abonnement Unibet Coolblue
pi_106366710
In de beste huwelijken klinkt wel eens ruzie ^)
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:26:01 #52
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106366848
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 19:31:04 #53
296595 foodlover
live and learn
pi_106367042
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:31:41 #54
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367059
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:31 schreef foodlover het volgende:
Das ist ja ganz einfach: Pasta Mehl!
Nou nee :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 19:32:58 #55
296595 foodlover
live and learn
pi_106367106


Zoek je niet zoiets?
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:47:36 #56
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367719
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:32 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Zoek je niet zoiets?
Hee, dat is misschien wel wat. Bij de Penny, daar had ik nog niet gekeken :) Verder nergens "Pasta Mehl" gezien dus ik dacht dat je een grapje maakte, sorry :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106367823
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:50:43 #58
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367857
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:50 schreef ymme het volgende:
Ik heb laats een heerlijk zalmtartaartje op.
Hoe maak je nou zoiets Piet?
Piet is er effe niet ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † dinsdag 3 januari 2012 @ 19:51:47 #59
91830 MaximusTG
pi_106367906
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:26 schreef Rewimo het volgende:
Hm, ik had Piets kennis van het Duits nodig... Weet iemand toevallig welke soort bloem ik in DLD moet kopen voor pastadeeg? Ik heb diverse soorten bloem gezien maar ik weet niet welke geschikt is (ik zoek dus de Duitse naam ervoor).
Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen

Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm

Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:53:47 #60
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106367993
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:

Dat is inderdaad heel moeilijk, omdat bloemindelingen nogal verschillen tussen landen

Je hebt dus twee opties; je neemt de bloem die de Italianen ook gebruiken, en kijkt of je italiaanse bloem in Duitsland kan krijgen. Lees bv dit even:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-pasta.htm

Of je neemt een Duitse bloem die ook veel gluten heeft.
Kijk je bv hier http://en.wikipedia.org/wiki/Flour in het tabelltje dan zou je voor type 812 kunnen gaan.
Ik ga je links even bekijken, dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 19:59:52 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106368241
Hartweizengriess moet ik blijkbaar hebben, ik ga eens kijken of ik dat kan vinden :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 3 januari 2012 @ 20:06:45 #62
296595 foodlover
live and learn
pi_106368524


Ik heb overigens geen aandelen bij die firma Diamant. :@
Wellicht ook bij de Penny Markt te verkrijgen???

En kijk ook eens op: deze Duitse site
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:56:57 #63
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106373915
Ik ga morgen nog eens uitgebreid winkelen :D Bedankt voor je hulp!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106373948
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 19:32 schreef foodlover het volgende:
[ afbeelding ]

Zoek je niet zoiets?
Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Ja doei.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 3 januari 2012 @ 21:58:39 #65
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106374008
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 21:57 schreef motorbloempje het volgende:

Nee, niet DIE gebruiken, die is bagger ;(
Had 'm een keer bij onze internationale super gehaald, maar 't is echt nergens goed voor. Bah!
Niet goed? Heb je een andere optie voor me? :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106374090
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Ja doei.
pi_106374101
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 15:19 schreef Rewimo het volgende:
Is Piet geband?

* Rewimo zet vraag in ijskast -O-
Piet komt snel weer terug hoor. ;) Nog een paar nachtjes slapen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 08:57:47 #68
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106386415
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 januari 2012 22:00 schreef motorbloempje het volgende:
Ik ken de Duitse supermarkten niet, dus kan je zo geen alternatief noemen qua merk of wat dan ook, maar ik herkende de verpakking en dacht alleen maar 'neeeeeeeeeee!'.

Dan kun je nog beter overwegen om gewoon patentbloem te gebruiken voor je pasta, heus!
Die heb ik wel, ik heb ook 550 (zie lijstje dat iemand hierboven gaf). Het wordt de eerste keer dat ik het ga maken en dan is het wel handig om het goede meel te hebben ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 10:03:45 #69
91830 MaximusTG
pi_106387405
Ja, kijk, probleem zit ook in die Italiaanse benamingen, tipo 00 zegt alleen iets over de uitmalingsgraad van de bloem.
Je kan tipo 00 of 0 hebben van zachte (farina die grano tenero) maar ook van harde tarwe (farina die grano duro).
Maarrrrrrr in Italië noemen ze maar een graansoort grano duro, en wij hier meerdere.
Ik zou proberen om Italiaanse bloem in Duitsland te vinden (maar dat is duur) of dus een bloem met een hoog glutengehalte. Probeer het gewoon eens uit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:31:32 #70
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389460
Ik heb twee soorten in huis die ik kan proberen. Hoe weet je of bloem een hoog glutengehalte heeft? Staat dat speciaal vermeld? Gelukkig is het woord hetzelfde in het Duits :D Italiaanse bloem heb ik hier nog niet kunnen ontdekken.

Echt jammer dat Piet er nu niet is, die weet het natuurlijk precies :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 11:32:52 #71
91830 MaximusTG
pi_106389491
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 11:34:38 #72
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106389535
quote:
0s.gif Op woensdag 4 januari 2012 11:32 schreef MaximusTG het volgende:
Soms wel, je moet naar het eiwitgehalte kijken.
En dat moet hoog zijn? Laag zijn? *pastameelnoob*

Ik zorg in elk geval dat er een leesbril in mijn tas zit als ik boodschappen ga doen :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 4 januari 2012 @ 11:59:51 #73
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_106390325
Eiwit gehalte moet hoog zijn, laag is voor koekjes
In Duitsland kijk je dan naar het type nummer, de belangrijkste soorten zijn

405 -> voor koekjes, saus te binden, gebak
550 -> voor brood, pizza, pasta, hoog gluten gehalte
812 -> voor mengbrood (rogge en tarwemeel)
1050 -> volkorenbrood
1600 -> voor donker mengbrood
1700 -> met extra extra veel voedingsvezel

Je moet dus volgens de Duitse aanduiding meel type 550 hebben
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  † In Memoriam † woensdag 4 januari 2012 @ 16:39:17 #74
91830 MaximusTG
pi_106401432
Maar volgens het lijstje van wiki zit er in 812 meer gluten. En wordt 550 all-purpose flour genoemd..
Mijn advies aan Rewimo is dan ook om van beide soorten een 500 gr pak te kopen of zo, en met elke soort een proefdeegje te maken. Kijken welke het lekkerste is... Wie weet is dat juist een 50:50 mix van de twee.
Want ik heb nog een beetje verder gelezen, en ook in Italië verschilt het welke bloem ze gebruiken. Voor pasta die gedroogd wordt gebruiken ze andere dan voor verse pasta, maar voor pasta met ei gebruiken ze ook weer een andere. Of ze gebruiken een mix. Dan weer grano duro, dan weer grano tenero, maar dat is dan weer niet hetzelfde als zachte tarwe hier, want dat is sowieso bagger voor brood of pasta.
Het ene recept gebruikt griesmeel, de andere tweemaal gemalen griesmeel. Er is kortom niet 1 antwoord op de vraag.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 4 januari 2012 @ 17:05:21 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106402497
Die 550 heb ik, die ga ik dan om te beginnen weleens proberen. Bedankt voor jullie hulp ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')