abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109126671
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 12:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja, lukt dat goed met die dadels?
Dadels heb ik nooit gebruikt. Maar ik zou niet weten waarom niet. Ik gebruik m'n staafmixer voor de noten omdat die wat kleiner is (en makkelijker schoonmaken, aangezien m'n keukenmachine ondertussen de 20 jaar bereikt heeft... Die kom is bijna niet meer doorzichtig :D)
  donderdag 15 maart 2012 @ 16:43:57 #252
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_109134710
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 08:29 schreef Selestha het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit. Wat is het?
Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt? O-)

Het is peren-amandel-taart :9

Ik dacht even de je PeRi was :D
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_109159819
ik ga cheesecake maken vandaag.
even uitzoeken hoe en wat.
maar cheesecake gaat het worden.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109160113
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 16:43 schreef Muck het volgende:

[..]

Kijk eens 1 post boven degene die je gequote hebt? O-)

Het is peren-amandel-taart :9

Ik dacht even de je PeRi was :D
Ahá ;) bedankt!
pi_109161709
quote:
0s.gif Op donderdag 15 maart 2012 12:28 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja, lukt dat goed met die dadels?
Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn :P), maar da's ook een heel goedkoop ding. In de blender moest ik het regelmatig even omscheppen/van de bodem scheppen en dan weer even blenderen. Duurde wel wat lang, maar ging dus wel. En het resultaat was erg lekker! :) Tip: wel even die dadels ontpitten voor je ze in de blender gooit :')
pi_109161770
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 10:58 schreef Holyme het volgende:

[..]

Mijn staafmixer kon het niet aan (liet stukjes noot door de keuken vliegen, heel fijn :P), maar da's ook een heel goedkoop ding. In de blender moest ik het regelmatig even omscheppen/van de bodem scheppen en dan weer even blenderen. Duurde wel wat lang, maar ging dus wel. En het resultaat was erg lekker! :) Tip: wel even die dadels ontpitten voor je ze in de blender gooit :')
Ik heb zo'n mooi bakje waar m'n staafmixer op kan, heb je een sort van mini-keukenmachine :D
  Licht Ontvlambaar vrijdag 16 maart 2012 @ 11:09:16 #257
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_109162009

Chocolade-pindakaaskoekjes
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_109171339
Wauw, die zien er mooi uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zaterdag 17 maart 2012 @ 13:44:01 #259
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109201369
voor de bakkers die veel met verse vanille bakken, bij de Lidl zag ik vandaag buisjes met 2 vanillestokjes voor maar 1,49. Normaal betaal je dat minimaal voor 1 stokje. Kwaliteit weet ik nog niet, maar geloof dat de Madagascar stokjes als 1 van de betere beschouwd kunnen worden.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109201762
Ik heb net creamy lemon cruble squares gebakken :9 Moet nog ff afkoelen. Ben benieuwd, het ziet er iig mooi uit van boven :)
  zaterdag 17 maart 2012 @ 14:19:42 #261
25288 royjn
Uuuuuuuuuuuh ?!?!
pi_109202240
Hier ook weer aan het kokkerellen geslagen.

Rum-rozijnen-bitterkoekjes cake gebakken. Deze is altijd favoriet.

En een nieuwe cheesecake staat nu in de oven. Vanille aarbei cheesecake, ben benieuwd of het gaat smaken.
what's your life worth when it's boring? Stop wasting your life ,you only live life once.
pi_109207349
wou al aangeven dat je weer vanillestokjes hebt bij de lidl!
maar iemand was me al voor.

k vinde d kwaliteit prima!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
  zaterdag 17 maart 2012 @ 18:14:16 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109207927
Eens! :-)


Vanille pods
  zaterdag 17 maart 2012 @ 18:27:30 #264
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109208334
I also bought 4 tubes ;) . Maar ze zijn er dus wel vaker voor feestdagen? Is nu volgens mij vanwege pasen, maar kerst bv?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 17 maart 2012 @ 18:31:37 #265
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109208467
Ik kocht ze eind november. Zal ivm Sinterklaas geweest zijn dan?
Ik had ze nog nooit eerder gezien hoor. En volgens mij kun je er uberhaupt nooit van opaan bij de Lidl. Kan maar zo zijn dat ze vanaf nu noooooit meer vanille verkope.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 18:33:45 #266
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109208520
ja klopt, maar is in het delicieux thema. En dat is het 'merk' voor de feestdagen, dus heb goede hoop ;)

En wat ik aan de omdozen zag is het vrij populair dus zal wel blijven.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109208835
Haal de vanille vaak bij de biowinkel als de supers ze niet meer hebben.

Wil die hallon dröm eens maken, heb geen slagroom wel creme fraiche. Gooien jullie dan suiker door de creme fraiche?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_109208860
Oh en had vandaag havervlok scones met rozijnen, die wil ik ook eens zelf maken :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  woensdag 21 maart 2012 @ 18:25:40 #269
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_109357737
ik heb een zeer culinair vaardige vriendin laatst dit boek voor haar verjaardag gegeven



maar eigenlijk wilde ik het liever zelf houden...
Kwak
pi_109357845
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 18:25 schreef kwakz0r het volgende:
ik heb een zeer culinair vaardige vriendin laatst dit boek voor haar verjaardag gegeven

[ afbeelding ]

maar eigenlijk wilde ik het liever zelf houden...
:D Gaaf zeg :)
  woensdag 21 maart 2012 @ 18:31:49 #271
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_109357893
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 18:29 schreef Selestha het volgende:

[..]

:D Gaaf zeg :)
ja, van die kale chef die de hondsmoeilijke toetjes bij masterchef australië deed. die staan er in (de taart met 12 laagjes enzo) maar ook makkelijkere dingen.
Kwak
  woensdag 21 maart 2012 @ 18:42:13 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109358256
Dit weekend gemaakt, alleen vond ik ze jammer genoeg niet zo lekker.
Gulab Jamun, Indiase, gefrituurde "melkballetjes" in rozensiroop.
Kent iemand dit? En denk je dat ik iets verkeerds deed, dat het echt juist superlekker is?

pi_109363641
Ze zien er wel lekker uit Robin, jammer dat ze dat niet helemaal waren.

Ik ken ze niet, ken alleen de arabische deegballetjes in siroop. Ik zie op google dat er vooral melkpoeder gebruikte wordt.

antwoord op je vraag: geen flauw idee! Smaken verschillen dus misschien vind jij het gewoon niet lekker en anderen juist weer heel erg!
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109363934
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dit weekend gemaakt, alleen vond ik ze jammer genoeg niet zo lekker.
Gulab Jamun, Indiase, gefrituurde "melkballetjes" in rozensiroop.
Kent iemand dit? En denk je dat ik iets verkeerds deed, dat het echt juist superlekker is?

[ link | afbeelding ]
Ik ken wel dit.

http://indianfood.about.c(...)recipes/r/jalebi.htm

Mierzoet, maar zeker wel lekker :).
pi_109377386
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop.

[ Bericht 5% gewijzigd door Axia op 22-03-2012 09:21:41 ]
pi_109400275
soesjestoren dat een soesjesberg werd
:|W



& 'truffelkruidnoot'cake.
Stevig&kruidig.

Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109400461
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 09:14 schreef Axia het volgende:
Yep, ik ken ze ook. Persoonlijk vind ik ze ook niet lekker. Veel te zoet door die siroop. Ik vind zelf de 'Caribbean/Trinidad gulab jamun' lekkerder. Die maken ze niet in siroop maar doen dan een beetje suikerwater (veel suiker, weinig water) erover heen zodat de suiker erop stolt weer en dan lekker krokant wordt erop.
Dit ken ik ook ja, maar ik weet niet hoe wij dat noemen. Die naam zegt me niets iig.
pi_109408539
Heb deze weer gemaakt :9 (citroen merengue).



En de frambozencake maar ik vind bakpoeder echt niet lekker door een cake, wat is een goede vervanger?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 23 maart 2012 @ 00:25:47 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_109414542
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren. :Y
pi_109426685
whohoo, vandaag cupcakes maken en ik beloof een foto te plaatsen.

ons ma heeft een combi-microgolfoven waar ze in kan bakken en daar ben ik nu
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_109432667
Ik ben zo'n geval.
ik lééf met bakpoeder&bakingsoda O-)

citroenmerengue ziet er heerlijk uit! En je kan je cake luchtiger maken door de eiwitten apart stijf te kloppen en dag aan je cake toevoegen.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_109433259
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 00:25 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon de goede verhoudingen boter, suiker, eieren en meel vinden. En de boter eerst goed zacht en wit en fluffy mixen en de eitjes er 1 voor 1 goed en lang doorheen mixen. Dan voorzichtig bloem spatelen. Geen bakpoeder nodig. Bakpoeder is voor luie koks die te lui zijn om lang te mixen. Of armoeiige die geen geld hebben voor eieren. :Y
Vandaar dat mijn cake zowat de oven uit kwam.
De KA mixt er lustig op los tenslotte :P
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_109435997
ze zijn gelukt, nu nog wat "aankleden"
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  woensdag 28 maart 2012 @ 15:23:10 #284
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109609498
veel te weinig gebakken afgelopen weken, maar even wat lekkers zoeken voor zondag :)

tips zijn welkom ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109612514
Soesjes aan het maken met verse banketbakkersroom
pi_109613044
Gisteren een monchoutaart gebakken met voor de verandering eens verse bosvruchten erbovenop. Und er schmeckt sehr gut! :Y)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:42:58 #287
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109665322
mijn zandkoekjes zijn compleet mislukt.
recept:
100 gram roomboter
50 gram rietsuiker (ipv basterdsuiker)
150 gram bloem
hoeveelheid cacaopoeder tot het deeg lekker bruin eruit zag

kleine rondjes op de bakplaat op 170 graden. Na 10 min was alles compleet uitgelopen en lag er een soort van bruine lava op de bakplaat, die licht aan het aanbranden was. En er maar uitgehaald.

nu is de vraag; wat ging er mis?
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:46:29 #288
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109665467
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109665582
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:46 schreef The_Hives het volgende:
te weinig suiker en te weinig bloem. Wel een eitje er doorheen gedaan?
Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter' :D
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:50:06 #290
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109665628
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:49 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Eigenlijk zeg je dus 'teveel boter' :D
ik ga altijd voor meer ipv minder ;)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:50:17 #291
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109665636
het is een recept van mijn moeder die ze al eeuwen zo bakt...
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_109665671
Eitje is niet nodig inderdaad, was de boter goed koud?
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:51:43 #293
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109665714
verhoudingen zijn op zich redelijk goed 3:2:1 , maar wat voor boter heb je gebruikt, wel roomboter toch?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109665731
Mijn ouderwets ongezonde maar meestal kloppende huisvrouwenkookboek zegt 160g. bloem, 120g. boter, 80g. suiker en een beetje zout, inderdaad op 170o.
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:52:51 #295
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109665777
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi?
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:52:55 #296
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_109665781
wel het deeg een tijdje in de koelkast laten op stijven. Eierdooier er doorheen is lekker :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_109665820
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:52 schreef ieniminimuis het volgende:
en juist door de cacoapoeder werd het droger... maar mss is boter in combi met cacaopoeder niet zo'n goede combi?
Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.
pi_109665886
quote:
0s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:53 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Je moet de cacaopoeder wel meewegen met de bloem, het verandert anders de nat-droog verhouding, kan verder prima hoor, boter en cacao.
Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is :+
  donderdag 29 maart 2012 @ 19:57:04 #299
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_109665975
het leek ook meer op een giga kletskop dan zandkoekjes volgens mijn huisgenoot.
De kruimels zijn wel lekker, alleen een beetje te machtig door de roomboter en het niet helemaal doorgebakken.
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
pi_109666025
quote:
3s.gif Op donderdag 29 maart 2012 19:55 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Zoveel gram cacao gaat er toch niet in. Niet in de zin dat het daar droger van kan worden? Sorry dat ik me ertussen meng, maar ben het wel eens met The-Hives. Eitje erdoor is :+
Eitje kan best, maar is niet de reden dat het fout gaat. Als het een vaak getest recept is heeft ze of ergens een weegfoutje gemaakt, het deeg niet goed gekoeld of zit het hem in de cacao. (of er is iets raars met de oven, combimagnetron oid?)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')