abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94371920
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:



:9 :9
  zondag 20 maart 2011 @ 13:31:00 #2
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94372290
Ziet er echt lekker uit! Linkje naar receptje bij de foto voor de Cheesecake deel 3 bezoekers?
pi_94374837
Dit is hoe ik hem gemaakt heb, geïnspireerd door het recept van de o.p. van deel 2:

* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei

Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen

:9 :9
pi_94375737
Nomnomnom :9

Oh, en dat met die aardbeitjes zo erop heeft ze van mij gejat :P
  zaterdag 26 maart 2011 @ 20:43:42 #5
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94652003
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake




pi_94655236
Leuk! Hoe maak je die rode dingetjes erin?

Ik heb voor mn verjaardag van morgen een klassieke New Yorker gebakken :9 Die altijd een succes is!
  zondag 27 maart 2011 @ 22:30:54 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94692772
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt


pi_94693090
quote:
Op zondag 27 maart 2011 22:30 schreef macferret het volgende:
druppels ingekookt frambozensap en dan met een sateprikker, spoortjes erin trekken.

Deze had ik vandaag voor een verjaardag gemaakt

limoen met witte chocolade erin verwerkt
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Ja, wow.
Go hard or go home
  vrijdag 10 juni 2011 @ 21:38:38 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98000255
Kick.

Ik word dinsdag 28 jaar. Belangrijke dag ook want ik kap met roken en blowen, onlangs begonnen met hardlopen en dat bevalt me goed. Echt een dag om te vieren. En dus ga ik cheesecake bakken. Ik wil iets feestelijks, suggesties qua decoratie?
Resistance is futile.
  zondag 19 juni 2011 @ 12:32:46 #10
277627 Seven.
We are Borg.
pi_98366117
Marty's recept:

Cheesecake !!
Resistance is futile.
pi_101284474
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:24:11 #12
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302204
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:06 schreef Tezz het volgende:
Joehoe! Er staat een cheesecake af te koelen op mijn aanrecht.... Vorige week was Donna Hay te gast bij Masterchef en ze maakte in een handomdraai een klassieke double baked cheesecake en ik dacht: dat kan ik vast ook wel!

Nu wil ik eigenlijk een topping maken van mooie glanzende zoete schijfjes citroen. Maar hoe moet dat? Citroenschijfjes opzetten met wat suiker? Ook water er bij? En hoe krijg ik ze mooi glanzend? Heeft er iemand tips voor mij................
Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was wel te vloeibaar bij mij. Dus iets langer in de oven gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:34:53 ]
pi_101302321
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 20:24 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Deze toch? http://www.donnahay.com.au/recipes/classic-baked-cheesecake

Heb ik ook gemaakt. Mengsel was te vloeibaar bij wel. Dus iets langer in de over gelaten.
Uiteindelijk was het wel lekker.
Jep dat was ie. Mijn mengsel was ook erg vloeibaar toen ik het in de vorm goot (niet zo 'vast' als anders), maar de aangegeven bak- en rusttijd was prima.
Wel heb ik vermoedelijk een foutje gemaakt in het omrekenen van cups naar grams, want hij was echt zo mega-zoet... Echt te veel suiker gebruikt. Jammer!

Oh, en mijn citroentjes voor bovenop waren mislukt. Veel te bitter.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 28 augustus 2011 @ 20:27:52 #14
306949 dude1986
Always bored...
pi_101302430
Ik heb het recept opgezocht op haar site. Daar staat alles gelukkig wel in grammen.

[ Bericht 48% gewijzigd door dude1986 op 29-08-2011 00:35:12 ]
pi_101421729
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd. :9~ :9
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.

Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.

New York Cheesecake:
-Le recept-

Deze is echt geniaal _O_ Hulde!_O_
Die kleur _O_ Die geur _O_ Die smaak _O_
Post je adres, dan stuur ik een krat bier doosje bonbons op! :P
O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:05:46 #16
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422504
Vandaag lekker de starbucks ingedoken. Niet voor de koffie, maar voor de lekkere raspberry cheesecake. Hij was to die for :Y
pi_101422574


Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:08:59 #18
306949 dude1986
Always bored...
pi_101422642
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:07 schreef md89 het volgende:
[ afbeelding ]

Deze van de week gemaakt..mini cheesecake met frambozensaus. :9~ Had wat netter gekund maar had nogal haast dus ze zijn een beetje ongelijk. Verder wel lekker!
Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
pi_101423320
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:08 schreef dude1986 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit. Mag ik je recept van de frambozensaus?
Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 20:29:04 #20
306949 dude1986
Always bored...
pi_101423549
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 20:24 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik gebruik een Amerikaans recept dus daar werken ze met cups enz. Als je die niet thuis hebt kun je ook via Google even de hoeveelheid omrekenen.

2 cups frambozen (verse of diepvries)
1/4 cup suiker (Ik doe zelf altijd wat minder want ik hou niet zo van dat zoete)
2 tablespoons vers geperst sinaasappelsap
2 tablespoons maizena
1/2 cup water

- Het water met de maizena mengen.
- In een pannetje op het vuur de frambozen, suiker, sinaasappelsap en water/maizena mengen. - Ongeveer 5 minuten op het vuur laten terwijl je blijft roeren tot je de gewenste dikte ontstaat.
- Eventueel door een zeef halen als je de pitjes er niet in wil.

Heel simpel maar met de cheesecake erbij erg lekker!
tnxx :D
pi_101428334
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O+ Mijn god, dat ziet er echt goed uit!
  donderdag 1 september 2011 @ 17:43:30 #22
306949 dude1986
Always bored...
pi_101454008
I know dit is geen cheesecake recept. Maar wel iets heel lekkers, simpel en roomkaas-based!
Ik wil het graag met jullie delen.

pi_102205783
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
pi_102207877
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 00:39 schreef stoeltafel het volgende:
Wil morgen mijn eerste cheesecake maken. Eet vaak cheesecake op vakamtie en wil nu eens mijn vriendin verrassen alleen weet iemand een leuk recept? Er is zoveel keus. Wil het vooral niet te moeilijk maken de eerste keer.
De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
pi_102208341
Ga op daar is naar kijken, en is citroen/limoen ook goed te doen??
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')