Hij staat nu in de koelkast. Morgen maak ik wel even een mooi fototje.quote:Op donderdag 10 mei 2007 11:07 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.
nog iets langer in de koelkast laten staanquote:Op zondag 13 mei 2007 20:16 schreef Stansfield het volgende:
Net gegeten alleen is die bovenkant nog iets te niet stijf zeg maar. Hoe krijg ik het zo dat het toch wat harder wordt?
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??quote:Op zondag 13 mei 2007 20:31 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
nog iets langer in de koelkast laten staan
26 uurquote:Op maandag 14 mei 2007 09:05 schreef Stansfield het volgende:
Hij stond al een uur of 26 in de koelkast. Moet ik dan niet meer gelatine gebruiken??
Ja hij was al bijna op toen ik het me nog bedacht. Heb nog een puntje over daar zal ik vanaovnd wel even een foto van maken.quote:Op maandag 14 mei 2007 13:50 schreef Coconut het volgende:
[..]
26 uurWaar blijft de foto? En was de oreokoekjes bodem lekker?
Ik heb dit weekend een monchou taart gemaakt en die was gruwelijk lekker en dus alweer op![]()
Aha dat dacht ik al ja, ik had 1 gelatine blaadje gebruikt. Volgende keer 2. En iets meer bodem en iets minder bovenkant zeg maar.quote:Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Ik had ook dat het niet stijf genoeg was, dus de volgende keer iets meer gelatine gebruiken, denk ik. En ik had hem toen ook al zo lang in de koelkast staan. Nou ja, volgende keer beter. Sorry trouwens dat ik dat vergeten ben erbij te schrijven.
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Kwarktaart wordt gemaakt van kwark met gelatine ofzo???
Geloof ik......
quote:Op maandag 14 mei 2007 16:30 schreef sieske het volgende:
Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas geloof ik (cheese = kaas)
Geloof ik......
http://www.kraftfoods.com(...)/OREOCheesecake.htmlquote:Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
Aha! Interessant... maar!...quote:Op maandag 14 mei 2007 16:42 schreef ColdFeet het volgende:
Cheesecake wordt gebakken, kwarktaart niet.
ik dacht dus dat het hetzelfde was, maar daar is dus discussie over... ik denk dat het in ieder geval wel vergelijkbaar is ja...quote:Op maandag 14 mei 2007 17:23 schreef Jordy-B het volgende:
is cheesecake vergelijkbaar met kwarktaart?
Mmja, ik durf er ook geen eed op te doen dat het altijd voor de volle 100% klopt hoor. Het is natuurlijk echt een Hollandse definitie. Feit is wel, dat als je in het buitenland cheesecake bestelt, je wat anders op je bordje krijgt dan de taart-naar-het-recept-van-mijn-oudtante (wat overigens ook echt heerlijk is, met mandarijntjes bovenopquote:Op maandag 14 mei 2007 17:15 schreef Tennessee het volgende:
[..]
Aha! Interessant... maar!...
Ik heb ooit eens een blauwe maandag bij de Marks & Spencer gewerkt en daar verkochten ze ook Strawberry Cheesecake en dat was toch echt ongebakken (gele)kwarktaart met aardbeienspul erop... (zag er netzo uit als de strawberry cheesecake op de verpakking van Haagen Dasz Strawberry Cheesecake)
-edit-
hmmm, bij nader inzien weet ik niet zeker of die M&S SCC wel ongebakken was, maar ik dacht het wel... kan me daarin vergissen....
-edit2-
zál me daarin dus wel vergissen... nooit bij stilgestaan dat je kwark zou kunnen bakken... hmmm, interessant
Het is dus niet hetzelfde. Arroganterikquote:Op zondag 13 mei 2007 20:33 schreef Moon_Bridge het volgende:
Jeminéé. Mijn oma maakte dat vroeger ook vaak. Maar die noemde het gewoon kwarktaart.
"Cheesecake." Fucking hipsters..
Dat ding in de OP is gewoon een kwarktaart.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 10:54 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Het is dus niet hetzelfde. Arroganterik
Recept was ik van Ainsley heb gevonden lijkt nog het meest op de koekela cheesecake. Met bastonje bodem en kersenvullen bovenop.quote:Op zondag 13 mei 2007 09:33 schreef SevenWonders het volgende:
Gewoon halen bij de Koekela (www. koekela.nl), ook heerlijke worteltjestaart.
Kijk dat recept hierboven dan, da's toch ook niet gebakken? Nee, hè? Nee. Dus is het gewoon een kwarktaart. En iedereen die dat soort dingen tegen beter weten een "cheesecake" noemt, noem ik van harte een fucking hipster.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 12:27 schreef ColdFeet het volgende:
Dat ding in de OP komt uit een pakje, volgens mij. Maar de echte cheesecake is in de oven gebakken en dat is die van je oma niet en dientengevolge wens ik geen fucking hipster genoemd te worden
In het nederlands wel ja.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef Stansfield het volgende:
Dus het verschil tussen een cheesecake en een kwarktaart is of die in de oven heeft gezeten??
hint, 2 domme hondjesquote:Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.![]()
Is het zeker. Voor mij alleen zou ik em nooit maken, te veel en te machtig. Dan kun je beter een puntje kopen. Ik heb trouwens ook geen idee of het mogelijk is om deze kleiner te schalen, maar voor minimaal 2 personen en een aantal dagen is dit meer dan zat.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 15:43 schreef ColdFeet het volgende:
LE-ZEN!!!
Das dus wel gebakken!!!!
Enne, taart met mascarpone en creme fraiche noem ik sowieso geen kwarktaart.
Maar kijk nou! Mascarpone is een kaasje! kaas = cheese! en ziehier dan: CHEESECAKE! Ouwe zeur.
Anyway, n0a, bedankt. lijkt me heerlijk. Maar wat een calorieenbom!
ziet er goed uit, alleen krijg ik die bodem nooit echt goed als ik koekjes gebruikquote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
........
Ziet er goed uit Marty.quote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.![]()
![]()
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekkerquote:Op maandag 21 mei 2007 17:24 schreef Marty het volgende:
Je moet ze eigenlijk even in een keukenmachine gooien tot er alleen maar hele kleine kruimeltjes overblijven. Wanneer je daarna de boter er doorheen schept lijkt het wel een beetje op nat zand.
Dit met een lepel goed aandrukken in de vorm en dan moet het goedkomen hoor!
Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat je het wel door een klein zakje vanille poeder kunt vervangen hoor.quote:Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Marty.![]()
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
Dat ken ik niet, want ik woon in Italië en hier hebben ze geen Dr. Oetker.quote:Op maandag 21 mei 2007 18:01 schreef zquing het volgende:
[..]
ik gebruik altijd die dr oetker bodem, vind ik eigenlijk best wel lekker![]()
wat wil je er zoal in gooien dan??quote:Op maandag 21 mei 2007 17:59 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
Ziet er goed uit Marty.![]()
Kan je het buisje vanille-aroma ook vervangen door iets anders?
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?quote:
Ah sorry, dan had ik het verkeerd begrepen.quote:Op maandag 21 mei 2007 19:54 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
een andere smaak aroma bijvoorbeeld?
Die bodem wordt een stuk minder vet wanneer je in plaats van volkoren koekjes, bastogne koekjes of digestiv koekjes lange vingers gebruikt...quote:Op maandag 21 mei 2007 17:08 schreef Marty het volgende:
Deze cheesecake maak ik altijd.![]()
![]()
En elke keer vragen mensen om het recept omdat hij zo lekker is.
Een echte cheesecake hoor je met Philadelphia te maken.
New York Cheesecake:
Ingredienten:
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie's)
75gr boter
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.
Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een creme ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna èèn voor èèn de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien die je even in de mixer tot een papje verwerkt.
Laat de taart met het aardbeienmengsel goed koud worden in de koelkast.
En zo ziet hij er dan ongeveer uit:
[afbeelding]
Wat een vaag bedrijf zegquote:Op zondag 27 mei 2007 14:59 schreef zoutig het volgende:
Ik ben helemaal verslaafd aan de cheesecake van Bagels & Beans. Hun cheesecake is ook gemaakt met bastogne bodem.
Het recept staat ook op de website geloof ik.
Lekker!![]()
ja geopend van 9.32 tot 18.01 etc...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |