abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:59:52 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106368241
Hartweizengriess moet ik blijkbaar hebben, ik ga eens kijken of ik dat kan vinden :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 20:06:45 #62
296595 foodlover
live and learn
pi_106368524


Ik heb overigens geen aandelen bij die firma Diamant. :@
Wellicht ook bij de Penny Markt te verkrijgen???

En kijk ook eens op: deze Duitse site
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:56:57 #63
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106373915
Ik ga morgen nog eens uitgebreid winkelen :D Bedankt voor je hulp!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106373948
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:32 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Zoek je niet zoiets?
Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Ja doei.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:58:39 #65
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106374008
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 21:57 schreef motorbloempje het volgende:

Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Niet goed? Heb je een andere optie voor me? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106374090
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Ja doei.
pi_106374101
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 15:19 schreef Rewimo het volgende:
Is Piet geband?

* Rewimo zet vraag in ijskast -O-
Piet komt snel weer terug hoor. ;) Nog een paar nachtjes slapen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 08:57:47 #68
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106386415
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 22:00 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Die heb ik wel, ik heb ook 550 (zie lijstje dat iemand hierboven gaf). Het wordt de eerste keer dat ik het ga maken en dan is het wel handig om het goede meel te hebben ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 10:03:45 #69
91830 MaximusTG
pi_106387405
Ja, kijk, probleem zit ook in die Italiaanse benamingen, tipo 00 zegt alleen iets over de uitmalingsgraad van de bloem.
Je kan tipo 00 of 0 hebben van zachte (farina die grano tenero) maar ook van harde tarwe (farina die grano duro).
Maarrrrrrr in Italië noemen ze maar een graansoort grano duro, en wij hier meerdere.
Ik zou proberen om Italiaanse bloem in Duitsland te vinden (maar dat is duur) of dus een bloem met een hoog glutengehalte. Probeer het gewoon eens uit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:31:32 #70
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389460
Ik heb twee soorten in huis die ik kan proberen. Hoe weet je of bloem een hoog glutengehalte heeft? Staat dat speciaal vermeld? Gelukkig is het woord hetzelfde in het Duits :D Italiaanse bloem heb ik hier nog niet kunnen ontdekken.

Echt jammer dat Piet er nu niet is, die weet het natuurlijk precies :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 11:32:52 #71
91830 MaximusTG
pi_106389491
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:34:38 #72
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389535
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2012 11:32 schreef MaximusTG het volgende:
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
En dat moet hoog zijn? Laag zijn? *pastameelnoob*

Ik zorg in elk geval dat er een leesbril in mijn tas zit als ik boodschappen ga doen :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 4 januari 2012 @ 11:59:51 #73
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_106390325
Eiwit gehalte moet hoog zijn, laag is voor koekjes
In Duitsland kijk je dan naar het type nummer, de belangrijkste soorten zijn

405 -> voor koekjes, saus te binden, gebak
550 -> voor brood, pizza, pasta, hoog gluten gehalte
812 -> voor mengbrood (rogge en tarwemeel)
1050 -> volkorenbrood
1600 -> voor donker mengbrood
1700 -> met extra extra veel voedingsvezel

Je moet dus volgens de Duitse aanduiding meel type 550 hebben
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 16:39:17 #74
91830 MaximusTG
pi_106401432
Maar volgens het lijstje van wiki zit er in 812 meer gluten. En wordt 550 all-purpose flour genoemd..
Mijn advies aan Rewimo is dan ook om van beide soorten een 500 gr pak te kopen of zo, en met elke soort een proefdeegje te maken. Kijken welke het lekkerste is... Wie weet is dat juist een 50:50 mix van de twee.
Want ik heb nog een beetje verder gelezen, en ook in Italië verschilt het welke bloem ze gebruiken. Voor pasta die gedroogd wordt gebruiken ze andere dan voor verse pasta, maar voor pasta met ei gebruiken ze ook weer een andere. Of ze gebruiken een mix. Dan weer grano duro, dan weer grano tenero, maar dat is dan weer niet hetzelfde als zachte tarwe hier, want dat is sowieso bagger voor brood of pasta.
Het ene recept gebruikt griesmeel, de andere tweemaal gemalen griesmeel. Er is kortom niet 1 antwoord op de vraag.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 17:05:21 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106402497
Die 550 heb ik, die ga ik dan om te beginnen weleens proberen. Bedankt voor jullie hulp ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106410144
Leuk voor Piet om te lezen dat hij zo gemist wordt hier O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106435676
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 14:08 schreef Isegrim het volgende:
Klinkt interessant allemaal, ga je er ook foto's van maken? -> Fok-Foodgawkers #10 - post hier foto's van je kookkunsten!


Het smaakte zowaar nog lekker ook. Alle 8 gasten hadden het bord leeggegeten :)
pi_106435907
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 14:05 schreef rhubarb het volgende:
... Als dessert een moleculair 'gebakken' eitje, eiwit van vanilleyoghurt-gelei met sferische bol van mango (moleculaire kit uitproberen).
...
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:14 schreef rhubarb het volgende:
[ afbeelding ]

Het smaakte zowaar nog lekker ook. Alle 8 gasten hadden het bord leeggegeten :)
Was je je moleculaire kit kwijt, en was de vanille, yoghurt en mango uitverkocht? :+

het ziet er een beetje uit als 2 gebakken eitjes
pi_106435978
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:21 schreef DonJames het volgende:

[..]

[..]

Was je je moleculaire kit kwijt, en was de vanille, yoghurt en mango uitverkocht? :+

het ziet er een beetje uit als 2 gebakken eitjes
Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
pi_106436307
Klopt, dit "ei" is ook gemaakt van vanilleyoghurt, melk, mango, suiker, agar agar, calcium lactaat en sodiumalginaat. DonJames had dat al goed door ;) Lijkt best aardig op een echt gebakken ei toch?
pi_106436893
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:22 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
Ah, vandaar. Dan is het dus goed gelukt! :)

excuus, die hele hype gaat aan mij voorbij.
pi_106437221
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2012 13:22 schreef Merel1808 het volgende:

[..]

Ik dacht het idee was dat het op een gebakken ei leek, maar dat het dan iets anders was? Dat is toch de hele grap van dat moleculaire koken? :{
Dat volgens mij nou ook weer niet. Volgens mij gaat het om een wetenschappelijke benadering van de processen binnen voedingsmiddelen bij het koken, en dan kom je moleculair niveau uit waarop je het manipuleert, zowel qua smaak, vorm als mondgevoel. Daardoor heb je hele andere mogelijkheden, en als een soort bijproduct daarvan wordt er dan ook wat gespeeld met wat het oog verwacht en wat de mond proeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 5 januari 2012 @ 16:02:49 #83
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106442003
In "Cook & Chemist" worden deze twee begrippen mooi onderverdeeld in (zo me bijstaat):

- Moleculaire gastronomie: wat weltschmerz zegt, wetenschappelijke kennis gebruiken om bestaande kookprocessen te verbeteren of te veranderen. Hieronder valt bijvoorbeeld het 'koken' in zuur en extreme kou etc.

- Moleculair koken: waarbij gebruikt wordt van 'nieuwe' technieken om bijvoorbeeld de vorm of textuur van eten te veranderen; gelification, spherification, schuim etc.
  donderdag 5 januari 2012 @ 19:19:06 #84
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106450880
Oh het brein was trouwens lekker, maar best apart. Deed me een beetje aan een omelet denken qua structuur :P
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 7 januari 2012 @ 08:32:26 #85
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106517688
Piet nog steeds niet terug?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106534483
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 7 januari 2012 @ 20:03:57 #87
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106534777
Gewoon uit de fles drinken, scheelt afwas ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 7 januari 2012 @ 20:29:47 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106535920
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:57 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
Als je het "bouquet" maar kan ruiken..
scheelt inschenken ook :)
pi_106535960
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 20:03 schreef Rewimo het volgende:
Gewoon uit de fles drinken, scheelt afwas ^O^
:D
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 20:29 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Als je het "bouquet" maar kan ruiken..
scheelt inschenken ook :)
tuurlijk.
alleen gaat het wat snel soms :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_106537209
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:57 schreef Mirjam het volgende:
ik heb de neiging om port als wijn te drinken, per wijnglas :@
is dat eigenlijk de bedoeling? :+ :D
Ik heb hetzelfde :D Kookwijntjes *)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')