Dat hoort in een topic als dit, dunkt mij! Het andere topic gaat zo'n beetje helemaal niet over de baksels zelf, het is één en al decoratie wat de klok slaat.quote:Op zondag 19 februari 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
en waar hoort appeltaart enzo? het haalt het natuurlijk niet bij de taarten in het taarttopic, maar het is ook geen koek, cake of muffin
Van nigella? Die zijn lekker hequote:Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.
Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Inderdaadquote:Op zondag 19 februari 2012 18:43 schreef Inu het volgende:
[..]
Van nigella? Die zijn lekker he
Als je een muffinblik gebruikt blijven ze ook mooi rond
Ik had de brownies zonder chocola gebakken, lekker! Volgende keer de hazelnoten even roosteren in de pan, ik dacht dat dat wel mee zou gaan in de oven, maar ze zijn nog wat bleek. Maar super recept en heerlijk smeuige brownies
[ afbeelding ]
OMG. Alleen al van het lezen van dat recept kom je vijf kilo aan. Maar hij lijkt me wel erg lekker.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van 'crack pie' gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat grotendeels uit eieren en bruine suiken wat betreft de vulling en je maakt er zelf een koek-met-havermout-bodem voor..
De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.
Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!
Mijn eigen baksel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie
En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
Ja! Doenquote:Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:
[ afbeelding ]
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies!quote:
ik dan ook maarquote:Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.
Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Zie er goed uitquote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik dan ook maar
deze vandaag gemaakt
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?quote:Op zondag 19 februari 2012 18:56 schreef Inu het volgende:
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd soort cake met frambozen en eiwitschuim
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk
[ afbeelding ]
Die brownies klinken echt goddelijk!
Hallon Dröm (Zweedse taart)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:22 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
quote:Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord?
Holy crap Dat ziet er toch niet meer uit als browniequote:Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:
[ afbeelding ]
thnxquote:
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-)quote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
Men neme:quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef minilot het volgende:
[..]
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies!
smakelijk was het zeker maar als ik dan die foto's van bijvoorbeeld RobinOok of minilot zie, toont dat toch een stuk smakelijkerquote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:35 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
Zijn het geen scones?quote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur!
Het resultaat:quote:Op maandag 20 februari 2012 17:46 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort).quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vindenquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbijquote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb van die maatjes, ooit eens van mijn schoonmoeder gekregen. En sinds kort ook een setje voor cups, die zijn echt handig met recepten van Donna Hay enzo.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Niet aan beginnen! Echt niet doen. Gewoon een setje maatschepjes scoren. Blokker heeft ze soms, V&D en Bijenkorf heel vaak, en anders kun je ze online makkelijk vinden.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb beide, een weegschaal en van die inhoudsmaten. Het lastige is dat niet elke thee- of eetlepel hetzelfde weegt, dus dat is steeds opzoeken waaraan een lepel of cup in grammen gelijk staat.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb tijden zonder goed materiaal gebakken en heb dat eigenlijk wel prima gevonden. Ook al zegt men altijd dat je bij bakken heel secuur te werk moet gaan.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.
En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...
Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Hoeveelheden als theelepel en eetlepel doe ik ook met zo'n maatlepelsetje. Mijn tip: ringetje weggooien, losse lepels zijn zoveel fijner dan zo'n "sleutelbos". Bovendien gebruik je de eetlepel en theelepel het meest en dan zitten die anderen alleen maar in de weg.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
De mijne hangen los van elkaar aan een haak: helemáál makkelijk en altijd bij de hand.quote:Op donderdag 23 februari 2012 13:31 schreef Muck het volgende:
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken
Wat bedoel je met Nederlandse maten?quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
Ja, zelfde. In NL (en in de meeste kookboeken die ik bijv heb) gaan we meestal uit van 5ml voor een theelepel en 15ml voor een eetlepel. En dat staat er ook nog op ook, de ml's. Op die maatlepels.quote:Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
* _Loki slaat opquote:Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:
[..]
Hallon Dröm (Zweedse taart)
Ingrediënten:
100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.
Bereiding:
Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.
Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).
Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima
Hulde, deze taart der taarten ziet er erg lekker uit.quote:Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:
[..]
ik dan ook maar
deze vandaag gemaakt
[ afbeelding ]
Ik ben eerlijk gezegd niet zo bekend met Nederlandse recepten waarin die maten zo genoemd worden. Ik neem aan dat dat of globale maten zijn of het zijn dezelfde maten als de tbs en tsp.quote:Op vrijdag 24 februari 2012 18:06 schreef _Floddertje_ het volgende:
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde.
Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond.
Die zijnquote:Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.
Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars
En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:
[ afbeelding ]
hoe heb je het gemaakt dan?quote:Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Waren de cakejes genoeg afgekoeld? Verder lijkt dit me juist weer een vraag voor het taart en decoratie topicquote:Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Wow!quote:Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:
[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?quote:
Dank!quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb destijds de hoeveelheden omgezet naar ml en grammen enzo, Isegrim.
Misschien ook handig? http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5418652388/
Gewoon, room, slagroom. Uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:58 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dank!
Wat voor room heb je gebruikt?
Mijn moeder maakte ze vroeger altijd met zalmvullingquote:Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur!
Allebei: ik heb beiden gewoon altijd in de keukenvoorraad en ik ben een trouwe receptenvolger.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?
Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! Achgos!quote:Op zondag 26 februari 2012 13:02 schreef Tooto7moe het volgende:
#pech ..dadelkoek kreeg het voor elkaar te verbranden van boven ..#nogmeerpech
Fast, tasty, simplequote:Op zondag 26 februari 2012 13:04 schreef The_Hives het volgende:
de chocolate chip cookies staan in de oven
Lekkerquote:Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt
[ afbeelding ]
Oooh Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?quote:Op zondag 26 februari 2012 13:37 schreef minilot het volgende:
Helaas pindakaas: de zak zat niet goed dicht en nu is de chips helemaal taai geworden.. Ander keertje dus maar.
[..]
Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! Achgos!
Ik maak as we speak ook iets dadeligs. Het worden squares van bloem, medjool-dadels, pistachenoten, hazelnoten, vanille, eieren, espresso, kardemom, bruine suiker, een heel pakje boter en een snuf zout.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het staat nu in de oven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |