Dank je.quote:Op maandag 2 januari 2012 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet geeft Robin een roosje voor haar bijdrages
----/-----\---<@
Moet dat per se vanavond? Kan 't niet over, laten we zeggen.. een weekje?quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.
Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?
Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waaromquote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:18 schreef lipper het volgende:
Oké piet ik heb een vraag.
Ik wil vanavond hartige taart maken, en nu wil ik ze in een muffinbakplaat maken.(kan even niet op de naam komen)
Gaat dat lukken, en krijg ik ze er heel uit?
Ik maak gewoon met bladerdeeg.
Ik vermoed dat het iets hiermee te maken heeft: UFO's en aliens in het nieuwsquote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
Dat zag ik laatst ook ergens ja. Een kruisje maken van bakpapier en dan zo in een muffinvormpje leggen. Trek je 't taartje er zo uit. Wel de muffinvorm zelf ook nog even invetten.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Nou, omdat Piet schijnbaar geband is (waarom?), dit zou ik doen; Óf goed invetten en proberen ze eruit te poeren, óf bakpapier onderin vouwen, óf, invetten en van bakpapier lintjes knippen die je op de bodem van de vormpjes legt, zo, dat het lint door het midden van de onderste cirkel loopt, maar er nog wel stukken lint uitsteken als je het bladerdeeg erin gedaan hebt. Als ze dan gebakken zijn moet je ze er in principe zo uit kunnen trekken.
De keukenkoning is dood, lang leve de keukenkoningin!quote:Op dinsdag 3 januari 2012 16:29 schreef Isegrim het volgende:
Weet niet wat er stond, maar het was vast terecht.
Nu zullen wij allen moeten vertrouwen op RobinOok.
Het was ook maar een grapjequote:Op dinsdag 3 januari 2012 18:48 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar ik ga mooi niet Piet's plekje innemen of zo. Dat voelt niet goed.
Ik doe gewoon een beetje moeien, zoals normaal. Als ik er toevallig ook iets over te zeggen denk te hebben.
Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!quote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Nou neequote:
Hee, dat is misschien wel wat. Bij de Penny, daar had ik nog niet gekekenquote:
Piet is er effe nietquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:50 schreef ymme het volgende:
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landenquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Ik ga je links even bekijken, dank je welquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen
Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm
Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |