abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103984341
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 november 2011 15:30 schreef Purdey het volgende:
*Blaast topic nieuw leven in met nieuwe creaties*

Een chocolade cheesecake, uit het boekje 500 taarten en cakes. Geweldig gelukt. Mooie volle chocoladesmaak door de tablet 72% cacao chocolade O+
Oeh dat boekje heb ik vanmiddag van de bieb geleend. Lijkt me een lekker boekje. :D
  zaterdag 5 november 2011 @ 10:23:23 #102
251095 Purdey
Better off alone..
pi_103989529
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 november 2011 00:25 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Oeh dat boekje heb ik vanmiddag van de bieb geleend. Lijkt me een lekker boekje. :D
Staan geweldige recepten in, die mij tot nu toe nog nooit mislukt zijn. Makkelijke ingrediënten, veel variatie. Echt een must voor de collectie kookboeken hier.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104359666
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! :9~
Mijn twee favoriete dingen gecombineerd O+

pi_104362892
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 17:53 schreef Dragonberry het volgende:
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! :9~
Mijn twee favoriete dingen gecombineerd O+

[ afbeelding ]
Omg!
pi_104466014
In nrc.next vandaag een recept voor kleine cheesecakjes: http://www.nrcnext.nl/koken/2011/11/17/cheesecake-to-go/. Lijkt me ook niet verkeerd :)
pi_104466248
quote:
17s.gif Op maandag 14 november 2011 18:58 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Omg!
What she said...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_104467022
Welke soort roomkaas gebruiken jullie eigenlijk? Ik las ergens op een andere pagina dat er philadelphia word gebruikt. Wat is het verschil tussen Philadelphia en de goedkopere variant? Zelf vind ik vooral de prijs een groot verschil waardoor ik voor de goedkoopste kies en de cheesecake smaakt me goed daarmee!

Is er dus een goede rede om voor Philadelphia roomkaas te kiezen?
pi_104468062
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 10:16 schreef Dragonberry het volgende:
Welke soort roomkaas gebruiken jullie eigenlijk? Ik las ergens op een andere pagina dat er philadelphia word gebruikt. Wat is het verschil tussen Philadelphia en de goedkopere variant? Zelf vind ik vooral de prijs een groot verschil waardoor ik voor de goedkoopste kies en de cheesecake smaakt me goed daarmee!

Is er dus een goede rede om voor Philadelphia roomkaas te kiezen?
Ik denk dat een goedkoper (huis)merk ook prima is. Ik gebruik meestal een goedkoper merl van Jumbo (weet de naam even niet). Ik heb alleen ooit de roomkaas linessa of zoiets van Lidl gebruikt en dat was echt vies, een chemische, plasticachtige bijsmaak.
  donderdag 17 november 2011 @ 13:48:12 #109
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104473559
Ik persoonlijk gebruik wel altijd het merk van Lidl. Maar niet die van Linessa, dat is light troep.



Deze dus. Ik vind het prima smaken. Zal 'm de volgende keer eens met Philadelhia maken, kijken of ik een enorm verschil proef.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104473616
quote:
0s.gif Op donderdag 17 november 2011 13:48 schreef Purdey het volgende:
Ik persoonlijk gebruik wel altijd het merk van Lidl. Maar niet die van Linessa, dat is light troep.

[ afbeelding ]

Deze dus. Ik vind het prima smaken. Zal 'm de volgende keer eens met Philadelhia maken, kijken of ik een enorm verschil proef.
Ja die zal wel anders smaken dan die vieze die ik toen had. Ik denk dat deze eigenlijk gewoon vergelijkbaar is met elke andere normale (niet light) roomkaas
  donderdag 17 november 2011 @ 16:02:39 #111
62913 Blik
The one and Only!
pi_104478221
Ik maak altijd deze, die is echt top!

http://nl.oilvinegar.com/(...)pe/vijgen-cheesecake
pi_104502665
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 17:53 schreef Dragonberry het volgende:
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! :9~
Mijn twee favoriete dingen gecombineerd O+

[ afbeelding ]
Wow; YUM! :9
pi_104504441
Oeh, ik krijg dit weekend mijn schoonouders op visite. Heb eigenlijk niet echt tijd om te gaan bakken, maar zal ik????
  vrijdag 18 november 2011 @ 10:52:04 #114
251095 Purdey
Better off alone..
pi_104506020
Cheesecake kost niet zoveel tijd toch? Meestal ben je er met een halfuurtje wel mee klaar.
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_104506941
Het bereiden wel, maar dan moet-ie nog best lang in de oven, en nog helemaal afkoelen voor je hem in de koelkast kunt zetten (dus 't kan niet 's avonds na het eten, eigenlijk). Ik vind het best lastig inplannen in een dag, maar het wel zoooooo lekker.
pi_104509641
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 11:27 schreef Bleie het volgende:
Het bereiden wel, maar dan moet-ie nog best lang in de oven, en nog helemaal afkoelen voor je hem in de koelkast kunt zetten (dus 't kan niet 's avonds na het eten, eigenlijk). Ik vind het best lastig inplannen in een dag, maar het wel zoooooo lekker.
Ik zeg, gewoon doen. :P

Ik ga nu ook ff cheesecake maken, met witte chocolade en frambozen. Mmmm :)
  vrijdag 18 november 2011 @ 13:15:53 #117
62913 Blik
The one and Only!
pi_104510175
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 11:27 schreef Bleie het volgende:
Het bereiden wel, maar dan moet-ie nog best lang in de oven, en nog helemaal afkoelen voor je hem in de koelkast kunt zetten (dus 't kan niet 's avonds na het eten, eigenlijk). Ik vind het best lastig inplannen in een dag, maar het wel zoooooo lekker.
lastig inplannen? Je hoeft alleen thuis te zijn op het moment dat de oven klaar is en als je de taart in de koelkast wilt zetten
pi_104512235
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 13:15 schreef Blik het volgende:

[..]

lastig inplannen? Je hoeft alleen thuis te zijn op het moment dat de oven klaar is en als je de taart in de koelkast wilt zetten
Ehm, ik ben ook graag thuis als de oven aanstaat. En ik heb ook nog een gezin, en andere dingen te doen in het weekend. En de boodschappen moeten in huis worden gehaald.
pi_104514182
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 12:57 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Ik zeg, gewoon doen. :P

Ik ga nu ook ff cheesecake maken, met witte chocolade en frambozen. Mmmm :)
Wil ik hem in de oven zetten, valt de hele bodem eruit...................... :'( :'( :'(

Dus even naar de supermarkt, en opnieuw maar weer.
  vrijdag 18 november 2011 @ 15:29:31 #120
62913 Blik
The one and Only!
pi_104514969
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 14:18 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ehm, ik ben ook graag thuis als de oven aanstaat. En ik heb ook nog een gezin, en andere dingen te doen in het weekend. En de boodschappen moeten in huis worden gehaald.
tsjaa, ik heb ook een druk leven, maar als een half uur tijd uittrekken om een taart te maken al een probleem is...

Ook dat je niet weg wilt gaan als de oven aanstaat vind ik vreemd. Wat kan er fout gaan?
pi_104515793
Sorry hoor, ik hoef hier toch niet te verdedigen waarom ik wel of geen tijd heb om een cheesecake te bakken :? .
  vrijdag 18 november 2011 @ 15:48:31 #122
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_104515849
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:47 schreef Bleie het volgende:
Sorry hoor, ik hoef hier toch niet te verdedigen waarom ik wel of geen tijd heb om een cheesecake te bakken :? .
Ik denk dat je in dit geval een beetje lange tenen hebt want volgens mij proberen mensen alleen maar met je mee te denken.
  vrijdag 18 november 2011 @ 15:52:21 #123
62913 Blik
The one and Only!
pi_104516002
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:47 schreef Bleie het volgende:
Sorry hoor, ik hoef hier toch niet te verdedigen waarom ik wel of geen tijd heb om een cheesecake te bakken :? .
Je hoeft je niet te verantwoorden, iedereen moet gewoon zelf weten wat die doet, je kunt ook gewoon een cheesecake kopen bij de plaatselijke bakker. Ik probeer alleen aan te geven dat het helemaal niet veel tijd kost.

Het lijkt mij juist iets wat je perfect voor het eten kan doen, dan zit de taart tijdens het eten in de oven. Na het eten kan die afkoelen en als je naar bed gaat kan de taart de koelkast in
pi_104516066
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:52 schreef Blik het volgende:
Je hoeft je niet te verantwoorden, iedereen moet gewoon zelf weten wat die doet, je kunt ook gewoon een cheesecake kopen bij de plaatselijke bakker. Maar als je 3 posts in een topic zet waarin je aangeeft dat je graag een cheesecake wilt bakken, maar vervolgens allerlei (naar mijn mening) flutredenen gaat bedenken waarom het niet kan, dan kun je daarop een reactie verwachten.
Of je die reactie dan ook daadwerkelijk moet geven vind ik een tweede. Als je vindt dat iemand zich aanstelt, kun je het ook gewoon negeren. Sommige mensen hebben het inderdaad echt zo druk, deal with it.
  vrijdag 18 november 2011 @ 15:55:28 #125
62913 Blik
The one and Only!
pi_104516133
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:53 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Of je die reactie dan ook daadwerkelijk moet geven vind ik een tweede. Als je vindt dat iemand zich aanstelt, kun je het ook gewoon negeren. Sommige mensen hebben het inderdaad echt zo druk, deal with it.
vandaar mijn edit, vond het ook too much en not fair :)
pi_104543229
Laten we het erop houden dat ik door chronisch slaapgebrek soms beren op de weg zie die er niet zijn, en dat op internet dingen soms anders overkomen dan ze bedoeld zijn. Inmiddels heb ik in elk geval bedacht dat errug veel zin in cheesecake heb morgen, dus ik ga er tijd voor vrijmaken vandaag.

Terug ontopic dan: ik heb in de voorraadkast nog een potje bramen op siroop staan. Dat kan ik vast wel als topping gebruiken, maar op welke manier? Kan ik van die siroop iets gelei-achtigs maken door er gelatine doorheen te gooien? En dat dan op de afgekoelde cheesecake storten voordat-ie de koelkast in gaat? (Ik ga verder het 'basisrecept' van Marty maken)
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:42:29 #127
62913 Blik
The one and Only!
pi_104547864
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 08:15 schreef Bleie het volgende:
Terug ontopic dan: ik heb in de voorraadkast nog een potje bramen op siroop staan. Dat kan ik vast wel als topping gebruiken, maar op welke manier? Kan ik van die siroop iets gelei-achtigs maken door er gelatine doorheen te gooien? En dat dan op de afgekoelde cheesecake storten voordat-ie de koelkast in gaat? (Ik ga verder het 'basisrecept' van Marty maken)
ik ben niet echt een chef, maar kan de siroop i.c.m. de bramen niet wat ingekookt worden waardoor die wat dikker wordt?
pi_104557030
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:09 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Wil ik hem in de oven zetten, valt de hele bodem eruit...................... :'( :'( :'(

Dus even naar de supermarkt, en opnieuw maar weer.
Gelukkig was het toch nog een succes... Zit nu al te denken welke taart ik de volgende keer zal maken :)
pi_104623987
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
  maandag 21 november 2011 @ 14:14:13 #130
62913 Blik
The one and Only!
pi_104628308
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 12:08 schreef Bleie het volgende:
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
Balen zeg... aan de andere kant, meer voor jezelf!

Ik heb dat zelf ook altijd dat er een barst inkomt, ben benieuwd naar een evt. oplossing
pi_104632182
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 17:53 schreef Dragonberry het volgende:
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! :9~
Mijn twee favoriete dingen gecombineerd O+

[ afbeelding ]
Ik ga hem maken deze week voor mijn verjaardagsfeest. Ben alleen benieuwd hoe lang de cheesecake moet bakken als ik maar de helft maak, en hoe lang de red velvet moet als je hem in één springvorm bakt in plaats van twee. Vind het zo'n onzin dat in elk recept dat ik tegenkom beide helften apart worden gebakken, ik snijd mijn taarten altijd gewoon in tweeën als ik een vulling ertussen wil :? . Wordt gewoon een hoop testen op gaarheid tijdens het bakken bij beide denk ik.
pi_104632775
Hi,

mijn man viert zaterdag zijn verjaardag. En aangezien hij heel erg van pompoen houdt en zin heeft in cheesecake wil hij een pompoen-cheesecake maken. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gemaakt.

Weet iemand daar nog een lekker recept voor?
  maandag 21 november 2011 @ 16:04:33 #133
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_104632831
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:03 schreef Marijevdh het volgende:
Hi,

mijn man viert zaterdag zijn verjaardag. En aangezien hij heel erg van pompoen houdt en zin heeft in cheesecake wil hij een pompoen-cheesecake maken. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gemaakt.

Weet iemand daar nog een lekker recept voor?
Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je hier iets lekkers uit kan vinden: http://foodgawker.com/?s=pumpkin+cheesecake !
pi_104632956
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:04 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je hier iets lekkers uit kan vinden: http://foodgawker.com/?s=pumpkin+cheesecake !
oe...... dat ziet er goed uit!!! Krijg er nu al zin in!!
  maandag 21 november 2011 @ 16:08:13 #135
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_104633013
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:07 schreef Marijevdh het volgende:

[..]

oe...... dat ziet er goed uit!!! Krijg er nu al zin in!!
Sowieso de meest O+ :9~ site ooit! ;)
pi_104633966
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 15:49 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik ga hem maken deze week voor mijn verjaardagsfeest. Ben alleen benieuwd hoe lang de cheesecake moet bakken als ik maar de helft maak, en hoe lang de red velvet moet als je hem in één springvorm bakt in plaats van twee. Vind het zo'n onzin dat in elk recept dat ik tegenkom beide helften apart worden gebakken, ik snijd mijn taarten altijd gewoon in tweeën als ik een vulling ertussen wil :? . Wordt gewoon een hoop testen op gaarheid tijdens het bakken bij beide denk ik.
Een grote red velvet cake moet volgens mij 50-60 minuten, dus het dubbele gewoon :P
En ik wil inderdaad ook weleens weten hoeveel bakpannen de gemiddelde Amerikaan wel niet in huis zal hebben ;)
pi_104642501
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:30 schreef Dragonberry het volgende:
Een grote red velvet cake moet volgens mij 50-60 minuten, dus het dubbele gewoon :P
En ik wil inderdaad ook weleens weten hoeveel bakpannen de gemiddelde Amerikaan wel niet in huis zal hebben ;)
Thx!
  maandag 5 december 2011 @ 20:01:06 #138
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105222113
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 12:08 schreef Bleie het volgende:
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
Allereerst, ik heb laatst een beslag van een cheesecake verdubbeld, aangezien ik een grotere wilde maken dan de 20 cm waarvoor het beslag voor bedoeld was. Uiteindelijk hield ik mega veel over, en heb ik een hele cheesecake extra gemaakt en ingevoren. Taart kun je er uithalen, in de koelkast zetten 's morgens en dan is hij 's avonds prima te eten :)

De scheuren had ik ook echt altijd weer. Het is belangrijk dat je de cheesecake niet op een te hoge temperatuur bakt, en niet op hete lucht. De laatste keer heb ik beide cheesecakes in een waterbad gebakken, wat ook schijnt te helpen. Even je vorm inpakken met alluminiumfolie, dan kan het geen kwaad. Als hij klaar is, oven uitzetten en na een halfuurtje de oven pas openen. Dan nog een half uurtje laten staan. Uurtje afkoelen op het aanrecht, en dán de koelkast in. Bij mij werkte dit prima :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_105243033
Purdey: dank voor de tips!

Ik bak hem volgens het recept van Marty: Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.

Weet eigenlijk niet of ik m'n oven op hetelucht had gezet, maar denk t niet. En daarna laat ik hem (lang) afkoelen in de oven, maar dan komt dus toch die scheur erin. Volgende keer maar eens zo'n waterbad proberen? Rond de kerstdagen vind ik vast wel een keer een excuus om een cheesecake te bakken ;)
  dinsdag 6 december 2011 @ 15:02:20 #140
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105253152
Ik denk dat je hem beter gewoon 55 minuten in een voorverwarmde oven van 175 kunt zetten. Dat is wel de meest gangbare temperatuur :) Waterbad deed bij mij 't truukje, en het langzame afkoelen in stappen :)

Met kerst is er sowieso altijd een excuus. Alhoewel, is er een excuus nodig? Je kunt ook een cheesecake bakken gewoon omdat het woensdag is, of omdat je die dag een rode trui aan hebt :D
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_105253692
:)
pi_105614835
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
pi_105701493
Marty's recept.


Het is bere goed gelukt. Gaat nu de ijskast in. Morgen decoreer ik het met

[ Bericht 91% gewijzigd door Soury op 17-12-2011 19:58:11 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_105701750
mijn cheesecakes barsten nooit? :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 17 december 2011 @ 20:10:22 #145
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105702657
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 13:58 schreef Dragonberry het volgende:
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
Wat een leuk idee om lemoncurd te combineren met cheesecake! Ik wil al tijden een keer lemon curd gebruiken voor iets, omdat ik het nog nooit gegeten heb. En ik denk dat het in combinatie met het romige van de cheesecake perfect is. Bedankt voor het idee! :*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  vrijdag 23 december 2011 @ 17:15:00 #146
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_105968734
Ik volg dit topic al een tijdje en ben vanmiddag de keuken in gedoken. Dit is het resultaat:


Als ie voldoende is afgekoeld komen er nog frambozen op :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108798166
Schop!!

Deze week weer cheesecake maken. Zit te denken aan een chocolade variant (of een andere niet fruitige variant), heeft iemand nog een goed recept?
Ga ik ondertussen ff dit topic doorspitten....

Aiiii ik vond deze ergens in dit topic... jammie.... http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/

[ Bericht 34% gewijzigd door LilDutchPrincess op 06-03-2012 22:00:31 ]
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:36:43 #148
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108811173
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 21:18 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Schop!!

Deze week weer cheesecake maken. Zit te denken aan een chocolade variant (of een andere niet fruitige variant), heeft iemand nog een goed recept?
Ga ik ondertussen ff dit topic doorspitten....

Aiiii ik vond deze ergens in dit topic... jammie.... http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/
cheesecake brownies 2 keer gemaakt. Zijn :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:38:12 #149
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108811210
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.

De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.

De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.

Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?

Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?

En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? :@

Misschien ervaringsdeskundigen of tips?

ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]

in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen :') en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
O-)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108823822
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:36 schreef The_Hives het volgende:

[..]

cheesecake brownies 2 keer gemaakt. Zijn :9
Gebruik je dan een cakeblik?

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:38 schreef The_Hives het volgende:

[..]

[..]

O-)
Ik zou voor de eerste optie gaan, is vast een reden voor die temperatuurverschillen. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd...
  woensdag 7 maart 2012 @ 15:37:31 #151
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108824106
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 15:30 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Gebruik je dan een cakeblik?

[..]

Ik zou voor de eerste optie gaan, is vast een reden voor die temperatuurverschillen. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd...
nee, ik heb een lage vierkante bakvorm :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108825608
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 15:37 schreef The_Hives het volgende:

[..]

nee, ik heb een lage vierkante bakvorm :)
Ik heb zo geeen zin om nog weer een bakblik te kopen. Past niet meer in de kast. Dus ik denk dat het toch mijn (nog nooit gebruikte) cake blik wordt. Desnoods noem ik het cheesecake-cake.
  woensdag 7 maart 2012 @ 16:18:43 #153
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108825680
eventueel een vierkante of rechthoekige ovenschaal met daarin bakpapier om de plak eruit te halen of een vierkante springvorm (ook met bakpapier)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108825739
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
eventueel een vierkante of rechthoekige ovenschaal met daarin bakpapier om de plak eruit te halen of een vierkante springvorm (ook met bakpapier)
Mijn vierkante ovenschaal heeft ronde hoeken.... Maar 't zou kunnen.
pi_108834407
ik heb mislukte chocolade cake in de vriezer en wil die als bodem gebruiken mét een jam.
en dan de cheese vulling gewoon 'puur' van roomkaas of met witte chocolade.
en dan wat vruchten erin.

Wat denken jullie?
en heb geen idee welke vruchten wel lekker zijn dan.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108868332
Cheesecake gemaakt met Marty's recept, hij is was echt super lekker! Wel met een Dr. Oetker bodem gemaakt, die vind ik altijd erg lekker van smaak. Echt heel erg bedankt voor je recept en hij gaat het receptenboek van m'n vriendin in! ;)
pi_108868511
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 13:58 schreef Dragonberry het volgende:
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
OMG recept please ;) :9
pi_108943360
Ik heb net deze gemaakt. Volgens mij een enorme calorieënbom. Maar wat ik tot nu toe geproefd heb, enorm lekker. We gaan hem morgen pas echt eten, ik zal een foto maken, en laten weten hoe hij was.
*poef* nu is het weg
pi_108945824
Ik heb laatst deze gebakken met wat aanpassingen. Ik wilde maar een kleine maken (half recept) en aangezien ik geen kleine vorm heb maar wel een bakring moest ik er een bodem in maken want het ricottamengsel was een beetje dunner dan ik verwacht had en dat loopt er dan gewoon onderuit.

Ik heb dus wat cantuccini die ik nog had liggen in de keukenmachine vermalen en die gemengd met wat gesmolten boter om een bodem te maken. Dan het ricottamengsel erop en bakken. En als afsluiter wat lemon curd warm gemaakt en een dun laagje daarvan erop gesmeerd.

Lekker! :9
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108985032


hij was echt heerlijk zeg!!
*poef* nu is het weg
pi_109180101
oooh die oreo's :9~

Ik heb deze cheesecake gemaakt. En ben er nog niet over uit wat ik ervan vind. De smaak is opzich wel goed. Hij moet denk ik wat zoeter en de vulling is denk ik nat... aangezien de bodem nattig werd. Nu is het een cake die zuipt nogwel wat op. En ik had hem denk ik te lang doorgebakken, midden was niet lobbig maar al stevig.
Ik heb het recept een beetje bij elkaar zitten verzinnen, iemand die op meteen ziet wat ik aan zou kunnen passen?

bodem: 500gr cake &50gr frambozenjam
Vulling is 600gr roomkaas, 200ml creme fraiche, 2 eigeel & 1 hele ei, 50gr suiker, 1el citroensap, snuf zout.
topping: 75gr frambozenjam.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  vrijdag 16 maart 2012 @ 20:00:44 #162
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109180178
3 keer cheesecake gemaakt, dus geen expert, maar sowieso meer suiker. Op 900 gram roomkaas doe ik min 150 gram suiker
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 13 april 2012 @ 20:11:09 #163
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_110289861
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei).

http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  vrijdag 13 april 2012 @ 20:19:05 #164
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110290241
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 20:11 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei).

http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake
[ afbeelding ]
zelf nooit geprobeerd bij Cheesecake, maar misschien alleen de eierdooiers met de andere ingrediënten mengen tot een gladde masse. De eiwitten opkloppen en dan er doorheen spatelen? Of probeer het eerst met bv 3 eiwitten (en dan natuurlijk de andere 2 door de massa mengen)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110290399
Cheesecake hoort lekker stevig!
  zaterdag 14 april 2012 @ 19:59:35 #166
372203 LaPeach
Peaches & Cream
pi_110323568
Dit topic blijf ik volgen! ^O^

Lekker hoor al die creaties :9 :@
There is nothing permanent except change.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:14:14 #167
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_110462631
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt.
Deze.

Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas.

Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet.
Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig.

Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn.

Oh en foto's zijn altijd leuk.
De cheesecake die ik toen heb gemaakt.

┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_110462838
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:14 schreef ZodiaX het volgende:
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt.
Deze.

Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas.

Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet.
Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig.

Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn.

Oh en foto's zijn altijd leuk.
De cheesecake die ik toen heb gemaakt.

[ afbeelding ]
Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:25:24 #169
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_110463366
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:17 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.
Citroenschil ja.

Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft. :)
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
  dinsdag 17 april 2012 @ 22:26:45 #170
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_110463465
vind het vetgehalte nog wel meevallen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_110463524
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 22:25 schreef ZodiaX het volgende:

[..]

Citroenschil ja.

Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft. :)
Kleiner stukje eten ;)
pi_115000479
Schop!

Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet?
pi_115000571
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:42 schreef Bleie het volgende:
Schop!

Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet?
Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...
pi_115000596
En ik zit zelf te twijfelen, ga ik de chocolate-baileys-cheesecake maken, of ga ik voor een variant met frambozen die ik net ook tegenkwam...
pi_115000651
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 15:43 schreef laiveneertiekje het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...
Dat is een snel antwoord! Dank, dan doe ik het ook zo.
pi_115006932
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_115007439
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:35 schreef Taartje het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
Kun je dan niet beter een aantal grote cheesecakes maken, en ze dan uitsteken met uitsteekvormpjes?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_115019173
Of met siliconen vormpjes?laat makkelijker los.

Tenminste bij mmini kwarktaartjes
pi_115021902
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 17:35 schreef Taartje het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens kleine cheesecakes gemaakt in cupcakepapiertjes? Ik wil ermee aan de slag, maar zou voor de presentatie op mijn feestje de papiertjes er het liefst weer af halen. Wie kan me vertellen of dit gemakkelijk gaat?
Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. :)

pi_115099624
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.



Een naturel cheesecake met frambozenswirls. :Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 04-08-2012 18:22:36 ]
pi_115102119
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
pi_115102575
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:05 schreef laiveneertiekje het volgende:
Ziet er heerlijk uit..

Ik heb vandaag frambozencheesecakebrownies gebakken...
Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
pi_115105025
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 18:19 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Klinkt goed. Heb je daar een recept (&foto's) van?
Ik heb het recept hier vandaan: http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies

De foto's bij dat recept spreken voor zich volgens mij.. :) Hij staat nu af te koelen, ik heb hem wel 3 kwartier in de oven gehad, maar ik weet niet zeker of hij nu goed gaar is. Maar in het recept staat ook dat je hem pas moet snijden als hij goed afgekoeld is, dus ik wacht af..

Hij smaakt in ieder geval heerlijk. :)
pi_115105131
Ah dank je wel!
pi_115105400
Hier staat hij trouwens met de hoeveelheden in grammen: http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake
pi_115106438
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
  zaterdag 4 augustus 2012 @ 20:08:25 #187
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_115106503
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:06 schreef tech4u het volgende:
Ziet er lekker uit. :9 Even dit topic naar mn vriendin mailen.
Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
pi_115106644
quote:
12s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:08 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Maak er in plaats daarvan een als verrassing voor je vriendin :P
Mn vriendin is beter in zoetige dingen. Ik ben meer van het vlees bereiden.
pi_115110021
De chocolade-frambozencheesecake is meer dan goedgekeurd! Al vond ik zelf eerlijk gezegd de frambozen niet enorm iets toevoegen, dus die zou ik er de volgende keer uitlaten. En de bodem + vulling zou ook wel wat meer mogen allebei voor mijn vorm (24 cm). Maar de smaak was echt super!
pi_115128169
quote:
0s.gif Op donderdag 2 augustus 2012 22:19 schreef md89 het volgende:

[..]

Ik heb dat ooit een keer gedaan..papiertjes gingen er vrij makkelijk af als je een beetje voorzichtig doet. :)

[ afbeelding ]
Zoiets bedoelde ik inderdaad, bedankt!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 5 augustus 2012 @ 18:00:34 #191
246313 Che_
Ape never kill Ape
pi_115145618
Waar kan ik dit kopen in NL?
pi_116538718
Even een schop.

Ik ben een New York cheesecake aan het maken, volgens recept van Nigella Lawson. Die moet volgens haar 1 á 1,5 uur in de oven, tot hij goudbruin is. Hij staat er nu 30 min in, en is al redelijk bruin aan het worden, maar van binnen vast niet gaar. Eigenlijk mag je de oven niet opendoen, maar zou het veel kwaad kunnen als ik dat tóch doe om even wat folie eroverheen te leggen?
  zaterdag 8 september 2012 @ 17:56:10 #193
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116538924
zou eerder de temperatuur verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116539171
Heb ik ook al gedaan, hij stond al maar op 170, nu op 150.
  zaterdag 8 september 2012 @ 18:08:37 #195
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_116539221
170 staat in het recept? Dat is veel te heet!

Eerder 120 tot 100

Begin kan hoog en na een kwartier/20 min verlagen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_116540238
Aluminiumfolie eroverheen. Dan wordt ie wel gaar, maar de bovenkant niet bruin.
pi_116598549
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
  maandag 10 september 2012 @ 13:07:02 #198
62913 Blik
The one and Only!
pi_116598628
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 13:03 schreef Bleie het volgende:
-O- Hij was mislukt... Na meer dan 2 uur in de oven en een nacht koelkast nog steeds niet stijf...
Hij zal vast wel lekker smaken toch?
  Redactie Frontpage zaterdag 15 september 2012 @ 16:40:14 #199
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_116818015
quote:
14s.gif Op zondag 19 juni 2011 12:32 schreef Seven. het volgende:
Marty's recept:

Cheesecake !!
Deze heb ik gemaakt vandaag, oven net uitgezet en ik laat 'm nu in de oven afkoelen :) Ik ben heel benieuwd :D
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  maandag 17 september 2012 @ 11:55:07 #200
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_116884532
quote:
6s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 16:53 schreef Bortecinem het volgende:
Ik zag dit topic verschijnen in MyAt en besefte dat het weer eens tijd werd om een cheesecake te bakken.

[ afbeelding ]

Een naturel cheesecake met frambozenswirls. :Y)
Haast zonde om op te eten, hoe maak je de swirls?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')