abonnement Unibet Coolblue
pi_108164517
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:56 schreef Inu het volgende:
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd :@ soort cake met frambozen en eiwitschuim


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk :Y


[ afbeelding ]

Die brownies klinken echt goddelijk!
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
pi_108165502
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:22 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
pi_108166665
Oh! Dit soort bakken kan ik ook :D :Y Doe het niet vaak, maar ik zie nu al een paar dingen die ik absoluut moet uitproberen :9
pi_108169550
Wat gaaf, wordt een toptopic O+

Zeg al maanden zo een topic te openen.

La vita, dank je. Ik moet bakingsoda halen en ga ze dan uitproberen.
De eerste post wijzig ik tzt nog met handige weetjes en top5 recpten etc..

Kiek dit is gebakken met mn peuter vandaag, ze had plezier! Zandkoekjes
pi_108169788
Minilot, brownies' wauw!!
Hives, je appeltaart, masterlijk
  zondag 19 februari 2012 @ 23:33:27 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108171527
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord?
:Y


Havermout koekjes bakken


Verkruimelen


Kruimels


Vormen vullen


Mislukte, maar lekkerste versie


Momofuku's Crackpie

Maar een keer gemaakt, om cadeau te doen, want ik hou niet van taart. ;-)
Ik vond ze minder verslavend lekker dan verwacht, maar ze waren natuurlijk ook niet helemaal zoals ze hoorden.
pi_108172319
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:

[ afbeelding ]
Holy crap :o Dat ziet er toch niet meer uit als brownie :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108172583
Mijn laatste baksels:


Sinaasappelyoghurtcake!


Chocolate chip cookies

Beide recepten uit de boeken van Hummingbird
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 20 februari 2012 @ 04:32:03 #34
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108175999
quote:
3s.gif Op zondag 19 februari 2012 20:43 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zie er goed uit :D
thnx :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108176031
Gelukkig gaat het hier niet over cupcakes.

Nieuwe rage?
pi_108178910
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-)
pi_108194237
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.

Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars

En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:

[ afbeelding ]
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
  dinsdag 21 februari 2012 @ 09:57:42 #38
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108216678
ik heb nu weekend, en was vroeg wakker, dus alle tijd voor een lekker ontbijtje :)



toch maar eens wat meer aandacht aan de foto's besteden, wat zo ziet het er ook niet uit :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108217722
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
pi_108218241
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! :9

quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies! :Y
Men neme:
200 gram macadamianoten (+ wat extra zout)
200 gram ongezouten boter (+ wat extra om in te vetten)
280 gram bloem
Halve theelepel zout
300 gram pure chocolade van goede kwaliteit, in kleine stukjes
2 grote eieren
230 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract of merg van één vanillestokje
2 theelepels oploskoffie
200 gram witte chocolade, in kleine stukjes


- Warm de oven voor op 170 graden
- Rooster de macadamia's met wat zout vijf minuutjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Even laten afkoelen en in grove stukken hakken.
- Ovenschaal voor de brownies invetten
- Bloem en zout zeven in een grote kom
- Boter en pure chocolade au bain marie samen zachtjes smelten. Zodra gesmolten, direct van het vuur afhalen en een beetje laten afkoelen
- Ondertussen met een garde of mixer de eieren met de suiker en de vanille door elkaar kloppen (hoeft maar een paar seconden)
- Het chocolademengsel door de eieren heenroeren
- Nu de bloem en het zout erbij kieperen en alles mengen (niet te lang mee mutsen, anders worden de brownies taai)
- De witte chocolade en tweederde van de macadamia's door het beslag heenroeren
- Alles in de ovenschaal scheppen en resterende noten eroverheen strooien. Beetje aanduwen.
- Brownies ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de oven. Na twintig minuten met een satéprikker testen of de brownies gaar maar niet droog zijn (bovenkant van je brownies moet een goed korstje zijn en daaronder moet het nog plakkerig zijn, maar niet helemaal nat). Eventueel nog vijf minuten langer in de oven als het echt nog een kledderboel is, maar zeker niet langer. Niets zo vervelend als te droge brownies.
- Brownies in het bakblik helemaal tot koud laten afkoelen in de koelkast, en dan in porties snijden en dan voor consumptie eerst weer op kamertemperatuur laten komen. :Y

Deze brownies blijven een dag of vijf goed, mits goed afgedekt.

Foto uit het boek - de mijne waren wat bonkiger (vind ik leuker :))



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-02-2012 11:00:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 10:54:07 #41
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108218344
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 10:35 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
smakelijk was het zeker :Y maar als ik dan die foto's van bijvoorbeeld RobinOok of minilot zie, toont dat toch een stuk smakelijker :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 21 februari 2012 @ 12:44:27 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108221623
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! :9
Zijn het geen scones?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 21 februari 2012 @ 14:31:09 #43
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108224605
:Y
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108225209
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:46 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
Het resultaat:





Erg lekker maar die citroen/melk laag vind ik wel erg machtig en zoet. De volgende keer een dunner laagje dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 22-02-2012 22:50:20 ]
pi_108229847
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:09:47 #46
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108230108
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort).

Misschien heb je hier ook wat aan:

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
hoeveelheden voor verschillende vormen enzovoort

http://www.dekooktips.com/cupcon-ab.htm
het omrekenen van cups voor heel veel verschillende producten (niet alleen voor bakproducten), welke je kan selecteren op beginletter.

bv:
butter ( 1 cup = 2 sticks)
boter 240 gr
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:44:01 #47
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_108231171
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vinden :)
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:47:50 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108231304
Van het merk Joseph Joseph zijn die maatjes wel te krijgen. In kookwinkels of via internet bij de bekende warenhuizen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108231548
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:58:34 #50
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108231638
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbij :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')