Ik heb het wel 'es geprobeerd, risotto zonder roomboter , maar dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje treurig smaken, zeker als het dan ook nog eens zonder kaas moet.quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?
Paddestoelen Risotto, aangepast
Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?quote:Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?
Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien..quote:Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?
Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Soepkip met prei, wortel, ui, knoflook, foelie, laurierblad, peperkorrel, selderij, saffraan, in een grote soeppan met water opzetten en uren en uren laten trekken.quote:Op woensdag 11 januari 2012 19:38 schreef Broertie het volgende:
[..]
Nu je er toch over begint...
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...
[..]
Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodigquote:Op woensdag 11 januari 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
Dankjequote:Op woensdag 11 januari 2012 21:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien..
Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!
Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen!
Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Okay,quote:Op woensdag 11 januari 2012 22:55 schreef dralion13 het volgende:
[..]
Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig
[
sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof. Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)quote:Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest. Je krijgt echt een betere structuur, maar je kan het ook weglaten. Eidooiers kan je ook gewoon weglaten, ik vind ze niet veel toevoegen.quote:Op donderdag 12 januari 2012 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.
Inderdaad, daarom werk ik eigenlijk altijd met verschillende soorten suikers en melkpoeder, geen moeite en zoveel beter resultaat.quote:Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
Aha, is dat het... het is ook niet altijd zo, toch eens op letten.quote:En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
Wat wil je dat ik uitleg?quote:Op donderdag 12 januari 2012 09:11 schreef Bramito het volgende:
[..]
Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest.
Zeker!quote:Op woensdag 11 januari 2012 21:45 schreef minilot het volgende:
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich!
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:
Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel?quote:Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit.
"Een" meisje, niet "mijn" meisje..quote:Lekker zacht naanbrood erbij en !
Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek.
Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten.
Goed bezig!quote:Op woensdag 11 januari 2012 22:05 schreef minilot het volgende:
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..
[ afbeelding ]
Slagroom van kokosmelk. Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel!
Rijstmelk en dergelijke kan je in ieder geval bij bio/natuurwinkels vinden.quote:Op donderdag 12 januari 2012 09:43 schreef DonJames het volgende:
[..]
Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel?
Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?quote:Op donderdag 12 januari 2012 09:17 schreef Bramito het volgende:
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.
Danke
Samen met andere kruiden wordt het gebruikt op (Lams)vlees, vis, schaaldieren icm andere kruiden.quote:Op donderdag 12 januari 2012 12:42 schreef tony_clifton- het volgende:
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.
Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.
Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.
Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.quote:Op donderdag 12 januari 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |