Sunnythesun | zondag 20 maart 2011 @ 13:22 |
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2 En dit was de laatst besproken taart: ![]() ![]() ![]() | |
Spees_Eend | zondag 20 maart 2011 @ 13:31 |
Ziet er echt lekker uit! Linkje naar receptje bij de foto voor de Cheesecake deel 3 bezoekers? | |
Sunnythesun | zondag 20 maart 2011 @ 14:24 |
Dit is hoe ik hem gemaakt heb, geïnspireerd door het recept van de o.p. van deel 2: * 100 gr biscuit * 50 gr boter Vulling: * 60 ml slagroom * 300 gr witte chocolade, fijn gehakt * 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt) * 110 gr kristalsuiker * 1 ei Voorbereiding * Oven voorverwarmen op 160 °C * Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten * Kaas op kamertemperatuur laten komen Bereidingswijze Bodem: * Biscuit goed fijn verkruimelen * Boter in een pannetje zachtjes laten smelten * Biscuit toevoegen en goed doorroeren * Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel * Vorm 30 min. in de koelkast zetten Vulling: * slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten * blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten * vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen * roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt * afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen * vulling over vorm verdelen * 30 minuten bakken in de oven * cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier * rest van de witte chocolade smelten en er over gieten * afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven * fijn gesneden aardbeien er over verdelen ![]() ![]() | |
LieLie | zondag 20 maart 2011 @ 14:43 |
Nomnomnom ![]() Oh, en dat met die aardbeitjes zo erop heeft ze van mij gejat ![]() | |
macferret | zaterdag 26 maart 2011 @ 20:43 |
nou vooruit dan maar, 2 die ik pas gemaakt heb Guinness chocolade cheesecake ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 maart 2011 @ 21:58 |
Leuk! Hoe maak je die rode dingetjes erin? Ik heb voor mn verjaardag van morgen een klassieke New Yorker gebakken ![]() | |
macferret | zondag 27 maart 2011 @ 22:30 |
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken. Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt limoen met witte chocolade erin verwerkt ![]() ![]() | |
Noek | zondag 27 maart 2011 @ 22:37 |
![]() | |
Seven. | vrijdag 10 juni 2011 @ 21:38 |
Kick. Ik word dinsdag 28 jaar. Belangrijke dag ook want ik kap met roken en blowen, onlangs begonnen met hardlopen en dat bevalt me goed. Echt een dag om te vieren. En dus ga ik cheesecake bakken. Ik wil iets feestelijks, suggesties qua decoratie? | |
Seven. | zondag 19 juni 2011 @ 12:32 |
Marty's recept: Cheesecake !! | |
Tezz | zondag 28 augustus 2011 @ 13:06 |
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel! Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................ | |
dude1986 | zondag 28 augustus 2011 @ 20:24 |
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake Heb ik ook gemaakt. Mengsel was wel te vloeibaar bij mij. Dus iets langer in de oven gelaten. Uiteindelijk was het wel lekker. [ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:34:53 ] | |
Tezz | zondag 28 augustus 2011 @ 20:25 |
Jep dat was ie. Mijn mengsel was ook erg vloeibaar toen ik het in de vorm goot (niet zo 'vast' als anders), maar de aangegeven bak- en rusttijd was prima. Wel heb ik vermoedelijk een foutje gemaakt in het omrekenen van cups naar grams, want hij was echt zo mega-zoet... Echt te veel suiker gebruikt. Jammer! Oh, en mijn citroentjes voor bovenop waren mislukt. Veel te bitter..... | |
dude1986 | zondag 28 augustus 2011 @ 20:27 |
Ik heb het recept opgezocht op haar site. Daar staat alles gelukkig wel in grammen. [ Bericht 48% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:35:12 ] | |
robuust89 | woensdag 31 augustus 2011 @ 19:47 |
Deze is echt geniaal ![]() Die kleur ![]() ![]() ![]() Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! ![]() ![]() | |
dude1986 | woensdag 31 augustus 2011 @ 20:05 |
Vandaag lekker de starbucks ingedoken. Niet voor de koffie, maar voor de lekkere raspberry cheesecake. Hij was to die for ![]() | |
md89 | woensdag 31 augustus 2011 @ 20:07 |
![]() Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. ![]() | |
dude1986 | woensdag 31 augustus 2011 @ 20:08 |
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus? | |
md89 | woensdag 31 augustus 2011 @ 20:24 |
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen. 2 cups frambozen (verse of diepvries) 1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete) 2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap 2 tablespoons maizena 1/2 cup water - Het water met de maizena mengen. - In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat. - Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil. Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker! | |
dude1986 | woensdag 31 augustus 2011 @ 20:29 |
tnxx ![]() | |
celc1us | woensdag 31 augustus 2011 @ 21:57 |
![]() | |
dude1986 | donderdag 1 september 2011 @ 17:43 |
I know dit is geen cheesecake recept. Maar wel iets heel lekkers, simpel en roomkaas-based! Ik wil het graag met jullie delen. ![]() | |
stoeltafel | woensdag 21 september 2011 @ 00:39 |
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer. | |
LieLie | woensdag 21 september 2011 @ 07:19 |
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt! | |
stoeltafel | woensdag 21 september 2011 @ 08:19 |
Ga op daar is naar kijken, en is citroen/limoen ook goed te doen?? | |
Bleie | woensdag 21 september 2011 @ 16:13 |
Cheesecake is goddelijk. Heb het een keer geprobeerd volgens een recept van Nigella Lawson, maar die was niet heel goed gelukt. Dus misschien maar eens van de recepten hier proberen? | |
dralion13 | woensdag 21 september 2011 @ 17:00 |
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart? Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm | |
LieLie | woensdag 21 september 2011 @ 17:33 |
Maakt niet zoveel uit. Bij een brede krijg je een lage taart en bij een smalle een hoge taart ![]() | |
stoeltafel | woensdag 21 september 2011 @ 20:32 |
Mijn eerste cake zit in de oven! Heb een combinatie van deze twee recepten gebruikt http://www.easterwoodbbq.(...)mie-olivers-way.html http://www.smulweb.nl/recepten/834871/New-york-style-cheesecake En heb nog wat citroensap toegevoegd. De cake proefde al super voordat hij in de oven ging. Hij was voor vanavond bedoel maar nu las ik dat die lang moet afkoelen. Hoe lang doen jullie dit? | |
_Floddertje_ | woensdag 21 september 2011 @ 20:43 |
Om nou te zeggen dat-ie er verrukkelijk uitziet, eerlijk gezegd niet, maar zou je misschien toch het recept even willen geven? Mijn man is gek op Guinness, ik zou het wel grappig vinden om deze taart een keer voor hem te maken. ![]() | |
stoeltafel | woensdag 21 september 2011 @ 21:23 |
De cake is bijna klaar. Moet die direct in de koelkast, zo ja met een thee doek erom heen? | |
Bleie | woensdag 21 september 2011 @ 21:29 |
Volgens mij eerst laten afkoelen in de oven, en daarna pas de koelkast in. Morgen smullen ![]() | |
stoeltafel | woensdag 21 september 2011 @ 21:32 |
Oke dan gaan we dat doen, hoe lang moet die afkoelen in de oven? De oven staat al open http://www.okokorecepten.(...)-new-york-cheesecake Deze site zegt al dat je kan gaan eten na 2 uur in de koelkast | |
macferret | woensdag 21 september 2011 @ 22:04 |
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack Maar lees vooral het laatste stukje: over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade. | |
_Floddertje_ | woensdag 21 september 2011 @ 23:29 |
Oké, thanks! | |
royjn | zaterdag 24 september 2011 @ 14:53 |
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat. Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips? | |
Mirjam | zaterdag 24 september 2011 @ 15:08 |
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he? | |
#ANONIEM | zaterdag 24 september 2011 @ 16:18 |
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout? Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit. | |
n105 | zaterdag 24 september 2011 @ 18:00 |
Ik gebruikt voor de cheesecake een dubbelrecept bij vorm van 24 cm. Bij vorm van 18 cm is het recept wel ok, maar zou ik bodem iets minder doen. | |
LieLie | zaterdag 24 september 2011 @ 18:12 |
Dat hoort zo en ik vind het juist heel lekker. De balans tussen bodem en cheese is dan helemaal goed. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 24-09-2011 18:35:35 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 24 september 2011 @ 18:34 |
Ah, dan weet ik dat! | |
royjn | zondag 25 september 2011 @ 09:04 |
Was de eerst de keer dat ik een cheesecake maakte, hij is aardig gelukt. Het enige wat minder gelukt is de hoeveelheid. Er had wat meer cheescake mix op gemogen. Volgende keer een kleine taartvorm gebruiken. | |
Bortecinem | maandag 26 september 2011 @ 18:53 |
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). ![]() | |
dude1986 | maandag 26 september 2011 @ 18:58 |
Die ziet er erg lekker uit ![]() Gaat het wel goed als je minder eieren gebruikt? | |
Bortecinem | maandag 26 september 2011 @ 19:15 |
Ik hoop het wel. Ik heb eigenlijk twee recepten gecombineerd - de ene vraagt om 3 eieren, de andere om 6, ik ga het proberen met 4. | |
Bortecinem | maandag 26 september 2011 @ 22:31 |
Hij is gelukt! Het zit een beetje tussen een lichte cake en een cheesecake in. Van een normale cheesecake ben ik na twee happen al misselijk, maar hier kon ik zeker een hele punt van op. Precies goed dus! De foto's zijn nou niet echt geweldig, maar toch. ![]() ![]() En met een beetje aardbeien compote ![]() ![]() | |
FutureFairytale | maandag 26 september 2011 @ 22:32 |
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op ![]() ![]() | |
Bortecinem | maandag 26 september 2011 @ 22:38 |
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt. | |
FutureFairytale | maandag 26 september 2011 @ 22:53 |
haha het lijkt een heel dun laagje ![]() | |
stoeltafel | maandag 26 september 2011 @ 22:53 |
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik. Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker. | |
Bortecinem | maandag 26 september 2011 @ 23:18 |
'Mijn' recept proberen? 300 gram mon chou 180 ml melk 110 gram kristalsuiker + een zakje vanille suiker of 120 gram kristalsuiker als je echte vanille gebruikt 55 gram boter 55 gram maizena 20 gram cakebloem 4 eiwitten 4 eidooiers Halve theelepel cream of tartar Geraspte citroenschil (van een hale citroen) 1 grote eetlepel citroensap Vervarm de oven voor op 150 graden Vet een bakblik of springvorm* in, bekleed met bakpapier 1. Melk, boter en monchou au bain-marie smelten - goed roeren en laten afkoelen 2. Eidooiers door het inmiddels afgekoelde melk/boter/kaasmengels kloppen 3. Zeef de maizena en bloem bij het kaasmengsel, even mixen met een garde (hoeft maar heel even) en doe vervolgens de citroensap en rasp erbij - zet apart 4. Eiwit, suiker en de cream of tartar met een mixer opkloppen. De suiker er in delen bijdoen en ongeveer 4-5 minuten mixen 5. Doe een flinke eetlepel eiwit bij het kaasmengsel en goed mixen/kloppen met een grote lepel of spatel. Doe vervolgens de rest van het eiwit er in delen bij - voorzichtig spatelen, niet mixen of kloppen! 6. Giet/spatel alles voorzichtig in het bakblik 7. Bak 'm in een waterbad in ongeveer 1 uur op 150 graden (controleer na 50 minuten met een sateprikker) 8. Doe de oven uit, zet de deur op een kiertje en laat de cheesecake nog ongeveer een half uur in de oven staan 9. Cheesecake uit de oven halen, laten afkoelen (uurtje, dan is 'ie nog lauw) en voorzichtig uit de springvorm/bakblik halen *Ik gebruik een bakblik van PME. Wanneer ik een springvorm gebruik komt er op de een of andere manier altijd water bij mijn cheesecake. Het maakt niet uit hoe goed ik 'm heb ingepakt met aluminiumfolie. | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 10:13 |
Wil deze cake wel is maken, hij lijkt super! 4 eiwitten 4 eidooiers Halve theelepel cream of tartar 4 eiwitten en eidooiers zijn toch gewoon vier eieren? En kan k tartar bjj de AH kopen? | |
robuust89 | dinsdag 27 september 2011 @ 10:19 |
Cream of tartar is trouwens wijnsteen in het nederlands ![]() | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 10:20 |
Ja? Dat is niet te vinden op ah.nl En zou een bodem van koekjes lekker op deze Japanse cake zijn? | |
Bortecinem | dinsdag 27 september 2011 @ 13:19 |
Trouwens, ik heb net weer een stukje op maar nu dat de cake is afgekoeld mis ik de zurige smaak van een normale cheesecake. Komt waarschijnlijk doordat er geen creme-fraiche in zit (dat doe ik er bij een normale cheesecake wel altijd in). Dus als ik hem de volgende keer maak ga ik een deel van de roomkaas (ongeveer 50-80 gram) vervangen door creme-fraiche. [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 27-09-2011 13:43:42 ] | |
Bortecinem | dinsdag 27 september 2011 @ 13:21 |
Eidooier = eigeel. Dus ja, 4 eiwitten en 4 eidooiers zijn 4 eieren in totaal. En ik koop cream of tartar altijd bij de toko (vraag naar 'koepoe-koepoe'). | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 13:28 |
Thnx ga gelijk even langs de toko, de rest heb k net gehaald. Wat bedoel je trouwens met een waterbad? Edit, ze hebben geen tartar meer, grrrrr [ Bericht 18% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 13:34:25 ] | |
Bortecinem | dinsdag 27 september 2011 @ 13:42 |
Zijn er geen andere toko's in de buurt? Want ik weet niet of het wel lukt zonder de tartar. En dit bedoel ik met een waterbad: ![]() Als je een springvorm gebruikt (die je wel moet inpakken met aluminiumfolie zoals op het plaatje) maar toch bang bent dat het gaat lekken - wat bij mij altijd het geval is, dan kun je het ook zo oplossen: Gewoon een paar kleine bakjes met water rondom de taart zetten. | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 14:14 |
Alleen heb ik een combi oven / magnetron maar kijk wel even. Bedankt voor het mee denken. Ben nu bezig met de boter, melk en monchou | |
Bortecinem | dinsdag 27 september 2011 @ 14:43 |
Ok.. Ik ben benieuwd naar het resultaat. ![]() | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 16:12 |
Hij is klaar! Nu ff de oven open laten staan en dan afkoelen. Over drie uurtjes is die klaar! [ Bericht 25% gewijzigd door stoeltafel op 27-09-2011 16:40:35 ] | |
Bortecinem | dinsdag 27 september 2011 @ 20:01 |
En? | |
stoeltafel | dinsdag 27 september 2011 @ 20:24 |
Lekkkkkkeerrr alleen nóg iets te flauw maar me vriendin vind het super. Nu koffie maken en cake eten:) | |
Bortecinem | woensdag 28 september 2011 @ 00:18 |
^Jep, komt waarschijnlijjk doordat er geen creme-fraiche in zit. | |
stoeltafel | woensdag 28 september 2011 @ 00:59 |
Oke en de volgende x de cream of tartar regelen. Nu op naar de tiramisu en bedankt voor je hulp. | |
Purdey | maandag 10 oktober 2011 @ 20:27 |
Weet iemand hoe ik kan voorkomen dat er een barst/scheur in m'n cheesecake komt? Of waar dit door komt? | |
LieLie | maandag 10 oktober 2011 @ 20:29 |
Volgens mij door te snel afkoelen. Ik laat de taart altijd een hele tijd in de oven staan nadat die uit gaat. | |
Purdey | maandag 10 oktober 2011 @ 22:03 |
Soms barst hij al tijdens het bakken. Ik heb begrepen nu dat bakken in een waterbad wel wil helpen? | |
LieLie | maandag 10 oktober 2011 @ 22:14 |
Ik doe dat nooit, en ik zet ook geen bakjes water in de oven. Maar dat kun je wel proberen natuurlijk. | |
het-is-mij | dinsdag 11 oktober 2011 @ 07:51 |
Ik heb vorige week de white chocolate cheesecake gemaakt,recept v.d taartjesfee en hij was in een x goed gelukt. In de oven heb ik m af laten koelen. | |
Bleie | woensdag 12 oktober 2011 @ 19:24 |
Ik ga er morgen een maken, volgens het recept van Marty. Wel een paar vragen: hoeveel is een buisje vanillearoma? Ik heb van zo'n flesje van dr. Oetker, iets van 1 of 2 theelepels of zo? En ik wil er eigenlijk iets van fruit op doen, kan je daar van dat vlaaifruit voor gebruiken dat bij de bakspullen ligt in supermarkten? Of werkt dat helemaal niet? Andere suggesties? | |
Bleie | zondag 16 oktober 2011 @ 10:01 |
Is t topic dood? De cheesecake was in elk geval superlekker geworden, dank voor het recept Marty, die houden we erin! | |
het-is-mij | zondag 16 oktober 2011 @ 10:49 |
@bleie,ik had er vrijdagavond nog ff één gemaakt,en dan met een blik kersen vlaaifruit erbovenop,hij viel zeer in de smaak. Sorry,had je vragen hierboven ff niet gezien. | |
het-is-mij | zondag 16 oktober 2011 @ 10:49 |
T is btw ook best makkelijk te maken vind ik. | |
Bleie | zondag 16 oktober 2011 @ 12:34 |
het-is-mij: dank, dan doe ik dat volgende keer. Ik had er nu bosvruchten uit de diepvries opgegooid, was ook goed te doen. En dit recept is inderdaad niet moelijk. Ik heb het ooit eerder gemaakt volgens een recept van Nigella, maar dat was behoorlijk ingewikkeld, en het resultaat viel toen toch wat tegen, hoewel ik nu denk dat dat vooral kwam doordat ik hem niet genoeg gekoeld had. Er zat trouwens wel een barst in, volgens mij al tijdens het bakken, want ik heb hem eerst nog een tijd in de oven laten afkoelen | |
dude1986 | zondag 16 oktober 2011 @ 20:19 |
Ik denk dat iedereen op dieet is ofzo ![]() | |
De_Taartjesfee | donderdag 20 oktober 2011 @ 00:12 |
Ja was hij goed? Fijn ![]() | |
Ilse86 | donderdag 20 oktober 2011 @ 10:45 |
Ik heb afgelopen weekend een New York Cheesecake gemaakt naar het recept van Cook's Illustrated (America's Test Kitchen). Hij was erg goed gelukt en ik kreeg mooi hoge stukjes taart in een springvorm van 23 cm. Hij was alleen wel echt heel erg machtig. Als je de taart in 16 punten sneed, had iedereen nog meer dan genoeg. En mijn familie/vrienden zijn geen kleine eters, zeg maar. Dus na alle lovende kritieken wil ik ook een keer Marty's cheesecake proberen. Ik heb alleen, net zoals iedereen, een paar vragen (die volgens mij nog niet echt beantwoord zijn): • Hoeveel is een buisje vanille aroma? • Welke maat springvorm is hier geschikt voor? Alvast bedankt ![]() | |
Purdey | donderdag 20 oktober 2011 @ 11:22 |
Dát vooral ![]() Begin november ben ik jarig en er staat op de planning: Een chocolade cheesecake met een 72% cacao tablet met een bastogne bodem. En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Nog even geduld dus ![]() | |
stoeltafel | donderdag 20 oktober 2011 @ 12:27 |
Morgen weer de Japanse cheesecake maken, hopen dat ze nu wel cream of tartar hebben bij de toko. | |
Bleie | donderdag 20 oktober 2011 @ 12:33 |
Ik heb het met 1 theelepel vanille-aroma gedaan, en vond dat prima. Ik had wel ook iets minder roomkaas, geloof ik (3 pakjes Philadelphia). Mijn springvorm was 18 cm (da's best klein), en daarin werd hij mooi hoog. Bodem was wel wat dik, hoewel ik minder koekjes had gebruikt, omdat ik dat wel voelde aankomen. Voor een 'normaal' formaat springvorm (23 of 24 cm) zou ik dus de hoeveelheid koekjes gebruiken uit het recept, en ik denk wat meer van de vulling; ik hou wel van hoge cheesecake. | |
Dragonberry | donderdag 20 oktober 2011 @ 15:08 |
OMG! dit topic is echt wat voor mij ![]() Ik ben echt dol op cheesecake. Mijn favoriet is een citroen cheesecake of eigenlijk een New York cheesecake met lemon curd ![]() Snel maar weer eens maken! | |
Catch22- | donderdag 20 oktober 2011 @ 15:10 |
-niet nodig- Topic even naar mijn vriendin doorgestuurd. [ Bericht 53% gewijzigd door Mirjam op 20-10-2011 22:09:45 ] | |
Purdey | donderdag 20 oktober 2011 @ 19:42 |
Beetje 'n smakeloze comment. Maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. [ Bericht 9% gewijzigd door Mirjam op 20-10-2011 22:09:56 ] | |
stoeltafel | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:44 |
Wat is het recept van deze? | |
stoeltafel | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:44 |
Ligt aan jou, is toch humor ![]() | |
Mirjam | donderdag 20 oktober 2011 @ 22:10 |
zulke taal is anders nergens voor nodig | |
The_Hives | vrijdag 21 oktober 2011 @ 11:12 |
Deze Cheesecake uit topic 2. Met deze ingrediënten, is dit genoeg voor een springvorm van 24cm of zal ik de verhoudingen vermeerderen? Cheesecake, deeltje 2 | |
stoeltafel | vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:23 |
Iemand dit recept?? | |
macferret | vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:19 |
http://www.spiffsbbq.nl/2011/03/key-lime-mouse-taart.html | |
stoeltafel | vrijdag 21 oktober 2011 @ 22:24 |
Thnx! | |
-Trinity- | zaterdag 22 oktober 2011 @ 10:40 |
Vraagje over het cheesecakerecept van Marty: is met de verse room crème fraîche of slagroom bedoeld? | |
LilDutchPrincess | maandag 31 oktober 2011 @ 22:09 |
Hmm ik geef binnenkort een high tea voor een aantal meiden. Volgens mij gaan er een paar baaaaaaalen van hun lactose intolerantie, want die cheesecakes zien er echt heerlijk uit ![]() | |
Purdey | vrijdag 4 november 2011 @ 15:30 |
*Blaast topic nieuw leven in met nieuwe creaties* Een chocolade cheesecake, uit het boekje 500 taarten en cakes. Geweldig gelukt. Mooie volle chocoladesmaak door de tablet 72% cacao chocolade ![]() ![]() En een limoen cheesecake met een oreo bodem. Heel erg lekker, alleen bleef de oreo bodem aan het aliminiumpapier plakken van de springvorm ![]() ![]() | |
Bleie | vrijdag 4 november 2011 @ 16:40 |
Ik heb het opgevat als slagroom, en hij smaakte heerlijk ![]() | |
Spees_Eend | vrijdag 4 november 2011 @ 19:03 |
Dat sucks! Volgende keer bakpapier gebruiken? | |
Purdey | vrijdag 4 november 2011 @ 19:08 |
Ik heb de taart nu in 4 stukken losgepulkt van de springvorm bodem, maar 1 kwart flikkerde helemaal uit elkaar. Volgende keer inderdaad óf bakpapier gebruiken, óf meer koekjes waardoor er een dikkere en stevigere bodem ontstaat ![]() Ach, hij was er niet minder lekker om. | |
Spees_Eend | vrijdag 4 november 2011 @ 19:13 |
Ik vet eigenlijk bijna altijd alleen de bodem in met een siliconenkwastje en margarine, werkt prima! Maar bakpapier is misschien handiger om de taart in één keer uit de vorm op een schaal ofzo te schuiven. | |
Purdey | vrijdag 4 november 2011 @ 19:20 |
Ik had de folie eromheen gedaan omdat ie in een waterbad ging ![]() Normaal gebruikte ik nooit geen waterbad, en dus geen folie. Maar aangezien m'n cheesecake altijd weer scheurde, ben ik gaan zoeken naar de oorzaak. Het kon dus aan het waterbad liggen. En ik moet zeggen: Geen scheuren meer! | |
het-is-mij | vrijdag 4 november 2011 @ 19:49 |
Ik had van t weekend weer een white chocolate cheesecake with cherries on top gemaakt, bij gebrek (verkeerd ingeschat) aan maria kaakjes voor de bodem, deze met bastogne koeken gemaakt maar dat werd wat te zompig helaasch. Verder was hij weer lekker! | |
LilDutchPrincess | zaterdag 5 november 2011 @ 00:25 |
Oeh dat boekje heb ik vanmiddag van de bieb geleend. Lijkt me een lekker boekje. ![]() | |
Purdey | zaterdag 5 november 2011 @ 10:23 |
Staan geweldige recepten in, die mij tot nu toe nog nooit mislukt zijn. Makkelijke ingrediënten, veel variatie. Echt een must voor de collectie kookboeken hier. | |
Dragonberry | maandag 14 november 2011 @ 17:53 |
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! ![]() Mijn twee favoriete dingen gecombineerd ![]() ![]() | |
-Trinity- | maandag 14 november 2011 @ 18:58 |
Omg! | |
Bleie | donderdag 17 november 2011 @ 09:38 |
In nrc.next vandaag een recept voor kleine cheesecakjes: http://www.nrcnext.nl/koken/2011/11/17/cheesecake-to-go/. Lijkt me ook niet verkeerd ![]() | |
DancingPhoebe | donderdag 17 november 2011 @ 09:47 |
What she said... | |
Dragonberry | donderdag 17 november 2011 @ 10:16 |
Welke soort roomkaas gebruiken jullie eigenlijk? Ik las ergens op een andere pagina dat er philadelphia word gebruikt. Wat is het verschil tussen Philadelphia en de goedkopere variant? Zelf vind ik vooral de prijs een groot verschil waardoor ik voor de goedkoopste kies en de cheesecake smaakt me goed daarmee! Is er dus een goede rede om voor Philadelphia roomkaas te kiezen? | |
Spees_Eend | donderdag 17 november 2011 @ 10:56 |
Ik denk dat een goedkoper (huis)merk ook prima is. Ik gebruik meestal een goedkoper merl van Jumbo (weet de naam even niet). Ik heb alleen ooit de roomkaas linessa of zoiets van Lidl gebruikt en dat was echt vies, een chemische, plasticachtige bijsmaak. | |
Purdey | donderdag 17 november 2011 @ 13:48 |
Ik persoonlijk gebruik wel altijd het merk van Lidl. Maar niet die van Linessa, dat is light troep. ![]() Deze dus. Ik vind het prima smaken. Zal 'm de volgende keer eens met Philadelhia maken, kijken of ik een enorm verschil proef. | |
Spees_Eend | donderdag 17 november 2011 @ 13:49 |
Ja die zal wel anders smaken dan die vieze die ik toen had. Ik denk dat deze eigenlijk gewoon vergelijkbaar is met elke andere normale (niet light) roomkaas | |
Blik | donderdag 17 november 2011 @ 16:02 |
Ik maak altijd deze, die is echt top! http://nl.oilvinegar.com/(...)pe/vijgen-cheesecake | |
Selestha | vrijdag 18 november 2011 @ 07:43 |
Wow; YUM! ![]() | |
Bleie | vrijdag 18 november 2011 @ 09:47 |
Oeh, ik krijg dit weekend mijn schoonouders op visite. Heb eigenlijk niet echt tijd om te gaan bakken, maar zal ik???? | |
Purdey | vrijdag 18 november 2011 @ 10:52 |
Cheesecake kost niet zoveel tijd toch? Meestal ben je er met een halfuurtje wel mee klaar. | |
Bleie | vrijdag 18 november 2011 @ 11:27 |
Het bereiden wel, maar dan moet-ie nog best lang in de oven, en nog helemaal afkoelen voor je hem in de koelkast kunt zetten (dus 't kan niet 's avonds na het eten, eigenlijk). Ik vind het best lastig inplannen in een dag, maar het wel zoooooo lekker. | |
LilDutchPrincess | vrijdag 18 november 2011 @ 12:57 |
Ik zeg, gewoon doen. ![]() Ik ga nu ook ff cheesecake maken, met witte chocolade en frambozen. Mmmm ![]() | |
Blik | vrijdag 18 november 2011 @ 13:15 |
lastig inplannen? Je hoeft alleen thuis te zijn op het moment dat de oven klaar is en als je de taart in de koelkast wilt zetten | |
Bleie | vrijdag 18 november 2011 @ 14:18 |
Ehm, ik ben ook graag thuis als de oven aanstaat. En ik heb ook nog een gezin, en andere dingen te doen in het weekend. En de boodschappen moeten in huis worden gehaald. | |
LilDutchPrincess | vrijdag 18 november 2011 @ 15:09 |
Wil ik hem in de oven zetten, valt de hele bodem eruit...................... ![]() ![]() ![]() Dus even naar de supermarkt, en opnieuw maar weer. | |
Blik | vrijdag 18 november 2011 @ 15:29 |
tsjaa, ik heb ook een druk leven, maar als een half uur tijd uittrekken om een taart te maken al een probleem is... Ook dat je niet weg wilt gaan als de oven aanstaat vind ik vreemd. Wat kan er fout gaan? | |
Bleie | vrijdag 18 november 2011 @ 15:47 |
Sorry hoor, ik hoef hier toch niet te verdedigen waarom ik wel of geen tijd heb om een cheesecake te bakken ![]() | |
Spees_Eend | vrijdag 18 november 2011 @ 15:48 |
Ik denk dat je in dit geval een beetje lange tenen hebt want volgens mij proberen mensen alleen maar met je mee te denken. | |
Blik | vrijdag 18 november 2011 @ 15:52 |
Je hoeft je niet te verantwoorden, iedereen moet gewoon zelf weten wat die doet, je kunt ook gewoon een cheesecake kopen bij de plaatselijke bakker. Ik probeer alleen aan te geven dat het helemaal niet veel tijd kost. Het lijkt mij juist iets wat je perfect voor het eten kan doen, dan zit de taart tijdens het eten in de oven. Na het eten kan die afkoelen en als je naar bed gaat kan de taart de koelkast in | |
-Trinity- | vrijdag 18 november 2011 @ 15:53 |
Of je die reactie dan ook daadwerkelijk moet geven vind ik een tweede. Als je vindt dat iemand zich aanstelt, kun je het ook gewoon negeren. Sommige mensen hebben het inderdaad echt zo druk, deal with it. | |
Blik | vrijdag 18 november 2011 @ 15:55 |
vandaar mijn edit, vond het ook too much en not fair ![]() | |
Bleie | zaterdag 19 november 2011 @ 08:15 |
Laten we het erop houden dat ik door chronisch slaapgebrek soms beren op de weg zie die er niet zijn, en dat op internet dingen soms anders overkomen dan ze bedoeld zijn. Inmiddels heb ik in elk geval bedacht dat errug veel zin in cheesecake heb morgen, dus ik ga er tijd voor vrijmaken vandaag. Terug ontopic dan: ik heb in de voorraadkast nog een potje bramen op siroop staan. Dat kan ik vast wel als topping gebruiken, maar op welke manier? Kan ik van die siroop iets gelei-achtigs maken door er gelatine doorheen te gooien? En dat dan op de afgekoelde cheesecake storten voordat-ie de koelkast in gaat? (Ik ga verder het 'basisrecept' van Marty maken) | |
Blik | zaterdag 19 november 2011 @ 12:42 |
ik ben niet echt een chef, maar kan de siroop i.c.m. de bramen niet wat ingekookt worden waardoor die wat dikker wordt? | |
LilDutchPrincess | zaterdag 19 november 2011 @ 17:46 |
Gelukkig was het toch nog een succes... Zit nu al te denken welke taart ik de volgende keer zal maken ![]() | |
Bleie | maandag 21 november 2011 @ 12:08 |
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat. Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen? | |
Blik | maandag 21 november 2011 @ 14:14 |
Balen zeg... aan de andere kant, meer voor jezelf! Ik heb dat zelf ook altijd dat er een barst inkomt, ben benieuwd naar een evt. oplossing | |
-Trinity- | maandag 21 november 2011 @ 15:49 |
Ik ga hem maken deze week voor mijn verjaardagsfeest. Ben alleen benieuwd hoe lang de cheesecake moet bakken als ik maar de helft maak, en hoe lang de red velvet moet als je hem in één springvorm bakt in plaats van twee. Vind het zo'n onzin dat in elk recept dat ik tegenkom beide helften apart worden gebakken, ik snijd mijn taarten altijd gewoon in tweeën als ik een vulling ertussen wil ![]() | |
Marijevdh | maandag 21 november 2011 @ 16:03 |
Hi, mijn man viert zaterdag zijn verjaardag. En aangezien hij heel erg van pompoen houdt en zin heeft in cheesecake wil hij een pompoen-cheesecake maken. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gemaakt. Weet iemand daar nog een lekker recept voor? | |
Spees_Eend | maandag 21 november 2011 @ 16:04 |
Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je hier iets lekkers uit kan vinden: http://foodgawker.com/?s=pumpkin+cheesecake ! | |
Marijevdh | maandag 21 november 2011 @ 16:07 |
oe...... dat ziet er goed uit!!! Krijg er nu al zin in!! | |
Spees_Eend | maandag 21 november 2011 @ 16:08 |
Sowieso de meest ![]() ![]() ![]() | |
Dragonberry | maandag 21 november 2011 @ 16:30 |
Een grote red velvet cake moet volgens mij 50-60 minuten, dus het dubbele gewoon ![]() En ik wil inderdaad ook weleens weten hoeveel bakpannen de gemiddelde Amerikaan wel niet in huis zal hebben ![]() | |
-Trinity- | maandag 21 november 2011 @ 19:18 |
Thx! | |
Purdey | maandag 5 december 2011 @ 20:01 |
Allereerst, ik heb laatst een beslag van een cheesecake verdubbeld, aangezien ik een grotere wilde maken dan de 20 cm waarvoor het beslag voor bedoeld was. Uiteindelijk hield ik mega veel over, en heb ik een hele cheesecake extra gemaakt en ingevoren. Taart kun je er uithalen, in de koelkast zetten 's morgens en dan is hij 's avonds prima te eten ![]() De scheuren had ik ook echt altijd weer. Het is belangrijk dat je de cheesecake niet op een te hoge temperatuur bakt, en niet op hete lucht. De laatste keer heb ik beide cheesecakes in een waterbad gebakken, wat ook schijnt te helpen. Even je vorm inpakken met alluminiumfolie, dan kan het geen kwaad. Als hij klaar is, oven uitzetten en na een halfuurtje de oven pas openen. Dan nog een half uurtje laten staan. Uurtje afkoelen op het aanrecht, en dán de koelkast in. Bij mij werkte dit prima ![]() | |
Bleie | dinsdag 6 december 2011 @ 10:10 |
Purdey: dank voor de tips! Ik bak hem volgens het recept van Marty: Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten. Weet eigenlijk niet of ik m'n oven op hetelucht had gezet, maar denk t niet. En daarna laat ik hem (lang) afkoelen in de oven, maar dan komt dus toch die scheur erin. Volgende keer maar eens zo'n waterbad proberen? Rond de kerstdagen vind ik vast wel een keer een excuus om een cheesecake te bakken ![]() | |
Purdey | dinsdag 6 december 2011 @ 15:02 |
Ik denk dat je hem beter gewoon 55 minuten in een voorverwarmde oven van 175 kunt zetten. Dat is wel de meest gangbare temperatuur ![]() ![]() Met kerst is er sowieso altijd een excuus. Alhoewel, is er een excuus nodig? Je kunt ook een cheesecake bakken gewoon omdat het woensdag is, of omdat je die dag een rode trui aan hebt ![]() | |
Bleie | dinsdag 6 december 2011 @ 15:16 |
![]() | |
Dragonberry | donderdag 15 december 2011 @ 13:58 |
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd ![]() En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer ![]() | |
Soury | zaterdag 17 december 2011 @ 19:41 |
Marty's recept. Het is bere goed gelukt. Gaat nu de ijskast in. Morgen decoreer ik het met ![]() [ Bericht 91% gewijzigd door Soury op 17-12-2011 19:58:11 ] | |
Mirjam | zaterdag 17 december 2011 @ 19:47 |
mijn cheesecakes barsten nooit? ![]() ![]() | |
Purdey | zaterdag 17 december 2011 @ 20:10 |
Wat een leuk idee om lemoncurd te combineren met cheesecake! Ik wil al tijden een keer lemon curd gebruiken voor iets, omdat ik het nog nooit gegeten heb. En ik denk dat het in combinatie met het romige van de cheesecake perfect is. Bedankt voor het idee! ![]() | |
Muck | vrijdag 23 december 2011 @ 17:15 |
Ik volg dit topic al een tijdje en ben vanmiddag de keuken in gedoken. Dit is het resultaat:![]() Als ie voldoende is afgekoeld komen er nog frambozen op ![]() | |
LilDutchPrincess | dinsdag 6 maart 2012 @ 21:18 |
Schop!! Deze week weer cheesecake maken. Zit te denken aan een chocolade variant (of een andere niet fruitige variant), heeft iemand nog een goed recept? Ga ik ondertussen ff dit topic doorspitten.... Aiiii ik vond deze ergens in dit topic... jammie.... http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/ [ Bericht 34% gewijzigd door LilDutchPrincess op 06-03-2012 22:00:31 ] | |
The_Hives | woensdag 7 maart 2012 @ 09:36 |
cheesecake brownies 2 keer gemaakt. Zijn ![]() | |
The_Hives | woensdag 7 maart 2012 @ 09:38 |
![]() | |
LilDutchPrincess | woensdag 7 maart 2012 @ 15:30 |
Gebruik je dan een cakeblik? Ik zou voor de eerste optie gaan, is vast een reden voor die temperatuurverschillen. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd... | |
The_Hives | woensdag 7 maart 2012 @ 15:37 |
nee, ik heb een lage vierkante bakvorm ![]() | |
LilDutchPrincess | woensdag 7 maart 2012 @ 16:17 |
Ik heb zo geeen zin om nog weer een bakblik te kopen. Past niet meer in de kast. Dus ik denk dat het toch mijn (nog nooit gebruikte) cake blik wordt. Desnoods noem ik het cheesecake-cake. | |
The_Hives | woensdag 7 maart 2012 @ 16:18 |
eventueel een vierkante of rechthoekige ovenschaal met daarin bakpapier om de plak eruit te halen of een vierkante springvorm (ook met bakpapier) | |
LilDutchPrincess | woensdag 7 maart 2012 @ 16:19 |
Mijn vierkante ovenschaal heeft ronde hoeken.... Maar 't zou kunnen. | |
Tooto7moe | woensdag 7 maart 2012 @ 19:47 |
ik heb mislukte chocolade cake in de vriezer en wil die als bodem gebruiken mét een jam. en dan de cheese vulling gewoon 'puur' van roomkaas of met witte chocolade. en dan wat vruchten erin. Wat denken jullie? en heb geen idee welke vruchten wel lekker zijn dan. | |
Jorwol | donderdag 8 maart 2012 @ 16:56 |
Cheesecake gemaakt met Marty's recept, hij is was echt super lekker! Wel met een Dr. Oetker bodem gemaakt, die vind ik altijd erg lekker van smaak. Echt heel erg bedankt voor je recept en hij gaat het receptenboek van m'n vriendin in! ![]() | |
Selestha | donderdag 8 maart 2012 @ 17:01 |
OMG recept please ![]() ![]() | |
kaatjejannie | zaterdag 10 maart 2012 @ 17:18 |
Ik heb net deze gemaakt. Volgens mij een enorme calorieënbom. Maar wat ik tot nu toe geproefd heb, enorm lekker. We gaan hem morgen pas echt eten, ik zal een foto maken, en laten weten hoe hij was. | |
MinderMutsig | zaterdag 10 maart 2012 @ 18:52 |
Ik heb laatst deze gebakken met wat aanpassingen. Ik wilde maar een kleine maken (half recept) en aangezien ik geen kleine vorm heb maar wel een bakring moest ik er een bodem in maken want het ricottamengsel was een beetje dunner dan ik verwacht had en dat loopt er dan gewoon onderuit. Ik heb dus wat cantuccini die ik nog had liggen in de keukenmachine vermalen en die gemengd met wat gesmolten boter om een bodem te maken. Dan het ricottamengsel erop en bakken. En als afsluiter wat lemon curd warm gemaakt en een dun laagje daarvan erop gesmeerd. Lekker! ![]() | |
kaatjejannie | zondag 11 maart 2012 @ 20:50 |
![]() hij was echt heerlijk zeg!! | |
Tooto7moe | vrijdag 16 maart 2012 @ 19:58 |
oooh die oreo's ![]() Ik heb deze cheesecake gemaakt. En ben er nog niet over uit wat ik ervan vind. De smaak is opzich wel goed. Hij moet denk ik wat zoeter en de vulling is denk ik nat... aangezien de bodem nattig werd. Nu is het een cake die zuipt nogwel wat op. En ik had hem denk ik te lang doorgebakken, midden was niet lobbig maar al stevig. Ik heb het recept een beetje bij elkaar zitten verzinnen, iemand die op meteen ziet wat ik aan zou kunnen passen? bodem: 500gr cake &50gr frambozenjam Vulling is 600gr roomkaas, 200ml creme fraiche, 2 eigeel & 1 hele ei, 50gr suiker, 1el citroensap, snuf zout. topping: 75gr frambozenjam. ![]() | |
The_Hives | vrijdag 16 maart 2012 @ 20:00 |
3 keer cheesecake gemaakt, dus geen expert, maar sowieso meer suiker. Op 900 gram roomkaas doe ik min 150 gram suiker | |
SV-tje | vrijdag 13 april 2012 @ 20:11 |
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei). http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake ![]() | |
The_Hives | vrijdag 13 april 2012 @ 20:19 |
zelf nooit geprobeerd bij Cheesecake, maar misschien alleen de eierdooiers met de andere ingrediënten mengen tot een gladde masse. De eiwitten opkloppen en dan er doorheen spatelen? Of probeer het eerst met bv 3 eiwitten (en dan natuurlijk de andere 2 door de massa mengen) | |
LieLie | vrijdag 13 april 2012 @ 20:21 |
Cheesecake hoort lekker stevig! | |
LaPeach | zaterdag 14 april 2012 @ 19:59 |
Dit topic blijf ik volgen! ![]() Lekker hoor al die creaties ![]() ![]() | |
ZodiaX | dinsdag 17 april 2012 @ 22:14 |
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt. Deze. Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas. Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet. Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig. Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn. Oh en foto's zijn altijd leuk. De cheesecake die ik toen heb gemaakt. ![]() | |
Dragonberry | dinsdag 17 april 2012 @ 22:17 |
Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris. | |
ZodiaX | dinsdag 17 april 2012 @ 22:25 |
Citroenschil ja. Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft. ![]() | |
The_Hives | dinsdag 17 april 2012 @ 22:26 |
vind het vetgehalte nog wel meevallen. | |
LieLie | dinsdag 17 april 2012 @ 22:27 |
Kleiner stukje eten ![]() | |
Bleie | donderdag 2 augustus 2012 @ 15:42 |
Schop! Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet? | |
laiveneertiekje | donderdag 2 augustus 2012 @ 15:43 |
Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal... | |
laiveneertiekje | donderdag 2 augustus 2012 @ 15:44 |
En ik zit zelf te twijfelen, ga ik de chocolate-baileys-cheesecake maken, of ga ik voor een variant met frambozen die ik net ook tegenkwam... | |
Bleie | donderdag 2 augustus 2012 @ 15:45 |
Dat is een snel antwoord! Dank, dan doe ik het ook zo. | |
Taartje | donderdag 2 augustus 2012 @ 17:35 |
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat? | |
Mirjam | donderdag 2 augustus 2012 @ 17:50 |
Kun je dan niet beter een aantal grote cheesecakes maken, en ze dan uitsteken met uitsteekvormpjes? | |
het-is-mij | donderdag 2 augustus 2012 @ 21:43 |
Of met siliconen vormpjes?laat makkelijker los. Tenminste bij mmini kwarktaartjes | |
md89 | donderdag 2 augustus 2012 @ 22:19 |
Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. ![]() ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 4 augustus 2012 @ 16:53 |
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.![]() Een naturel cheesecake met frambozenswirls. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 04-08-2012 18:22:36 ] | |
laiveneertiekje | zaterdag 4 augustus 2012 @ 18:05 |
Ziet er heerlijk uit.. Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken... | |
Bortecinem | zaterdag 4 augustus 2012 @ 18:19 |
Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van? | |
laiveneertiekje | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:27 |
Ik heb het recept hier vandaan: http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies De foto's bij dat recept spreken voor zich volgens mij.. ![]() Hij smaakt in ieder geval heerlijk. ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:30 |
Ah dank je wel! | |
laiveneertiekje | zaterdag 4 augustus 2012 @ 19:39 |
Hier staat hij trouwens met de hoeveelheden in grammen: http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake | |
tech4u | zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:06 |
Ziet er lekker uit. ![]() | |
Spees_Eend | zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:08 |
Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin ![]() | |
tech4u | zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:11 |
Mn vriendin is beter in zoetige dingen. Ik ben meer van het vlees bereiden. | |
Bleie | zaterdag 4 augustus 2012 @ 21:22 |
De chocolade-frambozencheesecake is meer dan goedgekeurd! Al vond ik zelf eerlijk gezegd de frambozen niet enorm iets toevoegen, dus die zou ik er de volgende keer uitlaten. En de bodem + vulling zou ook wel wat meer mogen allebei voor mijn vorm (24 cm). Maar de smaak was echt super! | |
Taartje | zondag 5 augustus 2012 @ 08:51 |
Zoiets bedoelde ik inderdaad, bedankt! | |
Che_ | zondag 5 augustus 2012 @ 18:00 |
Waar kan ik dit kopen in NL? | |
Bleie | zaterdag 8 september 2012 @ 17:48 |
Even een schop. Ik ben een New York cheesecake aan het maken, volgens recept van Nigella Lawson. Die moet volgens haar 1 á 1,5 uur in de oven, tot hij goudbruin is. Hij staat er nu 30 min in, en is al redelijk bruin aan het worden, maar van binnen vast niet gaar. Eigenlijk mag je de oven niet opendoen, maar zou het veel kwaad kunnen als ik dat tóch doe om even wat folie eroverheen te leggen? | |
The_Hives | zaterdag 8 september 2012 @ 17:56 |
zou eerder de temperatuur verlagen | |
Bleie | zaterdag 8 september 2012 @ 18:06 |
Heb ik ook al gedaan, hij stond al maar op 170, nu op 150. | |
The_Hives | zaterdag 8 september 2012 @ 18:08 |
170 staat in het recept? Dat is veel te heet! Eerder 120 tot 100 Begin kan hoog en na een kwartier/20 min verlagen | |
Welldressed | zaterdag 8 september 2012 @ 18:50 |
Aluminiumfolie eroverheen. Dan wordt ie wel gaar, maar de bovenkant niet bruin. | |
Bleie | maandag 10 september 2012 @ 13:03 |
![]() | |
Blik | maandag 10 september 2012 @ 13:07 |
Hij zal vast wel lekker smaken toch? | |
Etcetera | zaterdag 15 september 2012 @ 16:40 |
Deze heb ik gemaakt vandaag, oven net uitgezet en ik laat 'm nu in de oven afkoelen ![]() ![]() | |
Redcoon | maandag 17 september 2012 @ 11:55 |
Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls? | |
Bortecinem | dinsdag 18 september 2012 @ 22:54 |
Type in 'cheesecake swirl' op youtube, google of foodgawker en je komt heel veel foto's en how-to's tegen. Deze bijvoorbeeld: http://notsohumblepie.blo(...)wirl-cheesecake.html | |
PeterPastoor | woensdag 19 september 2012 @ 22:34 |
Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie ![]() | |
Sunnythesun | vrijdag 21 september 2012 @ 22:05 |
![]() | |
LoggedIn | vrijdag 21 september 2012 @ 22:10 |
Cheesecake is echt enorm lekker ![]() ![]() | |
Purdey | zondag 23 september 2012 @ 09:51 |
Afgelopen donderdag Marty's cheesecake gemaakt. Best cheesecake éver! Wel Monchou zacht en luchtig gebruikt ipv Philadelphia. Maar hij was nu 10x beter als de cheesecakes die ik met de roomkaas van de Lidl maakte. Nooit meer ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zondag 23 september 2012 @ 10:07 |
mmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit! Is ie wel helemaal gaar? | |
PeterPastoor | zondag 23 september 2012 @ 11:22 |
Ziet er een beetje vochtig uit nog ja? Hoort misschien zo? | |
Purdey | zondag 23 september 2012 @ 18:29 |
Hij was prima gaar hoor. Niet vochtig ook, denk dat de foto wat vertekend ![]() | |
Isabeau | zondag 23 september 2012 @ 18:59 |
Dat vind ik juist wel lekker ![]() | |
#ANONIEM | zondag 23 september 2012 @ 19:16 |
Idd, kledder woot! | |
MonkNL | maandag 24 september 2012 @ 10:51 |
Mijn laatste creatie. Digestive bodem, monchou roomkaas gebruikt. Was erg lekker!![]() | |
Taartje | maandag 24 september 2012 @ 11:55 |
Ziet er heerlijk uit, MonkNL! Wat is de bovenlaag, frambozenjam? | |
MonkNL | maandag 24 september 2012 @ 12:14 |
Combinatie van een goeie aardbeienjam en aardbeien desertsaus met een blaadje gelatine. | |
md89 | maandag 24 september 2012 @ 16:25 |
Ziet er heerlijk uit! Heb je hier een recept van? | |
Catch22- | maandag 24 september 2012 @ 17:14 |
wat tegen de Cheesecake aanhangt en ook erg lekker is, is de keylime pie, iemand dat wel eens gemaakt? Voor het eerst in Miami gegeten, was heerlijk. Vriendinlief heeft t later nog eens gemaakt en ook toen was het echt lekker. | |
MonkNL | maandag 24 september 2012 @ 19:12 |
Tuurlijk: 200g digestive 50gr boter ong 400/500 gram Mon Chou 3 eieren 50g creme fraiche 150gr suiker 1 tl vanille essence geraspte schil van een citroen 50gr bloem Oven moet je even mee expirementeren. In het originele recept staat 40 min op 160 graden. Bij mij bakt ie dan wel goed alleen scheurt ie open aan de bovenkant tijdens het afkoelen in de oven. Mijn oven verlaag/zet ik tijdens het bakken van de cheesecake zelf rond de 130 en bak hem dan op gevoel af, totdat ie lichtbruin van kleur is. - Verkuimel digestive koekjes en meng met de zachte boter. - Mengsel in een kleine taartvorm doen op de bodem en aandrukken. Daarna afbakken in de oven op 160 graden. Ik doe dit overigens meestal niet en bak de cheesecake in 1 keer. - Roomkaas kloppen met de eieren, creme fraiche, suiker, vanille essence en de geraspte schil. Als alles mooi glad en romig is voeg je de bloem toe en mix je dat tot een glad en romig geheel. - Mengsel op de bodem storten en dan afbakken tot ie geel/goud van kleur is. Bij mij rond de 45/50 min. - Laat de taart afkoelen in de oven! - Topping, 1 blaadje gelatine wellen in koud water. 2 eetlepels goede aardbeien jam verwarmen in een pannetje, daar de aardbeien desert saus bij doen. Gelatine toevoegen en laten smelten. Dan een beetje af laten koelen en dan over de taart heen scheppen. Taart dan nog even de koelkast in. Komt een beetje gevoel bij kijken. Als ie lukt, en dat moet echt goed komen, dan is ie echt verrukkelijk! Edit: Vet je taartvorm in en doe dan aan de zijkanten een bakpapiertje die een paar cm aan de bovenkant uitsteekt! Komt ie mooier en beter los. | |
md89 | maandag 24 september 2012 @ 19:17 |
Super, ga hem snel eens maken! Bedankt! ![]() | |
Soulagement | maandag 24 september 2012 @ 21:44 |
Toevallig gisteren gemaakt, wel de slagroom weggelaten (en geen key limes gebruikt maar gewone citroen en limoen). Lijkt inderdaad best veel op de citroencheesecake die ik maak! | |
GimmeGore | dinsdag 25 september 2012 @ 13:01 |
Ik wil vandaag een no-bake baileys cheesecake maken. Maar het recept vraagt om 130 gram suiker. Ik heb geen suiker in huis, maar wel stevia en honing. Zou ik het daarmee kunnen vervangen (met eentje of een mengsel van allebei?) of moet ik toch maar de suikerklontjes uit het kerstpakket van mijn vriend plat gaan slaan? | |
MonkNL | dinsdag 25 september 2012 @ 13:04 |
Ik zou de klontjes kapot slaan ![]() Honing heeft een vrij uitgesproken smaak, denk niet dat dit de smaak van de cheesecake ten goede gaat komen. Maar ik ben maar een leek, dus misschien is het wel heel erg lekker.. ![]() | |
Blik | dinsdag 25 september 2012 @ 13:11 |
suiker kost nog geen euro voor een kilo, kleine moeite lijkt me om even suiker te halen (of die suikerklontjes fijn te slaan) | |
GimmeGore | dinsdag 25 september 2012 @ 13:13 |
We gebruiken het verder nooit, het gaat me niet om het geld, maar meer om de totale verspilling van 870 gram suiker. Dan ga ik wel suikerklontjes plat slaan. | |
Blik | dinsdag 25 september 2012 @ 13:16 |
of vraag een kopje suiker bij de buren | |
Taartje | maandag 1 oktober 2012 @ 13:51 |
Wanneer jullie een cheesecake maken, gebruiken jullie dan roomkaas uit een bakje (met zo'n dekseltje) of uit een pakje (waar dus alleen een folietje omheen zit)? Ik stond er vandaag pas bij stil dat roomkaas uit zo'n bakje veel meer vocht bevat. Maar wat is nu beter voor een cheesecake, die met of zonder vocht? | |
Mirjam | maandag 1 oktober 2012 @ 13:58 |
Ik neem altijd de meest goedkope in zoeen bakje, nooit problemen mee gehad | |
Bortecinem | maandag 1 oktober 2012 @ 13:59 |
Ik gebruik altijd deze | |
Dragonberry | maandag 1 oktober 2012 @ 14:41 |
Ik gebruik ook altijd gewoon de goedkoopste bakjes. Die monchou is me veel te duur.. | |
Bortecinem | maandag 1 oktober 2012 @ 14:47 |
Hoe duur zijn die bakjes? Ik heb altijd 300 gram nodig en in die bakjes zit altijd net te weinig waardoor ik er twee moet kopen en wat dan overblijft word uiteindelijk weggegooid omdat toch niemand dat opeet. Die kleine 100 gram pakjes van Mon Chou kosten 65 cent p.s. En ik heb precies genoeg. Oh en er staat een wortel cheesecake op te stijven in de koelkast, gemaakt met Mon Chou. ![]() | |
Bortecinem | maandag 1 oktober 2012 @ 17:58 |
Klaar. ![]() ![]() | |
Taartje | maandag 1 oktober 2012 @ 18:47 |
Oeh, 65 cent maar? Hier bij de Coop zijn ze 99 cent, waar haal jij die roomkaas dan? | |
Purdey | maandag 1 oktober 2012 @ 18:55 |
De laatste keer heb ik Monchou zacht en luchtig gebruikt. In zo'n kuipje met een plastic dekseltje. Ik denk dat ik ook die andere in folie kan gebruiken, maar die moet dan wel even zacht worden. De laatste keer zat ie aan de muren en het plafond. Spul is keihard uit de koelkast vandaan, en wordt niet graag behandeld met een handmixer blijkt ![]() | |
Selestha | maandag 1 oktober 2012 @ 18:56 |
Bij Lidl zijn ze uit de koeling 69 ct ![]() | |
Bortecinem | maandag 1 oktober 2012 @ 19:51 |
Nu vraag ik mij af of ik wel goed zit. Ik weet iig wel dat het een hele lange tijd 99 cent was, maar dat ze het later hebben verlaagd - naar, ik meen, iets van 65 cent was. Ik heb even de Plus website gecheckt maar daar staat 'ie nog steeds voor 99 cent. Misschien zit ik er toch naast? Morgen maar eens kijken. ![]() | |
Reilian | woensdag 21 november 2012 @ 09:08 |
Ik hoop dat een van jullie mij misschien kan helpen. Vorig weekend heb ik een poging gedaan om (voor het eerst) cheesecake te maken. Volgens dit recept: http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake Het enige probleem waar ik tegen aan loop is dat de cheesecake van binnen nog helemaal zacht was. (Heeft de hele nacht in de koelkast gestaan). En ik heb mascarpone als roomkaas gebruikt. Hebben jullie misschien enig idee was er mis is gegaan? Misschien nog langer in de oven? | |
3-voud | woensdag 21 november 2012 @ 12:54 |
Klopt. Erg lekker. Met een dun laagje zelf gemaakte banketbakkersroom doet het erg goed. | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:19 |
Iemand een recept voor originele philly cheesecake? | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:25 |
Ik heb nu zoóooooooooooooo'n zin in Cheesecake dat wil je niet weten ![]() | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:32 |
Niet meer dan mij ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:33 |
Ik ga morgen cheesecake kopen in elk geval ![]() rustig dat topic lezen ![]() | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:38 |
Waar...? Ik wil ook kopen om te vergelijken. Ga niet zeggen Hema | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:40 |
Nee, warme bakker ![]() ik het gekocht heb, als het niet lekker was ook ![]() | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:42 |
In omgeving Amsterdam moet toch wel ergens te koop zijn ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:45 |
Kiek dan! http://www.yelp.nl/search(...)dam%2C+Noord-Holland adresjes zat! ![]() | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:47 |
Is dat die ekte ekte us shit? bij B&J's ook... ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:49 |
Géén idee, ik ga gewoon ergens een paar stukkies halen ![]() als ze veel sterren hebben zal het wel goed zijn ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 14 juli 2013 @ 19:50 |
![]() ![]() | |
Caithlinn | zondag 14 juli 2013 @ 19:51 |
De cheesecake van de Bakkerswinkel moet je proberen, das de ekte ekte ![]() | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:52 |
Ok, morgen kan ik dus een complete top5 lijst van je verwachten incl. beoordeling van smaak met details en al. Alvast bedankt! | |
Che_ | zondag 14 juli 2013 @ 19:55 |
Maakt niet uit, gaan beide over Che_esecake. Thanks, ga ik proberen. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 15 juli 2013 @ 23:14 |
K heb nooit een barst in de cheesecake gehad. ik bak hem sowieso lang op laag temperatuur ( volgens mij 1,5 uur op 100 of 120 graden zo uit mijn hoofd) en als t klaar is laat ik hem stap voor stap afvkoelen : k doe eerst de deur van de oven open en laat de taart een tijdje zo staan voordat ik hem uit de oven haal om hem vervolgens op t aanrecht verder af te laten koelen . Edit : o k zie dat dit een oud bericht is [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 15-07-2013 23:15:03 ] | |
Bleie | dinsdag 16 juli 2013 @ 08:15 |
Geeft niet, ik kan t altijd eens proberen! | |
#ANONIEM | dinsdag 16 juli 2013 @ 11:38 |
k heb nog ffe gekeken: 120 graden, maar ik heb wel een andere cheesecake dan jij dan gemaakt. maar dat van t afkoelen geld bij elke cheesecake. | |
dude1986 | woensdag 24 juli 2013 @ 02:03 |
Deze week even een cheesecake maken. Water loopt me in de mond als ik dit allemaal zie hier. | |
RenRen- | zondag 4 augustus 2013 @ 16:54 |
Heeft iemand een goed gebakken kwarktaartrecept? Grapje, staat genoeg in dit topic. Maar is dat Cream of Tartar niet nog met iets anders te vervangen? CUL / Cheesecake deel 3! Deze leek me heerlijk, maar ik heb geen Cream of Tartar, en dat lijkt heel moeilijk te krijgen bij ons. ![]() | |
Dragonberry | zondag 4 augustus 2013 @ 17:02 |
ik zou het gewoon weglaten en anders is het vaak wel te vinden bij de toko. | |
RenRen- | zondag 4 augustus 2013 @ 17:03 |
Ik zal morgen eens kijken bij een toko of twee, maar meen me niet het ooit gezien te hebben. Proberen kan geen kwaad, thanks | |
Mirjam | zondag 4 augustus 2013 @ 17:04 |
http://www.okokorecepten.(...)/new-york-cheesecake geen gedoe, overheerlijk | |
FutureFairytale | zondag 4 augustus 2013 @ 18:16 |
Deze is makkelijk te bereiden en zó lekker! | |
dude1986 | zaterdag 10 augustus 2013 @ 01:46 |
Cheesecake in de oven ![]() Marty's recept, wel meer roomkaas gebruikt (700 ipv 500 gram) ![]() edit: yeah! geen cracks, ondanks op 200 (10 minuten) en toen 160 graden (50 minuten) gebakken. ben benieuwd hoe hij morgen gaat smaken. ![]() [ Bericht 45% gewijzigd door dude1986 op 10-08-2013 03:07:49 ] | |
dude1986 | zaterdag 10 augustus 2013 @ 01:50 |
wwow ziet er idd goed uit. Alleen hebben we die cream hier wss niet. ziet er dikker uit. jummie | |
Sandous | zondag 11 augustus 2013 @ 14:43 |
ik had laatst minicheesecakjes gemaakt (in muffinvormpjes).. maar dan met de zuivelspread/smeerkaas euroshopper AH... vond de kaasgehalte toch nog overheersen.. dat zurige/zoutige.. is dit normaal..? Of was dat niet geschikt voor een cheesecake | |
dude1986 | zondag 11 augustus 2013 @ 15:43 |
Hoeveel gram kaas had je en hoeveel gram suiker? | |
Dragonberry | zondag 11 augustus 2013 @ 16:02 |
smeerkaas? Zolang het naturel roomkaas is kan je het gebruiken voor cheesecake. Philadelphia zeg maar. | |
Mirjam | zondag 11 augustus 2013 @ 16:26 |
toch geen smeerkaas hoop ik? gewoon roomkaas gebruiken, au naturel | |
Sandous | zondag 11 augustus 2013 @ 16:34 |
![]() deze gebruikt, roomkaas philedelpia was er niet meer (naturel) wel met kruiden enzo ![]() Ik ga zo even kijken naar hoeveel suiker en hoeveel kaas | |
Dragonberry | zondag 11 augustus 2013 @ 17:55 |
Lijkt me prima om te gebruiken. Wat was je recept? | |
LilDutchPrincess | zondag 11 augustus 2013 @ 20:09 |
Oeh heeft iemand nog een goed (uitgeprobeerd) recept voor chocoladecheesecake? ![]() | |
-mandy- | maandag 12 augustus 2013 @ 23:09 |
Nog niet uitgeprobeerd maar deze ga ik eerdaags maken: cheesecake met witte chocolade. http://www.lekkerensimpel.com/2013/06/21/cheesecake-met-witte-chocolade/ | |
Bla_Bla_Bla | maandag 19 augustus 2013 @ 12:24 |
Hier hetzelfde probleem. Weet niet meer welk recept ik van internet heb geplukt. Maar heb het gewoon met philledelpia gemaakt en ik vindt m echt te zurig. Manlief vondt hem wel lekker dus ik dacht, mischien hou ik wel gewoon niet van cheesecake. Weet dus ook niet hoe hij hoort te smaken | |
Spees_Eend | maandag 19 augustus 2013 @ 12:33 |
Een heeeel klein beetje zurig hoort hij wel te smaken met echte roomkaas. Maar het mag natuurlijk niet overheersen. | |
Bla_Bla_Bla | maandag 19 augustus 2013 @ 12:41 |
ik had gehoopt dat hij wat zoeter zou zijn. zal het nog eens met een ander recept proberen..tips iemand? | |
Spees_Eend | maandag 19 augustus 2013 @ 12:44 |
Een au bain marie gesmolten reep witte chocolade door het roomkaasmengsel? Extra schepje suiker of wat honing erdoor? | |
Bla_Bla_Bla | maandag 19 augustus 2013 @ 13:08 |
ja zou kunnen ja..denk dan dat ik voor de eerste optie ga ![]() | |
Spees_Eend | maandag 19 augustus 2013 @ 13:10 |
Dat is heel lekker ![]() ![]() | |
Bla_Bla_Bla | maandag 19 augustus 2013 @ 13:25 |
![]() ![]() | |
tombolafan | maandag 16 september 2013 @ 11:29 |
Dit weekend maar eens de cheesecake uit de OP maken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 16 september 2013 @ 12:43 |
Mijn vanille cheesecake met Bastogne koekjes bodem ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 12:46:38 ] | |
Myraela | maandag 16 september 2013 @ 13:19 |
Eet jij gewoon zo uit de vorm, of snij je gewoon hele rare punten? Bakpapier zou ik trouwens alleen op de bodem doen, aan de zijkanten is helemaal niet echt nodig, naar mijn weten. En zo krijg je nooit mooie randen. Verder ziet die er wel lekker uit. | |
#ANONIEM | maandag 16 september 2013 @ 13:28 |
ik snijd zelf altijd normale punten, maar bepaalde mensen snappen niet hoe je mooi een punt moet snijden als je een kleiner stukje wilt ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 18:45:06 ] | |
#ANONIEM | maandag 16 september 2013 @ 13:47 |
dat van t bakpapier zou zomaar kunnen kloppen. bij stevige taarten doe ik t wel alleen op de bodem. Doe jij dat bij cheesecake dan alleen op de bodem? Verder vind iedereen deze taart altijd erg lekker al zeg ik t zelf hehe ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2013 13:51:22 ] | |
tombolafan | dinsdag 17 september 2013 @ 14:10 |
Ingrediënten zijn in huis, van t weekend maken ![]() Reden tot zelf weer maken is de kokos-limoencheesecake die ik bij kennissen gegeten heb gister ![]() | |
Myraela | dinsdag 17 september 2013 @ 19:44 |
Ze hebben gewoon een puntjes gesneden, maar het puntje voor de helft laten zitten? ![]() Ja, heb het pas een paar keer gemaakt, maar ging eigenlijk altijd goed. Laat gewoon netjes los van de springvorm. Dat die lekker is geloof ik meteen hoor, sowieso bastogne bodem. ![]() | |
tombolafan | maandag 23 september 2013 @ 11:24 |
Oh oh oh hij is/was heerlijk ![]() Over een tijdje een key lime pie proberen ![]() | |
Molurus | zondag 29 september 2013 @ 11:25 |
Oh my god... hier is gewoon een heel (en driedelig) topic over. Anyways... momenteel mijn eerste cheesecake aan het bakken. ben benieuwd. ![]() Dit wordt er 1 met een bastogne bodem, mon chou, mascarpone, creme fraiche, vanillesuiker (en gewone suiker), en natuurlijk eieren. Straks ga ik een topping bakken met suiker, bramen, frambozen, zwarte bessen en zwarte bessensap. Als jullie niks meer horen is het volledig mislukt. ![]() | |
Molurus | zondag 29 september 2013 @ 18:08 |
Hmm, hij kwam slecht uit de bakvorm. Daar moet ik iets op verzinnen. Maar verder smaakt ie heerlijk! ![]() | |
Soury | zondag 29 september 2013 @ 19:58 |
Ik ga die van Marty deze week weer maken. Die is goed ![]() CUL / Cheesecake !! Toetje voor Ben ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Soury op 29-09-2013 20:10:45 ] | |
dude1986 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 00:21 |
Ik ga Marty's cheesecake maar weer eens maken. Alleen wil ik de bodem vervangen door een andere. Heeft iemand een tip? Ik las hierboven iets over een Bastogne-bodem, is deze niet heel erg overheersend ? Zou ik em bodemloos kunnen maken? Of gaat alles dan plakken op de bodem. | |
Mirjam | vrijdag 4 oktober 2013 @ 00:38 |
ik maak ze altijd met van die country cookies, erg lekker | |
dude1986 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 01:21 |
O wat is dat? ken ik niet? | |
Myraela | vrijdag 4 oktober 2013 @ 08:21 |
Café noir koekjes maken ook wel een lekkere bodem, maar dat zoek je ook niet als je iets neutraler wilt. | |
Zo-is-dat | vrijdag 4 oktober 2013 @ 14:07 |
![]() Hier ook nog maar ![]() Met flinke barsten maar er moest gelukkig toch nog caramel op | |
dude1986 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:02 |
Hele lekkere koekjes en heb ik al een keer geprobeerd. maar idd niet wat ik zoek. Ik hoorde iets over een amandelmeel-bodem, dat dat best lekker kan zijn, iemand ervaring hiermee?. jummie! | |
Myraela | vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:09 |
Amandelmeel weet ik niet, maar misschien is spritsen iets? Die zijn lekker boterig en zoet, maar hebben geen aparte smaak. | |
dude1986 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:22 |
klinkt goed. tnx | |
Blik | vrijdag 4 oktober 2013 @ 15:46 |
Hoe zorg je er eigenlijk voor dat er geen barsten in de taart komen? | |
dude1986 | vrijdag 4 oktober 2013 @ 21:22 |
sommige zweren bij lage temp (eerst hoog dan lager steeds en in oven laten als cake klaar is) en andere met waterbad. of combinatie van beide. het recept van Marty (met lage temp) barst nooit bij mij. O en pas de koeling in als cake volledig is afgekoeld. | |
Soury | zaterdag 5 oktober 2013 @ 19:37 |
Die is flink hoog. Ik heb er ook weer één gemaakt van Marty's recept. Ze zijn altijd wat plat maar rete lekker ![]() ![]() | |
dude1986 | zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:05 |
mmm lekker! ik doe er altijd wat meer creamcheese bij (en ook wat meer suiker naar rato), dan wordt ie wat hoger. | |
Soury | zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:07 |
Haha ik wat minder suiker en wat meer citroen. | |
dude1986 | zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:08 |
haha, ik bedoelde meer suiker omdat ik er meer creamcheese in doe. Maar dan heb je een citroen-cheesecake, ook erg lekker. ![]() | |
Soury | zaterdag 5 oktober 2013 @ 20:09 |
Oh kut ik ben die hele vanille vergeten ![]() |