abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_108825739
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
eventueel een vierkante of rechthoekige ovenschaal met daarin bakpapier om de plak eruit te halen of een vierkante springvorm (ook met bakpapier)
Mijn vierkante ovenschaal heeft ronde hoeken.... Maar 't zou kunnen.
pi_108834407
ik heb mislukte chocolade cake in de vriezer en wil die als bodem gebruiken mét een jam.
en dan de cheese vulling gewoon 'puur' van roomkaas of met witte chocolade.
en dan wat vruchten erin.

Wat denken jullie?
en heb geen idee welke vruchten wel lekker zijn dan.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108868332
Cheesecake gemaakt met Marty's recept, hij is was echt super lekker! Wel met een Dr. Oetker bodem gemaakt, die vind ik altijd erg lekker van smaak. Echt heel erg bedankt voor je recept en hij gaat het receptenboek van m'n vriendin in! ;)
pi_108868511
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 13:58 schreef Dragonberry het volgende:
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
OMG recept please ;) :9
pi_108943360
Ik heb net deze gemaakt. Volgens mij een enorme calorieënbom. Maar wat ik tot nu toe geproefd heb, enorm lekker. We gaan hem morgen pas echt eten, ik zal een foto maken, en laten weten hoe hij was.
*poef* nu is het weg
pi_108945824
Ik heb laatst deze gebakken met wat aanpassingen. Ik wilde maar een kleine maken (half recept) en aangezien ik geen kleine vorm heb maar wel een bakring moest ik er een bodem in maken want het ricottamengsel was een beetje dunner dan ik verwacht had en dat loopt er dan gewoon onderuit.

Ik heb dus wat cantuccini die ik nog had liggen in de keukenmachine vermalen en die gemengd met wat gesmolten boter om een bodem te maken. Dan het ricottamengsel erop en bakken. En als afsluiter wat lemon curd warm gemaakt en een dun laagje daarvan erop gesmeerd.

Lekker! :9
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108985032


hij was echt heerlijk zeg!!
*poef* nu is het weg
pi_109180101
oooh die oreo's :9~

Ik heb deze cheesecake gemaakt. En ben er nog niet over uit wat ik ervan vind. De smaak is opzich wel goed. Hij moet denk ik wat zoeter en de vulling is denk ik nat... aangezien de bodem nattig werd. Nu is het een cake die zuipt nogwel wat op. En ik had hem denk ik te lang doorgebakken, midden was niet lobbig maar al stevig.
Ik heb het recept een beetje bij elkaar zitten verzinnen, iemand die op meteen ziet wat ik aan zou kunnen passen?

bodem: 500gr cake &50gr frambozenjam
Vulling is 600gr roomkaas, 200ml creme fraiche, 2 eigeel & 1 hele ei, 50gr suiker, 1el citroensap, snuf zout.
topping: 75gr frambozenjam.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  vrijdag 16 maart 2012 @ 20:00:44 #162
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109180178
3 keer cheesecake gemaakt, dus geen expert, maar sowieso meer suiker. Op 900 gram roomkaas doe ik min 150 gram suiker
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 13 april 2012 @ 20:11:09 #163
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_110289861
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei).

http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 13 april 2012 @ 20:19:05 #164
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110290241
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 20:11 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei).

http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake
[ afbeelding ]
zelf nooit geprobeerd bij Cheesecake, maar misschien alleen de eierdooiers met de andere ingrediënten mengen tot een gladde masse. De eiwitten opkloppen en dan er doorheen spatelen? Of probeer het eerst met bv 3 eiwitten (en dan natuurlijk de andere 2 door de massa mengen)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110290399
Cheesecake hoort lekker stevig!
  zaterdag 14 april 2012 @ 19:59:35 #166
372203 LaPeach
Peaches & Cream
pi_110323568
Dit topic blijf ik volgen! ^O^

Lekker hoor al die creaties :9 :@
There is nothing permanent except change.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:14:14 #167
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_110462631
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt.
Deze.

Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas.

Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet.
Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig.

Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn.

Oh en foto's zijn altijd leuk.
De cheesecake die ik toen heb gemaakt.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_110462838
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:14 schreef ZodiaX het volgende:
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt.
Deze.

Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas.

Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet.
Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig.

Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn.

Oh en foto's zijn altijd leuk.
De cheesecake die ik toen heb gemaakt.

[ afbeelding ]
Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:25:24 #169
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_110463366
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:17 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.
Citroenschil ja.

Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft. :)
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:26:45 #170
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110463465
vind het vetgehalte nog wel meevallen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110463524
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:25 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Citroenschil ja.

Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft. :)
Kleiner stukje eten ;)
pi_115000479
Schop!

Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet?
pi_115000571
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:42 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet?
Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...
pi_115000596
En ik zit zelf te twijfelen, ga ik de chocolate-baileys-cheesecake maken, of ga ik voor een variant met frambozen die ik net ook tegenkwam...
pi_115000651
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:43 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...
Dat is een snel antwoord! Dank, dan doe ik het ook zo.
pi_115006932
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_115007439
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:35 schreef Taartje het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
Kun je dan niet beter een aantal grote cheesecakes maken, en ze dan uitsteken met uitsteekvormpjes?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115019173
Of met siliconen vormpjes?laat makkelijker los.

Tenminste bij mmini kwarktaartjes
pi_115021902
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:35 schreef Taartje het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. :)

pi_115099624
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.



Een naturel cheesecake met frambozenswirls. :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 04-08-2012 18:22:36 ]
pi_115102119
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
pi_115102575
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:05 schreef laiveneertiekje het volgende:
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
pi_115105025
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:19 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
Ik heb het recept hier vandaan: http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies

De foto's bij dat recept spreken voor zich volgens mij.. :) Hij staat nu af te koelen, ik heb hem wel 3 kwartier in de oven gehad, maar ik weet niet zeker of hij nu goed gaar is. Maar in het recept staat ook dat je hem pas moet snijden als hij goed afgekoeld is, dus ik wacht af..

Hij smaakt in ieder geval heerlijk. :)
pi_115105131
Ah dank je wel!
pi_115105400
Hier staat hij trouwens met de hoeveelheden in grammen: http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake
pi_115106438
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:08:25 #187
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_115106503
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:06 schreef tech4u het volgende:
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
pi_115106644
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:08 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
Mn vriendin is beter in zoetige dingen. Ik ben meer van het vlees bereiden.
pi_115110021
De chocolade-frambozencheesecake is meer dan goedgekeurd! Al vond ik zelf eerlijk gezegd de frambozen niet enorm iets toevoegen, dus die zou ik er de volgende keer uitlaten. En de bodem + vulling zou ook wel wat meer mogen allebei voor mijn vorm (24 cm). Maar de smaak was echt super!
pi_115128169
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 22:19 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. :)

[ afbeelding ]
Zoiets bedoelde ik inderdaad, bedankt!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 5 augustus 2012 @ 18:00:34 #191
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_115145618
Waar kan ik dit kopen in NL?
pi_116538718
Even een schop.

Ik ben een New York cheesecake aan het maken, volgens recept van Nigella Lawson. Die moet volgens haar 1 á 1,5 uur in de oven, tot hij goudbruin is. Hij staat er nu 30 min in, en is al redelijk bruin aan het worden, maar van binnen vast niet gaar. Eigenlijk mag je de oven niet opendoen, maar zou het veel kwaad kunnen als ik dat tóch doe om even wat folie eroverheen te leggen?
  zaterdag 8 september 2012 @ 17:56:10 #193
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116538924
zou eerder de temperatuur verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116539171
Heb ik ook al gedaan, hij stond al maar op 170, nu op 150.
  zaterdag 8 september 2012 @ 18:08:37 #195
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116539221
170 staat in het recept? Dat is veel te heet!

Eerder 120 tot 100

Begin kan hoog en na een kwartier/20 min verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116540238
Aluminiumfolie eroverheen. Dan wordt ie wel gaar, maar de bovenkant niet bruin.
pi_116598549
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
  maandag 10 september 2012 @ 13:07:02 #198
62913 Blik
The one and Only!
pi_116598628
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 13:03 schreef Bleie het volgende:
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
Hij zal vast wel lekker smaken toch?
  Redactie Frontpage zaterdag 15 september 2012 @ 16:40:14 #199
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_116818015
quote:
14s.gif Op zondag 19 juni 2011 12:32 schreef Seven. het volgende:
Marty's recept:

Cheesecake !!
Deze heb ik gemaakt vandaag, oven net uitgezet en ik laat 'm nu in de oven afkoelen :) Ik ben heel benieuwd :D
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 17 september 2012 @ 11:55:07 #200
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_116884532
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 16:53 schreef Bortecinem het volgende:
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.

[ afbeelding ]

Een naturel cheesecake met frambozenswirls. :Y)
Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
pi_116961171
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2012 11:55 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
Type in 'cheesecake swirl' op youtube, google of foodgawker en je komt heel veel foto's en how-to's tegen.

Deze bijvoorbeeld:

http://notsohumblepie.blo(...)wirl-cheesecake.html
pi_117005249
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2011 13:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Hier deel 2: Cheesecake, deeltje 2

En dit was de laatst besproken taart:

[ afbeelding ]

:9 :9
Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
pi_117089170
quote:
0s.gif Op woensdag 19 september 2012 22:34 schreef PeterPastoor het volgende:

[..]

Ja ik ga hier toch op reageren....het water loopt mij gewoon in de mond als ik dit zie :9~
:D
pi_117089595
Cheesecake is echt enorm lekker :9 Ik maak t weleens uit zon pakje, maar dan is t toch niet hetzelfde :N
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')