Robin is meer de expert op deze kooktechniek.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Kookproces te stoppen, zodat het niet te gaar wordt, en ik doe dat niet tot het koud is.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.
Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
Bloed er goed uitspoelen, ontvliezen, tja, gewoon de vliesjes weghalen. Verder gewoon net als Zwezerik behandelen.quote:Op maandag 2 januari 2012 17:01 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.quote:Op maandag 2 januari 2012 17:21 schreef Fiorellino het volgende:
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedanktquote:Op maandag 2 januari 2012 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
Carbonara gemaakt? Welke?quote:Op maandag 2 januari 2012 18:29 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt
Goeie tips, thx!quote:Op maandag 2 januari 2012 17:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
Ja, zou ik doenquote:Op dinsdag 3 januari 2012 08:17 schreef Steven184 het volgende:
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Ik ben niet zo van de asiatische keuken, maar mijn Moe maakte het zoquote:
quote:Op dinsdag 3 januari 2012 10:22 schreef MaximusTG het volgende:
Tokoooo zoeken he.
@Pietverdriet;
Wat is cockosmelk :p? Freudiaanse vertyping?
Naar een goede tokoquote:Op dinsdag 3 januari 2012 10:14 schreef Bleie het volgende:
Dank, ik ga eens wat proberen. Die boemboes ken ik wel, en vind ik wel oké, maar zelf gemaakt is ongetwijfeld lekkerder. Maar of ik in het culinaire niemandsland waar ik tegenwoordig woon alle ingrediënten kan vinden, is weer een tweede.
http://www.onlinetoko.eu/quote:Op dinsdag 3 januari 2012 10:29 schreef Bleie het volgende:
Ja, maar die hebben we hier dus niet. Er is één Turkse supermarkt in de buurt, maar of ze daar ook dingen als daun salam verkopen, betwijfel ik.
Dank je.quote:Op maandag 2 januari 2012 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet geeft Robin een roosje voor haar bijdrages
----/-----\---<@
Moet dat per se vanavond? Kan 't niet over, laten we zeggen.. een weekje?quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.
Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?
Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waaromquote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.
Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?
Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Ik vermoed dat het iets hiermee te maken heeft: UFO's en aliens in het nieuwsquote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
Dat zag ik laatst ook ergens ja. Een kruisje maken van bakpapier en dan zo in een muffinvormpje leggen. Trek je 't taartje er zo uit. Wel de muffinvorm zelf ook nog even invetten.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
De keukenkoning is dood, lang leve de keukenkoningin!quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Weet niet wat er stond, maar het was vast terecht.
Nu zullen wij allen moeten vertrouwen op RobinOok.
Het was ook maar een grapjequote:Op dinsdag 3 januari 2012 18:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ik ga mooi niet Piet's plekje innemen of zo. Dat voelt niet goed.
Ik doe gewoon een beetje moeien, zoals normaal. Als ik er toevallig ook iets over te zeggen denk te hebben.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |