nee, ik heb een lage vierkante bakvormquote:Op woensdag 7 maart 2012 15:30 schreef LilDutchPrincess het volgende:
[..]
Gebruik je dan een cakeblik?
[..]
Ik zou voor de eerste optie gaan, is vast een reden voor die temperatuurverschillen. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd...
Ik heb zo geeen zin om nog weer een bakblik te kopen. Past niet meer in de kast. Dus ik denk dat het toch mijn (nog nooit gebruikte) cake blik wordt. Desnoods noem ik het cheesecake-cake.quote:Op woensdag 7 maart 2012 15:37 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nee, ik heb een lage vierkante bakvorm
Mijn vierkante ovenschaal heeft ronde hoeken.... Maar 't zou kunnen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 16:18 schreef The_Hives het volgende:
eventueel een vierkante of rechthoekige ovenschaal met daarin bakpapier om de plak eruit te halen of een vierkante springvorm (ook met bakpapier)
OMG recept pleasequote:Op donderdag 15 december 2011 13:58 schreef Dragonberry het volgende:
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefdlekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer
zelf nooit geprobeerd bij Cheesecake, maar misschien alleen de eierdooiers met de andere ingrediënten mengen tot een gladde masse. De eiwitten opkloppen en dan er doorheen spatelen? Of probeer het eerst met bv 3 eiwitten (en dan natuurlijk de andere 2 door de massa mengen)quote:Op vrijdag 13 april 2012 20:11 schreef SV-tje het volgende:
Vorige week m'n eerste gebakken cheesecake gemaakt. Maar we vonden 'm eigenlijk een beetje te vast. Iemand tips? Ik heb het volgende recept gebruikt (maar dan met frambozen ipv aardbei).
http://www.24kitchen.nl/recepten/strawberry-cheesecake
[ afbeelding ]
Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.quote:Op dinsdag 17 april 2012 22:14 schreef ZodiaX het volgende:
Laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt.
Deze.
Nou was die ontzettend lekker maar ook enorm machtig, een echte vetbom, wat niet zo gek is met 750gr roomkaas.
Nu wil ik er weer 1 maken, maar dan minder machtig en vet.
Het hoeft niet helemaal mager maar gewoon iets minder machtig.
Ik heb de japanse cheesecake al gezien maar ben benieuwd of er nog andere versies zijn.
Oh en foto's zijn altijd leuk.
De cheesecake die ik toen heb gemaakt.
[ afbeelding ]
Citroenschil ja.quote:Op dinsdag 17 april 2012 22:17 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Heb je er citroen doorheen gedaan? dan is het al een wat minder vette smaak, lekker fris.
Kleiner stukje etenquote:Op dinsdag 17 april 2012 22:25 schreef ZodiaX het volgende:
[..]
Citroenschil ja.
Aan de smaak lag het ook niet, die was prima, het was meer dat je de rest van de avond echt niets meer hoeft.
Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:42 schreef Bleie het volgende:
Schop!
Ik wil de chocolade-frambozencheesecake maken die hier weleens voorbij is gekomen (o.a. OP van deel 2), maar moet je de frambozen dan ontdooien van te voren of niet?
Dat is een snel antwoord! Dank, dan doe ik het ook zo.quote:Op donderdag 2 augustus 2012 15:43 schreef laiveneertiekje het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik ze niet helemaal laten ontdooien. Ik haalde ze gewoon als ik begon uit de vriezer, en dan waren ze wel wat dooi, maar nog niet helemaal...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |