abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94371920
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:



:9 :9
  zondag 20 maart 2011 @ 13:31:00 #2
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94372290
Ziet er echt lekker uit! Linkje naar receptje bij de foto voor de Cheesecake deel 3 bezoekers?
pi_94374837
Dit is hoe ik hem gemaakt heb, geïnspireerd door het recept van de o.p. van deel 2:

* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei

Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen

:9 :9
pi_94375737
Nomnomnom :9

Oh, en dat met die aardbeitjes zo erop heeft ze van mij gejat :P
  zaterdag 26 maart 2011 @ 20:43:42 #5
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94652003
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake




pi_94655236
Leuk! Hoe maak je die rode dingetjes erin?

Ik heb voor mn verjaardag van morgen een klassieke New Yorker gebakken :9 Die altijd een succes is!
  zondag 27 maart 2011 @ 22:30:54 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94692772
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt


pi_94693090
quote:
Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Ja, wow.
Go hard or go home
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:38:38 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98000255
Kick.

Ik word dinsdag 28 jaar. Belangrijke dag ook want ik kap met roken en blowen, onlangs begonnen met hardlopen en dat bevalt me goed. Echt een dag om te vieren. En dus ga ik cheesecake bakken. Ik wil iets feestelijks, suggesties qua decoratie?
Resistance is futile.
  zondag 19 juni 2011 @ 12:32:46 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98366117
Marty's recept:

Cheesecake !!
Resistance is futile.
pi_101284474
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:24:11 #12
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302204
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:06 schreef Tezz het volgende:
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was wel te vloeibaar bij mij. Dus iets langer in de oven gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:34:53 ]
pi_101302321
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 20:24 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was te vloeibaar bij wel. Dus iets langer in de over gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.
Jep dat was ie. Mijn mengsel was ook erg vloeibaar toen ik het in de vorm goot (niet zo 'vast' als anders), maar de aangegeven bak- en rusttijd was prima.
Wel heb ik vermoedelijk een foutje gemaakt in het omrekenen van cups naar grams, want hij was echt zo mega-zoet... Echt te veel suiker gebruikt. Jammer!

Oh, en mijn citroentjes voor bovenop waren mislukt. Veel te bitter.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:27:52 #14
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302430
Ik heb het recept opgezocht op haar site. Daar staat alles gelukkig wel in grammen.

[ Bericht 48% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:35:12 ]
pi_101421729
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd. :9~ :9
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:
-Le recept-

Deze is echt geniaal _O_ Hulde!_O_
Die kleur _O_ Die geur _O_ Die smaak _O_
Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! :P
O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:05:46 #16
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422504
Vandaag lekker de starbucks ingedoken. Niet voor de koffie, maar voor de lekkere raspberry cheesecake. Hij was to die for :Y
pi_101422574


Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:08:59 #18
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422642
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:07 schreef md89 het volgende:
[ afbeelding ]

Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
pi_101423320
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:08 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:29:04 #20
306949 dude1986
Always bored...
pi_101423549
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
tnxx :D
pi_101428334
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Mijn god, dat ziet er echt goed uit!
  donderdag 1 september 2011 @ 17:43:30 #22
306949 dude1986
Always bored...
pi_101454008
I know dit is geen cheesecake recept. Maar wel iets heel lekkers, simpel en roomkaas-based!
Ik wil het graag met jullie delen.

pi_102205783
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
pi_102207877
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 00:39 schreef stoeltafel het volgende:
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
pi_102208341
Ga op daar is naar kijken, en is citroen/limoen ook goed te doen??
pi_102222801
Cheesecake is goddelijk. Heb het een keer geprobeerd volgens een recept van Nigella Lawson, maar die was niet heel goed gelukt. Dus misschien maar eens van de recepten hier proberen?
pi_102224852
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 07:19 schreef LieLie het volgende:

[..]

De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_102226081
quote:
7s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:00 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Maakt niet zoveel uit. Bij een brede krijg je een lage taart en bij een smalle een hoge taart ;)
pi_102234760
Mijn eerste cake zit in de oven!

Heb een combinatie van deze twee recepten gebruikt

http://www.easterwoodbbq.(...)mie-olivers-way.html
http://www.smulweb.nl/recepten/834871/New-york-style-cheesecake

En heb nog wat citroensap toegevoegd. De cake proefde al super voordat hij in de oven ging. Hij was voor vanavond bedoel maar nu las ik dat die lang moet afkoelen. Hoe lang doen jullie dit?
pi_102235413
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

Om nou te zeggen dat-ie er verrukkelijk uitziet, eerlijk gezegd niet, maar zou je misschien toch het recept even willen geven? Mijn man is gek op Guinness, ik zou het wel grappig vinden om deze taart een keer voor hem te maken. :)
pi_102237641
De cake is bijna klaar. Moet die direct in de koelkast, zo ja met een thee doek erom heen?
pi_102237953
Volgens mij eerst laten afkoelen in de oven, en daarna pas de koelkast in. Morgen smullen :)
pi_102238106
Oke dan gaan we dat doen, hoe lang moet die afkoelen in de oven? De oven staat al open

http://www.okokorecepten.(...)-new-york-cheesecake

Deze site zegt al dat je kan gaan eten na 2 uur in de koelkast
  woensdag 21 september 2011 @ 22:04:56 #34
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_102240191
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
pi_102245494
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:04 schreef macferret het volgende:
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
Oké, thanks!
  zaterdag 24 september 2011 @ 14:53:37 #36
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102331641
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102332018
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 14:53 schreef royjn het volgende:
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_102333627
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
pi_102336196
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Ik gebruikt voor de cheesecake een dubbelrecept bij vorm van 24 cm. Bij vorm van 18 cm is het recept wel ok, maar zou ik bodem iets minder doen.
pi_102336451
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Dat hoort zo en ik vind het juist heel lekker. De balans tussen bodem en cheese is dan helemaal goed. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 24-09-2011 18:35:35 ]
pi_102336932
Ah, dan weet ik dat!
  zondag 25 september 2011 @ 09:04:20 #42
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102352915
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:08 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
Was de eerst de keer dat ik een cheesecake maakte, hij is aardig gelukt.
Het enige wat minder gelukt is de hoeveelheid. Er had wat meer cheescake mix op gemogen.
Volgende keer een kleine taartvorm gebruiken.
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102407449
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
  maandag 26 september 2011 @ 18:58:08 #44
306949 dude1986
Always bored...
pi_102407611
quote:
6s.gif Op maandag 26 september 2011 18:53 schreef Bortecinem het volgende:
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
Die ziet er erg lekker uit :Y

Gaat het wel goed als je minder eieren gebruikt?
pi_102408303
Ik hoop het wel. Ik heb eigenlijk twee recepten gecombineerd - de ene vraagt om 3 eieren, de andere om 6, ik ga het proberen met 4.
pi_102419419
Hij is gelukt! Het zit een beetje tussen een lichte cake en een cheesecake in. Van een normale cheesecake ben ik na twee happen al misselijk, maar hier kon ik zeker een hele punt van op. Precies goed dus!

De foto's zijn nou niet echt geweldig, maar toch.





En met een beetje aardbeien compote :9

pi_102419491
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102419757
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
pi_102420431
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2011 22:38 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
haha het lijkt een heel dun laagje ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102420458
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.

Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')