abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_104543229
Laten we het erop houden dat ik door chronisch slaapgebrek soms beren op de weg zie die er niet zijn, en dat op internet dingen soms anders overkomen dan ze bedoeld zijn. Inmiddels heb ik in elk geval bedacht dat errug veel zin in cheesecake heb morgen, dus ik ga er tijd voor vrijmaken vandaag.

Terug ontopic dan: ik heb in de voorraadkast nog een potje bramen op siroop staan. Dat kan ik vast wel als topping gebruiken, maar op welke manier? Kan ik van die siroop iets gelei-achtigs maken door er gelatine doorheen te gooien? En dat dan op de afgekoelde cheesecake storten voordat-ie de koelkast in gaat? (Ik ga verder het 'basisrecept' van Marty maken)
  zaterdag 19 november 2011 @ 12:42:29 #127
62913 Blik
The one and Only!
pi_104547864
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 november 2011 08:15 schreef Bleie het volgende:
Terug ontopic dan: ik heb in de voorraadkast nog een potje bramen op siroop staan. Dat kan ik vast wel als topping gebruiken, maar op welke manier? Kan ik van die siroop iets gelei-achtigs maken door er gelatine doorheen te gooien? En dat dan op de afgekoelde cheesecake storten voordat-ie de koelkast in gaat? (Ik ga verder het 'basisrecept' van Marty maken)
ik ben niet echt een chef, maar kan de siroop i.c.m. de bramen niet wat ingekookt worden waardoor die wat dikker wordt?
pi_104557030
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 november 2011 15:09 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Wil ik hem in de oven zetten, valt de hele bodem eruit...................... :'( :'( :'(

Dus even naar de supermarkt, en opnieuw maar weer.
Gelukkig was het toch nog een succes... Zit nu al te denken welke taart ik de volgende keer zal maken :)
pi_104623987
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
  maandag 21 november 2011 @ 14:14:13 #130
62913 Blik
The one and Only!
pi_104628308
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 12:08 schreef Bleie het volgende:
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
Balen zeg... aan de andere kant, meer voor jezelf!

Ik heb dat zelf ook altijd dat er een barst inkomt, ben benieuwd naar een evt. oplossing
pi_104632182
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 17:53 schreef Dragonberry het volgende:
Dit lijkt me echt super lekker! Een red velvet cake met cheesecake in het midden!! :9~
Mijn twee favoriete dingen gecombineerd O+

[ afbeelding ]
Ik ga hem maken deze week voor mijn verjaardagsfeest. Ben alleen benieuwd hoe lang de cheesecake moet bakken als ik maar de helft maak, en hoe lang de red velvet moet als je hem in één springvorm bakt in plaats van twee. Vind het zo'n onzin dat in elk recept dat ik tegenkom beide helften apart worden gebakken, ik snijd mijn taarten altijd gewoon in tweeën als ik een vulling ertussen wil :? . Wordt gewoon een hoop testen op gaarheid tijdens het bakken bij beide denk ik.
pi_104632775
Hi,

mijn man viert zaterdag zijn verjaardag. En aangezien hij heel erg van pompoen houdt en zin heeft in cheesecake wil hij een pompoen-cheesecake maken. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gemaakt.

Weet iemand daar nog een lekker recept voor?
  maandag 21 november 2011 @ 16:04:33 #133
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_104632831
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:03 schreef Marijevdh het volgende:
Hi,

mijn man viert zaterdag zijn verjaardag. En aangezien hij heel erg van pompoen houdt en zin heeft in cheesecake wil hij een pompoen-cheesecake maken. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gemaakt.

Weet iemand daar nog een lekker recept voor?
Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je hier iets lekkers uit kan vinden: http://foodgawker.com/?s=pumpkin+cheesecake !
pi_104632956
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:04 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je hier iets lekkers uit kan vinden: http://foodgawker.com/?s=pumpkin+cheesecake !
oe...... dat ziet er goed uit!!! Krijg er nu al zin in!!
  maandag 21 november 2011 @ 16:08:13 #135
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_104633013
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:07 schreef Marijevdh het volgende:

[..]

oe...... dat ziet er goed uit!!! Krijg er nu al zin in!!
Sowieso de meest O+ :9~ site ooit! ;)
pi_104633966
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 15:49 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik ga hem maken deze week voor mijn verjaardagsfeest. Ben alleen benieuwd hoe lang de cheesecake moet bakken als ik maar de helft maak, en hoe lang de red velvet moet als je hem in één springvorm bakt in plaats van twee. Vind het zo'n onzin dat in elk recept dat ik tegenkom beide helften apart worden gebakken, ik snijd mijn taarten altijd gewoon in tweeën als ik een vulling ertussen wil :? . Wordt gewoon een hoop testen op gaarheid tijdens het bakken bij beide denk ik.
Een grote red velvet cake moet volgens mij 50-60 minuten, dus het dubbele gewoon :P
En ik wil inderdaad ook weleens weten hoeveel bakpannen de gemiddelde Amerikaan wel niet in huis zal hebben ;)
pi_104642501
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 16:30 schreef Dragonberry het volgende:
Een grote red velvet cake moet volgens mij 50-60 minuten, dus het dubbele gewoon :P
En ik wil inderdaad ook weleens weten hoeveel bakpannen de gemiddelde Amerikaan wel niet in huis zal hebben ;)
Thx!
  maandag 5 december 2011 @ 20:01:06 #138
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105222113
quote:
0s.gif Op maandag 21 november 2011 12:08 schreef Bleie het volgende:
Had ik dus toch maar die cheesecake gemaakt zaterdag, belde m'n schoonouders zondag af vanwege de mist... Dus nu moeten we hem zelf opeten. Heb een deel maar ingevroren, benieuwd of dat goed gaat.

Hij is wel weer erg lekker, maar ook deze keer kwam er een barst in. Volgens mij pas bij het afkoelen (in de oven, ik draai alleen de oven uit, en doe verder niets). Hoe kan ik dat voorkomen?
Allereerst, ik heb laatst een beslag van een cheesecake verdubbeld, aangezien ik een grotere wilde maken dan de 20 cm waarvoor het beslag voor bedoeld was. Uiteindelijk hield ik mega veel over, en heb ik een hele cheesecake extra gemaakt en ingevoren. Taart kun je er uithalen, in de koelkast zetten 's morgens en dan is hij 's avonds prima te eten :)

De scheuren had ik ook echt altijd weer. Het is belangrijk dat je de cheesecake niet op een te hoge temperatuur bakt, en niet op hete lucht. De laatste keer heb ik beide cheesecakes in een waterbad gebakken, wat ook schijnt te helpen. Even je vorm inpakken met alluminiumfolie, dan kan het geen kwaad. Als hij klaar is, oven uitzetten en na een halfuurtje de oven pas openen. Dan nog een half uurtje laten staan. Uurtje afkoelen op het aanrecht, en dán de koelkast in. Bij mij werkte dit prima :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_105243033
Purdey: dank voor de tips!

Ik bak hem volgens het recept van Marty: Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperaatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.

Weet eigenlijk niet of ik m'n oven op hetelucht had gezet, maar denk t niet. En daarna laat ik hem (lang) afkoelen in de oven, maar dan komt dus toch die scheur erin. Volgende keer maar eens zo'n waterbad proberen? Rond de kerstdagen vind ik vast wel een keer een excuus om een cheesecake te bakken ;)
  dinsdag 6 december 2011 @ 15:02:20 #140
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105253152
Ik denk dat je hem beter gewoon 55 minuten in een voorverwarmde oven van 175 kunt zetten. Dat is wel de meest gangbare temperatuur :) Waterbad deed bij mij 't truukje, en het langzame afkoelen in stappen :)

Met kerst is er sowieso altijd een excuus. Alhoewel, is er een excuus nodig? Je kunt ook een cheesecake bakken gewoon omdat het woensdag is, of omdat je die dag een rode trui aan hebt :D
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_105253692
:)
pi_105614835
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
pi_105701493
Marty's recept.


Het is bere goed gelukt. Gaat nu de ijskast in. Morgen decoreer ik het met

[ Bericht 91% gewijzigd door Soury op 17-12-2011 19:58:11 ]
Iedereen is een kutlultrut
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_105701750
mijn cheesecakes barsten nooit? :D :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 17 december 2011 @ 20:10:22 #145
251095 Purdey
Better off alone..
pi_105702657
quote:
0s.gif Op donderdag 15 december 2011 13:58 schreef Dragonberry het volgende:
Gisteren een cheesecake met lemoncurd topping gemaakt en net geproefd :Y) lekkere dikke koekjesbodem!
En niet gebarsten trouwens! voor de eerste keer :P
Wat een leuk idee om lemoncurd te combineren met cheesecake! Ik wil al tijden een keer lemon curd gebruiken voor iets, omdat ik het nog nooit gegeten heb. En ik denk dat het in combinatie met het romige van de cheesecake perfect is. Bedankt voor het idee! :*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  vrijdag 23 december 2011 @ 17:15:00 #146
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_105968734
Ik volg dit topic al een tijdje en ben vanmiddag de keuken in gedoken. Dit is het resultaat:


Als ie voldoende is afgekoeld komen er nog frambozen op :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_108798166
Schop!!

Deze week weer cheesecake maken. Zit te denken aan een chocolade variant (of een andere niet fruitige variant), heeft iemand nog een goed recept?
Ga ik ondertussen ff dit topic doorspitten....

Aiiii ik vond deze ergens in dit topic... jammie.... http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/

[ Bericht 34% gewijzigd door LilDutchPrincess op 06-03-2012 22:00:31 ]
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:36:43 #148
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108811173
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 21:18 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Schop!!

Deze week weer cheesecake maken. Zit te denken aan een chocolade variant (of een andere niet fruitige variant), heeft iemand nog een goed recept?
Ga ik ondertussen ff dit topic doorspitten....

Aiiii ik vond deze ergens in dit topic... jammie.... http://www.butcherbakerbl(...)cheesecake-brownies/
cheesecake brownies 2 keer gemaakt. Zijn :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:38:12 #149
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_108811210
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 14:24 schreef The_Hives het volgende:
Vraagje, ik heb vaker een cheesecake gebakken in een normale oven. Nu ben ik echter overgeleverd aan een combi-magnetron.

De New York Cheescake die ik wil maken moet eerst op 240 graden en na een tijdje de temperatuur verlagen tot 110 graden. Dit kan echter niet met mijn combi.

De binnentemperatuur moet eerst verlaagd zijn tot 110 graden voordat ik hem weer kan aanzetten.

Wat raden jullie aan? Eerst 10 minuten op 240, oven uit, wachten totdat de temp verlaagd is naar 110 graden en dan weer aanzetten? Of kan ik het beter op een andere manier doen?

Is het bijvoorbeeld beter om hem dan vanaf het begin op 110 graden te zetten en dan gewoon langer? En is het effect dan hetzelfde?

En als ik het op de eerste manier doe, zal hij dan wel lukken? :@

Misschien ervaringsdeskundigen of tips?

ps: ik wil wel een baked cheesecake maken, weet ook dat het zonder bakken kan maar dat wil ik niet :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 maart 2012 15:21 schreef The_Hives het volgende:

[..]

in een ander recept zie ik 2 uur op 130 graden, misschien moet ik dan 1 uur 45 op 140 graden? Kan alleen 120 of 140 graden kiezen :') en dat pruts ding zal trouwens ook wel ff koeler of heter zijn dan de aangegeven temperatuur....
O-)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_108823822
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:36 schreef The_Hives het volgende:

[..]

cheesecake brownies 2 keer gemaakt. Zijn :9
Gebruik je dan een cakeblik?

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 09:38 schreef The_Hives het volgende:

[..]

[..]

O-)
Ik zou voor de eerste optie gaan, is vast een reden voor die temperatuurverschillen. Maar heb het zelf nog nooit geprobeerd...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')