abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_102222801
Cheesecake is goddelijk. Heb het een keer geprobeerd volgens een recept van Nigella Lawson, maar die was niet heel goed gelukt. Dus misschien maar eens van de recepten hier proberen?
pi_102224852
quote:
1s.gif Op woensdag 21 september 2011 07:19 schreef LieLie het volgende:

[..]

De witte chocolade cheesecake aan het begin is heerlijk en hier nog nooit mislukt!
Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Op <a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"></a> schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
pi_102226081
quote:
7s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:00 schreef dralion13 het volgende:

[..]

Hoe groot moet de bakvorm voor die taart?
Ik heb namelijk alleen een 24 cm bakvorm
Maakt niet zoveel uit. Bij een brede krijg je een lage taart en bij een smalle een hoge taart ;)
pi_102234760
Mijn eerste cake zit in de oven!

Heb een combinatie van deze twee recepten gebruikt

http://www.easterwoodbbq.(...)mie-olivers-way.html
http://www.smulweb.nl/recepten/834871/New-york-style-cheesecake

En heb nog wat citroensap toegevoegd. De cake proefde al super voordat hij in de oven ging. Hij was voor vanavond bedoel maar nu las ik dat die lang moet afkoelen. Hoe lang doen jullie dit?
pi_102235413
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:43 schreef macferret het volgende:
nou vooruit dan maar,
2 die ik pas gemaakt heb
Guinness chocolade cheesecake
[ afbeelding ]

Om nou te zeggen dat-ie er verrukkelijk uitziet, eerlijk gezegd niet, maar zou je misschien toch het recept even willen geven? Mijn man is gek op Guinness, ik zou het wel grappig vinden om deze taart een keer voor hem te maken. :)
pi_102237641
De cake is bijna klaar. Moet die direct in de koelkast, zo ja met een thee doek erom heen?
pi_102237953
Volgens mij eerst laten afkoelen in de oven, en daarna pas de koelkast in. Morgen smullen :)
pi_102238106
Oke dan gaan we dat doen, hoe lang moet die afkoelen in de oven? De oven staat al open

http://www.okokorecepten.(...)-new-york-cheesecake

Deze site zegt al dat je kan gaan eten na 2 uur in de koelkast
  woensdag 21 september 2011 @ 22:04:56 #34
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_102240191
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
pi_102245494
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 22:04 schreef macferret het volgende:
Recept van de Guinness cake staat op mijn blog
http://www.spiffsbbq.nl/search/label/mac%27s%20pie%20shack

Maar lees vooral het laatste stukje:
over de hoeveelheid sour creme en melkchocolade.
Oké, thanks!
  zaterdag 24 september 2011 @ 14:53:37 #36
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102331641
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102332018
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 14:53 schreef royjn het volgende:
Ik heb nu een cheesecake in de oven staan volgens het recept van marty. Maar na de baktijd is hij nog steeds wiebelig, als in lijkt nog niet goed. Ik heb hem nu maar door laten bakken en af en toe controlleer ik hoe het gaat.

Btw het is nu ingesteld op hete lucht. Iemand nog tips?
hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_102333627
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
pi_102336196
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Ik gebruikt voor de cheesecake een dubbelrecept bij vorm van 24 cm. Bij vorm van 18 cm is het recept wel ok, maar zou ik bodem iets minder doen.
pi_102336451
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2011 16:18 schreef clumsy_clown het volgende:
Vraagje: ik heb die witte chocolade cheesecake die hier veelvuldig is langsgekomen nu een keer of twee gemaakt en hij is elke keer heerlijk, maar het cheese gedeelte is altijd wel erg dun zeg maar, terwijl ik een normaal formaat taartvorm gebruik. Is dat bij anderen ook zo, of doe ik iets fout?

Het is overigens niet heel erg aangezien hij zo machtig is, maar ziet er iets minder uit.
Dat hoort zo en ik vind het juist heel lekker. De balans tussen bodem en cheese is dan helemaal goed. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door LieLie op 24-09-2011 18:35:35 ]
pi_102336932
Ah, dan weet ik dat!
  zondag 25 september 2011 @ 09:04:20 #42
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_102352915
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 15:08 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hij stijft nog verder op na het bakken in de koelkast he?
Was de eerst de keer dat ik een cheesecake maakte, hij is aardig gelukt.
Het enige wat minder gelukt is de hoeveelheid. Er had wat meer cheescake mix op gemogen.
Volgende keer een kleine taartvorm gebruiken.
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_102407449
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
  maandag 26 september 2011 @ 18:58:08 #44
306949 dude1986
Always bored...
pi_102407611
quote:
6s.gif Op maandag 26 september 2011 18:53 schreef Bortecinem het volgende:
http://en.christinesrecip(...)e-fluffy-creamy.html

Ik ga zo dadelijk dit recept proberen (maar dan met minder eieren). :9
Die ziet er erg lekker uit :Y

Gaat het wel goed als je minder eieren gebruikt?
pi_102408303
Ik hoop het wel. Ik heb eigenlijk twee recepten gecombineerd - de ene vraagt om 3 eieren, de andere om 6, ik ga het proberen met 4.
pi_102419419
Hij is gelukt! Het zit een beetje tussen een lichte cake en een cheesecake in. Van een normale cheesecake ben ik na twee happen al misselijk, maar hier kon ik zeker een hele punt van op. Precies goed dus!

De foto's zijn nou niet echt geweldig, maar toch.





En met een beetje aardbeien compote :9

pi_102419491
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102419757
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 22:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heel luchtig uit, kan daarvan wel 2 punten op :9 wel een heel klein bodempje -O-
Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
pi_102420431
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2011 22:38 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ik heb 'm zonder bodem gemaakt.
haha het lijkt een heel dun laagje ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102420458
Ziet er echt goed uit! Had afgelopen week mijn eerste cheesecake gemaakt maar hij was mislukt. Niemand vond het lekker en het leek meer op boter met een smaakje. Hij was vooral te dik.

Hoe krijg ik een luchtige cheesecake? Afgelopen jaar had ik een perfecte cake gegeten in Afrika. Hij was wit met een citroen smaakje en heel licht maar zo lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')