abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:24:32 #1
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036098
Aangezien ik nog geen topic heb gezien / gevonden over Cheesecake dacht laat ik er een openen.

Ik heb dus net mijn allereerste Cheesecake gemaakt en deze staat nu in de koelkast

http://www.kraftfoods.com/jello/products/no-bake/





Deel hier je ervaringen en tips !

overigens zal ik van het eindresultaat een foto maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:27:33 #2
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036173
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:35:24 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_49036362
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
Klinkt erg lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:35:51 #4
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_49036373
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:49:25 #5
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036659
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:27 schreef Dark_Angelus het volgende:
Super lekker, laatste keer een "white chocolate cheesecake" gemaakt
smaakte die ook echt naar witte chocolade?
Ik heb er wel eens 1 geproefd maar die smaakte niet goed naar witte chocolade
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:50:23 #6
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036678
oooh, ik hou echt van die dingen, jammer dat ze meestal zo machtig zijn
"Those unforgettable days, for them I live"
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:50:32 #7
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036682
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:49 schreef Lief-visje het volgende:

[..]

smaakte die ook echt naar witte chocolade?
Ik heb er wel eens 1 geproefd maar die smaakte niet goed naar witte chocolade
Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvol
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:52:50 #8
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036735
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:50 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Depends on de hoeveelheden witte chocolade je erin doet natuurlijk. Maar ja hij smaakte heerlijk naar witte chocolade. enige nadeel is dat hij echt heel heavy is met calorieën dus na één stuk zit je bomvol
heb je daar een recept van?

en wat voor soort kaas gebruiken jullie meestal? Ik gebruik meestal goedkope verse roomkaas
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_49036757
Ik ben dòl op mon chou taart en dergelijke Met witte chocolade klinkt helemaal goddelijk, waarom heb ik dat nog nooit gemaakt!?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 14:54:31 #10
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036774
Je kunt even google'n en dan krijg je een aantal recepten voor je neus. Ik kan wel even het recept gaan inscannen maar ik heb een apart cheesecake book waar alle recepten instaan. Tijdje in Londen gewoond hè
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:56:29 #11
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036812
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:54 schreef Dark_Angelus het volgende:
Je kunt even google'n en dan krijg je een aantal recepten voor je neus. Ik kan wel even het recept gaan inscannen maar ik heb een apart cheesecake book waar alle recepten instaan. Tijdje in Londen gewoond hè
kan je niet het hele boek inscannen
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 14:57:32 #12
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49036836
Ik heb dit pak speciaal laten overvliegen uit amerika met allemaal andere dingen erbij natuurlijk maar ben wel benieuwd naar hoe die smaakt
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49036917
Ik krijg prompt zin om cheesecake te maken voor vanavond. Maf
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 5 mei 2007 @ 15:01:37 #14
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_49036926
Ja ik eigenlijk ook wel, eens kijken of ik nog wat pakken heb staan
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_49036956
Cheescake is echt machtig lekker.
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:04:53 #16
122997 zquing
Drama Junk
pi_49036997
't is dat ik gisteren al chocolade ijs gemaakt had, anders was ik naar de winkel toegerend om kaas e.d. te halen
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:11:27 #17
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49037146
Hier het eindresultaat



en het smaakt heeerlijk !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:11:55 #18
122997 zquing
Drama Junk
pi_49037157
ziet er goed uit
"Those unforgettable days, for them I live"
  zaterdag 5 mei 2007 @ 15:12:48 #19
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49037183
Heb het alleen in een iets te grote vorm gegoten vandaar dat i er een beetje rommelig uitziet.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 5 mei 2007 @ 18:18:29 #20
145163 Suerte
*O*moeder*O*
pi_49041559
Hoi Visje
Ik ben blij dat je de cheesecake lekker vind
Volgende keer nog een pakjeof meerdereopsturen?
*19 augustus 2006*
*07 februari 2008*
pi_49045088
Ik wil ook heel graag een goed recept voor zo'n gebakken cheesecake. Dat vind ik ook altijd zooo lekker
  zaterdag 5 mei 2007 @ 22:40:03 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_49048881
cheese cake
ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept.
waarom worden hier geen recepten gepost?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 5 mei 2007 @ 22:45:20 #23
10119 appelsientje
Het beste onder de zon
pi_49049038
...... ik krijg spontaan trek
To deny our impulses would deny the very thing that make us human.
  zondag 6 mei 2007 @ 09:21:14 #24
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49055717
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 18:18 schreef Suerte het volgende:
Hoi Visje
Ik ben blij dat je de cheesecake lekker vind
Volgende keer nog een pakjeof meerdereopsturen?
Hoi Suerte,
ik neem ze wel mee naar huis als ik je kom opzoeken

[ Bericht 8% gewijzigd door Lief-visje op 06-05-2007 09:26:17 ]
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zondag 6 mei 2007 @ 09:25:39 #25
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49055742
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 22:40 schreef MissyMirjaM het volgende:
cheese cake
ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept.
waarom worden hier geen recepten gepost?
New York Cheesecake

Crust:

1 cup graham cracker crumbs
1 tablespoon sugar
6 tablespoons unsalted butter, melted (divided)

Filling:

2 1/2 pounds cream cheese
1/8 teaspoon salt
1 1/2 cups sugar
1/3 cup sour cream
2 teaspoons pure vanilla
1/2 teaspoon grated lemon zest
2 teaspoons fresh lemon juice
2 large egg yolks plus 6 whole eggs, lightly beaten

Have ingredients at room temperature. Position an oven rack in center; heat to 325 degrees.

Crust: Stir together crumbs, sugar and 5 tablespoons of the butter. Brush bottom of a 9-inch springform pan with some of the remaining butter. Press crumb mixture evenly onto the bottom of the pan. Bake 10 minutes, until firm and lightly browned. Set aside on cooling rack.

Filling: Beat cream cheese on medium-low with an electric mixer until smooth. Scrape down beater and bowl sides with a rubber spatula. Add salt and about half the sugar; beat on medium-low about 1 minute. Scrape again, add remaining sugar and beat 1 minute. Scrape again, add sour cream, vanilla, lemon zest, and lemon juice and beat at low speed just until combined, about 1 minute. Scrape again, add yolks and eggs and beat just until combined, about 1 minute.

Brush sides of pan with remaining butter. Scrape filling onto the cooled crust. Gently tap pan on work surface to eliminate air bubbles. Bake 1 hour, until edges are set but center still moves slightly when you gently shake pan. Turn off heat, leave oven door ajar and let cake cool in oven 30 minutes. Transfer to a rack. Run a thin metal spatula around edges of pan to loosen. When cooled to room temperature, cover pan with foil and refrigerate until cake is thoroughly chilled, at least 4 hours, preferably overnight.


Deze ziet er ook lekker uit

Chocolate Turtle Cheesecake

2 cups of vanilla wafer crumbs
6 tablespoons of margarine (melted)
One 14 ounce bag of caramels
One 5 ounce can of evaporated milk
1 cup of chopped pecans, toasted
Two 8 ounce packages of Philadelphia brand cream cheese (softened)
1/2 cup of sugar
1 teaspoon of vanilla
2 eggs
1/2 cup of semi-sweet chocolate pieces, melted

Combine crumbs and margarine; press onto bottom and sides of 9 inch springform pan. Bake at 350ºF. 10 minutes.

In 1 1/2 quart heavy saucepan melt caramels with milk over low heat, stirring frequently, until smooth. Pour over crust. Top with pecans.

Combine cheese, sugar and vanilla, mixing at medium speed on electric mixer until well blended. Add eggs, one at a time, mixing well after each addition. Blend in chocolate. Pour over pecans.

Bake at 350ºF. 40 minutes.

Loosen cake from rim of pan; cool before removing rim of pan. Chill.

Garnish with whipped cream, additional chopped nuts and cherries if desired.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49059244
even een schaamteloze tvp
pi_49069361
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."
  zondag 6 mei 2007 @ 18:16:56 #28
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_49069428
Lekker. Met kiwi en peren compoté.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zondag 6 mei 2007 @ 18:34:51 #29
89728 Plastic_Power
Vegetable rights & peace
pi_49070093
Deze toko zit bij mij in de buurt. Ze hebben er zo'n 180 verschillende soorten cheesecake
http://www.muddypawscheesecake.com/
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
pi_49070202
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:34 schreef Plastic_Power het volgende:
Deze toko zit bij mij in de buurt. Ze hebben er zo'n 180 verschillende soorten cheesecake
http://www.muddypawscheesecake.com/
Maar wat ben ik ook blij dat ik daar niet in de buurt woon.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."
pi_49070525
quote:
Op zaterdag 5 mei 2007 14:35 schreef mstx het volgende:
Alleen dat woord al doet me denken aan een Cartoon Network tekenfilmpje van jaren geleden, weet alleen niet meer welke.
Omelette du fromage?
pi_49123441
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!

[ Bericht 2% gewijzigd door Etoile op 07-05-2007 23:13:42 ]
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49125597
Ikheb ook weleens zo,n cake gemaakt maar als ik hem na 50 minutenuit de oven haal en er in prik met een haaknaald is die nog nat, dus dan gaat het weer de oven in voor 50 minuten.
Is die eerste 50 minuten lang genoeg dat het nog opstijft ofzo ?
pi_49125762
Ja zo gauw je hem in de koelkast zet gaat hij verder opstijven. Vaak zakt hij dan ook weer wat in, zodat het een mooie stevige structuur krijgt.
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49130881
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:15 schreef junie het volgende:
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
Die wil ik ook een keer maken. Lijkt me heerlijk
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  dinsdag 8 mei 2007 @ 10:06:54 #36
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49133304
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ziet er erg lekker uit volgende week maar eens uitproberen
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_49133392
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ga het van het weekend wel ff uitproberen. Klinkt er lekker in ieder geval
pi_49138246
vandaag op het werk cheesecake

maar was met hapukoor (soort dikke lobbige zure creme fraiche) en citroen, en echt lekker was dat niet
pi_49138295
quote:
Op zondag 6 mei 2007 18:15 schreef junie het volgende:
Super lekker. Vooral de Oreo cheesecake.
Receptje?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 8 mei 2007 @ 16:46:47 #40
163650 Greys
pi_49149226
quote:
Op maandag 7 mei 2007 23:02 schreef Étoile het volgende:
Dit weekend nog twee cheesecakes met aardbeien gemaakt.
Dit is wel een mooi basisrecept van AH welke ik zelf wat heb aangepast:

125 g zelfrijzend bakmeel
125 g bloem
250 g basterdsuiker
200 g koude boter, in blokjes
4 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 citroen, uitgeperst
500 g kwark
250 g aardbeien

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg. Zorg voor een opstaand randje van zo'n 2-5 centimeter.

Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom. Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze midden in de oven.

Bak de cheesecake tot hij een mooi goudgele kleur heeft (ongeveer 30-45 min, gewoon regelmatig even kijken). Zet hem minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert; liever nog langer. Vlak voor het serveren een heleboel verse aardbeien erop en smullen maar!

Ik heb de baktemperatuur en tijd wat omlaag geschroefd tov het originele recept. De eerste taart was veel te donker en bond ook minder. Aangezien ik appeltaarten e.d. ook meestal op 170/180 bak, was dit een logische keuze. De tweede taart was veel mooier van structuur. Het valt me wel vaker op met die Allerhande recepten dat ze net niet helemaal lekker werken. Maargoed, zo moet ie een succes worden!
Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zo

En nu je de baktijd hebt verkort, is de 'koek', het deeg zeg maar, dan wel gaar?
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_49152359
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 16:46 schreef Greys het volgende:

[..]

Ben deze nu aan het maken. Het ziet er goed uit, maar een deel van de bovenkant is hartstikke bruin en een deel nog geel. Zijn de bruine stukken soms de gedeeltes waar meer van het stijfgeklopte eiwit bovenop lag toevallig ofzo? Het ziet er een beetje vreemd uit zo

En nu je de baktijd hebt verkort, is de 'koek', het deeg zeg maar, dan wel gaar?
Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark erop
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  dinsdag 8 mei 2007 @ 18:50:16 #42
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49154137
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 12:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Receptje?
Ik weet dat ze van Jell-O een pak hebben waar je mee oreo cheesecake kan maken dan hoef je alleen melk bij de vulling te voegen en een pak oreo's en voor de bodem een paar lepels melk.

In Utrecht zit een Engels winkeltje die Jell-O verkoopt en tevens ook andere amerikaanse producten in de gewone winkels heb ik ze nog niet gezien.

Tevens staat er in de OP de site van Jell-O daar kan je het pak zien
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 8 mei 2007 @ 19:42:13 #43
163650 Greys
pi_49156222
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 18:01 schreef Étoile het volgende:

[..]

Dat komt denk ik eerder door de warmteverdeling in je oven, je zou een volgende mss halverwege moeten draaien. Maar dat hoeft voor de smaak niet uit te maken hoor! En dat deeg is gewoon het basisdeeg voor zandkoekjes eigenlijk, daar kan niet veel mee mis gaan. Ik kon hem iig gewoon netjes snijden en het bleef een mooi taartje, geen kruimelbult met kwark erop
Thanks! Hij is heerlijk (maar wat machtig zeg, pffffffff!) en ik ben eigenlijk na 1 punt al misselijk van de zoetigheid Ze zeiden in het recept dat hij zeker een uur in de koelkast moet, maar maak daar maar rustig 3 uur van ofzo, want hij is nu na enkele uren nog steeds niet door en door koud aan de binnenkant. Maar toch vast geproefd natuurlijk, kon me niet meer bedwingen
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_49168212
quote:
Op dinsdag 8 mei 2007 12:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Receptje?
Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekker

Oreocookies and cream
350 g Oreokoekjes
150 g ongezouten boter, gesmolten
2 tl poedergelatine (gewone gelatineblaadjes kunnen natuurlijk ook)
400 g roomkaas
300 ml slagroom
1 tl vanille-extract
110 g fijne tafelsuiker
200 g witte chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
gesmolten pure chocolade voor de versiering
---------------------------------
Bekleed een 4 cm diepe bakvorm van ± 18 x 25 cm met plasticfolie. Doe 250 g van de koekjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix die door de koekkruimels. Druk het mengsel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.

Strooi de gelatine in een hittebestendige beker met 60 ml (=3 el) koud water. Zet de beker in een pan met zachtjes kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. In plaats van poedergelatine kun je ook blaadjes gebruiken. Los deze op in dezelfde hoeveelheid koud water. Laat ze 5 min weken en verwarm het water (3 el) dan zodat de blaadjes oplossen).

Klop in een kom de roomkaas, room, vanille en basterdsuiker met een handmixer tot een glad mengsel. Roer er de opgeloste gelatine en de gesmolten witte chocolade door. Breek de resterende koekjes in grove stukken en roer ze door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaas over de gekoelde koekbodem. Dek af met plasticfolie en laat het gebak een nacht in de koelkast staan, als je dat kunt tenminste (ik kon dat niet)

Versier het gebak vlak voor het serveren met de gesmolten pure chocolade (trek lijntjes en dan met een vork marmeren ofzo) en snijd het in de vorm in stukken.
Serveer en geniet
Dit kan in geval van nood ook dienen als ontbijt, lunch en/of diner (en late night snack natuurlijk )

Smakelijk!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49176748
Greys, ja idd het is wel echt 1 om uit te delen he? Mijne had ik sochtends om een uur of 12 gemaakt en rond 3 uur half 4 geserveerd, dat was precies goed.

siekse, wanstaltig lekker klinkt het
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
pi_49217395
het is ook wanstaltig lekker en romig en zoet en superlekker!!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_49217916
quote:
Op woensdag 9 mei 2007 00:15 schreef sieske het volgende:

[..]

Ik heb deze een keer gemaakt. Heeeerlijk, delicious,mmmmmmmm, echt wel voor herhaling vatbaar dus ik zal ff het recept geven. Het is wel geen echte taart, niet rond en 10 cm dik ofzo, maar wel overheerlijk. Natuurlijk supervet en supermachtig en echt niet gezond, maar lekker

Oreocookies and cream
350 g Oreokoekjes
150 g ongezouten boter, gesmolten
2 tl poedergelatine (gewone gelatineblaadjes kunnen natuurlijk ook)
400 g roomkaas
300 ml slagroom
1 tl vanille-extract
110 g fijne tafelsuiker
200 g witte chocolade, gesmolten en licht afgekoeld
gesmolten pure chocolade voor de versiering
---------------------------------
Bekleed een 4 cm diepe bakvorm van ± 18 x 25 cm met plasticfolie. Doe 250 g van de koekjes in de keukenmachine en maal ze tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix die door de koekkruimels. Druk het mengsel uit op de bodem van de bakvorm en zet deze 30 min. in de koelkast.

Strooi de gelatine in een hittebestendige beker met 60 ml (=3 el) koud water. Zet de beker in een pan met zachtjes kokend water en roer tot de gelatine is opgelost. In plaats van poedergelatine kun je ook blaadjes gebruiken. Los deze op in dezelfde hoeveelheid koud water. Laat ze 5 min weken en verwarm het water (3 el) dan zodat de blaadjes oplossen).

Klop in een kom de roomkaas, room, vanille en basterdsuiker met een handmixer tot een glad mengsel. Roer er de opgeloste gelatine en de gesmolten witte chocolade door. Breek de resterende koekjes in grove stukken en roer ze door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaas over de gekoelde koekbodem. Dek af met plasticfolie en laat het gebak een nacht in de koelkast staan, als je dat kunt tenminste (ik kon dat niet)

Versier het gebak vlak voor het serveren met de gesmolten pure chocolade (trek lijntjes en dan met een vork marmeren ofzo) en snijd het in de vorm in stukken.
Serveer en geniet
Dit kan in geval van nood ook dienen als ontbijt, lunch en/of diner (en late night snack natuurlijk )

Smakelijk!!!!
Tnx, ga ik dit weekend gelijk proberen.
  vrijdag 11 mei 2007 @ 20:19:24 #48
153540 Fawn
Keep Watching!
pi_49280371
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
KISSSSSSSSSSS
  zaterdag 12 mei 2007 @ 11:57:48 #49
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_49296084
quote:
Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
Ze heeft toch ook een kookboek volgens mij staat het daar ook in.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
  zaterdag 12 mei 2007 @ 11:58:53 #50
122997 zquing
Drama Junk
pi_49296109
quote:
Op vrijdag 11 mei 2007 20:19 schreef Fawn het volgende:
Zag vandaag bij Nigella choco-cheesecake. Nou lijkt me dat geen lekkere combin, alhoewel ik haar recepten wel vertrouw. Heeft iemand die ooit weleens gemaakt, geproefd?
chocolade cheesecake? Meestal erg lekker maar ook super machtig
"Those unforgettable days, for them I live"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')