abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106702048
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
Ik heb het wel 'es geprobeerd, risotto zonder O+ roomboter O+ , maar dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje treurig smaken, zeker als het dan ook nog eens zonder kaas moet. ;(
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:50:42 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702245
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106702430
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:59:21 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702828
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:38 schreef Broertie het volgende:

[..]

Nu je er toch over begint... ;)
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...

[..]

Soepkip met prei, wortel, ui, knoflook, foelie, laurierblad, peperkorrel, selderij, saffraan, in een grote soeppan met water opzetten en uren en uren laten trekken.
Af laten koelen, boullion zeven, kipvlees van botten halen.
Je hebt nu boullion met vlees.
Je kan nu groenten vermicelli etc toevoegen, wat je lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106703261
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..



Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 11-01-2012 22:17:26 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106706051
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Dankje :D
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  woensdag 11 januari 2012 @ 23:05:14 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106706499
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:55 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

[

Okay,
Over ei in ijs, eidooier zorgt in roomijs voor een betere structuur, de kristallen worden kleiner, daardoor het ijs cremiger, zachter in mondgevoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:36:47 #158
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713541
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:43:10 #159
91830 MaximusTG
pi_106713610
Maak je het mengsel dan niet te warm? Dan krijg je toch juist die eiersmaak?
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:46:09 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106713638
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof. Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:51:36 #161
91830 MaximusTG
pi_106713699
Oh ja, dat is echt smerig. Een keer een gekookt eitje gehad, dat smaakte echt naar vis :r .
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:11:15 #162
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713991
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.
Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest. Je krijgt echt een betere structuur, maar je kan het ook weglaten. Eidooiers kan je ook gewoon weglaten, ik vind ze niet veel toevoegen.

quote:
Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
Inderdaad, daarom werk ik eigenlijk altijd met verschillende soorten suikers en melkpoeder, geen moeite en zoveel beter resultaat.

Ik heb zelfs een spreadsheet gemaakt voor het berekenen van recepten. :') :') :')

quote:
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
Aha, is dat het... het is ook niet altijd zo, toch eens op letten.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:15:34 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106714058
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:11 schreef Bramito het volgende:

[..]

Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest.
Wat wil je dat ik uitleg?
Vanavond antwoord van mij, moet nu weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:17:55 #164
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106714098
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Siesta & Fiesta!
pi_106714506
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:45 schreef minilot het volgende:
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich! :W
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:
Zeker!
quote:
Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit. :)
Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')
quote:
Lekker zacht naanbrood erbij en O+ !

Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek. :Y

Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten. ^O^
"Een" meisje, niet "mijn" meisje.. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:05 schreef minilot het volgende:
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..
[ afbeelding ]
Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9
Goed bezig!

Keukenprinsesjes O+
pi_106715157
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:43 schreef DonJames het volgende:

[..]

Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')

Rijstmelk en dergelijke kan je in ieder geval bij bio/natuurwinkels vinden.
pi_106717382
de gemiddelde AH verkoopt ook rijstmelk en havermelk.
Alleen geen amandelmelk, dan moet je echt naar een natuurwinkel oid.
pi_106717447
Ik heb havermelk nog nooit in de supermarkt gezien, rijstmelk wel
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106717587
verkeerde topic
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106719111
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
  donderdag 12 januari 2012 @ 12:45:33 #171
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_106719204
De Nederlandse naam voor Sumac is Sumak. Het is vaak te koop onder de naam "Zuurkruid".
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:49:48 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723201
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:17 schreef Bramito het volgende:
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:52:38 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723308
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 12:42 schreef tony_clifton- het volgende:
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
Samen met andere kruiden wordt het gebruikt op (Lams)vlees, vis, schaaldieren icm andere kruiden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106724854
Thanks! Eens testen met vis morgen dan :)
  donderdag 12 januari 2012 @ 16:31:13 #175
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106726877
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:23:04 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106728735
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 16:31 schreef Bramito het volgende:

[..]

10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.
Stel ik los 12 gram op in een liter water, wat is dan het effect?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:57:21 #177
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106729730
Ik heb het effe voor de gein gedaan. Met de staafmixer krijg je een wit schuimig geheel. Maar het gaat natuurlijk niet om alleen water. Naar wat ik altijd begrepen heb, wordt het toegevoegd zodat het water verbindingen kan maken met de vetten. Dan krijg je o.a. een fijnere structuur. Daarom voeg je ook eidooiers toe, om de lecitine. Maar goed, ik kan er naast zitten.... Als ik na een nacht in de koelkast nog eens de staafmixer erdoor haal, krijg ik ook een veel schuimiger geheel dan zonder. Ik denk dus ook meer lucht in m'n ijs.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 17:59:18 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106729795
Ik begrijp dat een waterige oplossing ook zeepachtig werkt, eigenlijk logisch voor een emulgator.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 18:03:19 #179
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106729907
Ik zal nog eens het experiment met en zonder doen en dan blind laten proeven. Dat vind ik wel leuk. Met foto's natuurlijk, en dan plaats ik het wel in het ijstopic.
Siesta & Fiesta!
pi_106730063
Ik weet niet of Piet de persoon is om dit aan te vragen, maar: ik heb niet enorm veel geld te besteden aan eten komende tijd. Heb je nog goede, enorm goedkope gerechten te leen?
  donderdag 12 januari 2012 @ 18:22:51 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106730476
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 18:09 schreef _Loki het volgende:
Ik weet niet of Piet de persoon is om dit aan te vragen, maar: ik heb niet enorm veel geld te besteden aan eten komende tijd. Heb je nog goede, enorm goedkope gerechten te leen?
Ja hoor.
Hoe goedkoop moet het zijn?
Baseer je eten vooral op peulvruchten (gedroogde bonen, erwten, linzen) rijst, aardappels. Vul dit aan met lokale seizoensgroenten, van markt of aanbiedingen uit supermarkt.
Kook voor meerdere dagen, stampotten, nasi, etc. En vries in, dat is ook nog gemakkelijk.
Kijk voor je inkopen bij discounters, aldi, lidl. Koop zo min mogelijk prefab sauzen en gerechten maar kook zelf.
De goedkopere vleessoorten vergen meer bereiding, maar hebben doorgaans betere smaak van zichzelf.
conserven zijn ondanks wat mensen vaak denken zeker niet ongezonder dan verse groenten, maar vaak wel goedkoper.
Koop weinig tot geen zaken als snoep, koekjes, frisdrank.
Dit is trouwens niet alleen een goede manier geld te besparen, het is nog gezond ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106736260
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Gadver, sojalecithine, dat geeft pas een smerige smaak. Koop dan meteen bij de makro een ijsmix ofzo. Daar zit monoglyceride en guar of locust bean gum in..
Whatever...
  donderdag 12 januari 2012 @ 21:21:16 #183
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106738646
Ik gebruik lecithine van soja omdat ze dat hier gewoon bij de supermarkt verkopen. Het kost ook bijna niks. Ik vind het ook niet vies smaken en in ijs proef ik het niet, zal wel aan mij liggen....
Siesta & Fiesta!
pi_106800055
Piet, vandaag heb ik een heel konijn gekocht (wild), morgen gaan we het eten. Heb je tips over hoe je een heel konijn het beste bereid?

En nog een vraagje: weet jij een leuk (hoofd)gerecht met gerookte haring? Zelf wel eea bedacht maar misschien heb jij nog inspirerende suggesties.

Thanks!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106802908
Ik eet gerookte haring eigenlijk alleen maar los, zou niet weten wat er anders mee te doen.
pi_106804784
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 15:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik eet gerookte haring eigenlijk alleen maar los, zou niet weten wat er anders mee te doen.
Dat was mijn probleem ook een beetje ;) Zal zelf te denken aan iets in de trant van een lauwwarme salade met aardappeltjes, ui, waterkers e.d. en misschien nog ei.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106804821
Dat is spekbokking toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
pi_106804911
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:41 schreef tjoptjop het volgende:
Dat is klipvis toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
Moest googelen wat spekbokking is, maar ik lees nu dat dat idd gerookte haring is. Wat doe jij verder nog door zo'n salade heen?

<ninjaedit in reactie op jouw ninjaedit ;)>
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106805007
Ja ik weet ook niet waarom ik het over klipvis had 8)7
pi_106805040
Hihi! *it never happened, alle sporen zijn uitgewist* :D
(inclusief het feit dat ik beide zaken dus moest googelen :@ )
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 14 januari 2012 @ 16:48:03 #191
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106805065
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:41 schreef tjoptjop het volgende:
Dat is spekbokking toch? Eet ik meestal ook in een salade met wat aardappeltjes.

Als ik al zin heb om het te ontgraten :')
Als je het fileren een beetje onder de knie hebt dan heb je amper graten over..
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:09:07 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106805701
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 13:55 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, vandaag heb ik een heel konijn gekocht (wild), morgen gaan we het eten. Heb je tips over hoe je een heel konijn het beste bereid?

En nog een vraagje: weet jij een leuk (hoofd)gerecht met gerookte haring? Zelf wel eea bedacht maar misschien heb jij nog inspirerende suggesties.

Thanks!
Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.

De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:10:48 #193
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106805779
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 16:40 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat was mijn probleem ook een beetje ;) Zal zelf te denken aan iets in de trant van een lauwwarme salade met aardappeltjes, ui, waterkers e.d. en misschien nog ei.
Ik heb wel een keer een koude salade van gerookte makreeltartaar in een pakketje van gekookte witlof gegeten, dat was erg lekker.
Misschien dat je van de haring ook tartaar kan maken?
pi_106805951
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zouten en peperen
Wat gerookt spek uitbakken, en uit de pan nemen
Konijn aanbraden in het spekvet.
Stoven in kriekenbier, met ui, wortel en knoflook, lik mosterd, blaadje laurier
Binden met een bruine boterham.

De gerookte haring, wat dacht je van een aardappelsla met kappertjes en komkommer met stukjes gerookte haring?
Thanks, dat klinkt goed! Gewoon zelfde als een konijnebout dus feitelijk: aanbraden, stoven in vocht. Hoofd kan dus ook gewoon meegestoofd? Ik wil m overigens in witte wijn stoven, maar qua smaak komen we er vast wel uit, ging me vooral om de bereiding van t vlees.

Haring: goed idee; had dus al zoiets bedacht, maar die kappertjes vind ik een hele leuke toevoeging, die neem ik mee!

PS: toen ik gisteren kaasfondue had en bij de wijnwinkel een fijne witte wijn zocht, werden er een aantal wijnen geopperd, waaronder een grüner veltliner. Aangezien ik jou daar eerder positief over had gehoord die idd genomen, en jum, fijne wijn! Dus thanks voor de onbewuste tip ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_106806008
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik heb wel een keer een koude salade van gerookte makreeltartaar in een pakketje van gekookte witlof gegeten, dat was erg lekker.
Misschien dat je van de haring ook tartaar kan maken?
Mm, das ook wel een leuke. Ga ik nu niet doen denk ik, maar wel ff onthouden :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 14 januari 2012 @ 17:27:24 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106806421
Misschien zoiets:


Smoked Trout Salade

Dat was met gerookte forel.
Was volgens mij wel lekker, als ik het me goed herinner.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 18:04:24 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106807782
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 17:17 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Mm, das ook wel een leuke. Ga ik nu niet doen denk ik, maar wel ff onthouden :)
Erg lekker met kort gebakken coquilles en wat rucola overigens.
Ze serveerden het bij http://www.witte-zwaan.nl/ maar het staat niet meer op de kaart inmiddels.

Zelf heb ik het ook een keer proberen na te maken en dat was eigenlijk best simpel.
Gerookte makreel fijnsnijden, beetje olijfolie erdoor en met een vork door elkaar husselen/prakken.
Stekertje vullen met gekookte witlof, tartaar er in en dichtvouwen zodat je een tartaarpakketje hebt.
Op een bedje van wat (rucola)sla leggen en 2 á 3 kort gebakken coquilles erbij doen. (en kort is eigenlijk alleen even de boven- en onderkant een bruin kleurtje geven)

Mis ik volgens mij alleen nog iets.. volgens mij zaten er ook nog wat kleine stukjes krokant gebakken parma/serranoham bij maar daar laat m'n geheugen me...

[ Bericht 13% gewijzigd door SiGNe op 14-01-2012 18:11:26 ]
pi_106809818
Klinkt allebei errug goed! Ik heb er nog één over, dus misschien nog ff proberen binnenkort :) thanks!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  Moderator zondag 15 januari 2012 @ 22:07:27 #199
249559 crew  Lavenderr
pi_106851352
Hoi Piet,
Weet niet of ik hier op de goede plek ben maar ik stel mijn vraag toch maar. Op goed geluk ;)

Bij het recept van appelplaatkoek staat dat ik bloem en 3 theelepels bakpoeder moet gebruiken. Kan ik ipv deze twee dingen ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Alvast bedankt voor het antwoord :)
  zondag 15 januari 2012 @ 22:11:24 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106851584
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:07 schreef Lavenderr het volgende:
Hoi Piet,
Weet niet of ik hier op de goede plek ben maar ik stel mijn vraag toch maar. Op goed geluk ;)

Bij het recept van appelplaatkoek staat dat ik bloem en 3 theelepels bakpoeder moet gebruiken. Kan ik ipv deze twee dingen ook zelfrijzend bakmeel gebruiken?

Alvast bedankt voor het antwoord :)
Ja, dat kan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')