Om ze gaar te maken en er meer smaak aan te geven.quote:Op zaterdag 3 december 2011 11:08 schreef Flibble het volgende:
[..]
Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...)
Net als pistoletjes, even afbakken..quote:Op zondag 4 december 2011 20:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mooi zo, blijft smaak natuurlijk of je ze nog eerst opwarmt of niet, maar euh, verwarmen omdat ze anders niet gaar zijn? Dat slaat imho nergens op.. Ja, als je ze vers maakt ja :p.
Aanbraden in een koekenpan en dan stoven in een grote pan? Een pan waar je normaal rijst of aardappels in kookt bedoel ik. Kan ook in een hapjespan hoorquote:Op maandag 5 december 2011 21:32 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb geen stoofpan, wel een tefal hapjespan en gewone groentenpan van 2,5liter met dikke bodem, kan ik in een van de 2 ook gewoon stoofschotels maken?
Dingen als goulash en spaghettisaus laat ik daar ook rustig een paar uur in pruttelen maar is voor een echte stoofschotel ook echt een stoofpan nodig?
Open de verpakking en verwijder vliezen, aders enzo indien ze er nog aan zitten. De vliezen smaken bitter en de aders zijn taai.quote:Op woensdag 7 december 2011 09:18 schreef FigureBirdStars het volgende:
Voor kerst ga ik bij de groothandel een hele eendenlever kopen en deze wil ik graag bakken. Hoe doe ik dat het beste?
Uiteindelijk zaten er 2,5 flesjes bier in het recept ipv. 2 maar daana smaakte het nog steeds te zoet.quote:Op dinsdag 6 december 2011 22:56 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, denk dat je met een beetje extra bier wel een eind moet komen. Zou niet meteen een heel flesje erbij doen alleen. Wat je overhoudt kan je altijd nog opdrinken!
Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...quote:Op donderdag 8 december 2011 00:01 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Uiteindelijk zaten er 2,5 flesjes bier in het recept ipv. 2 maar daana smaakte het nog steeds te zoet.
Vandaag heeft m'n moeder er wat Aromat in gedaan en dat was precies wat het mistte.. hartigheid.
Als ik het nog een keer ga maken dan vervang ik 1 flesje bier voor wat (runder)bouillon.
Gelukkig was de maaltijd nog (net) niet helemaal mislukt en smaakte het uiteindelijk best goed.
Met name zetmeel is een aromavanger. Gellaan of xanthaan is wat dat betreft veel beter qua flavourreleasequote:Op woensdag 7 december 2011 06:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Bier of Bouillon toevoegen idd.
Altijd voorzichtig zijn met bindmiddelen, ze halen ook smaak weg, vooral bloem en nog erger, johannisbroodmeel, alsof je een condoom over je tong krijgt
Zout en Umami zijn apart basissmaken, je kunt de een deels door de ander vervangen, maar hetzelfde wordt het niet.quote:Op donderdag 8 december 2011 11:01 schreef drWho het volgende:
[..]
Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...
Nu maak ik niet zo vaak linzen, maar ik kook ze zeker geen uur, veel korter.quote:Op donderdag 8 december 2011 22:49 schreef Beelzebufo het volgende:
Ik heb een tijdje geleden een gerecht gemaakt met daarin o.a. linzen. De eerste keer heb ik deze uit blik gebruikt, maar de tweede keer heb ik geprobeerd om het met gedroogde linzen te doen.
Volgens de gebruiksaanwijzing moesten deze een uur koken, maar na dat uur had ik een pan vol met een soort pap, die weliswaar een linzig smaakje had, maar in de verste verte niet leek op de linzen uit blik (de gedroogde linzen zagen er wel zo uit, maar dan dus... droog)
Concreet: wat heb ik fout gedaan? Hoe kook ik (rode) linzen uit gedroogde toestand zodat ze nog herkenbaar zijn?
Die aromat was ook maar een noodgreep, had gelukkig een goede uitwerking.quote:Op donderdag 8 december 2011 11:01 schreef drWho het volgende:
[..]
Vaak wordt bier ook zoet na een tijdje stoven. Gebruik zelf vaak wat bouillion (of een blokje) om het geheel wat hartiger te maken. Zou vast ook gewoon met wat extra zout kunnen...
Rode linzen zijn sneller gaar dan hun anderskleurige broertjes. Je kunt ze een uurtje weken in koud water en dan in nieuw water koken, precieze tijden zijn moeilijk maar tussen de 20-30 minuten zullen ze wel gaar zijn. Bij twijfel om de 5 minuten proeven.quote:Op donderdag 8 december 2011 22:49 schreef Beelzebufo het volgende:
Ik heb een tijdje geleden een gerecht gemaakt met daarin o.a. linzen. De eerste keer heb ik deze uit blik gebruikt, maar de tweede keer heb ik geprobeerd om het met gedroogde linzen te doen.
Volgens de gebruiksaanwijzing moesten deze een uur koken, maar na dat uur had ik een pan vol met een soort pap, die weliswaar een linzig smaakje had, maar in de verste verte niet leek op de linzen uit blik (de gedroogde linzen zagen er wel zo uit, maar dan dus... droog)
Concreet: wat heb ik fout gedaan? Hoe kook ik (rode) linzen uit gedroogde toestand zodat ze nog herkenbaar zijn?
In de Altstadt zit zum Schiffchenquote:Op zaterdag 10 december 2011 11:01 schreef stavromulabeta het volgende:
Hallo Piet,
Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een 'waar moet ik heen'-vraag...
Jij hebt toch in Düsseldorf gewoond? Wat is daar de moeite waard om te gaan eten? Liefst iets van Rheinische Küche ofzo, voor Grieks, Thais enzo hoef ik niet per se naar D-dorf
Oh ja, mijn begeleiding is recessieslachtoffer, dus qua prijsstelling liefst werkelozen-vriendelijk.
Wat heb je voor de rest in huis? Alleen kip en prei is een beetje karigquote:Op zaterdag 10 december 2011 12:52 schreef Iemand91 het volgende:
Valt er met weinig ingrediënten ook een kippensoep te maken van 2 kipdrumsticks?
We hebben nog wel bouillon e.d. en ook d'r staat ook nog prei in de tuin.
Valt hiermee (en nog wat ingrediënten) een simpele, eenvoudige kippensoep te maken?
Ik neem aan dat je met bouillon blokjes of poeder bedoeld? Heb je geen knoflook, ui, andere groenten in huis? Blaadje laurier, wat foelie, wat safraan, korrels peper, etc?quote:Op zaterdag 10 december 2011 12:52 schreef Iemand91 het volgende:
Valt er met weinig ingrediënten ook een kippensoep te maken van 2 kipdrumsticks?
We hebben nog wel bouillon e.d. en ook d'r staat ook nog prei in de tuin.
Valt hiermee (en nog wat ingrediënten) een simpele, eenvoudige kippensoep te maken?
Blokjes idd. En wel knoflook, ui, aardappelen, zwarte peper e.d.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je met bouillon blokjes of poeder bedoeld? Heb je geen knoflook, ui, andere groenten in huis? Blaadje laurier, wat foelie, wat safraan, korrels peper, etc?
Okay, zet de poten op in een liter water met de ui, wat peperkorrels, geslagen teentjes knoflook en de prei, als je hebt groene kruiden en zo en laat dit twee uur trekken. Haal het door een zeef en haal het vlees van de botten.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:06 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Blokjes idd. En wel knoflook, ui, aardappelen, zwarte peper e.d.
Maar het wat 'exotischer' foelie, safraan e.d. niet
Ga nog wel naar de supermarkt, maar om nou heel veel spullen in te slaan die we niet meer gaan gebruiken vandaar....
Super, dat moet wel te doen zijn. Kan dus gewoon ook met die 2 kipdrumsticks? Maar 2 uur koken lijkt me dan wel lang, of heb ik dat mis?quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, zet de poten op in een liter water met de ui, wat peperkorrels, geslagen teentjes knoflook en de prei, als je hebt groene kruiden en zo en laat dit twee uur trekken. Haal het door een zeef en haal het vlees van de botten.
Snij een aardappel aan kleine blokjes en kook deze gaar in de bouillon. Als ze gaar is, staafmixer er in en in de bouillon pureren, dan het vlees er weer bij. Afsmaken met zout of als wilt wat van je bouillonblokje.
Je hebt nu een Duitse Kartoffelsuppe, erg lekker.
Een liter is al veel voor twee drumsticks, haal dan liever wat extra, en die twee uur heb je wel nodig om goede smaak te krijgen. Wat eiwitten van het vlees moeten afbreken tot glutamaten om een volle smaak te krijgen, en dat duurt nu eenmaal wat.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:17 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Super, dat moet wel te doen zijn. Kan dus gewoon ook met die 2 kipdrumsticks? Maar 2 uur koken lijkt me dan wel lang, of heb ik dat mis?
En we moeten eigenlijk we 1,5 liter soep, zou het heel erg zijn als ik van die 1 liter 1,5 liter maak?
Je hebt voor de eerste keer zelf een soep getrokken, wees er trots op.quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
De soep is af, wel een beetje heel erg water + kip, maar de smaak kan het morgen misschien goedmaken. Ben benieuwd.
Ben er ook trots op en jij ook bedankt. Morgenmiddag opeten; morgen nog wat vermicelli erbij in. Prima te smaken lijkt me.quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt voor de eerste keer zelf een soep getrokken, wees er trots op.
Je kan hem nu gaan afsmaken.
Geen aardappelsoep geworden dus.quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:55 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ben er ook trots op en jij ook bedankt. Morgenmiddag opeten; morgen nog wat vermicelli erbij in. Prima te smaken lijkt me.
Tsjah zelfs een soepkip kent zijn grenzen qua verdunnenquote:Op zaterdag 10 december 2011 18:44 schreef Iemand91 het volgende:
De soep is af, wel een beetje heel erg water + kip, maar de smaak kan het morgen misschien goedmaken. Ben benieuwd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |