Robin is meer de expert op deze kooktechniek.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Kookproces te stoppen, zodat het niet te gaar wordt, en ik doe dat niet tot het koud is.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:44 schreef MutedFaith het volgende:
Ik zag in de laatste post in je vorige topic dat je de pasta afspoelt met koud water.
Wat is daar de reden voor? Koelt de pasta dan niet erg af?
Bloed er goed uitspoelen, ontvliezen, tja, gewoon de vliesjes weghalen. Verder gewoon net als Zwezerik behandelen.quote:Op maandag 2 januari 2012 17:01 schreef Erasmo het volgende:
Piet, ik wil dit jaar me wat meer richten op orgaanvlees, zodoende liggen er nu kalfshersenen in mijn koelkast. Om te beginnen wil ik het gewoon bebloemen en in plakjes bakken, maar hoe ontvlies je zo'n ding eigenlijk en zijn er verder nog valkuilen betreft het bereiden van hersens?
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.quote:Op maandag 2 januari 2012 17:21 schreef Fiorellino het volgende:
Bedankt voor de recepten @ pasta carbonara,
even nog een vraag, een berg parmezaanse kaas... hoeveel gram moet ik dan aan denken?
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:41 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
Wokken moet volgens mij vaak op hoog vuur.
Hoe voorkom je dat je knoflook gelijk verbrandt?
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedanktquote:Op maandag 2 januari 2012 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pfff, wat jou lekker lijkt zou ik zeggen, ben bij koken niet zo erg van het wegen, dat doe ik alleen bij patisserie.
Carbonara gemaakt? Welke?quote:Op maandag 2 januari 2012 18:29 schreef Fiorellino het volgende:
[..]
Haha ik heb maar gedaan wat me goed leek en het was super lekker! Bedankt
Goeie tips, thx!quote:Op maandag 2 januari 2012 17:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gewoon vals spelen en de knoflook pas toevoegen als je vleesjes (of wat je wokt) al bijna klaar zijn. Of zoals de Chinezen het doen: het vlees (of wat je wokt) eerst wokken tot net niet (of net wel) gaar. Dat uit de wok laten glijden op een bord of in een zeef of zo. Daarna wok schoon vegen, olie erin, knoflook, gember, etc en daarna het gare vlees en gare groenten erbij om het samen met eventueel een sausje snel nog even door te warmen.
Ja, zou ik doenquote:Op dinsdag 3 januari 2012 08:17 schreef Steven184 het volgende:
Hmm, ik zie dat ik nog rendang heb staan van vorige week. Kan ik zeker wel weggooien?
Ik ben niet zo van de asiatische keuken, maar mijn Moe maakte het zoquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |