Dat maken ze zichzelf wijs ja. Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Ik ga het proberen!quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:49 schreef Isegrim het volgende:
Qua structuur vind ik het lekkerder. Nou ja, lekkerder, het is anders. 'Vleziger'. Lekkerder voor iemand die eigenlijk liever vlees zou eten.
Op welke manier hebben ze je bekeerd?quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:50 schreef Isegrim het volgende:
Dat maken ze zichzelf wijs ja. Ik kan het weten, ben de helft van mijn leven vega geweest.
Robin, ik ook van jou!quote:Op woensdag 11 januari 2012 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, Piet, vertel eens, wat is jouw favoriete veganistische gerecht. :-)
Je zou ook een groentecurry kunnen maken, met kokosmelk (kikkererwtencurry, linzencurry, aardappelcurry, bloemkoolcurry, etc).quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Ja, ik weet ook niet wie dat ooit verzonnen heeft. Maargoed, we doen het er maar mee.quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Veganistisch? Dus zonder zuivel, eieren?
Wow, thanks, dat ziet er echt heel goed uit! Ik heb nog een halve fles Pedro Ximénez, maar dat zal wel te zoet worden denk ik. Even een flesje Cream meenemen dus.quote:...
Heb dit recept aangepast, niet geprobeerd, maar zou zo moeten werken.
Met kokosmelk.quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:32 schreef Bleie het volgende:
Ik zou het ook in de Aziatische keuken zoeken geloof ik. Een curry met groenten en rijst bijvoorbeeld?
Ik ben gewoon van gedachten veranderd. Ik ben wel van mening dat de dieren die ik eet een fatsoenlijk leven gegund moet zijn. Dus liefst scharrel of bio.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:52 schreef DonJames het volgende:
Op welke manier hebben ze je bekeerd?
Geldt dat in het algemeen? Ik bak namelijk graag champignons knetterheet (ghee) maar niet te lang en dan gooi ik er nog wat lenteui en peterselie overheen, maar alleen om even mee te warmen. Verder heeft het niks nodig vind ik, en dan op een broodje. Maar dat zou dat ook lekkerder worden als ik wat sherry bij in de pan giet?quote:Op woensdag 11 januari 2012 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelfquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pastaquote:Op woensdag 11 januari 2012 18:50 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik ben nog niet op zoek geweest, en ik wil toch graag ook even advies van Piet zelf
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?quote:Op woensdag 11 januari 2012 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem meel met een hoog gluten gehalte, werk zelf erg graag met een Semolina voor pasta
Hartweizengriessquote:Op woensdag 11 januari 2012 18:58 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Hoe heet het in het Duits en waar kan ik het kopen?
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjesquote:
Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)quote:Op woensdag 11 januari 2012 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
En dan natuurlijk biologische eitjes gebruiken, of van eigen kipjes
Nee, die ken ik nietquote:Op woensdag 11 januari 2012 19:12 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Die laatste hebben we niet maar wel eieren van de boerenmarkt (Lindchen, ken je dat?)
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.quote:
Nu je er toch over begint...quote:
quote:Op zondag 8 januari 2012 16:12 schreef Broertie het volgende:
Vraagje: Heb laatst een ongekruide hele kip gekregen. Ik wil daar een heerlijk dikke kippesoep van maken, maar aangezien ik nog nooit soep gemaakt heb, behalve cup á soup , vraag ik me af of iemand een lekker recept voor me heeft. Het liefst met veel vermicelli en groenten.....
Alvast mijn grote dank!
Ja, dat is zeker vlakbij (letterlijk bij ons om de hoek ). Ze hebben echt van alles. Veel seizoensproducten. Allerlei groentes en fruit uit de streek. Eieren, kazen, worst. Jam, honing, noten, noem maar opquote:Op woensdag 11 januari 2012 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat is straks vlakbij, bij Rees de Rijn over.
Is dat biologisch?
Hoi! Parttime veganist met aversie tegen vleesvervangers meldt zich!quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:30 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik zal zo wel even langsgaan bij de toko. Weet trouwen niet zeker of een veganist nepvlees op prijs gaat stellen. Het is toch een beetje alsof je een malt-pilsje voor een alcoholist inschenkt
En ik begreep dat vega's de smaak van vlees niet meer lekker vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |