abonnement Unibet Coolblue
pi_108144329
We hebben een taarten-, brood en pizzatopic. Maar geen topic voor koekjes, cakes, muffins en andere baksels...

Vandaag waag ik me aan muffins (hoe en wat zoek ik nog uit). Foto's volgen nog!


Ben ook nog op zoek naar een recept voor simpele/lekkere koekjes. Kan ik met mn peuter bakken, iemand een recept?
:s)
pi_108150780
Zandkoekjes, zijn met peuter leuk om te doen en erg simpel!
pi_108150967
Toevallig.
zat al te kijken of er zo'n topic was haha.

gisteren brownie gebakken:

Peer/hazelnoot brownie.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 19 februari 2012 @ 16:18:24 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108152143
en waar hoort appeltaart enzo? :P het haalt het natuurlijk niet bij de taarten in het taarttopic, maar het is ook geen koek, cake of muffin ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108152484
Hier, alles wat met bakken te maken heeft.

Recept van AH hollandse appeltaart is mjommnom :9

Tooto7moo, ziet er lekker uit!
  zondag 19 februari 2012 @ 16:54:53 #6
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108153450


Zag dat je het recept vroeg, die komt hier vandaan
Ik heb alleen zelf pure chocolade in stukjes gehakt!
My mama didn't raise no fool
  zondag 19 februari 2012 @ 16:56:31 #7
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108153532
Zandkoekjes zijn trouwens erg makkelijk (en nog gewoon lekker ook :D)

Ben benieuwd naar appeltaart (recepten) want wil er een voor m'n verjaardag maken. Dus posten!
My mama didn't raise no fool
  zondag 19 februari 2012 @ 17:31:26 #8
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108154877
appeltaart heb je in zoveel verschillende varianten....
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108156433
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
en waar hoort appeltaart enzo? :P het haalt het natuurlijk niet bij de taarten in het taarttopic, maar het is ook geen koek, cake of muffin ;)
Dat hoort in een topic als dit, dunkt mij! :Y Het andere topic gaat zo'n beetje helemaal niet over de baksels zelf, het is één en al decoratie wat de klok slaat.
Een topic over de taarten zelf, én koekjes, brownies en allerlei soorten ander bakspul, daar ontbreekt het nogal aan in CUL. Ik hoop dan ook dat de CULers die graag en vaak bakken zich veelvuldig in dit topic zullen laten zien om hun expertise te delen. :)
Ik vind het een topic met potentie! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 19 februari 2012 @ 18:39:16 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108157423
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.

Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 19 februari 2012 @ 18:40:24 #11
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108157458
Oh, hier ga ik ook meeposten. Ik bak graag koekjes. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108157490
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat wat betreft de vulling grotendeels uit eieren en bruine suiker én je maakt er zelf de koek-met-havermout voor een kruimelbodem voor..

De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.

Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!

Mijn eigen baksel:





Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie

En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-02-2012 18:55:35 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_108157542
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.

Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
Van nigella? Die zijn lekker he :9

Als je een muffinblik gebruikt blijven ze ook mooi rond :)

Ik had de brownies zonder chocola gebakken, lekker! Volgende keer de hazelnoten even roosteren in de pan, ik dacht dat dat wel mee zou gaan in de oven, maar ze zijn nog wat bleek. Maar super recept en heerlijk smeuige brownies :9


  zondag 19 februari 2012 @ 18:44:59 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108157607
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:43 schreef Inu het volgende:

[..]

Van nigella? Die zijn lekker he :9

Als je een muffinblik gebruikt blijven ze ook mooi rond :)

Ik had de brownies zonder chocola gebakken, lekker! Volgende keer de hazelnoten even roosteren in de pan, ik dacht dat dat wel mee zou gaan in de oven, maar ze zijn nog wat bleek. Maar super recept en heerlijk smeuige brownies :9


[ afbeelding ]
Inderdaad :9
Dez zijn in een muffinblik gebakken, maar ik had de vormpjes wat te vol gedaan, vandaar dat ze een beetje uitgelopen zijn :@
Maar zoals mijn opa zei: "waar het komt, is het toch donker"

Die brownies zien er echt heerlijk uit :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108157764
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:

Let me see you stripped down to the bone
  zondag 19 februari 2012 @ 18:49:31 #16
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108157773
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van 'crack pie' gehoord? Het is de naam van een zeer zoet, machtig plat taartje uit de keuken van de befaamde Momofuku Milk Bar in New York van chef David Chang. Het bestaat grotendeels uit eieren en bruine suiken wat betreft de vulling en je maakt er zelf een koek-met-havermout-bodem voor..

De taart heet 'crack pie' omdat -ie ongeloofelijk lekker is op een haast zondige manier: je wéét dat het slecht voor je is en toch wil je meer. En meer. En meer. Online raadt iedereen elkaar ook aan om er gewoon maar twee tegelijk te maken, gezien het verdriet dat je voelt als je een taart ophebt en je er niet nóg eentje hebt.

Tuurlijk is was het ook wel een beetje een hype en een placebo-effect, maar ik heb de taart meermaals gebakken en hoewel -ie qua ingrediënten heel simpel lijkt vind ik het echt een taart waarbij het geheel vér uitstijgt boven de som der delen!

Mijn eigen baksel:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Foodgawkerpagina's vol met recepten voor de crack pie

En hier het uitgebreide recept dat ik zelf graag en veel heb gebruikt
OMG. :') Alleen al van het lezen van dat recept kom je vijf kilo aan. :{ Maar hij lijkt me wel erg lekker. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 19 februari 2012 @ 18:50:13 #17
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108157801
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:

[ afbeelding ]
Ja! Doen *O*
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108157903
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:50 schreef Muck het volgende:

[..]

Ja! Doen *O*
Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 19 februari 2012 @ 18:53:22 #19
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108157905
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:39 schreef Muck het volgende:
Oeh, zo'n topic miste ik inderdaad! Ik bak regelmatig dingen, maar die passen niet in het decoratietopic.

Vanmiddag heb ik cappuccinocupcakes gebakken:
[ afbeelding ]
ik dan ook maar :@

deze vandaag gemaakt :)


AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108157912
oe Minilot heb je daar een recept van? Lijken me goddelijk!!
pi_108158007
Ik zal het morgen even uit het boek overtikken Quispi. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_108158011
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd :@ soort cake met frambozen en eiwitschuim





En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk :Y




Die brownies klinken echt goddelijk!
pi_108158124
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.

Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars

En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:

Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † zondag 19 februari 2012 @ 20:28:51 #24
37843 lady-wrb
kortaf
pi_108161821
ah en topic naar mijn hart.
helaas te laat voor de overheerlijke cake en chocoladecake die ik gisteravond gebakken had :P
die zijn niet meer te fotograferen.
maar ik zie heerlijke dingen voorbijkomen :~
pi_108162477
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ik dan ook maar :@

deze vandaag gemaakt :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zie er goed uit :D
pi_108164517
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:56 schreef Inu het volgende:
Een van mijn favoriete taarten is de Hallondrom van de Broodnodig in Utrecht, dus heb ooit het recept gevraagd :@ soort cake met frambozen en eiwitschuim


[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En laatst ook de kaneelbollen van Nigella geprobeerd, ook leuk :Y


[ afbeelding ]

Die brownies klinken echt goddelijk!
Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
pi_108165502
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:22 schreef het-is-mij het volgende:

[..]

Oei die taart met frambozen,heb je een recept?
Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
pi_108166665
Oh! Dit soort bakken kan ik ook :D :Y Doe het niet vaak, maar ik zie nu al een paar dingen die ik absoluut moet uitproberen :9
pi_108169550
Wat gaaf, wordt een toptopic O+

Zeg al maanden zo een topic te openen.

La vita, dank je. Ik moet bakingsoda halen en ga ze dan uitproberen.
De eerste post wijzig ik tzt nog met handige weetjes en top5 recpten etc..

Kiek dit is gebakken met mn peuter vandaag, ze had plezier! Zandkoekjes
pi_108169788
Minilot, brownies' wauw!!
Hives, je appeltaart, masterlijk
  zondag 19 februari 2012 @ 23:33:27 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108171527
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Wie van jullie heeft wel eens van crack pie gehoord?
:Y


Havermout koekjes bakken


Verkruimelen


Kruimels


Vormen vullen


Mislukte, maar lekkerste versie


Momofuku's Crackpie

Maar een keer gemaakt, om cadeau te doen, want ik hou niet van taart. ;-)
Ik vond ze minder verslavend lekker dan verwacht, maar ze waren natuurlijk ook niet helemaal zoals ze hoorden.
pi_108172319
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:49 schreef minilot het volgende:
Als jullie van brownies houden dan spam ik hier ook nog even mijn nieuwe favoriete: met macademia's, koffie en witte chocolade uit het eerste kookboek van Ottolenghi:

[ afbeelding ]
Holy crap :o Dat ziet er toch niet meer uit als brownie :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_108172583
Mijn laatste baksels:


Sinaasappelyoghurtcake!


Chocolate chip cookies

Beide recepten uit de boeken van Hummingbird
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 20 februari 2012 @ 04:32:03 #34
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108175999
quote:
3s.gif Op zondag 19 februari 2012 20:43 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zie er goed uit :D
thnx :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108176031
Gelukkig gaat het hier niet over cupcakes.

Nieuwe rage?
pi_108178910
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
Thx wordt genoteerd......klinkt makkelijk,altijd goed ;-)
pi_108194237
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.

Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars

En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:

[ afbeelding ]
Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
  dinsdag 21 februari 2012 @ 09:57:42 #38
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108216678
ik heb nu weekend, en was vroeg wakker, dus alle tijd voor een lekker ontbijtje :)



toch maar eens wat meer aandacht aan de foto's besteden, wat zo ziet het er ook niet uit :@
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108217722
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
pi_108218241
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! :9

quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef minilot het volgende:

[..]

Zodra ik het boek morgen bij de hand heb typ ik het recept wel even over in dit topic. Het zijn echt belachelijk lekkere brownies! :Y
Men neme:
200 gram macadamianoten (+ wat extra zout)
200 gram ongezouten boter (+ wat extra om in te vetten)
280 gram bloem
Halve theelepel zout
300 gram pure chocolade van goede kwaliteit, in kleine stukjes
2 grote eieren
230 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-extract of merg van één vanillestokje
2 theelepels oploskoffie
200 gram witte chocolade, in kleine stukjes


- Warm de oven voor op 170 graden
- Rooster de macadamia's met wat zout vijf minuutjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Even laten afkoelen en in grove stukken hakken.
- Ovenschaal voor de brownies invetten
- Bloem en zout zeven in een grote kom
- Boter en pure chocolade au bain marie samen zachtjes smelten. Zodra gesmolten, direct van het vuur afhalen en een beetje laten afkoelen
- Ondertussen met een garde of mixer de eieren met de suiker en de vanille door elkaar kloppen (hoeft maar een paar seconden)
- Het chocolademengsel door de eieren heenroeren
- Nu de bloem en het zout erbij kieperen en alles mengen (niet te lang mee mutsen, anders worden de brownies taai)
- De witte chocolade en tweederde van de macadamia's door het beslag heenroeren
- Alles in de ovenschaal scheppen en resterende noten eroverheen strooien. Beetje aanduwen.
- Brownies ongeveer 20 minuten bakken in het midden van de oven. Na twintig minuten met een satéprikker testen of de brownies gaar maar niet droog zijn (bovenkant van je brownies moet een goed korstje zijn en daaronder moet het nog plakkerig zijn, maar niet helemaal nat). Eventueel nog vijf minuten langer in de oven als het echt nog een kledderboel is, maar zeker niet langer. Niets zo vervelend als te droge brownies.
- Brownies in het bakblik helemaal tot koud laten afkoelen in de koelkast, en dan in porties snijden en dan voor consumptie eerst weer op kamertemperatuur laten komen. :Y

Deze brownies blijven een dag of vijf goed, mits goed afgedekt.

Foto uit het boek - de mijne waren wat bonkiger (vind ik leuker :))



[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 21-02-2012 11:00:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 10:54:07 #41
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108218344
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 10:35 schreef chocolatelover het volgende:
nou, ik had wel mee willen ontbijten hoor als ik die foto zie. Heerlijk man!!
smakelijk was het zeker :Y maar als ik dan die foto's van bijvoorbeeld RobinOok of minilot zie, toont dat toch een stuk smakelijker :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 21 februari 2012 @ 12:44:27 #42
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108221623
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! :9
Zijn het geen scones?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 21 februari 2012 @ 14:31:09 #43
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108224605
:Y
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108225209
quote:
14s.gif Op maandag 20 februari 2012 17:46 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Oehh thanks voor dit recept. Ga ik zeker proberen.
Het resultaat:





Erg lekker maar die citroen/melk laag vind ik wel erg machtig en zoet. De volgende keer een dunner laagje dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bortecinem op 22-02-2012 22:50:20 ]
pi_108229847
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:09:47 #46
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108230108
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
voor engelstalige recepten heb ik zo'n setje van maten (cup, tbls enzovoort).

Misschien heb je hier ook wat aan:

http://www.deleukstetaarten.nl/tabellen
hoeveelheden voor verschillende vormen enzovoort

http://www.dekooktips.com/cupcon-ab.htm
het omrekenen van cups voor heel veel verschillende producten (niet alleen voor bakproducten), welke je kan selecteren op beginletter.

bv:
butter ( 1 cup = 2 sticks)
boter 240 gr
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:44:01 #47
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_108231171
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Volgens mij kan je bij een beetje goede kookwinkel wel een setje afmeet-lepeltjes vinden :)
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:47:50 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108231304
Van het merk Joseph Joseph zijn die maatjes wel te krijgen. In kookwinkels of via internet bij de bekende warenhuizen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108231548
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
  dinsdag 21 februari 2012 @ 17:58:34 #50
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108231638
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
dat met ik niet in gram. Als het Nederlands is, dan gewoon op gevoel/smaak, Engelstalig pak ik mn maatlepeltje erbij :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108231748
Fijn topic dit! Ik hou ook van bakken, al doe ik t niet heel vaak.

Floddertje: ik gebruik ook maatschepjes voor theelepels e.d. Geen idee meer waar ik die ooit gekocht heb, maar wel echt heel handig als je vaker bakt.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 21 februari 2012 @ 18:04:02 #52
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_108231846
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb van die maatjes, ooit eens van mijn schoonmoeder gekregen. En sinds kort ook een setje voor cups, die zijn echt handig met recepten van Donna Hay enzo.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_108231898
Wat een moeite allemaal.

Ik heb gisteren ook een cake gebakken.

150ml water, pak cakezooi erbij, roeren, in een cakeblik flikkeren en 60 minuten in de oven op 180 graden.

Dat ik zelf wat ga lopen klooien met ingeredienten, mooi niet :D!

Hij was lekker :9
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_108232864
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Niet aan beginnen! Echt niet doen. Gewoon een setje maatschepjes scoren. Blokker heeft ze soms, V&D en Bijenkorf heel vaak, en anders kun je ze online makkelijk vinden.
Reuze makkelijk met recepten die je op internet vindt - scheelt zo vreselijk veel gedoe!

Overigens komt het bij serieuze patisserie wel wat nauwer en kun je beter met gewichten gaan werken, maar voor het standaard huis-tuin-en-keuken koekies/taarten/cake-werk heb je voldoende aan cups, TL's en tl's. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 21 februari 2012 @ 18:47:06 #55
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108233249
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Ik heb beide, een weegschaal en van die inhoudsmaten. Het lastige is dat niet elke thee- of eetlepel hetzelfde weegt, dus dat is steeds opzoeken waaraan een lepel of cup in grammen gelijk staat.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108233949
Dan zal ik eens gaan kijken in wat winkels hier, ik woon in een klein stadje, met alleen een Blokker, Xenos en een Action als het om dat soort winkels gaat.
pi_108287993
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:00 schreef _Floddertje_ het volgende:
Waar ik altijd tegenaan loop bij bakrecepten zijn die maten (een theelepel zus, een kwart theelepel zo). Ik heb al eindeloos zitten googelen maar kan geen handige website vinden waarop staat hoeveel mg al die maten zijn. Wel hoeveel ml maar niet hoeveel mg. En als je er al iets over vindt, dan spreken de sites elkaar ook tegen, de één zegt dat een theelepel 3 mg is, de ander 5.

En dan loop ik ook nog tegen het feit aan dat ik weliswaar een keukenweegschaal heb die in principe per gram meet, maar als het echt om 1 gram verschil gaat, is hij toch niet zo heel nauwkeurig, volgens mij. Maar om nou een andere weegschaal te kopen voor die enkele keer dat ik iets bak...

Zijn er ergens maatschepjes te koop voor maten als een theelepel, halve theelepel, kwart theelepel, eetlepel, etc.? Of hebben jullie een andere handige methode om makkelijk de juiste hoeveelheid poeder van het één of ander te krijgen?
Ik heb tijden zonder goed materiaal gebakken en heb dat eigenlijk wel prima gevonden. Ook al zegt men altijd dat je bij bakken heel secuur te werk moet gaan.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108288036
ik ben fan.

minilot: die crackpie ken ik wel online.. maar durfde het niet aan hem te bakken. Gewoon om de cals.

Inu: Hallon Dröm ga ik maken als de frambozen weer wat beter geprijsd zijn. Ziet er wel zeer lekker uit.

floddertje: in die 3 winkels moet je ze wel vinden!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  donderdag 23 februari 2012 @ 01:15:48 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108289548
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 17:56 schreef _Floddertje_ het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga eens even verder kijken!

Hoe doen jullie dat zelf nou dan, of hebben jullie gewoon supergoede, precieze weegschalen? Hoe veel mg houden jullie zelf aan voor 1 theelepel?
Hoeveelheden als theelepel en eetlepel doe ik ook met zo'n maatlepelsetje. Mijn tip: ringetje weggooien, losse lepels zijn zoveel fijner dan zo'n "sleutelbos". Bovendien gebruik je de eetlepel en theelepel het meest en dan zitten die anderen alleen maar in de weg.

In grammen werkt het niet echt aangezien het soortelijk gewicht nogal kan verschillen natuurlijk. Een eetlepel maizena of een eetlepel suiker, dat zal niet evenveel wegen. Maar voor recepten waarbij het heel nauw komt in grammen heb ik een klein digitaal weegschaaltje (kosten geloof ik iets van een of twee tientjes):



Maar die gebruik ik niet vaak.
Verder ligt het gewoon aan het kookboek en het land. Vaak staat het wel voorin of achterin een kookboek, hoeveel ml de maatlepels zijn. Ik schrijf dat dan altijd voorin, in de kaft. Dan kan ik het makkelijk vinden. Maar over het algemeen is een eetlepel 15ml en een theelepel 5ml, behalve bij de australiërs en soms ook britten. Zwaar irritant vind ik dat ook. :Y

'k Heb trouwens mijn maatlepel wel eens gecheckt met een echte eetlepel. Kwam precies zo uit, als je een kop op je eetlepel doet. Alleen werkt dat niet met vloeistoffen! :o
Ben ik eigenlijk nog steeds niet over uit hoe "ze" dat dan bedoelen, een eetlepel sojasaus of een eetlepel koriander.... Of nou ja, misschien is mijn grootste eetlepel nog steeds te klein en had die met koriander ook afgestreken hetzelfde moeten zijn....




*edit* PS. Roestvrijstalen maat-cups heb ik ook. De halve hangt aan de muur en is mijn rijstschep, ( 1/2cup = 1 persoon), de anderen gebruik ik niet vaak, want ik bak niet veel.

[ Bericht 9% gewijzigd door RobinOok op 23-02-2012 18:19:43 ]
pi_108291098
Hema verkoopt ze ook stalen afmeetlepels, cupcake maatdingen moet ik ook nog steeds kopen.
Net als robin heb ik het ringentje ook weggegooit.
  donderdag 23 februari 2012 @ 13:31:10 #61
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108300173
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108306200
Leuk topic!

Ik ben de laatste tijd veel aan het bakken, veel al simpele cakes, maar je moet ergens beginnen. Heb al weer te veel lekkere dingen gezien hier dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen.

Hebben jullie trouwens ook dat je zoekt naar redenen om te kunnen bakken? Het liefst pruts ik het hele weekend aan, maar dan moet ik het wel ergens kunnen slijten.
pi_108306464
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 13:31 schreef Muck het volgende:
Bij mijn setje kan het ringetje open en dicht geklikt worden. Zo slingeren ze niet los door de keukenlade, en kan ik het maatje dat ik nodig heb zo losmaken :)
De mijne hangen los van elkaar aan een haak: helemáál makkelijk en altijd bij de hand. :Y

Maar goed, ik bewaar mijn meestgebruikte drie pannen ook gewoon op het gasfornuis, dus..
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 23 februari 2012 @ 18:22:14 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108310368
Bij mij staan ze los in een eierdopje op een plankje boven het aanrecht, ook altijd bij de hand. :Y
(ik heb eigenlijk 3 setjes, haha, maar de 1/4 en 1/2e lepels liggen wel in de la, die gebruik ik bijna nooit. Maar heb dus 3 maateetlepels en 3 maattheelepels voor het grijpen)
pi_108311174
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
pi_108312877
Ik zoek niet echt redenen, die zijn er altijd wel. Het gaat meer om mensen die alles op willen eten. Maar die zijn er altijd wel, ouders, buren, werk, vrienden, familie.Ik wil het liefst ook elk weekend bakken, maar ik moet wel heel veel kwijtkunnen, want het is natuurlijk wel slecht voor je, al die suiker en cals. Maar er zijn zoveel lekkere dingen om te bakken, het is gewoon niet mogelijk om te stoppen.....
  donderdag 23 februari 2012 @ 19:35:21 #67
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108313742
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
Wat bedoel je met Nederlandse maten?
The love you take is equal to the love you make.
pi_108314812
ik zoek eerder redenen om niét te bakken!

Die lemonbars gingen de hele tijd door me hoofd heen. DEnk dat ik er 1 ga maken met grapefruit ipv citroen. Weekendbaking.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  donderdag 23 februari 2012 @ 20:21:35 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108317021
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2012 18:44 schreef _Floddertje_ het volgende:
Nogmaals bedankt voor alle tips! En hebben die maatlepeltjes van de Hema, Blokker etc. dan ook de Nederlandse maten? Dus theelepels i.p.v. tablespoons enzo, of is dat precies hetzelfde??
Ja, zelfde. In NL (en in de meeste kookboeken die ik bijv heb) gaan we meestal uit van 5ml voor een theelepel en 15ml voor een eetlepel. En dat staat er ook nog op ook, de ml's. Op die maatlepels.
pi_108319712
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
* _Loki slaat op
Ik heb nog flink wat bramen in de vriezer, past er ook wel bij denk ik :D
  vrijdag 24 februari 2012 @ 10:12:08 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_108336877
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:53 schreef The_Hives het volgende:

[..]

ik dan ook maar :@

deze vandaag gemaakt :)

[ afbeelding ]
Hulde, deze taart der taarten ziet er erg lekker uit.
pi_108354262
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde.

Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond.
  vrijdag 24 februari 2012 @ 18:23:31 #73
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108354772
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 18:06 schreef _Floddertje_ het volgende:
Edit, hmm, ik krijg dit om de één of andere niet goed gequote, ik bedoel onderstaande als reactie op Lienekien die vroeg wat ik met Nederlandse maten bedoelde.

Ik vroeg me dus af of met een 'tablespoon' en een 'theelepel' hetzelfde wordt bedoeld. En als er verschil is, of het dan maatlepeltjes zijn met de Nederlandse theelepelmaten erop. Ik heb laatst zitten googelen n.a.v. jouw tip om op 'Joseph Joseph' te zoeken en toen vond ik inderdaad van die maatschepjes, maar daar kon je op inzoomen en ik zag dat er dan bijv. '1 tbs' op stond.
Ik ben eerlijk gezegd niet zo bekend met Nederlandse recepten waarin die maten zo genoemd worden. Ik neem aan dat dat of globale maten zijn of het zijn dezelfde maten als de tbs en tsp.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108356783
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:59 schreef minilot het volgende:
Ooo, en nóg een absolute favoriet mijnerzijds zijn de citroenblokjes van The Pioneer Woman.

Hier is het recept: Creamy Lemon Crumb Bars

En hier eet ik ze zelf, achter mijn computer:

[ afbeelding ]
Die zijn _O_
Twee weken terug weer een groot succes als traktatie op het werk :Y
pi_108356858
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:


http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
  † In Memoriam † vrijdag 24 februari 2012 @ 20:39:10 #76
37843 lady-wrb
kortaf
pi_108377238
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Ja en dus?
pi_108379044
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
hoe heb je het gemaakt dan?
  zaterdag 25 februari 2012 @ 12:24:47 #79
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_108380249
Ik ook, krijg er hongerrrr van :(

en zin om te bakken :P Alleen dan moet ik het ook opeten. Dus toch maar niet ;)
pi_108380477
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 10:55 schreef .ZilveR. het volgende:
Net cupcakes gemaakt. Maar die botercrème erop is zo lelijk geworden, liep alle kanten op, dus er zit nu geen toefje op maar gewoon een dun laagje. Iemand een tip om dat te voorkomen?
Waren de cakejes genoeg afgekoeld? Verder lijkt dit me juist weer een vraag voor het taart en decoratie topic ;)
pi_108381249
Cakejes waren idd nog warm, te weinig geduld gehad dus :P
Ja en dus?
pi_108383327
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2012 19:24 schreef LieLie het volgende:
Hier kan mijn appel-mascarponetaart ook bij:

[ afbeelding ]
http://24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart
Wow!
  zaterdag 25 februari 2012 @ 17:46:04 #84
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108388501
quote:
Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 25 februari 2012 @ 18:00:58 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108388997
Ik heb destijds de hoeveelheden omgezet naar ml en grammen enzo, Isegrim.
Misschien ook handig? http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5418652388/
  zaterdag 25 februari 2012 @ 18:58:37 #86
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_108390680
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb destijds de hoeveelheden omgezet naar ml en grammen enzo, Isegrim.
Misschien ook handig? http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5418652388/
Dank! ^O^

Wat voor room heb je gebruikt?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_108391133
Oh wauw O+ ik ga dit topic zeker ook vullen.

Pas gemaakt en erg lekker...http://sabinakookt.wordpress.com/2009/05/31/lemon-meringue-pie/

Restje deeg voor een appeltaart gebruikt, was ook :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 25 februari 2012 @ 19:16:32 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108391365
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 18:58 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dank! ^O^

Wat voor room heb je gebruikt?
Gewoon, room, slagroom. Uit de supermarkt.
pi_108392671
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 10:51 schreef minilot het volgende:
Soesjes! Wat tof! Die heb ik nou echt nog nooit gemaakt. Toch eens doen. En dan vullen met roompaté en uienconfituur! :9

Mijn moeder maakte ze vroeger altijd met zalmvulling :9~

Toch maar eens zelf proberen :P
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_108404116
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 17:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe heb jij de hoeveelheden omgerekend? Enneh, baking powder en baking soda, heb je ook beide gebruikt of gewoon bakpoeder?
Allebei: ik heb beiden gewoon altijd in de keukenvoorraad en ik ben een trouwe receptenvolger. :)

Verder staan er in het recept op dat blog zowel inhouds- als gewichtsmaten. Ik gebruik simpelweg mijn cups en maatschepjes aangezien dat een stuk sneller gaat, maar áls ik wel eens ounces wil omzetten naar grammen dan neem ik daar gewoon een van de tienduizend online conversietooltjes voor. Eigenlijk is even "5 ounces in grams" (ofzo) bij Google intikken al voldoende. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_108404221
Gaat het goed Mini? :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108404328
*mopper* Ik ga van schrik nu maar gewoon iets nieuws zoeken om te bakken morgen! }:| :)

Deze staan al heel lang op mijn verlanglijst en ik heb toevallig nog een zak naturel chips over van een onverwachte broertjesvisite gisteren. *)

Potato chip cookies van Smitten Kitchen

Foto:
Let me see you stripped down to the bone
pi_108404913
Apart, zoute chips met zoet koekdeeg. Hou wel van zout en suiker tegelijk :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108411728
OOh daarvoor ga ik eens een zak naturel chips halen.
aparte combi.

over zout gesproken.
Heel me bakweekend liep verkeerd. alles ging mis.
echt alles.
grapefruit cake werd omelet met bittere grapefruitstukjes.
grapefruitcurd werd geen curd.
dadelkoek kreeg het voor elkaar te verbranden van boven

dacht toen: moet wel iets hebben voor de theevistite.
dus plaatkoek gemaakt met de grapefruitcurd (met beetje custard erbij), die smaakt op zich wel maar is niet denderend.
En red velvet cupcakes gebakken (had nog 1 ei over) en die zijn vettig & zoutig.

Gelukkig heb ik nog kant en klare bodems en ga daar wat slagroom op gooien met wat vers gehakt fruit.
Soms moet je gewoon NIET gaan bakken.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zondag 26 februari 2012 @ 13:04:59 #95
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108411826
de chocolate chip cookies staan in de oven :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108413232
Helaas pindakaas: de zak zat niet goed dicht en nu is de chips helemaal taai geworden.. }:| Ander keertje dus maar.

quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:02 schreef Tooto7moe het volgende:
#pech ..dadelkoek kreeg het voor elkaar te verbranden van boven ..#nogmeerpech
Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! :') Achgos!

Ik maak as we speak ook iets dadeligs. Het worden squares van bloem, medjool-dadels, pistachenoten, hazelnoten, vanille, eieren, espresso, kardemom, bruine suiker, een heel pakje boter en een snuf zout. :)







Het staat nu in de oven. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 26 februari 2012 @ 13:55:03 #97
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108414030
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:04 schreef The_Hives het volgende:
de chocolate chip cookies staan in de oven :9
Fast, tasty, simple

AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 26 februari 2012 @ 16:11:42 #98
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_108420338
Mini appeltaartjes gemaakt :9


[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_108420365
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 16:11 schreef MissHobje het volgende:
Mini appeltaartjes gemaakt :9
[ afbeelding ]
Lekker :9
pi_108421786
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2012 13:37 schreef minilot het volgende:
Helaas pindakaas: de zak zat niet goed dicht en nu is de chips helemaal taai geworden.. }:| Ander keertje dus maar.

[..]

Zohee, dat gaat goed in jouw keuken! :') Achgos!

Ik maak as we speak ook iets dadeligs. Het worden squares van bloem, medjool-dadels, pistachenoten, hazelnoten, vanille, eieren, espresso, kardemom, bruine suiker, een heel pakje boter en een snuf zout. :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Het staat nu in de oven. *)
Oooh :9 Medjool dadels! Mag ik alsjeblieft het recept?

Overigens, niet echt gebak, maar wel reuze lekker:
Dadels ontpitten (medjool, of in ieder geval van die dikke zachte dadels anders wordt het niks), in de magnetron tot heet en nog zachter. Klont boter erbij, paar eetlepels havermout op 500 g dadels, flink wat kaneel en/of koekkruiden erdoor, staafmixer erop. Dan voeg je wat gehakte (wal)noten toe. Van dit plakkerige mengsel maak je rolletjes in plastic folie. Die leg je een paar uur in de diepvries totdat ze handelbaar zijn en dan snij je ze in stukjes die je door kokosnootpoeder rolt. :9 Nom!

De hoeveelheden doe ik altijd een beetje op gevoel, maar aangezien het geen gebak is, maakt dat niet zo veel uit.

Edit: oh en dadels in wortelcake met creamcheese topping is ook reuze lekker. Ik ben fan van dadels, valt het op? :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')