abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 november 2011 @ 11:06:02 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 30 november 2011 @ 11:35:47 #2
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105001282
ik ga voor het eerst een rollade maken. Wat raad ja aan, eerst aanbraden en dan langzaam garen in de oven of direct in de oven? Het is een fricandeaurollade.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 30 november 2011 @ 19:04:29 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105016900
Ik zou hem eerst mooi aanbraden, geeft meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 08:36:12 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105040886
^O^ dacht ik zelf ook, dus gaan we morgen dan maar even doen. Vervolgens in de oven met 120 graden. Eerst nog even een kerntemperatuurmeter kopen ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_105047161
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
  † In Memoriam † donderdag 1 december 2011 @ 12:22:26 #6
91830 MaximusTG
pi_105047287
Is het vlees al gestoofd, of gaat het hier om rauw vlees?
pi_105047709
Het gaat hier om rauw vlees.
  donderdag 1 december 2011 @ 12:38:32 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105047837
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:18 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
Op het aanrecht leggen.
Zo snel als het gaat in stukken snijden, dan dooit het sneller.
Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048060
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
pi_105048148
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:44 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
Mijn eigen ervaring is dat het een tikje minder mals wordt, maar niet onoverkomelijk. Qua smaak merk ik geen verschil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 1 december 2011 @ 12:57:16 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105048588
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048805
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
Ja de bedoeling is in rode wijn. Verder was de bedoeling om hierbij een uitje, wat tomaat, een paar kruidnagels en wat laurierbladeren te doen. Een uur voor het eten doe ik dan nog enkele eigenheimers in stukjes erdoor om de jus wat te binden. Lekker simpel dus

Nog tips van hier?
  donderdag 1 december 2011 @ 13:13:47 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105049227
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
  donderdag 1 december 2011 @ 13:18:54 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105049447
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105049646
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus
Ik bereid zulk vlees altijd voor meerdere dagen, in dit geval twee. Dus het wordt zowel vandaag als morgen eten.
pi_105055851
Als je draadjesvlees vandaag bereidt en morgen eet, zet je dat dan de tussenliggende nacht in de koelkast...? Ik zou het bijv. wel handig vinden om het vlees de avond ervoor al een paar uur op te zetten, maar weet dan nooit goed wat ik ermee moet doen als ik naar bed ga, want dan is het nog heet.
  donderdag 1 december 2011 @ 16:26:26 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105057058
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
  donderdag 1 december 2011 @ 16:53:18 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105058303
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
Goedzo! Jij weet hoe het hoort!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:50:05 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060432
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:09 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105060502
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:50 schreef Isegrim het volgende:
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:39 #21
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060526
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
Draadjesvlees is hier echt winterkost. Dat hoef ik in de zomer ook echt niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_105067079
Je kunt het ook in de snelkookpan doen, en als je dan in de avond naar bed wilt: deksel erop, even op druk brengen en daarmee temperatuur en de laten staan. Je hebt het dan in feite gesteriliseerd en het kan dan gewoon rustig een nachtje blijven staan. In de winter kun je de pan nog heet gewoon buiten neerzetten trouwens.. Koelt het zonder kosten goed af...
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:27:53 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105067921
Ben geen fan van snelkookpannen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105068094
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben geen fan van snelkookpannen.
Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:39:58 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105068599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 20:54:35 #26
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105069534
Ik ontvet soep nooit, ik vind dat altijd zo'n onzin. :@
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 20:56:36 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105069637
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik ontvet soep nooit, ik vind dat altijd zo'n onzin. :@
Aangezien ik in de soep vaak afsnijdsels gebruik is het echt nodig, haal er soms een steelpan vet af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 20:58:43 #28
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105069754
Dan mag het wel ja. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 21:03:52 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105070102
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:58 schreef Isegrim het volgende:
Dan mag het wel ja. :D
Is dan ook een15 liter pan
Heb nu ook een pan op staan.
CA een kilo afsnijdsels, 3 flinke botten, kilo soepvlees, 2 preien, drie winterwortels, peperkorrels, foelie, laurierblad, knoflook etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105070108
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?

Wat dacht je van eerst afschuimen en ontvetten en pas als de soep af is op druk enn temperatuur brengen en de pan puur als sterilisator gebruiken?

Overigens kun je ook de maillardreactie enorm versnellen, maar ik schuim altijd eerst af, ontvet eventueel en gebruik daarna de druk. Liefst met weinig vocht en voeg later pas meer toe.

De combinatie druk, temperatuur en concentratie (weinig vocht) zorgt voor snellere opbouw van smaakstoffen. Probeer maar eens, kijk eens of je het wat vindt.
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 21:05:48 #31
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105070221
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is dan ook een15 liter pan
Heb nu ook een pan op staan.
CA een kilo afsnijdsels, 3 flinke botten, kilo soepvlees, 2 preien, drie winterwortels, peperkorrels, foelie, laurierblad, knoflook etc etc
Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder. :?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 21:09:30 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105070440
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?

Wat dacht je van eerst afschuimen en ontvetten en pas als de soep af is op druk enn temperatuur brengen en de pan puur als sterilisator gebruiken?

Overigens kun je ook de maillardreactie enorm versnellen, maar ik schuim altijd eerst af, ontvet eventueel en gebruik daarna de druk. Liefst met weinig vocht en voeg later pas meer toe.

De combinatie druk, temperatuur en concentratie (weinig vocht) zorgt voor snellere opbouw van smaakstoffen. Probeer maar eens, kijk eens of je het wat vindt.
Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.
Mijn tip, geef geld uit aan top ingredienten en minimaal aan spullen en kookboeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 22:25:28 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105075668
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:05 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder. :?
Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg. :o
  donderdag 1 december 2011 @ 22:29:17 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105075920
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.
Mijn tip, geef geld uit aan top ingredienten en minimaal aan spullen en kookboeken.
Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.
  donderdag 1 december 2011 @ 23:08:11 #35
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105078436
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg. :o
LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:33:15 #36
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105096575
Hallo!
Voor een gezellige lunch wil ik zalmwrapjes maken, op z'n simpelst. Ik dacht het eerst gewoon met wraps te doen, maar een vriendin zei dat het ook lekker is om de zalm in een omelet te rollen met roomkaas ertussen. Ik als volstrekte antikookprinses heb geen idee... is dit lekker?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:34:40 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105096641
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 23:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.
Als 't een merkpan is zou ik een brief sturen naar de fabrikant. Met foto van de pan. Kijken of die het normaal vindt. Ik vind het eerlijk gezegd een eng verhaal, want als dat in de vaatwasser is gebeurd had het ook op het gas met een volle pan soep kunnen gebeuren.
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:36:25 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105096709
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:33 schreef Flibble het volgende:
Hallo!
Voor een gezellige lunch wil ik zalmwrapjes maken, op z'n simpelst. Ik dacht het eerst gewoon met wraps te doen, maar een vriendin zei dat het ook lekker is om de zalm in een omelet te rollen met roomkaas ertussen. Ik als volstrekte antikookprinses heb geen idee... is dit lekker?
Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.
Licht, luchtig, lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 2 december 2011 @ 14:40:06 #39
91830 MaximusTG
pi_105096848
Dat klinkt erg lekker Piet, stuk beter dan omelet en roomkaas. Dat klinkt echt als een dobberende baksteen in je maag :+.
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:41:53 #40
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105096906
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.
Licht, luchtig, lekker.
Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 2 december 2011 @ 15:41:01 #41
91830 MaximusTG
pi_105098955
Nee hoor, je kan ze zo verwerken. Piet bedoelt appels die in hele dunne reepjes zijn gesneden, vorm van lucifers. Ziet er leuk uit. Maar je kan ze ook best raspen natuurlijk. Niet te fijn alleen, dan wordt het eerder appelmoes.
  vrijdag 2 december 2011 @ 16:18:55 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105100129
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:

[..]

Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
Nee, snij plakjes van een appel, 5 mm dik, en die weer in reepjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 december 2011 @ 16:19:45 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105100165
Oh, en ja, warme wraps zijn lekkerder en breken minder snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105103367
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:

[..]

Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 2 december 2011 @ 23:14:37 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105119576
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.
Ik maak regelmatig peulvruchten klaar en daar is het een bazending in. Staat hier minimaal 1x per week op het gas:

  zaterdag 3 december 2011 @ 10:44:00 #46
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105127633
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 17:58 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.
Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  zaterdag 3 december 2011 @ 10:50:19 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105127759
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 10:44 schreef Flibble het volgende:

[..]

Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?
Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.
  zaterdag 3 december 2011 @ 10:54:14 #48
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105127819
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 10:50 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.
Ahaaa, maar dan worden ze toch ook hard als ik ze al opgerold heb? Das toch niet lekker dan?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  zaterdag 3 december 2011 @ 11:05:14 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105128020
Nee, die worden niet hard. Je frituurt ze niet, je warmt ze alleen op in de koekenpan.
  zaterdag 3 december 2011 @ 11:08:29 #50
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105128071
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Nee, die worden niet hard. Je frituurt ze niet, je warmt ze alleen op in de koekenpan.
Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? :D (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...) :@
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
pi_105134893
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 11:08 schreef Flibble het volgende:

[..]

Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? :D (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...) :@
Om ze gaar te maken en er meer smaak aan te geven.
Je laat een koekepan goed warm worden. Dan leg je een wrap erin. Omdraaien als hij opbolt. Goed opletten dat ze niet zwart worden.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105134935
En warm zijn ze veel makkelijker op te rollen :)
pi_105134974
Dat koud oprollen vind ik meevallen. Ik neem ze wel eens mee op vakantie. De tweede dag beleg ik ze dan.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105134997
Het lukt wel, maar warm zijn ze net ff soepeler is mijn ervaring.
  zaterdag 3 december 2011 @ 17:31:59 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105138087
30 seconden in de magnetron werkt ook prima om ze op te warmen en dan weet je ook zeker dat ze niet droog bakken.
En ze smaken minder naar meel als ze opgewarmd zijn (geweest)
  zondag 4 december 2011 @ 19:41:43 #56
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105178442
Nou ik heb vandaag de fameuze zalmrolletjes gemaakt. Ik heb bij een deel de wrap opgewarmd in de koekenpan, een deel in de magnetron en een deel met onopgewarmde wraps gemaakt. Wat blijkt: de onopgewarmde wraps werden als het lekkerste beschouwd, omdat de opgewarmde toch hard (of die uit de magnetron zelfs taai) werden gevonden.
Tot zover deze korte evaluatie. ;)
Hartelijk dank voor de tips!
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  † In Memoriam † zondag 4 december 2011 @ 20:56:24 #57
91830 MaximusTG
pi_105182607
Mooi zo, blijft smaak natuurlijk of je ze nog eerst opwarmt of niet, maar euh, verwarmen omdat ze anders niet gaar zijn? Dat slaat imho nergens op.. Ja, als je ze vers maakt ja :p.
  zondag 4 december 2011 @ 23:18:22 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105191702
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2011 20:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo, blijft smaak natuurlijk of je ze nog eerst opwarmt of niet, maar euh, verwarmen omdat ze anders niet gaar zijn? Dat slaat imho nergens op.. Ja, als je ze vers maakt ja :p.
Net als pistoletjes, even afbakken..
  maandag 5 december 2011 @ 21:32:11 #59
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105227954
Ik heb geen stoofpan, wel een tefal hapjespan en gewone groentenpan van 2,5liter met dikke bodem, kan ik in een van de 2 ook gewoon stoofschotels maken?
Dingen als goulash en spaghettisaus laat ik daar ook rustig een paar uur in pruttelen maar is voor een echte stoofschotel ook echt een stoofpan nodig?
  maandag 5 december 2011 @ 21:36:26 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105228195
Stoven kan in iedere willekeurige pan met deksel. Alleen koekt zo eentje met dikke bodem niet zo snel aan. Maar als je in jouw pan al goulash en saus kunt laten sudderen gaat een stoofschotel dus ook wel lukken.
  maandag 5 december 2011 @ 21:36:27 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105228199
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2011 21:32 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb geen stoofpan, wel een tefal hapjespan en gewone groentenpan van 2,5liter met dikke bodem, kan ik in een van de 2 ook gewoon stoofschotels maken?
Dingen als goulash en spaghettisaus laat ik daar ook rustig een paar uur in pruttelen maar is voor een echte stoofschotel ook echt een stoofpan nodig?
Aanbraden in een koekenpan en dan stoven in een grote pan? Een pan waar je normaal rijst of aardappels in kookt bedoel ik. Kan ook in een hapjespan hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 december 2011 @ 22:13:26 #62
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105230339
kijk, dat scheelt al.. ik doe meestal wel een sudderplaatje onder m'n hapjespan als ik goulash e.d. maak en dat suddert slechts een uurtje of 2.
Ik dacht dat je er misschien persé een gietijzeren pan voor nodig heb als je wat langer wil sudderen.
M'n keukengerei is al best op orde maar voor sommige zaken moet ik nog even doorsparen :)

Woensdag ga ik bij m'n ouders koken omdat m'n moeder net een operatie aan d'r rug heeft gehad en m'n vader niet veel verder komt dan Iglomaaltijden.
Ik zat er dus aan te denken om hier alvast het een en ander klaar te maken zodat het daar alleen nog even afgemaakt hoeft te worden.
Iets wat met een (wild)stoofschotel prima kan :)

Ik sta enorm open voor tips want stoofschotels zijn erg lekker maar ik heb er niet zoveel ervaring mee.
Enige puntje: na een ongeluk smaakt rode wijn bij mij enorm zuur helaas, zenuwbeschadiging opgelopen.
Hoe het in gerechten smaakt weet ik niet maar dat risico wil ik niet nemen.
Gerechten als coq au vin vallen dus al af.
  maandag 5 december 2011 @ 22:15:20 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105230452
Stoof je toch lekker in Bv kriekenbier of een ander bier?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 december 2011 @ 22:26:42 #64
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105231100
Hmm da's wel een idee.. ik heb hier nog een Russian Imperial Stout staan die een vriend van me gebrouwen heeft. ( http://rooiedop.nl/ ) :)
Komt die ook nog van pas, ik ben namelijk geen bierdrinker, in gerechten daarentegen.. :Y)
  maandag 5 december 2011 @ 22:32:47 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105231469
Of kalfsvlees stoven in room, mmmm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 december 2011 @ 22:28:18 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105275003
Wat kan je trouwens doen als je teveel ontbijtkoek in een recept hebt gestopt ter binding?
Ik proef het iets te duidelijk terug in de stoofpot.
  † In Memoriam † dinsdag 6 december 2011 @ 22:31:21 #67
91830 MaximusTG
  dinsdag 6 december 2011 @ 22:35:23 #68
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105275475
Hmm da's wel een optie ja.. zitten er alleen 3 in ipv 2 :P
Ik heb dit receptje genomen: http://www.smulweb.nl/recepten/943958/Stoofvlees
Moet wel iets zoetig zijn ivm de rode confituur (heb daar 4 rode vruchtenjam voor gebruikt, hoop niet dat het alleen aalbessenjam moest zijn), maar het smaakt nu beetje naar vloeibare speculaas :P
  † In Memoriam † dinsdag 6 december 2011 @ 22:56:14 #69
91830 MaximusTG
pi_105276666
Ja, denk dat je met een beetje extra bier wel een eind moet komen. Zou niet meteen een heel flesje erbij doen alleen. Wat je overhoudt kan je altijd nog opdrinken!
Overigens vind ik het nog steeds onzin dat je wrap tortilla's zou moeten opwarmen. Heb ze vaak genoeg zelf gemaakt, en die zien er precies hetzelfde uit.
Heb ff opgezocht, en als je ze wil opwarmen kan je ze schijnbaar het beste stomen. Andere manieren van opwarmen zorgen ervoor dat de tortilla uitdroogt en hard wordt.
  woensdag 7 december 2011 @ 06:59:11 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105282971
Bier of Bouillon toevoegen idd.
Altijd voorzichtig zijn met bindmiddelen, ze halen ook smaak weg, vooral bloem en nog erger, johannisbroodmeel, alsof je een condoom over je tong krijgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105284412
Voor kerst ga ik bij de groothandel een hele eendenlever kopen en deze wil ik graag bakken. Hoe doe ik dat het beste?
  woensdag 7 december 2011 @ 14:28:59 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105294732
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 09:18 schreef FigureBirdStars het volgende:
Voor kerst ga ik bij de groothandel een hele eendenlever kopen en deze wil ik graag bakken. Hoe doe ik dat het beste?
Open de verpakking en verwijder vliezen, aders enzo indien ze er nog aan zitten. De vliezen smaken bitter en de aders zijn taai.
Snij hem aan plakken van een21/2 a 3 cm dik en zout en peper deze, Laat ze goed op kamertemperatuur komen.
Zet een koekenpan op het voor met wat geklaarde boter en laat deze heet worden, bak de eendelever bruin, een minuut of 21/2 a 3 per kant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105299850
Dank je Piet!
  woensdag 7 december 2011 @ 16:54:07 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105300072
My pleasure!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 december 2011 @ 00:01:41 #75
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105323597
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 22:56 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, denk dat je met een beetje extra bier wel een eind moet komen. Zou niet meteen een heel flesje erbij doen alleen. Wat je overhoudt kan je altijd nog opdrinken!
Uiteindelijk zaten er 2,5 flesjes bier in het recept ipv. 2 maar daana smaakte het nog steeds te zoet.
Vandaag heeft m'n moeder er wat Aromat in gedaan en dat was precies wat het mistte.. hartigheid.
Als ik het nog een keer ga maken dan vervang ik 1 flesje bier voor wat (runder)bouillon.
Gelukkig was de maaltijd nog (net) niet helemaal mislukt en smaakte het uiteindelijk best goed.
pi_105330864
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 00:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Uiteindelijk zaten er 2,5 flesjes bier in het recept ipv. 2 maar daana smaakte het nog steeds te zoet.
Vandaag heeft m'n moeder er wat Aromat in gedaan en dat was precies wat het mistte.. hartigheid.
Als ik het nog een keer ga maken dan vervang ik 1 flesje bier voor wat (runder)bouillon.
Gelukkig was de maaltijd nog (net) niet helemaal mislukt en smaakte het uiteindelijk best goed.
Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...
  † In Memoriam † donderdag 8 december 2011 @ 11:08:46 #77
91830 MaximusTG
pi_105331044
Ik denk dat je daar gelijk in hebt drWho. Aromat is ook vooral zout + MSG.
pi_105355210
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 06:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Bier of Bouillon toevoegen idd.
Altijd voorzichtig zijn met bindmiddelen, ze halen ook smaak weg, vooral bloem en nog erger, johannisbroodmeel, alsof je een condoom over je tong krijgt
Met name zetmeel is een aromavanger. Gellaan of xanthaan is wat dat betreft veel beter qua flavourrelease

quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 11:01 schreef drWho het volgende:

[..]

Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...
Zout en Umami zijn apart basissmaken, je kunt de een deels door de ander vervangen, maar hetzelfde wordt het niet.
Whatever...
  donderdag 8 december 2011 @ 22:49:57 #79
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_105358684
Ik heb een tijdje geleden een gerecht gemaakt met daarin o.a. linzen. De eerste keer heb ik deze uit blik gebruikt, maar de tweede keer heb ik geprobeerd om het met gedroogde linzen te doen.

Volgens de gebruiksaanwijzing moesten deze een uur koken, maar na dat uur had ik een pan vol met een soort pap, die weliswaar een linzig smaakje had, maar in de verste verte niet leek op de linzen uit blik (de gedroogde linzen zagen er wel zo uit, maar dan dus... droog)

Concreet: wat heb ik fout gedaan? Hoe kook ik (rode) linzen uit gedroogde toestand zodat ze nog herkenbaar zijn?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  donderdag 8 december 2011 @ 23:03:43 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105359322
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:49 schreef Beelzebufo het volgende:
Ik heb een tijdje geleden een gerecht gemaakt met daarin o.a. linzen. De eerste keer heb ik deze uit blik gebruikt, maar de tweede keer heb ik geprobeerd om het met gedroogde linzen te doen.

Volgens de gebruiksaanwijzing moesten deze een uur koken, maar na dat uur had ik een pan vol met een soort pap, die weliswaar een linzig smaakje had, maar in de verste verte niet leek op de linzen uit blik (de gedroogde linzen zagen er wel zo uit, maar dan dus... droog)

Concreet: wat heb ik fout gedaan? Hoe kook ik (rode) linzen uit gedroogde toestand zodat ze nog herkenbaar zijn?
Nu maak ik niet zo vaak linzen, maar ik kook ze zeker geen uur, veel korter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 8 december 2011 @ 23:10:30 #81
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105359674
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 11:01 schreef drWho het volgende:

[..]

Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...
Die aromat was ook maar een noodgreep, had gelukkig een goede uitwerking.
Met Bouillon (of alleen een blokje als je al vocht genoeg hebt) moet het vast lekkerder worden.
Zout had ik wel toegevoegd (redelijk wat zelfs) maar kennelijk toch nog te weinig.
  vrijdag 9 december 2011 @ 18:08:51 #82
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105385047
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2011 22:49 schreef Beelzebufo het volgende:
Ik heb een tijdje geleden een gerecht gemaakt met daarin o.a. linzen. De eerste keer heb ik deze uit blik gebruikt, maar de tweede keer heb ik geprobeerd om het met gedroogde linzen te doen.

Volgens de gebruiksaanwijzing moesten deze een uur koken, maar na dat uur had ik een pan vol met een soort pap, die weliswaar een linzig smaakje had, maar in de verste verte niet leek op de linzen uit blik (de gedroogde linzen zagen er wel zo uit, maar dan dus... droog)

Concreet: wat heb ik fout gedaan? Hoe kook ik (rode) linzen uit gedroogde toestand zodat ze nog herkenbaar zijn?
Rode linzen zijn sneller gaar dan hun anderskleurige broertjes. Je kunt ze een uurtje weken in koud water en dan in nieuw water koken, precieze tijden zijn moeilijk maar tussen de 20-30 minuten zullen ze wel gaar zijn. Bij twijfel om de 5 minuten proeven.
pi_105408986
Hallo Piet,

Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een 'waar moet ik heen'-vraag...

Jij hebt toch in Düsseldorf gewoond? Wat is daar de moeite waard om te gaan eten? Liefst iets van Rheinische Küche ofzo, voor Grieks, Thais enzo hoef ik niet per se naar D-dorf

Oh ja, mijn begeleiding is recessieslachtoffer, dus qua prijsstelling liefst werkelozen-vriendelijk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 10 december 2011 @ 11:28:33 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105409447
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 11:01 schreef stavromulabeta het volgende:
Hallo Piet,

Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een 'waar moet ik heen'-vraag...

Jij hebt toch in Düsseldorf gewoond? Wat is daar de moeite waard om te gaan eten? Liefst iets van Rheinische Küche ofzo, voor Grieks, Thais enzo hoef ik niet per se naar D-dorf

Oh ja, mijn begeleiding is recessieslachtoffer, dus qua prijsstelling liefst werkelozen-vriendelijk.
In de Altstadt zit zum Schiffchen
http://www.brauerei-zum-schiffchen.de/
Dit is NIET het wereldberoemde 2 Sterrenrestaurant in het noorden van de stad, maar een brouwerijcafe. Je kan daar prima eten, en ze hebben rheinische en Düsseldorfer specialiteiten
http://www.brauerei-zum-s(...)chen-speisekarte.pdf
Je kan er prima zitten, gemoedelijke sfeer, leuke tent om gewoon relaxed wat te eten, no nonsense. Prijs kwaliteit is prima en mijn favoriet is de ossestaart, geen soep maar gestoofd vlees met veel saus.

Om lekker te bieren (wat trouwens ook prima bij schiffchen kan) zit om de hoek mijn stamkroeg, Ürige, volgens de eigenaar heeft zijn Alt het hoogste aandeel bitterstoffen van het Duitse bier en het is dan ook een heerlijk bitter en rokerig Alt. Het is een vers bier, levend, niet gepasteuriseerd of gefilterd, en dat proef je. Flesjes die je daar koopt zijn maar een paar weken houdbaar.
http://www.uerige.de/start/

Wil je een milder romiger Alt dan naar zum Schlussel


http://www.zumschluessel.de/


Je kan trouwens zowel bij zum Schlussel als bij Ürige ook eten, maar niet zo goed als bij Zum Schiffchen.
Als je verschillende brouwerijcafes bezoekt hou dan rekening met het sinaasappel na het tandenpoets effect. Heb je bij het ene cafe hun eigen bier gedronken dan smaakt de eerste die je bij het volgende drinkt wat vreemd. Komt omdat de bieren uitsgesproken smaken, niet zoals het pils in NL.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 december 2011 @ 11:29:47 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105409478
Have fun in Düsseldorf en drink er eentje voor mij!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105411679
Valt er met weinig ingrediënten ook een kippensoep te maken van 2 kipdrumsticks?
We hebben nog wel bouillon e.d. en ook d'r staat ook nog prei in de tuin.

Valt hiermee (en nog wat ingrediënten) een simpele, eenvoudige kippensoep te maken?
  zaterdag 10 december 2011 @ 12:55:55 #87
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105411776
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 12:52 schreef Iemand91 het volgende:
Valt er met weinig ingrediënten ook een kippensoep te maken van 2 kipdrumsticks?
We hebben nog wel bouillon e.d. en ook d'r staat ook nog prei in de tuin.

Valt hiermee (en nog wat ingrediënten) een simpele, eenvoudige kippensoep te maken?
Wat heb je voor de rest in huis? Alleen kip en prei is een beetje karig :P
  zaterdag 10 december 2011 @ 13:03:15 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105411984
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 12:52 schreef Iemand91 het volgende:
Valt er met weinig ingrediënten ook een kippensoep te maken van 2 kipdrumsticks?
We hebben nog wel bouillon e.d. en ook d'r staat ook nog prei in de tuin.

Valt hiermee (en nog wat ingrediënten) een simpele, eenvoudige kippensoep te maken?
Ik neem aan dat je met bouillon blokjes of poeder bedoeld? Heb je geen knoflook, ui, andere groenten in huis? Blaadje laurier, wat foelie, wat safraan, korrels peper, etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105411992
Als je de kip kookt in lichte bouillon en aan het eind wat heel fijn gesneden prei toevoegt, heb je hele simpele, maar lekkere kippensoep. Niet teveel water gebruiken, anders proef je de kip niet.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_105412069
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2011 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je met bouillon blokjes of poeder bedoeld? Heb je geen knoflook, ui, andere groenten in huis? Blaadje laurier, wat foelie, wat safraan, korrels peper, etc?
Blokjes idd. En wel knoflook, ui, aardappelen, zwarte peper e.d.
Maar het wat 'exotischer' foelie, safraan e.d. niet :@

Ga nog wel naar de supermarkt, maar om nou heel veel spullen in te slaan die we niet meer gaan gebruiken vandaar....
  zaterdag 10 december 2011 @ 13:11:32 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105412221
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 13:06 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Blokjes idd. En wel knoflook, ui, aardappelen, zwarte peper e.d.
Maar het wat 'exotischer' foelie, safraan e.d. niet :@

Ga nog wel naar de supermarkt, maar om nou heel veel spullen in te slaan die we niet meer gaan gebruiken vandaar....
Okay, zet de poten op in een liter water met de ui, wat peperkorrels, geslagen teentjes knoflook en de prei, als je hebt groene kruiden en zo en laat dit twee uur trekken. Haal het door een zeef en haal het vlees van de botten.
Snij een aardappel aan kleine blokjes en kook deze gaar in de bouillon. Als ze gaar is, staafmixer er in en in de bouillon pureren, dan het vlees er weer bij. Afsmaken met zout of als wilt wat van je bouillonblokje.
Je hebt nu een Duitse Kartoffelsuppe, erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105412421
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, zet de poten op in een liter water met de ui, wat peperkorrels, geslagen teentjes knoflook en de prei, als je hebt groene kruiden en zo en laat dit twee uur trekken. Haal het door een zeef en haal het vlees van de botten.
Snij een aardappel aan kleine blokjes en kook deze gaar in de bouillon. Als ze gaar is, staafmixer er in en in de bouillon pureren, dan het vlees er weer bij. Afsmaken met zout of als wilt wat van je bouillonblokje.
Je hebt nu een Duitse Kartoffelsuppe, erg lekker.
Super, dat moet wel te doen zijn. ^O^ Kan dus gewoon ook met die 2 kipdrumsticks? Maar 2 uur koken lijkt me dan wel lang, of heb ik dat mis?
En we moeten eigenlijk we 1,5 liter soep, zou het heel erg zijn als ik van die 1 liter 1,5 liter maak? :@
  zaterdag 10 december 2011 @ 13:20:31 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105412528
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 13:17 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Super, dat moet wel te doen zijn. ^O^ Kan dus gewoon ook met die 2 kipdrumsticks? Maar 2 uur koken lijkt me dan wel lang, of heb ik dat mis?
En we moeten eigenlijk we 1,5 liter soep, zou het heel erg zijn als ik van die 1 liter 1,5 liter maak? :@
Een liter is al veel voor twee drumsticks, haal dan liever wat extra, en die twee uur heb je wel nodig om goede smaak te krijgen. Wat eiwitten van het vlees moeten afbreken tot glutamaten om een volle smaak te krijgen, en dat duurt nu eenmaal wat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105412831
Of je laat de aardappel weg en voegt wat gedroogde pruimen toe, dan heb je cock-a-leekie. :)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_105422599
De soep is af, wel een beetje heel erg water + kip, maar de smaak kan het morgen misschien goedmaken. Ben benieuwd.
  zaterdag 10 december 2011 @ 18:47:27 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105422684
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
De soep is af, wel een beetje heel erg water + kip, maar de smaak kan het morgen misschien goedmaken. Ben benieuwd.
Je hebt voor de eerste keer zelf een soep getrokken, wees er trots op.
Je kan hem nu gaan afsmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105423012
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2011 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt voor de eerste keer zelf een soep getrokken, wees er trots op.
Je kan hem nu gaan afsmaken.
Ben er ook trots op 8-) en jij ook bedankt. Morgenmiddag opeten; morgen nog wat vermicelli erbij in. Prima te smaken lijkt me.
  zaterdag 10 december 2011 @ 18:59:15 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105423148
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 18:55 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ben er ook trots op 8-) en jij ook bedankt. Morgenmiddag opeten; morgen nog wat vermicelli erbij in. Prima te smaken lijkt me.
Geen aardappelsoep geworden dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 december 2011 @ 20:09:48 #99
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105425981
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2011 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
De soep is af, wel een beetje heel erg water + kip, maar de smaak kan het morgen misschien goedmaken. Ben benieuwd.
Tsjah zelfs een soepkip kent zijn grenzen qua verdunnen ;)

Hopelijk vind je het voor herhaling vatbaar, als je een grotere pan maakt van een heel kip(penkarkas) en deze verder inkookt en in een ijsblokjeszakje in de vriezer doet heb je instant smaakmakers voor bijna ieder gerecht :)
  zondag 11 december 2011 @ 16:04:15 #100
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105456074
Piet,

Ik wil met Kerst coquilles gaan maken (a la Provencale, uit Escoffier). Heb jij een tip voor bijpassende groentes? En zijn 3 coquilles pp genoeg als hoofdgerecht?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')