abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 maart 2012 @ 15:21:48 #201
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108784036
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.

De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.

De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.

Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?

Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?

En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? :@

Misschien ervaringsdeskundigen of tips?

ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet :P
in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen :') en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108784565
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:12 schreef The_Hives het volgende:

[..]

als ik er ruimte voor had in mijn huisje, had ik allang een normale oven gehad ;)
Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten) :P

De kerst van 2010 heb ik er ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb toen een hele serie kleine hartige taartjes gebakken (in m'n 1/4e grootte springvormen). 4 van elke smaak, en 4 verschillende smaken. En tegelijkertijd ook nog even cake gebakken. Ik zou niet meer zonder m'n Falcon kunnen!

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]

in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen :') en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!
  dinsdag 6 maart 2012 @ 15:50:37 #203
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108784986
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:39 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Ik heb m'n keuken ontworpen om m'n fornuis heen (waar dus die twee ovens in zitten) :P

De kerst van 2010 heb ik er ook goed gebruik van gemaakt. Ik heb toen een hele serie kleine hartige taartjes gebakken (in m'n 1/4e grootte springvormen). 4 van elke smaak, en 4 verschillende smaken. En tegelijkertijd ook nog even cake gebakken. Ik zou niet meer zonder m'n Falcon kunnen!

[..]
als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap :') ). Mijn kooktoestel staat op het aanrecht en dan heb ik nog net een meter werkblad over. En die combi staat op de vriezer. Dus ja, als ik een oven koop moet die midden in de woonkamer :P

quote:
Thermometer kopen en eens kijken wat hij precies aangeeft... Is wel handig om te weten hoe warm nou precies warm is!
heb ik, op 180 graden gaf hij te veel aan. Maar ga het morgen ook op 140 graden testen om te kijken wat hij aan geeft.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108785225
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:01 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

FFT, jij bent nu toch ook al niet aan het bakken he? :o
Jawel! En geef vervolgens bijna alles weg _O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108785272
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:13 schreef The_Hives het volgende:

[..]

:@

[..]

receptje? Google is lui :P , en heb nog geen bitterkoekjes cake gebakken of geproefd ;)
Jes, doe ik vnv. Ben nu niet thuis.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 6 maart 2012 @ 16:25:20 #206
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108786119
^O^
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108789624
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:33 schreef Muck het volgende:

[..]

Poeh... goede vraag...
Ik bak de mijne meestal een half uurtje op 200 graden (ook een combimagnetron) en dat gaat prima, maar het hangt ook af van het recept dat je gebruikt natuurlijk. Oftewel, van mij wordt je niet veel wijzer :@

Anyway, zoals beloofd de taarten van afgelopen weekend:

Appeltaart:
[ afbeelding ]

Witte chocolade cheesecake met aardbeien:
[ afbeelding ]
Heb je toevallig een recept van die cheesecake? :@ :9~
pi_108791606
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 16:25 schreef The_Hives het volgende:
^O^
Ik gebruik dit recept maar dan zonder rum

quote:
Ingrediënten
■250 gr zachte boter
■250 gr suiker
■5 eieren
■2 zakje vanillesuiker
■270 gram bloem
■½ zakje bakpoeder
■250 gr bitterkoekjes
■1 dl rum of andere sterke drank

Bereiding

Breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en giet de rum eroverheen. Af en toe roeren, zodat de rum goed opgenomen wordt.
Mix de boter en beide suikers goed door elkaar. Mix één voor één de eieren erdoorheen. Zeef het bloem en bakpoeder erboven en klop tot een luchtige massa.
Bedek een ingevette en gepaneerde cakevorm met een laagje deeg en een laagje bitterkoekjes, herhaal dit en eindig met een laagje deeg.
Zet de vorm in een koude oven, stel hem in op 170º en bak de cake gaar in ca. 75 minuten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 6 maart 2012 @ 19:31:37 #209
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108792379
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 19:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik gebruik dit recept maar dan zonder rum

[..]

:9

die ga ik binnenkort maken :Y en ik denk dan amaretto over de bitterkoekjes :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108792540
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 19:31 schreef The_Hives het volgende:

[..]

:9

die ga ik binnenkort maken :Y en ik denk dan amaretto over de bitterkoekjes :9
Ja dat lijkt me beter want heeft een amandelsmaak en bitterkoekjes ook :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108809602
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:50 schreef The_Hives het volgende:

[..]

als ik ooit een huis koop, is de keuken ook 1 van de belangrijkste criteria. Maar zit nu in een huurhuisje met een hele klein keuken. Kan net een tafelmodel vriezer en een tafelmodel koelkast in (staan deels onder de trap :') ). Mijn kooktoestel staat op het aanrecht en dan heb ik nog net een meter werkblad over. En die combi staat op de vriezer. Dus ja, als ik een oven koop moet die midden in de woonkamer :P

Groter werkblad dan ik had in m'n vorige keuken... (grote woonkeuken waarbij het keukenblok in het kleinste hoekje was weggepropt... Ik had zo'n 60cm werkblad en dat was nog in de hoek ook...)

Dat leidt mij tot de vraag, hoe doen jullie dat bakken in een kleine(re) keuken? Voordat we onze keuken verbouwd hadden, zat ik grotendeels aan de keukentafel omdat ik daar tenminste wat ruimte had. En als ik iets had gebruikt (keukenmachine, staafmixer, pannen, etc) moest ik dat gelijk afwassen en opruimen voordat ik met het volgende kon beginnen...
pi_108809672
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones :)

Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen :)
pi_108809945
Oeh dit ga ik volgen en binnenkort weer eens wat maken :D
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:30:39 #214
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108811014
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones :)

Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen :)
lekker :9 en heel simpel, kan niet fout gaan :)

wat ik ongeveer doe:

250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik O+ van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter

Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze

ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken

De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.

op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin

als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen

Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone

AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108811090
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:30 schreef The_Hives het volgende:

[..]

lekker :9 en heel simpel, kan niet fout gaan :)

wat ik ongeveer doe:

250 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
3 zakjes vanillesuiker (ik O+ van vanille), je kan ook essecnce of extract gebruiken
eetlepel of 2 a 3 suiker (net hoe zoet je het wilt)
1 ei
net geen dl melk
60 gram boter

Erbij:
1 ei om te bestrijken, (riet)suiker, half bakje mascarpone, slagroom, jam naar keuze

ei en melk loskloppen, bakpoeder en meel mengen, beide suikers erbij, boter erbij beetje kneden (boter in kleine stukjes)
melk/ei mengsel erbij
kneden tot deeg
ff laten rusten
uitrollen
rondjes eruit steken

De verhoudingen zijn niet superstrak. Als je het ide hebt dat het wat te vochtig is, gewoon wat meel erbij, te droog klein beetje extra melk.

op bakpapier, bestrijken met losgeklopte ei, rietsuiker overheen strooien, afbaken in oven op 220 graden tot goudbruin

als bijna klaar is slagroom en mascarpone luchtig kloppen

Krijg je onderstaand resultaat. Als is dit plaatje alleen met slagroom en geen mascarpone

[ afbeelding ]
Thanks! Die ga ik de volgende keer gebruiken. Die ik net heb gemaakt zijn ook best aardig gelukt, maar wil vanalles uitproberen.

En het is echt supersimpel!! (een stuk minder werk dan die bagels die ik n keer heb gemaakt...)
  donderdag 8 maart 2012 @ 16:49:32 #216
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_108868112
quote:
11s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 18:11 schreef Jorwol het volgende:

[..]

Heb je toevallig een recept van die cheesecake? :@ :9~
Het is een beeeeetje een late reactie :@
Maar ja, heb ik :Y

Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker :9~

quote:
* 100 gr biscuit
* 50 gr boter
Vulling:
* 60 ml slagroom
* 300 gr witte chocolade, fijn gehakt
* 375 gr roomkaas (philadelphia, mon chou, net wat je lekker vindt)
* 110 gr kristalsuiker
* 1 ei

Voorbereiding
* Oven voorverwarmen op 160 °C
* Springvorm onderin bekleden met bakpapier of invetten
* Kaas op kamertemperatuur laten komen

Bereidingswijze

Bodem:
* Biscuit goed fijn verkruimelen
* Boter in een pannetje zachtjes laten smelten
* Biscuit toevoegen en goed doorroeren
* Biscuit verdelen over vorm en goed aandrukken met bv. bolle kant van een lepel
* Vorm 30 min. in de koelkast zetten

Vulling:
* slagroom en 200 gr witte chocolade in pan op laag vuur zetten
* blijven roeren totdat de chocolade is gesmolten
* vuur uitzetten en mengsel beetje af laten koelen
* roomkaas, suiker en ei in een kom goed mixen totdat je een glad mengsel hebt
* afgekoelde chocolademengsel door kaasmengsel mixen
* vulling over vorm verdelen
* 30 minuten bakken in de oven
* cheesecake in de over laten afkoelen, met de deur op een kier
* rest van de witte chocolade smelten en er over gieten
* afgekoelde cheesecake 3 uur in de koelkast op laten stijven
* fijn gesneden aardbeien er over verdelen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108868351
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:

[..]

Het is een beeeeetje een late reactie :@
Maar ja, heb ik :Y

Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker :9~

[..]

Had daar ook al gekeken maar heb er denk ik overheen gelezen... Toen maar de cheesecake van Marty gemaakt, die was ook erg lekker! Deze ga ik volgende keer maken :s) Thanks!
pi_108869732
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.

Probleem: ik heb geen bakoven
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  donderdag 8 maart 2012 @ 17:36:37 #219
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_108869762
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.

Probleem: ik heb geen bakoven
daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopen :?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 8 maart 2012 @ 17:37:01 #220
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108869775
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.

Probleem: ik heb geen bakoven
Die heb je wel nodig. Of een aardige buurvrouw met een bakoven.
The love you take is equal to the love you make.
pi_108869829
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 17:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

daar had je niet over nagedacht voordat je die box ging kopen :?
Toch wel ;) Ons ma heeft een combi-oven.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_108893048
quote:
1s.gif Op donderdag 8 maart 2012 17:35 schreef sararaats het volgende:
Ik heb de koekjesbox gekocht. Dit is een boek met recepten en twee vormpjes.

Probleem: ik heb geen bakoven
Geen oven! Hoe kom je de week door zonder iets te kunnen bakken!
pi_108921412
Door niet te bakken!

Een toetje/gebakje. Het is maar hoe je het wilt noemen.
van koekjes en creme fraiche (je hebt alleen een koelkast nodig!)

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_108925805
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
Deze ga ik morgen maken! Ik was op zoek naar een taart waarvoor ik alles in huis heb en die ik makkelijk in het klein kan maken met de materialen die ik in huis heb.

Aangezien ik geen kleine springvorm of dichte taart/quichevorm heb valt er erg veel af maar deze kan in mijn bakring. Onderin een bakpapiertje en voor de zekerheid wat aluminiumfolie om de onderste rand vouwen en dan moet dat wel goed gaan. Biscuits en cake beslagen gaan meestal wel goed in die ring.

Ik heb altijd bergen diepvriesfruit in de vriezer liggen en ik heb nog een zak frambozen die wel een keer op moeten dus dit recept is perfect. Gewoon alles halveren en dan een lief klein taartje maken.

Ik moet toch eens op zoek naar een kleine quichevorm o.i.d. Zouden ze die bij de Action hebben? Ikea heeft er een maar die is niet bepaald in de buurt.
There is no love sincerer than the love of food.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 08:56:03 #225
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108932169
xenos, action, blokker, hema, marskramer, AH (XL), kookwinkel

1 van die winkels moet je het vast kunnen vinden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108932338
Hema heeft springvormen van 12 cm doorsnee!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_108938859
Merci!
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108940536
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:35 schreef Sandous het volgende:
Ben ook nog op zoek naar een recept voor simpele/lekkere koekjes. Kan ik met mn peuter bakken, iemand een recept?
:s)
Heb niet het heel topic doorgelezen, dus misschien heb je al ideeën zat, maar goudse moppen zijn simpel zat om te maken en naar mijn mening erg lekker..

Deeg kneden, in een rol laten opstijven, de rol door de suiker rollen en in stukjes hakken. Simpeler kan bijna niet.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 10 maart 2012 @ 15:34:22 #229
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108940542
Heb nog nooit eerder een appeltaart gemaakt dus ben heel benieuwd hoe hij smaakt. (De korst was een beetje te hoog en te dik :@)

My mama didn't raise no fool
pi_108944360
Appeltaart is altijd lekker en stiekum vind ik die korst eigenlijk nog het lekkerst. :@

Ik heb vanmiddag Fryske Dumpkes gebakken (recept van Rudolf) al heb ik het recept iets aangepast want ik had geen hazelnoten maar wel een grote pot amandelen die wel een keer op mocht. Ze ruiken alvast erg lekker!

Ik heb ook amandelhorens gebakken (recept uit een bakboek dat ik heb). Het deeg is gemaakt van 200 gram marsepein en 2 eiwitten die je romig moet kloppen, dan 100 gram suiker, een zakje vanillesuiker en een 50 gram bloem in delen toevoegen. Dan met een spuitzak met glad mondje boogjes spuiten en die bestrooien met amandelschaafsel. Als ze afgekoeld zijn de einden in chocolade dippen en die laten stollen. :9

Straks gaat de oven even uit zodat hij kan afkoelen voor ik mijn pizzasteen erin leg en dan ga ik een lekkere pizza bakken en daarna moet de Hallon Dröm de oven in zodat ik taart heb voor de verjaardagsvisite morgen.

En dan heb ik genoeg gebakken voor vandaag. :P

[ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 10-03-2012 18:06:37 ]
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108993571
Wow MM :9

Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_108998574
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM :9

Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens :D
Vanwege de cups of vanwege de ingrediënten?

Ik zat ook altijd met die recepten te hannessen met omrekenen maar ik heb deze week zo'n setje cupmaten gekocht bij de Appie. Nooit meer gedoe! *O*
There is no love sincerer than the love of food.
pi_108999911
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 08:00 schreef Nyota het volgende:
Ik denk dat ik de dag maar eens ga beginnen met het maken van scones :)

Ik heb ze nog nooit gemaakt, gisteren al wel op zoek geweest naar een goed recept. Als iemand hier echter een recept heeft en die al vaker gebruikt heeft, houd ik me aanbevolen :)
Sorry, beetje late reactie maar ik heb het Great British Book of Baking en daar stond het volgende recept in:

250 gram zelfrijzend bakmeel
Mespuntje zout
50 gram fijne kristalsuiker (maar gewone kan vast ook)
50 gram ongezouten boter
1 ei
100ml (karne)melk

1. Laat de oven voorverwarmen tot 220 graden celcius.
2. Zeef de bloem, het zout en de suiker in een grote kom.
3. Mix het ei met de melk in een aparte kom.
4. Voeg de boter toe en wrijf in de bloem met je vingertoppen.
5. Wanneer het bloemmengsel de structuur heeft van fijne kruimels voeg je het eiermengsel toe en maak je er een zachte bal van. Als er kruimels op de bodem blijven liggen voeg dan wat vocht toe.
6. Bebloem een oppervlakte en leg de bal daarop, kneed en maak dan een deeglap van 3cm dik.
7. Neem een uitsteker en steek circels uit de deeglap, leg die op een bakplaat ingevet met boter.
8. Stop de scones in de oven voor 10-12 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Ik heb dit recept nog maar een keer gemaakt, met succes. Maar ik heb nu al diverse recepten uit dit boek gemaakt en ik ben nog niet teleurgesteld, alles was heerlijk! Echt een aanrader.
Thou shalt not worship pop idols or follow lost prophets.
pi_109001864
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 23:01 schreef Ml-etje het volgende:
Wow MM :9

Iemand een goed recept voor oatmeal rozijnen koeken?
De engelse versies bezorgen me hoofdbrekens :D
Het recept van de Hummingbird Bakery voor raisin oat cookies vind ik heel goed!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_109003241
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 15:34 schreef La_Vita het volgende:
Heb nog nooit eerder een appeltaart gemaakt dus ben heel benieuwd hoe hij smaakt. (De korst was een beetje te hoog en te dik :@)

[ afbeelding ]
Hij ziet er in ieder geval erg lekker uit!

Ik kneed tegenwoordig m'n deeg in de vormpjes. Ik heb 4 kleine springvormen, dus ik deel het deeg in 4-en. En dan lekker kneden, alsof het klei is. Ik gebruik wel bakpapier. Ik heb het ook opgegeven om mooie repen te maken voor erboven op. Meestal zijn dat de restjes die ik dun uitrol en er dan zo mooi mogelijk bovenop leg. De randen vouw ik dan naar binnen zodat ik ook een randje heb voor m'n "deksel".

Ik heb gisteren muesli-repen gemaakt. Tenminste, het was de bedoeling er repen van te snijden. Maar als er staat dat je het even moet laten afkoelen, moet je het echt ook maar even laten afkoelen! Het was te hard geworden toen ik het wilde snijden, dus dat ging wat minder (heb er maar vierkanten van gemaakt, ipv repen). Maar ze smaken wel goed!
pi_109011079
Ik heb dit boek meegenomen uit Antwerpen O+

http://www.amazon.com/Pri(...)id=1331559962&sr=1-2

De Lemon Drizzle is alvast erg lekker :9
  maandag 12 maart 2012 @ 21:52:30 #237
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_109029962
Ik had nog 2 appels over dus heb een mini-appeltaartje gemaakt O+

My mama didn't raise no fool
pi_109039843
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 21:52 schreef La_Vita het volgende:
Ik had nog 2 appels over dus heb een mini-appeltaartje gemaakt O+

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit. Ik heb nog peren in de vriezer liggen en deeg en banketbakkersroom in de koelkast. Ik ga vanavond iets bij elkaar bakken...
pi_109041412
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 21:39 schreef Inu het volgende:

[..]

Hallon Dröm (Zweedse taart)

Ingrediënten:

100 gr. Boter in blokjes
75 gr. Suiker
3 eieren
125 ml slagroom (of crème fraîche)
225 gr. Meel
15 gr. Bakpoeder
250 gr. frambozen
Bak -(of spring-)vorm van 24 doorsnede.

Bereiding:

Verwarm oven op 170° C.
Meng boter met suiker. Doe eieren en meel erbij. Dan slagroom en bakpoeder erbij. In vorm doen.
Verdeel 250 gr. frambozen over het beslag.
Bak de taart 35 minuten.

Klop intussen 3 eiwitten stijf en voeg langzaam 200 gr. (basterd)suiker toe. Smeer over de cake en bak nog ongeveer 10 minuten (tot eiwit lichtbruin is).

Ik gebruik altijd zo'n doosje diepvriesframbozen, gaat prima :)
Vandaag wil ik ook eens de bovenstaande taart maken maar dan met aardbeien :)

Maar ik twijfel even over de oventemp.. Wat is beter hete lucht of normale oven met boven en onder warmte?

Edit:

Taart gemaakt en was wel zoet maar toch ook weer heerlijk :)
Bedankt voor deze recept!

[ Bericht 6% gewijzigd door Lusa op 14-03-2012 00:27:17 ]
  woensdag 14 maart 2012 @ 15:46:40 #240
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109091449
er staat nu een vanille-chocalade cake in de oven :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109092832
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 16:49 schreef Muck het volgende:

[..]

Het is een beeeeetje een late reactie :@
Maar ja, heb ik :Y

Ik heb hem uit het cheesecaketopic: Cheesecake deel 3!
Supersimpel, maar zooooo lekker :9~

[..]

Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 14 maart 2012 @ 17:02:50 #242
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_109094630
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 16:20 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Inderdaad, wat een lekkere taart... Heb alleen frambozen gebruikt..
Dat heb ik met kerst ook gedaan :)
Nu waren de aardbeien toevallig in de aanbieding, dus dat leek me ook wel een goede combi :D

Ik had van mijn vader een hele berg peren gekregen, maar mijn vriend lust ze niet en ik krijg ze niet op voor ze te zacht worden, dus ik heb nu een peren-amandel-taartje in de oven staan. Hij ruikt goed en ik ben heel erg benieuwd naar de smaak :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 14 maart 2012 @ 17:49:53 #243
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_109096345


Hij kijkt me aan :o
Maar als ie smaakt zoals ie eruit ziet, ben ik een gelukkig mens :Y)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_109097425
Ik had dit recept uit een ander topic: rauwe brownies
Gemaakt van walnoten (gehakt), cacao en dadels en nog wat amandelen :)

Ik heb het net gemaakt en staat nu in de koeling. Ben heeeeeel benieuwd. Maar dadels zijn bijna altijd lekker :Y
  woensdag 14 maart 2012 @ 18:36:53 #245
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_109097926
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 18:22 schreef Nyota het volgende:
Ik had dit recept uit een ander topic: rauwe brownies
Gemaakt van walnoten (gehakt), cacao en dadels en nog wat amandelen :)

Ik heb het net gemaakt en staat nu in de koeling. Ben heeeeeel benieuwd. Maar dadels zijn bijna altijd lekker :Y
heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_109108603
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Keukenmachine :) Oud beestje doet het nog goed. Maar je kan ook een blender proberen, maar dan misschien meer in kleine batches ofzo.

Het is echt lekker trouwens :)
pi_109119165
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 18:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

heb je dat met een blender of keukenmachine gedaan?
Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
pi_109119566
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 17:49 schreef Muck het volgende:
[ afbeelding ]

Hij kijkt me aan :o
Maar als ie smaakt zoals ie eruit ziet, ben ik een gelukkig mens :Y)
Ziet er lekker uit. Wat is het?
pi_109122430
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
Het is het proberen waard: het is echt goddelijk :)
pi_109126092
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 07:53 schreef Sweetpea8472 het volgende:

[..]

Ik gebruik m'n staafmixer ervoor.
ja, lukt dat goed met die dadels?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')