abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 29 november 2011 @ 11:06:02 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
  woensdag 30 november 2011 @ 11:35:47 #2
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105001282
ik ga voor het eerst een rollade maken. Wat raad ja aan, eerst aanbraden en dan langzaam garen in de oven of direct in de oven? Het is een fricandeaurollade.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 30 november 2011 @ 19:04:29 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105016900
Ik zou hem eerst mooi aanbraden, geeft meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 08:36:12 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_105040886
^O^ dacht ik zelf ook, dus gaan we morgen dan maar even doen. Vervolgens in de oven met 120 graden. Eerst nog even een kerntemperatuurmeter kopen ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_105047161
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
  † In Memoriam † donderdag 1 december 2011 @ 12:22:26 #6
91830 MaximusTG
pi_105047287
Is het vlees al gestoofd, of gaat het hier om rauw vlees?
pi_105047709
Het gaat hier om rauw vlees.
  donderdag 1 december 2011 @ 12:38:32 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105047837
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:18 schreef KaheemSaid het volgende:
Ik heb gister draadjesvlees uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Helaas is deze nog niet ontdooid, kan ik hier iets aan doen zonder dat het ten koste van de smaak van het vlees gaat?
Op het aanrecht leggen.
Zo snel als het gaat in stukken snijden, dan dooit het sneller.
Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048060
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het forceren door het in ruim koud water te leggen (niet in warm!) dan is het binnen een half uurtje ontdooid.
Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
pi_105048148
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:44 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Gaat dit ten koste van de kwaliteit, of ga je dit niet echt merken?
Mijn eigen ervaring is dat het een tikje minder mals wordt, maar niet onoverkomelijk. Qua smaak merk ik geen verschil.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  donderdag 1 december 2011 @ 12:57:16 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105048588
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105048805
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij draadjesvlees ga je dat niet merken, daar ieder stuk vlees weer anders is. Ga je het stoven in rode wijn?
Ja de bedoeling is in rode wijn. Verder was de bedoeling om hierbij een uitje, wat tomaat, een paar kruidnagels en wat laurierbladeren te doen. Een uur voor het eten doe ik dan nog enkele eigenheimers in stukjes erdoor om de jus wat te binden. Lekker simpel dus

Nog tips van hier?
  donderdag 1 december 2011 @ 13:13:47 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105049227
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
  donderdag 1 december 2011 @ 13:18:54 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105049447
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:13 schreef RobinOok het volgende:
Ja, vandaag bereiden, morgen eten.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105049646
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 13:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus
Ik bereid zulk vlees altijd voor meerdere dagen, in dit geval twee. Dus het wordt zowel vandaag als morgen eten.
pi_105055851
Als je draadjesvlees vandaag bereidt en morgen eet, zet je dat dan de tussenliggende nacht in de koelkast...? Ik zou het bijv. wel handig vinden om het vlees de avond ervoor al een paar uur op te zetten, maar weet dan nooit goed wat ik ermee moet doen als ik naar bed ga, want dan is het nog heet.
  donderdag 1 december 2011 @ 16:26:26 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105057058
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
  donderdag 1 december 2011 @ 16:53:18 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105058303
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik ben een miep, ik zet het tussentijds zeker in de koelkast.
Gewoon de gootsteen vullen met koud water, pan erin, deksel eraf.
Tanden poetsen, gezicht wassen, etc.
Kijken of het al genoeg is afgekoeld om de ijskast in te kunnen, anders even nieuw koud water en er dan even bij blijven en het vocht een beetje schudden/roeren.

Of dat eerder op de avond doen en dan gewoon half uurtje of uurtje in de bak koud water laten staan. (dan hou ik deksel erop ivm hygiene en voor het geval ik het vergeet)
Goedzo! Jij weet hoe het hoort!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:50:05 #19
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060432
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:09 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105060502
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:50 schreef Isegrim het volgende:
Wij laten draadjesvlees altijd gewoon in de pan op het fornuis staan...
Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 17:52:39 #21
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105060526
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kans dat het zuur wordt, is, zeker in de zomer, groot.
Draadjesvlees is hier echt winterkost. Dat hoef ik in de zomer ook echt niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_105067079
Je kunt het ook in de snelkookpan doen, en als je dan in de avond naar bed wilt: deksel erop, even op druk brengen en daarmee temperatuur en de laten staan. Je hebt het dan in feite gesteriliseerd en het kan dan gewoon rustig een nachtje blijven staan. In de winter kun je de pan nog heet gewoon buiten neerzetten trouwens.. Koelt het zonder kosten goed af...
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:27:53 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105067921
Ben geen fan van snelkookpannen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105068094
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben geen fan van snelkookpannen.
Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 20:39:58 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105068599
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het is een handig hulpmiddel voor sommige dingen. Zeker als je geen professionele keuken hebt en hoeveelheden niet aan kunt, kun je in een snelkookpan soep maken en deze in de pan goed een nacht bewaren zonder het uit de pan te halen etc.

Het is niet ideaal, maar het werkt wel goed.
maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 20:54:35 #26
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105069534
Ik ontvet soep nooit, ik vind dat altijd zo'n onzin. :@
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 20:56:36 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105069637
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:54 schreef Isegrim het volgende:
Ik ontvet soep nooit, ik vind dat altijd zo'n onzin. :@
Aangezien ik in de soep vaak afsnijdsels gebruik is het echt nodig, haal er soms een steelpan vet af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 20:58:43 #28
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105069754
Dan mag het wel ja. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 21:03:52 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105070102
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:58 schreef Isegrim het volgende:
Dan mag het wel ja. :D
Is dan ook een15 liter pan
Heb nu ook een pan op staan.
CA een kilo afsnijdsels, 3 flinke botten, kilo soepvlees, 2 preien, drie winterwortels, peperkorrels, foelie, laurierblad, knoflook etc etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105070108
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

maar je kan hem niet afschuimen of ontvetten.
Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?

Wat dacht je van eerst afschuimen en ontvetten en pas als de soep af is op druk enn temperatuur brengen en de pan puur als sterilisator gebruiken?

Overigens kun je ook de maillardreactie enorm versnellen, maar ik schuim altijd eerst af, ontvet eventueel en gebruik daarna de druk. Liefst met weinig vocht en voeg later pas meer toe.

De combinatie druk, temperatuur en concentratie (weinig vocht) zorgt voor snellere opbouw van smaakstoffen. Probeer maar eens, kijk eens of je het wat vindt.
Whatever...
  donderdag 1 december 2011 @ 21:05:48 #31
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105070221
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is dan ook een15 liter pan
Heb nu ook een pan op staan.
CA een kilo afsnijdsels, 3 flinke botten, kilo soepvlees, 2 preien, drie winterwortels, peperkorrels, foelie, laurierblad, knoflook etc etc
Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder. :?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 1 december 2011 @ 21:09:30 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105070440
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je hoeft hem toch niet de hele tijd op druk te zetten?

Wat dacht je van eerst afschuimen en ontvetten en pas als de soep af is op druk enn temperatuur brengen en de pan puur als sterilisator gebruiken?

Overigens kun je ook de maillardreactie enorm versnellen, maar ik schuim altijd eerst af, ontvet eventueel en gebruik daarna de druk. Liefst met weinig vocht en voeg later pas meer toe.

De combinatie druk, temperatuur en concentratie (weinig vocht) zorgt voor snellere opbouw van smaakstoffen. Probeer maar eens, kijk eens of je het wat vindt.
Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.
Mijn tip, geef geld uit aan top ingredienten en minimaal aan spullen en kookboeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 december 2011 @ 22:25:28 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105075668
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:05 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Die van ons was tien liter. Ik zeg was, want onze soeppan is van de week overleden in de afwasautomaat. Ik haalde 'm eruit met een scheur van boven tot onder. :?
Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg. :o
  donderdag 1 december 2011 @ 22:29:17 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105075920
quote:
1s.gif Op donderdag 1 december 2011 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, geen zin geld uit te geven aan een snelkookpan als ik voor dat geld ook een paar kreeften of een stuk prachtige ribeye kan kopen.
Mijn tip, geef geld uit aan top ingredienten en minimaal aan spullen en kookboeken.
Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.
  donderdag 1 december 2011 @ 23:08:11 #35
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_105078436
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh! Hoe kan dat nou? Daar heb ik nog nooit van gehoord zeg. :o
LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:33:15 #36
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105096575
Hallo!
Voor een gezellige lunch wil ik zalmwrapjes maken, op z'n simpelst. Ik dacht het eerst gewoon met wraps te doen, maar een vriendin zei dat het ook lekker is om de zalm in een omelet te rollen met roomkaas ertussen. Ik als volstrekte antikookprinses heb geen idee... is dit lekker?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:34:40 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105096641
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 23:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

LHO beweert dat hij moet zijn gevallen, maar dat is gewoon niet zo. Hij is gescheurd vanaf één van de nagels waarmee het handvat vast zit. Ik denk gewoon door thermische invloeden.
Als 't een merkpan is zou ik een brief sturen naar de fabrikant. Met foto van de pan. Kijken of die het normaal vindt. Ik vind het eerlijk gezegd een eng verhaal, want als dat in de vaatwasser is gebeurd had het ook op het gas met een volle pan soep kunnen gebeuren.
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:36:25 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105096709
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:33 schreef Flibble het volgende:
Hallo!
Voor een gezellige lunch wil ik zalmwrapjes maken, op z'n simpelst. Ik dacht het eerst gewoon met wraps te doen, maar een vriendin zei dat het ook lekker is om de zalm in een omelet te rollen met roomkaas ertussen. Ik als volstrekte antikookprinses heb geen idee... is dit lekker?
Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.
Licht, luchtig, lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 2 december 2011 @ 14:40:06 #39
91830 MaximusTG
pi_105096848
Dat klinkt erg lekker Piet, stuk beter dan omelet en roomkaas. Dat klinkt echt als een dobberende baksteen in je maag :+.
  vrijdag 2 december 2011 @ 14:41:53 #40
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105096906
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk zou ik gaan voor gerookte wilde zalm in een wrap, met wat rucola, appel lucifers en rozijnen met een dressing van wat citroensap en walnoten of olijfolie.
Licht, luchtig, lekker.
Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  † In Memoriam † vrijdag 2 december 2011 @ 15:41:01 #41
91830 MaximusTG
pi_105098955
Nee hoor, je kan ze zo verwerken. Piet bedoelt appels die in hele dunne reepjes zijn gesneden, vorm van lucifers. Ziet er leuk uit. Maar je kan ze ook best raspen natuurlijk. Niet te fijn alleen, dan wordt het eerder appelmoes.
  vrijdag 2 december 2011 @ 16:18:55 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105100129
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:

[..]

Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
Nee, snij plakjes van een appel, 5 mm dik, en die weer in reepjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 december 2011 @ 16:19:45 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105100165
Oh, en ja, warme wraps zijn lekkerder en breken minder snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105103367
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 14:41 schreef Flibble het volgende:

[..]

Moet je die wraps eerst opwarmen?
En ik als antikookprinses trek bij de term appel lucifers ff mn wenkbrouwen op... :') is dat gewoon geraspte appel?
Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 2 december 2011 @ 23:14:37 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105119576
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Snelkookpannen zijn typisch van die dingen die mensen kopen waar ze spijt van krijgen en dusssssss goed tweedehands te krijgen zijn. Ik heb de mijne voor 25 euro geloof ik. Praktisch niet gebruikt, want ze kon er niet meer omgaan, zei ze. Mooie pan hoor, gaat waarschijnlijk mijn leven mee, maar 15 liter gaat er niet in.
Ik maak regelmatig peulvruchten klaar en daar is het een bazending in. Staat hier minimaal 1x per week op het gas:

  zaterdag 3 december 2011 @ 10:44:00 #46
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105127633
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 17:58 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik bak wraps altijd eerst tot ze bruine plekjes hebben. Gewoon in een droge koekepan. Anders zijn ze niet gaar.
Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  zaterdag 3 december 2011 @ 10:50:19 #47
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105127759
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 10:44 schreef Flibble het volgende:

[..]

Worden ze daar niet nog harder van en makkelijker te breken als ik ze daarna weer af laat koelen?
Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.
  zaterdag 3 december 2011 @ 10:54:14 #48
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105127819
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 10:50 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daarom dus vouwen als ze nog warm zijn.
Ahaaa, maar dan worden ze toch ook hard als ik ze al opgerold heb? Das toch niet lekker dan?
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
  zaterdag 3 december 2011 @ 11:05:14 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105128020
Nee, die worden niet hard. Je frituurt ze niet, je warmt ze alleen op in de koekenpan.
  zaterdag 3 december 2011 @ 11:08:29 #50
128564 Flibble
Mr. Flibble's very cross
pi_105128071
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Nee, die worden niet hard. Je frituurt ze niet, je warmt ze alleen op in de koekenpan.
Aha. En wat is het nut daarvan als ik ze daarna toch weer in de koelkast zet? :D (op kookgebied moet je mij echt álles uitleggen...) :@
King illegal forest to pig wild kill in it a is!!!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')