abonnement Unibet Coolblue
pi_106702048
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?

Paddestoelen Risotto, aangepast
Ik heb het wel 'es geprobeerd, risotto zonder O+ roomboter O+ , maar dat vind ik toch eigenlijk wel een beetje treurig smaken, zeker als het dan ook nog eens zonder kaas moet. ;(
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:50:42 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702245
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106702430
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 20:00 schreef dralion13 het volgende:
Piet ik heb een vraagje
Ik ben van plan om binnenkort zelf kaneelijs te maken zonder ijsmachine.
Ik lees verschillende recepten, waarvan sommige ei bevatten en sommige niet.
Wat is nou precies een voordeel van ei erdoor, wordt de bereiding makkelijker, smaak heel anders?

Ik ben niet echt een held in de keuken maar weet me meestal wel goed te redden.
Wat raad jij aan om te doen, met ei of zonder ei?
Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 11 januari 2012 @ 21:59:21 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106702828
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 19:38 schreef Broertie het volgende:

[..]

Nu je er toch over begint... ;)
Even een eerder gepost werk van mij neerplempen...

[..]

Soepkip met prei, wortel, ui, knoflook, foelie, laurierblad, peperkorrel, selderij, saffraan, in een grote soeppan met water opzetten en uren en uren laten trekken.
Af laten koelen, boullion zeven, kipvlees van botten halen.
Je hebt nu boullion met vlees.
Je kan nu groenten vermicelli etc toevoegen, wat je lekker vindt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106703261
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..



Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9

[ Bericht 9% gewijzigd door minilot op 11-01-2012 22:17:26 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106706051
quote:
1s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit een ook maar matig ijs gemaakt zonder ijsmachine. Waarom wil je het zonder doen?
Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Het is natuurlijk mijn topic niet, maar toch nog even bemoeien.. :)

Roomijs zonder eidooiers en mét eidooiers, dat is echt een wereld van verschil, zowel qua smaak als qua structuur. Roomijs met eidooiers is heel rijk van smaak en fluwelig zacht! Zeker als je het moet doen zonder ijsmachine is alles dat een zachte structuur meehelpt sowieso meegenomen!

Er zijn natuurlijk best ijssoorten waarin die eidooiers niet thuishoren, maar als jij een recept hebt waar ze in staan: zeker doen! :Y

Oh, en lees dit! Echt doen!
David Lebovitz - Making Ice Cream Without A Machine
Dankje :D
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  woensdag 11 januari 2012 @ 23:05:14 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106706499
quote:
7s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:55 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Omdat ik geen ijsmachine heb en om nou voor die ene keer proberen een ijsmachine te kopen lijkt me wat overbodig

[

Okay,
Over ei in ijs, eidooier zorgt in roomijs voor een betere structuur, de kristallen worden kleiner, daardoor het ijs cremiger, zachter in mondgevoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:36:47 #158
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713541
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:43:10 #159
91830 MaximusTG
pi_106713610
Maak je het mengsel dan niet te warm? Dan krijg je toch juist die eiersmaak?
  donderdag 12 januari 2012 @ 08:46:09 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106713638
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:36 schreef Bramito het volgende:
Ik vindt dat je eidooiers proeft, en ik word daar niet blij van. Ik gebruik het alleen in Chocolade ijs of ijs met een specifieke eiersmaak. Je kan het vervangen door sojalecithine (E322 zit o.a. in chocolade). Zelfde effect, geen naar smaakje. Kan je je recept niet posten?
sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof. Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 08:51:36 #161
91830 MaximusTG
pi_106713699
Oh ja, dat is echt smerig. Een keer een gekookt eitje gehad, dat smaakte echt naar vis :r .
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:11:15 #162
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106713991
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 08:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sojalecithine is een emulgator, in je eigen gemaakte ijs kan je dat ook gewoon weglaten, de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.
Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest. Je krijgt echt een betere structuur, maar je kan het ook weglaten. Eidooiers kan je ook gewoon weglaten, ik vind ze niet veel toevoegen.

quote:
Het gaat bij ijsbereiding vooral om de hoeveelheid droge stof (suikers, vetten, eiwit) tov het water in je mix. (Ik bedoel geen toegevoegd water, maar het water uit de melk, vruchten, room)
Wat je kan doen is werken met bv glucose, dat is minder zoet per kilo dan suiker en dan bereik je dus bij minder zoete smaak een hogere of gelijke droge stof gehalte.
Inderdaad, daarom werk ik eigenlijk altijd met verschillende soorten suikers en melkpoeder, geen moeite en zoveel beter resultaat.

Ik heb zelfs een spreadsheet gemaakt voor het berekenen van recepten. :') :') :')

quote:
En ja, dooiers proef je, zeker als je ze niet gaart, maar de smaak is vooral nadelig als je eieren neemt wier kipjes met vismeel zijn gevoerd.
Aha, is dat het... het is ook niet altijd zo, toch eens op letten.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:15:34 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106714058
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:11 schreef Bramito het volgende:

[..]

Kan je dit uitleggen? ik vind dat als je de mix een nachtje in de koelkast laat staan dat je wel degelijk het verschil merkt. Ik vond lecitine nl. ook maar lastig dus heb ik het een keer getest.
Wat wil je dat ik uitleg?
Vanavond antwoord van mij, moet nu weg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 09:17:55 #164
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106714098
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Siesta & Fiesta!
pi_106714506
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 21:45 schreef minilot het volgende:
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich! :W
Dit lschotel ik regelmatig aan vleeseters voor, en iedereen vindt het lekker, mits je een beetje van pittig houdt:
Zeker!
quote:
Makkelijk te maken, en je kunt de amandelmelk eventueel vervangen door sojamelk of rijstmelk (even opletten dat het ongezoet is). Amandelmelk en rijstmelk vind ik zelf heel lekker, maar de toch wat minder smakende sojamelk is ook geen punt in een gerecht als dit. :)
Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')
quote:
Lekker zacht naanbrood erbij en O+ !

Sowieso zijn er heel veel tamelijk geniale venagistische gerechten te vinden in de Indiase hoek. :Y

Verder is (wellicht ook leuk voor je meisje) dit blog helemaal wel een aardige tip:
http://ohsheglows.com/recipes/
Heel veel lekkers op te vinden, allemaal vegan en niet al teveel rare vervangende ingredienten. ^O^
"Een" meisje, niet "mijn" meisje.. ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 22:05 schreef minilot het volgende:
Nog een vegan-tip, voor als er nog een toetje gemaakt moet worden..
[ afbeelding ]
Slagroom van kokosmelk. O+ Ik ben een enorme fan van alles dat uit een koe komt, maar whipped coconut cream is toch ook wel echt god(inn)envoedsel! :9
Goed bezig!

Keukenprinsesjes O+
pi_106715157
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:43 schreef DonJames het volgende:

[..]

Waar koop je dat? en hoe melken die boeren een rijstkorrel? :')

Rijstmelk en dergelijke kan je in ieder geval bij bio/natuurwinkels vinden.
pi_106717382
de gemiddelde AH verkoopt ook rijstmelk en havermelk.
Alleen geen amandelmelk, dan moet je echt naar een natuurwinkel oid.
pi_106717447
Ik heb havermelk nog nooit in de supermarkt gezien, rijstmelk wel
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106717587
verkeerde topic
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_106719111
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
  donderdag 12 januari 2012 @ 12:45:33 #171
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_106719204
De Nederlandse naam voor Sumac is Sumak. Het is vaak te koop onder de naam "Zuurkruid".
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:49:48 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723201
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 09:17 schreef Bramito het volgende:
Dit s.v.p.: de hoeveelheden die je gebruikt zijn niet voldoende om een impact te maken voor de hoeveelheid droge stof.

Danke
Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 januari 2012 @ 14:52:38 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106723308
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 12:42 schreef tony_clifton- het volgende:
Hoi, ik heb een klein vraagje dat ik geen nieuw topic waard vind.

Van buren heb ik deze zomer een doos kruiden gekregen van op vakantie in Turkije. De labels zijn Engels en van één kruid weet ik absoluut niet wat 't is en waar het lekker bij zou zijn.

Er staat 'Sumack', en het is een rood/bordeaux poeder. Google zegt 'Sumac' en 't zou iets zijn voor bij tomatenbereidingen.

Is er een Nederlandse naam voor en enige suggesties waar je dat allemaal op kan gebruiken?
Samen met andere kruiden wordt het gebruikt op (Lams)vlees, vis, schaaldieren icm andere kruiden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106724854
Thanks! Eens testen met vis morgen dan :)
  donderdag 12 januari 2012 @ 16:31:13 #175
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106726877
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sojalecitine is een emulgator die je in enkele grammen toevoegt, toch? Meen 4-5 gram per liter toch?
10-12 gr/L, je moet het dan wel 12 to 24 uur de tijd geven om z'n werk te doen.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')