in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezenquote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.
De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.
De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.
Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?
Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?
En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken?![]()
Misschien ervaringsdeskundigen of tips?
ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten)quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:12 schreef The_Hives het volgende:
[..]
als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehad
Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:21 schreef The_Hives het volgende:
[..]
in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezenen dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trapquote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:39 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten)
De kerst van 2010 heb ik er ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb toen een hele serie kleine hartige taartjes gebakken (in m'n 1/4e grootte springvormen). 4 van elke smaak, en 4 verschillende smaken. En tegelijkertijd ook nog even cake gebakken. Ik zou niet meer zonder m'n Falcon kunnen!
[..]
heb ik, op 180 graden gaf hij te veel aan. Maar ga het morgen ook op 140 graden testen om te kijken wat hij aan geeft.quote:Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!
Jawel! En geef vervolgens bijna alles wegquote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:01 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he?
Jes, doe ik vnv. Ben nu niet thuis.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:13 schreef The_Hives het volgende:
[..]
[..]
receptje? Google is lui, en heb nog geen bitterkoekjes cake gebakken of geproefd
Heb je toevallig een recept van die cheesecake?quote:Op dinsdag 6 maart 2012 14:33 schreef Muck het volgende:
[..]
Poeh... goede vraag...
Ik bak de mijne meestal een half uurtje op 200 graden (ook een combimagnetron) en dat gaat prima, maar het hangt ook af van het recept dat je gebruikt natuurlijk. Oftewel, van mij wordt je niet veel wijzer
Anyway, zoals beloofd de taarten van afgelopen weekend:
Appeltaart:
[ afbeelding ]
Witte chocolade cheesecake met aardbeien:
[ afbeelding ]
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rumquote:
quote:Ingrediënten
■250 gr zachte boter
■250 gr suiker
■5 eieren
■2 zakje vanillesuiker
■270 gram bloem
■½ zakje bakpoeder
■250 gr bitterkoekjes
■1 dl rum of andere sterke drank
Bereiding
Breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en giet de rum eroverheen. Af en toe roeren, zodat de rum goed opgenomen wordt.
Mix de boter en beide suikers goed door elkaar. Mix één voor één de eieren erdoorheen. Zeef het bloem en bakpoeder erboven en klop tot een luchtige massa.
Bedek een ingevette en gepaneerde cakevorm met een laagje deeg en een laagje bitterkoekjes, herhaal dit en eindig met een laagje deeg.
Zet de vorm in een koude oven, stel hem in op 170º en bak de cake gaar in ca. 75 minuten.
quote:Op dinsdag 6 maart 2012 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rum
[..]
Ja dat lijkt me beter want heeft een amandelsmaak en bitterkoekjes ookquote:Op dinsdag 6 maart 2012 19:31 schreef The_Hives het volgende:
[..]![]()
die ga ik binnenkort makenen ik denk dan amaretto over de bitterkoekjes
Groter werkblad dan ik had in m'n vorige keuken... (grote woonkeuken waarbij het keukenblok in het kleinste hoekje was weggepropt... Ik had zo'n 60cm werkblad en dat was nog in de hoek ook...)quote:Op dinsdag 6 maart 2012 15:50 schreef The_Hives het volgende:
[..]
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap). Mijn kooktoestel staat op het aanrecht en dan heb ik nog net een meter werkblad over. En die combi staat op de vriezer. Dus ja, als ik een oven koop moet die midden in de woonkamer
lekkerquote:Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones
Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen
Thanks! Die ga ik de volgende keer gebruiken. Die ik net heb gemaakt zijn ook best aardig gelukt, maar wil vanalles uitproberen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:
[..]
lekkeren heel simpel, kan niet fout gaan
![]()
wat ik ongeveer doe:
250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ikvan vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter
Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze
ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken
De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.
op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin
als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen
Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone
[ afbeelding ]
Het is een beeeeetje een late reactiequote:Op dinsdag 6 maart 2012 18:11 schreef Jorwol het volgende:
[..]
Heb je toevallig een recept van die cheesecake?![]()
quote:* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei
Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen
Bereidingswijze
Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten
Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen
Had daar ook al gekeken maar heb er denk ik overheen gelezen... Toen maar de cheesecake van Marty gemaakt, die was ook erg lekker! Deze ga ik volgende keer makenquote:Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:
[..]
Het is een beeeeetje een late reactie
Maar ja, heb ik
Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker
[..]
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopenquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Die heb je wel nodig. Of een aardige buurvrouw met een bakoven.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Toch welquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopen
Geen oven! Hoe kom je de week door zonder iets te kunnen bakken!quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.
Probleem: ik heb geen bakoven
Deze ga ik morgen maken! Ik was op zoek naar een taart waarvoor ik alles in huis heb en die ik makkelijk in het klein kan maken met de materialen die ik in huis heb.quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Heb niet het heel topic doorgelezen, dus misschien heb je al ideeën zat, maar goudse moppen zijn simpel zat om te maken en naar mijn mening erg lekker..quote:Op zondag 19 februari 2012 12:35 schreef Sandous het volgende:
Ben ook nog op zoek naar een recept voor simpele/lekkere koekjes. Kan ik met mn peuter bakken, iemand een recept?
Vanwege de cups of vanwege de ingrediënten?quote:Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM
Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens
Sorry, beetje late reactie maar ik heb het Great British Book of Baking en daar stond het volgende recept in:quote:Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones
Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen
Het recept van de Hummingbird Bakery voor raisin oat cookies vind ik heel goed!quote:Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM
Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens
Hij ziet er in ieder geval erg lekker uit!quote:Op zaterdag 10 maart 2012 15:34 schreef La_Vita het volgende:
Heb nog nooit eerder een appeltaart gemaakt dus ben heel benieuwd hoe hij smaakt. (De korst was een beetje te hoog en te dik)
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. Ik heb nog peren in de vriezer liggen en deeg en banketbakkersroom in de koelkast. Ik ga vanavond iets bij elkaar bakken...quote:Op maandag 12 maart 2012 21:52 schreef La_Vita het volgende:
Ik had nog 2 appels over dus heb een mini-appeltaartje gemaakt![]()
[ afbeelding ]
Vandaag wil ik ook eens de bovenstaande taart maken maar dan met aardbeienquote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:
[..]
Het is een beeeeetje een late reactie
Maar ja, heb ik
Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker
[..]
Dat heb ik met kerst ook gedaanquote:Op woensdag 14 maart 2012 16:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:22 schreef Nyota het volgende:
Ik had dit recept uit een ander topic: rauwe brownies
Gemaakt van walnoten (gehakt), cacao en dadels en nog wat amandelen
Ik heb het net gemaakt en staat nu in de koeling. Ben heeeeeel benieuwd. Maar dadels zijn bijna altijd lekker
Keukenmachinequote:Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.quote:Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:
[..]
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Ziet er lekker uit. Wat is het?quote:Op woensdag 14 maart 2012 17:49 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]
Hij kijkt me aan
Maar als ie smaakt zoals ie eruit ziet, ben ik een gelukkig mens
Het is het proberen waard: het is echt goddelijkquote:Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
ja, lukt dat goed met die dadels?quote:Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:
[..]
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
Dadels heb ik nooit gebruikt. Maar ik zou niet weten waarom niet. Ik gebruik m'n staafmixer voor de noten omdat die wat kleiner is (en makkelijker schoonmaken, aangezien m'n keukenmachine ondertussen de 20 jaar bereikt heeft... Die kom is bijna niet meer doorzichtigquote:
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt?quote:
Aháquote:Op donderdag 15 maart 2012 16:43 schreef Muck het volgende:
[..]
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt?
Het is peren-amandel-taart
Ik dacht even de je PeRi was![]()
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijnquote:
Ik heb zo'n mooi bakje waar m'n staafmixer op kan, heb je een sort van mini-keukenmachinequote:Op vrijdag 16 maart 2012 10:58 schreef Holyme het volgende:
[..]
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn), maar da's ook een heel goedkoop ding. In de blender moest ik het regelmatig even omscheppen/van de bodem scheppen en dan weer even blenderen. Duurde wel wat lang, maar ging dus wel. En het resultaat was erg lekker!
Tip: wel even die dadels ontpitten voor je ze in de blender gooit
quote:Op woensdag 21 maart 2012 18:25 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb een zeer culinair vaardige vriendin laatst dit boek voor haar verjaardag gegeven
[ afbeelding ]
maar eigenlijk wilde ik het liever zelf houden...
ja, van die kale chef die de hondsmoeilijke toetjes bij masterchef australië deed. die staan er in (de taart met 12 laagjes enzo) maar ook makkelijkere dingen.quote:
Ik ken wel dit.quote:Op woensdag 21 maart 2012 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dit weekend gemaakt, alleen vond ik ze jammer genoeg niet zo lekker.
Gulab Jamun, Indiase, gefrituurde "melkballetjes" in rozensiroop.
Kent iemand dit? En denk je dat ik iets verkeerds deed, dat het echt juist superlekker is?
[ link | afbeelding ]
Dit ken ik ook ja, maar ik weet niet hoe wij dat noemen. Die naam zegt me niets iig.quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:14 schreef Axia het volgende:
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop.
Vandaar dat mijn cake zowat de oven uit kwam.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren.
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:46 schreef The_Hives het volgende:
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan?
ik ga altijd voor meer ipv minderquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter'
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:52 schreef ieniminimuis het volgende:
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi?
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor isquote:Op donderdag 29 maart 2012 19:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.
Eitje kan best, maar is niet de reden dat het fout gaat. Als het een vaak getest recept is heeft ze of ergens een weegfoutje gemaakt, het deeg niet goed gekoeld of zit het hem in de cacao. (of er is iets raars met de oven, combimagnetron oid?)quote:Op donderdag 29 maart 2012 19:55 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |