Op het aanrecht leggen.quote:Op donderdag 1 december 2011 12:18 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?quote:Op donderdag 1 december 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
Mijn eigen ervaring is dat het een tikje minder mals wordt, maar niet onoverkomelijk. Qua smaak merk ik geen verschil.quote:Op donderdag 1 december 2011 12:44 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
Ja de bedoeling is in rode wijn. Verder was de bedoeling om hierbij een uitje, wat tomaat, een paar kruidnagels en wat laurierbladeren te doen. Een uur voor het eten doe ik dan nog enkele eigenheimers in stukjes erdoor om de jus wat te binden. Lekker simpel dusquote:Op donderdag 1 december 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
Dit dusquote:
Ik bereid zulk vlees altijd voor meerdere dagen, in dit geval twee. Dus het wordt zowel vandaag als morgen eten.quote:
Goedzo! Jij weet hoe het hoort!quote:Op donderdag 1 december 2011 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.
Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:50 schreef Isegrim het volgende:
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Draadjesvlees is hier echt winterkost. Dat hoef ik in de zomer ook echt niet.quote:Op donderdag 1 december 2011 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.quote:Op donderdag 1 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben geen fan van snelkookpannen.
maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.quote:Op donderdag 1 december 2011 20:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.
Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |