Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!quote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Nou neequote:
Hee, dat is misschien wel wat. Bij de Penny, daar had ik nog niet gekeken Verder nergens "Pasta Mehl" gezien dus ik dacht dat je een grapje maakte, sorryquote:
Piet is er effe nietquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:50 schreef ymme het volgende:
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landenquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Ik ga je links even bekijken, dank je welquote:Op dinsdag 3 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen
Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:
http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm
Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
Nee, niet DIE gebruiken, die is baggerquote:
Niet goed? Heb je een andere optie voor me?quote:Op dinsdag 3 januari 2012 21:57 schreef motorbloempje het volgende:
Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Piet komt snel weer terug hoor. Nog een paar nachtjes slapen.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 15:19 schreef Rewimo het volgende:
Is Piet geband?
* Rewimo zet vraag in ijskast
Die heb ik wel, ik heb ook 550 (zie lijstje dat iemand hierboven gaf). Het wordt de eerste keer dat ik het ga maken en dan is het wel handig om het goede meel te hebbenquote:Op dinsdag 3 januari 2012 22:00 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.
Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
En dat moet hoog zijn? Laag zijn? *pastameelnoob*quote:Op woensdag 4 januari 2012 11:32 schreef MaximusTG het volgende:
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |