:07:27 #199
249559 crew  Lavenderr
pi_106851352
Hoi Piet,
Weet niet of ik hier op de goede plek ben maar ik stel mijn vraag toch maar. Op goed geluk ;)

Bij het recept van appelplaatkoek staat dat ik bloem en 3 theelepels bakpoeder moet gebruiken. Kan ik ipv deze twee dingen ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Alvast bedankt voor het antwoord :)
  zondag 15 januari 2012 @ 22:11:24 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106851584
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:07 schreef Lavenderr het volgende:
Hoi Piet,
Weet niet of ik hier op de goede plek ben maar ik stel mijn vraag toch maar. Op goed geluk ;)

Bij het recept van appelplaatkoek staat dat ik bloem en 3 theelepels bakpoeder moet gebruiken. Kan ik ipv deze twee dingen ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Alvast bedankt voor het antwoord :)
Ja, dat kan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')